معرفی روش‌های جذب مشتری برای فروش بیشتر

20 تکنیک جذب مشتری + توصیه‌های بزرگان

تنها سؤالی که بیشتر صاحبان کسب‌وکار به دنبال پاسخ آن هستند این است که روش‌های جذب مشتری کدام‌اند. این موضوع اصلاً تعجب‌آور نیست؛ زیرا مشتریان بیشتر، به فروش و پول بیشتر منجر می‌شوند.

آیا جذب مشتری کار دشواری است؟ نکتۀ جالب توجه این است که ۲۹٪ کسب‌و‌کارهای کوچک به دلیل کمبود پول و درآمد با شکست مواجه می‌شوند. در این مطلب ۲۰ روش جذب مشتری برای فروش بیشتر را معرفی می‌کنیم. اگر به دنبال راهی برای کسب درآمد بیشتر هستید، این بلاگ پست را تا انتها مطالعه کنید.

چرا جذب مشتری مهم است؟

در دنیای بازاریابی، «مدیریت دانش مشتری و فرایند جذب، به فرایندها و ابزارهایی اشاره دارد که یک کسب‌وکار برای دریافت، ذخیره‌سازی و تحلیل اطلاعات مشتریان، با هدف افزایش فروش و حفظ مشتریان وفادار، از آن‌ها استفاده می‌کند.» این فرایند با استفاده از استراتژی‌های بازاریابی مانند تبلیغات هدفمند، تبلیغ و سایر کمپین‌های بازاریابی برای افزایش فروش انجام می‌شود.

جذب مشتری به دلایل متعددی مهم است. زیرا در مرحلۀ اول، به یک کسب‌و‌کار اجازه می‌دهد تا پایگاه مشتری خود را گسترش دهد که خود می‌تواند به افزایش فروش و افزایش سود کمک کند. بدون یک جریان ثابت از مشتریان جدید، کسب‌و‌کار، به‌خصوص در بازار رقابتی، می‌تواند دچار رکود یا حتی سقوط شود. علاوه‌بر‌این، جذب مشتری برای رشد بازاریابی بسیار مهم است. بازاریابی بر رشد سریع کسب‌و‌کار از طریق بهینه‌سازی استراتژی‌های بازاریابی متمرکز است.

به‌طور خلاصه، جذب مشتری فرایند آوردن مشتری جدید به یک تجارت و تبدیل آن‌ها به پول است که برای رشد‌ و افزایش فروش ضروری است.

تکنیک‌های جذب مشتری (۲۰ تکنیک کاربردی)

۱) تمرکز روی مزایای محصول

شما باید مزیت رقابتی خود نسبت به رقبا را در نظر مشتریان خود به‌شکل دیگری نشان دهید. در واقع براساس مزایایی که ارائه می‌دهید، مشتری تصمیم می‌گیرد که از شما خرید کند. بنابراین، روی مزایای محصول خود تمرکز کنید.

شما با اشاره به شایستگی‌ها و مزایایی که مشتریان می‌توانند از استفاده از یک محصول یا خدمات به دست آورند، مشتریان جدیدی را جذب می‌کنید. برخی از کسب‌و‌کارها در بازارها فریاد می‌زنند که چرا مردم باید از آن‌ها خرید کنند. تبلیغات راهی عالی است برای بیان این موضوع که چگونه مشتریان می‌توانند با استفاده از محصول یا خدمات شما، سود ببرند.

۲) استفاده از تکنیک‌های صحیح مذاکره

مذاکره‌کنندگان ماهر معمولاً نگران یافتن راه‌حلی هستند که هر دو طرف را راضی کند. آن‌ها به دنبال موقعیت‌هایی هستند که «برد-برد» نامیده می‌شود؛ موقعیتی که هر دو طرف از نتایج مذاکره راضی هستند.

