مزایای تبلیغات همسان ؛ ۷ مزیت بکارگیری تبلیغات نیتیو

چرا تبلیغات همسان برای کسب‌وکار شما ضروری است؟

چه صاحب کسب‌وکار باشید و چه فعال در حوزۀ بازاریابی دیجیتال، بدون شک نام تبلیغات native را شنیده یا با مزایای تبلیغات همسان آشنا شده‌اید. با توجه به اینکه تبلیغات تمام زندگی دیجیتالی امروز ما را احاطه کرده‌، اصلاً عجیب نیست که نرم‌افزارهای ضدتبلیغاتی با عناوینی مانند «نرم‌افزار مسدودکنندۀ تبلیغات یا نرم‌افزار حذف تبلیغات»، پابه‌پای تبلیغات بنری و انواع تبلیغات اینترنتی تهاجمی، روانۀ بازار شده باشد.

در جدال بین دیده‌شدن و دیده‌نشدن، کسب‌وکارها برای پیروزی در عرصۀ تنگاتنگ رقابت، تصمیم‌ گرفتند نحوۀ دیده‌شدن خود در فضای آنلاین را تغییر دهند. در این میان، تبلیغات همسان یکی از راهکارهای غیرتهاجمی برای عرضۀ تبلیغات اینترنتی بوده است.

بیشتر بازاریابان، در حالت خوش‌بینانه، فقط می‌توانند به ۵٪ از توجه مخاطبان (قسمت خودآگاه مغز) دست پیدا کنند.

بخش اصلی، مربوط به آن ۹۵٪ دیگر است که بخش ناخودآگاه مغز مخاطبان را تشکیل می‌دهد. قسمت ناخودآگاه مسئول انتخاب‌ها و اقدامات است. اینجاست که تبلیغات همسان با تأثیر در ناخودآگاه مغز، ارزش تبلیغاتی خود را در فضای آنلاین به رخ دیگر هم‌نوعانش می‌کشد. خواندن تبلیغات همسان از سوی کاربران، به‌ معنای گذشتن از لایۀ‌ سطحی و یک قدم عمیق‌تر‌شدن در محتواست. به این ترتیب، کسب‌وکار یک قدم به خواسته‌اش از کاربر که متقاعد‌کردن است، نزدیک‌تر می‌شود. این روزها به دلیل مزایای تبلیغات همسان و تأثیرگذاری آن در دیده‌شدن، این نوع از تبلیغات اینترنتی تقریباً در همۀ فضاهای آنلاین حضور دارند؛ از نتایج جست‌وجو در موتور جست‌وجوی گوگل گرفته تا در میانۀ محتوای متنی که در حال مطالعه‌اش هستید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند بر این سؤال تکیه دارد که مزایای تبلیغات نیتو چیست؟ داشتن نگرش علمی به تبلیغات همسان، می‌تواند به آگاهی بهتر از چرایی اثربخشی بیشتر این تبلیغات نسبت به گونه‌های دیگر، ازجمله تبلیغات بنری یا نمایشی، کمک کند. به این ترتیب، با دیدی بازتر، شانس اتخاذ یک استراتژی موفق در تبلیغات افزایش خواهد یافت.

تبلیغات  nativeیا تبلیغات همسان چیست؟

قبل از پرداختن به مزایای تبلیغات native، لازم است نگاهی به تعریف آن داشته باشیم:

در تبلیغات همسان، محتوای آگهی از لحاظ ساختار، با بستر و محیط تبلیغ هماهنگ و یکپارچه است، به‌گونه‌ای که مخاطب متوجه تمایز آن با سایر محتواهای آن صفحه نمی‌شود. البته، اغلب پلتفرم‌ها و ناشران به‌منظور فاصله‌گرفتن از تبلیغات فریبنده، در کنار این آگهی‌ها برچسب Ad یا Sponsored درج می‌کنند. به همین دلیل گاهی از آن به‌عنوان تبلیغات اسپانسری هم یاد می‌شود.

