🎞 ۵ دلیل اهمیت ویدئومارکتینگ در بازاریابی و فروش

ویدئو مارکتینگ بدون شک یکی از راه‌های مؤثر ایجاد آگاهی از برند و دستیابی به مخاطب هدف است. طبق آماری که VidYard ارائه کرده است، ۸۳٪ از بازاریاب‌ها گفته‌اند که ویدئو در حال حاضر بیشتر از تمام دوران اهمیت پیدا کرده است. در جایی دیگر، آماری توسط WYZOwl ارائه شد که نشان می‌داد ۸۷٪ از کسب‌وکارها از ویدئو به‌عنوان ابزاری در بازاریابی استفاده می‌کنند.

در این مطلب از وی‌پدیا به بررسی اهمیت ویدئو مارکتینگ در بازاریابی می‌پردازم. بعد از این مقاله متوجه معنای ویدئو مارکتینگ خواهید شد و تأثیرات آن را از چند منظر درک خواهید کرد.

ویدئو مارکتینگ چیست؟

اگرچه به احتمال زیاد می‌دانید ویدئو مارکتینگ چیست، اما بهتر است که قبل از بیان اهمیت آن، تعریفی کلی از آن را ارائه کنیم. ویدئو مارکتینگ نوعی محتوای ویدئویی است که برندها روی پلتفرم‌های مختلف به اشتراک می‌گذارند. جدا از شکل معمولی ویدئو که در پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب و اینستاگرام آپلود می‌شود، انواع دیگری نیز از محتوای ویدئویی مانند وبینار، ویدئوهای زنده، کورس‌های آموزشی و… نیز وجود دارند که به‌وفور مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وقتی این محتوای ویدئویی به‌خوبی تولید شده باشد، می‌تواند ابزاری قدرتمند لقب بگیرد که می‌تواند پیامش را به‌سادگی به طیف گسترده‌ای از مخاطبان برساند که با استراتژی محتوایی کسب‌وکارهای B2B و B2C نیز سازگار است.

ویژگی بسیار مهم ویدئو مارکتینگ این است که هر نوع کسب‌وکاری با هر تجهیزاتی که دارد، می‌تواند با استفاده از آن ویدئو تولید کند و با وجود ابزارهای ویرایش فیلم که نیاز به تخصص خاصی هم ندارند، کیفیت ویدئوهای خود را افزایش دهد.

5 دلیل مهمی که اهمیت ویدئو مارکتینگ را نشان می‌دهند۵ دلیل مهمی که اهمیت ویدئو مارکتینگ را نشان می‌دهند

اگرچه ویدئو مارکتینگ تأثیرات بسیاری روی بازاریابی و فروش دارد و بسته به نوع کسب‌وکار می‌تواند فواید بیشتر و خاص‌تری داشته باشد، اما در ادامه به ۵ دلیل بسیار مهم و اصلی که باعث می‌شوند شما متقاعد شوید که از ویدئو در استراتژی بازاریابی خود بهره ببرید، اشاره می‌کنم.

۱) بهترین راه برای معرفی محصول است.

وقتی شما صاحب کسب‌وکاری هستید، قطعاً به دنبال ارائۀ خدمات یا محصولاتی به مشتریان خود هستید و فروش این چیزهایی که ارائه می‌کنید، شاید مهم‌ترین هدف شما باشد. برای رسیدن به این هدف، استفاده از ویدئو که باعث می‌شود محصول شما به خریداران بالقوه نمایش داده شود، بسیار اهمیت پیدا می‌کند. طبق آماری که توسط WYZOwl ارائه شد، ۹۴٪ از بازاریاب‌ها گفته‌اند که استفاده از ویدئو باعث شده است افراد بیشتری با محصول یا خدمت آن‌ها آشنا شوند.

مشتریان زمانی از شما خرید می‌کنند که محصول شما را کاملاً درک کرده باشند، بدانند چه‌کاری انجام می‌دهد و چه نیازی از آن‌ها برطرف می‌کند. پس کاملاً مشخص است که چرا استفاده از ویدئو می‌تواند به شما کمک کند که محصول خود را به بهترین شکل به مشتری خود معرفی کنید. یکی از بهترین مثال‌ها در حوزۀ معرفی محصول به‌وسیله ویدئو، ویدئویی است که توسط Dropbox در یوتیوب منتشر شد که می‌توانید آن را در این لینک مشاهده کنید.

۲) بازگشت سرمایۀ خوبی دارد.

خوب‌بودن بازگشت سرمایۀ ویدئو مارکتینگ به چند دلیل ازجمله اینکه چقدر خوب توانسته‌اید استراتژی محتوایی خود را سازمان‌دهی کنید و کیفیت ویدئوی شما چقدر است بستگی دارد؛ با‌این‌حال، طبق آمار WYZOwl ۸۳٪ از پاسخ دهندگان گفته‌اند که بازگشت سرمایۀ خوبی را در استفاده از ویدئو مارکتینگ تجربه کرده‌اند.

شاید شما فکر کنید که تولید محتوای ویدئویی هزینه‌بر و زمان‌بر است، اما فناوری‌های دردسترس و نسبتاً ارزان‌قیمت مانند گوشی‌های هوشمند میان‌ردۀ بسیاری وجود دارند که به شما این اجازه را می‌دهند که بدون داشتن بودجۀ بالا، ویدئوهای باکیفیتی در مدت‌زمان کوتاه تولید کنید.

