شاید به درک درستی از جایگاه تبلیغات موبایلی در محتوای خود رسیده باشید، اما انتخاب گزینۀ مناسب، شما را سردرگم کرده است. برای انتخاب بهترین گزینه لازم است که انواع تبلیغات موبایلی را بیشتر بشناسید و از مزایا و معایب هرکدام آگاهی پیدا کنید. در قدم بعدی نیز باید بدانید که هدف شما از این تبلیغات چیست؟ با بهدستآوردن نقاط مشترک این سؤالها میتوانید به بهترین شکل ممکن به کسب درآمد از تبلیغات موبایلی دست یابید.
انواع تبلیغات موبایلی پرکاربرد
در این مطلب شما را با ۴ نوع پرکاربرد از انواع تبلیغات موبایلی آشنا میکنیم. در ادامه نیز ۴ نکتۀ مهم را به شما میگوییم. با رعایت این نکات شما میتوانید تبلیغات موبایلی مؤثرتری داشته باشید.
۱) تبلیغات پیامکی
تبلیغات پیامکی از اولین و آسانترین راههای تبلیغات موبایلی است؛ زیرا تمام اپراتورها و موبایلها به آن دسترسی دارند. این مورد، دردسترسترین نوع تبلیغات موبایلی است. البته مدت کوتاهی بسیاری از کسبوکارها آن را نادیده گرفتند، اما این روزها بسیاری از کسبوکارها دوباره به سراغ آن برگشتهاند. آنها پی بردهاند که تبلیغات پیامکی چقدر میتواند اثربخش باشد.
تبلیغات پیامکی شامل پیامهای کوتاهی است که نیازی به طراحی گرافیکی ندارند. البته باید برای ارسال پیام از مخاطب اجازه گرفته شود. برای این هدف میتوانید از دعوتنامه استفاده کنید تا خودشان ترغیب شوند که شمارۀ همراهشان را در اختیارتان قرار دهند. از طرفی دیگر، متن این پیامها باید بسیار خاص باشد؛ زیرا متن ضعیف موجب میشود که مخاطب سریعاً از این پیام بگذرد.
۲) تبلیغات بنری
بنرها به فضای دیجیتال نیز وارد شدند. تعداد گروههایی که از این سبک تبلیغ استفاده میکنند، بسیار زیاد است؛ زیرا این دسته از تبلیغات موبایلی ارزانتر از بقیۀ موارد است. این روش یکسری معایب هم دارد که نباید آنها را نادیده گرفت. بنرها روی موبایل کوچک هستند و همین میتواند خواندنشان را سخت کند. از طرفی دیگر، با این اندازه، محدودیت تعداد کلماتی که میتوانید استفاده کنید وجود دارد. برای انتخاب این روش باید همۀ جنبهها را بررسی کرده و یک تبلیغ بنری مؤثر طراحی کرد.
۳) تبلیغات بینابینی
زمانی که در برنامه یا بازی در موبایلتان میخواهید به مرحلۀ بعد بروید، تبلیغی کل صفحه را میگیرد که به آن تبلیغِ بینابینی گفته میشود. این تبلیغ نسبت به تبلیغات بنری اثرگذاری بیشتری دارد. البته باید مطمئن شد که این روش، عملکرد اصلی برنامه را مختل نمیکند؛ زیرا اثرگذاری منفی باعث میشود که نرخ تعامل بسیار پایین بیاید.
۴) تبلیغات همسان
این دسته از تبلیغات موبایلی ظاهری کاملاً شبیه به محیط کاربری دارند. زمانی که به صفحههای مختلف وارد میشوید، دیگر با تبلیغات معمولی آشنا هستید و بیتفاوت از کنارشان میگذرید. در تبلیغات همسان، محتوا طوری به کاربر نمایش داده میشود که انگار جزئی از مطالب اصلی پلتفرم موردنظر است.
