نقش تولید محتوای سریع در بازاریابی دیجیتال چیست؟

اگر قرار باشد محتوای دیجیتال تولید کنید، تمام الگوریتم‌های موتورهای جست‌وجو و شبکه‌های اجتماعی به شما می‌گویند که باید این کار را به‌شکل مستمر و سریع انجام دهید. اما آیا داشتن روزانه چند محتوای جدید برای تعامل با مخاطبان، آن هم با توجه به حجم کارهای دیگر بازاریابی دیجیتال، شدنی‌ است؟ باید بگوییم بله، با استفاده از تولید محتوای سریع و ابزارهای مربوط به آن شدنی است.

در این مطلب از وی‌پدیا قرار است راجع به معنای خلق محتوای سریع، مزایای آن، نقش AI در تولید این محتوا و موارد دیگر صحبت کنیم. همراهمان باشید.

تولید محتوای سریع چیست؟

تولید محتوای سریع یکی از استراتژی‌های مورد استفاده در تجارت و بازاریابی دیجیتال است که بر تولید سریع و کارآمد محتوای با‌کیفیت تمرکز دارد.

این شکل از تولید محتوا برای پاسخ‌گویی به نیازهای دیجیتالی و پرسرعت مخاطبان امروزی طراحی شده است. در ادامه به برخی از جنبه‌های کلیدی خلق محتوای سریع اشاره می‌کنیم:

  1. سرعت: هدف اصلی تولید محتوا به این شکل، پاسخ‌گویی به تقاضاهای در حال تغییر دنیای دیجیتال است که می‌تواند شامل ساده‌کردن فرایند تولید محتوا، استفاده از ابزارهای اتوماسیون و به‌کارگیری محتواهای قبلی تولید‌شده یا حتی استفاده از محتوای تولید‌شده توسط کاربران و مخاطبان باشد.
  2. کیفیت: با اینکه سرعت در فرایند تولید محتوا مهم است، اما نباید به قیمت کیفیت تمام شود. محتوای تولیدشده همچنان باید ارزشمند، مرتبط و جذاب برای بازار هدف باشد. درواقع، در خلق محتوای سریع، کیفیت و سرعت تولید باید هماهنگ با هم پیش بروند.
  3. مقیاس‌پذیری: خلق محتوای سریع باید مقیاس‌پذیر باشد و به کسب‌و‌کارها اجازه دهد که در صورت نیاز، تولید محتوای خود را افزایش یا کاهش دهند؛ مثل استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا که بتواند حجم زیادی از محتوا را مدیریت کند، یا ایجاد تیمی که بتواند با نیازهای متغیر محتوا سازگار شود.
  4. ثبات در تولید: یکی از دغدغه‌های کسب‌وکارها ایجاد ثبات در تولید محتوا به‌شکل طولانی‌مدت است. این ثبات به ایجاد شناخت برند و اعتماد در بین مخاطبان کمک می‌کند. به همین علت است که کسب‌وکارها به خلق محتوای سریع احتیاج پیدا کرده‌اند.
  5. توزیع سریع: خلق محتوای سریع باید به همراه خود نقشه‌ای برای انتشار هم داشته باشد. محتوای تولید‌شده باید در کانال‌های مناسب به اشتراک گذاشته شود تا به مخاطبان هدف برسد؛ مثل شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و… . این شکل از تولید محتوا می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا در یک فضای دیجیتال شلوغ راحت‌تر دیده شوند و مخاطبانشان را به‌سرعت جذب و وارد سفر مشتری کنند.

مزایای تولید محتوای سریع

کسب‌وکارها در سال‌های اخیر به دلایل زیر به خلق محتوای سریع رو آورده‌اند:

۱) مقرون‌به‌صرفه

تولید محتوای سریع به برندها اجازه می‌دهد تا محتوای بیشتری را با منابع کمتر مالی و انسانی تولید کنند.

