اهمیت تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها

23 استراتژی بازاریابی مؤثر بر جذب دانش‌آموزان و دانشجویان

همین چند ماه پیش که هنوز دل و دماغی برای شرکت در کنسرت‌ها داشتیم، این خبر که «دانشجویان می‌توانند به‌صورت رایگان در کنسرت همایون شجریان شرکت کنند»، ولوله‌ای در میان این گروه از مخاطبان موسیقی برپا کرد. آن‌ها می‌توانستند تنها با ارسال شمارۀ دانشجویی خود در یک قرعه‌کشی برای بلیت جایگاه VIP شرکت کنند. نیازی به توضیح بیشتر نیست؛ این یک پیشنهاد وسوسه‌کننده است، نمونه‌ای موفق از تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی.

در طی سال‌ها، تبلیغ‌کنندگان در سراسر جهان، دانش‌آموزان و دانشجویان را به‌عنوان بخشی از کمپین‌های بازاریابی مختلف خود هدف قرار داده‌اند و هر سال که می‌گذرد این گروه جمعیتی برای بازاریابان و کسب‌وکارها محبوب‌تر می‌شوند.

در این پست از وی‌پدیا چالش‌های مرتبط با تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی را بررسی می‌کنیم و در ادامه به این پرسش پاسخ می‌دهیم که برندها برای غلبه بر این چالش‌ها چه اقدامات مؤثری را می‌توانند انجام دهند.

فهرست محتوا

چرا تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها اهمیت دارد؟

دلایل متعددی وجود دارد که چرا دانش‌آموزان و دانشجویان برای کسب‌وکارها مهم‌اند و آن‌ها ترجیح می‌دهند بخشی از بودجۀ بازاریابی آفلاین و آنلاین خود را به این گروه از مخاطبان اختصاص دهند:

  • دانش‌آموزان و دانشجویان، مشتریانی تحصیل‌کرده و وفادار به برند هستند.
  • بازار مدرسه و به‌ویژه دانشگاه از نظر جغرافیایی، باثبات است.
  • بیش از ۱۵میلیون دانش‌آموز و بیش از ۳میلیون و ۲۰۰هزار دانشجودر سراسر ایران مشغول به تحصیل هستند که به‌لحاظ جمعیتی رقم قابل ‌توجهی است.

چالش‌های اصلی تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی چیست؟

در کنار محاسن این گروه جمعیتی برای کسب‌وکارها، مواردی نیز وجود دارد که تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی را برای بازاریابان چالش‌‌برانگیز می‌کند. در ادامه به ۲ مورد از مهم‌ترین این چالش‌ها اشاره می‌کنیم.

۱) روش تعریف جمعیت‌شناسی دانشجویان

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که تبلیغ‌کنندگان با آن مواجه هستند، روش تعریف جمعیت‌شناسی دانشجویان است. به‌طور کلی، سن دانشجویان معمولاً بین ۱۸ تا ۲۴ سال تصور می‌شود و این اغلب نوع پیام‌ها، تصاویر و روایت‌هایی را تعیین می‌کند که برای هدف‌قرار‌دادن آن‌ها استفاده می‌شود.

آن‌ها از نظر سنی پایدار و از نظر جغرافیایی معمولاً برای ۴-۶ سال راکد هستند. این بدان معناست که شما برای توسعۀ برندسازی و بازاریابی مخصوص این گروه زمان زیادی دارید. این گروه در حال حاضر اغلب در نسل زد (Z) قرار می‌گیرند؛ بومی‌های دیجیتال (Digital Natives)، نسل بعد از نسل هزاره و متولدین اواسط دهۀ ۱۹۹۰ تا اوایل دهۀ ۲۰۱۰ میلادی (اواسط دهۀ ۷۰ تا اوایل دهۀ ۹۰ خورشیدی).

نسل زد (Gen Z) به‌عنوان اولین نسلی که با تلفن‌های هوشمند و اینترنت بزرگ شد، رابطۀ منحصر‌به‌فردی با فناوری دیجیتال و ارتباطات دارد. این نسل در حال جمع‌آوری سهم بزرگی از بازار مصرف جهانی است و انتظار می‌رود که در چند سال آینده، از هزاره‌ها پیشی بگیرد. طبق آمار گوگل در سال ۲۰۲۱، نسل زد ۳۲% از جمعیت جهان و ۴۰% از مصرف‌کنندگان جهانی را تشکیل می‌دهد.

از طرفی، تعداد قابل‌ توجهی از دانشجویان نیز بالاتر از این محدودۀ سنی هستند که معمولاً شامل کسانی است که در کنار شغل خود به‌صورت پاره‌وقت تحصیل می‌کنند. وجود این افراد که طیف سنی متنوع‌تر و بالغ‌تری را شامل می‌شوند، نیازمند نوعی رویکرد بازاریابی کاملاً دشوار است.

