شاید برای بعضی افراد، پس از ظهور شبکههای اجتماعی متنوع، استفاده از ایمیل منسوخ شده باشد، اما برای عدۀ زیادی هنوز هم محبوب است. در دنیای جذاب و پرهیجان دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی ایمیلی یک روش قاطع برای رونق کسبوکارهاست. حالا باید خود را برای دانستن واقعیتی شگفتانگیز آماده کنیم. طبق آمار DMA، اگر ما برای بازاریابی ایمیلی تنها ۱ دلار هزینه کنیم، ۳۸ برابر آن بهعنوان سود به کسبوکار ما بازمیگردد. همین آمار میتواند بهتنهایی دلیل محکمی برای اهمیت بازاریابی ایمیلی باشد؛ البته اگر مزایای دیگر آن را فراموش کنیم!
در این میان، برخی کسبوکارهای کوچک یا بزرگ، برای پیادهسازی استراتژیهای بازاریابی ایمیلی به زحمت میافتند و حتی برخی از آنها از خیر این کار میگذرند. میلچیمپ (Mailchimp) همان گمشدۀ کسبوکارها برای رسیدن به قلۀ بازاریابی ایمیلی است. پس از خواندن این نوشته، موارد زیر را دربارۀ میلچیمپ خواهیم دانست:
- آشنایی با میلچیمپ
- علت استفاده از آن
- کاربردهای مهم این ابزار
- نحوۀ کار با میلچیمپ
- هزینۀ استفاده از آن
و نکات مهم دیگری که باید دربارۀ میلچیمپ بدانیم.
میلچیمپ چیست؟
تصور کنید که ما صاحب یک کسبوکار هستیم و قصد داریم از روش بازاریابی ایمیلی برای کسب سود بیشتر استفاده کنیم. برای این کار لازم است فردی را استخدام کنیم تا امور مربوط به این حوزه را به عهده بگیرد. این فرد وظیفه دارد لیست بلندی از ایمیلهای مشتریان تهیه کرده و آنها را مرتب کند. سپس باید قالبی جذاب برای ایمیل طراحی کرده و به کمک سایر همکاران، متن تبلیغاتی ایمیل را بنویسد. درنهایت نیز باید بداند که در چه مواقعی و برای چه کسانی ایمیل را ارسال میکند.
حالا سؤال مهم این است که همۀ این کارها از عهدۀ یک نیروی انسانی برمیآید؟ آیا بهصرفه است که برای بازاریابی ایمیلی بیش از یک نیرو را استخدام کنیم؟ احتمالاً پاسخ هر دو سؤال خیر است؛ اما نباید بهخاطر این دو سؤال از بازاریابی ایمیلی غافل شویم. میلچیمپ (Mailchimp) ابزاری است که بدون کمک یک یا چند نیروی انسانی، تمام وظایفی را که در بالا عنوان کردیم، بهطور کامل انجام میدهد. میلچیمپ از این جهت ابزار کاملی است که علاوه بر ارائۀ تمام خدمات مثل ساخت فهرست ایمیل، تهیۀ قالب، ارسال ایمیل خودکار و…، استراتژیهای ما را نیز تحلیل میکند.
آمار تحلیلی میلچیمپ کمک میکند که ما ایرادهای کار خود را بدانیم و با رفع آنها، یک استراتژی بازاریابی ایمیلی بینقص داشته باشیم. نکتۀ مهم دیگر این است که میلچیمپ، مثل بسیاری از ابزارهای بازاریابی ایمیلی، بهشکل اپلیکیشن نیست و تمام خدمات آن از راه وب ارائه میشود.
حالا میخواهیم کمی از تاریخچۀ این ابزار بگوییم. میلچیمپ در سال ۲۰۰۱ توسط بن چستنات و دن کورزیوس خلق شد. میلچیمپ از ابتدا بهشکل کنونی نبود و اولین فعالیت آن، ساخت لیستهای ایمیل برای سایتهایی بود که توسط بن و دن طراحی میشدند. در سال ۲۰۰۷، این دو نفر تصمیم گرفتند که سود خود از میلچیمپ را دوباره روی خود این ابزار سرمایهگذاری کنند و قابلیتهای آن را توسعه دهند. پس از این تاریخ، میلچیمپ بهشکل کنونی خود نزدیک و نزدیکتر شد، تا امروز که به یکی از کاملترین و بهترین ابزارهای بازاریابی ایمیلی تبدیل شده است. ۴ افتخار مهم میلچیمپ عبارت است از:
- ارسال حدود ۱۰۷۹۴ ایمیل در هر ثانیه توسط این ابزار؛
- داشتن حدود ۱۱میلیون مشتری و افزایش دائمی آن؛
- بهدستآوردن حدود ۳۲۱,۵۳۸,۰۳۹ دلار سود توسط مشتریان با استفاده از خدمات میلچیمپ؛
- دردستداشتن حدود ۶۰٪ از بازار ایمیل مارکتینگ در دنیا.