با تمرکز بر تولید محتوای کارآمد و سریع، برندها می‌توانند در بسیاری از هزینه‌ها، از هزینه‌های پیش از تولید گرفته تا پس از تولید صرفه‌جویی کنند، بدون اینکه کیفیت محتوا را به خطر بیندازند. این رویکرد تولید محتوا همچنین برندها را قادر می‌سازد تا انواع مختلف محتوا و قالب‌ها را آزمایش کنند و درنتیجه ارزش بیشتری را برای سرمایه‌گذاری خود فراهم کنند.

۲) تعامل بهبودیافته

خلق محتوای سریع برندها را قادر می‌سازد تا به‌سرعت رفتار مشتری را در سفر یا قیف بازاریابی‌ای که برای او طراحی کرده‌اند شناسایی کنند و به آن واکنش نشان دهند. این کار باعث می‌شود شانس جذب مخاطب را افزایش دهند، توجه مخاطبان را به‌سمت خود جلب کنند و آن‌ها را به تعامل بیشتر با محتوا تشویق کنند.

یک مثال برای تولید محتوای سریع، امکان نظرسنجی‌هایی است که در انواع شبکه‌های اجتماعی گذاشته شده تا مخاطبان هر کسب‌وکاری بدون نیاز به پرکردن فرم‌های حوصله‌سربر، نظرشان را دربارۀ فعالیت‌های هر برند نشان دهند.

۳) دردسترس‌بودن بیشتر

هم الگوریتم موتورهای جست‌وجو و هم الگوریتم شبکه‌های اجتماعی به میزان فعالیت و تولید محتوای سایت یا حساب‌های کاربری برای بیشتردیده‌شدن اهمیت می‌دهند.

 با تولید محتوای بیشتر و منظم‌تر، برندها می‌توانند خود را به الگوریتم‌ها بیشتر ثابت کنند و میزان دیده‌شدنشان را به‌صورت آنلاین افزایش دهند. این رویکرد می‌تواند به برندها کمک کند تا سریع‌تر به مخاطبان جدید دست یابند و ردپای خود را در ذهن مخاطبانشان گسترش دهند.

۴) کمک به سئو

هر فرد یا کسب‌وکاری که تا‌به‌حال یک سایت داشته ‌است می‌داند که تولید محتوای منظم مطابق با اصول سئو، چه کار هزینه‌بر و وقت‌گیری است. ابزارهایی که در حال حاضر برای خلق محتوای سریع در اختیار ما قرار گرفته‌‌اند تا حدود زیادی به رفع‌شدن این دغدغه، به‌خصوص برای کسب‌وکارهای کوچک که منابع کافی مالی یا انسانی ندارند، کمک کرده‌‌ است.

محتوای بیشتر به معنای خلق فرصت‌های بیشتر برای سئو است. با تولید منظم محتوا، برندها می‌توانند در رتبه‌های برتر سرپ قرار بگیرند و بیشتر دیده شوند.

۵) روابط بهتر با مشتری

تولید سریع محتوا به برندها اجازه می‌دهد تا به‌طور منظم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و درنتیجه روابط قوی‌تری با آن‌ها ایجاد کنند. همان‌طور که می‌دانید، تولید محتوا براساس ترندهای روز باعث می‌شود در الگوریتم‌ها، به‌خصوص الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی، جایگاه‌ بهتری پیدا کنید. با ابزارهای تولید محتوای سریع، راحت‌تر براساس ترندها پیش می‌روید، نشان می‌دهید که نیازها، دغدغه‌ها و علاقه‌مندی مشتریانتان را درک می‌کنید و درنتیجه ارتباط باکیفیت‌تری با آن‌ها برقرار می‌کنید.

نقش هوش مصنوعی در تولید محتوای سریع

ظهور هوش مصنوعی فرایند تولید محتوا را متحول کرده است. ابزارهای هوش مصنوعی می‌توانند حجم وسیعی از داده‌ها را برای شناسایی روندها و رفتار مصرف‌کننده تجزیه‌و‌تحلیل کنند، درنتیجه برندها را قادر می‌سازند که محتوای به‌موقع و مرتبط با نقاط درد مشتری و نیاز او ایجاد کنند. علاوه‌بر‌این، هوش مصنوعی می‌تواند فرایند تولید محتوا را خودکار کرده و درنتیجه آن را کارآمدتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کند.