۲) بی‌‌اعتمادی و بدبینی به برندها، به‌ویژه تبلیغات آنلاین

دانش‌آموزان و دانشجویان دائماً آنلاین هستند؛ محتوا مصرف می‌کنند، خرید می‌کنند و با همسالان خود در سراسر جهان ارتباط برقرار می‌‌کنند و وقتی صحبت از تبلیغات به میان می‌آید، هوشمندتر از نسل‌های قبلی خود عمل می‌کنند: تقریباً ۷۰ درصد از نسل Z از مسدودکننده‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنند.

به همین دلیل، تبلیغ‌کنندگان آنلاین در ارتباط با این گروه جمعیتی با چالش بزرگ‌تری روبه‌رو هستند. مسئله اینجاست که دانشجویان جوان به‌طور فزاینده‌ای نسبت به تبلیغات آنلاین بدبین‌اند و حدود ۵۷% از آنان ادعا می‌کنند که هرگز روی یک آگهی تبلیغاتی کلیک نمی‌کنند.

اما شما نباید ناامید شوید؛ زیرا اگر بتوانید به این نسل دسترسی پیدا کنید، ۹۴% از آن‌ها گفته‌اند که یک پیشنهاد منحصربه‌فرد باعث می‌شود خریدهای خود را اغلب از یک برند انجام دهند. در ادامه، نکاتی برای دستیابی به این گروه جمعیتی از طریق قدرت بازاریابی ارائه شده است. اما پیش از آن بد نیست که با رفتار هزینه‌کردن آن‌ها آشنا شویم.

اهمیت تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها - بی‌‌اعتمادی و بدبینی به برندهارفتارشناسی هزینه‌کردن دانش‌آموزان و دانشجویان

یافته‌های یک نظرسنجی اخیر، رفتار هزینه‌کردن دانش‌آموزان و دانشجویان را نشان می‌دهد: آن‌ها به دنبال چه خریدهایی هستند و چه محتوایی باعث می‌شود نام یک برند بتواند در میان این گروه جمعیتی مطرح شود؟

۱) عملکرد در مقابل قیمت

این گزارش نشان می‌دهد که دانشجویان برای محصولات مصرفی ارزش ویژه‌ای قائل‌اند و درمورد خرید محصولات فناوری مانند تلفن جدید، عملکرد یک محصول را بر قیمت ترجیح می‌دهند. ممکن است فکر کنید که تخفیف تنها چیزی است که برای جلب توجه دانشجویان به آن نیاز دارید، اما تحقیقات نشان می‌دهد که آن‌ها برای یک محصول، به دلیل کاربردی‌بودن آن ارزش ویژه‌ای قائل می‌شوند.

۲) چه کسی تصمیم می‌گیرد و چه کسی هزینه می‌کند؟

والدین نقش بزرگی در تأمین مالی دانش‌آموزان و دانشجویان ایفا می‌کنند. اگرچه والدین پول خریدها را تأمین می‌کنند، اما ۸۸% از این گروه جمعیتی گفته‌اند که تصمیم نهایی را خودشان می‌گیرند. بنابراین، مطمئن شوید که کمپین شما بر مصرف‌کنندۀ نهایی محصول، پیش از والدین آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

۳) بهترین زمان برای تبلیغات

جوانان برای خرید یک محصول بی‌محابا تصمیم نمی‌گیرند. آن‌ها هر روز با همسالان خود در مدرسه و دانشگاه و خوابگاه صحبت می‌کنند و به دنبال مشاوره و توصیه‌هایی برای خرید خود هستند تا بتوانند هزینه‌های خود را به بهترین نحو مدیریت ‌کنند. برخی از بحث‌های دوران دانش‌آموزی و دانشجویی خود را به یاد بیاورید:

  • دخترها، تجربۀ شما از خرید آنلاین لباس چگونه است؟
  • آیا کسی از بازار مرکزی خرید کرده است؟ ارزان‌تر درمی‌آید؟
  • بهترین جا برای خرید پالتو و بارانی کجاست؟
  • کدام مارک لپ‌تاپ را بخرم که کارآمد و مقرون‌به‌صرفه باشد؟

%۷۵ از پاسخ‌دهندگان اظهار داشتند که قبل از شروع واقعی دانشگاه یک حساب دانشجویی جدید باز کرده‌اند یا خواهند کرد. ۴۴% بیان کردند که برای خرید برنامه‌ریزی می‌کنند و ۲۰% گفتند نهایتاً تا یک روز تصمیم می‌گیرند که چه چیزی بخرند. بنابراین، زمان مناسب برای خرید دانش‌آموزان و دانشجویان چه زمانی است؟

