پوش نوتیفیکشن چیست؟ کاربرد + نحوه کار و تعرفه تبلیغات پوش
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن چیست؟ + تعرفه و معرفی بهترین سرویس پوش نوتیفیکیشن
بسیاری افراد پوش نوتیفیکیشن را بهعنوان یک روند بازاریابی مهم معرفی میکنند و بر این باورند که در عصر امروزی، نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ عصری که در آن مشتریان و مخاطبانْ دیگر چندان اشتیاقی به دریافت پیام یا ایمیل ندارند و Push Notification بهعنوان جایگزینی عالی، با اصول بازاریابی مبتنی بر مجوز، میتواند همان چیزی باشد که همه به آن نیاز دارند.
در این مطلب از ویپدیا قصد داریم شما را با پوش نوتیفیکیشن و جنبههای گوناگون آن بیشتر آشنا کنیم.
پوش نوتیفیکیشن چیست؟
پوش نوتیفیکیشن (Push Notification) درواقع پیامهای پاپآپ (Pop Up) و قابل کلیکی است که در مرورگرها و اپلیکیشنهای کاربران، صرفنظر از دستگاهی که از آن استفاده میکنند، ظاهر میشود و بهعنوان نوعی کانال ارتباطی سریع عمل میکند و شرکتها را قادر میسازد تا پیامها، پیشنهادها یا سایر اطلاعات را به مشتریان، مخاطبان و کاربران خود منتقل کنند.
پوش نوتیفیکیشن زمان خاص و محدودی ندارد و تا هر وقت که افراد آنلاین باشند، میتوانند این دسته از نوتیفیکیشنها و پیامها را دریافت کنند. این کانال بازاریابی دیجیتال که در سال ۲۰۰۹ معرفی شد، شیوهای نوین و کاربردی را برای انتقال پیام در اختیار بازاریابان دیجیتال و کسبوکارها قرار داد و در چند سال گذشته نیز شتاب و پیشرفت قابل توجهی را شاهد بوده است.
بااینحال، بازاریابان هنوز در حال کشف موارد استفادۀ این نوتیفیکیشنها هستند و طبق تحقیقات انجامشده، این دسته از پیامها بازدیدهای مستمر و تعامل مجدد کاربر را به همراه دارند. برای مثال، تبلیغات پوش نوتیفیکیشن (Push Notification Advertising) یا Push ads نوعی استفاده از ویژگیهای پوش نوتیفیکیشن است که به احتمال زیاد با آن برخورد کردهاید. این قالب بهطور کامل با کمپینهای بازاریابی تبلیغکنندگان مطابقت دارد و به نظر میرسد ابزار مفیدی باشد که به دستیابی و جذب مشتریان کمک میکند. براساس گزارشها، میانگین نرخ بازشدن این نوتیفیکیشنها ۹۰٪ است.
اما تبلیغات پوش نوتیفیکیشن چیست و چگونه کار میکند؟
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن در همان قالب اعلانها ارائه میشوند. این تبلیغات بهصورت پیامی کوتاه روی صفحهنمایش تلفن هوشمند یا رایانۀ کاربران ظاهر میشوند و آنها را به انجام کاری ترغیب میکنند.
اغلب تبلیغات پوش نوتیفیکیشن شامل اعلانی کوتاه (پیام هشدار) همراه با نمادی هستند که ناگهان روی صفحۀ کاربر ظاهر میشوند. از این تبلیغات میتوان برای ارائۀ پیشنهادها و بهروزرسانیهای داغ، ارسال یادآوری برای تکمیل خرید و موارد دیگر استفاده کرد.
این نوع تبلیغات اغلب با تبلیغات همسان مقایسه میشود؛ زیرا بیشتر مزایای تبلیغات همسان مانند کاربرپسندتربودن و مزاحمت کمتر برای کاربران را داراست.
اگرچه هم پوش نوتیفیکیشنها و هم تبلیغات پوش نوتیفیکیشن پیامهایی مبتنی بر اینترنت هستند و شباهتهایی دارند، مثلاً نحوۀ نمایش و سرعت آنها، اما این دو یکی نیستند و باید تمایزات آنها را مدنظر داشت.
این نوتیفیکیشنها توسط دستگاهها ارسال میشوند. برای مثال، سیستم مالکان را از بهروزرسانیهای سیستمعامل مطلع میکنند، یا یک اپلیکیشن، کاربران خود را از ویژگیهای جدید اپلیکیشن مطلع میکند. درحالیکه هدف تبلیغات پوش نوتیفیکیشن ارائۀ محتوای تبلیغاتی است.
