راه های تبلیغ محصول + ۱۰ ایده کاربردی برای تبلیغ محصولات

از بازاریابی ایمیلی تا اینفلوئنسر مارکتنیگ در معرفی محصول

آیا شما صاحب یک کسب‌و‌کار آنلاین هستید یا به راه‌اندازی چنین چیزی فکر می‌کنید، اما مطمئن نیستید که باید تبلیغات کارتان را از کجا شروع کنید؟ شاید هم یک مغازه و فروشگاه غیرمجازی دارید و می‌خواهید راه‌های جدید برای فروش را نیز امتحان کنید و تبلیغ آنلاین و ورود به تجارت الکترونیک را هم به فروشگاهتان اضافه کنید؟ درهرصورت، به دنیای گسترده و جذاب دیجیتال مارکتینگ خوش آمدید. جایی که می‌توانید تقریباً هر نوع محصول و خدماتی را در هر مکانی، بدون خرج‌کردن پول، تبلیغ کنید و بفروشید.

تبلیغات محصول چیست؟

تبلیغات محصول زمانی اتفاق می‌افتد که یک سازمان تلاش‌های بازاریابی خود را روی یک محصول خاص متمرکز می‌کند و توسعه می‌دهد. در این شکل از تبلیغات، یک محصول یا خدمت، جدای از سایر محصولات و خدمات برند تبلیغ می‌شود. هنگام انجام تبلیغ محصول، سازمان‌ها اغلب کاربردها، ویژگی‌ها و مزایای محصول و خدمت موردنظرشان را برای جذب مشتریان، برجسته می‌کنند.

 

اهداف استفاده از تبلیغ محصول

  • ایجاد تقاضا برای یک محصول یا خدمت خاص؛
  • آگاه‌کردن مشتریان موجود و بالقوه درمورد یک محصول یا خدمت؛
  • برانگیختن علاقه به یک محصول یا خدمت در ذهن مخاطبان هدف؛
  • افزایش فروش یک محصول یا خدمت و درنهایت سودکردن کسب‌وکار.

مزایای استفاده از تبلیغ محصول

از امتیازهای مهم استفاده از تبلیغ محصول می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

۱) تقاضا را افزایش می‌دهد

هنگامی که کسب‌وکارها از تکنیک‌های مربوط به تبلیغ محصول استفاده می‌کنند، می‌توانند آنچه محصولشان را از رقبایشان متمایز می‌کند، نشان دهند. زمانی که ویژگی‌های مثبت محصول یا خدمت در چشم بیننده به نسبت محصولات مشابه پررنگ‌تر به نظر بیاید، می‌خواهد که آن محصول یا خدمت را سریع‌تر به دست آورد.

۲) کاربرد را نشان می‌دهد

این مورد ارتباط مستقیمی با فهمیدن نقاط درد مشتری دارد. برند شما باید بداند که مخاطبش دقیقاً چه مشکلی دارد و چطور می‌خواهد مشکلش برطرف شود. نشان‌دادن کاربرد یک محصول یا خدمت خاص، خیال مشتری را برای برطرف‌کردن خواسته و نیازش راحت می‌کند و او را بیشتر به‌سمت خرید از برند شما متمایل می‌کند.

از طرف دیگر، نشان‌دادن کاربرد، تصورات غلط درمورد محصول و خدمت برند شما را کمتر می‌کند و از این طریق به حسن شهرت برند شما کمک بیشتری می‌کند.

۳) مخاطبان خاص را هدف قرار می‌دهد

هر محصول و خدمتی برای بازار هدف خاصی در نظر گرفته شده است. اگر یک کسب‌وکار چند محصول یا خدمت داشته باشد، با استفاده از تبلیغ محصول می‌تواند مدیریت بهتری روی منابع مالی، انسانی و زمانی تبلیغاتش انجام دهد و آن‌ منابع را صرف تبلیغی که مخاطب هدف را نشانه نمی‌گیرد، نکند. از طرف دیگر، با تبلیغ برای مخاطب خاص راحت‌تر می‌توانید شاخص‌های کلیدی عملکرد تبلیغات خود را اندازه بگیرید.