  • از نظر خرده‌فروشی، ۴۰% از دانشجویان ۱-۴ هفته قبل از شروع دانشگاه خرید می‌کنند.
  • به‌طور مشابه، دانشجویان از قبل برای خرید دستگاه‌های فناوری نیز برنامه‌ریزی می‌کنند:
  • %۵۸ گفتند که قبل از شروع دانشگاه یک لپ‌تاپ جدید خریده‌اند یا قصد خرید دارند.
  • %۲۹ از دانش‌آموزان احتمالاً تلفن خود را قبل از رفتن به دانشگاه ارتقا می‌دهند.

بنابراین، می‌توان گفت که دانش‌آموزان و دانشجویان به احتمال زیاد قبل از شروع کلاس‌ها، در شهریورماه اقلامی را برای دانشگاه و مدرسه خریداری می‌کنند و به‌منظور هدف‌قرار‌دادن آن‌ها در تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی، باید این بازۀ زمانی را مدنظر داشت.

۲۳ استراتژی مؤثر برای تبلیغات دانش‌‌آموزی و دانشجویی

با در‌نظر‌گرفتن چالش‌های مطرح‌شده، ۲ چیز کاملاً واضح است:

  1. با وجود تنوع این گروه جمعیتی و محدودیت‌هایی که بر سر راه تبلیغات برای آنان وجود دارد، جمعیتی جذاب برای تبلیغ‌کنندگان محسوب می‌شوند.
  2. درگیرکردن مؤثر دانش‌آموزان و دانشجویان چالشی دشوار است و کمپین‌های بازاریابی ساختاریافته و یکپارچه‌ای را می‌طلبد.

بنابراین، نکات و استراتژی‌هایی وجود دارد که به شما امکان می‌دهد با کمپین‌های تبلیغاتی آیندۀ خود، دانش‌آموزان و دانشجویان را به‌طور مؤثرتری هدف قرار دهید. در ادامه به ۲۳ استراتژی مؤثر برای تبلیغات دانش‌‌آموزی و دانشجویی اشاره می‌کنیم.

۱) اهداف تبلیغات دانش‌‌آموزی و دانشجویی خود را مشخص کنید

به‌طور مثال، نیازها و عادات خرید یک دانشجو در دورۀ چهارسالۀ لیسانس، به‌طور قابل توجهی با نیازهای او در دورۀ دوسالۀ فوق‌ دیپلم یا فوق لیسانس متفاوت است. همچنین، دستیابی به دانشجویان خوابگاهی استراتژی‌های متفاوتی را در مقایسه با دانشجویان بومی می‌طلبد. درمورد دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی نیز وضع به همین‌گونه است. پس، قبل از شروع فرایند بازاریابی، تصمیم بگیرید که چه گروه دانش‌آموز یا دانشجویی را می‌خواهید با محصول یا خدمات خود جذب کنید.

۲) آنلاین شوید

دانش‌آموزان و به‌ویژه دانشجویان به‌شدت در استفاده از رسانه‌ها خبره‌‌اند. با‌این‌حال، رسانۀ انتخابی آن‌ها قطعاً اینترنت است. دانشجویان امروزی با شبکۀ جهانی وب بزرگ شده‌اند و ساعت‌ها از وقت خود را به مطالعۀ آنلاین، گشت‌و‌گذار در اینترنت و معاشرت با دوستان خود می‌گذرانند.

بازاریابان هوشمند نه‌تنها می‌توانند در فضای وب برای مشتریان جوان خود تبلیغ کنند، بلکه می‌توانند با آن‌ها تعامل نیز داشته باشند. یک سایت با طراحی خوب ایجاد کنید که برای جمعیت جوان جذاب باشد و آن را به پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی خود پیوند دهید تا بیشترین تأثیر را روی آنان بگذارید.

۳) به حساب‌های شبکه‌های اجتماعی خود توجه کنید

اگر قبلاً تبلیغات شبکه‌های اجتماعی اجرا کرده‌اید، احتمالاً می‌دانید که این یک راه عالی برای دسترسی به نسل جوان است. وقتی نوبت به بازاریابی برای دانشجویان می‌رسد، مطمئن شوید که از این پلتفرم‌ها استفاده می‌کنید. حتی اگر بودجه‌ای برای کمپین‌های تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی ندارید، راه‌های آسانی برای جذب دانش‌آموزان و دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام، توییتر، لینکدین و… وجود دارد:

  • استفاده از محتوای تولیدشده توسط کاربر؛ مشتریان خود را تشویق کنید تا محصولات شما را در پست‌های خود برچسب‌گذاری کنند تا بتوانید به‌راحتی آن‌ها را بیابید و بازنشر کنید.
  • برای لایک‌کردن و کامنت‌گذاشتن روی پست‌های مرتبط وقت بگذارید. این به الگوریتم‌ها کمک می‌کند تا حساب شما را به مشتریان بالقوۀ بیشتری نشان دهند.
  • محصولات یا خدمات جدید را در حساب‌های اجتماعی خود معرفی کنید. اگر یک برند بزرگ و ملی هستید، به ایجاد یک حساب کاربری مخصوص دانش‌آموزان و دانشجویان فکر کنید.