چرا تبلیغات همسان مهم است؟

در دنیای دیجیتالی امروز که ذهن‌ها، گوش‌ها و چشم‌های کاربران از محتواهای مختلف اشباع شده‌ است، سخت‌تر از هر زمان دیگری می‌توان حواس‌ها را به‌سمت خود جلب کرد. افزایش تعداد رقبای بازار، کار را برای رقابت سخت‌تر کرده است. بیهوده نیست که در انواع مختلف تبلیغات اینترنتی دنیای امروز، خلاقیت و کیفیت چاشنی بسیاری از تبلیغات برندهای معتبر دنیا، حتی کسب‌وکارهای نو‌پا شده است. در این میان، تکنولوژی هم به کمک تبلیغات آمده و مفهومی به نام تکنولوژی تبلیغات را به‌منظور تسهیل در برنامه‌ریزی تبلیغات، به وجود آورده است.

تبلیغات مؤثر در لحظه مخاطبش را جذب می‌کند.

تبلیغات بومی یا همسان که بیشتر با همان عنوان تبلیغات همسان در ایران شناخته می‌شود، تبلیغاتی از نوع پولی و غیرتهاجمی است. غیرتهاجمی‌بودن تبلیغات همسان، از نگاهی مدیون روند متن‌محور و البته ملایم جریان تبلیغ درجهت جلب توجه مخاطبان فضای آنلاین است. پیش‌تر به‌طور مفصل دربارۀ تبلیغات همسان و انواع آن صحبت کردیم؛ اما بد نیست که تبلیغات همسان را از زاویۀ دیگری هم بررسی کنیم: بررسی چرایی اثرگذاری تبلیغات همسان و حتی عملکرد بهترش نسبت به انواع دیگر تبلیغات اینترنتی.

پیش از بررسی علمی تبلیغات همسان و حقایق پشت اینکه چرا این نوع از آگهی اینترنتی مؤثرتر عمل می‌کند، سؤالاتی وجود دارد که نیاز است پاسخ داده شوند. ازجمله اینکه:

  1. به چه دلایلی کسب‌وکارها مایل هستند بیشتر هزینۀ تبلیغاتی خود را روی نوع همسان سرمایه‌گذاری کنند؟
  2. از سوی دیگر، چرا ناشران تبلیغات همچنان و حتی بیش از گذشته به نمایش تبلیغات همسان در سایت‌های تبلیغ‌کننده روی خوش نشان می‌دهند؟

بخشی از پاسخ به این سؤالات، به علم پشت تبلیغات همسان مربوط می‌شود که در این بلاگ‌پست به آن می‌پردازیم. به این ترتیب، با تکیه بر تحقیقاتی علمی و ارزیابی‌های به‌دست‌آمده، شما بهتر می‌توانید دربارۀ استراتژی تبلیغات مؤثر و یکپارچه تصمیم بگیرید.

مغز، همخوان با تبلیغات همسان

در توضیح اینکه چرا در تبدیل کاربران به مشتریان احتمالی، تبلیغات همسان مؤثرتر است، علوم اعصاب در سال‌های اخیر توسط گروه‌های تحقیقاتی رفتارشناسی به خدمت گرفته شده تا به این سؤال پاسخ گوید. علوم اعصاب به‌عنوان یک ابزار کارآمد، تبلیغات را از نگاه کاربران می‌بیند. درواقع، با نفوذ به ذهن کاربران، امکان بررسی فعل و انفعلات درونی مغز حین برخورد با تبلیغات، برای محققان فراهم می‌شود.

کاربران امروز دچار اشباع‌شدگی محتوایی شده‌اند. محتواهای مختلف با انواع گوناگونشان، از متن گرفته تا صدا و تصویر، از طریق کانال‌های مختلف به دست مخاطبان هدف می‌رسند. در این میان، موبایل پراستفاده‌ترین دستگاه دیجیتال به‌کارگرفته‌شده توسط کاربران برای ارتباط با دنیای بیرون است.

