مرور رده

بازاریابی محتوایی

مشتریان، سرنخ‌ها و مخاطبان شما محتوای ارزشمندی از کسب‌و‌کار شما می‌خواهند. این محتوا زمانی ارزشمند است که خلاقانه و ارگانیک به دست مخاطبان برسد. بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ (Content Marketing) به کسب‌وکار شما کمک می‌کند تا این کار را به بهترین نحو انجام دهید. همچنین، فرایند جذب، تعامل و لذت‌بردن از بازارهای هدف شما را شرح می‌دهد.

با تقویت مؤثر کانتنت مارکتینگ، می‌توانید دقیقاً همین کار را انجام دهید و درنتیجه تبدیل‌ها را افزایش می‌دهید، آگاهی از برند را بهبود می‌بخشید، درآمد را افزایش می‌دهید، خود را به‌عنوان یک رهبر صنعت تثبیت می‌کنید و هدف‌های بسیار دیگری که می‌توانید با بازاریابی محتوایی به آن‌ها دست پیدا کنید.

فرقی ندارد به‌تازگی شروع به طراحی یک استراتژی کرده‌اید یا در حال تجدید استراتژی فعلی خود هستید، ارزیابی مجدد فرایند و ارائۀ راه‌های جدید برای ایجاد و اشتراک‌گذاری محتوای موردنظر مخاطبان، هرگز ضرری ندارد.

در این راهنما، ما به شما یک نمای کلی از بازاریابی محتوایی، انواع و مثال‌هایی از کانتنت مارکتینگ و نحوۀ اجرای استراتژی آن ارائه می‌دهیم.

بازاریابی محتوایی

امروزه، استراتژی‌های بازاریابی برون‌گرا (یا هر چیزی که باعث وقفه در کار مخاطب شما می‌شود) به اندازۀ گذشته در میانِ مخاطبان طنین‌انداز نمی‌شود و در تبدیل آن‌ها مؤثر نیست.

محتوای شما باید به‌گونه‌ای به مخاطبانتان برسد که طبیعی باشد (معروف به بازاریابی درون‌گرا). یک راه معمول برای انجام این کار، ایجاد یک روایت برای محتوای خود یا گفتن داستان کسب‌و‌کارتان است. با انجام این کار، محتوای شما معتبرتر، جذاب‌تر و متناسب با مخاطبان شما احساس می‌شود. بنابراین، چه چیزی بازاریابی محتوایی را تعریف می‌کند؟

بازاریابی محتوایی چیست؟

بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ فرایند برنامه‌ریزی، ایجاد، توزیع، اشتراک‌گذاری و انتشار محتوا از طریق کانال‌هایی مانند شبکه‌های اجتماعی، بلاگ‌ها، سایت‌ها، پادکست‌ها، برنامه‌ها، بیانیه‌های مطبوعاتی، نشریات چاپی و… است.

هدف بازاریابی محتوایی دستیابی به مخاطبان هدف، افزایش آگاهی از برند، فروش، تعامل و وفاداری است.

چرا کانتنت مارکتینگ مهم است؟

«محتوا پادشاه است.»

این جملۀ مشهور بیل گیتس به‌تنهایی بیانگر اهمیت بازاریابی محتوایی در دنیای امروز است. ست گودین نیز جملۀ مشهوری دارد که بر این حرف بیل گیتس صحه می‌گذارد:

«بازاریابی محتوایی تمام آن چیزی است که از بازاریابی باقی مانده است.»

اما اهمیت بازاریابی محتوایی فراتر از این‌هاست. از طریق کانتنت مارکتینگ:

  • می‌توانید به سرنخ‌ها و مشتریان بالقوۀ خود درمورد محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهید آموزش دهید.
  • می‌توانید نرخ تبدیل را افزایش دهید.
  • می‌توانید روابطی بین مشتریان و کسب‌و‌کار خود ایجاد کنید که به افزایش وفاداری منجر شود.
  • با استفاده از بازاریابی محتوایی می‌توانید به مخاطبان خود نشان دهید که چگونه محصولات و خدمات شما چالش‌های آن‌ها را حل می‌کند.
  • می‌توانید برای مخاطبان برند خود حس جامعۀ مشترک ایجاد کنید.

در ادامه به بررسی انواع مختلف کانتنت مارکتینگ می‌پردازیم.

انواع بازاریابی محتوایی

انواع کانتنت مارکتینگ

انواع مختلفی از بازاریابی محتوایی وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در استراتژی خود بگنجانید. در این مطلب برخی از رایج‌ترین انواع Content Marketing را بررسی می‌کنیم.

1) بازاریابی محتوایی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Content Marketing)

با توجه به اینکه امروزه شبکه‌های اجتماعی بیش از 3.6میلیارد کاربر جهانی دارند، به‌راحتی می‌توان درک کرد که چرا بسیاری از مشاغل در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری می‌کنند. برای پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، لینکدین، پینترست و اسنپ‌چت می‌توانید انواع محتواهای مختلف و متناسب با هرکدام را ایجاد و منتشر کنید. محتواهایی مانند عکس‌ها، ویدئوهای زنده، ویدئوهای از‌پیش‌ضبط‌شده و داستان‌ها.

2) بازاریابی محتوایی اینفوگرافیک (Infographic Content Marketing)

محتوای بصریِ اینفوگرافیک‌ها، اطلاعات و داده‌ها را در قالبی گرافیکی و قابل درک نمایش می‌دهد.

اینفوگرافیک‌ها با ترکیبی از جمله‌بندی ساده، عبارات کوتاه و تصاویر واضح، راهی عالی برای برقراری ارتباط مؤثر با محتوای شما هستند.

اگر بخواهید پیچیدگی یک موضوع یا آموزش را از بین ببرید تا همه مخاطبان بتوانند آن را به‌سادگی درک کنند، محتوای اینفوگرافیک بسیار قدرتمند عمل می‌کند.

