آموزش تبلیغات در یوتیوب + هزینه تبلیغات یوتیوب

انواع تبلیغات در یوتیوب، مزایا و نحوۀ پیاده‌سازی یک کمپین

«تبلیغات ویدیویی» کلیدواژه‌ای است که این روزها بیشتر از قبل می‌شنوید. از انواع ویدئوهای تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی گرفته تا تبلیغات ویدئویی در پلتفرم‌های اختصاصی ویدئو مانند آپارات و یوتیوب، همگی محتواهایی بصری هستند که اگر خوب ساخته شوند، اثرگذاری چندبرابری دارند. البته به صِرف تولید محتوای ویدئویی و قراردادن آن در صفحۀ سایت خودتان، نباید فکر کنید که توانسته‌اید مخاطب گسترده‌ای جذب کنید؛ چون هرچقدر هم سایت شما پربازدید باشد به گرد پای پلتفرم‌های عمومی نمی‌رسد و این موضوع از اهمیت تبلیغات ازجمله تبلیغات در یوتیوب، تبلیغات در آپارت و… حکایت دارد.

در این مطلب هرآنچه نیاز است دربارۀ تبلیغات در یوتیوب بدانیم با هم مرور می‌کنیم تا در انتها مهارت کافی برای پیاده‌سازی یک کمپین را پیدا کنیم.

درصورتی که فرصت خواندین این مطلب را ندارید؛ پیشنهاد میکنیم این فایل صوتی از بلاگ صباویژن را گوش دهید.

تبلیغات در یوتیوب چیست؟

تبلیغات در یوتیوب (YouTube Advertising) با انواع دیگر تبلیغات مانند تبلیغات بنری، تبلیغات کلیکی، تبلیغات همسان و… تفاوت بسیاری دارد. در این پلتفرم محدودیت‌ها و البته گزینه‌های متعددی وجود دارد که استفاده از آن ملزم به داشتن دانش کافی است تا بدین شکل بتوانید بیشترین بهره را از این نوع تبلیغات ببرید.

حالا سؤالی که پیش می‌آید این است که چرا اصلاً باید به تبلیغات در یوتیوب فکر کنیم؟ طبق آمار Hootsuite، یوتیوب ماهانه ۲میلیارد کاربر لاگین‌کرده دارد و همین موضوع آن را به دومین سایت محبوب جهان تبدیل کرده است! شاید همین یک آمار شما را به استفاده از تبلیغات در این پلتفرم بین‌المللی وسوسه کند. اما باید بدانید که گوگل برای اینکه تبلیغات در یوتیوب را به سرمایه‌گذاری ارزشمندی تبدیل کند، چند تغییر مهم را در طی سال‌ها در آن ایجاد کرده است:

۱) تلاش‌های دقیق‌تر درجهت حفظ ایمنی برند

از گذشته تا الان یوتیوب بسیار تلاش کرده است که از تبلیغ‌کنندگان و کاربران در برابر محتواهای آزاردهنده و مضر محافظت کند و این تلاش‌ها که در قالب به‌روزرسانی خودشان را نشان می‌دهند، تا نوامبر ۲۰۲۲ نیز ادامه داشته است.

آخرین به‌روزرسانی‌ها شامل «زبان واضح‌تر» و «دستورالعمل‌های خاص» بود که شامل قرارندادن محتوای بزرگسالان، محتوای خشن، مضر، اعمال خطرناک، رویدادهای حساس، ویدئوهایی با زبان غیرمتعارف و محتوای مرتبط با موادمخدر می‌شد.

۲) هدف‌قراردادن مبتنی بر تاریخچۀ جست‌وجوی کاربر

در سال ۲۰۱۷ گوگل اعلام کرد که به تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌دهد به بینندگان بیشتری، خصوصاً در موبایل (که ۵۰% از بازدید یوتیوب در آن اتفاق می‌افتد)، دست پیدا کنند. بین تمام تغییراتی که در آن سال ایجاد شد، یکی از بزرگ‌ترین و بهترین تغییرات این بود که به تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌داد کاربران را به‌نسبت تاریخچۀ جست‌وجویشان در گوگل هدف قرار دهند و حتی نسبت به رفتار آن کاربر در یوتیوب نیز می‌شد او را هدف قرار داد.

