تحقیق کلمات کلیدی چیست + معرفی ۵ ابزار کیورد ریسرچ

مراحل تحقیق کلمات کلیدی (5 مرحلۀ اصلی)

بازاریابی ارگانیک تنها کانالی است که ترافیک پایدار و قابل اعتمادی را به‌سمت کسب‌وکارها هدایت می‌کند. اگر بتوانید یک استراتژی جامع و مؤثر را برای بازاریابی ارگانیک و سئو اجرا کنید، خواهید توانست مشتریان بیشتری را به سایت خود جذب کنید و به درآمد بیشتری نیز دست یابید. بدین ترتیب، تحقیق کلمات کلیدی (کیورد ریسرچ) بخشی جدایی‌ناپذیر و یکی از اولین گام‌ها در تعیین اهداف سئو، نوع محتوایی که تولید می‌کنید و نحوۀ بهینه‌سازی ‌سایت شما خواهد بود.

در این مطلب از وی‌پدیا به شما می‌گوییم که تحقیق کلمات کلیدی چیست، چرا مهم است، به چه روش‌هایی انجام می‌شود و بهترین ابزارهای کیورد ریسرچ کدام‌اند.

فهرست مطالب

کلمۀ کلیدی چیست؟

«کلمۀ کلیدی»، «کلیدواژه» یا «عبارت کلیدی» (Keyword) یک کلمه یا ترکیبی از کلمات است که کاربر با هدف کسب اطلاعات دربارۀ موضوع موردنظرش، در موتورهای جست‌وجویی مانند گوگل تایپ می‌کند.

کلمات کلیدی، موضوع محتواهای موجود در ‌سایت‌ها را به بهترین نحو بیان می‌کنند و استفاده از آن‌ها پلی است میان کاربران و کسب‌‌وکار‌ها تا بتوانند راحت‌تر به محتوای موردنظر خود دسترسی پیدا کنند. یکی از اهداف سئو (بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو)، نمایش محتوای سایت در جایگاه بالاتر صفحۀ نتایج موتور جست‌وجو (SERP) براساس این کلمات کلیدی است.

هر محتوا می‌تواند یک یا چند کلیدواژه داشته باشد و به آن عبارت کلیدی‌ای که تمرکز اصلی محتوا روی آن است، کلمۀ کلیدی کانونی گفته می‌شود.

کلمات کلیدی برای سئوی سایت‌ها به‌قدری اهمیت دارند که ‌باید به‌خوبی مورد تحقیق قرار گیرند، به‌دقت انتخاب شوند و به‌درستی در محتوا استفاده شوند تا تأثیرگذار باشند.

تحقیق کلمات کلیدی به چه معناست؟

«تحقیق کلمات کلیدی» یا کیورد ریسرچ (Keyword Research) عبارت است از تحقیق‌کردن دربارۀ کلمات، اصطلاحات یا عبارت‌هایی که کاربران موتورهای جست‌وجو (به‌ویژه گوگل) به‌طور مرتب جست‌وجو می‌کنند.

از‌آنجایی‌که مشتریان بالقوه از کلمات کلیدی برای یافتن محتوای آنلاین موردنظر خود استفاده می‌کنند، برندها می‌توانند برای ارتباط با مشتریان بالقوه‌ای که به ‌دنبال محصولات و خدمات آن‌ها هستند، از این کلمه‌ها استفاده کنند.

انتخاب کلمات کلیدی مناسب، ارزش بسیاری برای کسب‌وکارها دارد و اگر شما کلمات کلیدی مرتبط، مهم و پرجست‌وجو را شناسایی کنید، می‌توانید استراتژی‌ بهتری برای سایت و کمپین تبلیغاتی خود تعیین ‌کنید. تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند تا دریابید کدام‌یک از کلمات کلیدی بیشترین بازدهی را برای سئوی سایتتان دارند.

