بازار کار دیجیتال مارکیتنگ ؛ چطور در حوزه مارکتینگ کار پیدا کنیم؟

مطالعات نشان می‌دهد که انسان‌ها در طول عمر کاری‌شان، بین سه تا هفت بار تغییر شغل می‌دهند. این موضوع نشان‌ می‌‌دهد که هرگز برای تغییر مسیر شغلی، دیر نیست.

در حال حاضر، در سطح جهان، شکاف قابل توجهی در مهارت‌های دیجیتال بین مردم مشاهده می‌شود و این یک فرصت طلایی برای افراد علاقه‌مند به این حوزه است. اگر شما اشتیاق، انگیزه و پشتکار کافی برای به‌دست آوردن شایستگی لازم را داشته باشید، در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ، کاری سرگرم‌کننده، باارزش، پربار و صدالبته پر از چالش‌های متنوع، منتظر شماست تا آن را به چنگ بیاورید.

اگر به فکر تغییر مسیر شغلی خود و شروع کار در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ هستید، گفتن اینکه از کجا باید شروع کنید و چه‌کاری باید انجام دهید، از انجام‌دادن آن آسان‌تر است!

برای اینکه به شما کمک کنیم بهترین شروع ممکن در این مسیر را داشته باشید، در این بلاگ‌پست، نکاتی را که برای تغییر مسیر شغلی و تضمین موفقیت در کسب شغلی در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ باید به آن‌ها توجه کنید، آورده‌ایم.

یادگیری اصول دیجیتال مارکتینگ در قدم اول

بعید است بدون دانش و مهارت‌های اساسی و اولیۀ دیجیتال مارکتینگ، بتوانید شغلی در این حوزه برای خود دست‌وپا کنید. با‌این‌حال، برای شما مواردی را لیست کرده‌ایم که دانستن آن‌ها برای این تغییر مسیر شغلی یا کسب اولین شغلتان در دیجیتال مارکتینگ، از نان شب هم واجب‌تر است!

درک حوزه کار دیجیتال مارکتینگ

برای داشتن تغییر مسیر شغلی موفق و پرش در دنیای دیجیتال مارکتینگ، علاوه بر اینکه باید مجموعه‌ای از توانمندی‌ها و مهارت‌ها را داشته باشید، باید نشان دهید که درک کاملی از اخبار و ترندهای روز این حوزۀ پویا دارید. برای نمونه، می‌توانید با خواندن بلاگ‌پست‌های این وب‌سایت‌ها از ترندها و اخبار روز دنیا آگاه شوید:

  1. وی‌پدیا (بلاگ صباویژن)
  2. The MOZ Blog
  3. The Social Media Examiner
  4. HubSpot
  5. The official Neil Patel Blog

کسب تجربه در فضای مارکتینگ

قبل از اینکه وارد یک شغل تمام‌وقت در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ شوید، کسب تجربۀ عملی نه‌تنها به شما اعتماد‌به‌نفس و دانش بیشتری را هدیه می‌دهد، بلکه جذابیت شما را برای کارفرماهای بالقوه بیشتر می‌کند.

برای کسب تجربۀ عملی موردنیاز جهت موفقیت، باید مهارتتان را در انجام این کارها تقویت کنید:

  • کارآموزی در یک شرکت معتبر که بتوانید روی پروژه‌ها، داده‌ها و مشتریان واقعی کار و تجربه‌اندوزی کنید.
  • پروژه‌های دیجیتال مارکتینگ دوستان، خانواده یا برندهای شخصی یا کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ را به‌طور رایگان انجام دهید. انجام این کارها می‌تواند در ازای کسب تجربۀ بیشتر و دریافت توصیه‌نامه یا همان تستیمونیال و… برای درج در رزومه، حساب لینکدین و… باشد.
  • یک وبلاگ شخصی راه‌اندازی کنید تا مهارت نگارش و دانش تخصصی خودتان در این حوزه را به رخ کارفرماهای بالقوه بکشید. در کنار این مورد، فرصت طلایی نویسندگی به‌عنوان نویسندۀ مهمان در وب‌سایت‌هایی که این امکان را فراهم کرده‌اند، از دست ندهید. انجام این موارد اشتیاق و پویایی ذاتی شما را نشان می‌دهد؛ یعنی همان دو خصیصه‌ای که مردم در دیجیتال مارکترهای آینده‌نگر، به ‌دنبال آن هستند.
  • در گفت‌وگوهای شبکه‌های اجتماعی، به‌طور فعال شرکت کنید. افکار و محتوای خود را به‌طور منظم از طریق شبکه‌های اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارید؛ با این کار علاوه بر اینکه تخصص خود را در معرض دید دیگران قرار می‌دهید، مهارت‌های خود را هم تقویت می‌کنید.
    حضور در شبکه‌های اجتماعی می‌توانند دایرۀ ارتباطی‌تان را افزایش دهد و گاهی شبکه‌سازی ناشی از این حضور فعال، می‌تواند سیلی از پیشنهادها و پروژه‌های کاری را به‌سمت شما روانه سازد.
  • حضور در رویدادهای حضوری مرتبط با این حوزه، علاوه بر تقویت شبکۀ ارتباطی می‌تواند به شما کمک کند تا در بین همکاران و کارفرمایان بالقوه به‌عنوان یک متخصص دیجیتال مارکتینگ شناخته شوید.

