تبلیغات محتوایی چیست؟ (همراه با ۲ نمونهٔ تبلیغات محتوایی تأثیرگذار)
همراه با ۲ نمونهٔ تبلیغات محتوایی تأثیرگذار
تبلیغات محتوایی در دنیای پررقابت و تنگاتنگ دیجیتالی این روزها روش تضمینی برای موفقیت کسبوکارهاست. در این شیوۀ تبلیغات، افراد با برنامهریزی یک استراتژی بازاریابی قوی در دنیای مارکتینگ امروزی، به کسبوکارها کمک میکنند تا با تمرکز روی تولید و انتشار محتوای ارزشمند و جذاب، آگاهی از برند خود را ارتقا بخشند، ارتباط عمیقتری با مشتری برقرار کنند و ضمن حفظ مشتریان قبلی، مشتریان جدیدی نیز جذب کنند.
این بار ما در ویپدیا سعی داریم شما را با مفهوم نهچندان آسان تبلیغات محتوایی یا (Content advertising) آشنا سازیم و در این راه، به پردازش مطالب مختلفی همچون تفاوت تبلیغات محتوایی با بازاریابی محتوایی، تبلیغات همسان، مزایا و معایب تبلیغات محتوایی و… میپردازیم. پس همچنان تا انتهای مطلب، همراه ما باشید.
تبلیغات محتوایی چیست؟
تبلیغات محتوایی فرایند تولید محتوای رایگان، از طریق کانالهای توزیع پولی است. تمرکز اصلی این نوع از تبلیغات روی افزایش آگاهی از برند و قراردادن محتوا در اختیار مخاطبان هدفی است که آن را جذاب و قانعکننده میدانند.
تبلیغات محتوایی چه تفاوتی با بازایابی محتوایی دارند؟
به نظر شما تفاوت تبلیغات محتوایی با بازاریابی محتوایی (Content marketing) چیست؟ اصلاً دو مفهوم جدا هستند، یا یک معنای واحد دارند؟
۱) تبلیغات محتوایی
در تبلیغات محتوایی، مفاهیمی همچون تمرکز اصلی، نوع محتوای تولیدشده، کانالهای توزیع و مدتزمان تبلیغ، تعاریف متفاوتی با بازاریابی محتوایی دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- تمرکز اصلی: تمرکز اصلی روی تبلیغ یک محصول یا خدمت خاص است. هدف آن تولید سرنخ و افزایش فروش از طریق روشهای تبلیغاتی پولی است.
- نوع محتوای تولیدشده: محتواهای تولیدشده فرمتهای تبلیغاتی متنوعی دارند؛ از جملۀ آنها میتوان به مواردی همچون بنرها، مقالههای تبلیغاتی، تبلیغات ویدئویی، تبلیغات نمایشی و… اشاره کرد.
- هدف: هدف اصلی تبلیغات محتوایی، رسیدن به سطح گستردهای از مخاطب و تبدیل آنها به لید یا سرنخ، از طریق فراخوانهای فوری مثل خرید یا عضویت در یک خدمترسانی و… است.
- تبلیغات پولی: منظور از تبلیغات پولی، تبلیغات به ازای کلیک (PPC)، تبلیغات رسانههای اجتماعی، محتواهای حمایتی و تبلیغات نمایشی است.
- تمرکز کوتاهمدت: این نوع تبلیغات، بیشتر روی زمان کوتاهمدت تمرکز دارد و هدف آن دستیابی سریع به بازگشت سرمایه از طریق افزایش فروش است.
۲) بازاریابی محتوایی
در بازاریابی محتوایی، مفاهیم اشارهشده در بالا، معنای متفاوتی دارند که عبارتاند از:
- تمرکز اصلی: تمرکز اصلی بازاریابی محتوایی، روی تولید محتوای ارزشمند و توزیع آن برای جلب و مشارکت با مخاطب هدف و اعتماد به آنهاست.
- نوع محتوای تولیدشده: فرمتهای تولید محتوا در بازاریابی به مواردی همچون نوشتههای بلاگ، مقالات، ویدئوها، نمودارها، پادکستها و رسانههای اجتماعی ختم میشود.