۳) به چندین شکل استفاده می‌شود.

در ابتدای این مطلب هم اشاره کردم که ویدئو می‌تواند به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد و همین است که آن را به یکی از جذاب‌ترین ابزارهای بازاریابی تبدیل می‌کند. به این ترتیب شما می‌توانید بسته به هدفی که در سازمان خود دنبال می‌کنید، از یکی از این اشکال ویدئو استفاده کنید.

اگرچه یوتیوب یکی از اصلی‌ترین پلتفرم‌های انتشار ویدئوست، اما این سایت در ایران متأسفانه مسدود است. در ادامه به چند پلتفرم دیگر برای انتشار انواع مختلف ویدئو اشاره می‌کنم. در نظر داشته باشید که بعضی از پلتفرم‌های زیر نیز در ایران مسدودند و صرفاً برای آگاهی شما به آن‌ها اشاره شده است.

  • بیشتر پلتفرم‌های اجتماعی مانند اسنپ‌چت، فیس‌بوک، اینستاگرام، یوتیوب و… به شما اجازۀ انتشار استوری‌هایی را می‌دهند که تاریخ انقضای مشخص دارند. انتشار ویدئو به‌صورت استوری، راهی سریع و بسیار ساده و ارزان برای نمایش مستقیم محصول یا خدمتتان به مشتریان است. برای تأثیرگذاری بیشتر استوری‌ها، به مخاطبان بیشتری در شبکه‌های اجتماعی نیاز خواهید داشت.
  • از‌آنجایی‌که غول‌های این حوزه مانند فیس‌بوک، یوتیوب، اینستاگرام، توییچ و… به‌روزرسانی‌های گسترده‌ای در این زمینه داشته‌اند، ویدئوی زنده در سالیان اخیر گسترش زیادی پیدا کرده است. فیس‌بوک در آماری که ارائه داده است بیان کرده که ویدئوهای زنده تا ۶ برابر بیشتر اینتراکشن ایجاد می‌کنند.
  • وبینارها هم به‌عنوان شکل دیگری از محتوای ویدئویی می‌توانند ارتباط خوبی بین شما و مشتریان بالقوه‌ای که دارید، ایجاد کنند. از وبینار می‌توان برای پاسخ به سؤالاتی که افراد مختلف دربارۀ شما و محصولاتتان دارند نیز استفاده کرد. پلتفرم‌های بین‌المللی‌ای مانند GoToWebinar و پلتفرم‌های داخلی‌ای مانند اسکای روم می‌توانند به شما در برگزاری وبینارها کمک کنند.

۴) افراد عاشق ویدئو هستند.

وجود تجهیزات و فناوری‌های مختلف، ساخت و به‌اشتراک‌گذاری محتوای ویدئویی را راحت کرده‌اند؛ به‌واسطه‌ی همین فناوری‌ها، تماشای ویدئو نیز برای افراد راحت‌تر شده است. آمار بسیاری دربارۀ این موضوع بیان شده است که در ادامه به ۳ نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنم:

  1. بلاگ رسمی یوتیوب گفته است که افراد روزانه بیش از یک میلیارد ساعت ویدئو در یوتیوب تماشا می‌کنند.
  2. توییتر هم در خبری اعلام کرد که روزانه ۲میلیارد بازدید ویدئو در این پلتفرم اتفاق می‌افتد. همچنین، توییت‌های شامل ویدئو تا ۱۰ برابر تعامل بیشتری نسبت به توییت‌های متنی یا تصویری کسب می‌کنند.
  3. DigiDay هم در آماری اعلام کرد که فیس‌بوک روازنه بیش از ۸میلیارد بازدید ویدئو دارد. بسیار جالب است که ۸۵٪ این ویدئوها بدون صدا تماشا شده‌اند!

۵) ویدئو برای سئو عالی ا‌ست!

انتشار ویدئو در یوتیوب می‌تواند همان کلمات کلیدی‌ای را که کسب‌وکار شما به دنبال رتبه‌گرفتن در آن در گوگل است هدف قرار دهد؛ چون خود گوگل هم بسیاری از ویدئوهای یوتیوب را در همان صفحۀ سرچ اصلی در نتایج ابتدایی به نمایش می‌گذارد. جدا از نمایش در قسمت سرچ اصلی گوگل، ویدئوها همچنین هنگامی که افراد چیزی را در خود یوتیوب سرچ می‌کنند هم به نمایش درمی‌آیند. بلاگ Moz در آماری اعلام کرد که یوتیوب سومین رتبۀ مارکت سرچ را در آمریکا بعد از Google.com و Google Images در اختیار دارد؛ یعنی اگر فردی چیزی را در صفحۀ اصلی گوگل و قسمت تصاویر آن پیدا نکرد، سراغ جست‌وجوی آن در یوتیوب می‌رود.

زودتر شروع کنید، همین!

این ۵ دلیل از مهم‌ترین دلایل اهمیت تولید محتوای ویدئویی هستند که احتمالاً شما را قانع می‌کنند که حتماً از ویدئو به‌عنوان ابزاری حیاتی در استراتژی‌های خود استفاده کنید. هر روزی که استفاده از ویدئو را به تأخیر بیندازید، رقیبان بیشتری را در بالای سر خود می‌بینید. پس بهتر است هرچه زودتر، با هر تجهیزاتی که دارید شروع کنید تا از این دیرتر نشود!

منابع

۵/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.