دیجیتال برندینگ چیست؟ + ۷ راه برندسازی دیجیتال

صفر تا صد برندسازی دیجیتال به زبان ساده

با سرعتی که فضای دیجیتال در حال تغییر است، به‌کاربردن برندسازی دیجیتال به نوعی ضرورت برای موفقیت تبدیل شده ‌است؛ اما هنوز هم افراد زیادی از اهمیت آن آگاه نیستند و با اینکه بیشتر از رقبای خود برای این موضوع هزینه‌ می‌کنند، ولی به نتیجۀ دلخواه خود نمی‌رسند.

در این مطلب از وی‌پدیا درمورد مزایای برندسازی دیجیتال برندینگ صحبت می‌کنیم و بعد از تعریف و دلایل استفاده از آن، به سراغ مراحلی می‌رویم که برای موفقیت در این مسیر به آن نیاز دارید؛ پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

دیجیتال برندینگ چیست؟

دیگران درمورد شما و کسب‌وکارتان چه فکری می‌کنند؟ اگر به این سؤال جواب دهید، برند خود را توضیح داده‌اید. البته برندینگ کار یک شب نیست و لازم است برای آن برنامۀ استراتژیک بازاریابی و تبلیغاتی بچینید. برای چیدن این برنامه یک بریف تهیه کنید و در آن به سؤالات زیر جواب دهید تا کارتان را بهتر انجام دهید:

  • چه کسی هستید؟
  • هدف شما چیست؟
  • چه مأموریتی دارید؟
  • چرا باید شما را انتخاب کنند؟
  • مشتری ایدئال شما چه کسی است؟
  • چه چیزهایی برایتان باارزش هستند؟
  • چه چیزهایی برایتان بااهمیت هستند؟
  • چه چیزی شما را از رقبایتان متمایز می‌کند؟

به‌کار‌گرفتن فضای دیجیتال در کسب‌وکارها، در هنگام ظهور آن اجباری نبود و کسب‌وکارها به سلیقۀ خود می‌توانستند از این روش هم، در کنار سایر روش‌های بازاریابی استفاده کنند. اما این روزها بهره‌بردن از فضای دیجیتال به عاملی ضروری برای موفقیت سازمان‌ها تبدیل شده‌ است و ممکن است با نادیده‌گرفتن آن، روند رشد کند یا متوقف شود. در این مسیر، برندسازی دیجیتال هم مانند یک کاتالیزور، سرعت حرکت رو به جلو را افزایش می‌دهد و کار را برایتان آسان‌تر می‌کند.

در جواب سؤال «برندسازی دیجیتال چیست؟» باید بگوییم:

«به فعالیت‌هایی که هر کسب‌وکار در فضای آنلاین انجام می‌دهد تا برند خود را به مخاطبان نشان دهد، برندسازی دیجیتال یا دیجیتال برندینگ گفته می‌شود.»

چرا به دیجیتال برندینگ نیاز داریم؟

با نگاه‌کردن به محصولات مورد نیازتان، متوجه می‌شوید که چندین عرضه‌کننده در بازار برایشان وجود دارد. پس، اگر یکی از عرضه‌کنندگان نتواند خدمت یا کالای موردنظرتان را در زمان خرید به شما ارائه دهد، فروشندگان دیگری هستند که برای تأمین خواسته خود می‌توانید به سراغ آن‌ها بروید.

این مسئله برای خریداران اتفاقی خوشایند است و از آن استقبال می‌کنند. اما اگر صاحب کسب‌وکاری باشید، این موضوع شبیه زنگ خطری است که نباید بعد از شنیدن صدای آن، مثل گذشته، آرام سر جای خود بنشینید، بلکه باید به سراغ راهکارهایی مانند برندسازی دیجیتال در کسب‌وکارها بروید تا فکر رفتن به سراغ رقیبان را از ذهن مخاطبانتان پاک کنید.

همیشه بین محصولی که ارائه می‌دهید و نیازی که مخاطب دارد، شکافی وجود دارد. در این زمان، برای اینکه مخاطب بهانه نگیرد و به شما نه نگوید، هدف‌قراردادن احساساتش به شما کمک می‌کند. با درگیرکردن احساسات و گفت‌وگو‌کردن با مخاطبان می‌توانید یک شخصیت انسانی از خود ارائه دهید تا اعتمادسازی شکل‌گرفته و برند شما انتخاب می‌شود.

۳ نمونه از مزایای برندینگ دیجیتال

درمورد مزایای دیجیتال برندینگ می‌توان بسیار گفت، اما اگر بخواهیم آن را برایتان خلاصه کنیم، به ۳ مورد مهم می‌رسیم:

۱) اعتماد بیشتر

برای انجام برندینگ در فضای دیجیتال لازم است که در کانال‌های مختلفی حضور داشته ‌باشید و با افراد تعامل بهتر و بیشتری داشته ‌باشید؛ یعنی شاید لازم باشد همان‌طوری که افراد با دوستان خود در این کانال‌ها ارتباط می‌گیرند، رفتار کنید. با انجام این کار در برندسازی دیجیتال، تعامل افراد با شما و کسب‌وکارتان بیشتر از قبل می‌شود و در مدت کوتاهی می‌توانید آن‌ها را به مشتریان وفادار خود تبدیل کنید. این موضوع را نیز درنظر بگیرید که با افزایش وفاداری، طول عمر مشتری هم بیشتر از قبل می‌شود.

