کلمۀ کلیدی هدف کاربر؛ معجزۀ بزرگ جذب مشتریان بالقوه

در ابتدای کارِ موتورهای جست‌وجو، خبری از کلمۀ کلیدی هدف خریدار نبود و آن‌ها فقط به محتوای متنی و لینک‌هایی که از بیرون دریافت می‌کردند توجه داشتند. این موارد باعث می‌شدند که رتبۀ صفحات بالاتر برود و در جایگاه‌های اول تا سومِ صفحۀ نتایج موتورهای جست‌و‌جو قرار بگیرند. اما به مرور زمان، این موتورها الگوریتم‌های خود را تغییر دادند و به‌ سمتی رفتند که به نیازهای کاربران پاسخ بهتری بدهند.

در این مطلب از بلاگ صباویژن، قرار است درمورد کلمۀ کلیدی هدف خریدار صحبت کنیم. صحبت را با چیستی این عبارت شروع می‌کنیم و برایتان می‌گوییم که توجه به آن تا چه اندازه برای سایت و تولید محتوای آن مفید و کاربردی است. در ادامه به سراغ معرفی انواع آن می‌رویم و توضیح می‌دهیم که چطور کلمۀ کلیدی مناسب‌تری برای سایت و محتواهای خود بیابید. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

منظور از کلمۀ کلیدی هدف کاربر چیست؟

زمانی‌که افراد برای خرید محصولی به سراغ موتورهای جست‌وجو می‌روند، کلماتی را برای توصیف چیزی که به دنبال آن هستند، می‌نویسند. به این کلمات، کلمۀ کلیدی هدف کاربر گفته می‌شود.

ازآنجایی‌که موتورهای جست‌وجو فقط از الگوریتم‌ها کمک می‌گیرند، ممکن است با استفاده از کلمات دیگر، مخاطب را به صفحۀ شما نرسانند؛ درست همان صفحه‌ای که شما به سؤالات مخاطب در این زمینه پاسخ داده‌اید.

وقتی کلمۀ کلیدی‌ای که مخاطب استفاده می‌کند، با کلماتی ‌که شما آن‌ها را برای تولید محتوا به کار می‌برید یکسان یا نزدیک به آن‌ها باشد، محتوای شما در میان رتبه‌های اول SERP به نمایش درمی‌آید. از آنجایی هم که اکثر افراد روی رتبه‌های اول تا سوم موتورهای جست‌وجو بیشتر کلیک می‌کنند، بازدیدبیشتری از سایت شما صورت می‌گیرد و میزان ترافیک سایتتان افزایش پیدا می‌کند.

اگر با کلمۀ کلیدی هدف کاربر در حوزۀ کاری خود آشنا شوید، می‌توانید آن‌ها را در استراتژی سئو و کمپین تبلیغاتی پولی خود بگنجانید. با این کار، احتمال موفقیت کمپین‌ها و نتایج سئوی شما بیشتر از حالتی می‌شود که بی‌تفاوت از کنار این کلمات مهم می‌گذرید.

مزایای استفاده از کلمۀ کلیدی هدف کاربر

اولین مزیتی که با به‌کاربردن کلمۀ کلیدی هدف کاربر نصیب شما می‌شود، ترافیک بالاتر در صفحات مختلف سایتتان است. در میان این افراد، کسانی هستند که آمادگی بیشتری برای تبدیل‌شدن به مشتری دارند و این مسئله به تنهایی، فروش بالاتر و سود بیشتری را به دنبال دارد.

الگوریتم‌های موتورهای جست‌وجو به نیازهای کاربر توجه بسیاری دارند و همۀ تلاششان در جهت کسب رضایت بیشتر آن‌هاست. زمانی ‌که بتوانید طبق این الگوریتم‌ها و با توجه به نیاز کاربر محتوای مناسب را به او نمایش دهید، رتبۀ بالاتری در میان صفحات مشابه پیدا می‌کنید. این موضوع اعتماد بیشتری برایتان فراهم می‌کند و باعث می‌شود افراد به خرید از شما تمایل بیشتری داشته باشند.

زمانی‌که مخاطب کلمۀ کلیدی مورد نیاز خود را سرچ می‌کند، شما باید محتوایی را جلوی او بگذارید که با این نیاز همخوانی داشته‌ باشد. در این صورت، در هر مرحله همان چیزی را به او ارائه می‌دهید که به آن نیاز دارد و باعث می‌شود که مخاطب شما در مسیر تبدیل‌شدن به مشتری، سریع‌تر حرکت کند.

اگر بدانید مخاطب به دنبال چیست، دیگر به بیراهه نمی‌روید و محتوایی را تولید می‌کنید که نیاز کاربر را برطرف کند. در این صورت، انرژی و منابع مالی خود را در جای اشتباه خرج نمی‌کنید. بنابراین، بازگشت سرمایۀ شما زودتر اتفاق می‌افتد و از محتمل ضرر شدن، جلوگیری می‌شود.