هنگام انجام مراحل ضروری کیورد ریسرچ، باید به ‌دنبال مواردی باشید که دارای نرخ جست‌وجوی بالا و رقابت کم هستند و انواع کلمه‌های کلیدی دم‌کوتاه (مانند: اسباب‌بازی)، کلمه‌های کلیدی دم‌بلند (مانند: اسباب‌بازی برای کودکان زیر ۱۰سال) و کلمه‌های کلیدی محلی (مانند: مغازۀ اسباب‌بازی‌فروشی در شرق تهران) را برای کار روی محتوای خود مدنظر داشته باشید.

چرا به تحقیق کلمات کلیدی نیاز داریم؟

تحقیق کلمات کلیدی اطلاعات حیاتی‌ای را در اختیار شما می‌گذارد؛ مانند اینکه کدام کلمات کلیدی مخاطبان بیشتری را به سایت شما هدایت می‌کنند، کدام کلمات کلیدی به‌راحتی رتبه‌بندی می‌شوند و رقبای شما برای کدام کلمات کلیدی رتبه‌‌های بالایی را کسب کرده‌اند.

با این اوصاف، دلایل زیادی وجود دارد که چرا کیورد ریسرچ باید در خط مقدم استراتژی بازاریابی دیجیتال شما قرار گیرد. در اینجا به برخی از مهم‌ترین دلایل آن اشاره می‌کنیم:

۱) کسب اطلاعات دربارۀ روندهای بازاریابی

انجام درست تحقیق کلمات کلیدی بینش‌هایی را دربارۀ روندهای روز بازاریابی به شما ارائه می‌دهد و کمک می‌کند تا تولید محتوای خود را روی موضوعات مرتبط و کلمات کلیدی‌ای متمرکز کنید که مخاطبان شما در جست‌وجوی آن‌ها هستند.

۲) رشد ترافیک

پس از اینکه بهترین کلمات کلیدی را برای محتوای سایت خود شناسایی ‌کردید، ‌باید محتواهای مناسبی را با تمرکز بر آن کلمات کلیدی تولید کنید. این کار در ترکیب با سایر استراتژی‌های سئو، به شما کمک می‌کند تا رتبۀ خوبی در نتایج جست‌وجو به دست آورید و ترافیک بیشتری را به ‌سایت خود جذب کنید.

موتورهای جست‌وجو تنها زمانی می‌توانند سایت شما را رتبه‌بندی کنند که بدانند کسب‌وکار شما چیست. قراردادن کلمات کلیدی در صفحات مختلف سایت با این هدف انجام می‌شود که گوگل بتواند شما را برای آن کلمات کلیدی رتبه‌بندی کند و کاربران را به سایت شما بفرستد.

۳) جذب مشتری

اگر در سایت خود محتوایی را ارائه دهید که نیازهای مشتریان بالقوه را برآورده ‌کند یا به سؤالات و دغدغه‌هایشان پاسخ دهد، می‌توانید پس از کشاندن آن‌ها به سایت، یک فراخوان به اقدام (CTA) مقابلشان بگذارید و آن‌ها را در سفر خریدار، از مرحلۀ آگاهی تا نقطۀ خرید، هدایت کنید. بدین ترتیب، قادر خواهید بود که سرنخ‌ها و مشتریان بالقوه را به خریدار تبدیل کنید.

تحقیق کلمات کلیدی به شما می‌گوید که مشتریان بالقوه به دنبال چه چیزی هستند و شما همان‌ها را هدف قرار می‌دهید.

روش‌های تحقیق کلمات کلیدی

کیورد ریسرچ اولین قدم برای اجرای یک استراتژی وب قوی برای کسب‌وکارهاست. اما انجام این نوع تحقیق به‌صورت دستی ممکن‌ نیست؛ زیرا فقط موتور جست‌وجوی گوگل هر روز به‌تنهایی میلیاردها جست‌وجو را پردازش می‌کند و این رقم، جدای از حجم پردازش سایر موتورهای جست‌وجوست. برای رسیدن به بهترین نتایج، می‌توان از ۲ روش تحقیق کلمات کلیدی استفاده کرد:

۱) کمک‌گرفتن از موتور جست‌وجوی گوگل

حتماً شما هم متوجه شده‌اید که وقتی در موتور جست‌وجوی گوگل شروع به تایپ‌ می‌کنید، به‌طور خودکار پنجره‌ای باز می‌شود و گزینه‌هایی را جهت تکمیل عبارت تایپ‌شده پیشنهاد می‌دهد.