امروزه بازاریابان می‌توانند تبلیغات را روی افرادی که اخیراً دربارۀ یک خدمت یا محصول خاصی جست‌وجو کرده‌اند، هدف‌گذاری کنند. اگر محتوایی که به کاربر نشان داده می‌شود ارتباط بیشتری با چیزی که او اخیراً جست‌وجو کرده داشته باشد، احتمال اینکه او تمام تبلیغ را مشاهده کند یا روی آن کلیک کند بسیار بالاتر می‌رود.

۳) تبلیغات صوتی

به دلیل اینکه استفاده از محتوای صوتی در سالیان اخیر بسیار رواج پیدا کرده و پلتفرمی مانند کلاب‌هاوس نیز از همین اشتیاق بالا ساخته شده است، گوگل حالا اجازه می‌دهد که تبلیغات صوتی در یوتیوب نیز قابل انجام باشد. البته بهتر است برای شروع، تبلیغات ویدئویی را در نظر داشته باشید و در ادامه سراغ تبلیغات صوتی بروید.

قیمت گذاری و هزینه تبلیغات در یوتیوب

هزینۀ تبلیغات در یوتیوب بستگی به تعداد بازدید آن دارد. هر بازدید می‌تواند بین ۰.۱ تا ۰.۳ دلار، بسته به صنعت مدنظر شما و کلماتی کلیدی که هدف قرار داده‌اید، هزینه داشته باشد. شما در این مورد آزادی عمل دارید و حتی می‌توانید کمترین میزان ممکن را هزینه کنید. اگر مثلاً یک بودجۀ روزانه تعیین کنید، گوگل تا همان مقدار تعیین‌شده توسط شما کمپین را فعال نگه می‌دارد. به تبلیغات یوتیوب به چشم نوعی سرمایه‌گذاری امن نگاه کنید.

هدف‌قراردادن کلمات کلیدی در یوتیوب نسبت به تبلیغات گوگلی نیز هزینۀ کمتری دارد.

در‌عین‌حال که باید آن ویدئوی تبلیغاتی به‌خوبی ساخته شده باشد، بسیار مهم است که در اجزای آن ویدئو، جلب توجه و آموزش افرادی که برند شما را نمی‌شناسند نیز در نظر گرفته باشید. تبلیغات در یوتیوب این اجازه را به شما می‌دهد؛ راهی مقرون‌به‌صرفه برای هدف‌قراردادن مخاطبان به‌شکل صوتی یا ویدئویی!

انواع تبلیغات در یوتیوب

به‌طور کلی برای تبلیغات در یوتیوب ۵ نوع تبلیغ پایه وجود دارد که شما می‌توانید بسته به هدفی که دنبال می‌کنید، از آن‌ها استفاده کنید:

۱) تبلیغات ویدئویی در فید (In-Feed Video Ads)

تبلیغات ویدیٔویی در فیداین نوع تبلیغات در صفحۀ اصلی، صفحۀ نتایج جست‌وجو و به‌عنوان ویدئوهای مرتبط در صفحۀ تماشای ویدئوها در یوتیوب به نمایش درمی‌آیند. این نوع تبلیغات دارای تگ Ad هستند تا مخاطب متوجه شود که با یک تبلیغ طرف است.

۲) تبلیغات حین پخش قابل ردکردن (Skippable In-Stream Ads)

تبلیغات حین پخش قابل ردکردناین نوع تبلیغات، تبلیغات استاندارد ویدئویی در یوتیوب محسوب می‌شوند. تبلیغ‌کنندگان فقط زمانی هزینه پرداخت می‌کنند که یک کاربر حداقل ۳۰ ثانیه از ویدئو، تا انتهای ویدئو، یا تا جایی که کاربر قادر به انجام کاری می‌شود، مانند ظاهرشدن CTA قابل کلیک را تماشا کند. این نوع تبلیغات می‌تواند بین ۱۲ ثانیه تا ۶ دقیقه باشد.

شما این تبلیغات را بعد از اینکه یک ویدئو را برای تماشا انتخاب می‌کنید، می‌بینید و کاربر معمولاً می‌تواند ۵ ثانیه بعد از تماشای تبلیغ از آن عبور (Skip) کند. شما همچنین می‌توانید این تبلیغ را در هرکدام از شبکه‌های نمایش‌ گوگل (GDN) یا سایت‌هایی که فضای تبلیغات ویدئویی گوگل را خریده‌اند نیز پخش کنید.