3) بازاریابی محتوایی بلاگ (Blog Content Marketing)

بلاگ‌ها نوع قدرتمندی از محتوای درون‌گرا هستند و از نظر هدف و موضوع، قابلیت افزودن چاشنی خلاقیت را دارند. با یک بلاگ می‌توانید کارهایی مانند تبلیغ سایر محتواهای داخلی، خارجی، مقالات بلاگ از طریق لینک‌ها، اضافه‌کردن دکمه‌های اشتراک‌گذاری شبکه‌های اجتماعی در کنار آن و تکمیل اطلاعات محصول را انجام دهید.

4) بازاریابی محتوایی پادکست (Podcast Content Marketing)

یک نظرسنجی در سال 2020 نشان داد که 49٪ از افراد 12 تا 32 ساله در ایالات‌متحده، در یک ماه گذشته، به یک پادکست گوش داده‌اند که میانگین آن 6 ساعت گوش‌دادن در هفته است. به همین دلیل، بسیاری از مشاغل و رسانه‌ها شروع به ایجاد و اشتراک‌گذاری پادکست‌های خود کرده‌اند.

پادکست‌ها می‌توانند بسیار خلاقانه باشند؛ زیرا می‌توانند درمورد هر موضوعی که انتخاب می‌کنید اجرا شوند. علاوه‌بر‌این، شما عوامل دیگری را که مربوط به پادکست است تعیین می‌کنید؛ مانند آهنگ قسمت‌ها، چه افرادی در پادکست باشند، کجا پادکست را تبلیغ کنید و طول قسمت‌ها چقدر باشد.

5) بازاریابی محتوایی ویدئویی (Video Content Marketing)

براساس تحقیقات Wyzowl، حدود 69٪ از مصرف‌کنندگان بیان می‌کنند که ترجیح می‌دهند از طریق ویدئو درمورد محصول یا خدمات یک برند بیاموزند.

علاوه‌بر‌این، بازاریابی ویدئویی می‌تواند تبدیل‌ها را افزایش دهد، ROI را بهبود بخشد و به شما در ایجاد روابط با مخاطبان کمک کند.

می‌توانید محتوای ویدئویی خود را در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی، صفحات فرود یا در ‌سایت یک بازاریاب مشترک به اشتراک بگذارید.

6) بازاریابی محتوایی تبلیغات پولی (Paid Ad Content Marketing)

تبلیغات پولی می‌تواند به شما کمک کند تا به مخاطبان گسترده‌ای دست پیدا کنید و به شما کمک می‌کند که خود را در همۀ مکان‌هایی که می‌خواهید دیده شوید، قرار دهید. تبلیغات آنلاین پولی، به‌ویژه زمانی که با بازاریابی درون‌گرا همراه شوند، سودمند هستند. مکان‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید تبلیغات پولی را به اشتراک بگذارید؛ ازجمله در شبکه‌های اجتماعی، صفحات فرود، بنرها و محتواهای حمایت‌شده.

در مرحلۀ بعد، بیایید به چند نمونه بازاریابی محتوایی نگاه کنیم که با انوع کانتنت مارکتینگ که در بالا بررسی کردیم، مرتبط هستند.

اینفوگرافیک بازاریابی محتوایی
برای مشاهدۀ اندازۀ واقعی تصویر کلیک کنید

نمونه‌های کانتنت مارکتینگ

مثال‌های زیر به شما کمک می‌کنند درک بهتری از اینکه چگونه می‌توانید محتوا را در استراتژی بازاریابی خود بگنجانید، داشته باشید.

1) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی اینستاگرام

بازاریابی اینستاگرام

اکانت اینستاگرام Lush Cosmetics برای حمایت از برند Lush است و مکملِ دیگر محتوای بازاریابی آن‌هاست. اگر روی صفحه در هیچ نقطه‌ای از حساب کاربری عبارت «Lush Cosmetics» وجود نداشته باشد، مشتریان احتمالاً بازهم می‌دانند که این حساب کاربری متعلق به Lush است.

این صفحۀ اینستاگرام، خط تولید Lush را به اشتراک می‌گذارد، گزینه‌های رنگی و عطرهای مختلف را برای محصولات نمایش می‌دهد و راه‌های مختلف استفاده از هر محصول را نشان می‌دهد. این حساب کاربری پراحساس، رنگارنگ و منحصر‌به‌فرد، تولید Lush را به نمایش می‌گذارد و اعضای گستردۀ پایگاه مشتریان آن‌ها را به تصویر می‌کشد.

2) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی اینفوگرافیک

نمونه بازاریابی اینفوگرافیک

IBM هنگام راه‌اندازی بازار ابری خود یک اینفوگرافیک ایجاد کرد. اینفوگرافیک آن‌ها روی برند، به‌خوبی سازمان‌دهی شده و به‌راحتی قابل خواندن است. این اینفوگرافیک به‌سادگی توضیح می‌دهد که آن‌ها با بازار Cloud خود چه می‌کنند و چگونه مشتریان می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. همچنین، به مخاطبان می‌گوید که چگونه می‌توانند به بازارِ ابری دسترسی داشته باشند و استفاده از آن را شروع کنند.

3) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی بلاگ

بازاریابی بلاگ

Expedia بلاگی به نام «Out There Starts Here» دارد که اطلاعات مربوط به سفر، ازجمله توصیه‌های هتل، مکان‌های عالی برای بازدید و فعالیت‌های مرتبط با سفر را که می‌توانید در سراسر جهان در آن شرکت کنید، به اشتراک می‌گذارد.

Expedia به‌طور منظم محتوای بلاگ خود را منتشر می‌کند تا خوانندگان را علاقه‌مند و درگیر کند. محتوای بلاگ‌ها شامل طیف گسترده‌ای از موضوعات مرتبط با هر نوع سفری است که می‌توانید تصور کنید.