کلمات تکمیلی گوگل هنگام تایپ در نوار جست‌وجوهمچنین، در انتهای صفحۀ اول نتایج جست‌وجو (SERP) نیز عبارت‌های دیگری برای جست‌وجوی اضافه به چشم می‌خورد. همۀ این پیشنهادات براساس سابقۀ جست‌وجوهای کاربران به دست‌ آمده‌اند و نشان می‌د‌هند که مردم بابت چه دغدغه‌ها، مشکلات، سؤالات و ابهاماتی به گوگل سر می‌زنند.

کلمات پیشنهادی گوگل مبنی بر جست‌وجوی کاربرانالبته موتورهای جست‌وجوی دیگری نیز جز گوگل وجود دارد، اما جامعۀ آماری کاربران گوگل به‌ویژه در ایران گسترده‌‌تر است و بنابراین نتایج دقیق‌تری را پیش روی ما می‌گذارد. پس، گوگل یکی از بهترین ابزارها برای تحقیق کلمات کلیدی است؛ زیرا دیتای خود را از گوگل ‌ادز، محتواهای موجود در اینترنت و سابقۀ جست‌وجوهای کاربران فراوان خود استخراج می‌کند.

۲) استفاده از ابزارهای آنلاین تحقیق کلمات کلیدی

در حال حاضر، ابزارهای زیادی در دسترس‌اند که کل فرایند بازاریابی دیجیتال را ساده می‌کنند و بدون استفاده از آن‌ها، موفقیت در این دنیای پرشتاب میسر نیست. بدین ترتیب، برای کیورد ریسرچ نیز نرم‌افزارها و ابزارهای آنلاین زیادی طراحی شده و در دسترس است.

بنابراین، در هر صنعت و کسب‌وکاری که هستید می‌توانید از امکانات این ابزارها برای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید. این ابزارها اطلاعات مفیدی مانند میزان رقابتی‌بودن هر کلمۀ کلیدی یا میزان ترافیک ایجادشده توسط آن‌ کیوردها را در بازه‌های زمانی و مناطق جغرافیایی مختلف در اختیارتان می‌گذارند. در ادامه، به‌طور مفصل‌تر به معرفی این ابزارها و عملکرد آن‌ها خواهیم پرداخت.

مراحل تحقیق کلمات کلیدی (۵ مرحلۀ اصلی)

تحقیق کلمات کلیدی را می‌توانید در ۵ مرحلۀ اصلی انجام دهید و برای این کار از موتور جست‌وجوی گوگل و ابزارهای کیورد ریسرچ کمک بگیرید.

مرحلۀ ۱: مشخص‌کردن موضوعات کلی مرتبط با کسب‌وکار

اکثر ابزارهای استاندارد تحقیق کلمات کلیدی در آغاز از شما می‌خواهند که تعدادی موضوع یا کلمۀ کلیدی مرتبط با کسب‌وکارتان را وارد کنید تا بتوانند براساس آن‌ها فهرستی از صدها کلمۀ کلیدی مرتبط به همراه تحلیل‌های لازم را به شما ارائه دهند. به این کلمۀ کلیدی اصلی، بذر (Seed) گفته می‌شود. این شیوه، روشی عالی برای یافتن کلمات کلیدی احتمالی برای سایت شماست.

