اگر قصد ورود به دنیای توییتر را دارید، باید زبان مخصوص این شبکۀ اجتماعی را هم بیاموزید. اصطلاحات فارسی و انگلیسی زیادی در دریای توییتر شناورند که بدون شناخت آنها درک درستی از توییتهای تایملاین توییتر خود نخواهید داشت.
ما برایتان یک دفترچۀ تقلب آماده کردهایم که کافی است هرجا به اصطلاح تازهای برخوردید سری به آن بزنید و از فهرست اصطلاحات کاربردی و رایج توییتر، اصطلاح موردنظرتان را پیدا کنید. راستی نسخۀ اینستاگرام و لینکدین دفترچۀ تقلبمان هم موجود است. برای دسترسی به فهرست اصطلاحات اینستاگرام و اصطلاحات لینکدین کلیک کنید.
اصطلاحات فارسی
- آواتار تخممرغی: به آواتارهای بدون عکس توییتر، آواتار تخممرغی یا کلهتخممرغی میگویند که منظور همان کاربر تازهوارد است. در نسخههای قدیمیتر توییتر، بهجای تصویر کاربرانی که تازه حساب کاربری در توییتر ایجاد میکردند، عکسی تخممرغی قرار میگرفت و تا زمانی که عکس خودشان را بارگذاری نمیکردند، عکس تخممرغی باقی میماند.
- توفان توییتری: به اعلام عمومی برای توییتکردن دربارۀ یک موضوع مشخص، توفان توییتری میگویند. درواقع، یک قدم عقبتر از ترندشدن موضوعی خاص است که کاربرها تلاش میکنند آن موضوع ترند بشود. این توفانها قدرت ترندجهانیشدن نیز دارند. وقتی میخواهند توفان راه بیندازند، میگویند فلان هشتگ را همهباهم در توفان توییتری داغ کنیم. این داغکردن استعاره از ترندکردن دارد. مثلاً برای جشن قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر، از قبل اطلاعرسانی میکنند که ساعت ۹ شب همه با هشتگ #پرسپولیس_قهرمان توییت کنند و این هشتگ را داغ کنند.
- رشته توییت: قبل از اضافهشدن مومنت به توییتر، افراد توییتهای داستانی خود را با عناوینی همچون مجموعه توییت، سلسله توییت و رشته توییت (رشتو) توییت میکردند. البته با اینکه مومنت به توییتر اضافه شده است، بااینحال خیلیها مجموعه توییت نوشتن را به مومنتساختن ترجیح میدهند.
- فالوآنفالوکردن: وقتی در یک زمان تعداد زیادی آدم را فالو کنید و آنها به شما فالوبک بدهند و بعد شما شروع به آنفالوکردن آنها کنید، به این عمل فالوآنفالو میگویند. این کار را معمولاً برای افزایش فالوئر انجام میدهند که عمل پسندیدهای نیست.
- پیشنهاد فالو: زمانی که کاربری بخواهد دنبالکردن کاربر دیگری را به دلایل مختلفی مثل هنر، تخصص و… او به دیگران پیشنهاد بدهد از این هشتگ استفاده میکند، تا بقیۀ فالوئرهایش نیز آن شخص را فالو کنند.
- هُلدادن: یعنی کاربری را ریتوییتکردن با هدف اینکه بقیه او را فالو کنند (این موضوع، کنایه از باندبازی دارد)، یا یکی از توییتهای کاربران را ریتوییتکردن با هدف اینکه به تعداد افراد بیشتری نمایش داده شود.
- توییت فاخر: به توییتی که ازلحاظ ادبی قوی و بهخاطر محتوای خود توییت، زیاد ریتوییت میشود، توییت فاخر میگویند.
- توییت هوایی: وقتی شما حرفی را به کسی، فارغ از اینکه در توییتر حساب کاربری دارد یا ندارد توییت میکنید، به این عمل توییت هوایی گفته میشود. البته در حال حاضر این اصطلاح بیشتر برای موقعی استفاده میشود که میخواهید پاسخ یک توییت را بدهید، اما نه با منشندادن، بلکه با توییتی مجزا. این کار مصداق بارز «فحش را بنداز زمین صاحبش برمیدارد» است.
- ضدهوایی: ضدهوایی هم پاسخ طرف مقابل به توییت هوایی شماست که درواقع هوایی شما را به خود گرفته و بدون ذکر نام شما، پاسختان را باز بهصورت هوایی میدهد.
- تق: به خلاصۀ عبارت «توییت قبلی» میگویند. مثلاً وقتی توییتی زده میشود و بعد میخواهید به توییت قبلی ارجاع بدهید، مینویسید #تق.
- تب: به خلاصۀ عبارت «توییت بعدی» میگویند، مثلاً وقتی میخواهید چیزی را اعلام کنید. #تب بیشتر جنبۀ پیشخبری دارد.
- رتق: به خلاصۀ عبارت «ریتوییت قبلی» میگویند. مثلاً وقتی توییتی را ریتوییت کردهاید و بعد میخواهید دربارۀ آن ویدئویی هم توییت کنید، میتوانید از عبارت #رتق استفاده کنید.
- رتب: به خلاصۀ عبارت «ریتوییت بعدی» میگویند. مثلاً وقتی دربارۀ یک توییت توضیحاتی میدهید و بعد میخواهید بگویید ریتوییت بعدی را ببینید، میگویید «#رتب را ببینید».
- فیوکردنِ منشن: وقتی کسی به توییت شخص دیگری منشن میدهد و نفر سومی منشن او را فیو میکند، به این عمل فیوکردنِ منشن گفته میشود. این کار بیشتر با هدف اینکه من از این منشن به این توییت خوشم آمده یا با نظر کسی که منشن داده موافق هستم، انجام میشود. البته خیلی از افراد نیز هستند که دوست ندارند سایر افراد، منشنهایی که بهصورت پابلیک میدهند، فیو کنند.
- بی نوتیف شدن: کوتاهشدۀ عبارت «بدون نوتیفیکیشن شدن» است. وقتی کسی لیمیت میشود یا بنا به دلایل امنیتی حساب کاربری توییترش معلق میشود، بعد از برگشت او به توییتر، هر اینتراکشنی که از سمت فالوئرهای او (لایک، ریتوییت و منشن) صورت بگیرد متوجه نمیشود و معمولاً بین ۴۸تا۷۲ ساعت زمان میبرد تا حساب کاربری فرد از این وضعیت خارج شود و وضعیت نوتیفیکیشنش به حالت عادی دربیاید.
