۱۲ نکته برای ساخت یک صفحۀ فرود پربازده

همۀ مراحل کمپین به‌خوبی پیش رفته است، نرخ کلیک بالایی را هم دریافت کرده‌ایم، اما درست در خوان آخر یعنی صفحۀ فرود (Landing Page) ورق برمی‌گردد. حجم ریزش، عدد نجومی به خود می‌گیرد و برخلاف انتظارمان نرخ تبدیل از صفر تکان نمی‌خورد. به ‌همین راحتی، تمام زحماتمان به باد می‌رود. ‌

تفاوت میان آمار و ارقام همیشه به این شدت نیست که بتوانیم وجود مشکل در صفحۀ فرود را به‌راحتی تشخیص دهیم. آن‌وقت است که دنبال مقصر می‌گردیم؛ رسانۀ نشر، آژانس تبلیغاتی یا جذابیت پایین پروموشن؟ همه‌چیز و همه‌کس را متهم می‌کنیم، بدون آنکه به ایراد اصلی پی ببریم و احتمالاً در کمپین‌های بعد هم باز این اشتباه را تکرار خواهیم کرد.

در این مطلب وی‌پدیا‌ از نکاتی می‌گوییم که اثرگذاری و نرخ تبدیل صفحات فرود را افزایش می‌دهند. همچنین، ابزارهایی را معرفی می‌کنیم که کار طراحی این فرم‌ها را برای ما آسان می‌سازند.

۱۲ نکته برای ساخت یک صفحۀ فرود پربازده

آناتومی یک صفحۀ فرود


دانلود اینفوگرافیک آناتومی یک صفحۀ فرود پربازده

کلیک کنید

همۀ صفحات فرود ۴ جزء اصلی در خود دارند: طراحی یا گرافیک، تیتر، اطلاعات محصول یا خدمت و فراخوان‌ به ‌اقدام. هریک از بخش‌ها به‌تنهایی در بازدهی نهایی کار تأثیر می‌گذارند و لازم است به تک‌تک آن‌ها توجه کنیم. نکات زیر به بهبود عملکرد ما در این اجزا کمک می‌کنند:

  1. طراحی‌‌ ساده و مینیمال کاربر را متمرکز نگه می‌دارد: صفحۀ فرود قرار است کاربر را مستقیماً به‌سمت هدف موردنظر ما هدایت کند. در طول مسیر پیمایش، نباید چیزی حواس او را پرت کند یا گیج‌کننده باشد؛ به‌گونه‌ای که سررشتۀ اطلاعات را گم کند. صفحات شلوغ و پررنگ‌ولعاب دقیقاً چنین کاری می‌کنند و مشتری را فراری می‌دهند. صفحه را ساده نگه داریم و تا جای ممکن المان‌های گرافیکی اضافی و تصاویر نامرتبط را حذف کنیم. ساختار آن را طوری بچینیم که مسیر (از تیتر تا فراخوان ‌به ‌اقدام) برای کاربر سرراست و واضح باشد. استفاده از فضای سفید در این کار بسیار مؤثر است؛ چون چشم‌ها را به‌صورت ناخودآگاه بر عناصر مهم متمرکز می‌سازد.
  2. تیترها همه‌جا نقش پررنگی دارند: در کنار جلوۀ بصری، تیتر هم از اولین چیزهایی است که هنگام ورود به صفحه به چشم کاربر می‌آید و در همان ثانیه‌های اول، تکلیف ماندن یا رفتن او را مشخص می‌کند. عنوان را قانع‌کننده و گیرا بنویسیم تا فرد برای اسکن‌کردن ادامۀ صفحه ترغیب شود. البته بهتر است به ‌دنبال تبلیغاتی‌نوشتن و جلب توجه بیش‌ از حد نباشیم؛ چون قبلاً این کار را انجام داده‌ایم. تبلیغ ما آن‌قدری توجه و کنجکاوی در مشتری ایجاد کرده است که روی لینک صفحه کلیک کند. او اکنون فقط می‌خواهد ببیند چیزی را که به دنبال آن است پیدا می‌کند یا نه؛ بنابراین در این صفحه فقط باید اطلاعات و ویژگی‌هایی ارائه شود که به تصمیم‌گیری نهایی او کمک کنند.
  3. خوانا، موجز و مختصر بنویسیم: حال، نوبت معرفی محصول یا خدمت است. اولین سؤالی که همیشه مطرح می‌شود این است که تا چه حد باید در این بخش اطلاعات بیاوریم؟ این موضوع بستگی به نوع محصول دارد. برای مثال، مشتری برای خرید محصولات گران‌قیمت یا فنی مثل دستگاه‌های صنعتی به اطلاعات بیشتر و کامل‌تری نیاز دارد؛ هرچند در هر حالتی زیاده‌گویی و پراکنده‌گویی جزو خطوط قرمز است و باید از آن پرهیز کنیم. این اطلاعات و ویژگی‌ها را دسته‌بندی و بولت‌گذاری کنیم و فونت‌های خوانا به کار ببریم تا اسکن آن برای کاربر راحت باشد. در اغلب مواقع، مخاطب حوصلۀ حل مسائل پیچیده و جست‌وجوکردن را ندارد و به‌سادگی از صفحه خارج می‌شود؛ چنین بهانه‌ای به دست او ندهیم.
  4. فراخوان ‌به ‌اقدام ما به اقدام منجر شود: یکی از مهم‌ترین بخش‌های صفحۀ فرود، کلید فراخوان‌ به ‌اقدام (CTA) است. این کلید بار بزرگی به دوش دارد و قرار است بالاخره خواننده را به سرنخ یا مشتری تبدیل کند. در این بخش باید خیلی کوتاه، ساده و واضح به کاربر بگوییم که چه کاری می‌خواهیم انجام دهد و چه چیزی دریافت می‌کند: مشاوره با همکاران، نصب برنامه یا خرید محصول. با‌این‌حال، در تأثیرگذاری این کلید عوامل دیگری هم نقش دارند: محل قرارگیری آن، رنگ، فرم، اندازه، نوشته و فونت به‌کاررفته. هریک از این موارد با توجه به طراحی، مخاطب یا نوع محصول تعیین می‌شوند و باید A/Bتست انجام دهیم. گاهی لازم است فراخوان ‌به ‌اقدام را در چند قسمت از صفحه تکرار کنیم. این کلید اصولاً در پایان صفحه قرار می‌گیرد. اما وقتی همۀ توضیحات در یک اسکرین جای نمی‌گیرند و به اسکرول نیاز دارد، بهتر است در همان بخش‌های اولیه هم CTA داشته باشیم. نکتۀ مهم دیگر اینکه از یک نوع فراخوان ‌به ‌اقدام استفاده کنیم و با دستورات زیاد کاربر را گیج نسازیم.
  5. محبوبیت و رضایت مشتریان خود را نشان دهیم: نظرات مشتریان دیگر دربارۀ محصول یا خدمت، اعتمادبرانگیز است. در قالب ویدئو، تصویر یا نوشته تجربه‌های مشتریان خود را در صفحه بیاوریم و از زبان آن‌ها به مخاطب نشان دهیم که شهرت خوبی داریم.
  6. لینک خروج در صفحه قرار ندهیم: با قراردادن لینک سایت یا صفحات اجتماعی در صفحۀ فرود، راه گریز به مشتری می‌دهیم و بهتر است از این کار دوری کنیم. تمام اطلاعات لازم را در همان صفحه به مشتری بدهیم و او را برای توضیحات بیشتر به صفحات دیگر حواله نکنیم. این مسئله حتماً باعث ناراحتی و عصبانیت کاربر می‌شود و نرخ ریزش را افزایش می‌دهد.
  7. مشتری را سؤال‌وجواب نکنیم: در فرم خود فقط اطلاعات مهم مثل شماره‌تماس یا ایمیل را از مشتری بپرسیم. پرکردن تعداد زیادی فیلد خالی از حوصلۀ مخاطب خارج است و حتی ممکن است اعتماد او را هم از بین ببرد.
  8. خودمان را جای مشتری بگذاریم: در مراحل مختلف کار، خود را جای مشتری بگذاریم و ببینیم آیا از نظر او همه‌چیز واضح و قابل فهم به نظر می‌رسد یا نه. حتماً نظر اطرافیان را بپرسیم و اگر ممکن است با بودجه‌ای کم آن را در رسانه‌ها تست کنیم.
  9. صفحۀ فرود چگونه بارگذاری می‌شود؟: اگر لینک باز نشود، مشتری بالقوه را قبل از ورود به صفحه از دست می‌دهیم. او صبر زیادی ندارد و اگر سرعت لود صفحه هم پایین باشد، بدون انتظار از آن خارج می‌شود. پس، حتماً قبل از انتشار، لینک صفحه را در دستگاه‌های مختلف تست کرده و از درستی و سرعت آن اطمینان حاصل کنیم.
  10. صفحه برای موبایل بهینه‌سازی شود: بسیاری از کاربران با گوشی موبایل تبلیغ شما را می‌بینند؛ بنابراین باید صفحه ریسپانسیو باشد تا به مشکلی برنخورند.
  11. پاپ‌آپ شانس اقدام مشتری را افزایش می‌هد: پاپ‌آپ آخرین تلاش ما برای نگه‌داشتن و قانع‌‌کردن مخاطب است. هنگامی که کاربر قصد خروج از صفحه را دارد، پیامی در قالب پاپ‌آپ به او نمایش داده شود، پیشنهادی دیگر ارائه کنیم یا از او ایمیل دریافت کنیم.
  12. A/B تست انجام دهیم: برای رسیدن به مؤثرترین حالت ممکن بهتر است نکات هرچند کوچک را آزمایش کنیم. برای مثال، دو صفحۀ فرود مشابه به کار ببریم که تنها در محل قرارگیری کلید CTA با هم تفاوت داشته باشند. سپس، ببینیم کدام‌یک آوردۀ بیشتری دارند. همۀ اجزای تأثیرگذار، از تیتر تا رنگ صفحه را به همین سبک تست کنیم. یادمان نرود که اگر همۀ آن‌ها را با هم تغییر دهیم متوجه نمی‌شویم کدام المان باعث بازدهی بهتر شده است.