فرض کنید یک سایت فروشگاهی دارید که در آن کفش می‌فروشید. در این مرحله از خود بپرسید: «مشتریان احتمالی چه عبارتی را برای یافتن محصولات ما در گوگل جست‌وجو می‌کنند؟» برای پاسخ به این پرسش می‌توانید به اولین چیزهایی که به ذهنتان می‌رسد اعتماد کنید یا از خود گوگل کمک بگیرید. در قسمت جست‌وجوی گوگل تایپ کنید «کفش» و عبارت‌‌های پیشنهادی را یادداشت کنید:

  • کفش
  • کفش مردانه
  • کفش زنانه
  • کفش دخترانه
  • کفش اسپرت
  • حراج کفش

در این مرحله فقط به دنبال ایده‌ها و موضوع‌های کلی باشید. فراموش نکنید که رسیدن به فهرست کامل کلمات کلیدی، مربوط به این مرحله نیست.

مرحلۀ ۲: کامل‌کردن فهرست کلمات کلیدی اولیه

فهرستی که در مرحلۀ قبل به دست آوردید خیلی کلی است. در این مرحله باید تا جایی که می‌توانید آن فهرست را گسترش دهید. ابزارهای آنلاین بهترین کمک‌حال شما در این مرحله‌اند؛ زیرا با واردکردن هر کلمۀ بذر می‌توانید صدها کلمۀ کلیدی مرتبط (دم‌کوتاه، دم‌بلند و محلی) پیدا کنید.

برای مثال، با تایپ‌کردن یک کلمۀ کلیدی بذر، KWFinder تا ۷۰۰ پیشنهاد کلمۀ کلیدی به شما ارائه می‌دهد که با کلمۀ کلیدی اولیۀ شما ارتباط دارند. ضمن اینکه اغلب ابزارها ازجمله KWFinder امکان «فیلترکردن» نتایج را به شما می‌دهند تا بتوانید گام‌به‌گام از حجم کلیدواژه‌های فهرست پیشنهادی بکاهید و به کلمات کلیدی مناسب نزدیک‌تر شوید.

به‌موازات ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی، می‌توانید از روش‌های دیگر هم برای تکمیل فهرست خود کمک بگیرید. ازجمله:

  • کمک گرفتن از موتور جست‌وجوی گوگل
  • صحبت‌کردن با همکاران بخش فروش و پشتیبانی تلفنی
  • بررسی شبکه‌های اجتماعی

این شیوه‌ها به شما کمک می‌کند تا بررسی کنید که مشتریان احتمالی چه نیازها و دغدغه‌هایی دارند، برای بیان خواسته‌های خود از چه عبارت‌هایی استفاده می‌کنند، چه مشکلات و ابهاماتی دارند که حل نشده است و… .

مرحلۀ ۳: تجزیه‌وتحلیل کلمات کلیدی و انتخاب بهترین‌ها (با حجم جست‌وجوی بیشتر و رقابت کمتر)

در ۲ مرحلۀ قبل به فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار خود رسیدیم. حالا وقت آن است که بهترین کلمات کلیدی را انتخاب کنیم. مناسب‌ترین عبارت‌های کلیدی آن‌هایی هستند که حجم جست‌وجوی بیشتر و رقابت کمتری دارند و معمولاً کلمات کلیدی دم‌بلند را شامل می‌شوند.

معیار دشواری کلمۀ کلیدی (Keyword Difficulty) به شما کمک می‌کند تا تخمین بزنید که چقدر احتمال دارد با استفاده از یک کلمۀ کلیدی برای سایت خود، به رتبه یا رنک بالایی در نتایج جست‌وجو دست یابید.

مرحلۀ ۴: مشخص‌کردن نیت کاربر از جست‌وجو (Intent)

در این مرحله باید مشخص کنید کاربر با چه نیت و هدفی هریک از کلمات کلیدی فهرست شما را جست‌وجو می‌کند. این کار به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید کدام صفحه‌های سایت را برای چه کلمۀ کلیدی‌ای بهینه کنید.

برای مثال، اگر همان فروشگاه کفش را در نظر بگیریم، شما باید بتوانید کاربرانی که عبارت کلیدی «خرید کفش کانورس سفید» را جست‌وجو می‌کنند به صفحۀ محصول هدایت کنید. از طرفی، کاربرانی که «بهترین کفش پسرانه» را سرچ می‌کنند، ‌باید به صفحۀ نقد و بررسی یا راهنمای انتخاب محصول هدایت شوند.