اهمیت تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها- به حساب‌های شبکه‌های اجتماعی خود توجه کنید۴) محتوای تولیدشده توسط کاربر را تشویق کنید

محتوای تولیدشده توسط کاربر (User Generated Content) یا به‌اختصار UGC به محتوایی گفته می‌شود که به‌طور داوطلبانه توسط کاربران تولید می‌شود. براساس نظرسنجی Statista در سال ۲۰۲۱، ۹۰% از مصرف‌کنندگان می‌گویند که محتوای تولیدشده توسط کاربر بر انتخاب خرید آن‌ها تأثیر می‌گذارد. UGC نرخ تبدیل (CRO) را به‌‌طور متوسط ۱۶۱% در همۀ بخش‌ها افزایش می‌دهد.

مصرف‌کنندگان اغلب به‌تنهایی محتوای تولیدشده توسط کاربر را می‌سازند؛ درنتیجه، این نوع محتوا ممکن است گاهی به ضرر یک نام تجاری تمام شود. با‌این‌حال، معمولاً روشی مقرون‌به‌صرفه و کارآمد برای جلب اعتماد مشتریان و شهرت برندهاست.

وقتی صحبت از محتوای تولیدشده توسط کاربر می‌شود، نمایش‌های منحصربه‌فرد و داستان‌سرایی بسیار مهم است. استفادۀ شما از این استراتژی تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی، بستری برای شنیده‌شدن صدای شما توسط دانش‌آموزان و دانشجویان فراهم می‌کند، دیده‌شدن شما در فضای اینترنت را افزایش می‌دهد و به کسب‌وکار شما اعتبار می‌بخشد. همچنین، راهی برای جلب اعتماد این گروه جمعیتی توسط شما فراهم می‌کند.

۵) تبلیغات محیطی (Outdoor Advertising) را جدی بگیرید

تبلیغات محیطی (OOH) یک روش بازاریابی محبوب است که برای کسب‌وکارها ارزش فوق‌العاده و ROI بازاریابی بهینه‌ای دارد. این رسانه هنگام هدف‌قراردادن دانش‌آموزان و دانشجویان، به‌ویژه درخصوص برخی از چالش‌هایی که قبلاً درمورد آن‌ها صحبت کردیم، بسیار کارآمد است.

برای مثال، یکی از مطالعات اخیر نیلسن نشان داده است که بیش از ۵۶٪ از مصرف‌کنندگان به‌طور ذاتی به OOH به‌عنوان یک کانال تبلیغاتی اعتماد دارند. ممکن است دلایل زیادی برای این اعتماد وجود داشته باشد، ازجمله ماهیت غیرتهاجمی بیلبوردها و این واقعیت که آن‌ها با محیط طبیعی عجین می‌شوند.

اهمیت تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها- تبلیغات محیطی را جدی بگیرید۶) بیلبوردهای آموزشی را دست‌کم نگیرید

شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه محرک‌های تبلیغات OOH نسبت به کانال‌های آنلاین و شبکه‌های اجتماعی اعتماد بیشتری را جلب می‌کنند. این واقعیت به بازاریابان امکان می‌دهد تا از تبلیغات محیطی برای ایجاد اعتماد و آگاهی از برند، پیش از هدایت ترافیک هدفمند آنلاین استفاده ‌کنند.

براساس یکی از مطالعات Rapport، برندهایی که ۱۵٪ یا بیشتر از بودجۀ بازاریابی خود را به تبلیغات محیطی اختصاص داده بودند، شاهد افزایش قابل‌ توجهی در تعامل شبکه‌های اجتماعی خود بودند. ۴۸% از این برندها، از کانال‌های OOH برای افزایش آگاهی از برند در میان مشتریان استفاده کردند، در‌حالی‌که ۲۴% دیگر از بیلبوردهای تبلیغاتی برای بهینه‌سازی نرخ تبدیل‌ (CRO) و افزایش گردش مالی استفاده کردند.

