🧰 ابزارگشایی: نگاهی به ابزار IFTTT

همه‌چیز دربارۀ پلتفرم اتوماسیون IFTTT

IFTTT یک پلتفرم اتوماسیون است که به میلیون‌ها نفر و هزاران کسب‌وکار کمک می‌کند تا محصولات و خدمات خود را به یکدیگر متصل کنند تا بتوانند عملکرد مضاعف و بهتری داشته باشند. IFTTT یک راه استاندارد و آسان برای ارتباط برنامه‌ها و سرویس‌های مختلف در سراسر جهان فراهم کرده است. شعار IFTTT این است: «ما معتقدیم که همۀ چیزها با یکدیگر بهتر کار می‌کنند.»

فرض کنید که می‌خواهید هر زمان به خانه رسیدید، چراغ‌های هوشمندتان به‌طور خودکار روشن شوند. شما می‌توانید این کار را با اتصال برنامۀ چراغ‌های هوشمند به GPS دستگاه تلفن همراهتان انجام دهید. اینجاست که IFTTT به کمک شما می‌آید.

در این مطلب از وی‌پدیا مروری بر عملکرد IFTTT و نحوۀ شروع استفاده از آن خواهیم داشت.

IFTTT چیست؟

IFTTT یک ابزار اتوماسیون برای اتصال برنامه‌ها و خدمات است. این ابزار، در حال حاضر ۲۵میلیون کاربر دارد و با بیش از ۷۰۰ سرویس و برند کار می‌کند که شامل برنامه‌های وب، شبکه‌های اجتماعی و دستگاه‌های هوشمند می‌شوند. IFTTT یک پلتفرم مبتنی بر وب است که به دستگاه‌های خانۀ هوشمند (Smart Home Devices)، شبکه‌های اجتماعی، برنامه‌های تحویل (Delivery apps) و… می‌پیوندد تا بتوانند وظایف خودکار را انجام دهند.

IFTTT مخفف «If This then That» و ادای احترامی به دستور شرطی برنامه‌نویسی است، که در آن «This» نشان‌دهندۀ یک برنامۀ اصلی و «That» نشان‌دهندۀ یک برنامۀ متصل ثانویه است. هنگامی که اقدامی در برنامۀ اصلی انجام می‌شود، برنامۀ متصل ثانویه به‌طور خودکار فعال می‌شود تا اقدام دیگری انجام دهد.

مثال: فرض کنید یک دوربین امنیتی و چند چراغ هوشمند دارید. شما یک وظیفه (Task) برای IFTTT تنظیم می‌کنید تا وقتی دوربین امنیتی شما حرکت را تشخیص دهد، به‌طور خودکار چراغ‌های هوشمند خانه‌تان را روشن کند. در این مثال، برنامۀ اصلی، برنامۀ دوربین امنیتی و برنامۀ متصل ثانویه، برنامۀ چراغ‌های هوشمند است.

همان‌طور که گفتیم، IFTTT مخفف «اگر این، آن‌گاه آن» است. بدین ترتیب، اگر شرایط خاصی فراهم شود، اتفاق دیگری می‌افتد. قسمت «اگر این» را یک ماشه (Trigger) و قسمت «آن‌گاه‌ آن» را یک عمل (Action) می‌نامند. مجموع این دو، اپلت (Applet) است که قبلاً با عنوان «دستورالعمل» (Recipe) شناخته می‌شد. در مثال بالا، حرکت، «اگر این» یا ماشه است و روشن‌کردن چراغ‌ها، « آن‌گاه‌ آن» یا عمل است.

شاید مثالی از شبکه‌های اجتماعی، به روشن‌ترشدن موضوع کمک کند. با استفاده از IFTTT شما می‌توانید تنظیم کنید که اگر عکسی را در فیس‌بوک خود به اشتراک گذاشتید، برای ارسال خودکار آن عکس در توییتر، اینستاگرام، فلیکر و سایر سرویس‌های اشتراک‌گذاری عکس اقدام شود.

بنابراین می‌توان گفت IFTTT شبیه سرویس‌هایی مانند Zapier و Microsoft Power Automate است که همگی با خودکارکردن کارهای تکراری یا اتصال برنامه‌هایی که قرار نبوده با هم کار کنند، گردش کار را ساده می‌کنند.

تاریخچۀ IFTTTاپلت (Applet) چیست؟

یک اپلت، دو یا چند برنامه یا دستگاه را به روش‌های قابل توجه و بدون درز به یکدیگر متصل می‌کند و به کاربران امکان می‌دهد تا سازگاری و سفارشی‌سازی را تجربه کنند. اپلت‌ها توسط APIهای برندهای مختلف پشتیبانی می‌شوند.