درواقع، کسی که عبارت کلیدی اول را جست‌وجو می‌کند، به دنبال خرید است و کسی که عبارت کلیدی دوم را جست‌وجو می‌کند می‌خواهد دربارۀ بهترین کفش پسرانه آگاهی پیدا کند و هنوز نمی‌داند چه نوع کفشی باید بخرد، بنابراین به راهنمایی نیاز دارد.

مرحلۀ ۵: اولویت‌بندی کلمات کلیدی

در این مرحله باید کلمات کلیدی فهرست خود را اولویت‌بندی کنید، زیرا نمی‌توانید هم‌زمان به همۀ آن‌ها بپردازید. همه‌چیزِ این کار به خودتان بستگی دارد! می‌توانید سؤال‌هایی از خود بپرسید و با توجه به استراتژی کلان بازاریابی‌تان، تصمیم نهایی را بگیرید.

  • آیا می‌خواهیم آگاهی از برند را افزایش دهیم یا به دنبال فروش بیشتریم؟ و برای این کار کدام صفحات را براساس چه کلمات کلیدی‌ای باید بهینه کنیم؟
  • برای ایجاد صفحه‌ای با این کلمۀ کلیدی چقدر پتانسیل داریم؟ نویسندۀ محتوا، تولیدکنندۀ ویدئو، بودجۀ کافی و… .
  • رتبه‌بندی این کلمۀ کلیدی چقدر هزینه لازم دارد و آوردۀ مالی آن چقدر خواهد بود؟
  • با رتبه‌بندی در این کلمۀ کلیدی چه چیزهایی به دست خواهیم آورد؟

فراموش نکنید هدف کیورد ریسرچ، یافتن کلمات کلیدی‌ با رتبه‌بندی راحت نیست! تحقیق کلمات کلیدی به‌معنای یافتن کلمات و عبارت‌هایی است که بیشترین سود را به کسب‌وکار شما می‌رسانند.

بهترین ابزارهای کیورد ریسرچ

رقابت کسب‌وکارها به‌منظور دستیابی به رتبه‌های برتر موتورهای جست‌وجو، روزبه‌روز بر اهمیت سئو و تحقیق کلمات کلیدی می‌افزاید. در این راستا، همان‌طور که گفتیم، ابزارهای قدرتمندی به کمک کسب‌وکارها آمده‌اند؛ ازجمله:

در ادامه ۵ ابزار تحقیق کلمات کلیدی خیلی مفید و کاربردی را معرفی می‌کنیم:

۱) گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner)

گوگل کیورد پلنرگوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner) یا برنامه‌ریز کلمات کلیدی گوگل، درواقع همان ابزار کلمات کلیدی سابق گوگل (Google Keyword Tool) و بخشی از مجموعۀ تبلیغات گوگل (Google Ads) محسوب می‌شود که به بازاریابان در تحقیق و برنامه‌ریزی کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکارشان و دستیابی به داده‌های مرتبط با آن کلمات کلیدی (تعداد جست‌وجوهای تخمینی ماهانه، رقابت و قیمت تبلیغات) کمک می‌کند.

هرچند گوگل کیورد پلنر در اصل یک ابزار تبلیغات PPC است و یافتن کلمات کلیدی مناسب برای کمپین‌های تبلیغاتی گوگل را میسر می‌کند، اما به دلیل رایگان‌بودن و ارائۀ پیشنهادات کلیدی باکیفیت که به‌طور مستقیم از گوگل گرفته می‌شود، اغلب برای اهداف سئو نیز استفاده می‌شود.

با استفاده از این ابزار تحقیق کلمات کلیدی، شما قادر خواهید بود بهترین کلمات کلیدی را در محتوای آنلاین خود وارد کنید و نرخ تبدیل خود را افزایش دهید.

۲) گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

گوگل سرچ کنسول یک سرویس آنلاین رایگان است که توسط شرکت گوگل عرضه شده است. این سرویس در ابتدا با نام گوگل وبمستر تولز (Google Webmaster Tools) معرفی شد، اما در ۲۰می۲۰۱۵ به گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) تغییر نام داد.