بهترین مذاکره‌کنندگان سؤالات خوبی می‌پرسند تا بفهمند مشتری دقیقاً به چه چیزی نیاز دارد. آن‌ها صبور و بسیار آماده هستند.

کاربرد و مزیت محصول خود را با مشتری به اشتراک بگذارید تا بتواند آگاهانه تصمیم بگیرد. به‌جای تمرکز روی قیمت، روی ارزشی تمرکز کنید که مشتریان شما در برابر قیمتی که می‌پردازند، به دست می‌آورند.

۳) برگزاری رویدادهای حضوری

برای تبلیغ محصول یا خدمات خود رویدادی برگزار کنید. اگر امکان برگزاری یک رویداد را ندارید، می‌توانید در نمایشگاه‌هایی که در شهر و منطقۀ شما برگزار می‌شود شرکت کنید. هنگام برگزاری یک رویداد، سعی کنید سرنخ‌ها را با اطلاعاتی مانند آدرس ایمیل و شماره‌تلفن و نام آن‌ها جمع‌آوری کنید. ارتباط با مشتری در دنیای آنلاین و آفلاین می‌تواند به شما در افزایش فروش کمک کند.

۴) برگزاری دورهمی

دورهمی‌ها با جلسات حضوری متفاوت هستند که می‌توانند در درازمدت به جذب مشتری منجر شوند. در دورهمی‌ها، افراد همیشه به دنبال مکان‌های جدید برای دورهم‌جمع‌شدن هستند. حتی اگر اتاق کنفرانس یا فضای استراحت مجموعۀ خود را برای چنین جلساتی درنظر بگیرید، به مرور زمان و با تأثیری که روی شرکت‌کنندگان می‌گذارید، می‌توانید آن‌ها تبدیل به مشتری کنید.

۵) شبکه‌‌سازی و آشنایی با افراد جدید

شبکه‌سازی یکی دیگر از روش‌های جذب مشتری است. هرچه افراد بیشتری درمورد محصول و خدمات شما اطلاعات به ‌دست آورند، احتمال اینکه به مشتریان بالقوه‌ کسب‌وکارتان تبدیل شوند نیز بیشتر می‌شود.

فقط صاحبان و مدیران نیستند که باید درمورد کسب‌و‌کار شما صحبت کنند، بلکه افرادی که برای شما کار می‌کنند نیز باید شما را تبلیغ کنند؛ بنابراین کارمندان خود را تشویق کنید تا در فرایند شبکه‌سازی، به شما کمک کنند.

۶) ارائۀ تخفیف

کسب‌وکارها معمولاً نمی‌توانند محصولات خود را رایگان در اختیار مشتری قرار دهند؛ پس ارائۀ تخفیف، روشی عالی برای جذب مشتری است. از طرفی دیگر، مشتریان نیز تمایل دارند که در هنگام استفاده از محصولات شما از تخفیف و پیشنهادهای شگفت‌انگیزی برخوردار شوند و آن را فرصتی برای صرفه‌جویی می‌دانند. به‌طور کلی تخفیف یکی از روش‌های جذب مشتری برای هر کسب‌وکاری است. بهترین استراتژی قیمت‌گذاری برای افزایش فروش را در این مطلب از بلاگ صباویژن بخوانید.

۷) همکاری با سایر کسب‌وکارها

شما در بازاری فعالیت می‌کنید که از هزاران کسب‌وکار اشباع شده است و همه به دنبال رشد و توسعۀ خود هستند. برخی از آن‌ها که به‌صورت مستقیم با شما رقابت نمی‌کنند، اتفاقاً می‌توانند کمک‌حال شما باشند؛ به‌این‌صورت که اگر مثلاً در یک زمینۀ تجاریِ مشابه، اما نه لزوماً یکسان هستید، می‌توانید برای تبلیغ محصولات و سایت‌های خود با یکدیگر همکاری کنید.