گرفتن بهترین نتیجه از تبلیغات محصول

برای گرفتن بهترین نتیجه از تبلیغ محصول باید:

  • به‌جای گفتن مزایای کلی برند، روی نشان‌دادن ویژگی‌ها، مزایای خاص محصول و خدمت و نقاط درد مشتری تمرکز کنید. به‌طور مثال، اگر شما محصولی مثل محصولات غذایی ارگانیک دارید نباید بگویید که «همۀ محصولات ما ارگانیک هستند»، درعوض می‌توانید بگویید که محصولات ارگانیک شما به داشتن خانوادۀ سالم‌تر و شادتر برای مشتری موردنظرتان کمک می‌کند.
  • مثل تبلیغ سازمانی، حتماً نام و لوگوی برندتان را در تبلیغاتتان نشان دهید، به‌خصوص اگر این تبلیغات ویدئویی باشند و یا اینکه در شبکه‌های اجتماعی انتشار پیدا کرده باشند. می‌توانید تصویر لوگوی برندتان را در گوشه‌ای از تصویر و تمام مدت نشان دهید.
  • از ریتارگتینگ و نیچ مارکتینگ در تبلیغاتتان استفاده کنید. هرچقدر تبلیغ شما برای جامعۀ هدفِ محدودتر و مناسب‌تری نشان داده شود، عملکرد و بازدهی بهتری به همراه خواهد داشت.

شاید بهتر باشد قبل از اینکه به فکر تبلیغ محصول باشید، مقاله بازاریابی محصول را مطالعه کنید.

راه های تبلیغ محصول

جدا از متدهای اولیه‌ای مثل فعالیت‌ در شبکه‌های اجتماعی، راه‌های دیگری هم برای گسترش تبلیغات دیجیتالی وجود دارد. چند استراتژی ساده برای این کار را در این مقاله می‌خوانیم:

۱) بازاریابی ایمیلی

آیا می‌دانستید که بازاریابی ایمیلی یکی از کم‌هزینه‌ترین و مؤثرترین روش‌های بازاریابی دیجیتال است؟ به‌گفتۀ Email Monks، بازاریابی ایمیلی چهار برابر بیشتر از سایر روش‌های بازاریابی دیجیتال، بازگشت سرمایه را ممکن می‌کند و تقریباً ۹۰درصد از بازاریابان، از ایمیل به‌عنوان ابزار اصلی تولید مشتریان بالقوه استفاده می‌کنند.

چرا بازاریابی ایمیلی این‌قدر مؤثر است؟ مهم‌ترین علت این است که تقریباً هیچ هزینه‌ای برای شروع و اجرای یک کمپین روی دست شما نمی‌گذارد. از طرف دیگر، ابزارهای بازاریابی ایمیلی که امروزه در دسترس هستند، معمولاً ویژگی‌های بسیار کارآمدی دارند که به بازاریابان اجازه می‌دهد تا کمپین‌های بازاریابی خود را به‌راحتی سازمان‌دهی و در مسیر درست هدایت کنند.

مثلاً ابزارهای ارزان زیادی وجود دارند که سازمان‌دهی گردش کار، تقسیم‌بندی و زمان‌بندی اجتماعی را برای یک کمپین بازاریابی انجام می‌دهند. اگر قبلاً یک لیست ایمیل برای خودتان درست کرده‌اید، نیمی از راه را رفته‌اید؛ اما برای ایجاد یک کمپین ایمیلی مؤثر با نتیجۀ خوب، سازمان‌دهی بیشتری لازم دارید.

چگونه یک کمپین ایمیلی مؤثر راه‌اندازی کنیم؟

ابتدا یک ابزار اتوماسیون و مدیریت ایمیل برای کارتان انتخاب کنید تا به سازمان‌دهی کمپین شما کمک کند. MailChimp و Marketo فقط دو نمونه از ابزارها و نرم‌افزارهای مختلف مدیریت ایمیل هستند که امروزه در دسترس شما هستند. می‌توان گفت که MailChimp کاربرپسندترین و ارزان‌ترین ابزار اتوماسیون و مدیریت ایمیل است.

حالا باید یک جدول زمانی ایجاد کنید که با اهداف کلی بازاریابی شما همخوانی داشته باشد و برنامه‌ریزی کنید که ایمیل‌های خود را به‌طور مداوم و مرتب ارسال کنید. البته حواستان باشد که اگر ایمیل شما به هر دلیلی در صندوق ورودی گیرنده بارگیری نشود، ممکن است به‌عنوان ایمیل هرزنامه تلقی شود.

