برندینگ پیشرفته (Professional Branding) چیست؟ + اینفوگرافیک

ساختن یک برند، به‌خصوص در فضای آنلاین، کار بسیار ساده‌ای است: حوزۀ کاری خود را مشخص کنید، یک اسم انتخاب کنید، یک حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی بسازید و کمی برای حساب کاربری‌تان تولید محتوا کنید؛ تبریک می‌گوییم، شما بی‌چون‌و‌چرا صاحب یک برند هستید؛ اما با چه کیفیتی؟ آیا مراحل برندینگ را به‌صورت پیشرفته و حرفه‌ای عملی کرده‌اید یا اینکه فقط یک برند ساخته‌اید؟ کاری که همه بلدند.

اگر شما هم دنبال این هستید که مثل بیشتر کسب‌وکارها فقط یک برند معمولی نسازید و به نسبت رقبایتان برندی حرفه‌ای‌تر در فضای کسب‌و‌کار آنلاین بسازید، در ادامۀ مطلب همراه ما باشید. در این مطلب به معنی و اهمیت برندینگ پیشرفته بیشتر می‌پردازیم و به شما می‌گوییم به چه توصیه‌هایی عمل کنید تا متفاوت‌تر و حرفه‌ای‌تر از بقیه برند خود را معرفی کنید.

برندینگ حرفه‌ای یا پیشرفته چیست؟

برندسازی حرفه‌ای (Professional Branding) فرایند ایجاد نشانه‌ای معتبر حول اسم شما یا کسب‌وکاری است که دارید. برای واضح‌ترشدن این جمله، علامت مخصوص حاکم بزرگ، میتی کومون را به یاد بیاورید که در کارتون‌های کودکی می‌دیدیم. این علامت به بقیه یادآوری می‌کرد که با چه شخصی، چه فلسفه‌ای، چه ارزش‌هایی و… طرف هستند. برند‌سازی پیشرفته نقشی مثل علامت حاکم بزرگ را برای شما و کسب‌وکارتان ایفا می‌کند.

مهم نیست این نشانه یک شعار مخصوص باشد، یک لوگوی خاص باشد، یک شخصیت کاریزماتیک باشد یا تلفیقی از این‌ها؛ چون درنهایت وقتی برندسازی به‌شکل حرفه‌ای انجام شده باشد، افراد شما را با آن نشانه یا نشانه‌ها می‌شناسند.

در برندسازی پیشرفته، به‌یادآورده‌شدن شما و یا کسب‌وکارتان توسط افراد، اهمیت زیادی پیدا می‌کند؛ به همین دلیل است که بعضی افراد تفاوت کمی بین برندسازی شخصی و برندسازی پیشرفته قائل می‌شوند. حالا چه راجع به برندسازی شخصی صحبت کنیم و چه راجع به برندسازی پیشرفته، هدف این است که درنهایت افراد برای برند شما جای مخصوصی در حافظه و ذهنشان داشته باشند.

چرا برندسازی پیشرفته مهم است؟

در هر کسب‌وکاری که فعالیت کنید، رقبای زیادی برای شما پیدا می‌شوند که برندی مشابه برند شما دارند؛ درنتیجه به‌شکلی از برندسازی احتیاج پیدا می‌کنید که شما را از رقبایتان متمایز نگه دارد. شما دیگر نمی‌توانید با همان شیوه‌ای که رقیبانتان در گذشته و در بازار کار اعتبار کسب کرده‌اند، به موفقیتی بیشتر از آن‌ها دست پیدا کنید.

در همین نقطه است که برندسازی پیشرفته در بازاریابی برندتان، به‌خصوص در بازاریابی دیجیتال، اهمیت پیدا می‌کند. با این نوع از برندسازی، با بیانیه‌ای کوتاه به مخاطبان خود اعلام می‌کنید که نقاط قوتتان به نسبت رقبایی که دارید چیست و چرا به نفع آن‌هاست که از محصول یا خدمات برند شما استفاده کنند.

برندینگ پیشرفته
برای دیدن سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید.

۸ توصیه برای برندسازی پیشرفته

اگر در اول راه کسب‌وکارتان هستید ۸ توصیۀ‌ زیر به شما کمک می‌کند تا برندسازی پیشرفته‌تری داشته باشید. این روش‌ها به برندسازی شخصی شما هم کمک می‌کند؛ درنتیجه چه قصد دارید برند شخصی‌تان را بسازید و چه قصد دارید برندی را که دارید به‌شکلی پیشرفته‌تر معرفی کنید، در ادامۀ مطلب همراه ما باشید.