در این نوع تبلیغ به شما اجازه داده می‌شود که CTA و متن‌هایی روی صفحه به نمایش بگذارید تا کاربر به تماشا یا کلیک روی آن تشویق شود.

کمپین‌های تبلیغات قابل ردکردن یا قابل پرش (Skippable) می‌توانند شامل ویدئوهایی از افراد، گفت‌وگو و موسیقی باشند که با اجازۀ افراد ضبط‌شده یا دارای حق امتیاز آزاد است. اگرچه بهتر است یک آگهی تبلیغاتی کاملاً استاندارد نباشد؛ چون این نوع ویدئوها به‌سادگی توسط کاربر رد می‌شوند و شما باید به کاربر دلیلی برای تماشا بدهید.

به‌جای این کار، به‌نسبت زمانی که در ویدئو در اختیار دارید یک داستان تعریف کنید. افراد بسیار دوست دارند ویدئویی دربارۀ یک نمونۀ مطالعاتی پیرامون کسی که با مسئله‌ای دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، ببینند. این ویدئو درواقع باید محتوایی سرگرم‌کننده باشد تا برند شما را خاطره‌انگیز کند و کاربر نخواهد آن تبلیغ را رد کند.

۳) تبلیغات حین پخش غیرقابل ردکردن (Non-Skippable In-Stream Ads)

تبلیغات حین پخش غیرقابل ردکردناین نوع تبلیغات می‌توانند قبل از پخش ویدئو، بین آن و یا بعد از آن پخش شوند و باید بین ۱۵ تا ۲۰ ثانیه باشند. نوعی از این تبلیغ که در میانۀ ویدئو به نمایش درمی‌آید، فقط مخصوص ویدئوهایی است که بیشتر از ۱۰ دقیقه هستند.

در یوتیوب دسکتاپ کاربران می‌تواند شمارندۀ ۵ ثانیه را ببینند و در اپلیکیشن موبایل نیز نشانگر زردرنگ، نمایندۀ میزان زمان باقی‌مانده از تبلیغ است.

این نوع تبلیغ نیز مانند نوع قابل ردکردن، آزادی عملی کاملی به شما می‌دهد و همچنان می‌توانید از افراد، گفت‌وگو و صوت و دیگر المان‌هایی که به بهترین شکل نمایندۀ برند شما هستند، استفاده کنید. چون همان‌طور که از نام این تبلیغات پیداست، آن‌ها غیرقابل ردکردن (Non-Skippable) هستند و استفاده از یک CTA در آن بسیار راهگشا خواهد بود تا بدین شکل بتوانید بیشترین توجه را از سمت کاربر کسب کنید.

۴) تبلیغات بامپر (Bumper Ads)

تبلیغات بامپرتبلیغات بامپر کوتاه‌ترین نوع تبلیغات در یوتیوب هستند و هرکدام نهایتاً حدود ۶ ثانیه می‌شوند. این تبلیغات قبل از اینکه ویدئوی انتخابی کاربر پخش شود، نمایش داده می‌شود و غیرقابلردکردن است. کوتاه‌بودن این تبلیغ به شما اجازۀ تعریف یک داستان را نمی‌دهد اما می‌تواند ترافیک را به‌سمت یک کمپین ویدئویی بزرگ‌تر و… هدایت کند.

۵) تبلیغات هم‌پوشانی (Overlays Ads)

تبلیغات هم‌پوشانیاین تبلیغات هنگام پخش یک ویدئو در زیر آن به نمایش درمی‌آمدند، ولی طبق تصمیم یوتیوب، از تاریخ ۶ آوریل ۲۰۲۳ این نوع تبلیغات، به‌منظور ارتقای تجربۀ کاربری برای همیشه از این پلتفرم حذف شدند.