آناتومی پوش نوتیفیکیشن
این نوتیفیکیشنها از عناصر مختلفی تشکیل شدهاند و معمولاً یک عنوان، پیام، تصویر و حتی لینک را در خود جای میدهند. در این دسته از اعلانها معمولاً از تصاویری در زمینه استفاده میشود تا پیام منتقلشده کلمات کمتری را در بر بگیرد و بهنوعی، تصویر ارائهشده بهتنهایی بتواند پیام لازم را منتقل کند. در ادامه میتوانید تصویری از آناتومی و اجزای یک Push Notification را مشاهده کنید:
در ساخت Push Notification، از عنوانی واضح استفاده کنید، متن خود را در محدودۀ کاراکترهای توصیهشده بنویسید، تصاویر درستی را به کار بگیرید و لینکها و فراخوان به اقدام (کال تو اکشن یا بهاختصار CTA) درستی ارائه دهید تا مشتریان و کاربران شما به کلیککردن روی آن ترغیب شوند.
پوش نوتیفیکیشنها پیامهای ساده و جذابی هستند که میتوان بهراحتی به آنها پاسخ داد. همچنین، رسانهای مؤثر برای شرکتها به شمار میآیند، چراکه مخاطبان را بهخوبی درگیر میکنند، حتی در زمانهایی که در محیط سایت یا اپلیکیشن حضور ندارند.
پیامهای Opt-in چه هستند و چه ضرورتی دارند؟
پیام اُپتاین (Opt-in Message) اولین نوتیفیکیشنی است که برای مشترکان احتمالی خود ارسال میکنید.
این نوتیفیکیشن، فرایند تبدیلشدن یک بازدیدکننده به مشترک وفادار را تعیین میکند؛ ازاینرو، باید ارزشی را به مخاطبان منتقل کند. هنگامی که Push Notification را در سایت خود راهاندازی کردید، بازدیدکنندگان سایت یک کادر کوچک و پیام opt-in در مرورگر خود خواهند دید؛ کادری که از آنها میپرسد که آیا میخواهند از سایت شما نوتیفیکیشن و اعلان دریافت کنند یا خیر.
ازآنجاییکه این نوع اعلانها مبتنی بر مجوز/رضایت هستند، سایت یا برنامهای که کمپین را ارسال میکند باید همیشه از کاربران بخواهد که برای دریافت این نوتیفیکیشنها اعلام رضایت کنند.
این کار را میتوان با پرسیدن مستقیم از کاربران انجام داد، اینکه آیا میخواهند این نوتیفیکیشنها را بپذیرند یا میخواهند رد کنند. همچنین میتواند پیشنهادی ظریف باشد که در آن مشتریان متقاعد میشوند براساس مزایایی که دریافت خواهند کرد، آن را انتخاب کنند. بهطور مثال، یک سؤال مستقیم میتواند این باشد: «برای مجوز دریافت Push Notification روی بله یا خیر کلیک کنید.» درحالیکه یک سؤال غیرمستقیم میتواند این باشد: «برای دریافت اطلاعیههای تخفیف ویژۀ ما اینجا را کلیک کنید.»
این درخواست معمولاً در طول فرایند نصب انجام میشود و بهمحض اینکه کاربران این اجازه را صادر میکنند، بهعنوان مشترک به پایگاه دادههای شما اضافه میشوند و شما میتوانید شروع به ارسال نوتیفیکیشن برای تعامل با آنها کنید، آنها را هدف قرار دهید و پیشنهادهای گوناگونی برایشان ارسال کنید یا حتی آنها را از آخرین اخبار و تخفیفهای کسبوکارتان باخبر سازید.
برای اینکه بتوانید ارتباطات شخصیتری با مخاطبان خود برقرار کنید، پیامهای Opt-in خود را براساس ۳ معیاری که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، سفارشیسازی کنید:
- براساس اینکه کسبوکار شما چیست و مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند، پیامهای Opt-in خود را زمانبندی کنید.
- زمان ارسال نوتیفیکیشنهای خود را براساس اینکه مخاطبان و بازدیدکنندگان تا چه زمانی در سایت شما تعامل دارند، تعیین کنید.
- صریحاً بیان کنید که انصراف از نوتیفیکیشنهای شما آسان است؛ موضوعی که اعتماد به برند شما را افزایش میدهد.
انواع تبلیغات پوش نوتیفیکشن
بهطور کلی، در حال حاضر ۴ نوع پوش نوتیفیکیشن وجود دارد. در ادامه بهشکلی جزئیتر به معرفی هر ۴ نوع میپردازیم:
۱) پوش نوتیفیکیشنهای وب
این دسته از اعلانهای مبتنی بر وب، پیامهایی ارتباطی هستند که از طریق نسخۀ موبایل یا دسکتاپِ وب برای کاربران ارسال میشوند. این پیامهای هشدار، بسته به سیستمعاملی که کاربران از آن استفاده میکنند، بهسادگی در سمت راستِ بالا یا پایین صفحۀ دسکتاپ قرار میگیرند که کاملاً مشابه نحوۀ ارسال پوش نوتیفیکیشن در اپلیکیشنهای مختلف است.
این اعلانها معمولاً در هر زمانی که کاربر در حال فعالیت در مرورگر خود باشد، روی صفحۀ دسکتاپ یا گوشی هوشمند او ارسال میشوند؛ صرفنظر از اینکه در سایت یک کسبوکار حضور داشته باشند یا خیر.