۸) بازاریابی ارجاعی

بازاریابی ارجاعی بهترین راه برای تأیید یک کسب‌وکار است و بسیاری از مشتریان این کار را به‌صورت طبیعی انجام می‌دهند. این یک واقعیت است که هرچه افراد بیشتری از طریق تبلیغات دهان‌به‌دهان مزایای محصول یا خدمت شما را میان دیگران بازگو کنند، مشتری بیشتری جذب شما برند می‌شود. در این روش، درواقع مشتریان فعلی شما به حامیان برندتان تبدیل می‌شند.

۹) شناسایی رقبا

تجزیه‌و‌تحلیل رقبا به بخش ضروری هر کسب‌و‌کاری تبدیل شده است. شما باید تمام نقاط قوت و ضعف رقبای حوزۀ فعالیتتان را بشناسید. جمع‌آوری این اطلاعات به به‌روزرسانی و تنظیم دقیق رویکرد شما کمک می‌کند. شناخت رقبا به معنای دزدیدن ایده نیست. هنگام تجزیه‌و‌تحلیل رقبای خود، مهم است که بدانید به دنبال چه چیزی هستید و چگونه این اطلاعات می‌تواند به شما در جذب مشتریان جدید و افزایش سود کسب‌وکارتان کمک کند.

۱۰) فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

تنها جایی که مشتریان شما حضور پررنگ‌تری دارند، شبکه‌های اجتماعی است. این روش نسبت به سایر روش‌های جذب مشتری، مقرون‌به‌صرفه‌‌تر و تأثیرگذارتر است. به‌واسطۀ حضور در صحیح در شبکه‌های اجتماعی و فعالیت مستمر، می‌توانید مشتریان جدیدی را روانۀ کسب‌وکارتان کنید.

همچنین با ساخت روابط عمیق از طریق رسانه‌های اجتماعی، می‌توانید برنامه‌های بازاریابی خود را به‌شکل بهینه‌تری توسعه دهید و مشتریان وفاداری به دست آورید.

۱۱) تولید محتوای جذاب

مهم نیست که استراتژی بازاریابی شما چقدر قوی باشد، مهم محتوایی است که منتشر می‌کنید و مردم دربارۀ آن صحبت می‌کنند. اگر متوجه شدید که محتوای شما تعامل زیادی ایجاد نمی‌کند یا به‌خوبی مورد استقبال قرار نمی‌گیرد، باید ایده‌های جدیدی خلق کنید. از این نکته نیز غافل نشوید: شما در تبلیغات و محتواهایی که تولید و منتشر می‌کنید، باید همواره خودتان را به‌عنوان یک متخصص و بهترین در حوزۀ فعالیتتان، معرفی کنید.

۱۲) مشارکت با مشتریان

یکی از بهترین روش‌های جذب مشتریان جدید برای فروش بیشتر، این است که به آن‌ها نشان دهید که به مشتریان فعلی خود نیز اهمیت می‌دهید؛ نشان دهید که به خواسته‌های مشتریان خود گوش می‌کنید و درخواست‌هایشان را در قدم‌های بعدی استراتژی‌تان اعمال می‌کنید. شرکت در رویدادهای اجتماعی نیز فرصتی عالی برای ارتقای آگاهی از برندتان است.

۱۳) بازاریابی پاسخ مستقیم

بازاریابی پاسخ مستقیم که گاهی بازاریابی فشاری نیز نامیده می‌شود، زمانی است که شما به بازار هدف پیشنهادی ارائه می‌کنید و آن‌ها را متقاعد می‌سازید که به‌سرعت اقدامی (همانند پرکردن یک فرم) را انجام دهند.

تفاوت این نوع بازاریابی با سنتی در این است که شما به‌جای آگاهی از برند به دنبال راهی سریع برای بازگشت نرخ سرمایه هستید.

