طول محتوای متنی برای رتبه ۱ گوگل چقدر باید باشد؟ (افشای راز گوگل)

طول محتوای بیشتر پست‌های بلاگ باید حداقل ۳۰۰ کلمه باشد. اگر کمتر از این مقدار باشد، احتمالاً حرف خاصی برای گفتن در آن موضوع ندارید و بلاگ‌پست مناسبی برای سئو و رتبه‌گرفتن در گوگل محسوب نمی‌شود. اما سؤال اصلی این است که طول محتوا بهتر است چند کلمه باشد؟ در آخر این بلاگ‌پست، یک ترفند مهم برای پیدا‌کردن طول محتوا برای گرفتن رتبه ۱ گوگل را آموزش می‌دهیم.

البته این را هم باید بگوییم که درست نیست به خاطر رتبه‌گرفتن، به مطلبتان آب ببندید. هدف شما باید این باشد که یک بلاگ‌پست کامل و جذاب بنویسید که دغدغۀ کاربر را برطرف کند، نه کمتر و نه بیشتر.

شاید برات جالب باشه:

همۀ ما وقتی مقاله‌ای می‌نویسیم دوست داریم که:

  • آدم‌های بیشتری آن را بخوانند؛
  • کامنت یا همان نظرهای بیشتری زیر بلاگ‌پستمان بنویسند؛
  • لینک‌های بیشتری به ما بدهند؛
  • در گوگل رتبۀ خوبی بگیرد.

اگر شما در حال خواندن این مطلب هستید، یعنی به احتمال زیاد شنیده‌اید که گوگل بلاگ‌پست‌های طولانی را بالاتر از پست‌های کوتاه رتبه‌بندی می‌کند. در این مقاله باهم صحت این موضوع را بررسی می‌کنیم.

 

 

طول محتوای مناسب برای گرفتن رتبه‌های ۱ تا ۱۰ گوگل چند کلمه است؟

تحقیقات انجام‌شده روی ۲۰۰۰۰ کلمۀ کلیدی و تجزیه‌و‌تحلیل آن‌ها، نتایج جالبی به ‌همراه داشته‌ است.

متوسط تعداد کلمات برای یک بلاگ‌پستی که بتواند رتبۀ ۱ تا ۱۰SERP یا همون صفحۀ نتایج گوگل را کسب کند، حداقل ۲۰۰۰ کلمه است. جالب‌تر اینکه هرچه طول مقاله‌ای بیشتر است، رتبۀ آن هم بهتر است.

میانگین طول محتوای مناسب
متوسط طول محتوا ۱۰ مقاله اول گوگل

بهترین طول محتوا برای گرفتن رتبه‌های خوب در گوگل، براساس نمودار بالا به‌صورت میانگین بین ۲۴۱۶ تا ۲۰۳۲ کلمه است. این تحقیق نشان می‌دهد که گوگل محتوای غنی و باکیفیت را دوست دارد، اما…

 

نکتۀ مهم!

داستان اینجاست که برای گوگل تعداد کلمات زیاد نشانۀ خفن‌بودن و غنی‌بودن آن متن نیست؛ یعنی این‌طور نیست که مقاله را آب ببندید و بگویید حتماً بهترین رتبه را می‌گیرم! داستان اینجاست که طول محتوا همه‌چیز نیست! گوگل مقاله‌های غنی با طول محتوای زیاد را که کاربرپسند باشد و دغدغه‌های کاربر را برطرف ‌کند و به تمام سؤالات کاربران پاسخ دهد و همچنین متعلق به سایت معتبری باشد، دوست دارد.

اعتبار محتوا چگونه تعیین می‌شود؟ چگونه گوگل تشخیص می‌دهد یک مقالۀ مرجع است و رتبۀ بهتری به آن می‌دهد؟

 

جواب آن «بک‌لینک» است که در ادامه آن را توضیح می‌دهیم.

 

تأثیر بک‌لینک در گرفتن رتبه‌های خوب در گوگل

بک‌لینک یعنی اینکه سایت‌های دیگر به سایت شما لینک دهند. این مسئله، یکی از مهم‌ترین عوامل رتبه‌بندی گوگل است. در مقایسه با محتواهای کوتاه، مردم معمولاً وقتی یک محتوای خوب، جامع و باارزش را می‌خوانند، بیشتر به آن لینک می‌دهند. اگر به رابطۀ بین تعداد کلمات و بک‌لینک‌ها نگاه کنید، متوجه این موضوع می‌شوید.

بررسی ۹۰۰میلیون صفحه از ۳میلیارد صفحه در Content explorer سایت AHREF نشان می‌دهد که هرچه تعداد کلمات یک بلاگ‌پست بیشتر باشد، احتمال تعداد لینک دریافتی از سایت‌های دیگر هم بسیار بیشتر می‌شود.

تاثیر طول محتوا در گرفتن بک لینک
رابطه تعداد کلمات با تعداد بک‌لینک‌های داده شده

چگونه بک‌لینک رایگان از سایت‌های معتبر بگیریم؟

همان‌طور که گفته شد، مقاله‌های طولانی پتانسیل بیشتری برای گرفتن لینک دارند؛ اما ترفند دیگری هم هست که می‌شود به‌صورت رایگان از سایت‌های خوب لینک‌های فالو خوبی گرفت و آن هم نوشتن مقاله دربارۀ موضوعاتی است که دیگران دربارۀ آن‌ها صحبت نکرده‌اند و شما اولین نفر هستید.