- باند/باندبازی: مثل سیاست که هرکسی برای خودش باند و حزب خاص خود را دارد، توییتر هم باند و باندبازی مخصوص به خودش را دارد. هدف اصلی باندبازی افزایش لایک، ریتوییت و فالوئر است. این کار به این صورت انجام میشود که مثلاً یک توییت، فارغ از اینکه چه محتوایی دارد، توسط یک باند یا تیم شروع به پروموتکردن بشود. بسیار پیش میآید که توییتهایی که بار محتوایی خاصی ندارند، در توییتر بهخاطر باندبازی فیواستار شدهاند.
- شخمزدن: وقتی کسی به حساب کاربری شخص دیگری میرود و یکجا چند توییت او را ریتوییت میکند، میگویند دارد شخم میزند. پیشترها که امکان ریتوییتکردنِ توییت افراد توسط خودشان در توییتر فراهم نبود، افراد معمولاً به توییتهای قدیمی خودشان میرفتند و یک نقطه (.) منشن میکردند. با این کار توییت خودشان را بالا میآوردند. به این کار هم شخمزدن میگویند، با این تفاوت که خود فرد توییتهای خودش را شخم میزد.
- حساب کاربری فیک: به حساب کاربریای که هویت آن اصلی و واقعی نباشد، حساب کاربری فیک میگویند. حساب کاربری فیک ربطی به داشتن عکس یا نداشتن آن یا داشتن اسم و نداشتن آن ندارد. حساب کاربری فیک یعنی کاربر خود را در چیزی که نیست جا بزند یا دروغ بگوید. مثلاً دربارۀ شغلش، جنسیتش و… .
- حساب کاربری ناشناس: حساب کاربری ناشناس میتواند یک شخص حقیقی باشد، اما در ظاهر و با یک نگاه نمیتوان فهمید که کیست.
- ب ر ب ب: این اصطلاح درواقع مخفف همان تکهکلام برو بابا هست.
- تفتدادن: به برشته یا سرخکردن چیزی در تابه، تفتدادن میگویند. این اصطلاح هنگامی در ادبیات استفاده میشود که شخصی صحبتی کرده باشد.
- :دی (دو نقطه دی): فارسیشدۀ :D است.
- ستارۀ اصلاحی (*): هنگامی که در متنی مانند متن چت، کلمهای را با اشتباه تایپی ارسال کنید و بعد از آن کلمۀ اصلاحشده را با ستاره منتشر کنید؛ یعنی همان ستارهای که جلوی کلمۀ اصلاحشده قرار میگیرد. مانند «شلام» که اینگونه اصلاح میشود: «سلام»*
- اسم سرخپوستی: به اسمی که مطابق یک صفت یا یک اتفاق یا یک مودِ خاصی دربارۀ خودتان یا بقیه است و معمولاً بهصورت ترکیب چندکلمهای شکل میگیرد، «اسم سرخپوستی» گفته میشود.
- بوجی موجی: به بوسکردن همراه ملوسبازی و صمیمیت زیاد بوجی موجی میگویند. بعضاً دیده شده که به این عبارت «بوجی و موجی» هم میگویند.
- قلبقلبیشدن: وقتی فردی دربارۀ موضوعی خیلی احساساتی بشود، میگوید «قلبقلبی شدم» که استعاره از عشق و علاقۀ زیاد است.
- هوم یا اوهوم: برای تأییدکردن صحبتهای طرف مقابل از هوم یا اوهوم استفاده میکنند که منظور همان تأییدکردن در گفتوگوی کلامی است. البته هرچه بیشتر از تعداد میم یا واو استفاده شود، نشاندهندۀ تأیید بیشتر حرف زدهشده است؛ مثلاً «اوهومممم» یا «اوهوووووم».
- اودافظ: به خداحافظیکردن لوسبازی، اودافظ یا اودافس میگویند.
- پشمام: وقتی کسی خیلی متعجب بشود میگوید «پشمام!» و منظور این است که موهای بدنش ریخته. البته بعضاً دیده شده که از عبارتهای دیگری مثل اپیلاسیون هم استفاده میکنند.
- برگام: منظور همان پشمام هست که بهخاطر همآهنگبودن و قابل استفاده بودن در جمع، از کلمۀ «برگام» استفاده میکنند. البته بعضاً دیده شده که از عبارت «پاییز شدم» هم استفاده میشود که منظور همان «موهام ریخت» است.
- تباه: تباه در لغتنامۀ دهخدا بهمعنی «ضایعشدن و فاسدنشدن» است. معمولاً بهعنوان تیکه به افراد گفته میشود «فلانی خیلی تباهه»؛ منظور همان خیلی داغان و خراب بودن است.
- چسناله: به نالۀ دروغین و تظاهرآمیز که معمولاً برای جلب توجه و ترحم استفاده میشود، چسناله میگویند. چسناله ذاتاً از روی ناز و عشوۀ افراد برمیآید. البته عدهای هم هستند که از چسناله بهعنوان شوخی و خنده استفاده میکنند و جنبۀ جلب توجه و ترحم ندارد و صرفاً جنبۀ غُرزدن دارد.
- دایورت: در لغت بهمعنی «انتقال تماس از یک خط به خط دیگر» است؛ اما در توییتر بهمعنی «بیمحلیکردن» یا «کممحلی» به کار، شخص یا موضوعی خاص است.
- خا: این کلمه بیشتر در گویش شمالیها دیده شده و بهمعنی «خب» یا «باشه» است.
- تله: انسانها با هدف دفاع از جان یا دام خود، از روشهایی برای درتلهانداختن سایر جانوران استفاده میکنند. این تلهها در گذشته معمولاً به شکل گودال بوده و با خاک و برگ درختها پنهان میشده. اما امروزه توییتریها از اصطلاح یا استعارۀ بهتلهانداختن برای توییتهایی استفاده میکنند که هدف اصلیشان حفظ جان و دامشان نیست، بلکه ایجاد اینگیجمنت برای توییتشان است تا سایر توییتریها زیر توییتشان به بحث و گفتوگو بپردازند و تلهگذار به هدف خود برسد. مثلاً پسری توییت میکند: «خیلی خوشگلم» و بقیه میگویند: «این توییت تله است که دخترها گولش رو بخورن برن دایرکتش تا پسره مخشون رو بزنه» یا مثلاً بعضیها پرسشهای احمقانه را بهعنوان تله استفاده میکنند تا بقیه با پاسخدادن به آن پرسش احمقانه، برای آن تلهگذار اینگیجمنت ایجاد کنند.
- اِلَخ: مخففشدۀ عبارت «الی آخر» است.
- شامدادن: اصطلاحی است که افراد در مواقعی که شخصی به دستاوردی میرسد از آن استفاده میکنند و میگویند «باید شام بدهی»؛ یعنی «باید شیرینی این دستاوردی که به دست آوردی به ما بدهی». جالب است بدانید که خیلی از دفعاتی که از این اصطلاح استفاده میکنند، واقعاً عملی میشود و شخصی که به دستاوردی رسیده، واقعاً به دوستانش شام میدهد.
