روش‌هایی برای شبکه سازی مؤثر در سمینارها

حاضرشدن در یک اتاق پر از آدم‌های مختلف که همه چشم به دهان شما دوخته‌اند کار سختی است و همیشه با استرس و نگرانی همراه خواهد بود. با‌این‌حال، شما می‌توانید با شرکت در سمینارها یا رویدادها، نقاط تماس بیشتری را با افراد متخصص ایجاد کنید و ارتباطات خود را پرورش دهید، که به آن شبکه سازی می‌گویند.

به‌گفتۀ Michele Jennae:

شبکه سازی به‌معنای اتصال افراد با یکدیگر نیست، بلکه به اتصال افراد با افراد دیگر، افراد با ایده‌ها و افراد با فرصت‌ها اطلاق می‌شود.

اگر با روش‌های صحیح شبکه سازی در سمینارها آشنا شوید، متوجه تفاوت بین یک تجربۀ عالی در سمینار، با تجربۀ خوب آن خواهید شد. در ادامه به توضیح اهمیت شبکه سازی پرداخته و روش‌های مختلفی برای انجام مؤثر آن بیان می‌کنیم:

۷ مزیت شبکه سازی در سمینار

شرکت در سمینارها مزایای زیادی داشته و یک محل عالی برای شبکه سازی است؛ شما می‌توانید در آنجا افراد حرفه‌ای بسیاری را در رشتۀ خود از نزدیک ببینید و با آنان ارتباط برقرار کنید. در ادامه به ۷ مزیت دیگر شبکه سازی در سمینارها می‌پردازیم:

  1. تقویت ارتباطات قبلی: از سمینارها می‌توانید برای ساخت یا تقویت ارتباطاتتان بهره ببرید.
  2. بهبود چشم‌انداز شغلی: شما می‌توانید با فرصت‌هایی که در حرفه‌تان وجود دارد، بیشتر آشنا شوید.
  3. یافتن کسب‌وکارهای جدید: در سمینارها می‌توان با کسب‌وکارهای مختلف و شرایط شغلی آنان آشنا شد.
  4. گسترش مهارت‌های نرم: برقراری ارتباط، ارائه‌دادن و زمان‌بندی‌کردن، از مهارت‌هایی نرمی است که در طول سمینار می‌توانید آن‌ها را تمرین‌ کنید.
  5. یادگیری درمورد صنعت‌ خود: شرکت‌کنندگان و ارائه‌دهندگان می‌توانند اطلاعات مفیدی درمورد تغییرات و آیندۀ صنعت در اختیارتان بگذارند.
  6. شناسایی آموزندگان بالقوه: ممکن است در سمینارها با کسانی آشنا شوید که مایل به راهنمایی شما بوده و به پیشرفت شغلی‌تان کمک کنند.
  7. بهره‌برداری از منابع: در اغلب سمینارها منابع مفیدی برای توسعه و گسترش مهارت‌ها معرفی می‌شود.

۶ روش شبکه سازی در قبل و بعد از سمینار

شاید دیدن این عنوان برایتان عجیب باشد، اما نباید شبکه سازی را در قبل و بعد از سمینار دست‌کم گرفت. شما می‌توانید با شروع شبکه سازی در قبل از سمینار مخاطبان را در مسیر شناخت و آشنایی با خودتان هدایت کنید و این هدف را بعد از اتمام سمینار نیز دنبال کنید.

۱) اهداف شبکه سازی خود را تعیین کنید

ابتدا این سؤالات را از خود بپرسید: شما به دنبال به‌دست‌آوردن چه چیزی به‌وسیلۀ شبکه سازی در سمینار هستید؟

  • آیا می‌خواهید نام خود را به‌عنوان یک محقق در رشتۀ خود مطرح کنید؟
  • آیا می‌خواهید بازخوردهایی را درمورد پژوهش خود دریافت کنید؟
  • آیا به دنبال یک شریک برای پژوهش‌های خود هستید؟
  • آیا به دنبال شغل جدیدی می‌گردید؟
  • آیا به سرمایه‌گذار نیاز دارید؟

تعیین اهداف، اولین قدم برای به‌دست‌آوردن آنان خواهد بود. این اهداف بر نحوۀ گذراندن زمانتان در سمینار تأثیر می‌گذارد. آنان همچنین در ارائۀ شما، جذب مخاطبان هدف شما و نوع مکالماتتان تأثیرگذار خواهند بود.