پوش نوتیفیکیشنهای وب بهطور عمده توسط بازاریابان برای افزایش تعامل سایت و تشویق بازدیدکنندگان به بازگشت به سایتشان و درنتیجه افزایش نرخ تبدیل استفاده میشوند.
ساختن این نوتیفیکیشنهای وب برای یک سایت نسبتاً آسان است و اشخاصی که پیشزمینۀ فنی کمی دارند نیز میتوانند به ساخت این نوتیفیکیشنها دست بزنند. این ویژگی درواقع همان چیزی است که این اعلانهای وب را به ابزاری مفید برای بازاریابان تبدیل میکند.
۲) پوش نوتیفیکیشنهای دسکتاپ
برخلاف پوش نوتیفیکیشنهای وب، نوع دسکتاپ این اعلانها فقط در دسکتاپ کاربران ظاهر میشوند و عمدتاً توسط محصولاتی که روی دسکتاپ نصب کردهاند، با هدف ایجاد تعامل با مشتری اجرا میشوند. ساخت این اعلانهای دسکتاپ در مقایسه با پوش نوتیفیکیشنهای وب بسیار دشوار است و باید توسط توسعهدهندهای حرفهای صورت بگیرد.
۳) پوش نوتیفیکیشنهای اپلیکیشنهای موبایل
اعلانهای اپلیکیشنهای موبایل نیز توسط یک برنامۀ موجود یا دانلودشده در گوشیهای هوشمند و دستگاههای شما فعال میشوند.
هنگامی که کاربری اپلیکیشن را باز میکند، با استفاده از سرویس Push Notification سیستمعامل، شناسههای منحصربهفردی برای برنامه و دستگاه شما ثبت میشود. این شناسهها با ناشران آن برنامه به اشتراک گذاشته میشوند و سپس بهصورت دستی با هدف افزایش تعامل مشتری برای مخاطبان هدف ارسال میشوند. هنگامی که کاربران اجازۀ ارسال پوش نوتیفیکیشن را به یک برنامه میدهند، پوش نوتیفیکیشنهای آن اپلیکیشن میتوانند در ۳ جایگاه مختلف روی صفحۀ قفل، بهشکل بنری و در قسمت نوتیفیکیشنسنتر (Notification Center) آن گوشی به نمایش گذاشته شوند.
اندروید تنظیمات پیشفرضی برای انتخاب و انصراف دستی کاربران ارائه میدهد، اما iOS، مشروط بر اینکه کاربران با دریافت نوتیفیکیشن موافقت کنند، به اپلیکیشنها اجازه میدهد تا اعلانهای خود را برای مخاطبان هدف ارسال کنند. ایجاد نوتیفیکیشن در اپلیکیشنهای موبایل مانند مدل دسکتاپ بسیار دشوار است و برای ساخت آن به توسعهدهندهای ماهر نیاز دارید.
۴) نوتیفیکیشنهای گجتهای پوشیدنی
پوش نوتیفیکیشنها اکنون روی گجتهای پوشیدنی مثل ساعتهای هوشمند نیز ارسال میشوند و کاربران میتوانند نوتیفیکیشنهای ارسالشده در گوشیهای هوشمند خود را در ساعتهای هوشمند دریافت و تماشا کنند؛ چهبسا به آنها پاسخ هم بدهند.
این دستگاهها بهطور کامل با گوشیهای هوشمند همگامسازی میشوند و به اپلیکیشنها و سرویسها اجازه میدهند تا نوتیفیکیشنهای ارسالشده را بهطور مستقیم از داخل گجت برای کاربران به نمایش بگذارند. بااینحال، ازآنجاییکه نمایشگر دستگاههای پوشیدنی از گوشیهای هوشمند کوچکتر است، این نوتیفیکیشنها نمایشی کاملاً متفاوت دارند و کوتاهتر و چهبسا واضحتر از اعلانهای گوشیهای هوشمند هستند.
دلیل استفاده از پوش نوتیفیکیشن چیست؟
طبق برآوردها و آمارهای بهدستآمده، نرخ کلیک در پوش نوتیفیکیشن ۷ برابر بیشتر از نرخ کلیک ایمیلهای ارسالی (بهطور مثال با استفاده از میلرلایت) است و به سبب مبتنیبرمجوزبودنش، محبوبیت بیشتری میان کسبوکارها و بازاریابان دارد؛ به عبارتی، کاربران، مخاطبان، مصرفکنندگان و دنبالکنندگان کسبوکار یا اپلیکیشن شما فقط در صورتی نوتیفیکیشنهای شما را دریافت میکنند که اجازۀ ارسال را به شما داده باشند.
