تبلیغات تلویزیونی (TVC) چیست؟ ۵ مزیت تبلیغات تلویزیونی

تبلیغات TVC چه مزایایی دارد؟

ویدئو مارکتینگ در سالیان اخیر به یکی از استراتژی‌های اصلی بازاریابان تبدیل شده است، به‌طوری که از آن برای معرفی برندشان در انواع و اقسام پلتفرم‌ها استفاده می‌کنند. یکی از انواع ویدئوهای تبلیغاتی، تبلیغات TVC است که در این مطلب از وی‌پدیا سراغ معرفی و بررسی مزایای آن می‌رویم.

منظور از تبلیغات تلویزیونی چیست؟

تبلیغات تلویزیونی یا TVC (مخفف عبارت Television Commercials) به‌معنای تبلیغ یک محصول یا خدمت در یک شبکۀ تلویزیونی است. در این نوع تبلیغ، محصولات یا خدمات یک برند به‌وسیلۀ تصویر و صدا در تلویزیون به نمایش درمی‌آید.

شبکه‌های تلویزیونی هر روز برای تبلیغات برنامۀ مشخصی دارند و آن‌ها را معمولاً قبل، بعد و یا بین برنامه‌های روزانۀ خود پخش می‌کنند. نسبت به سایر روش‌های تبلیغاتی، تبلیغات TVC به خاطر مخاطب وسیع و همچنین اثر بیشتری که می‌گذارد، قیمت بیشتری نیز دارد. وقتی که تبلیغ در زمان‌های پرتماشاگر تلویزیون مانند قبل و بعد و یا بین سریال‌های پرطرف‌د‌ار، بازی‌های ورزشی و… پخش شود، این قیمت حتی بالاتر هم می‌رود.

محتوایی که در شکل تبلیغات TVC تولید می‌شود می‌تواند بسیار گوناگون و متنوع باشد و بسته به نوع کسب‌وکارها و خلاقیتی که بخش بازاریابی آن‌ها دارد، دستشان برای تبلیغ بسیار باز است. اگرچه در ایران به خاطر محدودیت‌های فراوان، خلاقیت چندانی در تبلیغات تلویزیونی وجود ندارد و آن ویدئوهایی که وایرال می‌‌شوند، صرفاً به خاطر بدبودنشان است و در بیشتر مواقع هیچ‌گونه اثرگذاری ندارند.

اما در نگاهی بین‌المللی، در تبلیغات تلویزیونی برای اینکه اثرگذاری بیشتری داشته باشند و بیشتر در یادها باقی بمانند، معمولاً از ترانه‌های ریتمیک و یا زبانی مشخص استفاده می‌شود.

اهمیت تبلیغات تلویزیون و رادیویی
برای دیدن سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید.

هزینۀ تبلیغات تلویزیونی

هزینۀ تبلیغات تلویزیونی در ایران به‌طور کلی به دو فاکتور شبکه و زمان پخش بستگی دارد؛ اما ضوابط و مقررات آگهی‌های رادیویی و تلویزیونی که توسط ادارۀ کل بازرگانی صدا و سیما تدوین شده است، تبصره‌های متعدد و بندهای قانونی زیادی را ایجاد کرده که به‌واسطۀ آن‌ها این هزینه کاهش پیدا می‌کند.

اما به‌طور کلی، طبق جداول ارائه‌شده در سال ۱۴۰۱ توسط روزنۀ ارتباط، میانگین هزینۀ هر ثانیه تبلیغات در شبکۀ یک ۱۷۴،۵۴۴،۴۷۵ تومان، شبکۀ دو ۹۵،۱۳۶،۷۳۱ تومان، شبکۀ سه ۱۸۱،۴۱۷،۹۱۰ تومان، شبکۀ پنج ۷۹،۹۸۷،۵۷۷ تومان، شبکۀ خبر ۱۴۵،۱۸۰،۰۴۲ تومان، شبکۀ نسیم ۱۰۰،۶۵۰،۳۷۵ تومان، شبکۀ تماشا ۱۰۳،۱۲۳،۱۲۵ تومان، شبکۀ آی‌فیلم ۸۴،۶۲۵،۶۲۵ تومان و شبکۀ نمایش ۵۷،۸۳۲،۴۴۴ تومان است!

بهترین زمان برای پخش تبلیغات تلویزیونی

مشخصاً زمان‌هایی که بینندۀ بیشتری پای تلویزیون نشسته است، زمان بهتری برای تبلیغات تلویزیونی است.