مزایای تبلیغات در یوتیوب

حالا که با انواع تبلیغات در یوتیوب آشنا شدیم، بهتر است پاسخ این سؤال مهم را که «اصلاً چرا باید در یوتیوب تبلیغ کنیم؟» بدهیم. به‌هر‌حال، وضعیت وحشتناک اینترنت و فیلترینگ در ایران و اینکه شاید درصد بالایی از افراد در ایران از این پلتفرم به خاطر سختی‌ای که باید متحمل شوند، استفاده نمی‌کنند، احتمالاً رغبت شما به تبلیغاتی ویدئویی در یوتیوب را کاهش دهد که البته منطقی هم هست. در زیر به ۷ مزیت تبلیغات در یوتیوب اشاره می‌کنیم:

  1. پایگاه کاربر گسترده: یوتیوب دومین موتور جست‌وجوی دنیاست و به حجم کاربری که در آن حضور دارد لحظه به لحظه افزوده می‌شود. پس اگر به سئو که مستقیماً با گوگل (اولین موتور جست‌وجوی دنیا!) مرتبط است اهمیت می‌دهید، باید حواستان به رتبۀ دوم هم باشد!
  2. مخاطب هدفمند: بیشتر افرادی که در یوتیوب دنبال چیزی می‌گردند، دلیل واقعاً مشخصی دارند و دقیقاً دنبال نوعی محتوای خاص هستند و از‌‌این‌رو به این نوع جست‌وجو یک جست‌وجوی مبتنی بر هدف می‌گویند که در مقابل صرفاً اسکرول‌کردن صفحۀ جست‌وجوی نتایج قرار می‌گیرد.
  3. تنظیمات زیاد هدف‌گذاری: هدف‌گذاری یوتیوب می‌تواند بسیار قدرتمند و دقیق باشد. حقیقت این است که چون صاحب یوتیوب، گوگل است، با تبلیغ در یوتیوب شما می‌توانید افراد را براساس تاریخچۀ جست‌وجویشان در گوگل هدف قرار دهید. همچنین، تبلیغ‌کنندگان یوتیوب می‌توانند تبلیغ خود را روی ویدئو و کانال‌های انتخابی‌شان بگذارند و مخاطبان را به‌نسبت سایت‌هایی که از آن‌ها بازدید می‌کنند هدف قرار دهند. همچنین شما می‌توانید تبلیغات یوتیوب را به بازدیدکنندگان سایتتان و افرادی که قبلاً با تبلیغ شما تعامل داشته‌اند نشان دهید.
  4. رقابت کمتر: خود تولید محتوای ویدئویی برای بسیاری از کسب‌وکارها یک مانع اساسی محسوب می‌شود و از‌این‌رو هزینه به ازای خرید، کاهش پیدا می‌کند.
  5. سیاست‌های تبلیغاتی ملایم‌تر: پلتفرم تبلیغاتی گوگل با صاحبان کسب‌وکار در تأیید تبلیغاتشان دوستانه‌تر برخورد می‌کند. البته چون پای پول در میان است، شاید این سیاست‌های ملایم‌تر قابل توجیه باشد!
  6. تبدیل‌شدن بیشتر به‌واسطۀ ویدئو نسبت به متن و عکس: بازاریابی ویدئویی از متن و عکس قدرتمندتر است. به این شکل به موضوع نگاه کنید: آیا آخرین عکس تبلیغاتی را که دیده‌اید به یاد می‌آورید؟ حالا تبلیغ ویدئویی چطور؟ حداقل اگر عکسی هم یادتان نیاید، اما یک ویدئو برای چند سال قبل هم که شده در گوشۀ ذهنتان هنوز سوسو می‌زند! یوتیوب کامل‌ترین پلتفرمی است که به‌وسیلۀ آن می‌توانید مزایای محصولتان را به مشتریان احتمالی نشان دهید. طبق آمار Wyzowl، بیش از ۹۱% بازاریابان ویدئویی قصد دارند در سال ۲۰۲۳ از یوتیوب در استراتژی بازاریابی ویدئویی خود استفاده کنند!
  7. مقیاس‌پذیری: تبلیغات در یوتیوب پتانسیل مقایس‌پذیری بالایی دارد. مثلاً اگر یک محصول یا خدمت کاربردی و هم‌زمان یک ویدئوی تبلیغاتی خوب داشته باشید، به‌سادگی می‌توانید بیشترین بهره را از دومین موتور جست‌وجوی جهان ببرید؛ چون مانند گوگل میلیون‌ها مخاطب در دسترس شما هستند.

box

آپارات

به صورت کاملا هدفمند تبلیغ کنید!