- بشوره ببره: وقتی جایی کثیف میشود، با آب میشورند تا تمیز بشود. این اصطلاح، برگرفته از همین عمل است. وقتی چیزی باعث حس و حال بد شود، میگویند: «یه چیز دیگهای باشه که بشوره ببره این حس و حال بد رو».
- رو کیبورد غلت میزنم: موقعی که فردی شدت خندهاش زیاد باشد، بهجای استفاده از ایموجی خنده یا ارسال علامت :)، حروف کیبورد (لپتاپ یا موبایل) را فشار میدهد و یک سری عبارت بیمعنی تایپ میکند و این کار بهمعنی این است که «خیلییییی خندیدم و دارم روی کیبورد غلت میزنم از خنده». اینکه چه حروفی تایپ کنید هم قاعدۀ خاصی ندارد. درواقع، قاعدۀ اصلی آن این است که عبارت بیمعنی باشد. مثلاً وقتی میخواهند بخندند، اینجوری میخندند: «نچجتذحخرخرخزازهززذحجددمدجدمدمدم.»
- اینترنت برای امروز بسه دیگه: این عبارت ترجمۀ عبارت That’s Enough Internet for Today است. توییتریها در مواقعی که بر موضوعی تأکید دارند و آن موضوع از شدت احمقانهبودن توهین به شعور مخاطب است از این اصطلاح استفاده میکنند و میگویند: «اینترنت برای امروز بسه و بریم سراغ کارهای دیگمون».
- سگ سیاه افسردگی: وینستون چرچیل که در طول زندگی خود چنددوره به افسردگی مبتلا شده بود، افسردگی را سگ سیاه اسمگذاری کرد. سگی که با آروارههای محکم خود چرچیل را گرفته و ول نمیکند. وقتی کسی میخواهد از افسردگی و غم خود بنویسد، از این عبارت استفاده میکند.
- کمی تحقیق بد نیست: موقعی که فردی اخبار و اطلاعات اشتباه را توییت میکند و بقیه میخواهند او را از اطلاعات اشتباهش آگاه کنند، معمولاً اطلاعات درست را با منبع آن ذکر میکنند و بعد هشتگ میزنند که #کمی_تحقیق_بد_نیست؛ یعنی «راجع به آن موضوع تحقیق کن، بعد دربارهاش حرف بزن».
- بکشید ما را ملت ما بیدارتر میشود: این جملۀ معروف از روحالله خمینی است که در توییتر معمولاً با جایگزینکردن کلمات دیگر بهجای «بکشید»، «ملت» و «بیدارتر» جملههای جدیدتر میسازند.
- چیزی که نکشدمون، قویترمون میکنه: این جملۀ معروف از فریدریش نیچه است که در توییتر بهجای کلمۀ «چیز»، هر چیزی که باعث قویترشدن میشود، جاگذاری میکنند.
- خبر کوتاه بود و جانکاه: این عبارت عنوان شعری از هوشنگ ابتهاج است که با همین عنوان هم شروع میشود و در خط بعدیِ شعر میگوید: «اعدامشان کردند.» در توییتر معمولاً وقتی میخواهند خبری هولناک و ناگهانی را بدهند از این عبارت استفاده میکنند و بعد خبر هولناک را میدهند.
- داستان کوتاه ترسناک: موقعی که شخصی بخواهد داستانی ترسناک را توضیح بدهد، از این عبارت در ابتدای توییتر خود استفاده میکند و بعد داستان کوتاه خود را تعریف میکند. مثلاً «داستان کوتاه ترسناک؛ زمستون شد!» بهنوعی مثل همان «خبر کوتاه بود و جانکاه» هست، با این تفاوت که اینجا بُعد رعب و وحشت دارد.
- زیبا نیست؟: وقتی اتفاق وصفناپذیری برای افراد میافتد، از عبارت «زیبا نیست» استفاده میکنند تا نظر بقیه را هم دربارۀ آن موضوع بدانند و به نوعی مهر تأییدی بر آن چیزی که دیدهاند و زیبا بوده است، باشد.
- ولی حالا باز هر جور راحتید: این عبارتی است که وقتی کسی میخواهد اظهارنظری کند که حدس میزند اکثر افراد با او موافق نخواهند بود یا حجم زیادی از آدمها میتوانند علیه او بشوند، انتهای توییت خود مینویسد تا بار مسئولیت را از گردن برداشته باشد. مثلاً وسط جام جهانی توییت بزند: «تیم ملی ایران خیلی بد بازی کرد؛ ولی خب حالا باز هر جور راحتید.» این توییت به این معنی است که «نظر من این هست، ولی خب نظر شما هم محترمه».
- بالاخره هرکس به نوعی: این عبارتی است که وقتی کسی سلیقهاش در موضوعی متفاوت با عرف جامعه است استفاده میشود. مثلاً وقتی در ذهن اکثر جامعه این ذهنیت وجود دارد که خورش کرفس غذای محبوبی نیست و یک نفر میگوید عاشق خورش کرفس است، طرف به او میگوید «دیگه بالاخره هرکس به نوعی…»؛ یعنی ما اکثریت بهنوعی داریم شما اقلیتها را تحمل میکنیم که این تیکهها معمولاً جنبۀ شوخی دارد.
- از پاسخ میمانم: در زمان ریاستجمهوری حسن روحانی، امیرحسین جعفری یکی از روحانیان منتقد دولت بود. او پس از پخش مراسم تحویل نخستین ایرباس خریداریشده توسط ایران از تلویزیون، توییت کرده بود: «تلویزیون تصویر #ایرباس را نشان میدهد. دختر سهسالهام میپرسد ما هم سوارش میشویم؟ از پاسخ میمانم.» بعد از انتشار این توییت، عبارت «از پاسخ میمانم» بهعنوان یکی از اصطلاحات رایج در توییتر جا افتاد و در مواقعی که افراد پرسشهایی میکنند که پاسخی برای آنها نداریم، از این عبارت استفاده میشود، به این معنی که ما پاسخی برای این پرسش تو نداریم.
- درود بر پدرت: این عبارت بهعنوان فحش، ولی نه با بار معنایی خیلی زشت به کار میرود. میتوان گفت معنی آن چیزی شبیه «پدرسوخته» است. این عبارت وقتی استفاده میشود که مثلاً کسی دربارۀ موضوعی اظهارنظر عجیب و غریبی میکند و نفر دوم میخواهد بگوید این چه اظهارنظری است که تو کردی! در این موقع از این عبارت استفاده میکند با این مضمون که «پدرت وقتی برای تربیت تو نگذاشته» یا «درود به پدرت با این تربیتکردنش!»
