انواع تبلیغات در گوگل، تعرفه و مزایای آن

انواع تبلیغات گوگل ادز چگونه باعث رشد کسب‌وکار می‌شود؟

استفاده از انواع تبلیغات در گوگل بهترین تصمیمی است که برای کسب‌و‌کار خود می‌گیرید. حقیقتاً این جمله اغراق‌ نیست. مردم ۳.۵میلیارد بار در روز از گوگل برای جست‌وجو استفاده می‌کنند. هر جست‌وجو فرصت‌هایی را برای شما فراهم می‌کند تا برند خود را در مقابل کاربران بیشتری قرار دهید. این به ‌معنای افزایش سرنخ‌ها، تبدیل‌ها و فروش است. اگر واقع‌بین باشیم، مشکل این است که رقبای شما هم از همان عبارات جست‌وجو و کلمات کلیدی استفاده می‌کنند. اینجاست که گوگل ادز وارد می‌شود.

انواع تبلیغات در گوگل به شما کمک می‌کند هنگام جست‌وجوی کلمات کلیدی مرتبط، محصولات و خدمات خود را تبلیغ کنید. اگر تبلیغات در گوگل به‌‌درستی انجام شود، این پتانسیل را دارد که سرنخ‌ها و فروش کسب‌و‌کار شما را چند برابر کند.

در این مطلب از وی‌پدیا نگاهی به انواع تبلیغات در گوگل می‌اندازیم و مزایا و نکات پیرامون آن را با هم بررسی می‌کنیم.

تبلیغات گوگل (Google Ads) چیست؟

گوگل ادز یک پلتفرم تبلیغات آنلاین پولی است که توسط گوگل ارائه می‌شود.

گوگل نام این پلتفرم را که در ابتدا گوگل ادوردز (Google AdWords) بود، در سال ۲۰۱۸ به گوگل ادز تغییر داد. نحوۀ کار گوگل ادز به این‌ صورت است که وقتی کاربران یک کلمۀ کلیدی را جست‌وجو می‌کنند، تبلیغات گوگلی مرتبط با نتایج جست‌وجوی خود را در صفحۀ نتایج موتور جست‌وجو (SERP) در بالاترین قسمت مشاهده می‌کنند. البته اگر آن کلمۀ کلیدی توسط فردی هدف تبلیغ قرار گرفته باشد. در غیر این صورت نتایج عادی به نمایش درمی‌آید.

عکس نتیجۀ جست‌وجوی مربی تناسب‌اندام

این نحوۀ نمایش برای تبلیغ‌کننده بسیار ایدئال است؛ چراکه اولین نتیجه در گوگل معمولاً بیشترین ترافیک را برای عبارت‌های جست‌وجو دریافت می‌کند. با‌‌این‌حال، خرید تبلیغات در گوگل لزوماً رتبۀ اول را تضمین نمی‌کند. به‌هرحال، احتمالاً بازاریابان زیادی را می‌بینید که برای همان کلمۀ کلیدی، از طریق تبلیغات گوگل با هم رقابت می‌کنند. برای درک این رتبه‌بندی‌ها، بیایید نگاهی به نحوۀ عملکرد Google Ads بیندازیم.

انواع تبلیغات در گوگل چگونه است؟

انواع تبلیغات در گوگل با روش پرداخت به ازای کلیک (PPC) عمل می‌کند. این بدان معناست که یک کلمۀ کلیدی خاص را در گوگل هدف قرار می‌دهید و با دیگران که همان کلمۀ کلیدی را هدف قرار داده‌اند، رقابت می‌کنید. حساب گوگل ادز شما می‌تواند یک یا چند کمپین را در یک زمان اجرا کند. سپس هر کمپین شامل چندین گروه تبلیغاتی می‌شود که متن تبلیغاتی کلمات کلیدی شما و صفحات فرود را در خود جای می‌دهند.

مزیت ساختاردهی حساب تبلیغاتی خود با کمپین‌ها این است که می‌توانید برای شخصی‌سازی بهتر، مخاطبان مختلف را هدف قرار دهید، برای تعیین قیمت دقیق‌تر عمل کنید و حتی تست‌های مختلفی را بدون تأثیر بر کمپین‌های اصلی خود اجرا کنید.

برای مثال، فرض کنید سازمان شما دو محصول برای فروش دارد: یکی سودآورتر است و دیگری برای اهداف شرکت شما اهمیت کمتری دارد اما همچنان نیازمند مقداری هزینه است. با استفاده از کمپین‌های جداگانه، هریک از این محصولات تبلیغات خاص خود را دریافت می‌کنند و شما می‌توانید بودجۀ بیشتری را صرف کالای پردرآمدتر کنید، بدون اینکه محصول کم‌درآمد، تمام هزینه‌ها را به خود اختصاص دهد.