کلیک کنید

معیارهای تبلیغات در یوتیوب

سیاست‌ها و معیارهای تبلیغات در یوتیوب به‌طور کلی باید از سیاست‌های تبلیغات گوگل پیروی کند. اما خود گوگل به‌طور اختصاصی برای تبلیغات در یوتیوب یک‌سری سیاست‌های مجزا دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

تصمیم‌گیری خودکار دربارۀ محتوا

برای اینکه ثبت تجربۀ کاربریِ خوب، تضمین‌شده باشد، گوگل ممکن است به‌طور اتوماتیک محتوای کمپین شما را حول‌و‌حوش موضوعات زیر بررسی کند:

  • کیفیت‌سنجی: داشتن وضوح، بدون غلط املایی و یا استفاده از سمبل‌های اشتباه. تصاویر مبهم، محو و بی‌کیفیت.
  • اپلیکیشن‌های حساس: اگر اپلیکیشن تبلیغ‌شده موضوعات زیر را در بر داشته باشد، جزو ممنوعات خواهد بود:
    • دارای محتوای بزرگسال باشد و در آن برهنگی و موضوعات جنسی مطرح شود.
    • دارای کاربرد ثانویۀ ملاقات با آدم‌های جدید باشد.
    • اگر کاربرد ثانویۀ آن آسان‌کردن قرار‌گذاشتن و ایجاد ارتباط بین آدم‌ها باشد.

البته اگر اپلیکیشن قابلیت پخش زنده، چت زنده با دیگران و نیز محتوا یا تبلیغ نژادپرستانه یا پیشنهادی نداشته باشد، جزو ممنوعات نیست.

موضوعات ممنوعه

  • ادعاهای غیرواقعی یا اغراق‌آمیز: که باعث گمراه‌شدن کاربران می‌شود؛ ازجمله:
    • ادعاهای غلطی که مرتبط با پول و موفقیت یک‌شبه باشد؛
    • ادعاهای غلط یا اغراق‌آمیز حول‌و‌حوش درمان بیماری‌ها.
  • زبان توهین‌آمیز: لحن توهین‌آمیز و نامناسب که افراد زیادی را برنجاند، زبان تحقیرآمیز که نفرت را برمی‌انگیزد، تبعیض را ترویج می‌کند یا اینکه با تبعیض سیستمی مرتبط است.

تصاویر و رویدادهای منفی

محتوای خشن و مجرمانه که شامل صحنه‌های خشن، اسلحه، اعمال غیرقانونی و مشخص‌نبودن منبع ویدئوست، از ممنوعات محسوب می‌شود.

همچنین، محتوای آزاردهندۀ ذهنی، نفرت‌انگیز یا محتوای ترسناک مرتبط با جراحی، مرگ و پوسیدگی اجزای بدن هم ممنوع است. به‌علاوه، اعمالی که به‌طور بالقوه‌ باعث آسیب به بدن می‌شود یا تشویق به آن می‌کند، مانند چالش‌های خطرناک، محتوای دراماتیک بیش از حد تلخ یا واقعی، افرادی که در تشییع‌جنازه گریه می‌کنند و ضجه و فریاد می‌کشند و محتواهایی که عمداً طوری ساخته شده‌اند که شما را بترسانند یا محتواهایی که شامل تصادف‌های آزاردهنده یا بلاهایی طبیعی باشند نیز اجازۀ انتشار ندارند.

البته اگر محتواها شامل ویدئوهای حرفه‌ای مانند فیلم‌ها، سریال‌ها، کانال‌های اخبار و بازی‌های ویدئویی باشند، از این قاعده مستثنی هستند و با آن‌ها با استاندارد ملایم‌تری برخورد می‌شود.

محتوای نامناسب

محتوایی که روی وضعیت سلامتی بخش‌های مختلف بدن متمرکز است، مانند روند جراحی و درمانی که در آن خون، دل و روده، مایعات درونی بدن و پوسیدگی دندان نشان داده می‌شود، و محتواهای شامل برهنگی یا موضوعات جنسی و نژادی. البته اگر تبلیغ حول محور کاهش وزن، شرایط پوستی و… باشد، از این قاعده مستثنی است.

