تولید محتوا چیست؟

همه‌چیز دربارۀ تولید محتوا

اگر در طول روز سؤالی برای شما پیش بیاید که جواب آن را ندانید، اولین کاری که برای یافتن پاسخ خود انجام می‌دهید چیست؟ احتمالاً پاسخ بیشتر ما، جست‌و‌جوی پاسخ آن سؤال در گوگل است.

حال پس از جست‌و‌جوی سؤال خود به لینک‌هایی می‌رسیم که داخل آن متن، ویدئو، تصویر یا فایل ‌صوتی است. تمام مواردی که با آن رو‌به‌رو می‌شویم نوعی از محتواست که برای حل مشکل ما به ‌وجود آمده است.

هر روز، از اولین لحظه‌ای که تلفن خود را چک می‌کنیم، تلویزیون می‌‌بینیم و در شبکه‌های اجتماعی چرخ می‌زنیم، با محتواهای مختلف مواجه می‌شویم. محتواهای اطراف ما آن‌قدر زیاد هستند که اگر هرکدام قطره‌ای آب بودند، در کنار هم یک یا چند اقیانوس را تشکیل می‌دادند.

اگر صاحب یک برند باشید یا دستی در دنیای دیجیتال ‌مارکتینگ داشته باشید، احتمالاً اصطلاح کانتنت یا تولید محتوا را زیاد شنیده‌اید. حتی اگر اطلاعی دربارۀ تولید محتوا ندارید و نمی‌دانید که کانتنت چیست، این مطلب کمک زیادی به‌ شما خواهد کرد. در ادامه، صفر تا صد مفهوم تولید محتوا را به ‌شما توضیح خواهیم داد.

تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا (Content creation) مسیری است که طی می‌شود تا یک محتوا متولد شود. پیش از توضیح این مسیر قصد داریم کمی دربارۀ محتوا توضیح دهیم. محتوا مجموعه‌ای از اطلاعات و داده‌هاست که به اشکال مختلف وجود دارد.

تمام تبلیغات تلویزیونی، اخبار روزانه، عکس‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی می‌بینیم ‌و… نمونه‌ای از محتوا هستند که هر روز با آن‌ها سروکار داریم. حالا مسیری را که برای رسیدن به یک محتوا باید طی شود توضیح می‌دهیم.

  • اولین مرحله در فرایند تولید محتوا، تولد یک ایده است که این ایده می‌تواند پیرامون هر موضوعی باشد.
  • در مرحلۀ بعد باید روی ایدۀ خود فکر کنیم و دربارۀ آن اطلاعات کسب کنیم.
  • در سومین مرحله باید داده‌های به‌دست‌آمده را جمع کرده و از آن نتیجه‌گیری کنیم.
  • درنهایت باید با استفاده ابزار مشخص که به نوع محتوا بستگی دارد، محتوایی را از اطلاعات خود استخراج کنیم.

البته کار تولید محتوا به همین راحتی که گفتیم نیست! مرحلۀ جمع‌آوری داده و استخراج محتوا باید با حساسیت بالایی انجام شود؛ زیرا خروجی آن برای جذب مخاطب بسیار مهم است.

چرا می‌گویند تولید محتوا پادشاه است؟

پس از معرفی تولید محتوا، لازم است به توضیح علت اهمیت آن در میان کسب‌و‌کارها بپردازیم. تولید محتوا نوعی از بازاریابی است که به درون‌گراترین حالت ممکن، مشتری را جذب شما می‌کند. به‌ کمک تولید محتوا می‌توانید محصولات خود را معرفی کنید و مخاطب را قانع کنید که به آن محصول نیاز دارد.

حال تصور کنید که یک برند لوازم آرایشی و بهداشتی، محصول جدیدی را که افراد، خیلی آن را نمی‌شناسند ارائه کرده است. اگر برای آن محصول تولید محتوا نکرده و مزایای آن را توضیح ندهد، مشتری چطور می‌فهمد که به آن محصول نیاز دارد؟

تولید محتوا می‌تواند درصد زیادی از مشتریان بالقوه را جذب کسب‌و‌کار شما کند. همچنین، تولید محتوا این قدرت را دارد تا میزان وفاداری مشتریان شما را به دلیل ایجاد ارتباط با آن‌ها، افزایش دهد. برای درک بهتر اهمیت تولید محتوا به ۳ آمار زیر توجه کنید:

  1. طبق آمار سایت Demand metric، آورده‌های بازاریابی از طریق تولید محتوا حدود ۳ برابر بیشتر از روش‌های قدیمی بازاریابی است. همچنین روش‌های بازاریابی قدیمی به ۶۲% هزینۀ بیشتر نسبت به بازاریابی از طریق تولید محتوا نیاز دارد.
  2. تولید محتوا روی کسب‌و‌کارهای کوچک تأثیر زیادی دارد. طبق آمار سایت Impact ، کسب‌وکارهای کوچکی که به تولید محتوا اهمیت می‌دهند، ۱۲۶% آوردۀ بیشتری نسب به کسب‌و‌کارهای مشابه خود دارند.
  3. همچنین طبق آمار هیجان‌انگیز سایت Content marketing institute، حدود ۶۱% از افرادی که آنلاین خرید کردند، از طریق خواندن محتواهای داخل بلاگ‌ها به‌سمت آن محصول کشیده ‌شده‌اند.

این آمار نتایج بسیار جالبی است که به ‌دلیل توجه به تولید محتوا ایجاد شده ‌است. جالب است بدانید افرادی که فعالیت مستمری روی بلاگ خود دارند و محتواهای خوب تولید می‌کنند، ترافیک بیشتری نسبت به سایر سایت‌ها دارند.

معرفی 4 نوع محتوامعرفی ۴ نوع محتوا

حالا که از اهمیت تولید محتوا باخبر هستیم، لازم است کمی دربارۀ انواع محتوا بدانیم. محتواها مدل‌های مختلفی دارند که باید با توجه به هدف کسب‌و‌کار شما انتخاب شوند. برای مثال، توضیح دربارۀ یک محصول پیچیده، از طریق محتوای ویدئویی می‌تواند بهتر از محتوای متنی باشد. در ادامه ۴ نوع محتوا را معرفی خواهیم کرد:

۱) محتوای ویدئویی

ویدئوها یکی از محبوب‌ترین مدل‌های تولید محتوا هستند. اغلب افراد تمایل دارند تا به‌جای خواندن یک متن، ویدئو ببینند. محتواهای ویدئویی بیشتر در شبکه‌های اجتماعی و فضاهای دیگری مثل یوتیوب و آپارات استفاده می‌شوند. محتوای ویدئویی اگر دارای سوژۀ خلاقانه‌ای باشد، تأثیر فوق‌العاده بالایی در جذب مخاطب دارد.

۲) محتوای متنی

محتوای متنی یکی از مدل‌های بسیار کارآمد محتواست که در بلاگ‌ها و برخی شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود. محتوای متنی برای بهبود رتبۀ سایت در گوگل بسیار مفید بوده و نباید آن را دست‌کم گرفت. محتواهای متنی بیشتر برای آموزش و یادگیری تولید می‌شوند. برای مثال، نوشته‌ای که الان در حال خواندن آن هستید، محتوای متنی است.

۳) محتوای تصویری

محتوای تصویری در شبکه‌های اجتماعی طرف‌داران زیادی دارد. البته که از این نوع محتوا در بلاگ نیز می‌توان استفاده کرد. اگر محتوای تصویری دارای جذابیت‌های بصری باشد، بازدیدکنندگان و مشتری‌های شما را چندین برابر خواهد کرد.

محتواهای تصویری، انواع مختلفی مثل اینفوگرافیک و انیمیشن دارند که برای ساخت آن به ابزارهای اختصاصی تولید محتوای تصویری نیاز خواهید داشت.

۴) پادکست

پادکست یا محتوای صوتی، یکی از مدل‌های محتواست که به‌تازگی در کشور ما پرطرف‌دار شده ‌است. برای تولید این نوع محتوا باید ابزار باکیفیت ضبط صدا تهیه کرده و پس از تدوین، آن را در کانال‌های مخصوص پادکست منتشر کنید.

امروزه وبینارها و کتاب‌های الکترونیکی نیز از مدل‌های محتوا هستند.

معرفی 5 ابزار تولید محتواتولید محتوا، رودخانه‌ای متصل به اقیانوس

تولید محتوا ریشه‌ای محکم دارد که به دنیای بازاریابی متصل می‌شود. بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ، زیرمجموعه‌ها و شاخه‌های فراوانی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بازاریابی محتوایی است.