پس، گام بعدی نوشتن و آماده‌سازی یک محتوا و متن متقاعد‌کننده و جذاب و باکیفیت است که هدف بازاریابی شما را پوشش بدهد. باید مطمئن شوید که ایمیل خوشامدگویی شما واضح و مشخص است، تا مخاطبان متوجه شوند که ایمیل‌های آینده از طرف چه کسی و چه کسب‌وکاری برایشان ارسال می‌شود و چرا آ‌ن‌ها گیرندۀ این ایمیل‌ها هستند.

همچنین، علاوه بر محتوای متن ایمیل، انتخاب عنوانی که در یک صندوق ورودی پر از ایمیل‌های مختلف برجسته شود و به ‌چشم بیاید، مهم است. تقسیم‌بندی مناسب موضوع ایمیل، کلید اصلی بالاتررفتن نرخ بازشدن و کلیک‌خوردن لینک‌های اصلی فروش است. برای جلب توجه گیرنده‌ها می‌توانید پرسیدن یک سؤال عجیب‌و‌غریب، ارائۀ تخفیف یا اشارۀ واضح به ارزش پیشنهادی منحصربه‌فرد در عنوان و متن ایمیل را امتحان کنید.

محتوایی ایجاد کنید که تبدیل به فروش شود

مطمئن شوید که محتوای ایمیل بازاریابی‌تان مشخص می‌کند که قرار است محصولات شما چه چیز خاصی به زندگی دریافت‌کنندگان ایمیل، یا همان مصرف‌کنندگانتان اضافه کنند. حتماً هم توضیح بدهید که سامانه‌های آنلاین‌ شما دسترسی مشتریان‌ به محصولاتتان را آسان کرده است. مثلاً اگر در حال تبلیغ یک وبینار هستید، این موضوع را برای گیرندگان ایمیل روشن کنید که در‌صورت نیاز می‌توانند بعداً هم محتوای وبینار را تماشا کنند. برای نوشتن محتوای مناسب، می‌توانید به متن توضیح محصول محصول مراجعه کنید که چگونگی آن را در مقاله توضیح محصول بیان کرده‌ایم.

فراخوان‌ها یا همان Call to action‌های روی متن ایمیل شما باید آگاهی‌دهنده باشد. فراموش نکنید که ایمیل شما در وهلۀ اول برای آگاه‌کردن مشتریان از ویژگی‌های برند و محصولاتتان است، نه لزوماً رسیدن به یک فاکتور فروش. البته مهم است که محتوای ایمیل مشتریان شما را قلقلک بدهد و حتی وادار کند که به‌سمت مرحلۀ بعدی که ممکن است خرید محصول باشد یا نباشد، حرکت کنند.

نکتۀ کلیدی این است که این مرحله را تاحدامکان کوتاه و میان‌بر کنید، تا مشتری بدون فکرکردن به آن وارد مرحلۀ بعدی فرایند خرید شود. یعنی فراخوان‌ها را بدون اصطکاک طراحی کنید و در آن‌ها درمورد ارزش منحصر به فردی که ارائه می‌کنید، واضح و مشخص صحبت کنید.

ردیابی و پیگیری مشتریان

درنهایت، شما باید به‌طور مداوم پیگیری کنید تا بفهمید چه نوع محتوا و فرم ایمیلی برای مشتری‌های شما کار می‌کند. نظارت بر شاخص‌های عملکرد کلیدی، مانند نسبت نرخ بازشدن ایمیل‌ها به میزان فروش را فراموش نکنید.

اگر در مرحله‌ای از کار متوجه شدید که جریان ترافیک بازکردن و کلیک‌کردن ایمیل‌ها متوقف یا کم‌تر شده است، حتماً نرخ لغو اشتراک ایمیل‌هایتان را بررسی کنید. حواستان باشد که به‌طور مرتب مشتریان بالقوۀ جدید به لیست ایمیل‌هایتان اضافه کنید و هم‌زمان روی مشارکت مجدد آن‌هایی که به‌ نظر می‌رسد علاقۀ خود را به دریافت ایمیل‌ها از دست داده‌اند، کار کنید.