۱۴) به‌روزرسانی مطالب

به‌روزرسانی مداوم سایت و فعال‌بودن در شبکه‌های اجتماعی، روشی عالی برای جذب مشتری است. به مشتریان بالقوۀ خود نشان دهید که همیشه فعال و در حال به‌روزرسانی هستید. مقالات، اینفوگرافیک‌ها، مطالعات مرتبط و لینک‌های مفید را در شبکه‌های اجتماعی خود با دیگران به اشتراک بگذارید.

۱۵)دست از تلاش برندارید

هرگز نباید از ایده‌‌پردازی برای جذب مشتری، غافل شوید یا آن را متوقف کنید. برخی از کسب‌و‌کارها پس از اینکه به یک سطح موفقیت مطلوبی دست پیدا کردند، دیگر همانند اولِ کار، آن شور و هیجان اولیه برای جذب مشتری را ندارند. بنابراین، همواره به‌خاطر داشته باشید که مشتریان فعلی‌تان باید به مشتریان وفادار تبدیل شوند و برای این‌کار، نیاز است تا اقدامات خاصی را مد نظر قرار دهید؛ یکی از این اقدامات، ارائه ایده‌های جدید وجذاب برای جذب مشتری است.

box

آپارات


به صورت کاملا هدفمند تبلیغ کنید!
کلیک کنید

۱۶) انتظار مقاومت و سرسختی داشته باشید

این طبیعی است که افراد در مقابل برندها و کسب‌و‌کارهای جدید از خود مقاومت نشان دهند. این احتمال وجود دارد که افراد جدید، با شما ارتباط نگیرند یا بسیار سخت اقدام به خرید کنند. این یک رفتار کاملا طبیعی است که نباید از آن تعجب کنید یا ناراحت شوید.

حتی گاهی اوقات مشتری در خرید از شما ممکن است دچار تردید شود؛ در این لحظه باید به نگرانی و دغدغه‌های او توجه کنید و برای رفع آن‌ها، راه‌حل مناسبی پیشنهاد دهید.

۱۷) ایجاد تمایز و تفاوت

رقابت، به خصوص برای کسب‌وکارهای کوچک، سخت است.

رقابت بر سر قیمت یک بن‌بست است که باعث رقابت بر سر تجربۀ مشتری می‌شود.

بسیاری از صاحبان مشاغل کوچک احساس می‌کنند زمان زیاد و بودجۀ کافی برای برندسازی وجود ندارد؛ اما واقعیت این است که متمایزبودن به پول زیادی نیاز ندارد. برای مثال، با حفظ مشتری‌مداری، برای مشتری حضوری خود تجربۀ خوبی از خرید محصول را به ارمغان آورید. اجازه دهید حتی در‌صورتی‌که مشتریان فقط برای بازدید به فروشگاهتان آمده‌اند، تجربۀ خوبی از ارتباط با شما در ذهنشان باقی بماند.

۱۸) در دسترس باشید

به مشتریان نشان دهید که همیشه در دسترس هستید و مایلید هر زمان که مشکلی پیش آمد به آن‌ها کمک کنید. کسب‌و‌کار شما اگر بتواند در طول شبانه‌روز پاسخ‌گوی نیاز مشتریانش باشد، به معنای واقعی کلمه بُرد کرده‌اید.

۱۹) برقراری ارتباط مجدد با مشتریان قدیمی

یک لیست از مشتریان قدیمی و فعلی تهیه کنید. سپس، سعی کنید یک برنامۀ زمانی استاندارد برای ارتباط با مشتریان قدیمی ایجاد کنید و برای تشویق آن‌ها به مشارکت مجدد، تخفیف یا تبلیغی درنظر بگیرید. همچنین می‌توانید از مشتریان قدیمی خود سؤال کنید که چرا دیگر با شما تعاملی ندارند و ارتباطشان را با شما قطع کرده‌اند.