آیا از شرایط لازم برای کار در حوزه مارکتینگ برخوردار هستید؟

بدون شک، یکی از بهترین روش‌ها برای سنجش مهارت‌هایتان، داشتن درک کامل از ابتداییات و ضروریات دیجیتال مارکتینگ، و استفاده از تجربیات ارزشمند استاد‌ها و متخصصان این حوزه است. برای تحقق این دو موضوع، می‌توانید در دوره‌های دیجیتال مارکتینگ شناخته‌شده و کارآمد شرکت کنید.

با شرکت در یک دورۀ دیجیتال مارکتینگ خوب، علاوه بر اینکه گواهینامه‌ای دریافت می‌کنید که مهارت‌ها و دانشتان در این حوزه را ثابت می‌کند، به منابع گران‌بهایی دسترسی پیدا می‌کنید (که اگر خودتان می‌خواستید جمع‌آوری کنید، پیداکردنشان شاید مدت‌ها از شما زمان می‌گرفت) که به شما این امکان را می‌دهد که با سرعت مناسب مطالعه کنید و دانشتان را افزایش دهید.

دیجیتال مارکتینگ را از کجا شروع کنیم؟

برای ایفای نقشی که باعث می‌شود به حرفه‌ای تخصصی درزمینۀ دیجیتال مارکتینگ دست پیدا کنید، باید اقداماتی را برای به‌نمایشگذاشتن مهارت‌ها، مورد‌اعتماد‌بودن، تطبیق‌پذیری، اشتیاق و تخصصتان انجام دهید. علاوه‌بر‌این، کسب‌وکارهایی هم وجود دارند که به‌ دنبال افراد تازه‌کار بااستعدادی هستند که بتوانند حین کار آموزش ببینند، رشد کنند و مهارت‌های خود را ارتقا بخشند.

برای آنکه بتوانید توجه کارفرمای احتمالی را به خود جلب کنید، یک‌سری بایدها و نبایدها وجود دارد که بر موفقیت‌آمیز بودن یا نبودن درخواستتان تأثیر می‌گذارند.

بایدها

  • فعال باشید و برای تمامی مشاغل بازاریابی دیجیتال که به مهارت‌هایی ابتدایی در این زمینه احتیاج دارند و فکر می‌کنید ارزشمند هستند و به رشد و توسعه‌تان کمک می‌کنند، درخواست همکاری بفرستید، حتی اگر به‌ نظر می‌رسد برای آن کار، چندان مناسب نیستید.
  • فعالیت خود را در شبکه‌های اجتماعی، به‌خصوص لینکدین آغاز کنید و رزومۀ خود را برای سایت‌ها یا مؤسسه‌های کاریابی معتبر ارسال کنید تا در معرض دید کارفرماها قرار بگیرید.
  • در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید، دانش خود در حوزۀ خاصی از صنعت را به ‌اشتراک بگذارید، با افرادی که می‌توانند بر حرفه‌تان اثرگذار باشند گفت‌وگو کنید، و مهارت بازاریابی شبکه‌های اجتماعی خود را به ‌نمایش بگذارید.
  • دائماً در حال یادگیری باشید، به‌روز باشید و جدیدترین اخبار صنعت بازاریابی دیجیتال را دنبال کنید و نشریات مربوط به حوزۀ تخصصی‌تان را مطالعه کنید.
  • بلاگ‌نویسی را آغاز کنید و به‌طور منظم مقاله‌های جذاب با موضوعی خاص مانند بازاریابی ایمیلی، بازاریابی محتوایی، سئو، تبلیغات و… منتشر کنید تا مهارت‌های بازاریابی و لحن منحصربه‌فرد خودتان را به ‌نمایش بگذارید.
  • پیش از آنکه برای شغلی رزومه ارسال کنید، زمانی را برای تحقیق دربارۀ کارفرما اختصاص دهید و در صورت لزوم، رزومه یا هر روش ارتباطی دیگر را براساس آن تنظیم کنید.

نبایدها

  • نباید دربارۀ مهارت‌ها، تجربه‌ها یا گواهینامه‌های خود اغراق کنید یا دروغ بگویید. اگر برای دریافت کاری دروغ بگویید، نمی‌توانید آن را برای طولانی‌مدت نگه دارید.
  • به امید دریافت شغلی در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ، معرفی‌نامه‌ها و رزومه‌های عمومی ارسال نکنید. در این صورت، درخواست شما به‌طور مستقیم به انتهای خیل درخواست‌ها فرستاده خواهد شد.
  • از دانش خود احساس رضایت داشته باشید و فکر کنید همین سطح از دانشی که دارید، کافی است. دانش و ثبات، دو مورد از بزرگ‌ترین و بهترین نیروهای محرکه برای موفقیت در بازاریابی دیجیتال هستند.
  • اگر احساس می‌کنید نیاز به کمک دارید، نباید از کمک‌گرفتن و مشاوره با افراد متخصص بترسید.

سخن پایانی

تغییر شغل، یک تصمیم بزرگ است و مستلزم تلاش، پشتکار، تداوم و تعهد است؛ تصمیمی که نباید یک‌شبه آن را بگیرید و باید تمام جوانب را بسنجید. کسب مهارت و دانش موردنیاز دیجیتال مارکتینگ اگرچه ممکن است در ابتدای مسیر، چالش‌برانگیز باشد، اما بعد از برداشتن قدم‌های اولیه، اعتمادبه‌نفس کافی را کسب می‌کنید و این شغل پربار، تا مدت‌ها کامتان را شیرین می‌کند.

در این شغل، نیاز دارید که کار با ابزارها و فناوری‌های مورد نیاز برای رویارویی با چالش‌های پیش رو را یاد بگیرید. برای این کار می‌توانید سری به بلاگ‌پست‌های مرتبط با بازاریابی دیجیتال در وی‌پدیا بزنید.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.