۱) خودتان را در فضای آنلاین جست‌وجو کنید

در اولین قدم نام خودتان یا برندتان را در اینترنت جست‌وجو کنید و ببینید که به چه شکل نمایش داده می‌شوید، در چه سایت‌هایی اسمی از شما برده شده است، شبکه‌های اجتماعی شما یا برندتان را چطور معرفی کرده‌اند و اینکه اصلاً در فضای آنلاین نامی از شما یا برندتان برده شده است یا خیر.

بعد از چک‌کردن این موارد، حالا نوبت این است که سعی کنید تا با دیدی نقادانه، نوع نمایش نام و برندتان را بهتر کنید. اگر از معرفی نام و برندتان در شبکۀ اجتماعی یا سایتی راضی نیستید، با ادمین آن‌ها ارتباط برقرار کنید و از آن‌ها بخواهید تا توضیحات مربوط به شما را حذف کنند. از طرف دیگر، روی سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی‌ای که اختیار آن‌ها دست شماست بیشتر تمرکز کنید و نوع معرفی برندتان را در آن‌ها بهبود ببخشید.

۲) قابلیت‌هایتان را به نمایش بگذارید

اگر برند شما قابلیت و توانایی ویژه‌ای دارد که آن را از دیگر برندها متمایز می‌کند، بدون شکسته‌نفسی آن را به نمایش بگذارید. البته منظور از به‌نمایش‌گذاشتن این نیست که به‌شکلی خودنمایانه و خودشیفته‌وار این کار را انجام دهید؛ بلکه فقط به مشتریان و کارفرمایان بالقوه‌‌تان نشان دهید که در حوزۀ کاری‌تان متخصص هستید.

برای مثال، اگر نویسندۀ بلاگ‌پست یا مقالۀ سفید هستید، در شبکه‌های اجتماعی خود به نوشته‌هایی که دارید لینک دهید یا اینکه اگر در صنعتی مشغول به کار هستید، آخرین مقالات و اخبار مربوط به آن را همراه با تحلیل تخصصی خودتان به اشتراک بگذارید.

۳) روی محتوا تمرکز کنید

هیچ‌چیز به اندازۀ تولید محتوای تخصصی و کاربردی در دنیای امروز شما را از رقیبانتان جلو نمی‌اندازد. در برندسازی پیشرفته محتوا بیشترین چیزی است که باید روی آن تمرکز کنید. محتوای خوب در میان‌مدت و بلند‌مدت شما را از یک برند معمولی به یک برند حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

برای این کار اول از همه تعیین کنید که مخاطبان شما در چه فضای آنلاینی بیشتر فعال هستند، سپس تمرکز تولید محتوای خود را روی همان فضا بگذارید. در آخر، تقویم محتوایی یا تقویم شبکه‌های اجتماعی تنظیم کنید و براساس آن محتوای خود را تولید و منتشر کنید. به‌طور مداوم بازخورد محتواهایتان را ثبت کنید تا ببینید چطور می‌توانید آن را بهبود ببخشید.

۴) یک فضای مشخص و واحد برای برندتان طراحی کنید

منظور از ایجاد فضای مشخص این است که شخصیت برند و پرسونای مخاطبتان را به‌طور کامل بشناسید و براساس آن پیش بروید. اگر این دو مورد را بشناسید، می‌توانید دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر تصمیم بگیرید که لحن برند، رنگ سازمانی برند، نوع داستان‌گویی برند، شعار برند و… باید به چه شکل باشد تا فضایی یکدست را به مخاطبان و مشتریانتان نشان دهد. از طرف دیگر، داشتن فضای مشخص و واحد به برند شما کمک می‌کند تا در ذهن مخاطبانتان راحت‌تر جا بگیرید و آن‌ها شما را سریع‌تر به خاطر بیاورند.

۵) برای تبلیغات برنامه‌ریزی کنید

هرچقدر هم که به‌شکلی حرفه‌ای مراحل برندسازی را پیش ببرید، درنهایت به تبلیغات احتیاج پیدا می‌کنید. یک برند حرفه‌ای با توجه به توانایی‌ها، ظرفیت‌ها، نوع مخاطب و زمان مناسب به سراغ تبلیغات می‌رود و برای بیشتر‌دیده‌شدن، از همۀ روش‌های تبلیغات به‌طور هم‌زمان استفاده نمی‌کند.