چگونه در یوتیوب تبلیغات کنیم؟

پس از ساخت ویدئوی متناسب با سیاست‌هایی که یوتیوب مشخص کرده است، حالا باید سراغ این موضوع برویم که چگونه باید در یوتیوب تبلیغ کنیم و روند آن چگونه است. در زیر مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب را به‌ترتیب بررسی می‌کنیم:

  • ویدئوی خود را در یوتیوب آپلود کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۱

  • وارد حساب کاربری گوگل ادز خود شوید: در این مرحله شما باید تنظیمات کمپین خودتان را انجام دهید. ابتدا وارد حساب کاربری گوگل ادز شوید. در ایران به فیلترشکن و یا دیگر ابزارهای ضدتحریم مانند شکن نیاز دارید. اگر برای اولین بار وارد گوگل ادز می‌شوید، صفحه‌ای ظاهر می‌شود تا شما اولین کمپین خودتان را بسازید. در اینجا دنبال گزینه‌ای مثل ?Are you a professional marketer یا Set up without creating a campaign بگردید و روی آن کلیک کنید تا وارد داشبورد گوگل ادز شوید.
  • با کیک روی New Campaign+ یک کمپین جدید ایجادکنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۳

  • هدف و نوع کمپین را انتخاب کنید: گزینه‌هایی مانند فروش، سرنخ، ترافیک سایت، افزایش آگاهی از برند و… در اینجا در اختیار شماست. در قسمت زیرین این بخش اما باید Video را انتخاب کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۴

  • زیرنوع و استراتژی کمپین را انتخاب کنید (که در اینجا منظورVideo reach campaign است): پس از انتخاب این گزینه، باید یکی از انواع تبلیغات در یوتیوب، یعنی Efficient reach (بامپر، حین پخش قابل ردکردن و یا ترکیبی) و یا Non-skippable in-stream را انتخاب کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۵-۱

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۵-۲

  • نامی برای کمپین خود انتخاب کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۶

  • میزان بودجه را به ازای هر روز برای کل زمان کمپین مشخص کنید: انتخاب بودجۀ روزانه هزینه‌ها را کم می‌کند و مطمئن می‌شوید که پولتان یک‌روزه تمام نمی‌شود.مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۷
  • شبکه‌ها، مکان‌ها و زبان‌ها را انتخاب کنید: در این قسمت باید تصمیم بگیرید که تبلیغات کجا نمایش داده شوند:

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۸

    • صفحۀ نتایج یوتیوب: تبلیغ ویدئویی شما در صفحۀ نتایج جست‌وجو، صفحۀ اصلی یوتیوب، صفحات کانال‌ها و صفحات خود ویدئوها به نمایش درمی‌آید.
    • ویدئوهای یوتیوب: این قسمت برای شما تبلیغات حین پخش قابل ردکردن را که قبل یا وسط ویدئو پخش می‌شود، پیاده‌سازی می‌کند.
    • شریکان ویدئویی در Display Networks: با انتخاب این گزینه شما می‌توانید مشخص کنید که تبلیغ ویدئویی شما در ویدئوهای Google Display Network پخش شود.

شما باید برای صفحۀ نتایج یوتیوب و ویدئوهای یوتیوب کمپین‌های جداگانه اجرا کنید؛ به این ترتیب خواهید توانست بر عملکرد هرکدام نیز نظارت بهتری داشته باشید.

در ادامه مکانی را که می‌خواهید کاربران آنجا فقط تبلیغ شما را ببینند (یا فقط کاربران فلان کشور آن تبلیغ را نبینند) مشخص کنید. سپس زبان مخاطب هدف خود را نیز مشخص کنید.

  • محدودیت‌ها و استثناهای محتوا را تنظیم کنید: این تنظیمات برای کسانی است که نمی‌خواهند تبلیغشان در ویدئوهایی که دارای محتوای جنسی یا بی‌ادبانه و دارای ناسزاست، به نمایش دربیاید. بین سه گزینۀ Expanded inventory (ایجاد محدودیت برای ویدئوهایی که محتوای شامل توهین و مسائل جنسی بیش ‌از حد دارند)، Standard inventory (ایجاد محدودیت برای ویدئوهایی که محتوای شامل توهین و مسائل جنسی نسبتاً زیاد دارند) و Limited inventory (ایجاد محدودیت برای ویدئوهایی که محتوای شامل توهین و مسائل جنسی نسبی دارند) یکی را انتخاب کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۹