از طرف دیگر، می‌توانید حداکثر بودجۀ روزانه را برای تبلیغ خود تعیین کنید. هرگز شما بیش از یک مبلغ مشخص برای آن تبلیغ در روز خرج نخواهید کرد. این کار به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از میزان بودجه‌ای که باید برای کمپین تبلیغات دیجیتال خود در نظر بگیرید، داشته باشید.

۳ روش برای تبلیغات گوگل

  1. پرداخت به ازای هر کلیک (CPC): زمانی که کاربر روی تبلیغ شما کلیک می‌کند، هزینه پرداخت می‌کنید.
  2. پرداخت در هر میلیون (CPM): به ازای هر ۱۰۰۰ نمایش تبلیغات، هزینه پرداخت می‌کنید.
  3. پرداخت به ازای تعامل (CPE): زمانی که کاربر یک عمل خاص را روی تبلیغ شما انجام می‌دهد (ثبت‌نام در یک فهرست، تماشای یک ویدئو و…)، هزینه پرداخت می‌کنید.

سپس گوگل مبلغ پیشنهادی را می‌گیرد و آن را با ارزیابی تبلیغ شما، به نام کیفیت امتیاز فهرست می‌کند. به‌گفتۀ گوگل:

«کیفیت امتیاز، تخمینی از کیفیت تبلیغات، کلمات کلیدی و صفحات فرود شماست. تبلیغات با کیفیت بالاتر می‌تواند به موقعیت‌های تبلیغاتی بهتر و تبلیغات ارزان گوگل منجر شود.»

این امتیاز بین ۱ تا ۱۰ است که ۱۰ بهترین امتیاز محسوب می‌شود. هرچه امتیاز شما بالاتر باشد، رتبۀ بهتری کسب خواهید کرد و کمتر باید برای تبدیل، هزینه کنید. کیفیت امتیاز شما همراه با مبلغ پیشنهادی شما رتبۀ تبلیغ را ایجاد می‌کند. زمانی‌ که تبلیغ شما در صفحۀ نتایج جست‌وجو ظاهر می‌شود و زمانی که کاربر تبلیغ را می‌بیند و روی آن کلیک می‌کند، بازاریاب هزینۀ کمی برای آن کلیک می‌پردازد؛ بنابراین به این روش تبلیغات در گوگل، پرداخت به ازای کلیک گفته می‌شود.

ایده این است که هرچه کاربران بیشتری روی تبلیغات یک بازاریاب کلیک کنند، احتمال بیشتری وجود دارد که به اهداف تبلیغات دست یابند، مثلاً تبدیل به سرنخ شوند یا خرید انجام دهند.

انواع کمپین‌های گوگل ادز

گوگل انواع مختلفی از کمپین‌ها را ارائه می‌دهد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید:

  • کمپین جست‌وجو
  • کمپین فروشگاهی
  • کمپین نمایشی
  • کمپین ویدئویی
  • کمپین اپلیکیشن

برای آشنایی و درک عمیق‌تر، در ادامه به نحوۀ تبلیغات در گوگل می‌پردازیم تا بتوانید بهترین انتخاب را از بین انواع تبلیغات کلیکی گوگل داشته باشید.

۱) کمپین جست‌وجو

کمپین جست‌وجوی گوگل به‌عنوان یک تبلیغ متنی در صفحۀ نتایج برای کلمۀ کلیدی ظاهر می‌شود. احتمالاً این‌ها تبلیغاتی هستند که بیشتر با آن‌ها آشنا هستید. کمپین جست‌وجو در صفحۀ نتایج جست‌وجو با علامت «Sponsored» در کنار آدرس صفحه ظاهر می‌شود. برای مثال، در اینجا تبلیغات کمپین جست‌وجو برای کلمۀ کلیدی «تعمیر ماشین لباسشویی» آمده است:

عکس کمپین جست‌وجو

۲) کمپین فروشگاهی

یک کمپین فروشگاهی به‌عنوان یکی از انواع تبلیغات در گوگل که در ایران عملاً استفاده نمی‌شود، به شما کمک می‌کند تا محصولات خود را به‌روشی بصری‌تر تبلیغ کنید. این تبلیغات می‌توانند به‌صورت تصویر در صفحۀ نتایج جست‌وجو ظاهر شوند:

کمپین خرید1

و یا می‌توانند در Google Shopping ظاهر شوند. اگر محصول فیزیکی دارید، تبلیغات Google Shopping می‌توانند با نمایش مستقیم محصول شما به مشتریان، سرنخ‌های واجد شرایط دریافت کنند:

کمپین خرید2

۳) تبلیغات نمایشی

شبکۀ نمایش از شرکای سایت گستردۀ گوگل برای نمایش تبلیغات شما در سایت‌های مختلف در سراسر اینترنت استفاده می‌کند. تبلیغات نمایشی انواع مختلفی دارد:

    • تبلیغ شما می‌تواند در سایت‌های دیگر مانند آن نمایش داده شود.
    • همچنین می‌توانید یک تبلیغ ویدئویی را قبل از ویدئوهای یوتیوب به‌عنوان پیش‌نمایش نشان دهید.
    • گوگل به شما این امکان را می‌دهد که تبلیغ خود را در پلتفرم جیمیل تبلیغ کنید.
    • درنهایت، می‌توانید تبلیغ خود را در برنامه‌های شبکۀ Google’s app تبلیغ کنید.

    یکی از مزایای استفاده از تبلیغات نمایشی، دسترسی بالای آن است.

    گوگل با بیش از ۲میلیون سایت شریک است و بیش از ۹۰% از تمام کاربران اینترنت را تحت پوشش قرار می‌دهد تا اطمینان حاصل کند که تبلیغ شما تا حد ممکن در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. خود تبلیغات نیز از نظر سبک، انعطاف‌پذیر هستند. تبلیغ شما می‌تواند گیف، متن، ویدئو یا تصویر باشد.

    با‌‌این‌‌حال، این نوع تبلیغ می‌تواند جنبه‌های منفی نیز به‌ همراه داشته باشد. ممکن است تبلیغات شما در سایت‌هایی که نمی‌خواهید ظاهر شوند یا در مقابل ویدئوهایی که نمی‌خواهید برندتان با آن‌ها مرتبط باشد، نمایش داده شوند. در طول چند سال گذشته، این موضوع فقط در یوتیوب‌های تبلیغاتی «Adpocalypses» مشهود بوده است. با‌این‌حال، اگر مراقب مکان قرار‌دادن تبلیغات خود باشید، شبکۀ نمایش می‌تواند مکانی عالی برای به‌دست‌آوردن سرنخ باشد.

    ۴) کمپین ویدئویی

    این تبلیغات معمولاً در ابتدای ویدئوهای یوتیوب به‌عنوان پیش‌نمایش نشان داده می‌شوند. آیا شبکۀ نمایش همین کار را ارائه نمی‌داد؟ بله، درست است؛ اما گوگل به‌جای تبلیغات گسترده‌تر در شبکۀ نمایش، گزینۀ انتخاب تبلیغات ویدئویی را به‌طور خاص ارائه می‌دهد.

    اگر یک ایدۀ تبلیغاتی ویدئویی عالی دارید که می‌خواهید آزمایش کنید، این بهترین انتخاب است. کمپین تبلیغات ویدئویی به اشکال مختلف ارائه می‌شود. تبلیغات ویدئوییِ قابل ردشدن مانند موارد بالا وجود دارد. همچنین، تبلیغات غیرقابل کنترل برای نمایش هم وجود دارد.

    تبلیغات ویدیویی غیرقابل کنترل

    ۵) کمپین اپلیکیشن

    مانند تبلیغات ویدئویی، تبلیغات برنامه نیز در Display Network گنجانده شده است؛ اما می‌توان از آن‌ها برای کمپین‌های هدفمند استفاده کرد. برای تبلیغات اپلیکیشن، شما هریک از آگهی‌های اپلیکیشن را طراحی نمی‌کنید. درعوض، متن و عکس‌ها را ارسال می‌کنید و خود کمپین آگهی را برای شما ارائه می‌کند.

    این الگوریتم، ترکیب‌های مختلف تصاویر و متن‌های شما را آزمایش می‌کند و از ترکیبی استفاده می‌کند که بیشتر اوقات بهترین عملکرد را دارد. اکنون که انواع تبلیغاتی را که می‌توانید با گوگل ایجاد کنید می‌شناسید، بیایید نگاهی به هزینۀ‌ تبلیغات در گوگل داشته باشیم.

    هزینۀ تبلیغات در گوگل

    میانگین هزینۀ هر کلیک در آمریکا معمولاً بین ۱ تا ۲ دلار است. با ‌این‌حال، هزینۀ انواع تبلیغات در گوگل بسته به هدفی که دارید، می‌تواند متفاوت باشد. این عوامل شامل کیفیت سایت شما و نرخ پیشنهادی شماست. به این ترتیب، هزینه از هر آگهی به آگهی دیگر متفاوت است.