ظهور گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، نحوۀ مصرف محتوا را به‌شدت تغییر داده است. این موضوع حائز اهمیت است؛ چراکه پیشرفت تکنولوژی به تغییر رفتار کاربران منجر شده است. آگاهی از رفتار کاربران، به‌ویژه کاربران موبایل، از سوی کسب‌وکارها می‌تواند به اتخاذ استراتژی درست در برندینگ و دیده‌شدن بهتر بینجامد.

مزایای تبلیغات همسان

مزایای تبلیغات همسان چیست؟

مزیت‌ و ضرورت اجرای تبلیغات همسان، در دل تعریف و نحوۀ اجرای آن نهفته‌‌ است که در ادامه به ۷ مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱) نمایش تبلیغ به کاربر هدف

فردی قصد خرید یک ژاکت را دارد. او در پایین صفحه‌ای که باز کرده است، فهرستی پیشنهادی از محصولات مشابه را می‌بیند. کاربری به دنبال عوارض مصرف زیاد قرص‌ کلسیم است. در نتایج جست‌وجوی گوگل، لینک تبلیغ یک داروخانه، با ساختاری مشابه با لینک‌های معمولی به او نمایش داده می‌شود.

این دو، مثال‌هایی از native ads هستند. همان‌طور که می‎بینید، در این روش، تبلیغ محصول توسط مخاطب درست خود دیده می‌شود. این همان چیزی است که در همۀ شیوه‌های تبلیغاتی جست‌وجو می‌کنیم: رسیدن به مخاطبان درست کسب‌وکار و مشتریان بالقوه.

۲) نرخ تبدیل بالا

تعداد کلیک‌های دریافتی، در تبلیغات همسان کمتر از تبلیغات کلیکی است؛ اما فراموش نکنید که در اینجا فقط مخاطبان بالقوۀ ما تبلیغ را می‌بینند، بنابراین احتمال تبدیل‌شدن آن‌ها به مشتری نهایی بسیار زیاد بوده و نرخ تبدیل بالایی خواهیم داشت.

۳) متنوع‌بودن محتوای تبلیغ

از دیگر مزایای تبلیغات همسان می‌توان به تنوع در محتواهای آن اشاره کرد. محتوای تبلیغات همسان می‌تواند آموزشی، خبری، احساسی یا چالش‌برانگیز باشد. برای فرم آن نیز محدودیتی وجود ندارد و در قالب مقاله، پست اینستاگرام، کتاب الکترونیکی، ویدئو، اینفوگرافی و… قابل ارائه است. با این حجم از تنوع، می‌توانیم در هر مرحله از قیف بازاریابی کسب‌وکار خود، یک کمپین مناسب طراحی کنیم.

۴) عدم آزار و مزاحمت برای کاربر

مردم، هر روز و هر لحظه بارها در معرض تبلیغ برندهای مختلف قرار می‌گیرند و به همین دلیل در برابر آن‌ها بی‌تفاوت شده‌اند. لوک سولیوان (Luke Sullivan)، کپی‌رایتر و نویسندۀ کتاب تبلیغات خلاق، ریشۀ این بی‌تفاوتی را در خشم مردم می‌داند. آن‌ها از اینکه مجبور هستند در ابتدا و وسط ویدئوی خود تبلیغ شرکت‌ها را تحمل کنند یا در گوشه و کنار هر سایتی که باز می‌کنند بنرهای مختلف تبلیغاتی ببینند، ناراضی هستند.

native ads یک تبلیغ مستقیم نیست و علی‌رغم تگ تبلیغاتی Ad، ارزشی به کاربر ارائه می‌کند؛ بنابراین برای او آزاردهنده نخواهد بود.

۵) افزایش آگاهی از برند

در حالت معمول، کمتر پیش می‌آید که مردم تبلیغی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. اما ازآنجاکه تبلیغات native در انواع مختلفی از محتوا طراحی می‌شود، احتمال وایرال‌شدن آن‌ وجود دارد. برای مثال، مخاطبی که تجربۀ خوبی از کتاب الکترونیکی شما داشته است، به احتمال زیاد آن را با دیگران هم به اشتراک می‌گذارد؛ به این ترتیب، برند شما را به‌رایگان تبلیغ می‌کند.