گوگل سرچ کنسول (GSC) ابزاری رایگان است که به کسب‌وکارها کمک می‌کند بر عملکرد سایتشان در رتبه‌بندی گوگل به تفکیک آمار و نیز کلمات کلیدی نظارت داشته باشند.

البته این ابزار علاوه بر کلمات کلیدی، گزارش‌های مختلف دیگری دربارۀ خطاها، لینک‌دهی به سایت، نسخۀ موبایل سایت، تجربۀ بازدید از صفحات و… در اختیار شما می‌گذارد که آن را برای همۀ فعالان این حوزه، به‌ویژه تازه‌واردها، ایدئال می‌کند.

علاوه‌براین، کنسول جست‌وجوی گوگل در شناسایی محتوای ضعیف بسیار عالی عمل می‌کند. مثلاً صفحاتی را به شما نشان می‌دهد که بازدیدهای کمی دارند و رتبه‌شان در گوگل پایین است. به این ترتیب، شما متوجه خواهید شد که باید برای عملکرد بهتر، چه نوع محتوایی را تولید یا به‌روز کنید.

۳) Ahrefs

ابزار تحقیق کلمات کلیدی AshrefsAhrefs یک ابزار جامع است که به شما کمک می‌کند سایت خود را از نظر سئو بهینه کنید و رتبه‌های بالاتری در موتورهای جست‌وجو، به‌ویژه موتور جست‌جوی گوگل، به دست آورید و ترافیک بیشتری را جذب کنید.

تحقیق کلمات کلیدی، تجزیه‌وتحلیل رقبا، ردیابی رتبه و ممیزی سایت، شناسایی نقاط ضعف محتوای سایت و لینک‌سازی، مهم‌ترین امکانات Ahrefs هستند. Ahrefs به شما امکان شناسایی ۳ مورد مهم درخصوص رقبایتان را می‌دهد:

  1. چه کسانی به رقبای شما لینک می‌دهند؛
  2. صفحات برتر رقبایتان چیست و محتوای آن‌ها در کجا رتبه‌بندی می‌شود؛
  3. کدام صفحات بیشترین ترافیک را دارند و میزان ترافیکی که به سایت‌های رقبا می‌رود چقدر است.

اطلاعات رقبا می‌تواند در شناسایی و اولویت‌بندی بهترین و مناسب‌ترین کلمات کلیدی به شما کمک کند.

۴) KWFinder

ابزار تحقیق کلمات کلیدی KWFinderابزار KWFinder یکی از ساده‌ترین و مفیدترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی برای افراد حرفه‌ای‌ و مبتدی است. رابط کاربری آسان KWFinder عملکردهای تحقیقاتی جالبی را به ساده‌ترین شیوه ارائه می‌دهد که در بسیاری از ابزارهای دیگر نخواهید یافت. اگر به دنبال دقت بالا، سفارشی‌سازی نتایج و سادگی هستید، استفاده از این ابزار را مدنظر داشته باشید.

با استفاده از KWFinder می‌توانید ایده‌های جدیدی برای کلمات کلیدی پیدا کنید و معیارهایی مانند حجم جست‌وجو و دشواری کلمۀ کلیدی را تجزیه‌وتحلیل کنید. KWFinder داده‌های خود را از منابع مختلفی همچون Google Autocomplete ،Google AdWords و Google Analytics جمع‌آوری می‌کند. بنابراین می‌تواند بهترین کلمات کلیدی را به کسب‌وکارها پیشنهاد دهد و جایگزین خوبی برای گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner) محسوب می‌شود.