بنابراین، اگر فرض کنیم که دانش‌آموزان و دانشجویان معمولاً به تبلیغات آنلاین و پولی منتشرشده از طریق شبکه‌های اجتماعی بدبین هستند، استفاده از رسانه‌های OOH می‌تواند به برندها کمک کند تا قبل از هدایت آن‌ها به کانال‌های آنلاین و صفحات وب، اعتماد این گروه جمعیتی را جلب کنند.

به یاد داشته باشید که دانش‌آموزان و دانشجویان مقدار زیادی از زمان خود را در حال حرکت (در خارج از مدرسه و دانشگاه یا در محوطۀ آن) می‌گذرانند، بنابراین نسبت به سایر گروه‌های جمعیتی، پتانسیل بیشتری برای تبلیغات محیطی دارند. پس، این یک فرصت است، به‌ویژه برای برندهایی که پیام‌های مرتبط و هدفمندی ایجاد می‌کنند که می‌تواند دانش‌آموزان و دانشجویان از انواع و سنین مختلف را درگیر کند.

۷) فضای مدارس و دانشگاه‌ها را به فضای تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی خود تبدیل کنید

کسب‌وکارها می‌توانند به معنای واقعی کلمه یک محوطۀ آموزشی را با پیام خود تزیین کنند. از پیاده‌رو برای تبلیغات چشم‌نواز در معابر دانشگاه استفاده کنید و بروشورهای زیبایی را برای نصب روی تابلوی اعلانات ارسال کنید، جایی که به‌طور حتم نگاه دانشجویان را به خود جلب می‌کند.

۸) مقرون‌به‌صرفه باشید

یکی دیگر از روش‌های بازاریابی برای دانش‌آموزان و دانشجویان، ارائۀ محصولات و خدمات مقرون‌به‌صرفه است. اگرچه دانشجویان با ولخرجی بیگانه نیستند، اما اغلب آن‌ها از بودجۀ کمتری نسبت به سایرین برخوردارند. بنابراین، با بازاریابی محصولات و خدمات مقرون‌به‌صرفه، احتمال مشتری‌شدن آن‌ها بیشتر خواهد شد.

۹) برای جذب دانش‌آموزان و دانشجویان، پاداش‌های ملموس ارائه کنید

علاوه‌بر‌این، ارائۀ مشوق‌هایی به دانش‌آموزان و دانشجویان، باعث می‌شود تمایل بیشتری به خرید از شما داشته باشند. تشویق آن‌ها به تعامل مستقیم با برند، با ارائۀ جوایز ملموس یا نمونه‌های رایگان در ازای تبلیغ محصولات شما در شبکه‌های اجتماعی، یکی از روش‌هایی است که برای دانش‌آموزان و دانشجویان جوانی که از پس هر هزینه‌ای برنمی‌‌آیند، جذاب است.

آن‌ها مایل به تبلیغ محصولات و خدمات از طریق شبکه‌های اجتماعی در ازای دریافت پاداش هستند، در‌حالی‌که ارائۀ نمونه‌های رایگان برای بررسی نیز بخشی از مدل کسب‌وکار و زیربنای صنعت اینفلوئنسر مارکتینگ است. این نه‌تنها روشی نسبتاً مقرون‌به‌صرفه برای بازاریابی در عصر دیجیتال است، بلکه کسب‌وکارها را قادر می‌سازد تا با استفاده از اینفلوئنسرهای قابل ‌اعتماد، مخاطبان زیادی از میان دانش‌آموزان و دانشجویان را هدف قرار دهند. این رویکرد همچنین می‌تواند از نظر بازگشت سرمایۀ تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی شما بسیار مفید باشد؛ زیرا کسب‌وکارهایی که درک دقیقی از اینفلوئنسر مارکتینگ دارند، می‌توانند سود قابل توجهی از این راه کسب کنند.

در برخی موارد، حتی می‌توانید دانشجویانی را استخدام کنید تا به‌عنوان بخشی از یک رویداد تبلیغاتی برای برند شما کار کنند. تا زمانی که متعهد به پرداخت دستمزد به آن‌ها یا ارائۀ شکل دیگری از پاداش ملموس (و قانونی) باشید، این روش سنتی برای تشویق جمعیت هدف به تعامل با برند شما کار می‌کند.