    برای اینکه متوجه شوید انواع تبلیغات در گوگل چقدر برای کسب‌و‌کار شما هزینه دارد، ابتدا باید سیستم حراج تبلیغات را بشناسید. وقتی کاربر کلمۀ کلیدی موردنظر شما را جست‌وجو می‌کند، گوگل به‌طور خودکار به حالت حراج می‌رود و رتبۀ تبلیغ شما را با هر بازاریاب دیگری که آن کلمۀ کلیدی را هدف قرار می‌دهد، مقایسه می‌کند. بنابراین، چیزی به نام تبلیغات رایگان در گوگل وجود ندارد، اما می‌توانید با رعایت نکاتی کلیدی همچون بهینه‌سازی صفحۀ فرود و تنظیم آگهی بهینه، نرخ کلیک را کاهش دهید و تبلیغات مؤثر با هزینۀ پایین به دست بیاورید.

    box

    فیلیمو


    آشنایی با تبلیغات ویدئویی در فیلیمو
    کلیک کنید

    حال سؤال اینجاست که آیا با تبلیغات ارزان در گوگل می‌توان جایگاه تبلیغات در صفحۀ اول را به دست آورد؟ اگر فکر می‌کنید یک بودجۀ تبلیغاتی بزرگ با حداکثر قیمت پیشنهادی بالا رتبۀ خوبی دارد، به این نکته توجه کنید که سیستم مزایدۀ تبلیغات و رتبۀ آگهی گوگل از سایت‌هایی حمایت می‌کند که به کاربرانِ هدف درست و باکیفیت‌تری کمک می‌کنند. بنابراین ممکن است ببینید CPC شما بسیار کمتر از یک شرکت بزرگ Fortune500 (برترین شرکت‌های موفق آمریکایی) با بودجۀ تبلیغاتی زیاد است، فقط به این دلیل که تبلیغات شما کیفیت بهتری داشته است.

    نکات کلیدی برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی گوگل

    آیا می‌خواهید یک کمپین تبلیغاتی واقعاً خیره‌کننده در گوگل اجرا کنید؟ آیا دوست دارید جایگاه تبلیغات در صفحۀ اول گوگل برای شما باشد؟ پس موارد زیر را در نظر داشته باشید:

    صفحۀ فرود خود را بهینه کنید

    صفحۀ فرود شما جایی است که کاربران پس از کلیک روی تبلیغ، به آنجا هدایت می‌شوند.

    به این ترتیب، یکی از مهم‌ترین بخش‌های تجربۀ مشتری بالقوۀ شماست. اگر قصد دارید صفحات فرود، یک فراخوان برای اقدام واضح داشته باشند، در‌حالی‌که کل صفحه یکنواخت است، این بدان معناست که هیچ قسمت مشخص و بولدی در متن و هیچ هدف واضحی وجود ندارد.

    پس به‌طور مثال اگر می‌خواهید بازدیدکنندگان برای خبرنامۀ شما ثبت‌نام کنند باید مطمئن شوید که جعبۀ ثبت‌نام در قسمت جلو و وسط باشد. یا اگر دنبال فروش بیشتری هستید باید برای خرید محصولات/خدمات خود، توصیفات و لینک‌های زیادی را وارد کنید.

    تیتر میخکوب‌کننده انتخاب کنید

    احتمالاً عنوان شما مهم‌ترین بخش انواع تبلیغات در گوگل خواهد بود. از این گذشته، این اولین چیزی است که مشتریان بالقوه می‌بینند و باید در میان نتایج دیگر در صفحۀ اول گوگل برجسته باشد. به این ترتیب، باید مطمئن شوید که تیتر را میخکوب‌کننده انتخاب کرده‌اید.

    راه‌های عالی برای ایجاد تیترهای دعوت‌کننده وجود دارد. اما بهترین پیشنهاد، اجتناب از کلیک‌های فریب‌دهنده است. این کار باعث می‌شود نه‌تنها خوانندگان شما ناامید شوند، بلکه اعتبار برند شما نیز از بین می‌رود. البته گاهی کسب‌و‌کارها از تبلیغات گوگلی روی اسم رقیب استفاده می‌کنند که این روش نیز معایب خود را دارد.