کارهای مهمی که ابزار تحقیق کلمات کلیدی KWFinder برای بهبود سئوی سایت‌ها انجام می‌دهد، شامل موارد زیر است:

  • کلمات کلیدی دم‌بلند را پیدا می‌کند؛
  • حجم جست‌وجو و معیارهای کلمۀ کلیدی را ارائه می‌دهد؛
  • دشواری کلمۀ کلیدی را به‌طور دقیق محاسبه می‌کند؛
  • تجزیه‌و‌تحلیل SERP و تحقیق معیارهای سئو را به‌خوبی‌ انجام می‌دهد؛
  • کلمات کلیدی غیرمفید را فیلتر می‌کند؛
  • کلمات کلیدی رقیب را پیدا می‌کند؛
  • امکان سازمان‌دهی کلمات کلیدی در یک فهرست را به کاربر می‌دهد؛
  • تحقیق کلمات کلیدی را به‌صورت محلی در موقعیت مکانی خاص انجام می‌دهد.

۵) Yoast SEO

ابزار تحقیق کلمات کلیدی Yoast SEOYoast SEO یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های سئو برای وردپرس است که به شما کمک می‌کند سایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید. میلیون‌ها سایت در سراسر جهان از این افزونه استفاده می‌کنند.

با استفاده از این افزونۀ سئوی وردپرس می‌توانید تغییرات مورد نیاز برای بهینه‌سازی سایت خود را شناسایی کنید. این موارد، شامل کلمات کلیدی مرتبط، عنوان و متاتگ‌ها، URLهای متعارف، نقشۀ‌ سایت XML، خوانایی محتوا و… است.

حرف آخر

همانطور که در این مطلب اشاره کردیم، اهمیت کلمات کلیدی برای سئوی سایت‌ها به‌ اندازه‌ای است که اگر به‌خوبی مورد تحقیق قرار بگیرند، به‌دقت انتخاب شوند و در محتواها به‌درستی استفاده شوند، می‌توانند تأثیر معجزه‌آسایی از خود بر جای بگذارند.

بنابراین، حتماً مراحل پنج‌گانۀ تحقیق کلمات کلیدی را به‌منظور کسب نتایج بهتر، رعایت کنید و نحوۀ کار با ابزار معرفی‌شدۀ کیورد ریسرچ را یاد بگیرید تا بدین‌ترتیب انتخاب‌های هدفمندتر و مؤثرتری داشته باشید.

سؤالات متداول

کلمۀ کلیدی چیست؟


«کلمۀ کلیدی»، «کلیدواژه» یا «عبارت کلیدی» (Keyword) یک کلمه یا ترکیبی از کلمات است که کاربر با هدف کسب اطلاعات دربارۀ موضوع موردنظرش، در موتورهای جست‌وجویی مانند گوگل تایپ می‌کند.

تحقیق کلمات کلیدی به چه معناست؟


«تحقیق کلمات کلیدی» یا کیورد ریسرچ (Keyword Research) عبارت است از تحقیق‌کردن دربارۀ کلمات، اصطلاحات یا عبارت‌هایی که کاربران موتورهای جست‌وجو (به‌ویژه گوگل)، به‌طور مرتب جست‌وجو می‌کنند.

تحقیق کلمات کلیدی چه اطلاعاتی را در اختیار ما می‌گذارد؟


تحقیق کلمات کلیدی اطلاعات حیاتی‌ای را در اختیار شما می‌گذارد؛ مانند اینکه کدام کلمات کلیدی مخاطبان بیشتری را به سایت شما هدایت می‌کنند، کدام کلمات کلیدی به‌راحتی رتبه‌بندی می‌شوند و رقبای شما برای کدام کلمات کلیدی رتبه‌‌های بالایی را کسب کرده‌اند.

چرا به تحقیق کلمات کلیدی نیاز داریم؟


دلایل زیادی برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد؛ کسب اطلاعات دربارۀ روندهای بازاریابی، رشد ترافیک و جذب مشتری از مهم‌ترین این دلایل است.

بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی کدام است؟


ابزارهای قدرتمند زیادی برای تحقیق کلمات کلیدی عرضه شده است. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)، گوگل کیورد پلنر (Google Keyword Planner)، Ahrefs، افزونۀ Yoast SEO، KWFinder، سمراش (SEMrush) و ماز (Moz) چند مورد از بهترین این ابزارهاست.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.