۱۰) از سمپلینگ به‌عنوان اهرم استفاده کنید

دانش‌آموزان و دانشجویان چیزهای رایگان را دوست دارند. چه راهی بهتر از ارائۀ رایگان محصول خود برای جذب مشتریان وفادار طولانی‌مدت؟

«سمپلینگ» یک روش بازاریابی قدیمی است که در آن نمونه‌ای از محصولات یا خدمات به‌صورت رایگان به مشتریان احتمالی ارائه می‌شود. این روش، به‌ویژه در صنایع محصولات بهداشتی و زیبایی، غذا و نوشیدنی بسیار مؤثر است. تبلیغات سمپلینگ و ارائۀ نمونه‌های رایگان به بازار هدف، راهی برای جذب سریع مشتریان است؛ زیرا شما به‌طور مؤثر محصول یا خدمات خود را به دست افرادی می‌رسانید که به ‌احتمال ‌زیاد آنچه را می‌فروشید، می‌خواهند. مثلاً اگر یک سرویس تهیۀ غذا هستید، می‌توانید برای اولین بار نمونه‌ای از غذاهای خود را به‌صورت رایگان ارائه دهید. دانشجویان و به‌ویژه دانشجویان خوابگاهی، به‌محض اینکه طعم غذای شما را بپسندند، برای کسب اطلاعات بیشتر به شما مراجعه خواهند کرد.

۱۱) با ارائۀ تخفیف‌های هدفمند، تبلیغات دهان به دهان را هدایت کنید

شما می‌توانید با ارائۀ تخفیف‌های مختصر و ساده که صرفه‌جویی مالی آشکاری را به دانش‌آموزان و دانشجویان ارائه می‌دهد، آن‌ها را جذب کنید. حتی از منظر عملی، این کار آغوش برند شما را به روی دانشجویان کم‌درآمد باز می‌کند، در‌حالی‌که روش بسیار مؤثری برای افزایش حجم فروش و هدایت بازاریابی دهان به دهان است. همچنین، پیوندی ذاتی بین تبلیغات محیطی و تبلیغات دهان به دهان مؤثر وجود دارد. کانال‌هایی مانند بیلبوردها به‌طور باورنکردنی جذاب و قادر به ارائۀ پیام‌های چشمگیر هستند.

برای مثال، رستوران‌های محلی می‌توانند با سرمایه‌گذاری در بیلبوردهای استراتژیک، تخفیف در‌نظر‌گرفته‌شده و مشخصی را برای دانشجویان تبلیغ کنند. این پیشنهاد باید تعادل ایدئالی بین تشویق دانشجویان و حفظ حاشیۀ سود کلی شما برقرار کند؛ زیرا قطعاً شما نمی‌خواهید یک کمپین تبلیغاتی را هدایت کنید که باعث افزایش فروش شود، اما درنهایت پول شما را بر باد دهد.

اهمیت تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها- ارائۀ تخفیف‌های هدفمند۱۲) ارائۀ تخفیف دانش‌آموزی و دانشجویی را جدی بگیرید

به‌طور مشابه، سعی کنید از یک زمان کوتاه و فعال برای تبلیغ یک پیشنهاد و ایجاد حس فوریت استفاده کنید. احتمال دارد اخبار پیشنهاد شما خیلی برق‌آسا در سراسر دانشگاه پخش شود؛ به این معنا که پیام شما می‌تواند آگاهی از برند را در میان کسانی که حتی یکی از تبلیغات شما را ندیده‌اند ایجاد کند.

برای مثال، در تبلیغ خود عنوان کنید در‌صورتی‌که دانشجویی کارت دانشجویی خود را در زمان خرید ارائه کند، تخفیف‌هایی به او ارائه خواهد شد.

اهمیت تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها-ارائۀ تخفیف دانش‌آموزی و دانشجویی را جدی بگیرید۱۳) یک جایزه، قرعه‌کشی یا مسابقه را میزبانی کنید

اگر می‌خواهید دنبال‌کننده‌های شبکه‌های اجتماعی یا فهرست ایمیل‌ خود را افزایش دهید، یا به‌روشی ساده دانش‌آموزان و دانشجویان زیادی را درگیر کسب‌وکارتان کنید، یک جایزه را میزبانی کنید. این جایزه باید آن‌قدر وسوسه‌انگیز باشد تا آن‌ها را ترغیب کند اطلاعات یا پول خود را برای برنده‌شدن در اختیار شما بگذارند. این جایزه می‌تواند پوشش هزینۀ کارت پارکینگ در محوطۀ دانشگاه، ارائۀ یک دورۀ چندماهه یا چندساله غذای رایگان (مثلاً سیب‌زمینی سرخ‌کرده برای همیشه!)، نام‌گذاری یک محصول به نام آن‌ها و… باشد.

۱۴) کپی‌رایتینگ را جدی بگیرید

آیا اخیراً با بچه‌های مدرسه و دانشگاه معاشرت کرده‌اید؟ اگر این کار را نکرده‌اید، دچار خسران‌ هستید. معاشرت با جوانان، کلمات جدیدی به شما یاد می‌دهد. بچه‌ مدرسه‌ای‌ها و دانشجویان، زبان و دایرۀ لغات خاص خود را دارند.