معرفی ۶ ابزار برای ساختن راحت لندینگ پیج

صفحات فرود را می‌توان از ابتدا مرحله‌به‌مرحله به کمک برنامه‌نویسی یا نرم‌افزارهای طراحی ایجاد کرد. اما بسیاری از ما زمان یا تخصص کافی برای صرف ساعت‌ها کدنویسی نداریم. برخی از ابزارها ساختن آن‌ها را بسیار ساده کرده‌اند. تعدادی از آن‌ها را در اینجا معرفی می‌کنیم:

ابزارهای ایرانی

  1. لندین: این ابزار رابط کاربری ساده‌ای دارد و کار با آن برای افراد غیرحرفه‌ای هم راحت است. لندین به کاربران اجازه می‌دهد برای امتحان تا ۷ روز به‌صورت رایگان از آن استفاده کنند.
  2. لندیک: در لندیک بیش از ۵۰ قالب رایگان ارائه می‌شود. از امکاناتی که این ابزار در اختیارمان قرار می‌دهد می‌توان به لرزش کلید  CTA و قراردادن ساعت‌شمار در صفحه اشاره کرد.
  3. وبزی: در این ابزار با درگ ‌اند ‌دراپ می‌توانیم آنچه را در ذهن داریم پیاده کنیم. وبزی تا ۱۴ روز استفادۀ رایگان را هم برای کاربرانش فراهم کرده است.

ابزارهای غیرایرانی

  1. المنتور (Elementor): المنتور افزونه‌ای است که در وردپرس نصب می‌شود و بعد از ثبت‌‌نام در آن، کتابخانه‌ای از برگه‌های آماده در اختیارمان می‌گذارد. می‌توانیم طرح دلخواه را انتخاب و المان‌های آن را به سلیقۀ خود تغییر دهیم.
  2. ویکس (Wix): این ابزار به ما اجازه می‌دهد که با درگ اند دراپ، صفحه را آن‌طور که می‌خواهیم طراحی کنیم. همچنین در ویکس بیش از ۳۰ قالب آماده در دست خواهیم داشت. در نسخۀ غیررایگان، لوگوی شرکت در صفحۀ فرود درج می‌شود.
  3. اینستاپیج (Instapage): در اینستاپیج بیش از هزار قالب آماده وجود دارد و سفارشی‌سازی آن‌ها بسیار راحت است. با این ابزار امکان ساخت فرم‌های چندمرحله‌ای و به‌اشتراک‌گذاری صفحۀ نهایی در وردپرس هم ممکن است. برای استفاده از آن به تهیۀ اشتراک آن نیاز داریم.

منابع

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.