تاریخچۀ IFTTT

در ۱۴دسامبر۲۰۱۰، لیندن تیبتز (Linden Tibbets)، یکی از بنیان‌گذاران IFTTT، مطلبی با عنوان «Ifttt the Beginning…» در سایت IFTTT منتشر کرد و پروژۀ جدیدشان را اعلام کرد. اولین برنامه‌های کاربردی IFTTT توسط لیندن تیبتز با هم‌بنیانگذاران Jesse Tane و Alexander Tibbets طراحی و توسعه داده شد. این محصول به‌طور رسمی در ۷سپتامبر۲۰۱۱ عرضه شد.

تا آوریل ۲۰۱۲، کاربران IFTTT یک میلیون وظیفه (Task) ایجاد کرده بودند. در ژوئن ۲۰۱۲، این سرویس پس از ادغام با دستگاه‌های Belkin Wemo وارد فضای اینترنت اشیا شد و به اپلت‌ها اجازه داد تا با دنیای فیزیکی تعامل داشته باشند. در جولای ۲۰۱۳، IFTTT یک برنامۀ آیفون را منتشر کرد و بعداً نسخه‌ای را برای iPad و iPod touch ارائه داد. سپس در آوریل ۲۰۱۴، یک نسخۀ اندروید منتشر کرد. در پایان سال ۲۰۱۴، ارزش تجارت IFTTT تقریباً ۱۷۰میلیون دلار آمریکا بود.

در ۱۹فوریه۲۰۱۵، IFTTT سه برنامۀ جدید را راه‌اندازی کرد. وقتی دکمۀ Do را فشار می‌دهید، یک عمل را فعال می‌کند. Do Camera به‌طور خودکار تصویر را در سرویس موردنظر شما (فیس‌بوک، توییتر، دراپ باکس و…) آپلود می‌کند. Do Notes همان کار Do Camera را انجام می‌دهد، منتها با یادداشت‌ها به‌جای تصاویر.

در نوامبر ۲۰۱۶، این ۴ برنامه ادغام شدند. بدین ترتیب، IFTTT با تقویت دستورالعمل‌های خود که ۲ دستگاه، برنامه یا سرویس را به هم متصل می‌کرد، آن‌ها را به اپلت‌هایی تبدیل کرد که قادر به اتصال چندین دستگاه، برنامه یا خدمات هستند. در دسامبر ۲۰۱۶، این شرکت اعلام کرد که با JotForm همکاری می‌کند تا یک اپلت را برای ایجاد اقدامات در سایر برنامه‌ها ادغام کند.

IFTTT مستقر در سانفرانسیسکو، ۶۳میلیون دلار سرمایه را از سرمایه‌گذارانی ازجمله شرکتAndreesen Horowitz، جمع‌آوری کرده است. بخشی از درآمد IFTTT از شرکای «پلتفرم IFTTT» می‌آید که برای اتصال محصولات خود به این سرویس پول می‌پردازند. در حال حاضر Tibbets مدیرعامل IFTTT است. Tane در سال ۲۰۱۲ از IFTTT جدا شد.

IFTTT چگونه کار می‌کند؟

شما می‌توانید با افزودن یا ایجاد اپلت‌ها «Applet» (که قبلاً دستورالعمل‌های IFTTT (Recipe) نامیده می‌شدند) از سرویس IFTTT استفاده کنید. یک اپلت صرفاً یک عبارت شرطی است. پس از افزودن یا ایجاد، اپلت یک واکنش زنجیره‌ای بین دست‌کم دو برنامۀ شما ایجاد می‌کند. IFTTT دارای کتابخانۀ بزرگی از اپلت‌های موجود است که توسط شرکت‌ها و سایر کاربران ایجاد شده‌اند و شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. از طرف دیگر، شما این امکان را دارید که اپلت خود را بسازید.

IFTTT به‌عنوان یک سایت و برنامۀ تلفن همراه برای دستگاه‌های iOS و Android در دسترس است و هر اتوماسیونی که ایجاد می‌کنید، در هر سه پلتفرم موجود است. این سرویس با بیش از ۷۰۰ برند و خدمات، سازگار است. برخی از محبوب‌ترین برنامه‌هایی که با IFTTT کار می‌کنند عبارت است از:

  • Blogger
  • Medium
  • Tumblr
  • WordPress
  • Bitly
  • Pocket
  • MailChimp
  • Salesforce
  • Google Calendar
  • Amazon Cloud Drive
  • Dropbox
  • Google Docs
  • Google Sheets
  • Google Drive
  • Facebook
  • Messenger
  • Skype
  • Slack
  • GitHub
  • Email
  • Gmail
  • Fitbit
  • iOS Calendar
  • iOS Health
  • SoundCloud
  • Spotify
  • Feedly
  • NPR
  • TIME
  • Wikipedia
  • Evernote
  • SMS
  • VoIP Calls
  • Android Photos
  • Flickr
  • Google Photos
  • iOS Photos
  • Vimeo
  • YouTube

لیست کامل برنامه‌هایی را که توسط IFTTT پشتیبانی می‌شوند می‌توانید در اینجا ببینید. علاوه بر برنامه‌های وب محبوب، IFTTT همچنین می‌تواند به برخی از لوازم هوشمند ازجمله جنرال الکتریک، سامسونگ، ال‌جی و برندهای دیگر متصل شود.

3 مورد از مهم‌ترین کاربردهای IFTTT۳ مورد از مهم‌ترین کاربردهای IFTTT

۳ مورد از مهم‌ترین کاربردهای IFTTT به شرح زیر است:

  1. IFTTT می‌تواند وظایف برنامه‌های وب را خودکار کند؛ مانند ارسال یک محتوا در چندین شبکۀ اجتماعی. رایج‌ترین اپلت‌های شبکه‌های اجتماعی به ارسال خودکار محتوا و ساده‌سازی استراتژی آنلاین کسب‌وکارها کمک می‌کنند. همچنین شما می‌توانید آهنگ‌هایی را که دوست دارید، از YouTube به‌‌صورت خودکار به لیست پخش Spotify خود اضافه کنید.
  2. متخصصان بازاریابی می‌توانند از IFTTT برای ردیابی نام شرکت‌‌ها در فیدهای RSS استفاده کنند.
  3. IFTTT همچنین در اتوماسیون خانگی استفاده می‌شود. برخی از محبوب‌ترین اپلت‌های خانۀ هوشمند IFTTT عبارت است از: استفاده از برنامۀ آب‌و‌هوا برای تعیین دمای خانه، روشن‌کردن سیستم امنیتی هنگام خروج از خانه، استفاده از صدای خود برای روشن‌کردن دستگاه و روشن‌کردن چراغْ هنگام تشخیص حرکت در یک اتاق (با دستگاه‌های سازگار مرتبط). همچنین شما می‌توانید هنگام خروج از خانه به‌طور خودکار به جاروبرقی iRobot خود دستور دهید تا خانه را تمیز کند.

IFTTT برای چه کسانی مفید است؟

IFTTT برای هرکسی که از چندین برنامه یا سرویس وب مختلف در یک یا چند دستگاه هوشمند استفاده می‌کند، مفید است. این ابزار، یک سرویس ایدئال برای تمام کسانی است که می‌خواهند وظایف دستی و مبتنی بر فناوری خود را با خودکارکردن آن وظایف کاهش دهند.

نحوۀ استفاده از IFTTT

استفاده از IFTTT به‌قدری آسان است که هرکسی می‌تواند در عرض چند دقیقه بر آن مسلط شود. شما فقط به یک حساب کاربری نیاز دارید. پس از آن، تنها چند کلیک شما را به هدفتان می‌رساند. ابتدا، به تمام برنامه‌ها و ابزارهایی که به‌طور روزانه استفاده می‌کنید فکر کنید و از خود بپرسید که خودکارکردن کدام وظایف، کارها را برایتان راحت‌تر می‌کند. سپس تنها کاری که باید انجام دهید این است که با جست‌وجوی آن‌ها در IFTTT مطمئن شوید که آن برنامه‌ها یا ابزارها توسط IFTTT پشتیبانی می‌شوند.

فرض کنید هیچ‌گاه یادتان نمی‌ماند که پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا را پیگیری کنید و می‌خواهید برای مواجهه با بارندگی آماده باشید. بنابراین، می‌توانید از IFTTT برای ارسال ایمیل خودکار در مواقعی که برنامۀ آب‌وهوا بارش باران را برای روز بعد پیش‌بینی می‌کند، استفاده کنید. در این صورت، شما فقط به یک برنامۀ آب‌وهوا با پشتیبانی IFTTT و یک برنامۀ ایمیل در دستگاه تلفن همراه خود نیاز دارید تا یک اپلت را راه‌اندازی کنید و هر زمانی که پیش‌بینی هوا بارش باران بود، ایمیل دریافت کنید. برای انجام این کار، مراحل زیر را طی کنید:

  1. برنامۀ IFTTT را روی اندروید یا آیفون نصب کنید یا از سایت IFTTT استفاده کنید.
  2. با اتصال حساب Apple، Facebook یا Google خود، یا با آدرس ایمیل خود ثبتنام کنید.
  3. برای یافتن اپلت‌ها، Explore را از صفحۀ اصلی یا داشبورد ‌سایت انتخاب کنید. می‌توانید آنچه را به دنبال آن هستید در نوار جست‌وجو تایپ کنید یا در فهرستی از اپلت‌های محبوب IFTTT پیمایش کنید.
  4. یک اپلت را انتخاب کنید.
  5. دسترسی اپلت به برنامه یا سرویس موردنظر را مجاز کنید.
  6. دستورالعمل‌های روی صفحه را دنبال کنید.
  7. می‌توانید از هر تعداد اپلت که دوست دارید استفاده کنید. هیچ محدودیتی وجود ندارد، مگر اینکه اپلت مورد نظر شما وجود نداشته باشد. در این صورت می‌توانید یکی بسازید.

نحوۀ استفاده از IFTTT با دستیار مجازی

اگر در حال حاضر از یک دستیار مجازی مانند آمازون (الکسا)، کورتانا یا گوگل استفاده می‌کنید، می‌توانید از طریق ادغام آن با IFTTT آن را قدرتمندتر کنید. اگر نمی‌دانید که چگونه این کار را انجام دهید، به‌سادگی از تابع جست‌وجوی IFTTT برای جست‌وجوی دستیار مجازی انتخابی خود استفاده کنید تا ببینید در حال حاضر چه نوع اپلت‌هایی موجود است.

آیا IFTTT امن است؟

بله. سیاست حفظ حریم خصوصی IFTTT نحوۀ ذخیره و ایمن‌سازی اطلاعات شما را مشخص می‌کند. اما مانند هر برنامۀ دیگری، باید اقدامات احتیاطی را برای ایمن‌نگه‌داشتن اطلاعات خود انجام دهید. اگر تلفن خود را گم کنید، هر شخصی می‌تواند هر سرویسی را که به برنامۀ IFTTT خود متصل کرده‌اید کنترل کند. توصیه می‌کنیم به تنظیمات حساب برنامۀ IFTTT بروید و تأیید ۲مرحله‌ای را فعال کنید.

ضمن آنکه همواره بهترین کاری که می‌توانید برای محافظت از حریم خصوصی خود انجام دهید، ایجاد یک رمز عبور قوی است.

آیا استفاده از IFTTT رایگان است؟

بله و خیر. IFTTT ۳ سطح برای کاربران شخصی دارد: IFTTT Free، IFTTT Pro و +IFTTT Pro.

  1. طرح IFTTT Free (رایگان): این طرح رایگان که دسترسی به آن برای کاربران ایرانی راحت‌تر است، شامل ۵ اپلت، سرعت اپلت استاندارد، اجرای نامحدود اپلت، دسترسی به اپلیکیشن موبایل و ادغام‌های سادۀ بدون کد است. اگر نیازهایتان کم است یا فقط در حال آزمایش سرویسIFTTT هستید، از طرح رایگان استفاده کنید.
  2. طرح IFTTT Pro: IFTTT Pro به شما امکان می‌دهد از ۲۰ اپلت با سریع‌ترین سرعت اپلت استفاده کنید، به اپلت‌های چندکاره دسترسی داشته باشید و با پشتیبانی مشتری تماس بگیرید. هزینۀ آن ۲.۲۱ پوند در ماه است.
  3. طرح + IFTTT Pro: طرح+ IFTTT Pro به شما امکان می‌دهد به همۀ موارد فوق دسترسی داشته باشید و علاوه‌بر‌آن، از درخواست‌ها و کد فیلتر استفاده کنید، به ابزارهای توسعه‌دهنده (Developer Tools) دسترسی داشته باشید و چندین حساب را متصل کنید. کاربران + Pro همچنین می‌توانند اپلت‌های نامحدود داشته باشند و هنگامی که مشکلی پیش آمد، از پشتیبانی مشتری اولویت‌دار برخوردار شوند. این طرح ۴.۳۰ پوند در ماه قیمت دارد.

علاوه بر طرح‌های شخصی، طرح‌های مختلفی برای کسب‌وکارها نیز وجود دارد؛ از IFTTT Developer گرفته تا IFTTT Team و IFTTT Enterprise (که دارای قیمت‌های متغیر هستند). این طرح‌ها به شما امکان می‌دهند محصول خود را به کتابخانۀ خدمات IFTTT اضافه کنید و همچنین ویژگی‌ها و قابلیت‌های اضافی را برای کار با ابزار IFTTT در یک محیط شرکتی دریافت کنید.

۵/۵ | (۱۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.