یکی از مهمترین اهدافی که هر کسبوکاری برای بقا به آن نیاز دارد، افزایش فروش است. درحقیقت، کسبوکاری که نتواند محصول یا خدمتی را بفروشد، وجود خارجی نداشته و در صورت ناتوانی در افزایش فروش نیز خیلی زود از بین خواهد رفت. بنابراین، در این مطلب از بلاگ صباویژن به معرفی ۳۰ مورد از مهمترین راهکارهای افزایش فروش میپردازیم:
مهمترین راهکارهای افزایش فروش
یکسری راهکارهای کلی برای افزایش فروش وجود دارند که شما برای دستیابی به این هدف میتوانید استفاده از آنان را سرمشق خود قرار دهید. در ادامه ۱۰ راهکار مؤثر را معرفی میکنیم:
۱) کیفیت را افزایش دهید
گاهی تنها چیزی که شما برای افزایش فروش نیاز دارید، یک مزیت رقابتی منحصربهفرد است که با افزایش کیفیت بهخوبی میتوان به آن دست پیدا کرد. درحقیقت، افزایش کیفیت ممکن است موجب افزایش قیمت نیز بشود، ولی مشتریان شما به مرور متوجه تفاوت این کیفیت شده و حاضر به پرداخت هزینۀ بیشتر خواهند شد.
۲) خود را نشان دهید
چه چیزی محصول شما را برای مشتریانتان ارزشمند میکند؟ چه ویژگیای در محصول شما آن را از دیگر رقبا متمایز میکند؟ مشتریان با خرید از شما، چه چیزی به دست میآورند؟ پاسخ به چنین سؤالاتی، همان ارزش پیشنهادی منحصربهفردتان است که باید روی آن تأکید کرده و مشتریانتان را از وجود این مزیت یا ویژگی آگاه سازید.
۳) تعداد انتخابها را کاهش دهید
از نظر اقتصاد رفتاری، زمانی که افراد با انتخابهای کمتری مواجه باشند، راحتتر میتوانند برای خرید تصمیمگیری کنند؛ بنابراین بهجای آنکه مشتریان خود را با ارائۀ گزینههای متعدد و گوناگون سردرگم کنید، انتخابهای آنان را محدودتر کرده و در انتخاب سریعتر و راحتتر به آنها کمک کنید.
۴) با مخاطبانتان صادق باشید
اگر به دنبال فروش تنها یک محصول و آن هم برای یک بار توسط هر خریدار هستید، میتوانید آنان را با هر دروغی به خرید متقاعد کنید. اما اکثر کسبوکارها به دنبال جلب رضایت مشتریان برای افزایش فروش مجدد خود هستند؛ بنابراین، باید درزمینۀ اطلاعات محصول، ویژگیها و تبلیغات خود صادق باشید تا اعتماد مخاطبان خود را جلب کرده و اعتبار کسب کنید.
۵) رقبای خود را زیر نظر داشته باشید
به رقبای خود و پیشنهادهای آنها توجه کنید و از ایدههای جدید آنان الهام گرفته یا از اشتباهاتشان درس بگیرید. درحقیقت، توجه به پیشنهادات رقبا بهمعنای تقلید یا کپیبرداری از آنان نیست، بلکه شما از این طریق میتوانید مخاطبان هدف خود را بهتر شناخته و با تمایلات و دغدغههای آنان آشنایی بیشتری پیدا کنید.
۶) به مخاطبانتان فعالانه گوش دهید
فعالانه و با دقت گوش دادن به مخاطبان، مهمترین مهارت یک فروشنده است. درحقیقت، با گوشدادن به مخاطبانتان به آنان احترام گذاشته و رابطهای قوی و بلندمدت ایجاد میکنید. همچنین، با استفاده از این مهارت، شما این فرصت را پیدا میکنید تا مشتریان بالقوۀ خود را بهتر بشناسید و با دستگذاشتن روی دغدغهها، ترجیحات و تمایلات آنان، به هدف افزایش فروش برسید.