- یا فقط من اینطوریام: معمولاً فرد توییتکننده قبل از این اصطلاح، توضیح کوتاهی از خصوصیت خود مینویسد و بعد در انتهای آن از این اصطلاح، با هدف اینکه ببیند توضیحی که نوشته فقط برای خودش صدق میکند یا برای بقیه هم اتفاق میافتد، استفاده میکند.
- من مُلدم: این عبارت مشخصاً همان عبارت «من مُردم» هست، با این تفاوت که برای بانمکبازی به زبان بچگانه بهصورت «من مُلدَم» نوشته میشود. توییتریها وقتی از موضوعی خیلی سر ذوق میآیند و مشعوف میشوند از این عبارت استفاده میکنند.
- یعنی میخوام بگم: وقتی کاربری بخواهد در اول توییت خود عبارتی به کار ببرد و بعد در قسمت دوم توییت نتیجهگیری کند، در بین دو عبارت از عبارت «یعنی میخوام بگم» استفاده میکند. این عبارت از اپیزود ۳ رادیو چهرازی (باهار، جمشید، دلبر) گرفته شده است: «جمشید گفت یعنی میخوام بهت بگم زندگی هنوز خوشگلیاشو داره.»
- ریتوییت کنین همدیگه رو پیدا کنیم: موقعی که فردی خصوصیتی دارد که فکر میکند آدمهای زیادی میتوانند آن خصوصیت را داشته باشند، در توییت خود از این اصطلاح استفاده میکند تا بتواند جمع بیشتری از کسانی که شبیه به آن خصوصیت هستند، دنبال کند.
- بر طبل شادانه بکوب: این قسمتی از آهنگ امید جعفری به نام «طبل شادی» است. معمولاً تلویزیون موقع افتخارآفرینی ورزشکاران این آهنگ را پخش میکند و توییتریها هم در مواقعی که افتخارآفرینی صورت میگیرد، از این اصطلاح استفاده میکنند.
- مهدیار اون سنتور رو بیار تو: این عبارت قسمتی از آهنگ «یه مشت سرباز» سروش هیچکس است که توییتریها در مواقع بروز حس خوب یا حس خوشحالیشان از آن استفاده میکنند.
- خدایا بسه دیگه: این اصطلاح از ویدئوکلیپی از علیاکبر رائفیپور گرفته شده است. رائفیپور در این کلیپ در حال مناجات است و در وصف ظهور امام زمان میگوید: «خدایا بسه دیگه»، با این معنا و مفهوم که از انتظار برای ظهور خسته شدیم. توییتریها هر موقع از موضوعی خسته میشوند از این اصطلاح استفاده میکنند.
- چه خبرتونه؟: این اصطلاح از ویدئوکلیپی از محمود احمدینژاد گرفته شده است. احمدینژاد در این کلیپ در حال سخنرانی است و در وصف انتقادات و نظریات دربارۀ دولت نهم و دهم در جایی از کلیپ میگوید: «چه خبرتونه؟ چه خبرتووونه؟». توییتریها نیز هر زمان دربارۀ موضوعی خیلی صحبت میشود از این عبارت «چه خبرتونه؟ چه خبرتووونه؟» استفاده میکنند؛ با این هدف که «چه خبره بابا! یه کم یواشتر…».
- فردای براندازی: فرقهای سیاسی راه اصلاح کشور ایران را براندازی حکومت فعلی میدانند و برای وعده و وعیدهایشان از این عبارت استفاده میکنند. توییتریها برای شوخی از این عبارت استفاده میکنند که مثلاً «فردای براندازی فلان چیز آزاد شده.»
- ج.ا: مخفف جمهوری اسلامی ایران است.
- تایملاین موازی: منظور از این عبارت درواقع تایملاینی دیگر نیست، بلکه منظور دقیقاً مثل همان دنیای موازی است. افراد وقتی بخواهند اتفاقهایی که در تایملاینشان بهطور طبیعی رخ نمیدهد طبیعی جلوه دهند، از این عبارت استفاده میکنند که مثلاً «تو تایملاین موازی فلان کار رو میکنن یا نمیکنن».
- پینوشت: نوشتهای است که پس از پیکرۀ اصلی یک نامه یا نوشتار به آن افزوده میشود. پینوشت میتواند جمله، پاراگراف یا متنی مستقل باشد. گاهی بهاختصار بهصورت «پ.ن» هم نوشته میشود.
- آقای قاضی: وقتی قرار است مجرم در دادگاه از خود دفاع کند، معمولاً میگوید «آقای قاضی فلان…». توییتریها وقتی میخواهند دربارۀ موضوعی اظهارنظر کنند که بار اعتراض و ناله داشته باشد یا نوعی اعلام وضعیت باشد، از این عبارت استفاده میکنند.
- میخند؟: این اصطلاح از ویدئوکلیپی گرفته شده که از یکی از تماشاگرهای تیم فوتبال تراکتورسازی گرفته و پخش شده است. این تماشاگر در این کلیپ به نشانۀ اعتراض به مجری برنامۀ نود (عادل فردوسیپور) میگوید: «چرا میخند؟» منظور این است که چرا مجری میخندیده. توییتریها وقتی میخواهند به کسی که به موضوعی میخندد بگویند «میخندی؟»، از این اصطلاح استفاده میکنند.
- اشکی شدم: منظور همان احساساتیشدن یا اشکریختن است. کاربرها برای ابراز این حس از اصطلاح «اشکی شدم» استفاده میکنند.
- پوستم شفاف شد: هنگامی که اتفاق خوشآیندی برای کسی میافتد از این اصطلاح استفاده میکنند. مثلاً «فلان چیز باعث شده پوستم شفافتر بشه». بعضاً دیده شده از اصطلاح «چند درجه زیباتر شدم» هم با همین مفهوم استفاده شده است.
- خُبه خُبه: این اصطلاح برگرفته از تیکهکلام بازیگری ایرانی به نام حمیده خیرآبادی است که وقتی بحثی پیش میآمد از این اصلاح استفاده میکرد و میگفت: «خُبه خُبه دیگه بحث رو تموم کنین.» توییتریها هم وقتی میخواهند با هدف تمامکردن بحثی به آن ورود کنند، از این اصطلاح استفاده میکنند.
- هار هار: موقعی که منشن یا توییت خیلی لوسی توییت میشود، بقیه برای اینکه نشان بدهند آن توییت خیلی لوس است، از این نوع خندۀ «هار هار»، «هور هور»، «هیر هیر» یا شکلهای دیگر استفاده میکنند؛ اما پراستفادهترین آنها همین سهتاست.
- رادیودَرون: به آوا یا آوازی که پیوسته و برای مدتی خواسته یا ناخواسته در دلتان با خود میخوانید و به زبانتان نمیآورید یا بهصورت اتوماتیک در ذهنتان اجرا میشود، رادیودرون گفته میشود.