  • ویدئوهای مرتبط را انتخاب کنید تا زیر تبلیغ شما به نمایش دربیایند.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۱۰

  • تنظمیات پیشرفته را انجام دهید: در این قسمت، می‌توانید نوع سیستم کاربر و نوع دستگاه کاربر را برای هدف‌گذاری دقیق‌ترِ تبلیغ، تعیین کنید. این ویژگی برای کسانی که به دنبال اجرای کمپین‌های موبایلی هستند بسیار کاربردی است. در این قسمت حتی گزینه‌ای وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد هزینۀ هر تبلیغ را بسته به اینکه آن تبلیغ در موبایل به او نشان داده می‌شود یا خیر، کم و یا زیاد کنید. می‌توانید تاریخ شروع و پایان برای کمپین خودتان تعیین کنید؛ یک برنامۀ زمانی سفارشی برای اینکه چه زمانی تبلیغتان به نمایش دربیاید ایجاد کنید و محدودیت‌هایی برای بازدید و ایمپرشن‌های روزانه تعیین کنید.
  • بخش‌بندی‌های مخاطبان، سن، جنسیت و… را تعیین کنید: در این بخش می‌توانید تعیین کنید که مخاطبانتان چه کسانی باشند. این کار با تعیین جنسیت، سن، والدین بودن یا نبودن و اینکه چقدر از درآمد خانوار را تأمین می‌کند، انجام می‌گیرد. همچنین می‌توانید آن‌ها را براساس علایقشان نیز دسته‌بندی کنید؛ مثلاً براساس موضوعات مرتبط با زیبایی، آشپزی، طرف‌داران فیلم‌های ترسناک و… .

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۱۲

  • کلمات کلیدی و موضوعات هدف را مشخص کنید: شما همچنین می‌توانید افراد را با کلمات کلیدی و موضوعات مختلف نیز هدف قرار دهید. استفاده از کلمات کلیدی برای آن دسته از مخاطبانی که به دنبال یک جواب تصویری برای سؤال‌هایشان می‌گردند بسیار مناسب است. برای این کار نیاز است به اندازۀ کافی روی کلمات کلیدی تحقیق کرده باشید و چند دسته از آن‌ها را برای اینکه سرنخ، کلیک و تبدیل بیشتری جذب کنید، از قبل آماده کرده باشید. همچنین می‌توانید در این قسمت افرادی را که قبلاً با برند شما تعامل داشته‌اند مورد بازاریابی مجدد قرار دهید تا آن‌ها را وادار به تعامل مجدد کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۱۳

  • قیمت‌گذاری (Bidding) کنید: در این قسمت بیشترین هزینه‌ای را که می‌خواهید برای هر بازدید از تبلیغ بپردازید تعیین کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۱۴

  • تبلیغ ویدئویی را ایجاد کنید: در این بخش لینک ویدئوی یوتیوبی را که قرار است از آن به‌عنوان تبلیغ استفاده شود وارد کنید. در این قسمت باید برای ویدئوی خود عنوان حداکثر ۲۵کاراکتری و توضیحات حداکثر ۳۵کاراکتری بنویسید. در این قسمت می‌توانید CTA نیز تعیین کنید.

مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۱۵ - ۱مراحل پیاده‌سازی تبلیغات در یوتیوب ۱۵ - ۲به این ترتیب شما توانستید اولین کمپین تبلیغات یوتیوبی خود را راه‌اندازی کنید!

ساخت ویدئوی تبلیغاتی مؤثر براساس فریم ورک ABCD

حالا که با زیروبم تبلیغات در یوتیوب آشنا شدیم، سراغ این موضوع می‌رویم که از نظر گوگل چه تبلیغی اثرگذار است. گوگل دراین‌باره می‌گوید:

«چیزی که باعث می‌شود یک تبلیغ عملکرد خوبی داشته باشد چیست؟ البته هیچ تضمینی وجود ندارد و هیچ دستورالعمل جادویی برای اینکه یک تبلیغ ۱۰۰% عملکرد خوبی داشته باشد وجود ندارد، اما طبق راهنمایی‌های یوتیوب، برای عملکرد بهتر یک تبلیغ می‌توان به یک‌سری نکات پیشنهادی تحت عنوان ABCD اشاره کرد. به آن به‌عنوان چارچوبی برای هدایت مفهومی که مدنظر دارید نگاه کنید و بدین ترتیب اطمینان حاصل کنید که به‌وسیلۀ آن، تبلیغ شما برای موفقیت تنظیم خواهد شد.»