در ادامه به ۴ ویژگی اصلیِ Push Notification که آن را به یک کانال ارتباطی بسیار قدرتمند برای بازاریابی تبدیل میکند، اشاره میکنیم:
۱) افزایش آگاهی از برند
با استفاده از Push Notification، کسبوکارها میتوانند صرفاً با دریافت مجوز از کاربران، آگاهی از برند خود را در میان مخاطبان فعلیشان افزایش دهند؛ موضوعی که به کاربران نیز امکان میدهد تا از سایتها و کسبوکارهای مورد انتظارشان، پیامی را دریافت کنند.
۲) جذب سرنخهای باکیفیت
بسیاری از کسبوکارها از سرنخهای کم و بیکیفیت رنج میبرند؛ چراکه بازدیدکنندگان اغلب تمایلی به ارائۀ اطلاعات شخصیشان ندارند. Push Notification متکی بر گرفتن اطلاعات نیست و کسبوکارها میتوانند با مجوزهای تککلیکی و بدون درخواست اطلاعات شخصی، مخاطبان را با کسبوکار خود درگیر کنند.
علاوهبراین، پوش نوتیفیکیشنها به سبب مجوزمحوربودن خود این تضمین را به کسبوکار میدهند که مخاطبان وفادار و فعال، پیامها را دریافت میکنند. ازآنجاییکه اکثر کاربران امروزی از مرورگرهایی مانند کروم، سافاری و فایرفاکس استفاده میکنند، طیف گستردهای از مخاطبان، علاقهمند به دریافت پیام و نوتیفیکیشن از سوی کسبوکارهای مورد علاقۀ خود خواهند بود.
۳) افزایش ترافیک بازگشتی
تصور کنید که شما برای اولین بار موفق شدهاید مخاطبانی را به سایت و کسبوکار خود جذب کنید. در مرحلۀ بعد باید به این فکر کنید که چگونه میتوانید آن مخاطبان را حفظ کنید. پیامهای قانعکننده و جذاب میتواند علاقۀ مخاطبان شما را جلب کند و بلافاصله به درگیری آنها منجر شود.
درنتیجه، سعی کنید پیامهای فعال و درعینحال قابل کلیکی ارسال کنید و با شخصیسازی آنها، نوتیفیکیشنهایی هدفمند بسازید. برای افزایش تعامل بازدیدکنندگان با سایت خود میتوانید آنها را با پیشنهادهای تبلیغاتی مختلف، مقالات و مواردی از این دست، درگیر نگه دارید.
۴) صرفهجویی در زمان
اگر شما در جایگاه یک بازاریاب مشغول فعالیت هستید، خیلی زود متوجه میشوید که برای تهیۀ یک خبرنامۀ ایمیلی نیازمند زمان و تلاش بسیار هستید. نوشتن مطالب، مقالات، پیشنهادها و ساختن تصاویری جذابی شامل انیمیشنهای زیبا، و ارسال آنها از طریق ایمیل، فرایندی طاقتفرسا دارد؛ اما در Push Notification و بهطور کلی در نوتیفیکیشن، این موضوع صادق نیست؛ پیامها در اعلانهای مختلف مختصر میشوند و در سریعترین زمان ممکن میتوانند توجه مخاطب را به خود جذب کنند.
چگونه میتوانیم معیارهای بازگشت سرمایۀ Push Notification را محاسبه کنیم؟
بهعنوان یک بازاریاب وب، هنگام طراحی استراتژی ارتباطی خود باید بدانید منابع خود را در کجا سرمایهگذاری میکنید.
نوتیفیکیشنهای وب در مقایسه با اپلیکیشنهای موبایلی که طراحی اعلان در آنها فرایندی پرهزینه است، هزینۀ کمتری را به شما تحمیل میکنند.
بنابراین، دانستن میزان بازگشت سرمایه از کانالهای مختلف، امری ضروری به شمار میآید. میزان بازگشت سرمایۀ پوش نوتیفیکیشنهای وب (Web Push ROI) معیار عملکرد سرمایهگذاری است که در آن، اعلانهای وب برای هدفقراردادن مجدد بازدیدکنندگان یک سایت به نمایش گذاشته میشوند. علاوهبراین، کسبوکارها میتوانند بازگشت سرمایۀ خود را براساس ۸ معیار زیر محاسبه کنند:
- بازدیدکنندگان منحصربهفرد: منظور از این معیار، میانگین بازدیدکنندگان منحصربهفرد در ماه است.
- نرخOpt-in: این نرخ، درصدی از مشترکان هستند که برای دریافت Push Notification مجوز صادر میکنند.
- نرخ تحویل: با فرض اینکه مشترکان به شما مجوز دریافت پیام بدهند، میتوان نسبت نمایش و ارسال پیام را به موفقیت تعداد کل پیامهای ارسالشده محاسبه کرد.
- نرخ کلیک: نرخ کلیک (Clickthrough Rate) درصدی از میزان کلیک در هر پیام ارسالشده است.
- تعداد نوتیفیکیشنها: این معیار درواقع تعداد نوتیفیکیشنهایی است که هر کاربر در ماه روی آن کلیک میکند.