- رادیوچهرازی: رادیوچهرازی نام یک پادکست به زبان فارسی بود که بین کاربران فضای مجازی بسیار محبوب بوده و هست. این پادکست از اسفند ۹۱ تا بهمن ۹۲ در قالب ۲۱ اپیزود منتشر شد. داستان، مجموعهروایتی از چند دیوانه در آسایشگاه چهرازی (ابراهیم چهرازی) با نامهای جمشید، دلبر و حبیب است. تاکنون هویت عوامل تولیدی این پادکست مشخص نشده و افراد زیادی ادعا کردهاند که جزو عوامل تولیدی این پادکست بودهاند.
- رقیق شدم: کاربران توییتری وقتی از دیدن یا خواندن چیزی خیلی احساساتی میشوند و قلبشان نرم میشود از این اصطلاح استفاده میکنند.
- میخونمتون: وقتی کاربری میخواهد به فالوئرهایش بگوید که در چه شرایطی مشغول خواندن است، معمولاً از این کپشن به همراه یک عکس از شرایطی که داخل آن هست توییت میکند.
- رِشکو: وقتی توییتی توسط بقیه کوت میشود، بعد کوتِ آن توییت، باز کوت میشود و این روند ادامه پیدا میکند و کاربرها بهطور مدام توییتهای حول محور آن موضوع را کوت میکنند، به این روند رشکو میگویند.
- از اینجا تا فلانجا پرانتز: موقعی که کاربری با موضوع خیلی خندهداری روبهرو میشود و میخواهد شدت خندهاش را در مقابل آن موضوع نشان بدهد، اینجور توییت میکند: «از تهران تا تبریز پرانتز :)))))))» این اصطلاح بهمعنی این است که هرچه تعداد پرانتز جلوی «:» بیشتر باشد، شدت خنده بیشتر است.
- ریتوییت مزید امتنان است: عبارتی است که وقتی کاربری بخواهد بقیۀ کاربران توییتش را ریتوییت کنند استفاده میکند، به این معنی که «ریتوییتکردن شما در واقع لطف و عنایت شما به منِ توییتکننده است».
- بختم: هنگامی که کاربری از اتفاقی توییت میکند و احتمال رخدادن آن اتفاق کم باشد یا مسخره باشد، کاربر از عبارت «بَختَم» بهمعنی اینکه «این هم از بخت و اقبال ما» استفاده میکند.
- بادکنکی شدم: وقتی روز تولد کاربری باشد، توییتر حساب کاربری او را با بادکنک تزیین میکند و کاربر برای اطلاعرسانی تولدش، از این اصطلاح استفاده میکند.
- اینم شانس مایه: این عبارت از وویسی شخصی به نام احمد ذوقی معروف شده است. در این وویس، یک پسر با صدای دخترانه با پیرمردی صحبتهای جنسی میکند و پیرمرد به خاطر اینکه نمیتواند با دختر برنامه داشته باشد میگوید: «اینم شانس مایه [که نشد برنامه کنیم]». بعضی از کاربران توییتر وقتهایی که با بداقبالی روبهرو میشوند از این عبارت استفاده میکنند.
- تضمیم: تضمین از آرایههای ادبی و بهمعنای آوردن آیه، حدیث یا سخن مشهور در بین سخن است. همچنین، اگر شاعر مصرع یا بیتی را از شاعری دیگر در سخن خود بیاورد، به آن تضمین گفته میشود. هرگاه میمساز مصرع یا بیتی را از شاعری دیگر در میم خود بیاورد، تضمیم خوانده میشود. تضمیم، ترکیب کلمۀ تضمین + میم است.
- صوییت: به قابلیت توییتکردن وویس، صوییت، صویت یا همان وویستوییت (VoiceTweet) میگویند.
- فلیت: به قابلیت استوریکردن در توییتر فلیت میگویند.
- علامت بیشتر یا کمتر (>): بهعنوان مفهوم بهتر یا سختتر (بدتر) در توییتر استفاده میشود. مثلاً وقتی میگویند «پیتزا >>>>> قرمه سبزی»، یعنی پیتزا خیلی بهتر از قرمهسبزی است. بهعلاوه، هرچه تعداد علامت بیشتر باشد، بهمعنی تأکید بیشتر و خیلی است.
- علی برکت الله: در «سنت نبوی» از جملۀ اذکار و عبارات معنوی به شمار میرفته که جهت خوشیُمنی، فزونی و زیادت در کارها بیان میشده است. ترجمۀ این عبارت عربی یعنی «به برکت خداوندگار»، که فارسیزبانها برای سهولت و نداشتن «تای گِرد» در رسمالخط، کلمۀ «بَرَکَه» آن را با حرف «ت» (مفتوحه) و به شکل«علی برکت الله» مینویسند. البته این اصطلاح در توییتر بیشتر بهعنوان کنایهای برای گرانی و… استفاده میشود تا خوشیمنی!
- چشم عباس آقا: اصطلاحی است که پیشترها به خاطر جوکهایی که دربارۀ شخصی فرضی به نام عباس ساخته میشده استفاده میشده، و اخیراً به خاطر اینکه در فیلم گشت ارشاد مورد استفاده قرار گرفته، دوباره ترند شده است. درواقع، چشم عباس آقا را در جواب کسی میگویند که حالت دستوری به خود گرفته باشد و خود را خدا و دیگران را بندۀ خود فرض کند. البته گاهیاوقات بهجای «چشم عباس آقا» از اصطلاحات دیگری مانند «چشم ارباب»، «چشم اوستا»، «چشم رئیس» و… هم استفاده میکنند.
- موت: واژۀ «موت» در لری بهمعنای «سوراخ مقعد» است.
- موتموت: در زبان لری به باز و بسته شدن و تنفس ماتحت مرغ، «موتموت» میگویند. این اصطلاح را به افرادی نسبت میدهند که تنشان برای انجام بعضی کارهای بدعاقبت میخارد! معمولاً این اصطلاح بعد از دیدن اصرار یک فرد بر انجام کاری عبث به کار میرود؛ مثلاً وقتی کسی تلاش میکند تا میخی را در سنگی فرو کند به او میگویند: «موتموت میکنی که یه گندی بزنی!»
- ۳۰۰-۴۰۰ تای اصلی: به ایرانیهایی که قبل از سال ۲۰۰۹ در توییتر فعالیت داشتند ۳۰۰-۴۰۰ تای اصلی میگویند. چون آن زمان (تقریباً سال ۱۳۸۸) توییتر در ایران کاربران زیادی نداشت و تعداد ایرانیهای آن محدود بود (نزدیک به همین ۳۰۰-۴۰۰ نفر) و کمکم کاربرانش بیشتر شدند. به خاطر نوعی حس قدیمیبودن، انگار که جزو کهنهکارهای توییتر هستند، این اصطلاح برای آنها استفاده میشود.