۲) تبلیغات دهان‌به‌دهان

تبلیغات دهان‌به‌دهان درواقع نام دیگر بازاریابی ارجاعی است. از گذشته، اینکه مردم در گروه‌های دوستانه و فامیلی، کسب‌وکار و محصولی را به همدیگر معرفی کنند، باعث اعتماد بیشتر به آن محصول می‌شده است. این معرفی کالاها و مغازه‌های خوب به همدیگر هنوز هم جواب می‌دهد. این روزها افراد بیشتر به‌صورت آنلاین دربارۀ یک کالا یا برند نظر می‌دهند یا دربارۀ کیفیت آن جست‌وجو می‌کنند.

واقعیت این است که مردم برای خرید از برندها به آشنایان و دوستان خود بیشتر اعتماد می‌کنند تا تبلیغات تلویزیون و… . بیشتر مواقع هم این اعتماد بدون اینکه خودشان بدانند، اتفاق می‌افتد. برای همین است که مصرف‌کنندگان شما می‌توانند به‌عنوان سفیران برندتان عمل کنند؛ اگر فقط چیز مثبتی از محصولات و خدمات شما در صفحۀ شبکه‌های اجتماعی‌شان بنویسند.

آیا میدانید استراتژی نیچ مارکتینگ (Niche Marketing) به چه معناست؟

مدرسۀ تجارت وارتون حتی ادعا می‌کند که مشتریان ارجاع‌شده، نسبت به سایر انواع مشتریان، نرخ تبدیل و ارزش طول عمر مشتری بسیار بالاتری دارند. ممکن است بدیهی به‌ نظر برسد که افراد به احتمال زیاد به‌ دوستان و خانوادۀ خود، در مقایسه با تبلیغ‌کنندگان ناشناس اعتماد بیشتری دارند. اما وقتی پای بازاریابی ارجاعی درمیان باشد، معرفی‌شدن توسط سلبریتی‌های فضای مجازی و افراد تأثیرگذار شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌نویسان شناخته‌شده هم کارکرد بالایی دارد و تا زمانی که مثبت باشند، حکم تبلیغات رایگان را دارند.

حتما بخوانید

اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ تنها یکی از جنبه‌های بازاریابی ارجاعی است. اینفلوئنسر مارکتینگ‌ها افرادی هستند که نامی برای خود در رسانه‌های اجتماعی ساخته‌اند و سلبریتی شده‌اند. گاهی‌اوقات هم افرادی هستند که به‌عنوان ستاره‌های سینما یا ورزشکاران، نفوذ خودشان را روی مردم دارند و از طریق تبلیغ محصولات، همچنان خود را در چشم‌انداز دیجیتال نیز در مرکز توجه نگه می‌دارند.

وقتی با یک اینفلوئنسر مذاکره می‌کنید و از او می‌خواهید تا محصول شما را تبلیغ کند، به‌طور خودکار مخاطبان زیادی را به دایرۀ مخاطبان و مشتریان بالقوۀ خود اضافه می‌کنید. اگر بتوانید نحوۀ پرداخت مناسب و عادلانه‌ای برای تبلیغ به اینفلوئنسرها پیشنهاد بدهید، اینفلوئنسر مارکتینگ وسیلۀ تبلیغاتی بسیار مقرون‌به‌صرفه‌ای برایتان خواهد بود.

همان‌طور که گفته شد، می‌توانیم از چارچوب اینفلوئنسر مارکتینگ به‌عنوان مثال خوبی برای اینکه چرا بازاریابی ارجاعی در رسانه‌های اجتماعی کار می‌کند، استفاده کنیم. مردم معمولاً افراد مشهور یا اینفلوئنسرهای صفحات اینستاگرام و تیک‌تاک را دنبال می‌کنند؛ چون نه‌فقط به خودشان علاقه‌مند هستند، بلکه احتمالاً فعالیت خاص آن‌ها نیز برایشان جذاب است. بنابراین، اگر فردی را پیدا کردید که طرف‌داران زیادی دارد و فعالیتش هم به برند یا محصول شما مرتبط است، می‌توانید با او وارد مذاکره شوید و برای راه‌اندازی کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ، با او شراکت کنید.

