آیا به دنبال انواع تبلیغات اینترنتی هستید تا بتوانید از آنها برای افزایش نتایج بازاریابی آنلاین خود استفاده کنید؟ وقتی صحبت از تبلیغات آنلاین میشود، راههای متعددی برای ارتباط با مشتریان و ارائۀ پیام به کاربران وجود دارد. در این مطلب قصد داریم به انواع تبلیغات اینترنتی اشاره کنیم و انواع تبلیغات آنلاین را شرح دهیم.
در سال ۲۰۲۰، تبلیغکنندگان گزینههای بیشتری نسبت به قبل برای اطلاعرسانی دربارۀ محصولات و خدمات خود دارند و در این بین، انتخاب قالبهای تبلیغاتی مناسب برای ارتباط با مخاطبان مناسب، در زمان درست و با پیامی خوب، موفقیت کمپینهای تبلیغاتی را به همراه خواهد داشت. در این مطلب تلاش کردهایم تا روشهای تبلیغات اینترنتی را گردآوری کنیم و شما را در انتخاب بهترین روش، یاری دهیم.
فهرست محتوا
انواع تبلیغات آنلاین
وقتی صحبت از تبلیغات آنلاین و بازاریابی دیجیتال در میان است، سؤالی مطرح میشود: اینکه چرا میخواهید از بازاریابی دیجیتال استفاده کنید و با تلاشهای خود سعی دارید با چه کسانی ارتباط برقرار کنید؟ پاسخ به این سؤالات به شما کمک میکند تا قالبها و کانالهای مناسب را برای رسیدن به اهداف خود انتخاب کنید. بهطور کلی، ۹ روش برای ارائۀ تبلیغات آنلاین وجود دارد:
- بازاریابی محتوایی
- بازاریابی موتور جستوجو
- تبلیغات نمایشی
- تبلیغات موبایلی
- تبلیغات از طریق شبکههای اجتماعی
- بازاریابی ایمیلی
- اینفلوئنسرمارکتینگ
- بازاریابی ویدئویی
- بازاریابی صوتی
انواع روش های تبلیغات اینترنتی
در ادامه انواع تبلیغات اینترنتی، ویژگیها و مزایا و معایبشان را شرح میدهیم.
۱) بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوایی شامل ایجاد و توزیع محتوای متنی، تصویری یا چندرسانهای است که بهجای پخش یک پیام تبلیغاتی، ارزشی افزوده برای مخاطبان شما ایجاد میکند. اگر تجارت شما B2C (تجارت به مصرفکننده) باشد، محتوا میتواند بهشکل پستهای شبکههای اجتماعی، مقالات بلاگ و ویدئوهای سرگرمکننده منتشر شود. اگر تجارتی B2B (تجارت به تجارت) دارید، تمرکز شما در بازاریابی محتوایی میتواند روی مقالات سفید و گزارشها، وبینارها و فیلمهای آموزشی باشد.
مزایا
- رایگان است و بهجای آنکه با پرداخت هزینه، پیامی را بر مخاطبان سرد منتقل کند، بر جذب مشتری بهسمت شما و برندتان تمرکز دارد.
- محتوا همهکاره است و میتواند به شما در ساختن برندتان و الهامبخشیدن به مخاطبانتان کمک کند. بازاریابی محتوایی چیزی است که بر مواردی دیگر از قبیل بهینهسازی موتورهای جستوجو، شبکههای اجتماعی و بازاریابی ایمیلی تأثیرگذار است.
معایب
- با توجه به اهمیت محتوا و انتشار مطالب بلاگ، ویدئوها و مواردی از این قبیل، فضای بسیار شلوغی را شاهد هستیم که پیشرفت و رشد در آن بسیار دشوار است.
- برای اثرگذاری باید محتوایی سازگار و باکیفیت تهیه کنید که نیازهای مشتریان شما را برآورده کند و در عین حال نشاندهندۀ نام تجاری شما و دستیابی به اهدافتان باشد.