این بلاگ دربارۀ برند Expedia است و همۀ مقالات به هدف و مأموریت شرکت فناوری مسافرتی برای به‌دست‌آوردن مشتریان و افزایش آگاهی از برند، مربوط می‌شود. آن‌ها این کار را با لینک‌دادن به خدمات خود و نوشتن درمورد مشتریانی که قبلاً تجربیات مثبتی با شرکت داشته‌اند، انجام می‌دهند.

4) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی پادکست

بازاریابی پادکست

Review (HBR) یک پادکست هفتگی به نام HBR IdeaCast دارد که رهبران صنعت را در کسب‌و‌کار و مدیریت نشان می‌دهد. می‌توانید برای دریافت همیشگی صداها در پادکست آن‌ها مشترک شوید، یا اینکه هر زمان تصمیم داشتید به پادکست‌های آن‌ها گوش دهید. شما کدام روش را انتخاب می‌کنید؟

این پادکست کاملاً دربارۀ حمایت از برند است و مکملِ دیگر محتواهای منتشرشدۀ HBR است. همچنین، HBR از پادکست به‌عنوان راهی عالی برای ارتباط با مخاطبان هدف خود، افزایش آگاهی از برند و به‌دست‌آوردن دنبال‌کننده‌های مخاطبان از طریق رسانه‌ای که با کار معمولی آن‌ها متفاوت است (مانند پادکست در مقابل مقالۀ HBR) عمل می‌کند.

5) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی ویدئویی

بسیاری از محتواهای ویدئویی Dollar Shave Club در فضای مجازی منتشر شده‌اند. تلاش‌های بازاریابی آن‌ها روی برند، برای ایجاد محتواهای طنزآمیز و سرگرم‌کننده است. درواقع، یکی از ویدئوهای آن‌ها بیش از 27میلیون بازدید در یوتیوب دارد. باشگاه Dollar Shave با تثبیت نام خود از طریق محتوای ویدئویی آنلاین، رشد چشمگیری کرده و شناخت برند را تجربه کرده است.

6) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی تبلیغاتی پولی

Revolve یک شرکت پوشاک و اکسسوری است که از تبلیغات پولی و حمایت‌شده در شبکه‌‌های اجتماعی (مانند این تبلیغ در فیس‌بوک)، برای دستیابی به مخاطبان هدف خود هنگام مرور فیدهای خبری استفاده می‌کند.

تبلیغات محتوایی، برخی از محصولات آن‌ها و همچنین جزئیاتی درمورد حمل‌و‌نقل رایگان و سیاست بازگشت کالا را نشان می‌دهد تا مخاطبان هدف را به سایت خود هدایت کند.

7) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی توییتر

نمونۀ بازاریابی تبلیغات توییتر

HubSpot از توییتر به‌عنوان نرم‌افزار بازاریابی و همچنین ایجاد جامعه‌ای در بین مشتریان، اعضای مخاطبان هدف، رهبران و کارشناسان صنعت استفاده می‌کند. HubSpot اطلاعات محصول، نکات مربوطه، دانش صنعت و تحقیقات اصلی را در توییتر به اشتراک می‌گذارد. HubSpot همچنین با کاربران تعامل دارد و تضمین می‌کند که هر‌کسی که به پشتیبانی مشتری نیاز دارد، دقیقاً می‌داند برای کمک به کجا مراجعه کند.

8) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی TikTok

نمونۀ بازاریابی تیک‌تاک

Chipotle یک برند بسیار فعال در TikTok است. این شرکت از این پلتفرم برای دستیابی به مشتریان و اعضای مخاطب هدف خود استفاده می‌کند. این برند، علاوه بر واکنش به محتوای TikTok مربوط به Chipotle، تیک‌تاک‌های خود را از آیتم‌های منو، دستور‌العمل‌ها، افرادی که از غذایشان لذت می‌برند، رستوران‌هایشان و موارد دیگر پست می‌کند. آن‌ها بیش از 1.6میلیون دنبال‌کننده و بیش از 30میلیون لایک دارند.

9) نمونه‌ای از بازاریابی محتوایی ویروسی

نمونۀ بازاریابی محتوایی ویروسی

این نمونۀ بازاریابی محتوایی ویروسی، نمونه‌ای بود که از یک ویدئوی TikTok آمده بود. ویدئوی اصلی TikTok ناتان آپوداکا شامل نوشیدن آبمیوۀ زغال‌اختۀ Ocean Spray در حین اسکیت‌برد و گوش‌دادن به موزیک «Dreams» از Fleetwood Mac بود.

درنتیجۀ ویدئوی ویروسی، TikTok بخشی از ویدئوی آپوداکا را در تبلیغات خود استفاده کرد، Ocean Spray نیز از ناتان آپوداکا در تبلیغات خود استفاده کرد. Ocean Spray شاهد افزایش فروش و آگاهی از برند شد، آهنگ «Fleetwood Mac» به نام Dreams شماره یک در آیتونز بود و در آن زمان هزاران ویدئوی ارسال‌شده توسط سایر کاربران TikTok را شاهد بودیم که آب زغال‌اخته را خریدند و ویدئوی اصلی آپوداکا را بازسازی کردند.

استراتژی Content Marketing

  1. اهداف SMART را تعیین کنید؛
  2. KPIهای خود را تعیین کنید؛
  3. کانال‌های محتوای خود را انتخاب کنید؛
  4. درمورد نوع محتوا تصمیم بگیرید؛
  5. بودجۀ موردنیاز را تعیین کنید؛
  6. محتوای مناسب را ایجاد و توزیع کنید؛
  7. نتایج را تجزیه‌و‌تحلیل و اندازه‌گیری کنید.