- هدف: هدف اصلی بازاریابی محتوایی، ارائۀ ارزش به مخاطبان، ایجاد ارتباط و تجربۀ نام تجاری بهعنوان یک متخصص در صنعت است. این مسئله میتواند به پایبندی مشتریان و ترویج نام تجاری منجر شود.
- تبلیغات آرام و بیحاشیه: بازاریابی محتوایی به روشهای تبلیغات بسیار آرام و زمانبر، همچون بهینهسازی موتورهای جستوجو، بهاشتراکگذاری مطالب در رسانههای اجتماعی و… اشاره دارد.
- تمرکز بلندمدت: تمرکز استراتژی در بازاریابی محتوایی، بلندمدت بوده و هدف آن، ساخت یک مشتری پایبند و حفظ تعامل مداوم با مخاطب است.
آیا تبلیغات محتوایی با تبلیغات همسان یکی است؟
در پاسخ باید بگوییم خیر، تبلیغات محتوایی و تبلیغات همسان دو مفهوم متفاوت هستند، اما ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند.
تبلیغات محتوایی یک روش بازاریابی است که از محتوای ارزشمند برای جذب و ارتباط با مخاطبان هدف استفاده میکند. این نوع تبلیغات، در کانالهای پولی منتشر میشود. اما تبلیغات همسان نوعی تبلیغات محتوایی است که در آن محتوای تبلیغاتی با محتوای اصلی سایت میزبان همتراز است و در قالبهای متنوع متنی، تصویری یا ویدئویی ارائه میشود.
انواع تبلیغات محتوایی چیست؟
در این قسمت به معرفی ۴ مدل مهم از انواع تبلیغات محتوایی میپردازیم:
- موتور جستوجو: تبلیغات پولی یکی از انواع تبلیغات محتوایی است که وقتی در حال جستوجوی موضوعی در گوگل هستید، با آن مواجه میشوید.
- رسانههای اجتماعی: رسانههای اجتماعی هنوز هم یکی از راههای تبلیغات هدفمند هستند. گاهیاوقات با توجه به سوابق شما در مرورگر و عوامل دیگر، ممکن است یک آگهی مرتبط در فیدتان به نمایش دربیاید.
- همکاری با ناشران: یکی از انواع رایج محتواهای تبلیغاتی، همکاری با ناشران است. در این شیوه، ناشران آنلاین نهتنها به نمایش تبلیغات محتوایی میپردازند، بلکه تولید محتوا نیز انجام میدهند.
- پست الکترونیک: یکی دیگر از راههای محبوب تبلیغات محتوایی، خبرنامۀ الکترونیکی است. در اغلب خبرنامهها، بخشهایی نیز به تبلیغات پولی اختصاص دارد که مشخص نیز هست.
چرا تبلیغات محتوایی در کسبوکارها مهم است؟
این نوع از تبلیغات به دلایلی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، یکی از عوامل مؤثر در رشد و گسترش کسبوکارهاست. این دلایل عبارتاند از:
۱) ارتباط با مخاطبان
تبلیغات محتوایی با ارائۀ محتواهای ارزشمند و مفید، به کسبوکارها اجازه میدهد تا ارتباط عمیقتری با مخاطبان برقرار کنند. کسبوکارها با تولید محتواهای مؤثر میتوانند مخاطبانشان را متوجه راهکارهای مؤثرشان در حل مشکلات کنند و به آنها آموزش دهند که چگونه میتوانند با کمک محصولات مختلف خود، مشکلات گوناگون را حل کنند.
۲)افزایش شناخت برند (برندینگ)
این نوع از تبلیغات به کسبوکارها امکان ارتقای شناخت برند و ایجاد هویت برند قویتری را میدهد. بازاریابی تبلیغاتی میتواند با ارائۀ محتواهای متنوع و معتبر، در ذهن مخاطبان بهعنوان یک منبع معتبر و ارائهدهندۀ راهکارهای مشکلات خاص، شناخته شود.