۲) بازاریابی موتور جستوجو
بازاریابی موتورهای جستوجو این است که سایت شما در زمانهایی که نام تجاری، محصولات و خدماتتان در کنار سایر کلمات و عبارات مرتبط جستوجو میشود، در بالای نتایج موتور جستوجو ظاهر شود. این شامل جستوجوی طبیعی از طریق روشهای بهینهسازی موتور جستوجو و جستوجوی پولی یا پرداخت بهازای کلیک در هر دو دستگاه رایانههای رومیزی و گوشیهای هوشمند است.
مزایا
- سئو روشی رایگان است و تبلیغات کلیدی نیز با قیمت مدنظرتان، جایگاهی خوب در موتور جستوجو به شما ارائه میدهد.
- وقتی نام تجاری شما در نتایج جستوجوی ارگانیک ظاهر میشود، اعتباری از سوی شما برای مشتریان به وجود میآید.
- در روشهای PPC، شما زمانی پول پرداخت میکنید که کلیکی از سوی کاربر اتفاق افتاده است.
معایب
- ممکن است در روش SEO نیازی به پرداخت هزینه برای نتایج جستوجو نداشته باشید، اما ایجاد محتوای شگفتانگیز و بهینهسازی فنی سایت شما نیازمند زمان و تلاش است.
- تغییرات الگوریتمهای گوگل موجب میشود که رتبهبندی ارگانیک نتایج برای شما بسیار دشوار باشد.
- در روش PPC، هزینهها بسیار است؛ بهخصوص اگر کلمات کلیدی محبوبی برای کمپین خود انتخاب کنید.
- بسیاری از مشتریان نسبت به تبلیغات پولی مشکوک هستند و بیشتر به نتایج جستوجوی طبیعی اعتماد دارند.
۳) تبلیغات نمایشی
تبلیغات نمایشی که بهعنوان بنر نیز شناخته میشود، بسیار شبیه به تبلیغات چاپی سنتی است که در مجلات دریافت میکنید. با این تفاوت که آنها آنلاین هستند و میتوانید نشریات خاصی را که میدانید مخاطبان میخوانند، هدف قرار دهید.
مزایا
- شما میتوانید مخاطبان هدف خود را هدف قرار دهید.
- تبلیغات نمایشدادهشده بهراحتی قابل ردیابی هستند و به شما این امکان را میدهند تا در زمان واقعی، نتایج تبلیغ خود را اندازهگیری کنید.
معایب
- مشتریان ممکن است از Ad Blindness رنج ببرند و تبلیغ شما را نادیده بگیرند تا بر محتوایی که میخواهند بخوانند تمرکز کنند.
- شما باید راهی برای بهحداکثررساندن تأثیر تبلیغات خود دریابید تا مورد توجه مردم قرار بگیرد، اما نه آنقدر که آزرده شوند.
۴) تبلیغات موبایلی
تبلیغات موبایلی تقریباً به اندازۀ بازاریابی دیجیتال، گسترده است و با بسیاری دیگر از تبلیغات همپوشانی دارد. این شامل همۀ کارهایی است که شما در دسکتاپ انجام میدهید؛ با این تفاوت که با گوشیهای هوشمند تطبیق شده است و تبلیغات درونبرنامهای، ارسال پیامهای متنی و استفاده از برنامههای شبکههای اجتماعی را شامل میشود. این تبلیغ زمانی تأثیرگذار است که میخواهید مخاطبان جوان را هدف قرار دهید؛ چراکه تمام وقت خود را در گوشی هوشمند میگذرانند.
مزایا
- مشتریان که من و شما نیز جزوشان هستیم، این روزها بسیار بیشتر از گوشیهای خود استفاده میکنند؛ بنابراین تبلیغات موبایلی به این معناست که در جایی که مخاطبان وقت خود را صرف میکنند، به آنها دسترسی داشته باشید.
- تبلیغات موبایلی را میتوان با استفاده از ویژگیهای مخاطبان و موقعیتهای جغرافیایی بهگونهای تنظیم کرد تا به مخاطبان هدف دست پیدا کرد.
معایب
- این روش فضای بسیار کمی برای خلاقیت دارد و تبلیغات موبایلی همواره با نرخ کلیک پایینی همراه هستند.
- وقتی که مردم وسط برقراری ارتباط با دوستان و خانواده هستند، نمیخواهند برندها و پیامهای بازاریابی آنها را مختل کنند.