لازم نیست برای صحبت‌کردن به زبان آن‌ها خیلی تلاش کنید، اما جلب توجه آن‌ها با نوشتن متن تبلیغانی هوشمندانه ضروری است. برای این کار باید تا حدی به زبان و دایرۀ لغات خاص آن‌ها اشراف داشته باشید و اصول کپی‌رایتینگ را به‌خوبی بشناسید.

۱۵) شیوه‌های سنتی را بیازمایید

بچه‌های دانشگاه هنوز کوپن‌ها را به یخچال خود می‌چسبانند. به حمایت مالی از رویدادهای داخل دانشگاه فکر کنید، یا یک فروشگاه موقت (Pop-Up Shop) در محوطۀ دانشگاه، مجاور معبر اصلی داشته باشید تا بتوانید بیشترین استفاده را از ترافیک پیادۀ دانشجویان ببرید و کوپن‌های خود را به آن‌ها ارائه دهید.

اهمیت تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برای کسب‌وکارها- شیوه‌های سنتی را بیازمایید۱۶) از سفیران دانشجو استفاده کنید

به دانشجویانی که حامیان وفادار کسب‌وکار شما هستند توجه کنید. تعامل حضوری با آن‌ها در فروشگاه یا رستوران شما یا پیگیری سفارش‌های تکراری آنلاین آن‌ها، می‌تواند این پیام را به آنان برساند که شما وفاداری‌شان را ارج می‌نهید. سفیران دانشجویی خود را به‌عنوان عوامل نفوذی در نظر بگیرید و آن‌ها را به المان‌های تبلیغاتی برند خود مجهز کنید.

چند بستۀ مخصوص سفیر، ازجمله اقلامی ساده مانند تی‌شرت، دربازکن، بطری آب و… تهیه کنید و آن‌ها را به سفیران خود بدهید تا به همتایان خود هدیه بدهند. اگر آن‌ها خودشان تخفیف‌های ارجاع دریافت کنند، این کار می‌تواند به بهترین نحو عملی شود. «بازاریابی ارجاعی» یا «ریفرال مارکتینگ» فرایندی است که طی آن مشتریان راضی فعلی، با توصیه‌های خود، مشتریان جدید را به خرید محصولات یا خدمات یک برند ترغیب می‌کنند.

۱۷) به دنبال منابع رسانه‌ای دانشگاهی باشید

به احتمال زیاد، افرادی که هدف تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی شما هستند، روزنامه‌ها، خبرنامه‌های هفتگی، تالارهای گفتمان یا برنامۀ آنلاین محبوبی دارند. برای انتشار تبلیغات خود با این رسانه‌ها تماس بگیرید. تبلیغات در آن‌ها راهی ارزان و مؤثر برای دستیابی به مخاطبان هدف شماست. مشابه ارتباط با سفیران دانشجو، به دنبال حساب‌های شبکه‌های اجتماعی تحت مدیریت دانشجویان، برای ارائۀ پست‌های حمایت‌شده باشید.

۱۸) رویدادهای دانش‌آموزی و دانشجویی را حمایت کنید

از رویدادهای درون مدارس و دانشگاه‌ها به روش‌های مختلف ازجمله وام‌دادن حمایت کنید. این کار می‌تواند روی بازار هدف شما تأثیر بگذارد و شهرتتان را به‌عنوان یک کسب‌وکار حامی دانش‌آموزان و دانشجویان بسازد.

۱۹) ایمیل بفرستید

ایمیل مستقیم راهی آسان و مؤثر برای هیجان‌زده‌کردن دانشجویان درمورد کسب‌وکار شماست. اکثر دانشجویان دست‌کم یک بار در روز ایمیل خود را چک می‌کنند؛ بنابراین از قدرت بازاریابی ایمیلی غافل نشوید.

۲۰) بر والدین تأثیر بگذارید

درمورد محصولاتی که هزینۀ آن برای یک بچۀ معمولی دانشگاهی کمی زیاد است، والدین آن‌ها را هدف قرار دهید. بر این نکته تأکید کنید که محصول شما چگونه می‌تواند به فرزند آن‌ها کمک کند تا از پس آزمون‌های میان‌ترم، پایان‌ترم، مصاحبۀ شغلی، سخنرانی‌ها و… بربیاید. یا شاید به آن‌ها کمک کند که سالم بمانند، یا در خوابگاه کوچک خود مانند خانه احساس راحتی کنند.