با اجرای یک استراتژی درست، تلاش‌های بازاریابی محتوایی شما در تبدیل سرنخ‌ها و دستیابی به مخاطبان هدف مؤثر خواهد بود. شما می‎توانید دربارۀ استراتژی بازاریابی محتوایی خود، همان‌طور که به برنامۀ بازاریابی محتوایی خود فکر می‌کنید، تصمیم‌گیری کنید. در ادامه به مراحلی می‌پردازیم که باید برای ایجاد یک استراتژی مؤثر انجام دهید.

1) اهداف SMART را تعیین کنید

اولین بخش از استراتژی بازاریابی محتوایی، تعیین اهداف هوشمندانه است.

این اهداف باید مختص کسب‌و‌کار شما باشند و احتمالاً مکمل اهداف بازاریابی و شرکت شما هستند. در ادامه چند نمونه از اهداف SMART آورده شده است:

  • بهبود آگاهی از برند؛
  • افزایش درآمد؛
  • افزایش تبدیل‌ها؛
  • بهبود وفاداری به برند؛
  • افزایش تعامل مشتری؛
  • ایجاد ارتباط و اعتماد بین مشتریان بالقوه و مشتریان؛
  • جذب شرکای استراتژیک.

2) KPIهای خود را تعیین کنید

در مرحلۀ بعد، شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) را برای اهداف SMART خود تنظیم کنید. KPI‌های نقاط داده قابل اندازه‌گیری هستند که می‌توانید از آن‌ها برای اندازه‌گیری عملکرد واقعی‌ خود در برابر هدف تعیین‌شده، استفاده کنید.

اهداف SMART KPI مرتبط
آگاهی از برند ترافیک سایت، فالوئرهای شبکه‌های اجتماعی، ثبت‌نام برای اشتراک، اشاره شود به (توسط مشتریان و شرکا)
افزایش درآمد فروش روزانه، ترافیک سایت
افزایش تبدیل‌ها نرخ تبدیل، نرخ رهاشدن سبد خرید، روند نرخ حمل‌و‌نقل مرتبط، روند قیمت رقابتی
بهبود وفاداری به برند مشتریان بازگشتی، ترویج‌کنندگان، بررسی محصول، معرف‌ها
افزایش تعامل با مشتری لایک‌، اشتراک‌گذاری، فالو، منشن، بک‌لینک
ارتباط و اعتماد مشتریان بازگشتی، ترویج‌کنندگان، فالوئرها، منشن‌ها
جذب شرکای استراتژیک مشارکت‌های جدید، منشن‌ها، بک‌لینک‌ها

3) درمورد نوع محتوا تصمیم بگیرید

در مرحلۀ بعد، نوع محتوایی را که ایجاد می‌کنید انتخاب کنید. برای انجام این کار، با فکر‌کردن به مخاطبان هدف و شخصیت‌های خریدار شروع کنید. به سؤالات زیر درمورد مخاطب هدف خود پاسخ دهید تا به شما کمک کند، انواع محتوای مناسب را برای آن‌ها کاملاً واضح و محدود کنید.

  • مخاطبان هدف شما چه نیازی به شما دارند؟
  • آن‌ها به دنبال غلبه بر چه چالش‌هایی هستند؟
  • چرا آن‌ها به محصول یا خدمات شما نیاز دارند؟
  • چگونه می‌توانید به موفقیت آن‌ها کمک کنید؟
  • مخاطبان هدف شما بیشتر وقت خود را کجا می‌گذرانند؟

سپس نگاهی به انواع مختلف محتوایی که قبلاً بررسی کردیم بیندازید تا تصمیم بگیرید کدام نوع محتوا را ایجاد خواهید کرد.

4) کانال‌های محتوای خود را انتخاب کنید

هنگامی که درمورد نوع محتوایی که قصد دارید با آن بازاریابی ‌کنید تصمیم گرفتید، وقت آن است که کانال‌های محتوای خاص خود را انتخاب کنید. محتوای خود را کجا به اشتراک می‌گذارید؟ در کجا لایو برگزار می‌کنید و در کجا به اشتراک گذاشته می‌شود؟

برای برخی از انواع محتوا، کانالی که باید با آن کار کنید واضح است. برای مثال، اگر محتوای فیس‌بوک ایجاد می‌کنید، کانال شما خود پلتفرم اجتماعی فیس‌بوک خواهد بود.

5) بودجۀ مورد‌نیاز را تعیین کنید

اکنون بودجۀ خود را تنظیم کنید. درمورد نوع محتوایی که ایجاد می‌کنید و کانال‌هایی که آن محتوا را بازاریابی می‌کنید فکر کنید. اما چگونه بهترین تصمیم را برای تعیین بودجۀ استراتژی کانتنت مارکتینگ خود بگیرید؟ شما باید برای تعیین بودجۀ خود، سؤالات زیر را از خود بپرسید:

  • آیا برای ایجاد محتوا نیاز به خرید نرم‌افزار یا فناوری جدید دارید؟ مثلاً نرم‌افزار طراحی گرافیک مانند Adobe Photoshop، اشتراک Canva، دوربین حرفه‌ای برای گرفتن عکس‌ها و فیلم‌های با کیفیت بالا؟
  • آیا نیاز به استخدام بازاریاب یا طراح محتوا مانند هنرمندان، نویسندگان، ویراستاران یا طراحان دارید؟
  • آیا نیاز به پرداخت هزینه برای فضای تبلیغاتی دارید؟
  • آیا برای تقویت یا اندازه‌گیری نوع خاص محتوای خود نیاز به دسترسی به ابزار یا منابع خاصی دارید؟

توجه داشته باشید نسبت به آنچه قبلاً تخمین زده‌اید، پاسخ‌های شما چگونه بر افزایش یا کاهش بودجۀ شما تأثیر می‌گذارد.