- میانگین ارزش سفارش(برای کسبوکارهای تجارت الکترونیک): این معیار، میانگین کل هر سفارشی را که در یک دورۀ زمانی معین انجام میشود، اندازهگیری میکند.
- میانگین فعالیت ماهانه: این معیار، میانگین زمانی است که یک بازدیدکننده در طول یک ماه در سایتِ کسبوکار شما صرف میکند.
- نرخ تبدیل: یا همان CR به تعداد افرادی اشاره دارد که از میان کل مخاطبان یک سایت یا کسبوکار، هدف موردنظر آن سایت یا کسبوکار (خرید یک محصول، دانلود یک فایل، ثبتنام در خبرنامه و…) را در یک بازۀ زمانی مشخص انجام میدهند.
عناصر مختلف در پوش نوتیفیکیشن
دستهبندی مخاطبان نقش مهمی در استراتژی بازاریابی دارد؛ بنابراین مشترکان خود را دستهبندی کنید و محتوا و نوتیفیکیشنهای مرتبط را براساس عملکرد یا ویژگیهای کاربرانتان ارسال کنید. برای بهرهمندی از حداکثر سود در کمپینهای پوش نوتیفیکیشن خود، ابزاری را انتخاب کنید که به شما امکان میدهد براساس ۵ مورد زیر، اعلانهای خود را شخصیسازی کنید:
۱) بازدید صفحه
سادهترین راه برای پیبردن به هدف کاربران، بررسی رفتارشان است. این بررسی را براساس اقدامات انجامشدۀ بازدیدکنندگان در طول بازدید از صفحۀ سایت خود و نیز لینکهای ارجاعدهنده، کلمات کلیدی جستوجو، پارامترهای پرسوجو و بسیاری موارد دیگر تقسیمبندی کنید.
۲) عناصر کلیکشده
اگر کنجکاوید که بدانید مشترکان شما چگونه با صفحات سایت شما تعامل دارند، فقط کافی است که آنها را براساس عناصر کلیکشده تقسیمبندی کنید تا بتوانید شیوههای مختلف و عناصر مختلف کلیکشده از سوی کاربر را شناسایی کنید؛ بهخصوص برای مواردی مانند کلیک روی سبد خرید یا درگیرشدن با دکمههای خاص فراخوان به اقدام (Call to Action یا بهاختصار CTA).
۳) ویژگیهای مشترکان
مشترکان خود را براساس ویژگیهای مختلف کاربران مانند سیستمعامل، پلتفرم و حتی مرورگر تقسیمبندی کنید؛ این کار، تشخیص و چیدمان استراتژی برای رسیدن به اهداف تجاری را برای شما آسانتر میکند.
۴) موقعیت جغرافیایی
اگر قصد دارید براساس یک موقعیت جغرافیایی خاص، کمپینهای خود را برنامهریزی کنید، باید به دستهبندی مخاطبان خود براساس کشورهای خاص و حتی بهشکل جزئیتر، براساس مناطق مختلف بپردازید. این موضوع باعث میشود که براساس الزامات و ویژگیهای موردنظر کسبوکارتان، حذف یا اضافه کردن یک کشور یا منطقه آسانتر شود.
۵) جاوا اسکریپت/کوکی و API
ابزارهای پوشنوتیفیکیشن خوب به شما این امکان را میدهند تا بخشهای مختلف کمپین خود را سفارشیسازی کنید. اگر یک توسعهدهنده هستید، میتوانید مشترکان خود را براساس متغیرهای رابط برنامهنویسی اپلیکیشن (Application Programming Interface یا بهاختصار API) و جاوا اسکریپت، در کد خود تقسیمبندی کنید. علاوهبراین، میتوانید آنها را براساس کوکیها و اطلاعات ذخیرهشده توسط یک سایت که از سوی مرورگر کاربر بهدستآمده، مدیریت کنید.
کاربرد پوش نوتیفیکیشن در کسبوکارهای مختلف چیست؟
این نوتیفیکیشنها عموماً برای تعامل مجدد، حفظ کاربر و همچنین تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرند.
تبلیغات پوش نوتیفیکیشن بهعنوان یکی از بهترین کانالهای اتوماسیون بازاریابی برای رسانهها، بلاگنویسان و کسبوکارهای تجارت الکترونیک شناخته میشود. بااینحال، کاربرد و استفاده از این کانال فقط به حوزههای ذکرشده محدود نمیشود و نتایج مثبتی در بسیاری از صنایع مختلف به همراه دارد. برای استفاده از Push Notification در هر صنعتی، ۶ مورد زیر را باید در نظر داشت:
- نقش پوش نوتیفیکیشن در استراتژی بازاریابی خود را شناسایی کنید.
- به گروهبندی مخاطبان خود بپردازید.
- اولین پیام Opt-in خود را ایجاد و آن را برای کاربرانتان منتشر کنید.