۲) پیشی از رقبا

برندسازی دیجیتال به همراه خود برایتان اعتبار می‌آورد؛ چون همان‌طور که در بالا گفتیم، این مسئله روی روابط اثر می‌گذارد و صمیمی‌بودن با مخاطبان باعث می‌شود که آن‌ها نیز شما را بیشتر از سایرین بشناسند و ارتباط بگیرند. بنابراین، زمانی که وقت تصمیم‌گیری می‌رسد، مخاطبان بدون فوت وقت و درنظرگرفتن جزئیات شما را انتخاب می‌کنند و به سراغ شما می‌آیند.

۳) دست‌یابی راحت‌تر به اهداف کسب‌وکار

وقتی که برند خود را می‌سازید، پتانسیل ویروسی‌شدن را در کسب‌وکارتان تقویت می‌کنید؛ یعنی با برداشتن قدم‌های کوچک می‌توانید افراد زیادی را از حضور خود آگاه و با خود همراه کنید. این مسئله، فرصتی را در اختیارتان می‌گذارد که اخبار خود را با سرعت بالاتری به گوش دیگران برسانید و به اهدافی که چیده‌اید، زودتر برسید.

تفاوت دیجیتال برندینگ با دیجیتال مارکتینگ

در بازاریابی دیجیتال، تمام فعالیت‌ها با هدف کسب مشتری بیشتر و رقم‌زدن فروش بالاتر انجام می‌شوند که برای رسیدن به آن، لازم است اعتماد مخاطبانتان را جلب کنید. بعد از این کار و درگیرکردن افراد و جلب نظر آن‌ها، نوبت به وفادارسازی آن‌ها می‌رسد که دیجیتال برندینگ در کسب‌وکارها، این کار را با ارائۀ ارزش‌های مختلف به مشتریان انجام می‌دهد.

۷ مورد از اجرای دیجیتال برندینگ موفق

درست است که باید درمورد باورها و خط‌مشی‌ها صحبت کرد، اما آنچه مخاطبان درمورد شما می‌گویند، باارزش‌تر از آن چیزی است که شما می‌گویید. برای اینکه برندسازی دیجیتال موفقی داشته‌ باشید و بدانید که صحبت‌ها به سمت‌وسوی درستی می‌رود، لازم است اجزای این پازل را به‌درستی بچینید. در ادامه به ۷ نکته اشاره می‌کنیم که با رعایت‌کردن آن‌ها، مراحل دیجیتال برندینگ خود را به‌درستی طی خواهید کرد.

۱) لوگو

در برندسازی دیجیتال، داشتن لوگو ضروری است و بدون آن، تصویر خوبی از شما به نمایش درنمی‌آید. اما برای دیجیتال برندینگ در کسب‌وکارها هر تصویری هم، مناسب نیست و باید شرایط مختلفی را در نظر بگیرید که مناسب شما و کسب‌وکارتان باشد. هنگام طراحی لوگو، به نکات زیر توجه داشته ‌باشید:

  • ماندگاربودن؛
  • متمایزبودن از بقیه؛
  • رعایت‌کردن تئوری رنگ‌ها؛
  • ساده و بدون پیچیدگی بودن لوگو؛
  • مطابق‌بودن با شخصیت برند، صنعت فعال، مخاطبان، ارزش‌ها؛
  • خوانابودن بودن در اندازه‌های مختلف مانند کارت ویزیت و بیلبورد.

۲) سایت و سئوی آن

ما هم مانند بقیه تکرار می‌کنیم:

«سایت شما ویترین آنلاین فروشگاه شماست.»

اگر نگاهی به رفتار افراد بیندازید، متوجه می‌شوید که آن‌ها اکثر سؤالات خود را از گوگل می‌پرسند. شما هم از این فرصت استفاده کنید و با این روش نام خود را در ذهن مخاطبان حک کنید. درست است که انتظار کامل‌بودن بی‌جاست، اما سعی کنید بعد از راه‌اندازی سایت، صفحۀ دربارۀ ما، تماس، آدرس، ساعات کاری، لیست محصولات، قیمت و بلاگ را فراموش نکنید.

در کنار طراحی سایت، لازم است سئوی آن را هم جدی بگیرید. اگر مطمئن هستید جواب سؤالات مخاطبان در سایت شما هست، این مسئله را به خزنده‌های موتورهای جست‌وجو هم نشان دهید.