6) ایجاد و توزیع محتوا

محتوای خود را ایجاد و توزیع کنید تا مخاطبان شما بتوانند آن را مصرف کنند و احتمالاً تبدیل کنند. برای اطمینان از اینکه به‌طور مداوم محتوا تولید می‌کنید و آن را بین مشتریان احتمالی و مشتریان خود به اشتراک می‌گذارید، از یک تقویم محتوایی شبکه‌های اجتماعی یا یک تقویم محتوایی دست‌نوشته استفاده کنید.

ایجاد تقویم محتوایی به تیم شما کمک می‌کند از تمام محتوایی که ایجاد می‌شود مطلع باشند و همچنین به شما کمک می‌کند آن را زودتر از موعد، برنامه‌ریزی کنید.

از یک تقویم محتوایی رایگان برای برنامه‌ریزی و بهینه‌سازی تمام محتوای بازاریابی خود استفاده کنید تا به شما در افزایش نرخ تبدیل کمک کند.

7) تجزیه‌و‌تحلیل و اندازه‌گیری نتایج

درنهایت، نتایج خود را تجزیه‌و‌تحلیل و اندازه‌گیری کنید تا بتوانید تغییرات لازم را برای افزایش تلاش‌های بازاریابی محتوایی خود و دستیابی به مخاطبان بیشتری ایجاد کنید. برای تعیین موفقیت در استراتژی بازاریابی محتوایی خود، به اهداف SMART و KPI خود نگاه کنید. آیا به اهداف و KPI‌های خود دست یافته‌اید؟ آیا حداقل به آن‌ها نزدیک شده‌اید یا در برآوردهایتان ناامید شدید؟

در ادامه چند ابزار برای کمک به تجزیه‌و‌تحلیل استراتژی بازاریابی محتوایی و نتایج آورده شده است:

آناتومی استراتژی بازاریابی محتوایی

اگر در ساخت یک استراتژی محتوایی تردید دارید و نمی‌دانید از کجا شروع کنید، بهتر است با این اینفوگرافیک همراه باشید. در این اینفوگرافیک ما آناتومی یک استراتژی بازاریابی محتوایی را تشریح کرده‌ایم که می‌تواند شما را قدم به قدم تا ساخت آن هدایت کند:

اینفوگرافیک: آناتومی استراتژی بازاریابی محتوایی

تفاوت بازاریابی محتوایی با تبلیغات چیست؟

وجود شباهت‌های زیاد میان تبلیغات و بازاریابی محتوایی باعث می‌شود که بسیاری افراد این دو را با یکدیگر اشتباه بگیرند. اما واقعیت این است که تفاوت‌های ظریفی میان این دو مفهوم وجود دارد؛ ازجمله:

  • چرخۀ عمر محتوا در بازاریابی محتوایی بسیار طولانی‌تر از تبلیغات است. درواقع تا هر زمان که محتوای تولیدشده در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی دردسترس باشد به عمر خود ادامه می‌دهد، اما تبلیغات زمان محدودی دارد.
  • در بازاریابی محتوایی، از کانال‌هایی مانند سایت‌ و شبکه‌های اجتماعی برای ارتباط با مخاطب استفاده می‌شود. اما در تبلیغات می‌توان با صرف هزینۀ زیاد، از بسترهای فیزیکی مانند بیلبوردها نیز استفاده کرد.
  • بازاریابی محتوایی هیچ‌گونه مزاحمت، تحمیل و آزاری برای مخاطب ندارد، در‌حالی‌که تبلیغات اغلب خود را به مخاطب تحمیل می‌کند و باعث آزار او می‌شود.
  • ریسک تبلیغات از بازاریابی محتوایی بیشتر است. شما ممکن است هزینۀ زیادی را صرف تبلیغات پولی ازجمله تبلیغات شهری کنید و تبلیغاتتان به‌اصطلاح نگیرد، اما با رعایت اصول بازاریابی محتوایی و صرف هزینۀ کمتر قطعاً اگر به رتبه‌های بالای گوگل راه پیدا کنید، افراد زیادی را جذب سایت و کسب‌وکار خود خواهید کرد.
  • تمرکز تبلیغات روی فروش محصول و خدمات است، اما اهداف اصلی بازاریابی محتوایی، برقراری ارتباط عمیق با مخاطب، آموزش آن‌ها و افزایش آگاهی از برند است.

مزایای کانتنت مارکتینگ

کانتنت مارکتینگ مزایای بسیاری دارد، اما 13 مزیت برتر آن عبارت‌اند از:

  1. افزایش ترافیک سایت؛
  2. دیده‌شدن بیشتر به لطف سئو؛
  3. تولید و جذب سرنخ‌های بیشتر و درنتیجه فروش بیشتر؛
  4. کاربرپسندبودن، زیرا برای مردم مزاحمتی ایجاد نمی‌کند؛
  5. افزایش دنبال‌کنندگان شبکه‌های اجتماعی؛
  6. ارائۀ خدمات بهتر به مشتریان و رفع مشکلات آن‌ها؛
  7. ایجاد شخصیت برند؛
  8. ارائۀ آموزش به مخاطبان؛
  9. افزایش آگاهی از برند؛
  10. ایجاد اعتماد به برند در مشتریان؛
  11. پرورش مشتریان وفادار به برند؛
  12. چرخۀ عمر طولانی؛
  13. مقرون‌به‌صرفه بودن و ریسک پایین سرمایه‌گذاری.