۲۰) ایجاد طرح‌های تبلیغاتی

نباید نقش تبلیغات را در بازاریابی و روش‌های جذب مشتری فراموش کنید. در دنیای امروز، تبلیغات حرف اول را می‌زند. هنگامی که در حال انتخاب بازار هدف جدیدی هستید، باید یک برنامۀ بازاریابی ایجاد کنید. اولین گزینۀ شما تصمیم‌گیری بین بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال یا حتی ترکیبی از هر دو خواهد بود. از خود بپرسید که مشتریان شما بیشتر وقت خود را در کجا می‌گذرانند. به‌طور مثال آیا آن‌ها همیشه آنلاین هستند یا بیشتر به بیلبوردها توجه دارند؟

تأثیر شناخت مشتری بر جذب موفق

آیا فکر می‌کنید مشتریان هدف خود را می‌شناسید؟ آیا از مزایای خود نسبت به رقبا مطلع هستید؟

بیشتر کسب‌وکارها به این نتیجه رسیده‌اند که راز موفقیت در ایجاد روابط عالی با مشتریان است، اما بسیاری از شرکت‌ها هنوز شناخت کافی از مشتری ندارند و همین امر، فعالیت آن‌ها را به چالش می‌کشد.

باید بدانید برخی از عوامل استرس‌زای رایج برای مشتریان شما چیست؟ آیا راه‌هایی وجود دارد که به انتخاب آن‌ها کمک کند تا کمتر تردید داشته باشند؟ قبل از شروع هر کمپین بازاریابی قابل توجهی، باید تحقیقات بازار انجام دهید. به نکات زیر توجه کنید تا مطمئن شوید که تصویر کاملی از شناخت مشتری در جذب موفق خود دارید.

یکپارچگی کلید ایجاد یک استراتژی بازاریابی موفق است. با این اوصاف، تلاش شما برای شناخت مشتری در جذب موفق، باید در مرکز برنامۀ کلی‌تان باشد. با تیم‌های بازاریابی و فروش خود همکاری کنید تا استراتژی بازاریابی مؤثری تدوین کنید و مطمئن شوید که موضوعات را براساس شناخت مخاطب خود درنظر گرفته‌اید. توجه مشتریان را با به‌روزرسانی ‌سایت خود جلب کنید و با انتشار پست در حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود، محصولات خود را تبلیغ کرده و اهداف مشخصی را دنبال کنید.

نقش تبلیغات در جذب مشتری

تبلیغات در عصر رقابتی امروزی نقش بسیار مهمی دارد. تبلیغات چیزی است که در زندگی روزمره برای همه، به نوعی ضرورت تبدیل شده است. تبلیغات بخش مهمی از هر برند را شامل می‌شود. بیایید نگاهی بیندازیم که چرا و کجا تبلیغات مهم است:

  • یک لحظه تلویزیون یا یک کانال رادیویی را بدون تبلیغات تصور کنید! اصلاً چنین چیزی امکان دارد؟ تبلیغات نقش بسیار مهمی در زندگی مشتریان دارد. مشتریان افرادی هستند که محصول را تنها پس از آگاهی از محصولات موجود در بازار، خریداری می‌کنند.
  • اگر محصولی تبلیغ نشود، هیچ مشتری‌ای نمی‌داند چه محصولاتی موجود است و حتی اگر محصول با منافع او هم‌راستا باشد، محصول را خریداری نخواهد کرد.
  • یک مورد دیگر این است که تبلیغات به مردم کمک می‌کند تا بهترین محصولات را برای خود و خانواده‌شان پیدا کنند. هنگامی که آن‌ها از محصولات مطلع می‌شوند، می‌توانند محصولات را با هم مقایسه کرده و دست به خرید بزنند.

تبلیغات نقش بسیار مهمی برای تولیدکنندگان و فروشندگان محصولات دارد، زیرا:

  • به افزایش فروش کمک می‌کند.
  • به تولیدکنندگان یا شرکت‌ها کمک می‌کند تا شناخت بهتری از جایگاه‌شان پیدا کنند.
  • کمک می‌کند تا برای رسیدن به رقبا و سطح رقابتی قابل قبول، برنامه‌ریزی کنند.

