مرور رده

تبلیغات کلیکی

بعد از ورود اینترنت و گسترش آن، دنیای تبلیغات دچار تحولاتی عظیم شد. دنیای اینترنت فضای جدیدی را برای تبلیغات فراهم کرد و با توجه به نیاز کسب‌وکارها، امکانات تازه‌ای به آن اضافه شد. امروزه چه در فضای آنلاین و چه در فضای سنتی و آفلاین، روش‌های تبلیغاتی مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای توسعۀ کسب‌وکار خود استفاده کنید.

فضای آنلاین در زندگی مردم نقش ویژه‌ای پیدا کرده است؛ همین دلیل کافی است تا تبلیغاتی که در این فضا انجام می‌شود، تأثیر بیشتری داشته باشد و احتمال توجه به آن‌ها افزایش یابد. به‌علاوه، تبلیغات آفلاین قابل اندازه‌گیری نیست.

برای مثال، هنوز هم می‌توانید برای تبلیغ کسب‌وکار خود تراکت پخش کنید؛ اما چند درصد از مردم به تراکت‌ها اهمیت می‌دهند؟ چگونه می‌توانید بررسی کنید که تراکت‌ها چند مشتری برای شما جذب کرده یا هزینۀ جذب هر مشتری چقدر برای شما تمام شده است؟ وجود چنین مواردی باعث می‌شود که تبلیغات آنلاین اثربخشی بهتری برای کسب‌وکارها داشته باشد.

در این بلاگ‌پست قصد داریم یکی از انواع تبلیغات آنلاین، یعنی تبلیغات کلیکی را موشکافانه‌تر بررسی کنیم و با اصطلاحات و انواع آن آشنایی بیشتری پیدا کنیم. پس، اگر قصد تبلیغات در فضای آنلاین را دارید، این مطلب را از دست ندهید.

تبلیغات کلیکی چیست؟

تبلیغات کلیکی چیست

تبلیغات کلیکی (PPC)، همان‌طور که از نامش پیداست، نوعی از تبلیغات آنلاین است که تبلیغ‌کنندگان فقط به ازای کلیک کاربران هزینه پرداخت می‌کنند (Pay-Per-Click). تبلیغات آنلاین دو طرف دارد. در طرفی سایت‌های ناشر هستند که تبلیغات در آن‌ها به نمایش درمی‌آید، در سمت دیگر هم سایت‌هایی هستند که قصد دارند تبلیغ کنند و به‌اصطلاح تبلیغ‌کننده هستند.

سایت‌هایی که به‌عنوان ناشر فعالیت می‌کنند، جایگاه‌هایی را در سایت خود تعریف می‌کنند که در آن تبلیغ سایر سایت‌ها نشان داده شود. کسب‌وکارهایی که قصد تبلیغ دارند، می‌توانند به چندین روش از جایگاه‌های سایت‌های ناشر استفاده کنند. به عبارت دیگر، چندین روش برای پرداخت هزینه به سایت مقصد وجود دارد.

  1. اجارۀ ماهانه: در این روش یکی از جایگاه‌های سایت ناشر را برای یک ماه اجاره می‌کنید. برای سایت ناشر فرقی ندارد که تبلیغ شما به چه تعداد افرادی نشان داده می‌شود و چه تعدادی روی تبلیغ شما کلیک می‌کنند، بلکه فقط اجارۀ ماهانۀ خود را دریافت می‌کند.
  2. پرداخت به ازای نمایش تبلیغ: در این روش برای سایت ناشر مهم است که چند بار تبلیغ شما را به کاربران نمایش داده است. معمولاً به ازای هر هزار بار نمایش تبلیغ، مبلغی را تعیین می‌کنند که محاسبۀ هزینۀ نهایی آسان‌تر باشد.
  3. پرداخت به ازای هر کلیک: پرداخت به ازای کلیک متداول‌ترین روشی است که استفاده می‌شود؛ چون برای کاربرانی هزینه می‌کنید که به‌سمت سایت شما آمده‌اند و درواقع برای کسانی که بیشترین احتمال را دارد مشتری شما شوند، پول پرداخت می‌کنید و از نظر اقتصادی کاملاً مقرون‌به‌صرفه است.

هزینۀ هر کلیک (CPC) چیست؟

مفهوم پرکاربرد دیگری که در تبلیغات کلیکی وجود دارد و گاهی آن را با پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) اشتباه می‌گیرند، هزینۀ هر کلیک (CPC) است. هزینۀ هر کلیک (Cost-Per-Click) یعنی مجموع هزینه‌هایی که کردید، تقسیم بر تعداد کلیکی که دریافت کردید. به عبارت دیگر، می‌توان گفت برای اینکه یک کلیک دریافت کنید، چه میزان هزینه کردید؟

برای مثال، شما 100هزار تومان برای تبلیغات کلیکی خود هزینه کردید و 1000 بار روی تبلیغ شما کلیک شده، هزینۀ هر کلیک (CPC) برای شما 100 تومان تمام شده است. محاسبۀ این مفهوم فرمول‌ها