کاربران به چه شکل از کلمۀ کلیدی استفاده می‌کنند؟

اگر کمی درمورد شیوۀ به‌کار‌گرفتن کلمۀ کلیدی هدف کاربر شناخته باشید، می‌دانید که آن‌ها از کلمات یکسانی استفاده نمی‌کنند؛ اما در مراحل مختلف سفر مشتری برای خرید، بعضی کلمات بیشتر از سایر آن‌ها تکرار می‌شوند. تفاوتی هم ندارد که در کدام حوزه مشغول به فعالیت هستید و معمولاً در اکثر موارد، این کلمات مشترک هستند. در ادامه به هریک از این مراحل اشاره می‌کنیم.

۱) مرحلۀ آگاه‌شدن از نیاز

زمانی ‌که مخاطب از نیاز خود آگاه می‌شود، شروع به جست‌وجو دربارۀ آن می‌کند. در این زمان، نیاز او از جنس اطلاعات است و می‌خواهد بداند چطور این مسئله‌ای را که با آن روبه‌رو شده‌ است، بهتر درک کند. زمانی ‌که این فرد شروع به جست‌وجو می‌کند، بیشتر کلماتی مانند «چطور» و «چیست» را به کار می‌برد.

۲) مرحلۀ توجه به پاسخ‌ها

در مرحلۀ توجه، مخاطب می‌داند که چه مشکلی دارد و برای حل آن چه راه‌حل‌هایی وجود دارند. این آگاهی فرد را یک قدم به‌سمت جلو می‌برد و او را ترغیب می‌کند تا درمورد مشکلات مختلف خود جست‌وجو کند و از مزایا و معایب هرکدام آگاه شود. مقایسه‌کردن راه‌های مختلف، در این مرحله مسئلۀ مهمی است. در ادامه به چند نمونه از کلماتی که در این مرحله بیشتر توسط کاربر جست‌وجو می‌شود، اشاره کرده‌ایم:

  • بررسی محصولِ…
  • بهترین محصولِ…
  • مقایسۀ برند … با برند …

۳) مرحلۀ نهایی‌شدن تصمیم خرید

در این مرحله، مخاطب به آگاهی کافی برای خرید رسیده ‌است و می‌خواهد خرید خود را انجام دهد. کلماتی که در این مرحله استفاده می‌شود، با دو مرحلۀ قبلی متفاوت است. همین‌طور، این کلمات برای کسب‌وکارهایی که در حوزۀ B2C هستند، با مدل B2B فرق می‌کند. در نظر داشته باشید که در این مدل‌ها، مدت‌زمان تصمیم‌گیری برای خرید، به مراتب طولانی‌تر است.

کلمات مناسب کسب‌وکارهای B2B:

  • نسخۀ آزمایشیِ…
  • شرایط و ضوابطِ…
  • طرح‌های پرداختِ…

کلمات مناسب کسب‌وکارهای B2C:

  • تخفیفِ…
  • خریدکردن از…
  • زمان تحویلِ…

کلمۀ کلیدی هدف کاربر را آسان‌تر و دقیق‌تر پیدا کنید

تا اینجا متوجه شدید که پیداکردن کلمۀ کلیدی هدف کاربر تا چه اندازه برای شما و سایتتان مفید است. همین‌طور، تا حدودی می‌دانید کاربران از چه کلماتی در مراحل مختلف سفر خرید خود استفاده می‌کنند. برای اینکه دقت خود را در این زمینه بالا ببرید و بتوانید هنگام پیداکردن کلمات مناسب، تیر خود را درست به وسط هدف بزنید، بهتر است ۴ نکتۀ نیز را حتماً در نظر بگیرید. این موارد به شما کمک می‌کنند که خطای خود را کاهش دهید و به‌جای‌ آن، دقت خود را بالاتر ببرید.

box

آپارات


به صورت کاملا هدفمند تبلیغ کنید!
کلیک کنید

۱) متوجه شوید هدف مشتری از این جست‌وجو چیست

ایدئال‌ترین مشتری خود را تجسم کنید و ببینید این فرد چه نیازهایی دارد. همین‌طور، چالش‌های او هنگام خرید محصول شما چیست و چه مواردی را در نظر می‌گیرد تا خرید خود را انجام دهد. علاوه بر این موارد، به صحبت‌های او بیشتر دقت کنید تا متوجه شوید چه ایرادهایی برای کار خود در نظر می‌گیرد. همۀ موارد را از نظر کاربرد و احساس بررسی کنید. گاهی‌اوقات ممکن است خدمات شما حس خوبی به مخاطب ندهند و همین مسئله او را از خرید منصرف کند.