اگر هر شرکتی بخواهد محصول جدیدی را در بازار معرفی یا عرضه کند، تبلیغات زمینه‌ای را برای معرفی محصول موردنظرش فراهم می‌کند. همچنین تقاضا برای یک محصول با کمک تبلیغات ادامه می‌یابد و موضوع عرضه و تقاضا، به فرایندی بی‌پایان تبدیل می‌شود. از طرف دیگر، تبلیغاتی که موردپسند و قبول عام قرار بگیرد، در درازمدت می‌تواند به افزایش مشتری وفادار منجر شود.

توصیه‌های بزرگان فروش برای جذب مشتری

در ادامۀ مطلب، لازم دانستیم تا چند توصیۀ مهم از اشخاصی که سابقۀ فعالیت طولانی در عرصۀ فروش را داشته‌اند، با شما به‌اشتراک بگذاریم:

  • «شما نمی‌توانید با قراردادن چند گزینۀ خرید در سایت، انتظار خرید از طرف بازدیدکنندگان سایت را داشته باشید.» نیل پاتل (Neil Patel)
  • «اگر نمی‌توانید چیزی بگویید، نمی‌توانید چیزی را بفروشید.» بث کامستاک (Beth Comstock)
  • «شما نمی‌توانید پیام‌های فروش خود را به مخاطبانتان تحمیل کنید.» آندره وهل (Andre Wiel)
  • «بازاریابی بسیار مهم‌تر از آن است که تنها به بخش بازاریابی واگذار شود.» دوید پیکارد (David Picard)
  • «دو ایده بیان کنید و با ترکیب آن‌ها، یک ایدۀ جدید خلق کنید.» جیم کوکران (Jim cochran)

شاید برای درک بهتر بازایابی نیاز باشد مطلب تفاوت فروش و بازاریابی؛ یک بار برای همیشه تفکیک کنیم را مطالعه نمایید.

سخن آخر

هر کسب‌وکاری با توجه به اهداف خود، برای جذب مشتریان و ساخت برند استراتژی‌های بازاریابی متفاوتی را تعیین می‌کند. هدف مجموعه‌ها پی‌بردن به ارزش خود و هدف‌قراردادن مشتریان است. آن‌ها استراتژی‌های بازاریابی را به‌منظور تعیین نرخ بازگشت سرمایه در بازه‌های زمانی متعدد تعیین می‌کنند.

ترکیب برخی از راه‌های ذکرشده در بالا درمورد روش‌های جذب مشتری، می‌تواند نتایج بهتری را نسبت به استفاده از یک روش به شما بدهد. با‌این‌حال، مهم است که جایگاه بازاریابی و مخاطبان هدف خود را بشناسید تا بتوانید بهترین راه‌ها برای جذب مشتریان جدید برای کسب‌وکارتان را شناسایی کنید.

سؤالات متداول

جذب مشتری به چه معناست؟


جذب مشتری به فرایند جذب مشتریان قدیمی یا مشتریان جدید برای کسب‌و‌کار شما اشاره دارد.

چگونه فروش خود را افزایش دهیم؟


یکی از بهترین راه‌های جذب مشتریان، تحت‌تأثیرقراردادن آن‌ها از طریق توجه به نیاز و خواسته‌های آن‌هاست. شما باید به آن‌ها نشان دهید که پاسخ‌گوی سؤالات، درخواست‌ها و بازخوردهایشان هستید. چه از طریق تلفن وچه از طریق ایمیل، چت یا رسانه‌های اجتماعی ارتباط برقرار کنید و مطمئن شوید که به‌سرعت، مؤدبانه و واضح پاسخ می‌دهید.

۴ راه برای جذب مشتری چیست؟


۱- بازاریابی ارجاعی، ۲- حضور در شبکه‌های اجتماعی، ۳- ارائۀ تخفیف و ۴- برگزاری رویدادها

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.