هزینه به‌‌ازای هر اقدام و هزینه به‌‌ازای هر خرید (CPA) چیست؟

همه‌چیز دربارۀ هزینه به‌‌ازای هر اقدام و هزینه به‌‌ازای هر خرید

در فضای بازاریابی، خصوصاً بازاریابی دیجیتال، دنیای گسترده‌ای از کلمات اختصاری وجود دارد و هریک از این کلمات نشان‌دهندۀ یک عملکرد و فرایند بازاریابی مهم است. در این بین، ممکن است کلمۀ CPA به گوشتان خورده باشد.

به‌طور کلی، CPA در دو مفهوم «هزینه به‌‌ازای هر اقدام» (Cost Per Action) و «هزینه به‌‌ازای هر خرید» (Cost Per Acquisition) تعریف می‌شود. هر دو اصطلاح به هزینه‌هایی که یک کسب‌وکار برای افزایش نرخ تبدیل می‌پردازد، اختصاص داده می‌شوند. در این مطلب از وی‌پدیا، هر دو اصطلاح و کاربرد آن‌ها در دنیای بازاریابی دیجیتال را به‌طور کامل تعریف می‌کنیم.

همه‌چیز دربارۀ هزینه به‌ازای هر اقدام (Cost Per Action)

هزینه به‌ازای هر اقدام به هزینه‌ای اشاره دارد که به اقدامی منجر‌ می‌شود؛ این اقدام ممکن است ثبت‌نام در یک خبرنامه یا دانلود کتابی الکترونیکی باشد. این نوع CPA، نوعی پرداخت برای تبلیغات دیجیتالی است که فقط برای اقدام مشخصی که توسط مشتری احتمالی انجام می‌شود، صورت می‌گیرد.

نحوۀ محاسبۀ هزینه به‌ازای هر اقدام

فرمول‌های مورد استفاده برای محاسبۀ هزینۀ هر اقدام ممکن است بسیار پیچیده باشد؛ اما اساسی‌ترین رویکرد این است:

CPA = کل هزینۀ بازاریابی (ماهانه یا سالانه) تقسیم بر تعداد کل مشتریان به‌دست‌آمده.

برای مثال، اگر ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان برای تبلیغات اینستاگرام خرج کنید و ۱۰ کاربر جدید به دست آورید، CPA شما برای حضور هر کاربر، ۱۰۰.۰۰۰ تومان خواهد بود.

هزینه به‌ازای هر اقدامهمه‌چیز دربارۀ هزینه به‌ازای هر خرید (Cost Per Acquisition)

هزینه به ازای هر خرید، یک معیار بازاریابی است که کل هزینۀ مشتری را برای انجام یک اقدام خاص که به خرید منجر می‌شود، اندازه می‌گیرد. به عبارت دیگر، این نوع CPA نشان می‌دهد که از اولین نقطۀ تماس تا تبدیل نهایی آن چقدر هزینه نیاز است که یک مشتری را از قیف فروش خود پایین بیاورید. این اقدام می‌تواند به‌صورت کلیک، خرید، لید یا بسیاری از گزینه‌های دیگر تعریف شود و به اهداف بازاریابی شما بستگی دارد.

نحوۀ محاسبۀ هزینه به‌ازای هر خرید

برای محاسبۀ هزینۀ هر خرید، باید هزینۀ کمپین خود را بر تعداد مشتریانی که از طریق همان کمپین به دست آورده‌اید، تقسیم کنید.

برای مثال، اگر هزینۀ کمپین شما ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان بود و ۱۰۰ عدد خرید انجام شد، هزینۀ هر اقدامی که به خرید منجر شده است، ۱۰۰.۰۰۰ تومان محاسبه می‌شود.

هزینه به‌ازای هر خریدچگونه می‌توان نتیجۀ CPA را رصد کرد؟

از‌آنجایی‌که پرداخت هزینه به ازای هر کمپین، براساس هر اقدامی که صورت می‌گیرد انجام می‌شود، رصدکردن کمپین از اهمیت فراوانی برخوردار است. شما می‌توانید با کمک گوگل ‌آنالیتیکس (Google Analytics) در هرکدام از انواع CPA، تبدیل‌های خود را ردیابی کنید. بسته به اقدامی که می‌خواهید ردیابی کنید، می‌توانید با پیاده‌سازی یک کد رهگیری در صفحه‌ای با عبارت «متشکرم» آزمایش کنید (البته این روش معمولاً برای دریافت تعداد دقیق دانلودها یا فرم‌های تکمیل‌شده مناسب است).

علاوه بر گوگل ‌آنالیتیکس، از سایر ابزارهای رصد رفتار کاربر مثل هاتجر (Hotjar) هم می‌توان استفاده کرد.

۳ روش بهینه‌سازی CPA

هزینۀ هر اقدام زمانی واقعاً مفید واقع می‌شود که بفهمید اقدام یک مشتری خاص چقدر برای کسب‌وکار شما ارزش دارد. این کار کمک می‌کند تا بودجۀ تبلیغاتی مناسبی تنظیم کنید، اقداماتی برای کاهش هزینۀ هر اقدام در نظر بگیرید و بررسی کنید که کمپین‌های بازاریابی شما تا چه حد نتیجه داده است.

۱) کمپین‌های CPC خود را به‌‌صورت دقیق تنظیم کنید

برای افزایش تعداد تبدیل‌ها، باید کاملاً مطمئن باشید که کمپین‌های CPC شما مخاطبان مناسبی را هدف قرار می‌دهند و به‌وضوح ارزش ترغیب افراد برای کلیک‌کردن به لندینگ ‌پیج موردنظرتان را دارد.

۲) اهمیت بهینه‌سازی نرخ تبدیل (CRO) را فراموش نکنید

هنگامی که یک بازدید‌کنندۀ جدید در صفحۀ موردنظر شما حضور پیدا می‌کند، اولین برداشت‌ها و تجربۀ کاربر بسیار مهم است. محتوا و طراحی سایت باید هماهنگ با یکدیگر عمل کنند تا کاربر را به نقطۀ تبدیل هدایت کنند. می‌توانید در این راه از A/B‌تست هم کمک بگیرید.

۳) اهداف متعددی را تنظیم کنید

حتی اگر هدف نهایی شما خرید یک کاربر باشد، تنظیم اهداف اضافی، مانند زمان صرف‌شده در سایت یا تعداد صفحات بازدید‌شده، به شما بینش بهتری دربارۀ مشکلات احتمالی لندینگ‌پیجتان می‌دهد.

منابع

۵/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.