۷) احساس فوریت ایجاد کنید
بعضی افراد برای خرید محصول یا خدمت نمیتوانند بهراحتی تصمیم بگیرند؛ به همین دلیل خرید خود را پشتگوش میاندازند یا حتی به دنبال دلایل بیشتری برای خرید میگردند. در چنین مواقعی شما میتوانید با ایجاد حس فوریت، روند تصمیمگیری آنان را سرعت بخشیده و در مقیاس بزرگتر، به هدف افزایش فروش دست یابید.
۸) پاداش خرید ارائه دهید
ارائۀ پاداش خرید یا در زبان عامیانه اشانتیون، میتواند افرادی را که نتوانستهاند تصمیم قطعی بگیرند، به خرید متقاعد کند. برای مثال، فکر کنید شما بین خرید دو تلویزیون با ویژگیهای یکسان شک دارید، اما با خرید یکی از آنها میتوانید سه ماه اشتراک رایگان فیلیمو به دست آورده یا در قرعهکشی خاصی شرکت داده میشوید. طبیعتاً این پاداشهای خرید دلایل بیشتری برای انتخاب محصول موردنظر به شما ارائه میدهند.
۹) به اعتراضات رسیدگی کنید
شما باید رویکردی برای رسیدگی به شکایات داشته باشید و بررسی مشکلات مشتریانتان را در اولویت قرار دهید. حتی میتوانید با یادداشتبرداری از شکایات، تغییر مثبتی در روند تولید یا عرضه ایجاد کرده و میزان رضایت مشتریان را بهبود دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میکنیم مطلب روانشناسی فروش + ۱۸ تکنیک روانشناسی جذب مشتری موفق از بلاگ صباویژن را ازدست ندهید.
۱۰) به تیم فروش خود پاداش دهید
تعیین اهداف فروش برای تیم فروش خود و پاداشدادن به آنها یکی از راهکارهای افزایش فروش است. درحقیقت، تیم فروش نمایندۀ شما در ارتباط مستقیم با مخاطبانتان هستند که برخورد و پیگیری آنان تأثیر بسزایی در دستیابی به اهدافتان خواهد داشت؛ بنابراین با ارائۀ پاداش باید انگیزۀ آنان را حفظ کرده و برای تلاش بیشتر تشویقشان کنید.
پیشنهاد میکنیم، مطالعه مطلب چطور با جلب اعتماد مشتریان فروشگاه اینترنتی به درآمد میلیاردی برسیم؟ (۱۸ ترفند تست شده) را از دست ندهید.
راه های افزایش فروش اینترنتی
اما یکسری راهکارهای دیگر هستند که تنها در کسبوکارهای اینترنتی میتوان از آنان بهرهبرداری کرد. در ادامه درمورد ۲۰ راهکار افزایش فروش اینترنتی صحبت میکنیم:
۱) یک سایت راهاندازی کنید
در دنیای امروز، هر کسبوکاری به یک سایت اینترنتی برای ایجاد اعتبار، ظاهرشدن در موتورهای جستوجو و اجرای تبلیغات مختلف نیاز دارد. درحقیقت، حتی اگر مخاطبان شما از سازمانتان بهطور حضوری بازدید کرده یا در شبکههای اجتماعی آن را دنبال کنند، همچنان به دنبال سایت شما در اینترنت خواهند گشت؛ بنابراین پیشنهاد ما آن است که حتماً یک سایت تجاری مناسب که بتواند هویت برند شما را بهدرستی نشان دهد، برای کسبوکارتان تدارک ببینید.
۲) بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو را پیادهسازی کنید
بهینهسازی سایت برای موتورهای جستوجو، بهمعنای رعایت الگوریمهای گوگل برای بهنمایشدرآمدن در صفحات وب است. به بیان دیگر، شما باید از الگوریتمهای گوگل پیروی کنید که وقتی مخاطبانتان نام برند، محصولات یا خدماتتان را جستوجو میکنند، بتوانند بهراحتی به سایت شما دسترسی پیدا کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورند تا در مراحل بعدی به خرید از شما ترغیب شوند.
