احتمالاً صدها بار شنیدهاید که بهینهسازی موتورهای جستوجو (SEO) یک ابزار حیاتی برای بازاریابی دیجیتال است. اما آیا واقعاً میدانید سئو چگونه کار میکند؟ حتی اگر درک اولیهای از پیامدهای سئو داشته باشید، ممکن است هنوز شناختتان از این فرایند پیچیده و چندوجهی، کامل نباشد.
سئو از عناصر متعددی تشکیل شده است و دانستن اینکه آنها چیستند و چگونه کار میکنند، کلید فهم این موضوع است که چرا سئو اینقدر اهمیت دارد. بهطور خلاصه، سئو بسیار مهم است، زیرا باعث میشود سایت شما بیشتر دیده شود و این بهمعنای ترافیک بیشتر و فرصتهای بیشتر برای تبدیل مشتریان بالقوه (Prospect) به خریدار (Customer) است.
سئو همچنین ابزار ارزشمندی برای آگاهی از برند، ایجاد رابطه با مشتریان بالقوه، و شناخت شما بهعنوان یک متخصص معتبر و قابل اعتماد در حوزۀ کاری خودتان است. بنابراین، در اینجا هرآنچه باید درمورد سئو بدانید آوردهایم، و به این موضوع پرداختهایم که چرا سئو برای موفقیت در دنیای دیجیتال امروزی، حیاتی است.
سئو چیست؟
سئو یک واژۀ انگلیسی و مخفف بهینهسازی موتور جستوجوست. هدف سئو افزایش دید یک شرکت در نتایج ارگانیک جستوجوست که به کسبوکارها کمک میکند تا رتبۀ بالاتری در صفحات نتایج موتور جستوجو (SERP) داشته باشند. در نتیجۀ این تلاشها، بازدیدکنندگان بیشتری به سمت سایت شما سوق پیدا میکنند و شانس شما برای دستیابی به مشتریان بیشتر و به همان میزان، درآمد بیشتر، افزایش مییابد.
سئو را یک استراتژی مینامیم تا مطمئن شویم وقتی شخصی دستهبندی محصول یا خدمات شما را در گوگل جستوجو میکند، میتواند سایت شما را پیدا کند. راههای زیادی برای بهبود سئوی صفحات سایت شما وجود دارد. موتورهای جستوجو به دنبال عناصری ازجمله برچسبهای عنوان، کلمات کلیدی، تگهای تصویر، ساختار لینکهای داخلی و لینکهای ورودی (که بهعنوان بکلینک نیز شناخته میشوند) هستند. موتورهای جستوجو همچنین به ساختار و طراحی سایت، رفتار بازدیدکنندگان و سایر عوامل خارجی نگاه میکنند تا تعیین کنند که سایت شما در چه رتبهای در صفحۀ نتایج موتور جستوجو قرار بگیرد. با درنظرگرفتن همۀ این عوامل، سئو در درجۀ اول دو چیز را هدایت میکند: رتبهبندی سایت و دیدهشدن.
سئو (SEO) چگونه کار میکند؟
سئو، بهینهسازی محتوای یک سایت، انجام تحقیقات دربارۀ کلمات کلیدی و کسب لینکهای ورودی را شامل میشود که به افزایش رتبۀ محتوا و دیدهشدن سایت کمک میکند. درحالیکه بهطور کلی میتوانید مشاهده کنید که سئو پس از بررسی رباتهای خزندۀ گوگل و ایندکسشدن توسط موتورهای جستوجو، نقشی مؤثر را ایفا میکند، تلاش در طرح و اجرای استراتژیهای سئو ممکن است ماهها طول بکشد تا بهطور کامل تحقق یابد.
رتبهبندیها
این همان چیزی است که موتورهای جستوجو برای تعیین محل قراردادن یک صفحه وب خاص در نتایج موتور جستوجو استفاده میکنند. رتبهبندی موقعیت شما از یک شروع میشود و موتور جستوجو میتواند یک صفحه وب را براساس زمانهای خاص، در موقعیتهای خاص قرار دهد. با گذشت زمان، رتبۀ یک صفحه وب ممکن است به دلیل تازگی محتوا، رقابت در SERP یا تغییرات الگوریتم، توسط خود موتور جستوجو تغییر کند.