۸ نکته که به ما میگوید چرا باید از میلچیمپ استفاده کنیم
نکتۀ مهم این است که بدانیم بازاریابی ایمیلی فقط بهمعنای ارسال تعداد زیادی ایمیل نیست، بلکه استراتژیهای آن میتواند دنیای کسبوکار ما را تغییر دهد. همانطور که گفتیم، میلچیمپ ابزاری است که بر رقبای خود برتری دارد. حالا قصد داریم که علت برتربودن آن را توضیح دهیم. ۸ علت مهم استفاده از میلچیمپ عبارت است از:
- طراحی و پیادهسازی کمپینهای متنوع بازاریابی ایمیلی بدون نیاز به نوشتن کد؛
- امکان ساخت قالبهای سفارشی با استفاده از HTML و انتقال راحت آن به میلچیمپ؛
- ارسال ایمیل بهصورت خودکار برای استراتژی تجربۀ مشتری (CX)؛
- ساخت استراتژی سفر مشتری بهکمک تحلیل ایمیلهای قبلی؛
- امکان نمایش حالت آزمایشی ایمیل برای رفع ایرادهای آن؛
- امکان فهرستبندی ایمیلها براساس مکان جغرافیایی؛
- امکان دسترسی به کمپینها و اجرای آنها در هر زمان و مکان و بدون نیاز به سیستم اصلی شرکت؛
- ارائۀ گزارشهای مختلف برای تحلیل و ارزشیابی استراتژیهای بازاریابی ایمیلی.
البته موارد گفتهشده فقط بخش کوچکی از مزایای میلچیمپ است و این ابزار خدمات مفید دیگری نیز برای کسبوکارها دارد.
آیا کاربرد میلچیمپ فقط در قسمت بازاریابی ایمیلی است؟
همانطور که گفتیم، میلچیمپ همیشه در حال بهروزرسانی و افزایش قابلیتهای خود است. امروزه این ابزار نهتنها در بخش بازاریابی ایمیلی، بلکه در تمام بخشهای مارکتینگ حرفی برای گفتن دارد. ایجاد صفحههای فرود (Landing pages)، انجام تبلیغات مختلف در شبکههای اجتماعی و سوشالمدیا، انجام تبلیغات گوگلی و… ازجمله فعالیتهایی است که میلچیمپ درزمینۀ بازاریابی انجام میدهد.
۱۱ قدم تا رسیدن به میلچیمپ
برای شروع کار با میلچیمپ باید ۱۱ مرحله را طی کرده و در سایت ثبتنام کنیم. مراحل ثبتنام در میلچیمپ عبارت است از:
- وارد سایت Mailchimo.com شوید؛
- از بالای صفحه، گزینۀ Sign Up Free را انتخاب کنید؛
- در صفحۀ بازشده، ایمیل خود را وارد کرده و یک رمزعبور و نامکاربری انتخاب کنید؛
- پس از این کار، یک پیام فعالسازی به ایمیل شما ارسال میشود؛
- اگر در ایران هستید، باید در این مرحله فیلترشکن خود را روشن کنید؛
- روی گزینۀ Activate Account در ایمیل فعالسازی کلیک کنید؛
- سپس در صفحۀ بازشده، روی گزینۀ I’m Not A Robot کلیک کرده و آزمون را پاسخ دهید.
- در مرحلۀ بعد باید پکیج موردنظر را انتخاب کنید؛
- اگر در ابتدای کار هستید، گزینۀ Free را انتخاب کنید؛
- در مرحلۀ بعد باید اطلاعاتی مثل نام، نام خانوادگی، اسم شرکت، آدرس سایت شرکت و شمارهتلفن را وارد کنید.
- گزینۀ Continue را انتخاب کنید.
با انجام این ۱۱ مرحله میتوانیم یک اکانت میلچیمپ بسازیم و سپس با واردکردن آدرس ایمیل مخاطبان و ساخت قالب ایمیل، استراتژیهای بازاریابی ایمیلی خود را پیادهسازی کنیم.