حالا منظور از ABCD چیست؟

  • Attract (جذب)
  • Brand (برند)
  • Connect (اتصال)
  • Direct (مستقیم)

Attract (جذب)

حرف A در این چارچوب فکری نمایندۀ Attract به‌معنای جذب است. به عبارت دیگر، یوتیوب روی این موضوع تأکید می‌کند که تبلیغ از همان ابتدا باید جلب توجه کند. به این موضوع دقت کنید که تبلیغ شما در یوتیوب زمانی پخش می‌شود که مخاطب یا در حال تماشای ویدئویی است، یا منتظر شروع پخش آن؛ پس هدف شما باید فقط این باشد که جلب توجه کنید و او را از ردکردن تبلیغ منصرف کنید. این کار فقط با جذب توجه او ممکن است. برای این کار شما فقط ۵ ثانیه فرصت دارید!

Brand (برند)

حرف B در این چارچوب فکری نمایندۀ Brand است. یوتیوب درواقع پیشنهاد می‌کند که برند خود را به‌شکلی معنادار و طبیعی به مخاطبان بشناسانید. درست است که جذب توجه، کلید اصلی است، اما باید از این هم اطمینان حاصل کنید که برندتان آن‌طور که واقعاً لیاقتش را دارد توسط مخاطبان شناخته شود. به‌هرحال برای اینکه تبلیغ شما مؤثر واقع شود، افراد مجبورند بدانند شما چه کسی هستید! یوتیوب پیشنهاد می‌کند که برندتان را در همان ۵ ثانیۀ ابتدایی در تبلیغ ادغام کنید تا درنهایت به یادآوری برند هم بیشتر کمک کند.

Connect (اتصال)

حرف C اما نمایندۀ Connect به‌معنای ارتباط است؛ ارتباط با بینندگان به‌وسیلۀ داستان‌سرایی و احساسات! خب برقراری این ارتباط چگونه باید عملی شود؟ یک راهش این است که مستقیماً با مخاطب خود حرف بزنید. اما این تمام ماجرا نیست. یوتیوب همچنین پیشنهاد می‌دهد که ارتباطی احساسی برقرار کنید. شوخی و تعلیق در تبلیغ، به یادآوری بیشتر برند منجر می‌شود و خود شوخی به‌تنهایی نیز باعث افزایش آگاهی از برند خواهد شد. به این موضوع هم توجه داشته باشید که ۹۵% تبلیغات، باصدا تماشا می‌شوند. پس پیام خود را هم باصدا و هم با تصویر با آن‌ها به اشتراک بگذارید.

Direct (مستقیم)

آخرین حرف یعنی D نمایندۀ Direct به‌معنای مستقیم است؛ یعنی اینکه کاملاً شفاف و مستقیم اعلام کنید که از بیننده می‌خواهید بعد از این تبلیغ چه کاری انجام دهد. خب برای این کار حتماً باید از یک CTA استفاده کنید. اگر می‌خواهید وارد سایتتان شوند، تماس بگیرند، فرمی را پر کنند یا حتی عضو کانال شما شوند، آن را مستقیماً بیان کنید. غیر از فیلم‌های بعضی از کارگردانان، هیچ ویدئویی، خصوصاً ویدئوی کوتاه تبلیغاتی، در یوتیوب نیاز به پایان باز ندارد! درنهایت مشاهده می‌کنید که با پیروی از این چارچوب فکری، تبلیغات در یوتیوب:

  • با پرسیدن یک سؤال جذب توجه می‌کند.
  • برند را در همان ۵ ثانیۀ اول با متن و تصویر و صوت معرفی می‌کند.
  • با به‌اشتراک‌گذاشتن پیامی که متناسب با نیازهای مخاطب است، با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند.
  • به‌وسیلۀ یک CTA قوی بینندگان را به قدم بعدی هدایت می‌کند.

منابع

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.