- تصاویر خوبی را به نوتیفیکیشنهای خود اضافه کنید و در نظر داشته باشید که این اعلانها از نظر بصری جذابیت کافی را داشته باشند.
- نوتیفیکیشنهای خود را برنامهریزی کنید و زمانبندی مناسبی برای آنها داشته باشید تا بتوانید نحوۀ ارسال آنها را بهخوبی کنترل کنید.
- برای افزایش ترافیک، مشوقهای ویژهای به مخاطبان هدف خود ارائه دهید.
حوزۀ کسبوکارهای تجارت الکترونیک
بخش اعظمی از کاربران پوش نوتیفیکیشن در صنعت تجارت الکترونیک (eCommerce) فعال هستند و این اعلانها معمولاً برای تبلیغ فروش یا معاملات حساس به زمان، اعلام محصولات جدید و ارائۀ تبلیغات پوش نوتیفیکیشنِ شخصیسازیشده در این صنعت، استفاده میشوند. پوش نوتیفیکیشنها در این حوزه همچنین برای یادآوری یک سبد خرید یا محصولاتی که در سبد خرید رها شدهاند، برای کاربران ارسال میشوند.
حوزۀ بازی و گیم
بخش اعظمی از جمعیت جهان بهطور منظم از کامپیوترهای شخصی، گوشیهای هوشمند و تبلت خود برای بازیکردن استفاده میکنند. چگونه میتوانید از این مخاطبان برای افزایش ترافیک سایتهای خود استفاده کنید؟ چند سال پیش، استودیوهای سازندۀ بازیهای مختلف، با ارسال یک ایمیل به مخاطبان و کاربران خود میتوانستند این نیاز را برطرف کنند؛ اما امروز، جایگزین بهتری وارد عرصه شده است: پوش نوتیفیکیشن.
روشهای مختلفی برای ایجاد تعامل با کاربران وجود دارد، اما تمام پیشنهادات تبلیغات و بستههای هدیه، ترافیک کافی را برای استودیوهای سازنده به همراه ندارد. به همین سبب نیز بسیاری از بازیسازان مختلف مثل استودیوی یوبیسافت (Ubisoft)، از پوش نوتیفیکیشن برای تعامل مجدد با کاربران استفاده میکنند.
حوزۀ آموزش و تحصیل
سایتهای آموزشی میتوانند از Push Notification برای ارتباط آنلاین با مشترکان خود، ارسال محتوای بهروزرسانیشده به دانشآموزان فعلی در زمان واقعی یا افزایش تعامل کاربران بالقوه برای یادگیری استفاده کنند. با پوش نوتیفیکیشن، سایتهای آموزشی میتوانند:
- با حقایق جالب، بازدید مجدد از صفحۀ خود را تشویق کنند.
- با دادن اطلاعات ارزشمند و بهروزرسانیهای مختلف دربارۀ دوره، با دانشآموزان بهشکل آنلاین در ارتباط باشند.
- تجربۀ دانشآموزان را با ارائۀ اطلاعاتی مانند استراتژیهای کلیدی، نکات یا مواردی از این دست بهبود ببخشند.
- برای بازگرداندن کاربران، میتوانند دورههای مختلف را تبلیغ کنند.
حوزۀ گردشگری و سفر
اخیراً در صنعت گردشگری و سفر شاهد افزایش استفاده از نوتیفیکیشنها، چه در گوشیهای هوشمند و چه در وبسایتها بودهایم؛ از یادآوری برای اعلام حضور گرفته تا اطلاعیههایی درمورد تغییر در زمان سفر و بلیتها. پوش نوتیفیکیشن به کسبوکارهای این حوزه اجازه میدهد تا مشتریان را با اطلاعات بهموقع و حیاتی، بهروز نگه دارند.
از چه راههایی میتوان تبلیغات نوتیفیکیشن ارسال کرد؟
ارسال پوش نوتیفیکیشن تبلیغاتی از چند روش مختلف صورت میگیرد که درک تفاوت آنها برای اغلب کاربران عادی میسر نیست. برای مثال، در یک روش رایج، صاحبان سایتها با قراردادن اسکریپت در سایت خود و پس از کسب مجوز از کاربر، روی مرورگری که کاربر با آن از سایت بازدید کرده، تبلیغات پوش نوتیفیکیشن ارسال میکنند. از سوی دیگر، توسعهدهندگان اپلیکیشن همین کار را با نصب SDK در نرمافزار خود انجام میدهند.
تعرفه تبلیغات پوش نوتیفیکیشن
تعرفۀ این نوع تبلیغات بسته به چند عامل، متفاوت است. اول اینکه هزینهها را به کدام روش پرداخت میکنید؟ هزینه به ازای کلیک یا هزینه به ازای ارسال؟ و در هر دو حالت، تعرفۀ تبلیغات عادی از تبلیغات رفتارمحور متفاوت خواهد بود. بنابراین میتوان ۴ مدل زیر را برای تبلیغات پوش نوتیفیکیشن در نظر داشت:
- عادی کلیکی
- عادی ارسالی
- رفتارمحور کلیکی
- رفتارمحور ارسالی
ازطرفی، سرویسدهندگان تبلیغات اغلب امکان قیمتگذاری با استفاده از بید شناور را نیز به شما میدهند؛ یعنی اینکه میتوانید برای تبلیغ در برخی سایتهای پرطرفدار و پربازدید، قیمت کلیک متفاوتی پرداخت کنید و شانس خود را برای نمایش تبلیغاتتان در آن سایتها افزایش دهید.