۳) از تستیمونیال بهره ببرید
تستیمونیال یا نظرات مشتریانتان در سایت یا شبکههای اجتماعی کسبوکارتان میتواند اعتماد بیشتری را جلب کرده و وجود مشتریان راضی از کسبوکارتان را به سایر مخاطبان (که ممکن است آشنایی زیادی با شما نداشته باشند) اطلاع دهد. درحقیقت، تستمونیال به سرنخهای جدید این اطمینان را میدهد که محصولات شما مورد تأیید بوده و تصویر روشنی از کسبوکارتان در ذهن آنان میسازد.
۴) در شبکههای اجتماعی حضور پررنگی داشته باشید
حضور در شبکههای اجتماعی بهطور غیرمستقیم در افزایش فروش نقش دارد؛ به بیان دیگر، این پلتفرمها نمیتوانند مکان مناسبی برای فروش باشند، اما سرنخهای جدید شما میتوانند با مراجعه به شبکههای اجتماعی کسبوکارتان، اطلاعات بیشتری درمورد محصولات و خدماتتان به دست آورده، با شما ارتباط مؤثر برقرار کرده، سؤالات خود را پرسیده و از میزان معتبربودن برند شما اطمینان حاصل کنند.
۵) روشهای پرداخت متفاوتی را ارائه کنید
همانطور که میتوان حدس زد، هرچه از روشهای پرداخت بیشتری پشتیبانی کنید، شانس بیشتری برای فروش خواهید داشت. معمولاً هر خریدار آنلاینی از یکی از درگاههای پرداخت بیشتر استفاده کرده و شمارهکارتهایش در آن بهطور پیشفرض ثبت شده است؛ بنابراین اگر امکان استفاده از درگاه پرداخت رایج خود را داشته باشد، دیگر به واردکردن شمارهحساب بانکی و اطلاعات مختلف آن نیازی نیست.
به بیان دیگر، اگر شما تنها از یک درگاه پرداخت اینترنتی پشتیبانی کنید، ممکن است بعضی از مشتریانتان در مرحلۀ خرید مجبور به طیکردن مسیر طولانیتری شوند که نرخ پرش از صفحۀ پرداخت را افزایش داده و شما را از هدف افزایش فروش دور میکند.
۶) زمان پاسخگویی را بهبود دهید
گاهی مشتریان شما برای خرید از محصولات و خدماتتان یا استفاده از آنان سؤالاتی دارند که پاسخ سریع به آنان میتواند موجب کاهش مدتزمان فرایند خرید، افزایش فروش و افزایش اعتماد به کسبوکار شما شود. گاهی همین سرعت پاسخگویی، خرید از شما را بهنسبت دیگران در اولویت قرار میدهد و به بیان عامیانهتر، شما میتوانید گوی رقابت را از رقبایتان بربایید!
۷) مشتریان فعلی خود را مجدداً هدف قرار دهید
طبق تحقیقات، مشتریان فعلیتان به نسبت مشتریان جدید، سریعتر و راحتتر در فرایند خرید از شما قرار میگیرند. به بیان دیگر، شما باید محصولات و خدمات جدید خود را به پایگاه مشتریان فعلیتان معرفی کرده و آنان را با هدفگذاری مجدد، به خرید دوباره از خود تشویق کنید. درحقیقت، این افراد کسانی هستند که از کیفیت و ویژگیهای برند شما آگاهی داشته و زودتر میتوانند برای خرید اقدام کنند.
۸) سیگنالهای اعتماد و اعتبار را به وجود آورید
مخاطبان هدف شما به سایتتان سر زده و محصولات یا خدمات شما را میپسندند، اما چطور میتوانند اعتماد کنند که با خرید از شما، شما به تمامی تعهداتتان عمل خواهید کرد؟ درحقیقت، برای جلب اعتماد مخاطبان جدید باید در سایت خود از سیگنالهای مرتبطی مانند تعداد مشتریان، جوایز دریافتی، افتخارات و مشارکتهای معتبر نام ببرید تا آنان را از اعتبار خود آگاه سازید.
