از زمانی که استفاده از اینترنت در میان بسیاری کاربران طرفدار پیدا کرد، افراد بیشتری به فکر پیداکردن راههای کسب درآمد از اینترنت افتادند. ایدههای متنوعی هم برای پولدرآوردن در این فضا وجود دارد، اما آیا به صرف فعالیت در فضای آنلاین میتوان کسب درآمد آنلاین داشت؟ طبیعتاً خیر!
به همین دلیل، تصمیم داریم در این مطلب از بلاگ صباویژن شما را با ۱۸ راه کسب درآمد از اینترنت آشنا کنیم.
منظور از مشاغل اینترنتی چیست؟
کسبوکار اینترنتی به هر فعالیت تجاری با استفاده از اینترنت اطلاق میشود که میتواند شامل خریدوفروش کالا یا خدمات آنلاین، تبلیغات محصولات، ارائۀ پشتیبانی آنلاین مشتری یا انجام تراکنشهای مالی باشد.
کسبوکار اینترنتی میتواند توسط افراد، کسبوکارهای کوچک یا شرکتهای بزرگ صورت بگیرد و در پلتفرمهای مختلف مانند سایتها، رسانههای اجتماعی و بازارهای آنلاین انجام شود.
چرا کسب درآمد آنلاین؟
کسب درآمد آنلاین در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده که برخی دلایل آن به شرح زیر است:
- انعطاف بالا: راههای کسب درآمد از اینترنت به شما این امکان را میدهد که در هر مکان و هر زمانی کار کرده، با توجه به برنامه خود، مشغول به فعالیت شده و به کاربران جهانی دست پیدا کنید.
- هزینههای راهاندازی پایین: بسیاری از کسبوکارهای اینترنتی، هزینههای راهاندازی پایینی در مقایسه با کسبوکارهای سنتی دارند که باعث میشود طیف وسیعتری از مردم به آن دسترسی پیدا کنند.
- پتانسیل کسب درآمد نامحدود: بسیاری از کسبوکارهای آنلاین، گسترۀ وسیعی داشته و فرصتهای زیادی برای کسب درآمد آنلاین در اختیار شما میگذارند که اکثراً محدودیت درآمدی نیز ندارند.
- پتانسیل درآمد غیرفعال: برخی مشاغل و فرصتهای آنلاین به شما این امکان را میدهند که درآمد غیرفعال به دست آورید؛ به این معنا که میتوانید هنگام خواب یا زمانی که مشغول انجام کارهای دیگر هستید، درآمد کسب کنید.
- پتانسیل موفقیت در درازمدت: اینترنت در حال تحول است، به همین دلیل به مرور زمان فرصتهای جدیدتری برای کسب درآمد آنلاین به وجود خواهد آمد که پتانسیل موفقیت و ثبات طولانیمدت را برای شما فراهم میکند.
چطور از طریق اینترنت کسب درآمد کنیم؟
حال که با مزایای کسب درآمد آنلاین آشنا شدیم، وقت آن است که به معرفی راههای کسب درآمد از اینترنت بپردازیم:
۱) افیلیت مارکتینگ را امتحان کنید
افیلیت مارکتینگ یکی از محبوبترین راههای کسب درآمد از اینترنت است که در طول سالها محبوبیتِ آن کم و زیاد شده، اما همچنان راهی پایدار برای کسب درآمد آنلاین محسوب میشود.
درحقیقت، با استفاده از افیلیت مارکتینگ شما میتوانید برای با برندهای دیگر تبلیغ کرده و درآمد کسب کنید.
اگر یک بازاریاب باهوش هستید، میتوانید با تبلیغ محصولات خردهفروشی، نرمافزار، برنامهها و موارد دیگر، از فروش آنها کمیسیون دریافت کنید. همچنین، بهترین گزینه برای کسب درآمد از طریق افیلیت مارکتینگ، تمرکز بر بازاریابی محتوایی است. به بیان دیگر، با ساختن یک بلاگ با چندین صفحه محتوای باکیفیت، میتوانید بستری مناسب برای این کار بسازید؛ یعنی باید بهصورت استراتژیک لینکهای وابسته را در پستهای بلاگ خود قرار دهید تا ترافیک مناسبی را به سایت همکار خود هدایت کنید.