۶) درگیرشدن مخاطب با محتوای تبلیغ

یکی دیگر از مزایای تبلیغات همسان، همراه‌کردن مخاطب است. مقاله‌ای را که به سؤال مخاطب پاسخ داده یا پستی را که حاوی تصاویری از مقصد گردشگری موردنظر اوست، در نظر بگیرید. این محتواها باعث وقفه و دقت بیشتر او به جزئیات می‌شوند؛ به این ترتیب، کاربر را با خود همراه و درگیر می‌کنند. در این بازار شلوغ تبلیغات، چه چیزی بهتر از این وقفه، تفکر و گره‌خوردن به ذهن مخاطب است؟

۷) تأثیرگذاری بالا

درنهایت، این اعداد هستند که همیشه به ما اطمینان قلبی می‌دهند. آن‌ها به ما نشان می‌دهند که استراتژی درستی در پیش گرفته‌ایم یا نه. در این بخش هم می‌خواهیم برای نشان‌دادن تأثیرگذاری فراوان تبلیغات همسان، به سراغ آمار و ارقام برویم.

آژانس تبلیغاتی Sharethrough و IPG Media برای درک بهتر تفاوت‌ بین تبلیغات بومی و تبلیغات بنری استاندارد، تحقیقی را ترتیب دادند. آن‌ها از ۴۷۷۰ مصرف‌کننده نظرسنجی کردند و رفتار ۲۰۰ مصرف‌کننده را به‌دقت زیر نظر گرفتند. نتایج دریافتی به این صورت بودند:

  • نرخ کلیک تبلیغات همسان ۸.۸ برابر بیشتر از تبلیغات بنری معمولی است.
  • تبلیغات همسان علاقه‌مندی به برند را ۹٪ و تمایل به خرید را ۱۸٪ در کاربران افزایش می‌دهد.
  • تعداد افرادی که بعد از دیدن تبلیغات همسان با برند آشنا شده‌اند، ۲۱٪ بیشتر از تبلیغات بنری معمولی خواهد بود.
  • ۳۲٪ از افراد شرکت‌کننده اعلام کردند که محتوای مربوط به تبلیغ همسان، همان محتوایی است که تمایل دارند با دوستان یا خانواده به اشتراک بگذارند. این آمار در تبلیغات بنری فقط ۱۹٪ است.

مزایای تبلیغات همسان از دید نورومارکتینگ چیست؟

چگونه با وجود حجم زیاد اطلاعات دردسترس فضای مجازی، یک تبلیغ‌کننده می‌تواند محتوایش را اثربخش‌تر به نمایش بگذارد؟ سؤال مهم‌تر اینکه چگونه می‌توان این توجه و دیده‌شدن از سمت کاربر را به‌درستی و با دقت بیشتری سنجید؟

احتمالاً یکی از پاسخ‌های شما بررسی نرخ کلیک (CTR) است. نرخ کلیک، در ارزیابی تعامل کاربران فقط بخشی از اطلاعات را ارائه می‌دهد. حتی بهترین ترندهای تبلیغات موبایلی (منظور از آن‌ تبلیغات با کارایی بالاست که نرخ کلیک بالای یک‌درصد را دارند) هنوز نتوانسته‌اند ۹۹٪ دیگر را جذب خود کنند. به عبارت ساده، میلیون‌ها نمایش از این تبلیغات در طول یک کمپین تبلیغاتی هرگز به مشتریان یا لید تبدیل نمی‌شود.