پیش از همۀ اینها، میتوانید مشخص کنید که تبلیغ شما روی موبایل نمایش داده شود یا دسکتاپ؟ یا هر دو؟ این انتخاب هم روی هزینۀ پرداختی تأثیر میگذارد.
بهترین سرویس پوش نوتیفیکیشن چیست؟
برای اجرای تبلیغات پوش نوتیفیکیشن، لازم است سرویس مناسب Push Notification را انتخاب کنید. در حال حاضر سرویسهای خارجی و داخلی زیادی برای این کار وجود دارد که هریک مزایا و معایب خود را دارند و شما میتوانید پس از بررسی دقیق هرکدام، متناسب با نیازهای خود بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه چند سرویس پوش نوتیفیکیشن را فهرست میکنیم.
سرویسهای پوش نوتیفیکیشن در جهان
هرچند سرویسهای خارجی بسیار خوبی وجود دارد، اما با توجه به تحریمهای وضعشده، امکان استفاده از خدمات آنها برای کاربران ایرانی دشوار است. چند مورد از بهترین این سرویسها عبارتاند از:
- OneSignal
- Google Firebase
- LeanPlum
- Pushbots
- PushCrew
- Airship
- CataPush
- PushAlert
- و…
سرویسهای پوش نوتیفیکیشن در ایران
همانطور که گفتیم، تحریمهای وضعشده، کاربران ایرانی را بهسمت استفاده از سرویسهای داخلی پوش نوتیفیکیشن سوق داده است. ۳ مورد از این سرویسدهندهها عبارتاند از:
۱) نجوا
این سرویس یک پنل رایگان ارائه میدهد و در کنار آن، دو پنل پایه و پیشرفته نیز دارد که از امکانات بیشتری برخوردارند و برای کسبوکارهای جدید و در حال رشد مناسبترند.
پیادهسازی آسان، امکان گروهبندی کاربران، امکان زمانبندی ارسال پیام، ارسال با سرعت بالا، گزارشگیری کاربردی و وجود هر دو نوع وب پوش و اپ پوش ازجمله مزیتهای استفاده از این سرویس است.
۲) پوشه
این سرویس دارای سه پلن رشد،حرفهای و اختصاصی برای هر دو نوع وب پوش و اپ پوش است. هریک از پلنها امکانات ویژۀ خود را دارند. پوش برمبنای موقعیت جغرافیایی، پوش برنامهریزیشده و پوش شخصیسازیشده برای کسبوکارها از امتیازات این سرویس است.
با استفاده از سرویس پوشه میتوانید به برنامههای خود در پلتفرمهای اندروید، آیاواس و وب اعلانْ ارسال کنید. فریمورکهایی که با پوشه سازگارند اندروید استودیو، یونیتی، کوردوا، آیونیک، زامارین، ریاکت نیتیو و… هستند.
۳) پوشنامه
سرویس پوشنامه، برای تبلیغات اپلیکیشنها، سایتها، کانالهای تلگرام و صفحات اینستاگرام مناسب است. پوشنامه سرویسهای پوش نوتیفیکیشن خود را براساس تعداد ارسال تعریف میکند. تعداد دریافت یا ویو، معمولاً ۶۰ تا ۸۰ درصد و نرخ کلیک، معمولاً ۰.۵ تا ۲ درصد است.
۲۵ نکته کلیدی در تبلیغات پوش نوتیفیکیشن
برای اینکه نرخ کلیک تبلیغات پوش نوتیفیکیشن خود را افزایش دهید، باید مواردی را رعایت کنید. در ادامه چند مورد از مهمترین این نکات را آوردهایم:
- افراد فقط روی پوش نوتیفیکیشنهای ارزشمند کلیک میکنند. به آنها نشان دهید که با کلیککردن روی اعلانِ شما به چیز ارزشمندی دست خواهند یافت.
- کنجکاوی کاربران را تحریک کنید تا روی اعلان کلیک کنند.
- به کاربران کمک کنید تا به اهداف خود برسند. اعلان شما باید آنها را برای رسیدن به آن هدف ترغیب کند.
- کاربران خود را گروهبندی کنید و با بررسی برخی پارامترهای رفتاری، اقدام به ارسال اعلانهای کاملاً اختصاصی کنید و از این طریق بازدهی کمپین خود را افزایش دهید.