راه‌هایی برای کشف ایده‌های کانتنت مارکتینگ

کشف ایده برای تولید محتوا بسیار مهم است و از روش‌های زیادی می‌توان به ایده‌های عالی برای بازاریابی محتوایی دست یافت. در ادامه 16 مورد از بهترین روش‌ها را فهرست می‌کنیم:

  1. در هر جلسۀ توفان فکری تعداد زیادی ایدۀ مشابه و نزدیک به هم را فهرست کنید؛
  2. شبکه‌های اجتماعی را رصد کنید؛
  3. نظرات زیر پست‌های خود را مرور کنید؛
  4. از مصاحبه و نظرسنجی استفاده کنید؛
  5. سایت‌های رقیب را بررسی کنید؛
  6. داستان‌های شخصی بگویید؛
  7. پیشنهادات جست‌جوی گوگل را مرور کنید؛
  8. رویدادهای اخیر را پیگیری کنید؛
  9. نظرات محصول را بخوانید؛
  10. از خبرنامه‌های صنعت خود ایده بگیرید؛
  11. از تجزیه‌وتحلیل‌ها داده‌ها استفاده کنید؛
  12. ویدئوهای یوتیوب را تماشا کنید؛
  13. محصولات جدید و فناوری‌های به‌روز را زیر نظر داشته باشید؛
  14. پژوهش‌های اخیر چه می‌گویند؟ درمورد آن‌ها حرف بزنید؛
  15. محتوای قدیمی خود را بازنویسی کنید؛
  16. از انجمن‌های آنلاین بازدید کنید.

مهم‌ترین ابزارهای راه‌اندازی کمپین بازاریابی محتوایی

در ادامه بهترین ابزارهای موجود در بازار را که برای راه‌اندازی کمپین‌های بازاریابی محتوایی مفیدند، فهرست می‌کنیم:

  • Google Docs: گوگل داکس یک واژه‌پرداز آنلاین مشابه برنامۀ Word آفیس است که به شما امکان می‌دهد اسنادی با پتانسیل مشابه Word بنویسید، آن‌ها را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید، هم‌زمان با چند نفر روی یک سند کار کنید و بازبینی‌ها را ردگیری کرده و در فضای ابری ذخیره کنید.
  • HubSpot: هاب‌اسپات، یک پلتفرم نرم‌افزاری جامع برای بازاریابی درون‌گرا و اتوماسیون (Automation) است. با استفاده از آن، کسب‌وکارها می‌توانند تمام فعالیت‌های بازاریابی درونی خود را اجرا، مدیریت و اندازه‌گیری کنند. درواقع، این ابزار همۀ آن ‌چیزی است که یک شرکت برای اجرای بدون دردسر کمپین‌ها و فرایندهای درونی خود به آن نیاز دارد.
  • Grammarly: گرامرلی یک پلتفرم آنلاین است که به‌منظور غلط‌گیری، رفع ایرادات نگارشی و گرامری و مبارزه با سرقت علمی در متن‌های انگلیسی ایجاد شده است و برای بازاریابی محتوایی به این زبان، کاربرد دارد.
  • Yoast :Yoast افزونه‌ای است که به شما کمک می‌کند سایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید. این افزونه یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های سئو برای وردپرس است و میلیون‌ها سایت در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند.
  • Ahrefs :Ahrefs یک ابزار سئوست که به شما کمک می‌کند سایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید تا بتوانید رتبه‌های بالاتری در موتورهای جست‌وجو، به‌ویژه گوگل، کسب کند.
  • Google Analytics: گوگل آنالیتیکس یکی از محبوب‌ترین خدمات گوگل است. این ابزار به کاربران اجازه می‌دهد که سایت خود را رصد کنند. گوگل آنالیتیکس حجم عظیمی از داده‌ها را از سایت شما جمع‌آوری می‌کند، سپس تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده را در اختیار شما قرار می‌دهد. بدین ترتیب، می‌توانید بفهمید که بازدیدکنندگان سایت شما چه کسانی هستند و چه کاری در سایت شما انجام می‌دهند. این به شما کمک می‌کند مخاطبان خود را بهتر درک کنید، محتوای قوی‌تری تولید کنید و به فروش بیشتری دست یابید.
  • Buffer: بافر یک پلتفرم مدیریت شبکه‌های اجتماعی برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسطی است که زمان یا هزینۀ محدودی برای فعالیت در شبکه‌های اجتماعی دارند.
  • Trello: ترلو (Trello) یک ابزار مشارکتی محبوب، قدرتمند، ساده و آسان است که به شما امکان می‌دهد پروژه‌ها و هرآنچه را با پروژه‌ها مرتبط است، در تابلوها سازمان‌دهی کنید.
  • BuzzSumo :Buzzsumo یک برنامۀ تحلیل محتوا در شبکه‌های اجتماعی است که آمارها و تحلیل‌های دقیقی از محتوای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی به کاربر ارائه می‌دهد.
  • Canva: کنوا (Canva) یک ابزار طراحی گرافیکی است که هدف اصلی آن، آسانترکردن فرایندهای طراحی است. کنوا امکان ویرایش تصویر و یادگیری مبتنی بر پروژه را با استفاده از یک رابط سادۀ کاربرپسند ارائه می‌دهد.

محتوا را برون‌سپاری کنیم یا خودمان بسازیم؟

تولید محتوا فعالیتی زمان‌بر، تخصصی و گسترده است و تیم‌های داخلی بسیاری از شرکت‌ها امکان پاسخ‌گویی به تمام جنبه‌های آن را ندارند.

به همین خاطر ناگزیرند این وظیفه را به افراد/تیم‌ها/آژانس‌هایی بسپارند که از امکانات، قابلیت‌ها، تجربه و استعداد کافی برای انجام این کار برخوردارند. با این تفاسیر، برون‌سپاریِ بخشی از فعالیت‌های بازاریابی محتوایی ازجمله تولید محتوای متنی و ویدئویی به دیگران، ایدۀ بدی نیست.

هرچند برخی نگرانی‌ها درمورد کیفیت کار، تعهد به برنامۀ زمان‌بندی و… ممکن است برخی کسب‌وکارها را از برون‌سپاری منصرف کند، اما بی‌تردید، با در‌نظر‌گرفتن ملاحظاتی مانند مدیریت و کنترل کیفیت خروجی‌ها و استخدام افراد و آژانس‌های معتبر و واجد شرایط، برون‌سپاری می‌تواند بار سنگینی از دوش شرکت‌ها بردارد.