- جدی: معمولاً وقتی سؤال یا واقعیتی توییت شود که شاید کمی تکراری، پیشپاافتاده یا کلیشهای باشد، ولی فرد واقعاً بخواهد بهصورت جدی آن را طرح کند، در انتها هشتگ جدی میگذارد. مثلاً «با یکی همسن خودتون ازدواج میکنید؟ #جدی».
بهعلاوه، اگر مسئلهای (اغلب خندهدار) بیان شود که هیچکس فکرش را هم نکند که چنین چیزی واقعی باشد، درحالیکه واقعی است، #جدی گذاشته میشود. مثلاً «برای داداشم رفتیم خواستگاری، عروس از عموم خوشش اومد، الانم ۴ ساله ازدواج کردن #جدی». - مواضع رسمی: موقعی که کاربر نظر قطعی خود را دربارۀ مسئلهای توییت کند و آن مسئله لزوماً موضوع پراهمیتی نباشد، در انتهای توییت مینویسد #مواضع_رسمی. مثلاً «چای را فقط باید با قند خورد. #مواضع_رسمی» یا «رشت باید پایتخت ایران بشود. #مواضع_رسمی».
- سم: سم حکایت از انجام کارها و حرفهای عجیبوغریبی دارد که انجامدادن یا گفتن آنها چیزی در حد مصرف موادمخدر یا سرکشیدن یک لیتر اسید خالص باشد. با دیدن یا شنیدن این کارها و حرفها، چشمها از تعجب چهار تا میشود و ناخودآگاه کلماتی مانند یاللعجب، شگفتا، برگهایم، پرهایم و… بر زبان میآید.
- اکانت ناامن: اکانت ناامن به بیان ساده یعنی حساب کاربری که در پشتِ بهظاهر عادی آن، فرد حقیقی قرار ندارد.
- برنمیتابم: برنتابیدن بهمعنی طاقتنیاوردن، تحملنکردن و نپذیرفتن است. فعل برنمیتابم قدمت زیادی دارد؛ زیرا شعرها و متون قدیمی بسیاری هستند که در آنها از این فعل استفاده شده است.
- سیس: گاهی از مخفف System یعنی Sys نشئت میگیرد و گاهی هم منظور از آن رخ خاص یا عجیبغریبی است که افراد در اینستاگرام به خود میگیرند.
- عرزشی: واژۀ عرزشی درواقع تغییرشکلیافتۀ واژۀ «ارزشی» است و به افرادی گفته میشود که عقاید مذهبی خاصی را دنبال میکنند. این افراد در شبکههای اجتماعی خصوصاً توییتر، توسط کسانی که عقاید مذهبی مخالف دارند، عرزشی خطاب میشوند.
- گودرت: این اصطلاح که نسبت به سایر اصطلاحات توییتر سابقۀ کمتری دارد، درواقع شکل دیگری از تلفظ کلمۀ «قدرت» است که توسط بعضی از کاربران توییتر فارسی استفاده میشود.
- رست: وقتی کاربری برای مدت نسبتاً طولانی از فعالیت در توییتر (از توییت زدن گرفته تا کامنت گذاشتن و لایک کردن) کنارهگیری میکند، به اصطلاح میگویند: «طرف رفته رست». البته این واژه وام گرفته شده از کلمۀ انگلیسی Rest به معنای استراحت کردن است.
اصطلاحات انگلیسی
- کوت (Quote): کوت در لغت بهمعنای نقلقولکردن است. درواقع، با کوتکردن در توییتر میتوانید بهطور همزمان هم توییتی را که توجهتان را جلب کرده بازنشر بدهید و هم نظرتان را دربارۀ آن بگویید.
- کوتوییت (CoTweets): یک توییت مشترک است که بهطور همزمان در پروفایل نویسندگان و تایملاین دنبالکنندگان آنها منتشر میشود. این قابلیت به نویسندگان کمک میکند تا مخاطبان بیشتری را به خود جذب کنند، اینگیجمنت صفحۀ خود را تقویت کنند و فعالیتهای مشترکی با کاربران دیگر داشته باشند.
- جاج (Judge): در زبان فارسی، ترجمۀ تحتالفظی جاج، «قاضی» یا «قضاوتکردن» میشود؛ اما در عمل، در زبان فارسی بهعنوان قضاوتنکردن استفاده میشود.
- کراش (Crush): به کسی میگویند که شما از او خوشتان میآید، ولی او عین خیالش نیست، درواقع نمیداند که به او علاقه دارید. این اصطلاح هم برای پسر و هم برای دختر کاربرد دارد. فقط تا زمانی به آن «کراشداشتن» میگویند که مخفی باقی بماند و طرف نفهمد؛ مثلاً «من روی بردپیت کراش دارم.»
- اکس (Ex): به دوستدختر/دوستپسر سابق که دیگر با او در ارتباط نیستید، اکس میگویند. #اکسم هم به همان دوستدختر/دوستپسر سابق اشاره دارد.
- اسپویل (Spoil): معنی تحتالفظی اسپویل یعنی «ازبینبردن». در زبان فارسی برای مواقعی استفاده میشود که یکی دارد موضوعی را جلوجلو لو میدهد و هیجان آن را کم میکند. دقیقاً مانند کسانی که به سینما میروند و فیلمی را میبینند و بعد برای شما تعریف میکنند و… . مثلاً «تو رو خدا قسمت جدید گیمآفترونز رو اسپویل نکنید.»
- کریپی (Creepy): کریپی ترجمۀ تحتالفظی این اصطلاح، «چندشآور» است. کاربرها وقتی از چیزی چندششان میشود از این اصطلاح استفاده میکنند.
- نود (Nude) | نوددادن: معنای کلمۀ Nude یعنی «لخت، برهنه». وقتی میگویند «نود بفرست»، منظور این است که طرف مقابل عکس برهنه از خود بفرستد. اصطلاح درست آن در انگلیسی Send Nudes است.
- هیکی (Hickey): به کبودی روی پوست که بهخاطر مکیدهشدن پوست توسط شریک جنسی پدیدار میشود، هیکی میگویند. این کبودی معمولاً در ناحیۀ گردن بیشتر دیده میشود.
- ترول (Troll): به کسانی که در فضای مجازی مطالب بیربط، ناراحتکننده، تحریکآمیز، فتنهانگیز و… را با هدف تحریک و واکنشنشاندادن مخاطبان منتشر میکنند، ترول میگویند. درواقع آنها از آزاردادن سایرین لذت میبرند. این اصطلاح میتواند هم به شکل اسم برای فرد ترول به کار برده شود و هم به شکل فعل برای خود عمل؛ مثلاً ترولورزی یا ترولکردن. پیشنهاد میکنم با ترولها بحث نکنید، چون خود بحثکردن شما بهمعنی پیروزی آنهاست!