رابطۀ طول محتوا با شبکه‌های اجتماعی

مطالعات نشان می‌دهد که محتواهایی که تعداد کلمات بیشتری دارند، در شبکه‌های اجتماعی نیز بیشتر به اشتراک گذاشته می‌شوند. به گزارش QuickSprout، پست‌هایی که بیشتر از ۱۵۰۰ کلمه دارند، به‌طور متوسط در توییتر ۶۸.۱درصد و در فیس‌بوک ۲۲.۶درصد بیشتر به اشتراک گذاشته شده‌اند.

فواید محتوای طولانی

  1. محتوای طولانی‌تر، ترافیک ارگانیک بیشتر! تجزیه‌و‌تحلیل ما نشان می‌دهد که بین طول محتوا و ترافیک ارگانیک رابطۀ مثبت وجود دارد؛ اما به این معنا نیست که برای موضوعی که بیشتر از ۶۰۰ کلمه گنجایش ندارد، مثل یک بچۀ دبستانی که معلمش به او گفته ۳ صفحه انشا بنویس، به محتوا آب ببندید و آن را تبدیل به محتوای ۲۰۰۰کلمه‌ای کنید! این کار را به‌هیچ‌وجه انجام ندهید.
    منظور از محتوای طولانی‌تر این است که به سؤالات کاربران درمورد موضوع کلیدی موردنظرشان پاسخ بدهید.
  2. افزایش زمان حضور کاربران در صفحه: درحقیقت، براساس یافته‌های نیل پتل، افراد در صفحه‌ای با محتوای طولانی، به‌طور متوسط ۴۰درصد زمان بیشتری را صرف خواندن مقاله‌های شما می‌کنند و احتمال سرزدنشان به صفحات دیگر سایت شما ۲۵درصد افزایش پیدا می‌کند.
  3. اشتراک‌گذاری بیشتر در شبکه‌های اجتماعی: همان‌طور که در بالا گفته شد، محتواهای طولانی شانس اشتراک‌گذاری بیشتری دارند.
  4. بهبود رتبه در نتایج موتورهای جست‌وجو: این موضوع بدان معنا نیست که گوگل به محتواهای طولانی‌تر، رتبه‌ی بهتری می‌دهد؛ زیرا فاکتورهای بسیاری برای رتبه‌‌گرفتن وجود دارد که تعداد کلمات یک بلاگ‌پست جزو آن‌ها نیست. اما یافته‌ها حاکی از این است که تعداد کلمات ۱۰ رتبۀ اول گوگل معمولاً چیزی حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کلمه است.

پاسخ وبمسترارشد گوگل به سؤال «طول محتوای متنی باید چقدر باشد؟»

جان مولر، وبمسترارشد گوگل، در توییتر گفته است:

 

 

تعداد کلمات در یک صفحه، نه یکی از فاکتورهای نشان‌دهندۀ کیفیت محتواست، نه یکی از عوامل رتبه‌بندی!

بنابراین، افزودن کورکورانۀ متن بیشتر به یک صفحه، آن را بهتر نمی‌کند.

جان مولر در ادامۀ در جواب این سؤال که طول یک محتوا بهتر است چند کلمه باشد تا بهترین رتبه را در گوگل بگیرد، می‌گوید:

 

برای پاسخ به این سؤال باید بگویم که این وضعیت مانند این است که مشتری در حال ورود به غرفۀ شما در نمایشگاه است و شما می‌خواهید محتوا و خدمات خود را ارائه دهید. می‌توانید یک بروشور یک یا دو صفحه‌ای به‌صورت خلاصه به او بدهید، یا یک کتاب غول‌پیکر از اطلاعات. در برخی موارد مردم کتابی با اطلاعات زیاد و در موارد دیگر مردم محتوایی مختصر و کوتاه می‌خواهند.

پس با توجه به پاسخ‌های جان مولر می‌توان با قاطعیت گفت که همه‌چیز بستگی به کاربر دارد؛ باید دید که آیا کاربر، دنبال صفحه‌ای پر از اطلاعات دربارۀ موضوع موردنظرش است، یا محتوایی مختصر و مفید می‌خواهد.

ممکان است با خودتان بگویید خب شاید این ترفندها در وب خارجی درست باشد، در وب‌ فارسی چه کنیم؟

ترفند نهایی: طول محتوای متنی در وب فارسی

اگر با توجه به توضیحات بالا باز هم متوجه نشدید که طول محتوا متنی باید چند کلمه باشد، به دو ترفند زیر توجه کنید:

  1. ببینید نیاز کاربر با نوشتن چند کلمه پاسخ داده می‌شود، اگر با نوشتن ۷۰۰ کلمه به تمام سؤالات و ابهامات پاسخ داده‌اید، لزومی ندارد طول محتوا را بیشتر کنید و بهتر است برای گرفتن رتبه به فاکتورهای دیگر گوگل مانند بک‌لینک و… توجه کنید.
  2. در‌صورتی‌که هنوز گنگ هستید و باز به دنبال یک عدد بخصوص هستید، بهترین ترفند این است که کلمۀ کلیدی خود را سرچ کنید و ۳ بلاگ‌پست اول در گوگل را بررسی کنید و ببینید هرکدام چند کلمه نوشته‌اند و شما هم در همان حدود یا کمی بیشتر بنویسید.

کلام پایانی

امیدوارم با خواندن این بلاگ‌پست به نتیجه‌ای که می‌خواستید رسیده باشید و متوجه شده باشید که برای رتبه‌گرفتن در یک کلمۀ کلیدی خاص، چند کلمه باید بنویسید. با‌این‌حال، اگر باز هم سؤالی داشتید و یا نکته‌ای بود که به آن اشاره نکرده‌ایم، لطفاً برایمان کامنت بگذارید تا به آن پاسخ بدهیم.

 

۱/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.