ابزارهای هوش مصنوعی مانند GPT-4 و جانشینان آنان که توسط OpenAI توسعه یافته‌اند، می‌توانند محتوایی شبیه محتوایی که توسط انسان تولید شده‌ بسازند.

از این ابزارها می‌توان برای ایجاد انواع محتوا ازجمله پست‌های بلاگ، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، ایدۀ تولید محتوا، سناریو‌های ویدئویی و… استفاده کرد. هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به برندها در بهینه‌سازی محتوا برای سئو کمک کند. با تجزیه‌و‌تحلیل داده‌‌های موتورهای جست‌وجو، ابزارهای هوش مصنوعی می‌توانند کلمات کلیدی و موضوعاتی را که به احتمال زیاد مخاطب هدف را جذب می‌کنند شناسایی کنند و از این اطلاعات برای ایجاد محتوایی که برای موتورهای جست‌وجو بهینه شده است استفاده کنند و درنتیجه بازدید آنلاین را افزایش دهند.

علاوه‌بر‌این، هوش مصنوعی می‌تواند به برندها در شخصی‌سازی محتوا کمک کند. این فرایند با تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های مصرف‌کنندۀ هر برند اتفاق می‌افتد. مثال سادۀ آن چت‌بات‌هایی هستند که حتماً تا‌به‌حال با آن‌ها برخورد داشته‌اید. این چت‌بات‌ها سؤال‌ها و نیازهای متداول مخاطبان را شناسایی می‌کنند و به‌صورت خودکار به آن‌ها جواب ‌می‌دهند. برندها می‌توانند از این قابلیت هوش مصنوعی برای تولید محتوای سریع و مناسب با نیازهای هر مصرف‌کننده استفاده کنند، تعامل را افزایش دهند و روابط قوی‌تری ایجاد کنند.

box

فیلیمو


آشنایی با تبلیغات ویدئویی در فیلیمو
کلیک کنید

چالش‌های تولید سریع محتوا و هوش مصنوعی

در‌حالی‌که تولید سریع محتوا و هوش مصنوعی مزایای متعددی را ارائه می‌دهد، مهم است که چالش‌ها و معایب احتمالی ناشی از استفادۀ آن را بشناسید. درک موارد زیر می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند و از هوش مصنوعی نهایت استفاده را ببرند:

۱) به‌خطر‌انداختن کیفیت

خطر اولیۀ مرتبط با تولید سریع محتوا، پایین‌آوردن کیفیت است. درست است که هوش مصنوعی معمولاً از منابع معتبر استفاده می‌کند، ولی همیشه هم این‌طور نیست. گاهی‌اوقات هوش مصنوعی داده‌هایی را به ما ارائه می‌دهد که منابع معتبر ندارند، از عمق کمی برخوردارند و حتی خطاهای واضح دارند.

۲) تولید بیش از حد محتوا

درست است که تولید محتوای بیشتر باعث افزایش دیده‌شدن برند می‌شود، اما اگر این تولید به‌درستی مدیریت نشود، می‌تواند مخاطب را خسته و سردرگم کند و باعث کم‌شدن تعامل او شود. برای اثبات این حرف، به خودتان نگاه کنید. ترجیح می‌دهید محتوای سایت یا شبکۀ اجتماعی برندی را نگاه کنید که هر ساعت محتوایی با کیفیت متوسط تولید می‌کند، یا محتوای برندی را مشاهد کنید که محتوای کمتر ولی باکیفیت‌تر ارائه می‌دهد؟

۳) نداشتن استراتژی

تولید سریع محتوا مستلزم داشتن یک استراتژی و تقویم محتوایی روشن است. بدون برنامه‌ای کاملاً تعریف‌شده، برندها ممکن است گول سرعت‌گرفتن روند تولید محتوا را بخورند و درنهایت محتوای متناقض یا نامربوط تولید کنند که می‌تواند به شهرت و تعامل آن‌ها آسیب برساند.

۴) نداشتن حس انسانی

در‌حالی‌که هوش مصنوعی می‌تواند محتوایی شبیه انسان تولید کند، اما درنهایت این محتوا فاقد تلفیق احساس و هوش انسانی است. کنار هم قرار گرفتن این احساس و هوش در تولید محتوا بسیار مهم است. همین احساس است که محتوا را اثربخش می‌کند؛ ولی هوش مصنوعی حداقل فعلاً نمی‌تواند این احساس را بازسازی کند.