۹) چهرههای انسانی بیشتری را نمایش دهید
طبق تحقیقات، مشتریان بیشتر با صفحات فرودی ارتباط برقرار میکنند که در آنها از عکسهای چهرۀ انسان استفاده شده است. درحقیقت، استفاده از چهرههای کارکنان یا مدیران در صفحات مهم، حس اعتبار بیشتری را منتقل کرده و بهخوبی میتواند نرخ تبدیل را افزایش دهد.
۱۰) محصولات مشابه یا مکمل را پیشنهاد دهید
هنگامی که مشتری در صفحۀ یک محصول حضور دارد یا اقدام به خرید محصولی میکند، میتوانید محصولات مشابه یا مکمل را نیز توصیه کنید. این استراتژی فروش که برای اولین بار توسط آمازون استفاده شد، یکی از راهکارهای عالی برای افزایش فروش و ثبت سفارشهای محصولات مرتبط یا مکمل است.
۱۱) ریتارگتینگ را فراموش نکنید
اکثر افرادی که محصول یا خدمت شما را برای اولین بار مشاهده میکنند، آن را نمیخرند؛ بنابراین شما میتوانید بهوسیلۀ ریتارگتینگ یا بازاریابی مجدد، آنان را دوباره هدف قرار دهید. به بیان دیگر، شما میتوانید تبلیغ محصول مشاهدهشده را در سایتها یا پلتفرمهای دیگر به آنان نمایش داده و فرصتهای ازدسترفته را مجدداً احیا کنید.
۱۲) اولین برخورد را جدی بگیرید
اگر یک کاربر جدید برای اولین بار به سایت یا اپلیکیشن شما سر زد، این فرصت را بهراحتی از دست نداده و او را با ارسال یک محتوای جذاب یا تبلیغاتی، به آدرس ایمیلش غافلگیر کنید. درحقیقت، شما باید از هر فرصتی برای جذب مخاطبان جدید و هدایت آنان در پیشروی در سفر مشتری استفاده کنید.
۱۳) تبلیغات گوگل را دستکم نگیرید
تبلیغات گوگل یا Google Ads انواع مختلفی از تبلیغات مانند تبلیغات موبایلی، تبلیغات جیمیل، Google Adwords و… را ارائه میدهد که بهوسیلۀ آنها و بسته به نیازهایتان میتوانید از Google Ads بهره ببرید. درحقیقت، مهم نیست محصول یا خدمت شما چقدر خوب است، شما برای آنکه بتوانید در رقابت با رقبایتان پیروز شوید، باید از انواع مختلف تبلیغات استفاده کنید.
۱۴) از بازاریابی ایمیلی استفاده کنید
از بازاریابی ایمیلی میتوان برای دستیابی به اهداف مختلفی استفاده کرد. درواقع، کمپینهای بازاریابی ایمیلی راهی عالی برای بازنگهداشتن کانال ارتباطی با مشتریان فعلی است و میتواند بهعنوان یک روش هدفگذاری مجدد نیز استفاده شود. از قالبهای خلاقانه و منحصربهفرد برای ایمیلهای خود استفاده کرده و آنها را تا حد امکان شخصیسازی کنید. همچنین بهتر است نام گیرنده را، البته در صورت داشتن، وارد کرده و کدهای تبلیغاتی شخصی را به افراد ارائه دهید.
۱۵) سیاست بازپرداخت ایجاد کنید
داشتن یک سیاست بازپرداخت مناسب به شما این امکان را میدهد که خود را بهعنوان یک کسبوکار معتبر و معتمد نشان دهید که هیچ شکی به کیفیت محصول یا خدمت خود ندارد. درحقیقت، داشتن سیاستهای بازپرداخت و پرداخت بهموقع آنها، موجب ایجاد سرنخهای بیشتر میشود.