بهترین منابع کانتنت مارکتینگ

امروزه صدها هزار ابزار با عنوان منابع عالی بازاریابی محتوایی واجد شرایط وجود دارند.

  1. HubSpot Academy برای آموزش رایگان درمورد چگونگی تبدیل‌شدن به یک بازاریاب محتوای مؤثر.
  2. منابع ایجاد محتوای رایگان HubSpot برای دسترسی به منابعی که استراتژی بازاریابی محتوایی شما را به‌سمت موفقیت سوق می‌دهد.
  3. Content Marketing Institute برای دسترسی به برخی از بهترین آموزش‌های آنلاین بازاریابی محتوایی، چاپ‌کردن و رویدادهای موجود روز.
  4. مقالات و بلاگ درمورد بازاریابی محتوایی، روندها، استراتژی‌ها و نکاتی که توسط کارشناسان صنعت بیان می‌شوند، مانند HubSpot.
  5. This Old Marketing درمورد پادکست‌های کاربردی دربارۀ بازاریابی محتوایی است. همچنین ترندهای تجاری مانند HBR IdeaCast برای الهام‌بخشیدن به استراتژی بازاریابی محتوایی شما هستند.
  6. Google Trends به شما کمک می‌کند ترندها را در موضوعات گسترده‌ای مانند بازاریابی محتوایی یا موضوعات خاص در بازاریابی محتوایی جست‌وجو کنید.
  7. کتاب‌های الکترونیک و مطالعات موردی دربارۀ بازاریابی محتوایی یا استراتژی‌های بازاریابی محتوایی مانند Mention.
  8. آخرین آمار بازاریابی محتوایی توسط یک منبع پایگاه دادۀ معتبر مانند Statista.
  9. استفادۀ آسان از محتوای بصری و نرم‌افزار طراحی مانند Canva.
  10. ابزارهای رایگان یا پولی مدیریت شبکه‌های اجتماعی مانند: HubSpot، Buffer یا Sprout Social برای کمک به ایجاد و اشتراک‌گذاری محتوای شبکه‌های اجتماعی.
  11. محتوای رایگان یا پولی ابزارهای مدیریت پروژه مانند Trello یا Asana برای برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی استراتژی بازاریابی محتوایی شما.
  12. نرم‌افزارهای بازاریابی رایگان یا پولی برای اتصال تیم بازاریابی محتوایی، برنامه، استراتژی و نتایج شما به برنامۀ بازاریابی بزرگ‌تر شما و حتی CRM شما.
  13. نرم‌افزار ایمیلی رایگان یا پولی مانند HubSpot و Mailchimp برای رسیدگی به تمام جنبه‌های کمپین‌ها و محتوای ایمیل شما برای انجام بازاریابی ایمیلی.
  14. شبکۀ شما در پلتفرم‌هایی مانند لینکدین و توییتر، جایی که می‌توانید با افراد هم‌صنعت خود ارتباط برقرار کنید تا درمورد روندهای صنعت خود بحث کنید، به سؤالات یکدیگر پاسخ دهید و بازخورد ارائه دهید.

ترغیب افراد برای واردشدن به شبکه‌های شما در سایت‌هایی مانند توییتر و لینکدین بسیار مهم است؛ بنابراین در ادامه به معرفی و بررسی چند مورد برتر از بزرگ‌ترین بازاریابان محتوا برای دنبال‌کردن در هر دو پلتفرم مهم توییتر و لینکدین پرداخته‌ایم.

بهترین بازاریابان محتوا برای دنبال‌کردن در لینکدین و توییتر

  1. Luvvie Ajayi Jones
  2. Zontee Hou
  3. Lee Judge
  4. Ann Handley
  5. Neil Patel
  6. Guy Kawasaki

3 بازاریاب که باید در لینکدین دنبال کنید

1) Luvvie Ajayi Jones

Luvvie Ajayi

Luvvie Ajayi Jones نویسنده، استراتژیست دیجیتال، میزبان پادکست و سخنرانی پرفروش است. او به دلیل ترکیب طنز با تجربیات و پیشینه‌اش در بازاریابی، ارتباطات و رسانه‌های جدید، شناخته شده است. اگر به فرهنگ، اصالت، رهبری، محتوا، استراتژیست بازاریابی و موارد دیگر فکر می‌کنید یا روی آن کار می‌کنید، لینکدین او قطعاً برای شما الهام‌بخش است.

2) Zontee Hou

Zontee Hou

Zontee Hou یک بازاریاب دیجیتال و استراتژیست، سخنران و مشاور است. او با شرکت‌های مقیاس‌بندی کار می‌کند تا به آن‌ها برای ایجاد استراتژی‌های بازاریابی مؤثری کمک کند که برای دستیابی به اهداف و مخاطبان منحصربه‌فرد آن‌ها مؤثر است. Hou در پروفایل لینکدین خود، تخصص خود را درزمینۀ بازاریابی محتوایی، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، تجزیه‌و‌تحلیل بازاریابی و بازاریابی دیجیتال به اشتراک می‌گذارد.

3) Lee Judge

A. Lee Judge

Lee Judge یکی از بنیان‌گذاران و استراتژیست‌های بازاریابی دیجیتال در Content Monsta است. او همچنین یک تولیدکنندۀ پادکست و ویدئو، گوینده و متخصص عملیات درآمد است. Lee در پروفایل لینکدین خود طیف گسترده‌ای از موضوعات مرتبط با تولید سرنخ، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، نحوۀ اعمال تجزیه‌و‌تحلیل بازاریابی و داده‌ها، تجربیات دیجیتال، بازاریابی چندکانالی، اهمیت فروش و همسویی بازاریابی و موارد دیگر را پوشش می‌دهد.

