تگلاین چیست و چه تفاوتی با اسلوگان دارد؟

به احتمال زیاد، عبارت «طعم خوش لحظه‌ها» را که مربوط به برند چی‌توز است شنیده‌اید. این عبارت به‌خوبی نشان می‌دهد که برند چی‌توز در صنعت خوراکی و تنقلات فعالیت داشته و هدف آن ارائۀ مزۀ خوب به مصرف‌کنندگانش است. درحقیقت، به این عبارت کوتاه تگلاین (Tagline) می‌گوییم که موقعیت برند و هدف آن را برای ما مشخص می‌کند.

برای درک بهتر تگلاین، در ادامه به ویژگی‌های آن و تفاوتی که با اسلوگان دارد می‌پردازیم:

تگلاین (Tagline) چیست؟

تگلاین یک عبارت کوتاه و به‌یادماندنی است که به‌روشنی پیام برند را منتقل می‌کند. این توصیف کوتاه شخصیت برند را تشکیل داده و به تعیین موقعیت برند در بازار کمک می‌کند. درحقیقت، تگلاین به‌راحتی در ذهن مخاطبان نشسته و آنان را در شناسایی برند شما همراهی می‌کند.

۷ ویژگی یک تگلاین مؤثر

هر تعریفی از برندتان نمی‌تواند یک تگلاین مؤثر باشد و باید ویژگی‌های زیر را در بر بگیرد:

  1. ساده: یک تگلاین باید با یک‌ بار خواندن مفهوم خود را رسانده و به‌راحتی قابل تفسیر باشد؛ برای مثال، تگلاین Just Do It مربوط به برند Nike، نمونه‌ای عالی از تگلاینی کوتاه، دلنشین و دقیق را نشان می‌دهد.
  2. به‌یادماندنی: یک تگلاین باید به راحتی در ذهن بنشیند؛ زیرا شما می‌خواهید تگلاینتان اولین جمله‌ای باشد که مخاطبتان از برند شما به خاطر می‌آورد؛ برای مثال، تگلاین Finger Lickin’ Good مربوط به برند KFC، این ویژگی را به‌درستی رعایت کرده است.
  3. دقیق: تگلاین باید یک مفهوم ساده و شفاف را منتقل ‌کرده و با مخاطبان شما ارتباط برقرار کند. برای مثال، تگلاین Because You’re Worth It مربوط به برند L’Oreal، ساده و قابل فهم بوده و به‌خوبی پیام برند را به مخاطبان هدف آن منتقل می‌کند.
  4. خلاقانه: یک تگلاین مؤثر باید عبارتی خلاقانه بوده و انتظارات مشتریان را در مقابل وعدۀ برند مشخص ‌کند؛ برای مثال، تگلاین Quality Never Goes Out Of Style مربوط به برند Levi’s، به مشتریان می‌گوید که باید از محصولات این برند، انتظار کیفیت بالا را داشته باشند.
  5. مشتری‌محور: یک تگلاین مؤثر باید روی مشتریانش تمرکز کرده و دربارۀ آنان صحبت کند؛ برای مثال، تگلاین Gives You Wings مربوط به برند Redbull، احساسی را که مخاطبان از مصرف محصولات آنان دریافت خواهند کرد، به‌جای چیستی محصولات، هدف قرار داده است.
  6. احساسی: یک تگلاین باید احساسی را برای مخاطبانش تداعی کند؛ برای مثال، تگلاین Let’s go places مربوط به برند Toyota، احساس ماجراجویی و کشف‌کردن را برای مخاطبان زنده می‌کند.
  7. همیشگی: یک تگلاین قرار است همواره در کنار تمامی محصولات برند وجود داشته باشد و همین ویژگی می‌تواند تگلاین را از اسلوگان متمایز ‌کند.

تفاوت تگلاین و اسلوگان

تگلاین و اسلوگان از نظر ساختاری با یکدیگر شباهت دارند و هردو باید کوتاه و به‌یادماندنی باشند؛ اما تفاوت اصلی که این دو را از یکدیگر متمایز می‌کند کارکرد آنان است. یک تگلاین در تمامی کمپین‌های تبلیغاتی و برای تمامی محصولات برند ثابت بوده و توصیفشان می‌کند، اما اسلوگان با هر کمپین و برای هر لاین از محصولات می‌تواند متفاوت باشد؛

تگلاین چیست و چه تفاوتی با اسلوگان دارد - ویژگی یک تگلاین مؤثربرای مثال، برند Disneyland تگلاینی با عبارت The happiest place on Earth دارد، اما اسلوگان‌های آن برای هر کمپینی متفاوت بوده و به شکل‌های زیر است:

  • Where dreams come true
  • Where the magic began
  • Happiest Homecoming on Earth
  • I’m going to Disneyland

آیا یک کسب‌وکار کوچک نیز به تگلاین نیاز دارد؟

اگر بخواهیم به‌طور خلاصه به این سؤال جواب بدهیم، باید بگوییم: بستگی به نام برندتان و صنعتی که در آن مشغول به فعالیت هستید دارد؛ اما به‌طور مفصل، اگر نام برندتان نمی‌تواند به مخاطبانتان بگوید چه کاری انجام می‌دهید، شما ممکن است به تگلاین نیاز داشته باشید. برای مثال، سایتی با نام Feedough می‌تواند هر کسب‌وکاری باشد، از یک بلاگ آشپزی گرفته تا یک شرکت مشاوره؛ بنابراین، این برند تگلاینی با عبارت The Entrepreneurs’ guide را برگزیده تا به مخاطبانش نشان دهد که به کارآفرینان و علاقه‌مندان، خدماتی برای راه‌اندازی کسب‌کارشان ارائه می‌دهد. همچنین، زمانی که در یک صنعت رقابتی فعالیت می‌کنید بهتر است تگلاین داشته و خود را از دیگر برندها متمایز کنید.

چگونه یک تگلاین بنویسیم؟

شما برای نوشتن تگلاین نیازی به استخدام کپی‌رایتر حرفه‌ای ندارید؛ برای مثال، تگلاین Save Money. Live better برای برند Walmart، بدون استفاده از کلمات خاص به‌راحتی نشان می‌دهد که این فروشگاه زنجیره‌ای به چه چیزی شناخته می‌شود. بنابراین فقط اقدامات زیر را دنبال کنید و یک تگلاین مناسب برای کسب‌وکارتان بنویسید:

  • در ابتدا کاری که انجام می‌دهید و مزیتی را که مخاطبان از استفاده از خدمات و محصولات شما به دست خواهند آورد بنویسید؛
  • جملات را در چند کلمۀ کلیدی که بهترکسب‌وکار شما را توصیف می‌کند خلاصه کنید؛
  • با ترکیب این کلمات، تگلاین مناسب خود را بسازید.

توجه داشته باشید که یک تگلاین قرار است همواره با تمامی محصولات و خدماتتان همراه باشد، پس برای یافتن آن عجله نکنید.

حسن ختام

پس از انتخاب تگلاین مناسب کسب‌وکارتان، آن را در گوکل جست‌وجو کنید؛ ممکن است برندی از این تگلاین استفاده کرده باشد و شما ناچار به تغییر تگلاین خود شوید. در این صورت، ابتدا مطمئن شوید آن برند از عبارت شما به‌عنوان تگلاین استفاده کرده باشد، در غیر این صورت شما نیازی به تغییر تگلاین خود ندارید.

منابع

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.