- سایبربولی (Cyberbullying): در سایبربولی یا قلدری اینترنتی، افراد زورگیر از فضای آنلاین و دستگاههای دیجیتال استفاده میکنند تا دیگران را با ترساندن، تهدید و تحقیر آزار دهند یا از آنها اخاذی کنند.
- فاکین (Fucking): انگلیسیزبانهایی که با لهجۀ آمریکن صحبت میکنند، حرفهای خود را میخورند و کلمات را کامل نمیگویند، به همین دلیل Fucking را Fuckin تلفظ میکنند. درواقع، حرف G را از آخر این کلمه حذف میکنند. فاکین معمولاً بهعنوان صفت استفاده میشود.
- لوزر (Loser): به کسانی که محکوم به باخت هستند لوزر میگویند. ترجمۀ تحتالفظی این واژه «بازنده» است. این واژه برای افرادی که در وضعیت باخت هستند، البته نه لزوماً در مسابقه، به کار برده میشود.
- کارنت مود (Current Mood): به حس و حال فعلی افراد کارِنت مود میگویند. ترجمۀ تحتالفظی این کلمۀ انگلیسی «خلقوخوی فعلی» یا «حال فعلی» افراد میشود.
- کیوت (Cute): کیوت همان کلمۀ انگلیسی Cute است که به فارسی نوشته شده و معنای جذاب، بامزه، دلربا و… میدهد.
- دان (Done): دان درواقع بهفارسینوشتهشدۀ کلمۀ انگلیسی done است، بهمعنی «انجامشده».
- دان (Download): دان کوتاهشدۀ کلمۀ دانلود است. این کلمه هنگام دریافت فایل از اینترنت استفاده میشود.
- دان (Down): دان به فارسی یعنی «پایین». این اصطلاح بیشتر برای سایتها، آنهم زمانی استفاده میشود که بنا به هر دلیلی سایتشان به مشکل بر خورده باشد و باز نشود.
- دیت (Date): دیت بهمعنی «قرار و دیدار عاشقانه» است؛ یعنی وقتی میگوییم دیت دارم، دربارۀ دیداری صحبت میکنیم که به قصد ایجاد ارتباط عاطفی انجام میشود و قرار با دوستان و خویشاوندان را شامل نمیشود. طرفداران دیت در جواب به افرادی که از بهکاربردن کلمات انگلیسی شکایت دارند پاسخ میدهند که دیت نوع خاصی از دیدار است که در فارسی کلمهای برای آن نداریم.
- کارت (Card): کارت همان URL است که به خاطر داشتن Meta Tags، توییتر عکس کاور اصلی پست را بهصورت بزرگ نمایش میدهد. برای مثال میتوانید پستهای صفحۀ بیبیسی را ببینید.
- اسمایلی (Smiley): معنی این کلمه به فارسی یعنی «لبخند»، اما کاربران اینترنت بهسرعت عادت کردند که اسمایلی گریه و ناراحتی و عصبانیت هم داشته باشند. این واژه فقط برای حالات صورت انسانها به کار برده میشود. با گذشت زمان کاربران دوست داشتند که اسمایلیهای بیشتری داشته باشند، اما محدودیت ظاهری اسمایلها این اجازه را نمیداد، پس دست به ابتکار و خلاقیت زدند. وقتی میخواهند حالت ظاهری را بهتر برسانند، از اسمایلیهای خودساخته استفاده میکنند.
- ایموجی (Emoji): معنی این کلمه به فارسی شِکلک است. ایموجی هم شبیه اسمایلی است، با این تفاوت که به صورت انسان محدود نیست و هر نوع تصویر و علامت و شکل دیگر را شامل میشود. به همین علت دیگر نمیشود آن را به صورتک (که بهعنوان معادل اسمایلی به کار میبریم) ترجمه کرد و به همین علت از ترجمۀ شکلک استفاده میشود. میشود گفت در حال حاضر بار معنایی ایموجی با اسمایلی یکی شده است.
- ترن آن (Turn on): این عبارت انگلیسی برای چیزی به کاربرده میشود که میتواند حس جنسی شما را تحریک کند.
- ترن آف (Turn off): این عبارت انگلیسی برای چیزی به کاربرده میشود که میتواند حس جنسی شما را از بین ببرد.
- نسبت توییت (Ratioed tweet): وقتی تعداد منشنها با بار منفی به یک توییت بیشتر از لایکها و ریتوئیتهایش باشد، به آن نسبت توییت میگویند. البته در توییتر فارسی عموماً اصطلاح دیگری مثل «منشن بیشتر از توییت اصلی لایک خورده» یا «منشن بیشتر از توییت اصلی ریتوییت داره» جا افتاده و بهجای این اصطلاح استفاده میشود.
- اورریتد (Overrated): به هر چیز یا هر کسی میگویند که بیش از حق خود و چیزی که هست شهرت یا اعتبار به دست آورده است.
- آندرریتد (Underrated): هر چیز یا هر کسی که به حق خود نرسیده و کمتر از چیزی که باید، شهرت یا محبوبیت دارد یا به عبارتی دیگر، کمتر کسی به او اهمیت میدهد.
- میم (به انگلیسی Meme یا مِم؛ به فرانسوی Meme): میم ایده، رفتار یا روشی است که از طریق فرهنگ از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. میم در اینترنت اکثراً بهصورت تقلید یک فرد از فرد دیگر، پخش میشود. میم اینترنتی میتواند یک فکس، ویدئو، سایت، هشتگ، کلمه، عبارت یا حتی یک غلط املائی باشد. در ادامه میتوانید بیشتر دربارۀ میم بخوانید.
- Unpopular opinion: وقتی چیزی در ذهن کسی باشد و بخواهد راجع به آن اظهارنظر کند، اما بداند که آن چیز برای کسی جز خودش اهمیت خاصی ندارد، از این اصطلاح استفاده میکند. مثلاً «لیلا حاتمی اصلاً زیبا نیست # Unpopular opinion».
- لیترالی (Literally): لیترالی یکی از قیدهای زبان انگلیسی است. وقتی چیزی بهمعنای دقیق کلمه اتفاق افتاده باشد، کاربران از این قید استفاده میکنند. در ادامه میتوانید بیشتر دربارۀ لیترالی بخوانید.
- بای دیفالت (By default): معنای آن در فارسی «بهصورت پیشفرض» است، ولی کاربران برای اینکه نشان بدهند خارجی هستند، از جایگزین انگلیسی این عبارت استفاده میکنند.