۱۶) فرایندهای داخلی خود را بهینه کنید
شما میتوانید بهطور مداوم برای کاهش اصطکاک، هزینهها و زمان، فرایندهای داخلی خود را از زنجیرۀ تأمین گرفته تا تولید و پرسنل، بهینه کنید. درحقیقت، فرایندهای داخلی سریعتر، به شما کمک میکند تا تولید خود را افزایش دهید و نتیجتاً فروشتان را نیز بالا ببرید.
۱۷) تحقیقات بازار را بهطور مداوم انجام دهید
هر کسبوکاری در زمان راهاندازی، تحقیقات بازار انجام میدهد؛ اما نکتۀ مهم آن است که این عمل یک تلاش مداوم بوده که باید پس از راهاندازی نیز انجام شود. درحقیقت، نیازهای بازار نیز به مرور تغییر کرده و ترجیحات افراد دچار دگرگونی میشود؛ بنابراین برای همسوبودن با تمایلات آنان، انجام مستمر تحقیقات بازار، ضروری است.
۱۸) برای ارجاعات برنامهریزی کنید
مشتریان راضی میتوانند محصولات و خدمات شما را به دوستان و آشنایان خود معرفی کرده و فروش شما را افزایش دهند. اما برای سریعترکردن این روند شما میتوانید یک برنامۀ بازاریابی ارجاعی در نظر بگیرید و مشتریان خود را در ازای گرفتن پاداش، به معرفی برندتان تشویق کنید. این تشویق میتواند شامل پول نقد، تخفیفات، اعتبار فروشگاه یا هر هدیۀ هیجانانگیز دیگری باشد.
۱۹) سایت، کمپینها و تبلیغات خود را برای کاربران موبایل بهینه کنید
تعداد کاربران تلفن همراه و جستوجو بهوسیلۀ آنان، از رایانهها بیشتر است؛ بنابراین باید سایت، تبلیغات و کمپینهای خود را در ابتدا برای کاربران تلفنهای همراه بهینه کرده و از فونتها، سایزبندیها و ساختار متناسب با آنها استفاده کنید.
۲۰) کارمندان خود را راضی نگه دارید
کارمندان شما میتوانند حامیانی مؤثر و تبلیغکنندگانی حقیقی برای کسبوکار شما باشند. درحقیقت، کارمندان شما زمانی کسبوکارتان را تبلیغ خواهند کرد که به معنای واقعی بتوانند با برند شما ارتباط برقرار کرده و شاهد تلاشهای مدیران برای بهبود شرایط آنها باشند؛ بنابراین رضایت کارمندانتان را در اولویت قرار داده و آنان را در موفقیتهای سازمان شریک سازید.
جمعبندی
درحقیقت روشهای زیادی برای افزایش فروش وجود دارد که ما در این محتوا به ۲۰ مورد آن اشاره کردیم، اما درکل اگر شما بتوانید صادقانه با مشتریان خود روبهرو شده و محصولاتتان را بهدرستی به آنان معرفی کنید، نصف راه را رفتهاید و در ادامه با چینش برنامۀ بازاریابی مناسب، میتوانید به اهداف سازمان خود دست یابید.
منابع
سؤالات متداول
سریعترین و سادهترین راه برای افزایش فروش محصول چیست؟
پاسخ درستی برای این سؤال وجود ندارد؛ زیرا ماهیت هر کسبوکاری متفاوت است. اما سادهترین راه برای راهاندازی یک کمپین تبلیغاتی و افزایش فروش محصول، استفاده از خدمات گوگل ادز است که قبل از اجرای آن هم به یک سایت و یک حساب Google نیاز دارید.
اگر محصولات یا خدمات خوبی داریم، چرا به بازاریابی نیاز داریم؟
شما ممکن است بهترین محصولات را بسازید یا بهترین خدمات را ارائه دهید، اما دیگران چگونه باید درمورد آن بدانند؟ درحقیقت شرکتی با محصول یا خدمت ضعیفتر اما برنامۀ بازاریابی صحیح، فروش بیشتری نسبت به شرکتی با یک محصول کامل اما برنامۀ بازاریابی نامشخص دارد. بازاریابی به شما کمک میکند تا محصولات و خدمات خود را در معرض دید مشتریان قرار دهید.