همین مزیت باعث میشود که مخاطب به آن به اندازۀ محتوای خود برنامه توجه کند. ترکیب توضیحات، عنوان و هویت بصری تبلیغات همسان به کسبوکارتان کمک میکند تا پیامتان شفاف بیان شود. هماهنگبودن با اجزای دیگر برنامه باعث میشود که تجربۀ کاربری بهتری برای مخاطب رقم بخورد. در ادامه، مخاطب هم به تبلیغ اعتماد بیشتری میکند. با تبلیغات همسان شانس کلیککردن مخاطب بر آن نیز بیشتر میشود؛ زیرا متوجه نمیشود که تبلیغ است.
چطور تجربۀ خوبی انواع برای تبلیغات موبایلی رقم بزنیم؟
۱) کوتاهی و سادهبودن
بهتر است که در تبلیغات موبایلی از محتوای کوتاهی استفاده کنید. با زیادشدن تعداد تبلیغات، افراد زمان زیادی را روی هر تبلیغ صرف نمیکنند. پس لازم است در تبلیغی که میکنیم به این گزینه بسیار توجه کنیم.
برای مثال، تبلیغات ۳۰ثانیهای ویدئویی در موبایلها بسیار طولانی هستند. کاربران ترجیح میدهند که از این نوع تبلیغات بگذرند؛ اما افراد ویدئوهای ۳ تا ۶ ثانیهای را نادیده نمیگیرند و تماشا میکنند. پس باید توجه داشته باشید که هرچقدر محتوا خوب باشد، نمیتوان از کنار اثر مخرب طولانیشدن، بیتفاوت گذشت.
۲) گیمیفیکیشن
در تبلیغات خودتان گیمیفیکیشن را اضافه کنید. در این نوع تبلیغات موبایلی، افراد زیادی درگیر تبلیغ میشوند. همین امر باعث میشود تا نرخ تبدیل در محتوای تبلیغاتی بیشتر از بقیۀ موارد شود. در این روش، میزان درگیری ذهنی مخاطبان با کسبوکارتان بیشتر میشود و این اتفاق مخاطبان را به مشتریان همراه کسبوکارتان تبدیل میکند. برای مثال، ویدئوهایی که افراد را دعوت میکنند تا در ازای تماشای ویدئو پاداشی دریافت کنند، نوعی گیمیفیکیشن در خود دارند.
۳) تست A/B
اقدام متفاوتی را ترتیب دهید. شما با تست A/B میتوانید مشخص کنید که مخاطبانتان به چه نوع محتوایی بیشتر اهمیت میدهند. تعداد کارهایی که میتوانید از آنها استفاده کنید بسیار است. با این گزینهها میتوانید خیلی خوب با رفتار مخاطب هدف خود آشنا شوید.
درنهایت هم تبلیغی را آماده کنید که اثرگذاری بیشتری دارد. با تست A/B میتوانید فاصلۀ تبلیغ و خرید را کم کنید. در آخر هم میتوانید مخاطب خودتان را به مشتری تبدیل کنید.
۴) شخصیسازی
با گسترش تکنولوژی، افراد کمتر به تبلیغات عمومی توجه نشان میدهند. شخصیسازی تبلیغات موبایلی نیز کمک میکند که تبلیغات اثربخشتری داشته باشید. برای رسیدن به این هدف لازم است که اطلاعات مناسبی از کاربران فراهم کنید. در قدم بعدی، تبلیغ مناسب هر کاربر را فراهم کنید. با این عمل تعامل بیشتری نیز رقم میخورد.
درنهایت
تبلیغات موبایلی علاوه بر مقرونبهصرفهبودن، تنوع بالایی دارد و در دسترس عموم قرار دارد؛ باوجوداین، انتخاب بهترین گزینه که سود بالایی را برای کسبوکارتان به همراه داشته باشد، مشکل است. برای رسیدن به بهترین نتیجه لازم است که در ابتدا اهداف بازاریابی و فروش خودتان را از تبلیغ مشخص کنید. بعد میتوانید با توجه به نقاط مثبت و منفی هرکدام از این انواع تبلیغات موبایلی، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
شما از کدام روش تبلیغات موبایلی استفاده کردهاید؟ هنگام استفاده با چه چالشهایی روبهرو شدهاید؟