- سسماست: سسماست اصطلاحی است که از آهنگ ترکیهای Sura Iskenderli – Yaram Derinden گرفته شده است و روی ویدئوهایی که لحظهای غمانگیز و دلشکننده را نشان میدهند استفاده میشود. Susmaz در زبان ترکی بهمعنای آرامنشدن است و در این آهنگ در مصرع Susmaz gönlümün yarası بهمعنای «زخم قلبم آروم نیست» به کار میرود. گفتنی است که این اصطلاح به شکل سوزماس یا سسماز هم استفاده میشود.
- نوب (Noob): واژۀ نوب که درواقع بهعنوان یک صفت استفاده میشود، از واژۀ مشابه دیگری یعنی نیوبی (Newbie) بهمعنای تازهکار گرفته شده است؛ اما معنی آنها کاملاً مشابه نیست. بیشتر دربارۀ نوب بخوانید.
- سرمایۀ اجتماعی (Social Capital): سرمایۀ اجتماعی یعنی شبکهای متشکل از روابط بین افرادی که در یک جامعۀ خاص زندگی و کار میکنند و این شبکه جامعه را قادر میسازد تا بهصورت مؤثری عمل کند.
- سوپر فالوز (Super Follows): ویژگی پرداخت هزینه، که سوپر فالوز نامیده میشود، به کاربران توییتر اجازه میدهد از فالوئرها در قبال اجازۀ دسترسی به محتوای اضافی خود، هزینه دریافت کنند.
- تحلیل شبکههای اجتماعی (Social network analysis): فرایند بررسی و ارزیابی کمّی و کیفی شبکههای اجتماعی با استفاده از نظریههای شبکه و گراف است.
- روز ملی Unfriend: در روز ملی قطع دوستی، شما با بازنگری فهرست مخاطبانتان در هر شبکۀ اجتماعی که در آن فعالیت میکنید، افرادی را که دنبالکردنشان تأثیری روی زندگی شما و بهترکردن روند زندگیتان ندارد، حذف میکنید.
- تراماتایز (Traumatize): در زبان انگلیسی بهمعنای «شوکواردکردن» یا «ضربۀ روحی زدن» به دیگران است. تراماتایزشدن، به حالت پسیو این کلمه یعنی be Traumatized اشاره دارد و شوکهشدن یا آسیبروانیدیدن ترجمه میشود.
- میوت (Mute): اصطلاحی کاربردی در توییتر است که برای راحتشدن از شر برخی کاربران مزاحم استفاده میشود.
- کنکل (Cancel): معنای کلمۀ کنکل معادل واژۀ انگلیسی کنسل (Cancel) است. کنکلشدن نیز بهمعنای متوقفشدن بوده و تفاوتی با فعل کنسلشدن ندارد. این واژه زمانی استفاده میشود که کار، برنامه یا پروژهای که در حال فعالیت یا در نقطۀ شروع است، متوقف شود.
- صیم (Same): صیم ازجمله اصطلاحهایی است که از کلمات انگلیسی به وجود آمده است. ریشۀ این کلمه، لغت Same است که در جمله معنای تشابه و یکسانبودن را دارد. حدس میزنیم که به دلیل اشتباهگرفتهنشدن این اصطلاح با کلمۀ سیم، از حرف ص استفاده شده است.
- حلقۀ توییتر (Twitter Circle): راهی برای بهاشتراکگذاشتن توییتهای خود با افراد محدودی است که آنها را انتخاب کردهاید. شما انتخاب میکنید که چه کسانی در حلقۀ توییتر شما باشند و فقط افرادی که به حلقه اضافه کردهاید میتوانند با توییتهای شما اینتراکشن داشته باشند.
- هدر توییتر (Twitter Header): وقتی وارد حسابکاربری خود میشوید، در بالای این صفحه کادری مستطیلشکل وجود دارد که به آن هدر توییتر گفته میشود.
عالی بود 🌹🌹🌹
دمتون گرم به شدت برگ تقلب پر ملاتی بود😁
جواب همه سوالات و ندونسته هامو گرفتم
بازم دمتون گرررررررررررررم🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
وقتی من رو تگ بکنن و بنویسن آنمنشن کنید ینی چی؟
منظور این است که اون افراد را از منشنها خارج کنید.
این مطلب رو بخونید:
https://blog.sabavision.com/sm/twt/train-mentions
وقتی میگم همین۲ یعنی چی
منظور اینه که «من هم به همین نظر دقیقا موافقم به عنوان نفر دوم» و بعد نفر بعدی مینویسیه ۳ و به همین شکل میره جلو.
وقتی میگن هدرت بانو یعنی چی؟
کامران عزیز این عبارت استعاره از تعریف و تمجید کردن از عکس طرف کاربر مدنظر داره.
لوکال یعنی چی ؟
لوکال در توییتر به اکانتهای شخصی گفته میشود. به عبارت دیگر، به تمام غیرفناکانتها، لوکال میگویند.
سلام خسته نباشید عالی بود خیلی اصطلاح هارو نمیدونستم ممنون
ببخشید یه سوال وقتی ب یه کار بر میگن از رست برگشته ینی چی میشه بگین لطفا؟
سلام دوست عزیز روزتون بخیر باشه.
خیلی خوشحالیم که مطالب این بلاگپست مورد توجهتون قرار گرفته است. اصطلاح «از رست برگشتن» به کاربرانی اطلاق میشود که مدتی در شبکههای اجتماعی فعال نبودهاند، اما مجددا شروع به فعالیتدر آنها کردهاند.
تی ال چیه؟!
منظور همون تایملاین هست.
سلام، ثرد چیه؟!
سلام دوست عزیز. وقتتون بخیر باشه.
«ثرد» در توییتر که عموما به شکل (Show this thread) مشاهده میشود، در واقع نشاندهندۀ چند توییت پشت سر هم است که توسط یک کاربر منتشر میشود و اصطلاحا به آن رشته توییت نیز میگویند.
ببخشید ریپ ینی چی؟؟
با توجه به این که «ریپ» در چه جملهای و کجا مورد استفاده قرار بگیرد، معانی مختلفی خواهد داشت. البته بهجای معانی، بهتر است بگوییم «مخفف».
ریپ در بیشتر اوقات بهجای کلمۀ «ریپلای» (به انگلیسی Reply) توسط کاربران فارسی زبان توییتر استفاده میشود. همچنین دیده شده است که گاهی اوقات بهجای کلمۀ «ریپورت» (به انگلیسی Report)، کاربران ریپ را مورد استفاده قرار دادهاند.
ضد ساس🏳️🌈 یعنی چی
بد نیست
…فکر عالی …انتقال اصطلاحات فضای مجازی سبب ارتباطات قورت و سریع تر می شود