به این فکر کنید که برند شما دقیقاً به چه تبلیغاتی احتیاج دارد. اگر لازم است از اینفلوئسرها در شبکه‌های اجتماعی کمک بگیرید، اگر فکر می‌کنید بازاریابی ایمیلی برای برند شما بهتر جواب می‌دهد از آن استفاده کنید، یا اگر تبلیغات بنری را بهترین راه می‌دانید حتماً این روش را برای بهتر‌دیده‌شدن انتخاب کنید. درنهایت، مهم‌تر از نوع روش تبلیغات، هدفی است که شما در تبلیغات دنبال می‌کنید.

۶) راست بگویید

در هر جایگاهی که باشید و هر کسب‌وکاری که داشته باشید، به زمان‌هایی برمی‌خورید که وسوسه می‌شوید تا درمورد برندتان حقیقت را نگویید و کمی دروغ چاشنی برندسازی‌تان کنید. این کار ممکن است در کوتاه‌مدت به نفع برند شما باشد، اما درنهایت این شما و برندتان هستید که از گفتن دروغ ضرر می‌بینید.

با گسترش فضای آنلاین و به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی، دیگر چیزی از چشم مردم پنهان نمی‌ماند؛ درنتیجه بهتر است به‌عنوان یک برند، با توجه به ضعف‌هایی که دارید، خودتان را معرفی کنید و در ذهن مردم جا بیندازید. بدون شک منظور ما این نیست که برندتان را ضعیف معرفی کنید، بلکه منظور این است که ضعف‌هایتان را بپذیرید، برای بهترشدن آن تلاش کنید و روی نقاط قوتتان تمرکز بیشتری داشته باشید تا از رقبایتان عقب نیفتید.

۷) ثابت‌قدم باشید

یکی از تفاوت‌های مهم برندینگ پیشرفته با یک برندینگ معمولی در این است که در یک برندینگ پیشرفته شما شاهد ضرب‌المثل «رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود» هستید، ولی در برندینگ معمولی ضرب‌المثل «تب تند زود به عرق می‌شینه» به چشمتان می‌آید.

برندینگ حرفه‌ای و تأثیرگذار، راه یک‌شبه‌ای نیست. در این راه حتماً شکست می‌خورید، به چالش گذاشته می‌شوید، خسته می‌شوید و اشتباه می‌کنید؛ مهم این است که از تمام این‌ها درس بگیرید و دوباره برای معرفی بهتر خودتان قدم بردارید. اگر هدف شما یک برندینگ معمولی باشد، مطمئن باشید که بالاخره در مواجهه با یکی از موانع شکست می‌خورید و از زمین بازی رقبایتان حذف می‌شوید؛ بنابراین از اول به فکر برندینگ حرفه‌ای باشید.

۸) مشارکت کنید

یکی از راه‌های برندینگ پیشرفته، مشارکت در فضاهای حضوری و آنلاینی است که به بیشتر‌دیده‌شدن شما و قابلیت برندتان کمک می‌کند. به همین خاطر، حتماً سعی کنید به ‌غیر از صفحۀ خودتان، در فضاهایی مثل شبکه‌های اجتماعی نیز حضوری فعال داشته باشید. مثلاً می‌توانید در زیر پست‌های دیگران کامنت بگذارید، آن‌ها را راهنمایی کنید یا نقد بنویسید. می‌توانید در سایت دیگران پست مهمان داشته باشید یا اینکه لایو اینستاگرامی و لایو لینکدینی با هم‌صنف‌هایتان برگزار کنید.

فعالیت‌های داوطلبانه مثل شرکت در کمپین‌های CSR هم به برند شما کمک می‌کند تا چهره‌ای مسئولیت‌پذیرتر و اجتماعی‌تر از برند خود به مخاطبان و مشتریان نشان دهید.

در آخر:

در برندسازی پیشرفته صبور باشید و از راه‌هایی که دیگران برای داشتن برندی حرفه‌ای طی کرده‌اند الگوبرداری کنید، اما درنهایت راه خودتان را بسازید. تمام برندهای موفق به شکل و شیوۀ خودشان به این مرحله رسیده‌اند، پس چرا شما یکی از آن‌ها نباشید؟

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.