قابل دیدن
این اصطلاح نشان میدهد که هرچه بازدید از سایت بالاتر باشد، بیشتر در معرض دید قرار میگیرد. این بازدید بیشتر سایت باعث میشود که گوگل هم در رتبهبندی سایتهای مختلف، شما را در رتبۀ بهتری قرار بدهد. دید کمتر جستوجو زمانی اتفاق میافتد که سایت برای بسیاری از عبارتهای جستوجوی مرتبط، قابل مشاهده نباشد.
هر دو معیار گفتهشده، مسئول ارائۀ اهداف اصلی سئو، یعنی ترافیک و اعتبار دامنه هستند. یک دلیل دیگر نیز وجود دارد که چرا باید از سئو استفاده کنید. انضباط و نظم در استراتژیهای سئو به شما کمک میکند تا برند خود را در طول مسیر خرید یک کاربر یا مشتری احتمالی قرار دهید که این بهنوبۀ خود، میتواند باعث شود که از مطابقت استراتژیهای بازاریابی خود با رفتار خریداران جدید اطمینان حاصل کنید. همانطور که گوگل نیز اعتراف کرد، رفتار مشتری همواره در حال تغییر است. از ژوئن ۲۰۱۹، ۹۴درصد از جستوجوهای اینترنتی در بستر گوگل انجام میشود.
گوگل چگونه یک صفحه را رتبهبندی میکند؟
موتورهای جستوجو فقط یک هدف دارند: هدف آنها ارائۀ مرتبطترین پاسخها یا اطلاعات به کاربران است. هر بار که از آنها استفاده میکنید، الگوریتمهای آنها صفحاتی را انتخاب میکنند که بیشترین ارتباط را با درخواست شما دارند و سپس آنها را رتبهبندی میکنند و معتبرترین یا محبوبترینشان را نشان میدهند. برای ارائۀ اطلاعات مناسب به کاربران، موتورهای جستوجو دو عامل را تجزیهوتحلیل میکنند:
- ارتباط بین عبارت جستوجو و محتوای یک صفحه: موتورهای جستوجو آن را با عوامل مختلفی مانند موضوع یا کلمات کلیدی ارزیابی میکنند.
- اعتبار که با محبوبیت یک سایت در اینترنت سنجیده میشود: گوگل فرض میکند که هرچه یک صفحه یا منبع محبوبتر باشد، محتوای آن برای خوانندگان ارزشمندتر است.
برای تجزیهوتحلیل همۀ این اطلاعات، این شرکت از معادلات پیچیدهای تحت عنوان الگوریتمهای جستوجو (Search Algorithms) استفاده میکند. موتورهای جستوجو الگوریتمهای خود را مخفی نگه میدارند؛ اما با گذشت زمان، سئوکاران برخی از عواملی را که هنگام رتبهبندی یک صفحه در نظر گرفته میشود شناسایی کردهاند. ما به آنها بهعنوان فاکتورهای رتبهبندی اشاره میکنیم و تمرکز اصلیمان را در استراتژی سئو، روی آنها میگذاریم.
همانطور که بهزودی خواهید دید، افزودن محتوای بیشتر، بهینهسازی نام تصاویر یا بهبود لینکهای داخلی میتواند بر رتبهبندی و مشاهدۀ جستوجوی شما تأثیر بگذارد؛ درواقع به این دلیل که هریک از این اقدامات، یک عامل رتبهبندی را بهبود میبخشد.
عناصر حیاتی بازاریابی سئو (SEO Marketing)
کلمات کلیدی (Keywords)
روزهایی که کلمات کلیدی تنها تکنیک مهم سئو بودند، گذشته است؛ اما این بدان معنا نیست که آنها همچنان حیاتی نباشند. تفاوت در این است که امروزه کلمات کلیدی باید بهخوبی مورد تحقیق قرار گیرند، بهدقت انتخاب شوند و خردمندانه در محتوای شما مورد استفاده قرار گیرند تا تأثیرگذار باشند.
اما کلمۀ کلیدی دقیقاً چیست؟ کلمات کلیدی، کلمهها و عبارتهایی هستند که مشتریان بالقوه برای یافتن محتوای آنلاین از آنها استفاده میکنند و درنتیجه برندها میتوانند برای ارتباط با مشتریان بالقوهای که بهدنبال محصولات و خدمات آنها هستند، از این کلمهها استفاده کنند.