مثلاً قبل، بعد و وسط پخش فوتبال‌های داخلی و خارجی، سریال‌های پربیننده، شوهای پرطرف‌دار، برنامه‌های خبری معروف و یا هنگام رویدادهای مهم می‌تواند زمان‌ خوبی برای تبلیغات TVC باشد.

نمونۀ تبلیغات تلویزیونی موفق داخلی

تبلیغات TVC موفق در صداوسیما در بیشتر موارد با سلبریتی‌ها گره خورده یا یک تبلیغ طنز بوده است. ازجمله تبلیغات موفق داخلی می‌توان به تبلیغ اسپری AXE با همراهی سیروان خسروی، تبلیغ محصولات بیژن با همراهی امین حیایی، تبلیغات سن‌ایچ با نوید محمدزاده، تبلیغات محصولات عالیس (کدومو بدم؟) و… اشاره کرد.

مراحل انجام تبلیغات تلویزیونی

شاید تصور شما این باشد که برای انجام تبلیغات تلویزیونی باید سراغ خود صدا‌و‌سیما بروید و با آن‌ها قرارداد ببندید و تولید محتوای ویدئویی خود را نیز به دپارتمان خاصی از این سازمان بسپارید. اما شرایط طور دیگری است. شما برای انجام تبلیغات تلویزیونی در ابتدا باید سراغ آژانس‌های تبلیغاتی مورد تأیید صداوسیما بروید. آن‌ها واسطۀ بین شما و صداوسیما می‌شوند و صفر تا ۱۰۰ انجام تبلیغات تلویزیونی (از ساخت ویدئو تا اقدام برای پخش در تلویزیون) را بر عهده می‌گیرند.

box

فیلیمو


آشنایی با تبلیغات ویدئویی در فیلیمو
کلیک کنید

۵ مزیت تبلیغات TVC

محبوبیت تبلیغات تلویزیونی بیشتر به خاطر مخاطب گسترده‌ای است که دارند و البته این تمام ماجرا نیست. اگرچه داشتن مخاطب وسیع یکی از عوامل اصلی محبوبیت این نوع تبلیغات است، اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که شاید به‌واسطۀ آن‌ها شما وسوسه شوید که برای کسب‌وکار خود از این نوع تبلیغ استفاده کنید.

۱) برند را معرفی می‌کند

اگر برندتان نسبت به سایر برندهای فعال در این حوزه جدیدتر است و یا اینکه محصول جدیدی تولید کرده‌اید که هنوز کسی از وجود آن خبر ندارد، بهترین راه، استفاده از تبلیغات تلویزیونی است. چون افراد تا ندانند که محصولی وجود دارد، نمی‌توانند سراغ خرید آن بروند!

تبلیغات TVC بهترین راه معرفی محصولتان در یک چشم‌به‌هم‌زدن است.

هرچقدر تبلیغ شما خلاقانه‌تر و تعاملی‌تر باشد، بیشتر در ذهن‌ها باقی می‌ماند و باعث می‌شود که شناخت و آگاهی از برند بیشتری ایجاد کند. این تبلیغ می‌تواند اولین قدم شما در شروع یک محصول یا خدمت باشد.

۲) محصول را به نمایش می‌گذارد

آیا محصول یا خدمت شما نقطۀ فروش منحصربه‌فردی دارد؟ یا اینکه چیز خاص و جالبی دربارۀ محصول یا روند کسب‌وکارتان وجود دارد که باید از طریق تلویزیون همه را از آن باخبر کنید؟ اینجاست که تبلیغات TVC به کار شما می‌آید. وقتی شما از طریق این تبلیغ نشان می‌دهید که محصولتان نسبت به دیگران چقدر متفاوت است، مثلاً وقتی از بسته‌بندی خاص محصولات بهداشتی خود صحبت می‌کنید، بازار جور دیگری دربارۀ شما فکر خواهد کرد و اینجاست که شما را به‌جای دیگران انتخاب می‌کنند.

۳) رقبا را حذف می‌کند یا به رقابت با آن‌ها می‌پردازد

تصور کنید که کسب‌وکار شما اوضاع خوبی دارد، اما رقبایتان به‌واسطۀ پیاده‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی TVC در حال جلب توجه بیشتری هستند. پس منطقی نیست که شما دست روی دست بگذارید و آن‌ها را تماشا کنید.

اگر رقبایتان از تبلیغات تلویزیونی به‌طور گسترده استفاده می‌کنند، شما نیز باید همین کار را کنید.