حال اگر به جزئیات بازاریابی محتوایی توجه کنیم، خواهیم فهمید که تولید محتوا یکی از زیرشاخه‌های مهم آن است. شاید برایتان سؤال شود که تفاوت بازاریابی محتوایی و تولید محتوا در چیست؟

در تولید محتوا ما فقط به ‌فکر تهیه و گردآوردی یک محتوا هستیم و برای جمع‌آوری اطلاعات اقداماتی انجام می‌دهیم؛ اما در بازاریابی محتوایی وظیفۀ اصلی ما نشر محتوا به‌گونه‌ای است که برای مخاطب جذابیت داشته و باعث افزایش مخاطب و مشتری شود.

معرفی ۵ ابزار تولید محتوا

برای اینکه راحت‌تر محتوا تولید کنیم، به ابزارهای مخصوص آن نیاز داریم. این ابزارها نه‌تنها تولید محتوا را راحت‌تر می‌کنند، بلکه در افزایش کیفیت و ظرافت آن نیز نقش ویژه‌ای دارند. ۵ ابزار کاربردی تولید محتوا عبارت‌ است از:

۱) Vidyard

Vidyard یک ابزار کاربردی برای تولید محتوای ویدئویی است. با استفاده از این ابزار می‌توانید در محتوای خود مشخصاتی مثل فراخوان به اقدام را ایجاد کنید و نتیجۀ بهتری در سئوی سایت کسب کنید.

۲) Anchor

Anchor یکی از بهترین ابزارها برای تولید محتوای صوتی یا پادکست است. این ابزار برای ضبط و ذخیرۀ صوت به‌ شما کمک کرده و محتوای شما را در کانال دلخواهتان منتشر می‌کند.

۳) Canva

Canva یکی از شگفت‌انگیزترین ابزارهای تولید محتوای تصویری است. برای کارکردن با این ابزار به‌ هیچ تخصص ویژه‌ای نیاز ندارید؛ اما خروجی آن به‌قدری حرفه‌ای است که گویی یک گرافیست آن را تهیه کرده است. به ‌کمک کنوا می‌توانید انواع پست‌های شبکه‌های اجتماعی، اینفوگرافیک‌ها و… را بسازید.

۴) Make my persona

Make my persona ابزاری حرفه‌ای است که برای تشخیص راحت‌تر مخاطب یا پرسونا استفاده می‌شود.

۵) Giphy

Giphy یکی از ابزارهای مفید تولید محتواست که از طریق آن می‌توانید به انواع گیف‌های مختلف دسترسی داشته‌ باشید.

آیا تولید محتوا یک شغل است؟

با توجه به افزایش حجم محتواها در کسب‌و‌کارها و رقابت شدید میان آن‌ها، دیگر کمتر برندی را می‌توان پیدا کرد که نیروی تولید محتوا نداشته باشد. تولید‌کنندۀ محتوا کسی است که محتوا و موضوع آن را همانند یک کودک پرورش می‌دهد.

اگر تولید‌کنندۀ محتوا برای تولید محتواهای تصویری یا ویدئویی استخدام‌ شده باشد، لازم است تا حدودی با ابزارهای گرافیکی آشنایی ‌داشته باشد. تولید‌کنندۀ محتواهای صوتی نیز باید به برنامه‌های ضبط صدا و ابزارهای تدوین مسلط باشد.

همچنین، نیروی تولید محتوای متنی باید قلم خوبی داشته باشد و بتواند در متن خود جذابیت ایجاد کند. این جذابیت باید در راستای اهداف بازاریابی آن برند باشد.

جمع‌بندی

پیش از این گفتیم که تولید محتوا فرایندی است که برای ساخت محتوا طی می‌شود. این فرایند مراحل مختلفی دارد که باید آگاهانه و با تخصص انجام شود. ممکن است اینفلوئنسرهای زیادی را دیده باشید که از روزمرگی‌ها و اطلاعات بی‌ارزش تولید محتوا می‌کنند، اما این کار آسان نبوده و به تخصص و تجربه نیاز دارد.

محتواها مدل‌های مختلفی مثل متنی، تصویری، ویدئویی و صوتی دارند که باید با توجه به‌ نوع محصول برند، تولید شوند. تولید محتوا یکی از شاخه‌های مهم بازاریابی محتوایی است که برای سعادت‌مندی یک کسب‌و‌کار باید به‌طور خاص به ‌آن توجه کرد.

برای تولید سریع‌تر و باکیفیت‌تر محتوا ابزارهای مختلفی وجود دارد که آن‌ها را به‌طور کامل توضیح دادیم. همچنین گفتیم که تولید محتوا شغلی تخصصی است که به ‌یادگیری نیاز دارد و درصورتی‌که فردی آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهد، درآمد خوبی نیز از آن به ‌دست خواهد آورد.

۵/۵ | (۵ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.