۵) بازاریابی در شبکههای اجتماعی
در مقایسه با سایر کانالهای تلویزیونی، تبلیغات چاپی و نمایشهای آنلاین، شبکههای اجتماعی بُعدی جدید از تعامل را به همراه داشتهاند. بهجای ارسال پیام صِرف به مخاطبان گسترده، میتوانید با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و به صحبتهای آنها گوش کنید. کانالهای زیادی در شبکههای اجتماعی وجود دارد؛ از فیسبوک و اینستاگرام گرفته تا توییتر، لینکدین، اسنپچت، یوتیوب و پینترست، که هر کسبوکار حداقل باید در یکی از این کانالهای اجتماعی فعالیت داشته باشد.
مزایا
- تلاش شما بهشکل چندبرابری نتیجه میبیند؛ چراکه افراد دوست دارند نظر دهند و مطالب شما را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.
- تبلیغات و فعالیت در فیسبوک در عصر امروز با قابلیتهای زیادی همراه است و میتوان بخشهای خاصی از مشتریان را با محتوای خود هدف قرار داد تا پیام تبلیغاتی توسط افراد مناسب دیده شود.
معایب
- مارک زاکربرگ و دیگر رؤسای کانالهای اجتماعی، مدام در حال تغییراتی در شبکههای اجتماعی خود هستند و با تعدیل الگوریتمها، راههای جدیدی برای کسب درآمد پیدا میکنند. به همین دلیل، سخت است که در کنار همۀ این تغییرات، جایگاه خود را حفظ کنید و بهشکلی مؤثر به فعالیت خود ادامه دهید.
- ممکن است پستگذاشتن و تولید محتوا در شبکههای اجتماعی، کاری آسان به نظر برسد، اما برای انجام درست و مداوم آن به یک استراتژی مناسب و زمان بسیار زیاد برای فکرکردن نیاز دارید.
۶) بازاریابی ایمیلی
ممکن است ایمیل در دنیایی که همه به دنبال پیامرسانهای فوریای مثل واتساپ و تلگرام هستند، قدیمی به نظر برسد، اما بازاریابی ایمیلی هنوز یکی از مؤثرترین ابزارهای تبلیغات دیجیتال است؛ بهویژه سایتهای تجارت الکترونیک و برندهای خردهفروشی با اعمال تبلیغات و تبلیغات فصلی، موفقیتهای بسیاری به دست آوردهاند. با استفاده از این روش حتی میتوانید خبرنامههای ایمیلی داشته باشید و بر پرورش و دستیابی به مشتریان بالقوهتان تمرکز کنید.
مزایا
- داشتن یک لیست ایمیل به این معناست که فارق از هرگونه الگوریتم و تغییر، میتوانید با مخاطبان خود در ارتباط باشید.
- تماس منظم با لیست ایمیل به شما کمک میکند تا روابط خود را ایجاد کنید که وقتی آمادۀ خرید هستند، شما را به یاد داشته باشند.
معایب
- بسیاری از ایمیلها دستنخورده باقی میمانند، پس باید عناوین موضوعی قویای ارائه کنید تا توجه افراد را از صندوق ورودی شلوغشان جذب کند.
- شما باید راهی برای ادامۀ ارزش افزودهتان پیدا کنید تا آنها در کنار شما بمانند و اشتراک خود را لغو نکنند.
۷) اینفلوئنسرمارکتینگ
اینفلوئنسرمارکتینگ شامل مشارکت با اینفلوئنسرها، افراد مشهور، متخصصان و چهرههای معتبر است که مخاطبان فعال زیادی دارند. هنگامی که محصول شما توسط این افراد تبلیغ میشود، دنبالکنندگان فعال معمولاً به توصیههای آنها گوش میدهند و از شما خرید یا شما را دنبال میکنند. اینفلوئنسرها همچنین میتوانند برای تجارتهای B2B نقشی مؤثر ایفا کنند.
مزایا
- شما بهجای اینکه منتظر بمانید تا مخاطبان خود را بسازید، به مخاطبان اینفلوئنسرها دسترسی پیدا میکنید.
- مرتبطشدن با یک شخصیت محبوب میتواند ارزشی را برای شما به وجود آورد، مخصوصاً برای مخاطبان جوانتر.