۳) تعامل و ارتباط دوسویه
تبلیغات محتوایی اجازۀ برقراری تعامل دوسویه با مخاطبان را میدهد. درواقع، مخاطبان نظرات خود را بیان کرده و با کسبوکار در ارتباط هستند و در فرایند تصمیمگیری شرکت میکنند.
۴) افزایش اعتماد مشتریان
ارائۀ محتواهای مفهومی و معتبر میتواند اعتماد مشتریان به کسبوکار را افزایش دهد. زمانی که مخاطبان اطلاعات مفیدی از کسبوکار دریافت میکنند، ممکن است به مشتریان وفادارتری تبدیل شوند.
۵) افزایش ترافیک و بهبود سئو
محتواهای مفهومی و متنوع میتوانند به بهبود جایگاه سایت کسبوکار در موتورهای جستوجو (SEO) کمک کنند. همچنین، این نوع از تبلیغات میتواند ترافیک و بازدیدکنندگان سایت را افزایش دهد.
۶) تولید سرمایۀ اجتماعی
تعامل با مخاطبان میتواند به کسبوکارها در تولید سرمایۀ اجتماعی کمک کند. این ارتباطات اهمیت بسیاری در توسعه دارد.
۷) دریافت داده و تحلیل عمیق
با استفاده از تبلیغات محتوایی، کسبوکارها میتوانند دادههای مرتبط با تعامل مخاطبان را جمعآوری و تحلیل کنند. این اطلاعات میتواند روی بهبود استراتژیهای بازاریابی و مارکتینگ تأثیر بسزایی بگذارد.
مزایای تبلیغات محتوایی چیست؟
واقعیت این است که تبلیغات محتوایی یک نوع از تبلیغات پولی است. اما چرا باید در گام اول، در کنار هزینههای بیشمار، برای دیدهشدن هزینه صرف کرد؟
ما در صباویژن، بهعنوان بزرگترین پلتفرم تبلیغات آنلاین کشور، از شما میپرسیم که چقدر دوست دارید مخاطبان هدفتان شما را در همان وهلۀ اول ببینند و با محتوایتان درگیر شوند؟ پاسخ شما نشاندهندۀ اهمیت و نقش تبلیغات محتوایی در کسبوکارهاست.
استفاده از تبلیغات محتوایی به شما کمک میکند تا مخاطبتان شما را در بازار مهیج مارکتینگ و در دل رقبا راحتتر پیدا کند و با محتوا و کسبوکارتان درگیر شود.
مهمترین مزیت تبلیغات محتوایی، دسترسی راحتتر به مخاطبانی است که پتانسیل تبدیل به سرنخ را دارند. اگر بخواهیم دربارۀ مزایای آن با شما سخن بگوییم، عبارتاند از:
- امکان برقراری ارتباط آسان و عمیق با مشتریان هدف؛
- افزایش نرخ تبدیل و کاهش هزینه برای هر کلیک؛
- ارتقای نام تجاری و اعتماد مشتری؛
- افزایش ترافیک و جذب مشتریان جدید؛
- امکان برقراری ارتباط نزدیکتر با مخاطبان و درک نیازها و مشکلات آنها؛
- بازنگری و بهروزرسانیکردن آسان تبلیغات محتوایی؛
- افزایش مشتریان وفادار و تبدیل آنها به مشتریان واقعی.
دربارۀ معایب تبلیغات محتوایی چه میدانید؟
در کنار مزایای این نوع از تبلیغات، لازم است به معایب آن نیز اشاره کنیم. مهمترین معایب تبلیغات محتوایی عبارتاند از:
- هزینۀ زمانی و مالی بالا؛
- مشکل در اندازهگیری میزان دقیق بازدهی تبلیغات محتوایی؛
- ریسک بالای تبلیغات محتوایی در گذر زمان؛
- رقابت شدید در بازار مارکتینگ؛
- نیاز به استراتژی محتوایی قوی؛
- نیاز به تحقیق و بررسی بسیار عمیق در درک دغدغههای مخاطبان هدف.