۲) با استفاده از هشتگ‌ سمینار، شبکه سازی آنلاین را نیز آغاز کنید

اکثر سمینارها از یک هشتگ برای معرفی و صحبت درمورد موضوعات سمینار استفاده می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از این هشتگ‌ها خود را به مخاطبان معرفی کرده و آنان را به شرکت و دقت به محتوای ارائۀ خودتان تشویق کنید. با استفاده از این روش همچنین می‌توانید برند شخصی خود را گسترش داده و نظر دیگر ارائه‌دهندگان را نیز به موضوع سمینار خود جلب کنید.

۳) در اقامتگاه تعیین‌شده توسط برنامه‌ریزان سمینار بمانید

معمولاً برای ارائه‌دهندگان سمینارهای خارج از شهر، اقامتگاه‌هایی تعیین می‌شود و به نام و محل آن نیز در تبلیغات یا سایت آن سمینار اشاره می‌کنند. این اقامتگاه‌ها نیز می‌توانند یک محل شبکه سازی عالی باشند؛ زیرا شما می‌توانید در لابی یا در آسانسور آن با افراد و ارائه‌دهندگان سمینار صحبت کنید و ارتباطاتی را با آنان بسازید. گاهی برنامه‌ریزان این رویدادها محلی را در این اقامتگاه‎‌ها برای دیدارهای دوستانه در نظر می‌گیرند که حاضرنبودن شما می‌تواند فرصت‌های شبکه سازی مناسب را از شما دریغ کند.

۴) درمورد شرکت‌کنندگان و دیگر ارائه‌دهندگان تحقیق کنید

برای شبکه سازی موثر، دربارۀ سایر شرکت‌کنندگان تحقیق کنیددر سایت رویداد معمولاً نام و اطلاعات شرکت‌کنندگان و ارائه‌دهندگان را به اشتراک می‌گذارند. به این لیست نگاهی انداخته و به اهداف احتمالی پیوستن آنان به این سمینار فکر کنید. ممکن است شما با این افراد اشتراکاتی داشته باشید یا آنان بتوانند به شما در مشکلات موجود در پژوهشتان راهنمایی دهند یا حتی ممکن است آنان در شرکتی کار کنند که شما به دنبال پیوستن به آن هستید و بتوانند ارتباطاتی را برای استخدام شما پیدا کنند. سعی کنید فهرستی از نام افرادی که خواهان برقراری ارتباط با آنان هستید بنویسید و برای این کار برنامه‌ریزی کنید.

۵) یک سخنرانی ۳۰ ثانیه‌ای آماده کنید

شما باید برای توضیح آنکه چه کسی هستید، اهل کجا هستید و چه کاری انجام می‌دهید، یک سخنرانی ۳۰ ثانیه‌ای یا به تعریفی دیگر، سخنرانی آسانسوری (elevator pitch) آماده کنید. برای تقویت برندینگ خود، شما همیشه به یک سخنرانی آسانسوری نیاز دارید تا بتوانید در صورت لزوم و در کمترین زمان ممکن، خودتان را معرفی کنید.

۶) برای آغاز یک گفت‌وگو آماده باشید

ممکن است در رویدادی با کسی که آرزوی هم‌صحبتی با او را داشته‌اید روبه‌رو شوید؛ چگونه می‌خواهید گفت‌وگو را با او شروع کنید؟ برای آنکه مطمئن باشید برای هر فرصت شبکه سازی آماده هستید، باید به این مورد نیز فکر کنید و برای آن برنامه داشته باشید.

یک لیست کوتاه برای شروع صحبت آماده کنید که می‌تواند شما را به اهداف شبکه سازی‌تان نزدیک‌تر ‌کند تا هنگام قرارگیری در چنین شرایطی به آن رجوع کرده و اضطراب خود را پایین‌تر بیاورید.