۲۱) تبلیغات ویدئویی تولید کنید

ویدئو یک رویکرد مؤثر برای دسترسی به بازار دانشجویی و دانش‌آموزی است. دانش‌آموزان و دانشجویان بیش از هر گروه جمعیتی دیگر وقت خود را در پلتفرم‌های پخش ویدئو مانند یوتیوب و آپارات می‌گذرانند. براساس نتایج مطالعۀ renderforest.com در سال ۲۰۲۰، ۴۰% از مردم که اکثریت آن‌ها دانشجویان هستند، در حین یا پس از تماشای یک ویدئو، به ‌اشتراک‌گذاری یا کلیک‌کردن روی پیوند مرتبط با آن، اقدام می‌کنند.

ویدئو ممکن است برای اطلاع‌رسانی، سرگرم‌کردن و جلب توجه مخاطبان استفاده شود. برای ایجاد اعتماد و وفاداری، نشان‌دادن شخصیت برند و اشتیاق پشت محصولات و خدمات خود و درگیر‌کردن احساسات بیننده، استفاده از بازاریابی ویدئویی را در نظر بگیرید. محتوای ویدئویی خود را سازگار با موبایل بسازید؛ زیرا دانشجویان اغلب با گوشی خود آنلاین هستند. ویدئوی شما ممکن است اولین گام در روند تبدیل‌شدن آن‌ها به مشتری باشد.

۲۲) بامزه باشید

استفاده از ظرافت شوخ‌طبعانه در تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی، روشی عالی برای به‌یادماندنی‌کردن کسب‌وکار شما در ذهن آن‌هاست. اگر تبلیغ شما به نظرشان بامزه بیاید، شانس بیشتری برای وایرال‌شدن دارید. این کار نه‌تنها به نمایش تبلیغات شما برای دانش‌آموزان و دانشجویان کمک می‌کند، بلکه امکان دیده‌شدن توسط مشتریان بالقوۀ دیگر را نیز افزایش می‌دهد.

۲۳) از توجه به مسئولیت اجتماعی در تبلیغات خود غافل نشوید

در طول تاریخ، بسیاری از جنبش‌های جهان از دانشگاه‌ها شروع شده‌اند و در دانشگاه‌ها تداوم یافته و قوت گرفته‌اند. دانشجویان به دلیل آگاهی، روحیۀ آرمان‌خواهی و شور جوانی، مرتب دربارۀ مسائل و معضلات اجتماعی حرف می‌زنند. به‌تازگی در اثر نفوذ اینترنت و فضای مجازی، دانش‌آموزان هم به دانشجویان پیوسته‌اند و به‌طور مستمر جنبش‌های اجتماعی را پیگیری می‌کنند.

طبیعتاً دانش‌آموزان و دانشجویان با چشمانی روشن و شوری بی‌حساب آمادۀ نجات کشور و جهان هستند. این نسل به‌ویژه خواهان برابری و عدالت اجتماعی در همۀ سطوح و بخش‌هاست. اگر می‌خواهید به‌عنوان یک برند بر این گروه جمعیتی تأثیر بگذارید، باید آرمان‌های اجتماعی را مدنظر داشته باشید. با این کار، نه‌تنها جهان را به مکانی بهتر برای مشارکت در مبارزه با بی‌عدالتی و سایر معضلات ازجمله مشکلات زیست‌محیطی تبدیل می‌کنید، بلکه دانش‌آموزان و دانشجویان نیز تمایل بیشتری خواهند داشت که به برند شما نگاهی دوباره بیندازند.

بازاریابی حمایتی یا سببی زمانی اتفاق می‌افتد که یک برند خود را با نگرانی‌های اجتماعی یا ایده‌هایی که برای آن‌ها و بازارشان مهم است هماهنگ می‌کند، سپس یک کمپین پیرامون آن اجرا می‌کند. شرکت‌ها از این استراتژی برای افزایش آگاهی از یک مشکل و نشان‌دادن مسئولیت اجتماعی خود استفاده می‌کنند. دانش‌آموزان و دانشجویان همواره از پیام‌های معتبر قدردانی می‌کنند و نسبت به برندهایی که با هدفشان همسو هستند، وفادارند.

سخن پایانی

همان‌طور که دیدیم، تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی برنامه‌ای فریبنده، پیچیده و چالش‌برانگیز است و اگر بخواهید به‌طور فعال مخاطبان خود را درگیر نگه دارید، نیازمند دقت بسیاری است.

امیدواریم این راهنما بتواند به شما کمک کند تا چالش‌های پیرامون تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی را درک کنید و استراتژی‌ها و کمپین‌های برنده‌ای برای غلبه بر آن چالش‌ها تعریف کنید. برای اجرای کمپین‌های تبلیغات دانش‌آموزی و دانشجویی خود می‌توانید از خدمات آژانس تبلیغات آنلاین صباویژن استفاده کنید.

۵/۵ | (۱۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظرات بسته شده است.