۴ گروه که حتماً باید از میلچیمپ استفاده کنند
میلچیمپ طوری ساخته شده که همۀ کسبوکارها با هر اندازه و قدمتی بتوانند از آن استفاده کنند؛ اما در این میان، برخی گروهها نیاز بیشتری به میلچیمپ دارند. ۴ تا از مهمترین گروههایی که طرفدار میلچیمپ هستند عبارتاند از:
- آژانسهای دیجیتال مارکتینگ که بهصورت آنلاین کار میکنند؛
- اپلیکیشنهای موبایلی و تحت وب؛
- استارتاپها و کسبوکارهای نوپا؛
- فعالهای حوزۀ تجارت الکترونیک.
هزینۀ کار با میلچیمپ چقدر است؟
شاید در برخی منابع گفته شود که استفاده از میلچیمپ رایگان است، اما این اطلاعات نادرست بوده و حقیقت ندارد. استفاده از میلچیمپ تا وقتی رایگان است که لیست مخاطبان ایمیل شما بیشتر از ۲۰۰۰ نفر نبوده و ایمیلهای ارسالی نیز کمتر از ۱۰۰۰۰ ایمیل در ماه باشد.
اگر تعداد مخاطبان و تعداد ایمیلهای ما بیشتر شد، لازم است برای استفاده از خدمات میلچیمپ هزینه پرداخت کنیم. این هزینه براساس خدمات انتخابی و پکیجهای موردنظر ما متفاوت است. نکتۀ مهم این است که میلچیمپ پکیجهای متنوعی ارائه کرده که کسبوکارهای مختلف میتوانند براساس نیاز خود، یکی از آنها را انتخاب کنند.
همچنین لازم است بدانیم که در صورت استفادۀ رایگان از این ابزار، لوگوی میلچیمپ در کنار همۀ ایمیلها قرار میگیرد. هزینۀ پکیجها نیز از ۹ دلار در ماه آغاز شده و به حدود ۳۰۰ دلار میرسد.
۲ نکتۀ منفی دربارۀ میلچیمپ
قطعاً هر ابزار خوبی در کنار مزایای بزرگ خود، معایبی نیز دارد که باید پیش از استفاده از ابزار، آن را بدانیم. ۲ نکتۀ منفی دربارۀ میلچیمپ عبارت است از:
- عمومیبودن آن: میل چیمپ طوری ساخته شده که همۀ افراد بتوانند از آن استفاده کنند. بااینحال، اگر کسبوکار ما تخصصی بوده و امکانات عمومی پاسخگوی نیاز آن نیست، نباید از میلچیمپ استفاده کنیم. ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که قابلیتهای میلچیمپ را بهشکل جداگانه اما بسیار تخصصیتر ارائه میدهند.
- هزینۀ بالا: اگرچه استفاده از میلچیمپ در ابتدای کار رایگان است، اما در صورت رونق کسبوکار یا شرکت، دیگر نمیتوان از خدمات آن بهصورت رایگان استفاده کرد. بنابراین باید پیش از شروع کار بدانیم که با رشد کسبوکار، باید هزینۀ نسبتاً زیادی را برای استفاده از میلچیمپ متحمل شویم.
جمعبندی
میلچیمپ یکی از معروفترین و پرطرفدارترین ابزارها درزمینۀ بازاریابی ایمیلی است که به دلیل امکانات فراوان خود، از رقبا فاصلۀ زیادی گرفته است. این ابزار، به غیر از امکانات عادی مثل ارسال ایمیل و ساخت فهرست، دارای قابلیت تحلیل آمار است که همین ویژگی، باعث محبوببودن آن شده است.
ثبتنام در میلچیمپ و استفاده از آن بسیار راحت بوده و در هر زمان و مکانی میتوان از آن برای دستیافتن به اهداف بازاریابی ایمیلی استفاده کرد. میلچیمپ گزینۀ مناسبی برای تمام کسبوکارهاست؛ البته اگر شرکت ما به خدمات بسیار تخصصی نیاز داشته باشد، میتوان گزینههای بهتری نیز پیدا کرد.
این ابزار در ابتدای کار خدمات خود را بهصورت کاملاً رایگان ارائه کرده و پس از رونق کسبوکار، به ارتقا و پرداخت هزینه نیاز دارد. اگرچه در برخی موارد هزینۀ استفاده از میلچیمپ گران است، اما باید بدانیم که هزینۀ استفادهشده برای بازاریابی ایمیلی چندین برابر شده و بهعنوان سود به ما بازمیگردد.