۳) شبکه‌های اجتماعی

دقت کرده‌اید دیگر افراد برای ارتباط با یکدیگر به دنبال ردوبدل‌کردن شماره نیستند و آدرس شبکه‌های اجتماعی خود را در اختیار همدیگر می‌گذارند؟ آن‌ها در طول روز مدتی هرچند کوتاه را در این شبکه‌ها سپری می‌کنند و محتواهای مختلفی را با دوستان و همکاران خود به اشتراک می‌گذارند. شما هم به‌عنوان یک کسب‌وکار در این شبکه‌ها حضور داشته ‌باشید و کاری کنید که مخاطبان نیز در این مکان‌ها با شما تعامل داشته‌ باشند.

۴) پیام برند

شاید نفوذ به قلب مشتریان و درگیرکردن احساسات آن‌ها کار آسانی نباشد، اما شدنی است. برای این کار، کافی است پیام مناسبی برای برندسازی دیجیتال خود آماده کنید و آن را با روش‌های مختلف به گوش مشتریان برسانید. برای اینکه این پیام شما بی‌کم‌وکاست باشد، قبل از فرستادن آن به سؤالات زیر جواب دهید:

  • چه کسی هستید؟
  • چه ارزشی ارائه می‌کنید؟
  • از چه استراتژی‌ای استفاده می‌کنید؟
  • مدل کسب‌وکار شما چگونه است؟
  • چه برنامه‌ای برای آیندۀ خود دارید؟
  • صدای برند شما به چه شکل است؟
  • چه ویژگی منحصربه‌فردی دارید که شما را از رقبا متمایز می‌کند؟

۵) تبلیغات آنلاین

فقط درنظرگرفتن نیاز مشتری و ارائۀ محصول مناسب با آن کافی نیست؛ اگر مایلید در این دنیای پررقابت رقبای خود را کنار بزنید و تا آخر مسیر را طی کنید، به تبلیغات آنلاین و آفلاین نیاز دارید. برای این کار، روش‌های مختلفی مانند تبلیغات همسان، تبلیغات بنری، تبلیغات فیلیمو و تبلیغات موبایلی وجود دارد.

۶) ایمیل مارکتینگ

به‌کارگرفتن ایمیل مارکتینگ هم مانند بقیۀ موارد، گزینه‌ای ضروری برای ساخت دیجیتال برندینگ به حساب می‌آید؛ اما ممکن است از خودتان بپرسید که این مورد چطور می‌تواند برای این هدف به شما کمک کند. ایمیل مارکتینگ برای ماندگاری در ذهن مشتریان و وفادارکردن آن‌ها، یک انتخاب ارزان‌قیمت و پرسود به حساب می‌آید. برای شرایط زیر می‌توانید از این راه ارتباطی استفاده کنید:

  • خبرنامه
  • نظرسنجی
  • خوشامدگویی
  • پیشنهادات ویژه
  • قدردانی از خرید
  • سبد خرید رهاشده
  • معرفی محصولات جدید

۷) بازاریابی محتوایی

در حوزه‌ای که مشغول به کار هستید، قطعاً هزاران سؤال مختلف در ذهن مخاطبانتان شکل می‌گیرد؛ بنابراین از این فرصت پیش‌آمده استفاده کنید و به آن‌ها پاسخ دهید. اگر نمی‌دانید این کار را از کجا شروع کنید، ابزارهای سوشال لیسنینگ می‌توانند گزینۀ مناسبی باشند؛ اما در کنار آن، برنامه‌های مختلفی مانند گوگل ترندز هم در این زمینه اطلاعات خوبی در اختیارتان می‌گذارند.

بعد از آماده‌کردن پاسخ‌ها، آن‌ها را در بلاگ خود منتشر کنید. البته شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، لینکدین و توییتر هم بسترهای مناسبی برای انتشار این‌ دست از اطلاعات هستند. فقط کافی‌ست محتوا را به فرمت مناسب آن‌ بسترها درآورید.

برای موفقیت در دیجیتال برندینگ چه باید کرد؟

هیچ سحر و جادویی نیست که آن را به کار بگیرید تا برندتان بعد از مدت کوتاهی شکل بگیرد. از طرف دیگر، نمی‌توانید با انجام هر کاری، انتظار ساخت برندی شاهکار را داشته ‌باشید. شما باید مراحل برندسازی دیجیتال زیر را به کار بگیرید:

  • ساخت پرسونای مناسب هدف؛
  • تولید محتوای خلاقانه و باکیفیت بالا؛
  • برنامه‌ریزی و چیدن استراتژی مناسب؛
  • بررسی عملکرد رقبا و انجام تحقیقات بازار؛
  • انتخاب رسانۀ مناسب بعد از بررسی انواع آن‌ها.

درنهایت

در این مطلب به سؤال «دیجیتال برندینگ چیست؟» جواب دادیم. بعد از درک این مطلب، حتماً برایتان این سؤال پیش می‌آید که چطور در آن موفق شوید. برای این منظور، ما هم برای راهنمایی شما به ۷ نکتۀ مهم اشاره کردیم که برای موفقیت، باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته‌ باشید.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.