3 بازاریاب که باید در توییتر باید دنبال کنید

1) Ann Handley

Ann Handley

Ann Handley رئیس محتوا در MarketingProfs، نویسنده و سخنرانی پرفروش است. او آموزش‌هایی را درزمینۀ بازاریابی ارائه می‌دهد که کسب‌و‌کارها می‌توانند از آن بیاموزند و از آن‌ها استفاده کنند. به‌علاوه، آموزش‌های حضوری و مجازی را برای شرکت‌ها درزمینۀ بازاریابی محتوایی، داستان‌سرایی، تولید سرنخ و برندسازی ارائه می‌دهد. همۀ این موضوعات، مواردی هستند که او دربارۀ آن‌ها در صفحۀ توییتر خود صحبت می‌کند و آن‌ها را به اشتراک می‌گذارد.

2) Neil Patel

Neil Patel

Neil Patel نویسنده‌ای پرفروش، کارشناس بازاریابی، سخنران و مشاور سایت و سئو است. او یک رهبر فکری و متخصص صنعت درزمینۀ بازاریابی محتوایی و دیجیتال است. صفحۀ توییتر او شامل اطلاعاتی درمورد آموزش‌ها و خدمات، روندهای صنعت، نکات و منابع استراتژی بازاریابی و سؤالات یا موضوعات مکالمه‌ای است که برای جذب دنبال‌کنندگان و سایر کارشناسان صنعت، طراحی شده است.

3) Guy Kawasaki

Guy Kawasaki

Guy Kawasaki یک استراتژیست بازاریابی، نویسنده، کارآفرین، سرمایه‌گذار جسور، میزبان پادکست و مبشر اصلی Canva است. کاوازاکی در حساب توییتر خود از دنبال‌کنندگان سؤالات تجاری می‌پرسد و همچنین لینک‌ها و اطلاعاتی درمورد قسمت‌های پادکست جدید، روندهای صنعت، نکات استراتژی بازاریابی و اطلاعات مبتنی بر تجربیات خود را ارائه می‌دهد.

مخاطبان هدف خود را با بازاریابی محتوایی درگیر کنید

با بازاریابی محتوایی مؤثر، می‌توانید به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنید و تبدیل‌ها را افزایش دهید. راه‌های مختلفی برای بازاریابی محتوایی برای افزایش درآمد، رشد آگاهی و شناخت برند و ایجاد روابط با مشتریان بالقوه و مشتریان وجود دارد. همچنین، فراموش نکنید که از هر قطعه محتوایی که ایجاد می‌کنید، ارزش بیشتری استخراج کنید.

برای شروع، تعیین کنید که کدام نوع محتوا برای کسب‌و‌کار و مخاطبان شما بهترین کارایی را دارد و یک استراتژی بازاریابی محتوایی ایجاد کنید تا از امروز به افزایش سود خود کمک کنید.

سؤالات متداول

بازاریابی محتوایی چیست؟


«بازاریابی محتوایی» یا «کانتنت مارکتینگ» استفاده از محتوای کاربردی، مرتبط و جذاب برای تحقق‌بخشیدن به برنامه‌های بازاریابی و فروش است. در این روش، کسب‌وکارها با استفاده از انواع قالب‌های محتوا نظیر تصویر، متن، ویدئو و… ابتدا مخاطب را درگیر می‌کنند و سپس با پیشنهاد محصول یا خدمتی مرتبط با همان محتوا، او را به مشتری تبدیل می‌کنند.

انواع بازاریابی محتوایی چیست؟


بازاریابی محتوایی شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی محتوایی اینفوگرافیک، بازاریابی محتوایی بلاگ، بازاریابی محتوایی پادکست، بازاریابی محتوایی ویدئویی و بازاریابی محتوایی تبلیغات پولی، مهم‌ترین انواع بازاریابی محتوایی هستند.

محتوا چیست؟


«محتوا» شکلی از اطلاعات است که ساختار مشخص دارد، برای انسان به‌عنوان مخاطب قابل درک و استفاده است و در قالب‌های مختلف (متنی، تصویری، صوتی و ویدئویی و…) تولید و به اشتراک گذاشته می‌شود.

«محتوا پادشاه است» از کیست و منظور از آن چیست؟


«محتوا پادشاه است» (Content Is King) نقل‌قولی از بیل گیتس، مدیر مایکروسافت است که اغلب در دنیای بازاریابی آنلاین، بازاریابی موتورهای جست‌وجو و بازاریابی محتوایی ذکر می‌شود. در پس این جمله، این باور وجود دارد که محتوا، به‌ویژه متن، محور موفقیت یک سایت است؛ محتوای خوب خواننده را درگیر می‌کند، رتبه‌بندی و ترافیک موتورهای جست‌وجو را افزایش می‌دهد و احتمال دریافت لینک‌های باکیفیت از سایت‌های دیگر را بالا می‌برد.

مهم‌ترین ابزارهای کانتنت مارکتینگ کدامند؟


گوگل داکس، Yoast SEO، هاب‌اسپات، گوگل آنالیتیکس، بافر، کنوا، گرامرلی، Buzzsumo، ترلو و Ahrefs مهم‌ترین ابزارهای بازاریابی محتوایی هستند.

اهمیت ارتباطات در موفقیت محتوا

امروزه تولید‌کردن محتوا با هدف بازاریابی دیجیتال، درست مثل پیش‌آوردن بحثی دوطرفه است. حالا ممکن است این بحث درست مثل گفت‌وگوهای بین دو دوست، همکار و آشنا جذاب و واقعی پیش…

تولید محتوا با هوش مصنوعی

فایل صوتی بلاگ اگر به دنبال بهترین هوش مصنوعی برای تولید محتوا بوده و می‌خواهید تولید محتوا و بازاریابی محتوایی را به دست هوش مصنوعی بسپارید، به محتوای…