۷ روش شبکه سازی در طول سمینار

با استفاده از این روش‌ها در طول سمینار، خود را برای ملاقات با افراد جدید، توسعۀ ارتباطات موجود و بهبود مسیر شغلی خود آماده کنید:

  1. خودتان را به شرکت‌کنندگان معرفی کنید: شاید ارزشمندترین کاری که می‌توانید در یک رویداد انجام بدهید، معرفی خود به‌شکلی جذاب و به‌یادماندنی است. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، هر رویداد سرشار از فرصت است که شما می‌توانید با معرفی خود و کاری که انجام می‌دهید، فرصت‌های زیادی را برای خود رقم بزنید.
  2. با اعتمادبه‌نفس در رویداد حضور داشته باشید: سعی کنید با حس خوب و با اعتمادبه‌نفس در رویداد حاضر شوید. بدین صورت می‌توانید به‌راحتی با بقیه ارتباط برقرار کرده و نظر آنان را جلب کنید. همچنین، گشاده‌رویی شما به دیگران نیز جسارت گفت‎وگو با شما را خواهد داد.
  3. از تگ رویداد مختص به خود استفاده کنید: اکثر برگزارکنندگان رویدادها، تگ‌های مخصوصی را به هر فرد اختصاص می‌دهند که روی آن‌ها اطلاعات کلیدی مانند نام و عنوان شغلی شما نوشته می‌شود. با استفاده از این تگ‌ها، افراد به‌راحتی می‌توانند از شما اطلاعات مفیدی به دست بیاورند و در صورت نیاز، نام شما را در موتورهای جست‌وجو یا شبکه‌های اجتماعی جست‌وجو کنند و به این ترتیب شبکه سازی خود را به‌راحتی گسترش می‌دهید.
  4. برای زمان‌های استراحت بین ارائه برنامه‌ریزی کنید: اگر ارائۀ به‌نسبت طولانی‌ای دارید، می‌توانید با تنظیم زمان‌های استراحت، به خود و دیگران استراحت مورد نیاز را بدهید. استراحت در طول سمینار موجب می‌شود که شما و دیگران بتوانید افکارتان را جمع‌آوری و متمرکز کرده و خود را برای قسمت بعد آماده کنید.
  5. یادداشت‌برداری کنید: در طول رویداد ممکن است با افراد زیادی ملاقات کرده یا با موضوعات و ایده‌های جدیدی برای تحقیق روبه‌رو شوید. برای به‌خاطرآوردن این نکات در روزهای بعد، بهتر است آن‌ها را یادداشت کنید تا در طول سمینار نیز به تکرار آنان برای جلوگیری از فراموشی نیاز نداشته باشید.
  6. سؤالات خود را بپرسید: بیشتر ارائه‌های شفاهی به شما این فرصت را می‌دهند که سؤالات خود را به‌راحتی پرسیده و خود را در معرض توجه قرار دهید. گاهی ممکن است سؤالاتی که شما می‌پرسید یا دیگران از شما می‌پرسند، به مکالمات جذابی تبدیل شده و شما را به‌یادماندنی کند. همچنین، در چنین مکالماتی می‌توانید میزان تخصص خود را در حرفۀ خودتان به نمایش بگذارید.
  7. همیشه یک استراتژی خروج داشته باشید: ممکن است در طول ارائه یا بعد از آن، ناگزیر به مکالمه‌ای برسید که علاقه‌ای به ادامۀ آن نداشته یا آن بحث را بیهوده بیابید؛ در چنین موقعیتی باید یک استراتژی آماده داشته باشید که بتوانید مؤدبانه و با ظرافت، خود را از آن گفت‌وگو نجات دهید. راه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد، اما همیشه مؤدب بوده و از شخص نیز برای دقت نظرش تشکر کنید.

و در آخر…

ارتباطاتی که شما از طریق شبکه سازی در سمینارها به دست می‌آورید، می‌تواند درهایی را برای شما بگشاید که حتی در تصوراتتان نیز دست‌نیافتنی بوده است. شبکه سازی می‌تواند چالش‌برانگیز و حتی سخت باشد؛ اما هرچه بیشتر تمرین کرده و خود را برای آن آماده کنید، می‌توانید به‌سادگی انجامش دهید؛ پس فقط کافی است آن را شروع کنید.

منابع

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.