شاید مثال‌های نقض به ذهنتان آمده باشد؛ مثل آن عکاسی که در مسابقۀ عکاسی سونی با عکس یک مادر و دختر برنده شد، درحالی‌که آن مادر و دختر وجود خارجی نداشتند و کل عکس با هوش مصنوعی تولید شده‌ بود.

۵) نگرانی‌های اخلاقی

استفاده از هوش مصنوعی در تولید محتوا چندین نگرانی اخلاقی را ایجاد می‌کند؛ به‌طور مثال، خطر دیپ‌فیک‌های تولید‌شده توسط هوش مصنوعی وجود دارد که اطلاعات نادرست را منتشر و وایرال می‌کنند.

علاوه‌بر‌این، استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های مصرف‌کننده، نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی را در افراد افزایش می‌دهد؛ اینکه اطلاعات کاربران یک سایت یا شبکۀ اجتماعی به‌راحتی در دست ابزار واسطه‌ای به نام هوش مصنوعی قرار می‌گیرد.

۶) وابستگی زیاد به داده

ابزارهای هوش مصنوعی برای ایجاد محتوا به‌شدت به داده‌ها متکی هستند. این بدان معناست که کیفیت و ارتباط محتوا به کیفیت داده‌ها بستگی دارد. اگر داده‌ها نادرست یا مغرضانه باشند، ممکن است به ایجاد محتوای گمراه‌کننده یا نامربوط منجر شوند. تصور کنید در محتواهای مربوط به حوزه‌های سلامتی، حقوقی یا علمی چقدر هوش مصنوعی ممکن است افراد غیرمتخصص را گمراه کند.

نتیجه‌گیری

اگر قصد دارید با توجه به علم روز بازاریابی دیجیتال پیش بروید، باید از ابزارهای تولید محتوای سریع کمک بگیرید، وگرنه رقبایتان به‌جای شما این کار را انجام می‌دهند و سهم خود را از بازار برمی‌دارند.

سعی کنید با به‌روز‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی در حوزۀ تولید محتوا آشنا شوید و آن‌ها را به‌ کار ببرید؛ چون در زمان و منابع مالی شما صرفه‌جویی می‌شود. درنهایت تعادل را فراموش نکنید و مخاطبان خود را با تولید محتوای زیاد خسته نکنید.

سؤالات متداول

خلق محتوای سریع چه مزیت‌هایی دارد؟


مقرون‌به‌صرفه‌بودن برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، تعامل بیشتر با مخاطب، کمک به سئو، دیده‌شدن بیشتر و فعالیت مستمر در سایت و شبکه‌های اجتماعی ازجمله مزیت‌های خلق محتوای سریع است.

هوش مصنوعی چه چالش‌هایی را برای تولید محتوای سریع ایجاد کرده است؟


هوش مصنوعی یا حداقل هوش مصنوعی‌ای که در سال ۲۰۲۳ با آن طرفیم، چالش‌هایی مثل نبود حس انسانی در خلق محتوا، تولید‌ بیش‌ از ‌حد محتوا، امکان خلق دیپ‌فیک، داشتن نقطه‌ضعف در حفظ حریم خصوصی کاربران و کم‌بودن کیفیت محتوا را به‌عنوان چالش در مسیر تولید‌کنندگان محتوا و بازاریابان دیجیتال قرار داده‌ است.

چه ویژگی‌هایی برای تولید محتوای سریع وجود دارد؟


تولید محتوای سریع برخلاف اسمش فقط سرعت خلق محتوا را به‌عنوان ویژگی در نظر نمی‌گیرد. عواملی مثل کیفیت، استفاده از داده‌های معتبر، مقیاس‌پذیری در به‌اشتراک‌گذاشتن محتوا، ثبات استمرار در تولید محتوا و توزیع هوشمندانۀ آن بین مخاطبان هدف، ازجمله ویژگی‌های مربوط به خلق محتوای سریع هستند.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.