همچنین می‌توانید از اینفلوئنسر مارکتینگ در روش‌های نوآورانه برای تبلیغ سازمان‌های خیریه استفاده کنید. مثلاً Omaze یکی از شناخته‌شده‌ترین شرکت‌هایی است که از کمپین‌های بازاریابی تأثیرگذاری به ‌نام «ملاقات با افراد مشهور»، برای جمع‌آوری پول و آگاهی برای سازمان‌های خیریه استفاده می‌کند. با این کار، شما بازاریابی ارجاع یا اینفلوئنسر مارکتینگ را با چیزی که احساسات عمومی را به خود جلب می‌کند ترکیب می‌کنید، که می‌تواند راهی بسیار مؤثر برای جلب توجه مردم در شبکه‌های اجتماعی باشد.

۳) برنامه‌‌های وابسته

برنامه‌های وابسته راهی عالی برای اطلاع‌رسانی دربارۀ محصول یا کسب‌و‌کار شما، بدون صرف هزینۀ زیاد هستند. این شیوۀ بازاریابی درواقع نوعی فروش مبتنی بر کمیسیون است؛ یعنی در این روش یک شرکت یا سایت و وبلاگ غیر از وب‌سایت اصلی کسب‌وکارتان، محصولات شما را روی صفحات سایت و وبلاگ خودش تبلیغ می‌کند و در صورت فروش کالا یا خدمات، مقداری هزینه دریافت می‌کند.

اصلی‌ترین کاری که برای راه‌اندازی متدهای فروش برنامه‌های وابسته باید انجام بدهید این است که یک URL برای همۀ کسانی که مطالب شما را تبلیغ می‌کنند ایجاد کنید تا آن‌ها بتوانند محصولات و خدمات شما در فیدهای خود به اشتراک بگذارند. هر پیوند تا رسیدن به هدف نهایی فروش، ردیابی می‌شود. اینجا مدیریت اینکه کدام‌یک از شرکت‌های وابسته فروش بیشتر و موفق‌تری دارد مهم است و روی تصمیم‌گیری‌های بعدی اثرگذار خواهد بود.

می‌توانید یک حساب کاربری روی یک وب‌سایت بازاریابی وابستۀ خاص مانند Clickbank ایجاد کنید که در آن شرکت‌های وابسته برای تبلیغ محصولتان به شما درخواست می‌دهند. مشتریان هم روی لینک موجود در سایت خودشان کلیک می‌کنند و می‌توانند محصول شما را بخرند.

این شیوه یکی از پرکاربردترین شکل‌های تبلیغات رایگان است و می‌تواند راهی مفید برای اطلاع‌رسانی بیشتر دربارۀ برند شما باشد. البته برای نتیجه‌گیری بهتر از آن چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. اول از همه، این روش برای برخی از محصولات بهتر از سایرین کار می‌کند و طبیعتاً برای بسیاری از بازاریابان وابسته مهم است که بدانند با فروش، کمیسیون مناسبی دریافت می‌کنند یا خیر. دوم، باید مطمئن شوید که شرکت‌های وابستۀ شما به‌ فروش یک محصول خاص علاقه‌مند و در تبلیغات ثابت‌قدم هستند، همچنین تبلیغ محصول شما را به‌روشی درست انجام می‌دهند.

درنهایت، شخصی که بازاریابی را انجام می‌دهد باید از قبل تعداد دنبال‌کننده‌های قابل قبولی داشته باشد و با اصول اولیۀ نحوۀ تبلیغ یک محصول، تا رسیدن به فروش، آشنا باشد.

سخن نهایی

گزینه‌های زیادی برای تبلیغات آنلاین وجود دارد و فضای مجازی ابزارهای زیادی را برای خلاقیت در کمپین‌های تبلیغاتی در اختیار شما قرار می‌دهد. مهم‌تر از همه اینکه برای به‌جریان‌انداختن یک ترافیک فروش قابل توجه، واقعاً نیازی به پول زیاد نخواهید داشت. البته برای شروع باید دنبال‌کنندگان پرتعدادی داشته باشید، به‌خصوص اگر فعالیت‌های تبلیغاتی شما مربوط به شبکه‌های اجتماعی است.

به‌ کمک فضای مجازی می‌توانید تبلیغات و رویدادهای نوآورانه‌ای برای فروش بیشتر ایجاد کنید. رویدادهایی که به شما کمک کند به‌صورت رودررو با دنبال‌کنندگان محصولات و برند خود تعامل داشته باشید. همچنین می‌توانید از استراتژی‌های کمپین ترکیبی برای جلب نظر بیشتر مشتریان خود استفاده کنید.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.