    کلام آخر انواع تبلیغات گوگل با بالاترین بازدهی

    مزایای انواع تبلیغات در گوگل

    مزایای انواع تبلیغات گوگل ادز تقریباً واضح است و کمتر کسی پیدا می‌شود که نداند نمایش یک تبلیغ در جایی مانند گوگل چه مزایایی در پی دارد. اما برای بررسی بهتر و بیشتر این مزایا باید به موارد زیر اشاره کنیم:

    ۱) نتیجه‌گیری سریع از آن

    اگر بخواهیم سایت خود را با استفاده از تکنیک‌های سئو در صفحۀ اول و لینک‌های ابتدایی گوگل جای دهیم، به ماه‌ها زمان نیاز داریم. تبلیغات گوگلی کمک می‌کنند تا در زمانی بسیار کوتاه‌تر، در میان بهترین‌های گوگل باشیم.

    ۲) افزایش میزان آگاهی از برند

    زمانی که ما با استفاده از تبلیغات گوگلی جایگاه بهتری در گوگل داشته باشیم، افراد بیشتری صفحۀ ما را می‌بینند و از وجود برند ما آگاه می‌شوند.

    ۳) امکان دیدن نتایج تبلیغات

    گوگل ادز این امکان را فراهم می‌کند که نتیجۀ تبلیغ خود مثل آمار کلیک‌ها و… را مشاهده کرده و با تحلیل آن‌ها، مسیر بهتری را پیش بگیریم.

    ۴) داشتن جامعۀ آماری بالا در گوگل

    مهم‌ترین علت استفاده از تبلیغات گوگلی، کاربران زیادی است که آن تبلیغ را احتمالاً خواهند دید. موتورهای جست‌وجوی مختلفی وجود دارد، اما هیچ‌کدام از آن‌ها در حال حاضر به گرد پای گوگل نیز نمی‌رسد. همین پرطرف‌داربودن گوگل باعث می‌شود که تبلیغات گوگلی، مشاهده‌کنندگان بیشتری از سراسر دنیا داشته باشد.

    ۵) آگاهی از مشکلات مشتری

    می‌توانیم از ابزارهای مختلف استفاده کرده و متوجه شویم که مخاطب هنگام ورود به صفحۀ ما چه مسیری را طی می‌کند. اگر در این مسیر ایراد وجود داشت، می‌توانیم آن را به کاربر توضیح دهیم. علت وجود این مزیت نیز بالابودن تعداد کلیک‌ها و مخاطبان است. با وجود تعداد زیادی کاربر واردشده به صفحه، آگاهی از مشکلات مشتری راحت‌تر خواهد بود.

    ۶) امکان انجام تبلیغ با هر هزینه‌ای

    هر میزان بودجه‌ای را که داریم می‌توانیم برای تبلیغات گوگلی استفاده کرده و خدمات موردنظر خود را با توجه به بودجۀ خود انتخاب کنیم.

    ۷) افزایش فروش

    درنهایت، همۀ مزایای گفته‌شده، به افزایش فروش منجر خواهند شد؛ زیرا هرچه تعداد مشتری بیشتر باشد، امکان خرید نیز بیشتر بوده و سود فروش نیز بالاتر می‌رود.

    نتیجه‌گیری

    درنهایت به این موضوع توجه داشته باشید که استفاده از انواع تبلیغات در گوگل نیازمند دانش و تجربۀ کافی در این زمینه است. اهداف مختلف در حوزۀ تبلیغات گوگلی نیز نوع کمپینی را که باید اجرا کنید تعیین می‌کنند. پس در انتها یا باید خودتان در این زمینه دانش مورد نیاز را کسب کنید، یا با آزمون و خطا و صرف هزینه‌های هنگفت به این تجربه برسید یا اینکه با فردی که حوزۀ تخصصی او تبلیغات در گوگل است همکاری کنید تا بدین ترتیب هم در هزینه صرفه‌جویی کرده باشید و هم دقیقاً مطابق با هدفی که دارید، تبلیغ انجام دهید.

    منابع

    سؤالات متداول

    انواع تبلیغات در گوگل کدام‌اند؟


    به‌طور کلی ۵ نوع تبلیغ گوگلی داریم که شامل کمپین جست‌وجو، کمپین فروشگاهی، کمپین نمایشی، کمپین ویدئویی و کمپین اپلیکیشن می‌شود.

    کدام مدل تبلیغات گوگل تأثیرگذاری بیشتری دارد؟


    نمی‌توان نسخه‌ای یکسان برای همه پیچید. هرکسی بسته به هدفی که دارد می‌تواند از انواع تبلیغات در گوگل استفاده کند و این هدف است که نوع تبلیغ را مشخص می‌کند.

    ۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
    مطالب پیشنهادی ما:

    نظر شما چیست؟

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.