معایب
- صرف هزینههای بسیار برای بهدستآوردن یک شخصیت مشهور کافی نیست. باید اینفلوئنسر مناسب را براساس نام تجاری و مخاطبانتان انتخاب کنید و راهی معتبر برای مشارکت با آنها بیابید تا تبلیغاتتان تأثیرگذار شود.
- بیاعتمادی فزایندهای نسبت به اینفلوئنسرها وجود دارد و شما باید درخصوص پولی که برای تبلیغ نام تجاریتان به آنها میدهید، بسیار دقیق و شفاف عمل کنید.
۸) تبلیغات ویدئویی
ویدئو امروزه گل سرسبدی در محتوا شناخته میشود و در هر کمپین تبلیغاتیای، یکی از ملزومات تلقی میشود. تبلیغات ویدئویی شما میتواند شامل یک کلیپ کوتاه یا طولانی، آموزشی یا سرگرمکننده، ازپیشضبطشده یا پخش زنده باشد.
مزایا
- ویدئو میتواند در انتقال پیام بسیار مؤثر باشد؛ زیرا ارتباطی عاطفی با مخاطب ایجاد میکند و بسیار خاطرهانگیزتر از متن یا تصویر است.
- همۀ کانالهای اجتماعی ازجمله فیسبوک، اینستاگرام یا لینکدین، بر ویدئو تمرکز بیشتری دارند و در تلاش هستند تا تبلیغات ویدئویی را بیش از قبل در فیدهای اجتماعی خود در دسترس کاربران قرار دهند.
معایب
- مخاطبان امروزی توجه بسیار کمی دارند و شما باید در عرض چند ثانیه، نظر آنها را جلب کنید؛ در غیر این صورت فقط بهعنوان یک ویدئوی تبلیغاتی از چشمشان خواهد گذشت.
- اگرچه هرکسی میتواند ویدئویی با بودجۀ کم تهیه کند، اما ایجاد محتوای ویدئویی با کیفیت بالا و جذاب، به مهارت و هزینۀ قابل توجهی نیاز دارد.
۹) تبلیغات صوتی
رادیو از عصر طلایی پخش تجاری در دهههای ۱۹۲۰، ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ راهی طولانی پیموده است. با وجود اینکه رادیو با تلویزیون جایگزین شده، همچنان بسیاری از مردم در طول هفته زمانی را برای گوشدادن به رادیو اختصاص میدهند؛ بهخصوص امروز که رادیوهای اینترنتی و پادکست رشدی چشمگیر داشتهاند. شما میتوانید تبلیغات رادیویی سنتی یا تبلیغاتی مشابه را در کانالهایی مانند اسپاتیفای انجام دهید. علاوه بر این، بازاریابی صوتی میتواند کانالهای گستردهتری شامل پادکستها و دستیارهای هوشمند خانگی مانند الکسا و Home google را در بر بگیرد.
مزایا
- صدا، چه با رادیوی سنتی باشد و چه با پادکستهای جدید، رسانهای واقعاً مناسب برای اشخاصی است که روزهای پرمشغلهای دارند و از آن برای گذراندن زمان خود استفاده میکنند.
- تولید محتوای صوتی میتواند آسانتر و ارزانتر از ویدئو باشد.
معایب
- شنوندگان شما اغلب مشغول انجام چند کار هستند و واداشتن آنها برای برداشت گام بعدی و تعامل سخت است.
- بازاریابی روی دستیارهای هوشمند خانگی هنوز کاملاً آزمایشی است و منحنی یادگیری آن تند و متغیر است؛ درنتیجه درلحظه نمیتواند سودده باشد.
جمعبندی
در این مطلب به معرفی ۹ مورد از انواع بازاریابیهای دیجیتال پرداختیم که میتوانید برای تجارت خود در نظر بگیرید. سعی نکنید تمامی این روشها را استفاده کنید؛ چراکه درنهایت خسته خواهید شد و هیچ نتیجهای دریافت نمیکنید. به این فکر کنید که در تلاش برای دستیابی به چه چیزی هستید، مخاطبان شما چه کسانی هستند و در کجا فعالیت میکنند و…، سپس چند رسانۀ بازاریابی را برای شروع انتخاب کنید.