هنگام انجام مراحل ضروری تحقیق کلمات کلیدی، مهم است که به دنبال مواردی باشید که دارای نرخ جستوجوی بالا و رقابت کم هستند و کلمههای کلیدی دمکوتاه (مانند سگ)، کلمههای کلیدی دمبلند (مانند تولهسگهای تریر برای فروش) و کلمههای کلیدی محلی (مانند تولهسگ برای فروش در بوستون) را برای کار روی محتوای خود انتخاب کنید. همراه با یک کلیدواژۀ اولیه یا اصلی، باید کلیدواژههای دوم و سومی نیز داشته باشید؛ زیرا آنها همچنان برای کسبوکار شما ارزش دارند. درنهایت، از کلمات کلیدی برای بهینهسازی تمام عناوین (Titles)، URLها و سایر عناصر سئو داخلی (On-page SEO) خود استفاده کنید.
محتوا (Content)
محتوا بخش مهمی از سئو است؛ زیرا وسیلهای است که شما برای دستیابی و جذب مخاطب از آن استفاده میکنید. دانستن چشماندازتان و ایجاد محتوای مناسب براساس آن، ضروری است.
برای مثال، اگر شما صاحب یک گلخانه هستید و میخواهید بیشتر به چشم بیایید، ممکن است یکسری مطلب درمورد باغبانی، انتخاب گونههای مناسب گیاهان، نکات رشد و موارد دیگر منتشر کنید. وقتی شخصی بخواهد دربارۀ باغبانی بداند، اطلاعات موردنظرش را جستوجو میکند و به بلاگ شما میرسد و شما میتوانید با ارائۀ اطلاعات ارزشمند، با آن مشتری بالقوه ارتباط برقرار کنید. ایده این است که مثلاً هرگاه زمان خرید یک گیاه توسط آن مشتری بالقوه فرابرسد، شما اولین گلخانهای خواهید بود که به ذهن او خطور میکند.
محتوای امروز باید آموزشی و درعینحال جالب، مرتبط و قابل اشتراکگذاری باشد. محتوا در اشکال مختلفی وجود دارد، ازجمله:
- محتوای صفحۀ وب
- فیلم
- بلاگپست
- اینفوگرافیک
- پادکست
- فهرست
- راهنما
- وایتپیپر و کتاب الکترونیکی
- پست رسانۀ اجتماعی
- لیست محلی
بیشتر بخوانید: آیا محتوا در سئوی مدرن هم نقش پادشاهی دارد؟
سئو خارجی (Off-Page SEO)
سئو خارجی شامل شیوههای بهینهسازی خارجی است که بهجای درون سایت، بیرون از آن اتفاق میافتد.
تکنیک اصلی مورد استفاده برای سئو خارجی، ایجاد بکلینک (Backlink) است؛ زیرا بکلینکهای باکیفیت از سایتهای دیگر به سایت شما، به موتورهای جستوجو میگوید که سایت شما باارزش و باکیفیت است و همین امر، به سایت شما اعتبار میبخشد.
شگردهای زیادی برای ایجاد بکلینک وجود دارد و برخی از بهترین شیوههای فعلی شامل بلاگنویسی مهمان، ایجاد تعداد زیادی اینفوگرافیک که بسیار به اشتراک گذاشته میشوند و استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ در تولید محتوای شما را شامل میشود.
سئو محلی (Local SEO)
اهمیت سئو محلی در حال افزایش است؛ زیرا افراد بیشتری از دستگاههای تلفن همراه برای جستوجو استفاده میکنند. این روزها، ۶۰درصد از همۀ جستوجوها در تلفن همراه انجام میشود و تقریباً نیمی از این جستوجوها دارای قصد محلی هستند.
بنابراین، فرض کنید شما صاحب یک رستوران هستید، سئو محلی تضمین میکند که وقتی مردم منطقۀ شما دنبال بهترین رستورانهای شهر میگردند، با سایت شما روبهرو شوند.
در کنار استفاده از کلمات کلیدی محلی، بهترین روشهای دیگر سئو محلی شامل تقاضای ثبت کسبوکارتان در لیستهای دایرکتوری (Directory Listings)، ایجاد صفحههای نمایش موقعیت مکانی در سایت، و ایجاد صفحههای درگاه (Doorway Pages) برای کسبوکارتان، در فهرستهای راهنمای محلی گوگل مای بیزینس (Google My Business) و گوگل مپ (Google Maps) است.
بازاریابی موتورهای جستوجو
بازاریابی موتورهای جستوجو (SEM) به تلاشهای بازاریابی پولی اشاره دارد و شامل مواردی مانند تبلیغات همسان، تبلیغات گوگل، تبلیغات رسانههای اجتماعی، تبلیغات کلیکی (PPC)، تبلیغات فروش گوگل، تبلیغات بنری یا نمایشی و موارد دیگر است.