شما خیلی اوقات در تلویزیون، جنگ تبلیغاتی برندهای مختلف را می‌بینید. اما به یاد داشته باشید که در این مواقع از قوانین و اصول اخلاقی مشخصی پیروی کنید. به‌جای ساختن تبلیغی درجهت جنگیدن با رقیب، تبلیغی خلاقانه بسازید.

۴) باعث توسعۀ استراتژی می‌شود

تبلیغات TVC نقشی اساسی در زنده‌نگهداشتن یک برند ایفا می‌کند. ادارۀ یک کسب‌وکار، وقتی رقبای زیادی در بازار حضور داشته باشند، می‌تواند بسیار سخت شود و اگر نرخ فروش یا رشد شما در حال کاهش است، وقت آن رسیده که محصولات قبلی‌تان را با ظاهری جدید یا ویژگی‌های جدید بازتولید کنید و در کنار آن از یک استراتژی فعال برجسته‌سازی نیز بهره ببرید. در این سناریو، شما باید برند خود را در بازار، برای اینکه مشتری دوباره به‌سمت شما بیاید، تقویت کنید و در‌عین‌حال مشتری جدید نیز جذب کنید. این کار همچنین به افراد یادآوری می‌کند که این برند همچنان وجود دارد و باید به آن‌ها توضیح دهید که اوضاع برند چگونه است و چگونه می‌توانند به‌وسیلۀ خدمات یا محصولات آن برند، نیازهای خود را برطرف کنند.

۵) قابل اعتماد بودنِ برندتان را به نمایش می‌گذارد

تبلیغات تلویزیونی بسیار گران است و شاید برای چند دقیقه تبلیغ، چند صدمیلیون یا چندین‌میلیارد تومان هزینه روی دست شما بگذارد. افراد معمولاً به دو دلیل به برندهایی که تبلیغ خود را در تلویزیون به نمایش می‌گذارند اعتماد می‌کنند: یکی اینکه فقط برندهای معتبر سراغ این‌گونه تبلیغات وسیع می‌روند و دوم هم اینکه فقط یک کسب‌وکار واقعی برای تبلیغ این همه هزینه می‌کند.

حرف آخر

در انتها باید به این موضوع اشاره کرد که جدا از این مزیت‌ها، شما باید تبلیغی بسازید که نمایانگر حرفه‌ای‌‌بودن و خلاقیت برند شما باشد. تبلیغ تلویزیونی ضعیف و بدکارگردانی‌شده، بیشتر از اینکه تأثیرگذار باشد، به برند شما آسیب می‌زند و میلیون‌ها تومان هزینۀ شما را بر باد می‌دهد.

پس بهتر است که به‌جای این همه هزینه‌ که ریسک‌های خاص خودش را در پی دارد، از تبلیغات ویدیویی در پلتفرم‌های دیگر مانند تبلیغ در آپارات استفاده کنید که هم مقرون‌به‌صرفه‌تر است و هم می‌تواند شخصی‌سازی شود و تبلیغتان به‌طور اختصاصی به دست مخاطب هدف شما برسد. درنهایت هم اثرگذاری و بازگشت سرمایۀ بیشتری را ایجاد می‌کند.

سؤالات متداول

هزینۀ تبلیغات تلویزیونی چقدر است؟


میانگین هزینۀ هر ثانیه تبلیغات در شبکۀ یک ۱۷۴،۵۴۴،۴۷۵ تومان، شبکۀ دو ۹۵،۱۳۶،۷۳۱ تومان، شبکۀ سه ۱۸۱،۴۱۷،۹۱۰ تومان، شبکۀ پنج ۷۹،۹۸۷،۵۷۷ تومان، شبکۀ خبر ۱۴۵،۱۸۰،۰۴۲ تومان، شبکۀ نسیم ۱۰۰،۶۵۰،۳۷۵ تومان، شبکۀ تماشا ۱۰۳،۱۲۳،۱۲۵ تومان، شبکۀ آی‌فیلم ۸۴،۶۲۵،۶۲۵ تومان و شبکۀ نمایش ۵۷،۸۳۲،۴۴۴ تومان است!

بهترین زمان نمایش تبلیغات تلویزیونی؟


بهترین زمان نمایش تبلیغات تلویزیونی در ابتدا، وسط یا انتهای برنامه‌های پرطرف‌دار و پربینندۀ صداوسیما مانند فوتبال‌ها، سریال‌ها و اخبار است.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.