از‌آنجایی‌که ابزارهای سنجش کافی برای بررسی چرایی تبدیل‌نشدن کاربران هدف به مشتریان وجود ندارد، نیلسن در سال ۲۰۱۴ با همکاری یک شرکت نرم‌افزاری و با بهره‌گیری از دانش علوم اعصاب مطالعه‌ای انجام داد که در نوع خود خلاقانه بود. این تحقیق به‌خوبی به چرایی اثربخشی تبلیغات همسان از زاویه‌ای علمی نگاه می‌کند. به این ترتیب، از طریق علم به چرایی موضوع، بهترین استراتژی در ساخت تبلیغات متقاعدکننده اتخاذ خواهد شد. نتایج این تحقیق از این حیث که رفتار ناخودآگاه (و نه خودآگاه انسان) را به‌عنوان نیروی محرک بسیاری از اقدامات و تصمیمات ارزیابی کرد، اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

طی آزمایش‌ها، حین دیدن تبلیغات موبایلی، واکنش‌های ناخودآگاه چشم کاربران توسط ابزارهای ردیابی چشم (Eye tracking) و همین‌طور با استفاده از ابزارهای آنالیزگر مغز، ثبت و ضبط شدند. به‌منظور درک بهتر میزان اثربخشی تبلیغات در موبایل، تبلیغات بنری و تبلیغات همسان در میان محتوا ( In-feed) قرار داده شدند. نیلسن با کمک پنج آژانس تبلیغاتی برتر و با بهره‌گیری از روش‌های خلاقانۀ مشابه یکدیگر، تبلیغات خلاقانۀ ساختگی را ایجاد کرد. این تبلیغات ساختگی در طول آزمایش به‌صورت ویدئو به شرکت‌کنندگان نشان داده می‌شد.

در این ویدئو به مخاطب تجربه‌ای شبیه تجربۀ یک کاربر واقعیِ در حال دیدن و اسکرول‌کردن صفحۀ موبایل القا می‌شد. در طی مشاهدۀ ویدئو و به هنگام رسیدن به تبلیغات، وقفه‌ای ناگهانی در فیلم پخش‌شده ایجاد می‌شد که بدون هیچ‌گونه اطلاع قبلی به شرکت‌کنندگان بود. این تبلیغات یا از نوع بنری یا از نوع تبلیغات همسان بودند.

نیلسن با استفاده از اطلاعات اندازه‌گیری‌شده از فعالیت عصبی مغز حین مشاهدۀ ویدئو، و با بهره‌گیری از امکان ردیابی چشم، به بررسی این موضوع پرداخت که تمرکز شرکت‌کنندگان حین دیدن و همین‌طور توقف تصویر، به کدام نواحی صفحه معطوف است و مسیر حرکت چشم‌ها چگونه است؟ نتایج این تحقیق از این قرار است:

  1. توجه بصری تبلیغات همسان دو برابر بیشتر از تبلیغات بنری است.
  2. درگیرکردن تمام حواس کاربران از طریق تبلیغات همسان اتفاق می‌افتد.
  3. بیشترخوانده‌شدن، راز عملکرد بهتر تبلیغات همسان است.

جمع‌بندی

تبلیغات همسان توجه صاحبان کسب‌وکارهای مختلف را در سراسر جهان به خود معطوف کرده است و بخشی از استراتژی تبلیغات آنلاین صرف پخش تبلیغات نیتیو یا همسان می‌شود. اگر به دنبال بهره‌وری بیشتر از تبلیغات خود در فضای آنلاین هستید، بدون شک تبلیغات همسان در کنار تبلیغات دیگر می‌تواند نتایج مؤثرتری را برای شما به همراه داشته باشد.

در این میان نباید سهم کیفیت تبلیغات همسان را فراموش کرد. طراحی درست تبلیغات همسان و به‌ویژه انتخاب عنوان مناسب هم‌راستا با اهداف برند، شانس دیده‌شدن تبلیغ را بالا می‌برد. این کار صرف وقت و انرژی بیشتری را از کارشناسان محتوا می‌طلبد و مزایای تبلیغات همسان را دوچندان می‌کند.

۵/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:
1 نظر
  1. kavepor می گوید

    مطالب بسیار مفید و کاربردی میزارید
    ممنونم از اینکه نظر من رو هم منتشرکنید

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.