هرچند SEM جزء اصلی و ثابت یک استراتژی جامع سئو نیست، اما جایگاه خود را دارد؛ زیرا میتواند به شما در دستیابی به مخاطبان جدید و بسیار هدفمند کمک کند. همچنین SEO و SEM شما میتوانند با هم کار کنند.
چند نمونه از فعالیتهای تبلیغاتی SEM عبارتاند از:
- کمپینهای پولی و هدفمند؛
- تبلیغات مبتنی بر کلمۀ کلیدی که بهطور خاص با کسبوکار یا محصول شما مرتبط است؛
- شاخصهای عملکرد مانند نرخ کلیک (CTR) و هزینه به ازای هر کلیک (CPC).
درک اهمیت سئو برای کسبوکارهای مدرن
قابلیت دیدهشدن و رتبهبندی
یکی از مهمترین کارکردهای سئو، افزایش قابلیت دیدهشدن است؛ به این معنا که اگر مشتریان بالقوه چیزی را جستوجو کنند که جزو محصولات یا خدمات شماست، راحتتر شما را پیدا میکنند. قابلیت دیدهشدن، ارتباط مستقیمی با رتبۀ شما دارد.
هرچه در صفحۀ نتایج موتور جستوجو (SERP) رتبۀ بالاتری داشته باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که مشتریان بالقوه شما را ببینند و به سایت شما مراجعه کنند. بنابراین، مهم است که رتبۀ صفحۀ خود را بهصورت ارگانیک بالا ببرید. هرچه تلاشهای شما در سئو مؤثرتر باشد، رتبۀ شما بالاتر میرود و بیشتر دیده خواهید شد. این موضوع، زمانی اهمیت ویژهای پیدا میکند که در نظر بگیرید یکچهارم کاربران وب، هرگز از اولین صفحۀ نتایج موتور جستوجو فراتر نمیروند و نتایج صفحههای بعد را کلیک نمیکنند.
ترافیک وب
افزایش ترافیک وب، یکی از هدفهای اصلی سئو است. زمانی که شما قابلیت دیدهشدن و رتبۀ سایت خود را بالا میبرید، درواقع دارید ترافیک سایت خود را افزایش میدهید. برای یک لحظه در این آمار تأمل کنید: رتبۀ شمارۀ ۱ در نتایج جستوجوی گوگل، نزدیک به ۳۲درصد از کلیکها را به خود اختصاص میدهد و تنها یک رتبه بالاتر در نتایج جستوجو، میتواند نرخ کلیک را تا ۳۰.۸درصد افزایش دهد.
هدف نهایی برای بسیاری از بازاریابان، حضور در «پاسخ ویژه» (Featured Snippet) است که اغلب بهعنوان موقعیت صفر (Position 0) شناخته میشود؛ زیرا در بالای اولین URL رتبهبندیشده ظاهر میشود. این پاسخ ویژه، معمولاً محتوایی است که از یک صفحۀ فرود در یک بلاگ گرفته شده است که به سؤالی که مردم در جستوجوی آن هستند پاسخ میدهد و میتواند به نرخ کلیک ارگانیک شما کمک زیادی کند.
بنابراین، اگر میخواهید افراد بیشتری سایت شما را از طریق موتورهای جستوجو پیدا کنند، باید از روشهای سئو استفاده کنید که به شما کمک میکند در بین پنج جایگاه برتر و در حالت ایدئال، در رتبۀ یک قرار بگیرید.
اعتبار (Authority)
اهمیت اعتبار صفحه (PA) برای موتورهای جستوجو در حال افزایش است؛ زیرا روزبهروز به اهمیت آن برای کاربران وب افزوده میشود. در اصل، اعتبار به این معناست که سایت شما قابل اعتماد، با کیفیت بالا و مرتبط است و چیزی برای ارائه دارد.
امتیازها از ۱ تا ۱۰۰ متغیر است و هرچه نمرۀ شما بالاتر باشد، سایت شما از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود. شما میتوانید با استفاده از ابزارهایی مانند Moz، رتبهبندی PA خود را بیابید و هرچند تغییردادن آن دشوار است، بسیاری از کارشناسان سئو معتقدند که این رتبه با پیوندهای حساب کاربری شما مرتبط است؛ یعنی دریافت لینکهای خارجی از منابع معتبر و پربازدید.