- موقعیت مکانی کاربران را در نظر بگیرید. کدام کشور، شهر و محله؟ طبیعی است تبلیغ فروشگاهی در شرق تهران، بهتر است برای کاربران همان محدودۀ جغرافیایی ارسال شود تا اثرگذارتر باشد.
- دستگاه کاربران را در نظر بگیرید. نمایش نوتیفیکیشن در دستگاههای مختلف (اندروید، ios و دسکتاپ) متفاوت است.
- یک بهروزرسانی هیجانانگیز به کابران ارائه دهید.
- در تبلیغات پوش نوتیفیکیشن از اثبات اجتماعی استفاده کنید، زیرا میتواند نرخ کلیک را افزایش دهد.
- کد تخفیف ارائه کنید. کدهای تخفیف بسیار ترغیبکنندهاند و نرخ کلیک بالایی دارند.
- از رسانههای غنی بهویژه تصاویر جذاب استفاده کنید. استفاده از تصاویر مناسب، شانس کلیککردن توسط کاربران را بالا میبرد.
- روی زبان و لحن پوشهای خود کار کنید. از لحن راحت و محاورهای استفاده کنید. شوخ، هوشمندانه و بازیگوش باشید.
- کوتاه، واضح و مفید بنویسید؛ بهطوری که تمام متن شما روی لاک اسکرین گوشی جا شود.
- کاری کنید که کاربران احساس کنند خودی هستند. با آنها خودمانی باشید و البته متناسب با ویژگیهای مخاطبان هدف خود، مراقب حد این خودمانیبودن باشید.
- پیامهای خود را متناسب با علایق و ترجیحات افراد شخصیسازی کنید تا نرخ کلیک تبلیغات شما افزایش پیدا کند.
- پیشنهادهای شخصی ارائه دهید.
- با توجه به محتوای پوش، بهترین زمان را برای ارسال آن در نظر بگیرید.
- هنگامی که کاربران غیرفعالاند، برایشان اعلان بفرستید. این کار نوعی یادآوری خوب است.
- یک رویداد آینده را تبلیغ کنید.
- یک پرسش ساده بپرسید.
- احساس فوریت ایجاد کنید.
- از اصل روانشناختی فومو یا ترسِ ازدستدادن برای نوشتن متن پوش نوتیفیکیشنهایتان استفاده کنید. یک پیشنهاد با زمان محدود تبلیغ کنید؛ مثلاً بنویسید: «تخفیف ۵۰درصد؛ فقط ۲۴ ساعت فرصت دارید».
- درخواست امتیاز یا بررسی کنید.
- یک داستان مقاومتناپذیر بگویید.
- از ایموجیهای مناسب استفاده کنید.
- زیادهروی ممنوع! در فرستادن پوش افراط نکنید. ارسال بیش از حد نوتیفیکیشن باعث میشود کاربران اعلانهای شما را خاموش کنند و نادیده بگیرند.
سخن آخر
پوش نوتیفیکیشنها پیامهای مستقیمی را به مرورگر بازدیدکنندگان ارسال میکنند، دسترسی آنلاین شما به کاربران را افزایش میدهند و این امکان را در اختیار شما قرار میدهند تا با یک کلیک، بهراحتی با مشترکان خود ارتباط برقرار کنید. درنتیجه، استراتژیهای مختلف و کمپینهای پوش نوتیفیکیشن را راهی برای تعامل مجدد با کاربران فعلی و درگیرکردن مخاطبان بالقوه در نظر بگیرید.
سؤالات متداول
تعرفۀ تبلیغات پوش نوتیفیکیشن چقدر است؟
تعرفۀ تبلیغات پوش نوتیفیکیشن بسته به چند عامل، متفاوت است. اول اینکه هزینهها را به کدام روش پرداخت میکنید؟ هزینه به ازای کلیک یا هزینه به ازای ارسال؟ و در هر دو حالت، تعرفۀ تبلیغات عادی از تبلیغات رفتارمحور متفاوت خواهد بود.
بهترین سرویس برای ارسال پوش نوتیفیکیشن چیست؟
در حال حاضر سرویسهای خارجی و داخلی زیادی برای این کار وجود دارد که هریک مزایا و معایب خود را دارند و شما میتوانید پس از بررسی دقیق هرکدام، متناسب با نیازهای خود بهترین انتخاب را داشته باشید. OneSignal یکی از بهترین سرویسهای خارجی است که البته استفاده از آن به دلیل تحریمهای وضعشده با دشواری همراه است.
پوش نوتیفیکیشن کلیکی بهتر است یا پوش نوتیفیکیشن ارسالی؟
تنها تفاوت این دو روش، در شیوۀ پرداخت هزینههاست. در تبلیغات پوش نوتیفیکیشن کلیکی، شما به ازای هر کلیک کاربر روی تبلیغتان هزینه میپردازید، اما در پوش نوتیفیکیشن ارسالی به ازای هر ارسالِ موفق هزینه پرداخت میکنید. نوع تبلیغاتی که انتخاب میکنید، بستگی به هدف شما از تبلیغکردن دارد.