۲) به رفتار موتورهای جست‌وجو بیشتر دقت کنید

برای چند کلمۀ کلیدی خودتان دست‌به‌کار شوید و مانند کاربران خودتان شروع به جست‌وجو کنید. با این کار متوجه می‌شوید که دیگران، زمانی ‌که این کلمات را وارد می‌کنند، به دنبال چه هستند. بعد از مشخص‌شدن نتایج کلمۀ کلیدی مدنظرتان، به قسمت «جست‌وجوهای مرتبط» هم نگاهی بیندازید و ببینید چه موارد دیگری در این قسمت به کاربر پیشنهاد می‌شود.

۳) سری به پایگاه دادۀ مشتریان خود بزنید

از داده‌های سابقی که جمع کرده‌اید استفاده کنید و از آن‌ها اطلاعات مفید و کاربردی استخراج کنید. با این تحقیق متوجه می‌شوید که کدام کلمات برای شما، مخاطبان بیشتری آورده‌اند و متوجه می‌شوید نقاط قوت یا ضعف سایتتان کجاست. همین‌طور، کلمات کلیدی‌ای را پیدا می‌کنید که کاربران را از فروش دور می‌کند. گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس دو منبع فوق‌العاده برای پیداکردن این اطلاعات هستند.

زمانی ‌که از این اطلاعات آگاه شوید، می‌توانید دست به کار شوید و محتواهای خود را به‌شکل درست‌تری به مخاطب هدف خود ارائه دهید. علاوه‌براین،با ویرایش محتواهای قبلی، می‌توانید محتواهایی با شکل و شمایل جدید منتشر کرده و در معرض دید مخاطبانتان قرار دهید تا بیشتر از قبل توجه آن‌ها را به سمت خود جلب کنید.

۴) از منابع مختلف برای تحقیق خود استفاده کنید

فقط به اطلاعات کاربران خودتان اکتفا نکنید و به سراغ گزینه‌های دیگر هم بروید. یوتیوب، آمازون، شبکه‌های اجتماعی و اطلاعات تیم فروش تنها چند مورد از منابعی هستند که شما می‌توانید با تکیه بر داده‌های آن‌ها، به اطلاعات مختلفی مانند درک نقاط درد مشتری یا انگیزهۀ اصلی آن‌ها برای خرید، پی ببرید.

دو راهکار برای بهبود کلمۀ کلیدی هدف کاربر

اگر کلمات کلیدی‌ای را که کاربران مدنظرتان استفاده می‌کنند جست‌وجو کنید، با تعداد بسیار زیادی از کلمات روبه‌رو می‌شوید. در این زمان نمی‌توانید از تمام این کلمات برای تولید محتوای خود استفاده کنید؛ چون منابع شما، مانند انرژی و میزان تولید محتوایتان در طول یک بازۀ زمانی مشخص، محدود است. به همین دلیل، ۲ راهکار زیر را به شما معرفی می‌کنیم که با کمک آن‌ها می‌توانید کلمات کلیدی خود را براساس اولویت برندتان و همچنین بیشترین میزان جست‌وجو از سمت کاربران، مشخص کنید.

۱) استفاده از ابزار بهینه‌سازی کلمات کلیدی

زمان تعیین کلمۀ کلیدی هدف کاربر، فقط سؤالات معمولی نیستند که باید پاسخی برای آن‌ها پیدا کنید. شما باید با حجم عظیمی از داده‌ها که درک آن‌ها برای عموم افراد نیز سخت است، سروکله بزنید. برای اینکه انجام این کار برایتان آسان شود، حتماً به سراغ ابزارهایی مانند Semrush و Ahrefs بروید.

۲) بررسی نیازهای کاربر و کلمات کلیدی جامع

تنها به کلمات کلیدی کلی حوزۀ خود بسنده نکنید و به‌جای این کار، از کلمات کلیدی محلی هم کمک بگیرید. بعضی از کاربران به دنبال آن هستند که خدمت موردنظر خود را در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنند؛ بنابراین، از کلماتی مانند زیر استفاده می‌کنند:

  • کسب‌وکار نزدیک من؛
  • کسب‌وکاری که الان باز است؛
  • محصول در نزدیکی من.

جمع‌بندی

در این مطلب تعریف کلمۀ کلیدی هدف کاربر را توضیح دادیم و به این موضوع اشاره کردیم که به‌کاربردن درست آن تا چه اندازه می‌تواند در به شما کمک کند. اگر در ابتدای راه هستید، حتماً به نکاتی که درمورد آشنایی بیشتر با این مفهوم گفتیم توجه کنید تا کلمات کلیدی مرتبط‌تری را پیدا کنید. همین‌طور می‌توانید نسخۀ رایگان و اشتراکی ابزارهای تشخیص کلمات کلیدی را تهیه کنید.

آیا در گذشته تجربۀ استخراج کلمۀ کلیدی مناسب برای شغلتان را داشته‌اید؟ از چه راه‌هایی استفاده کردید تا به بیراهه نروید؟

منابع

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.