خلق تجربهای بهتر برای بازدیدکننده
یکی دیگر از دلایل حیاتیبودن سئو این است که تمام زمانی که برای تولید محتوای عالی و بهینهسازی سئو داخلی سایت خود صرف میکنید، کاربردیبودن سایت شما را بهبود میبخشد و درنتیجه، یک تجربۀ بیدردسر و مثبت برای مشتری ایجاد میکند.
برای مثال، هر اقدامی که برای واکنشگرا (Responsive) کردن سایت خود انجام میدهید، آن را برای همۀ بازدیدکنندگان تلفن همراه و همچنین افرادی که از طریق لپتاپ یا دسکتاپ بازدید میکنند، قابل استفاده میکند. بهطور مشابه، با افزایش سرعت بارگذاری صفحۀ خود، نرخ پرش (Bounce Rate) خود را کاهش میدهید و بازدیدکنندگان را تشویق میکنید که زمان بیشتری را در سایت شما صرف کنند. مخاطبان انتظار دارند که یک صفحه در سریعترین زمان ممکن، و حداکثر تا سه ثانیه بارگذاری شود. هرچه زمان بارگذاری بیشتر باشد، نرخ پرش بیشتر و میزان اقبال مصرفکننده برای خرید محصول، کمتر میشود.
به یاد داشته باشید که موتورهای جستوجو امکان خطا دارند
سئو مهم است، زیرا موتورهای جستوجو کامل نیستند و اگر برای خنثیکردن کاستیهای آنها قدمهای لازم را برندارید، سایت شما بهای آن را خواهد پرداخت.
برای مثال، اگر سایتی بهلحاظ پیوندهای داخلی و خارجی ساختار مناسبی نداشته باشد، ممکن است موتورهای جستوجو بهدرستی سایت را نگردند (Crawl) و ایندکس (Index) نکنند که همین میتواند رتبهبندی سایت را پایین بیاورد. خطاهای کدنویسی میتوانند موتورهای جستوجو را بهطور کامل مسدود کنند و بدون توجه به اینکه چقدر زمان برای سایر تلاشهای سئو اختصاص میدهید، رتبهبندی سایت شما را غیرممکن کنند. سایر موارد رایجی که ممکن است موتورهای جستوجو در آنها با مشکل مواجه شوند، عبارتاند از:
- صفحههای تکراری
- فرمها
- تصاویر، فلش، فایلهای صوتی، ویدئو و سایر محتواهای غیرمتنی
- زبان و معناشناسی
نحوۀ نظارت و ردیابی نتایج سئو
تنظیمات فنی، محتوا و لینکها، برای ورود یک سایت به نتایج جستوجو بسیار مهم هستند. نظارت بر تلاشهای شما، به بهبود بیشتر استراتژیتان کمک میکند. اندازهگیری موفقیت سئو بهمعنای ردیابی دادههای مربوط به ترافیک، تعامل و پیوندهاست و اگرچه اکثر شرکتها مجموعهای از شاخصهای کلیدی عملکرد را برای سئوی خود توسعه میدهند، در ادامه به رایجترین آنها اشاره میکنیم:
- رشد ترافیک ارگانیک
- رتبهبندی کلمات کلیدی
- تبدیلهای (Conversion) بهدست آمده از ترافیک ارگانیک
- میانگین زمان در صفحه و نرخ پرش
- صفحات فرود برتر که ترافیک ارگانیک را جذب میکنند
- تعداد صفحات ایندکسشده
- رشد لینکها (ازجمله لینکهای جدید و گمشده)
سئوی محلی (Local SEO)
تا به اینجا ما روی کسب رتبۀ سایت در نتایج جستوجو تمرکز داشتهایم. بااینحال، اگر یک کسبوکار محلی دارید، گوگل به شما این امکان را میدهد که سایت خود را در مقابل مشتریان بالقوه در منطقۀ خود قرار دهید؛ اما برای این کار باید از سئوی محلی استفاده کنید، چیزی که برای گوگل نیز ارزشمند است.
۴۶درصد از جستوجوهای گوگل مربوط به مشاغل محلی است. آنها به دنبال پیشنهادهای فروشنده و حتی آدرسهای تجاری خاص میگردند. درواقع، ۱۲درصد از مشتریان هر روز به دنبال اطلاعات یک کسبوکار محلی هستند و ۷۲درصد از جستوجوگران در عرض ۲۴ ساعت پس از جستوجو، از فروشگاه محلی یا محل شرکت بازدید میکنند.