گفتوگو دربارۀ ۲ نمونه تبلیغات محتوایی
حال که دربارۀ تبلیغات محتوایی بیشتر میدانیم، نوبت آن رسیده است تا نگاهی به ۲ نمونه از آن بیندازیم:
۱) تبلیغات محتوایی ورداستریم (WordStream)
ورداستریم با ارائۀ ابزارهای آنلاین متنوع درزمینۀ تبلیغات، به کسبوکارهای کوچک در دنیای تبلیغات آنلاین کمک میکند. آنها هم از تبلیغات محتوایی برای ترویج کتابی الکترونیکی به نام راهنمای رقابت در تبلیغات گوگل استفاده میکنند.
گام اولی که ورداستریم در این پروژه برداشت، تقسیمبندی مخاطبان هدف و ارائۀ محتوایی بود که به نیازهای همۀ آنها پاسخ دهد. پس از تولید کتاب الکترونیک، با تبلیغات فراوان آن در فیسبوک، تعداد زیادی از مشتریان جدید به مشتریان ورداستریم تبدیل شدند.
۲) تبلیغات محتوایی مارکتو (Marketo)
مارکتو یک پلتفرم اتوماسیون بازاریابی است که توسط Adobe طراحی شده و به کسبوکارها کمک میکند تا سرنخها را جذب و تبدیل کنند. «مارکتو» با تولید کتاب الکترونیک باکیفیت و محبوبی با عنوان طراحی و ساخت تقویم محتوایی برای شبکههای اجتماعی و تبلیغ آن در فیسبوک، در مدتزمان کوتاهی توانست محتوای باکیفیت خود را در معرض دید افراد زیادی بگذارد و تعداد بیشماری لید یا سرنخ جذب کند.
چکلیست تبلیغات محتوایی
در پایان این مطلب، بهتر است یک چک لیست تبلیغات محتوایی از آنچه تا اینجا به آن اشاره کردیم در اختیارتان بگذاریم و به یک جمعبندی نهایی از این نوشته برسیم.
- تبلیغات محتوایی یا Content advertising فرایند ایجاد محتوا با هدف تبلیغ و ترویج آن از طریق کانالهای پولی است.
- تبلیغات محتوایی با بازاریابی محتوایی تفاوت زیادی دارد. در این نوع از تبلیغات، افزایش ترافیک ارگانیک، اشتراکگذاری اجتماعی و بهینهسازی موتورهای جستوجو (SEO) اهمیت چندانی ندارد و تبلیغات برای دیدهشدن به آنها متکی نیست.
- تبلیغات همسان با تبلیغات محتوایی تفاوت دارد و یکی نیستند.
- تبلیغات محتوایی روی موضوعات مهمی که بازاریابی محتوایی تأثیر چندانی روی آنها ندارد، گزینۀ بسیار مناسبی است.
- کمپینهای تبلیغات محتوایی با اهداف تجاری قابل سنجش و ملموس مرتبط هستند؛ اهدافی همچون افزایش حجم کلی سرنخها یا تکمیل بیشتر سرنخهایی که از قبل رشدشان شروع شده است.
- پلتفرمهای اجتماعی پولی، به دلیل طبیعت بصری فوقالعادهشان، بازدهی عالی دارند و گزینههای قدرتمند و بسیار مناسبی برای کمپینهای تبلیغات محتوایی هستند.
و اما سخن آخر
تبلیغات محتوایی یک رویکرد مهم در بازاریابی دیجیتال است که بر پایۀ ایجاد و انتشار محتوای ارزشمند و جذاب برای جلب توجه مخاطبان تمرکز دارد. این استراتژی، موجب ایجاد ارتباط، افزایش آگاهی و تقویت اعتماد مشتریان میشود. محتوای تولیدی، شامل مقالات، ویدئوها، تصاویر و محتواهای تعاملی است. این رویکرد، شرکتها را قادر میسازد تا مخاطبان جدید جذب کنند، مشتریان فعلی را نگه دارند و آنها را ارتقا دهند.
در این مطلب دربارۀ انواع تبلیغات محتوایی، مزایا و معایب آن و دلیل استفاده از آن با شما سخن گفتیم. چنانچه شما نیز اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، میتوانید آن را با ما در میان بگذارید.