اما صبر کنید، آیا سئوی محلی با آنچه ما در این مطلب بلندبالا دربارۀ آن صحبت کردهایم، متفاوت است؟ بله و خیر. موتورهای جستوجو از اصول مشابهی برای رتبهبندی محلی و جهانی پیروی میکنند؛ اما با توجه به اینکه آنها یک سایت را برای نتایج خاص و براساس مکان رتبهبندی میکنند، باید برخی دیگر از عوامل رتبهبندی را نیز تجزیهوتحلیل کنند. حتی نتایج جستوجوی محلی نیز متفاوت به نظر میرسند:
- آنها فقط برای جستوجوهایی با هدف محلی ظاهر میشوند (برای مثال، رستورانهای نزدیک شما).
- آنها حاوی نتایج خاص برای یک مکان مرتبط هستند.
- آنها بر ارائۀ اطلاعات خاصی به کاربران تمرکز دارند که برای یافتن آن، نیازی به گشتن برای منبع دیگری ندارید.
آنها عمدتاً کاربران گوشیهای هوشمند را هدف قرار میدهند؛ چراکه جستوجوهای محلی، بیشتر در دستگاههای گوشیهای هوشمند انجام میشوند.
آیا باید سئو را برونسپاری کنید یا آن را در تیمهای داخلی انجام دهید؟
چه خودتان روی سئو کار کنید، چه آن را به یکی دیگر از اعضای تیم واگذار کنید و یا آن را بهطور کامل برونسپاری کنید، باید ابتدا دربارۀ تصمیمی که میخواهید بگیرید، خوب فکر کنید.
انجام سئو توسط خودتان
با خودتان صادق باشید؛ آیا به یادگیری سئو علاقه دارید؟ آیا برای یادگیری اصول اولیه وقت میگذارید؟ اگر سایت خود را دوباره طراحی کنید و بهطور تصادفی چندین صفحه را از فهرست خارج کنید، منابعی برای کمک دارید؟ اگر پاسخ هریک از این سؤالات نه است، ممکن است نخواهید مسئولیت سئو را خودتان بر عهده بگیرید. سئو یک بازی طولانیمدت است و درست مانند یک عضله، باید بهطور مداوم روی آن کار کنید تا نتایج بهتری دریافت کنید؛ به عبارتی، این مسئله مقدار قابل توجهی از تعهد را میطلبد. اگر شک دارید، بهترین کار این است که این کار را واگذار کنید.
سئو را به آژانسهای مختلف برونسپاری کنید
شما علاقهای به سئو ندارید، ظرفیت تیم شما تکمیل است و نمیتوانید از بودجه برای استخدام شخصی که بهطور تماموقت وظایف سئوی سایت شما را برعهده میگیرد، استفاده کنید. حال چه باید کرد؟ بهترین راه برای شما این است که سئو را به یک مشاور معتبر برونسپاری کنید. چرا؟ اول اینکه یک مشاور سئوی معتبر، در ارائۀ ترافیک ارگانیک و معیارهای مختلف به کسبوکارها مهارت بالایی دارد. آنها این کار را روزبهروز انجام میدهند؛ بنابراین نیازی به زمانی اضافه که شما یا یکی از اعضای تیمتان برای یادگیری اصول اولیه نیاز دارید، نخواهد بود.
دوم اینکه هزینۀ یک مشاور نسبت به استخدام یک شخص تماموقت برای این نقش، کمتر است؛ چراکه به مزایای بیمه، مالیات بر حقوق و دستمزد و… نیاز ندارد. محتملشدن هزینههای سئو میتواند بهمعنای دو چیز باشد: سرمایهگذاری در استراتژی جستوجوی ارگانیک یا میزان پرداختی شما برای خدمات بازاریابی موتور جستوجوی پولی (SEM)، مانند گوگل ادز.
و درنهایت…
بدون فعالبودن درزمینۀ محتوا، هیچ کسبوکاری نمیتواند مدتی طولانی دوام بیاورد. با بهبود این فرایند و بهینهسازی برای موتورهای جستوجو، میتوانید بازدیدکنندگان بیشتری را برای خود به ارمغان بیاورید و بهنوبۀ خود، تبدیل و فروش را افزایش دهید. این موضوع، ارزش زمان صرفشده و تخصص در این حوزه را دارد.