۲) یک بلاگ راهاندازی کنید
بلاگنویسی یکی از قدیمیترین روشهای کسب درآمد اینترنتی است. افرادی که عاشق نوشتن هستند، میتوانند به بلاگنویسی به چشم یک شغل متمرکز نگاه کنند. هنگامی که بلاگ خود را راهاندازی میکنید، روی کلمات کلیدی بسیار خاص در حوزۀ تخصصی خود تمرکز کرده و موضوعات جدیدتر را نیز پوشش دهید. این کار در کنار استمرار به شما کمک میکند که در طول زمان، یک بلاگ بزرگ و یک منبع درآمد مناسب داشته باشید.
راههای مختلفی برای کسب درآمد از بلاگنویسی وجود دارد. شما میتوانید با قراردادن تبلیغات در پستهای خود، از بلاگتان کسب درآمد کنید. بلاگرها همچنین میتوانند محصولات مختلفی را در سایت خود بفروشند. علاوه بر موارد گفتهشده، میتوانید از بلاگ برای ساخت برند شخصی خود استفاده کنید که به شما کمک میکند تا قراردادهای بزرگتری برای کسب درآمد ببندید.
۳) فریلنسری را امتحان کنید
سادهترین راه برای کسب درآمد آنلاین این است که فعالیتهای شغلی خود را بهصورت آنلاین انجام دهید. برای مثال، اگر یک نویسنده، طراح گرافیک، معلم، توسعهدهندۀ وب، برنامهنویس و… هستید، میتوانید روی برند شخصی خود در اینترنت کار کرده و مشتریانی برای خدماتدهی آنلاین پیدا کنید.
فهرستی بیپایان از پلتفرمهای شغلی برای هر نوع فریلنسر وجود دارد. اگر متوجه شدید که نمیتوانید از مهارتهایتان مستقیماً کسب درآمد کنید، میتوانید از سایر مهارتهایی که ممکن است داشته باشید، درآمد کسب کنید.
برای کسب درآمد از اینترنت بهعنوان یک فریلنسر، باید با ایجاد یک نمونهکار قوی شروع کنید. ممکن است برای شروع کار، با برخی از برندهای متوسط همکاری یا حتی بهصورت رایگان کار کنید. اما هنگامی که یک نمونهکار قوی ایجاد کردید، میتوانید با مشتریان بزرگتر ارتباط برقرار کنید تا درآمد بیشتری بهصورت آنلاین کسب کنید.
۴) یک کانال آپارات راهاندازی کنید
شما میتوانید با تولید محتوای ویدئویی، در آپارات کسب درآمد کنید. درحقیقت، درصد سودی که از تبلیغات آپارات به دست میآید، با توجه به کیفیت محتوای تولیدی شما متفاوت است، اما با تولید ویدئوهایی جذاب و باکیفیت میتوانید فعالیت خود را در این پلتفرم افزایش دهید.
اگر ایدهای برای تولید محتوای ویدئویی ندارید، پیشنهاد میکنیم مطلب ۳۰ ایده برای تولید محتوای ویدئویی را بخوانید.
۵) یک دورۀ آموزشی آنلاین برگزار کنید
فروش دورههای آموزشی یکی از بهترین راههای کسب درآمد از اینترنت است. اگر در موضوعی متخصص هستید، میتوانید با برگزارکردن دورههای آنلاین، از دانش خود کسب درآمد کنید و دورههای خود را در سایتهای مختلف یا حتی سایت خودتان بفروشید. همچنین میتوانید دورهها را در شبکههای اجتماعی تبلیغ کرده و برای خودتان مخاطب جمع کنید. اطلاعرسانی به افراد از طریق ایمیل نیز میتواند گزینۀ مناسبی باشد.
۶) کتاب الکترونیکی منتشر کنید
اگر مهارت نویسندگی و بازاریابی محتوایی داشته و به نوشتن کتاب علاقه دارید، میتوانید کتاب الکترونیکی بنویسید و از این راه کسب درآمد کنید.
برای فروش کتاب الکترونیکی خود، باید روی تاکتیکهای بازاریابی تمرکز کنید و با کمک کمپینهای بازاریابی دیجیتال، کتاب خود را تبلیغ کنید و به فروش برسانید. همچنین میتوانید از سایتهای میزبان استفاده کرده و لینک خرید و دانلود کتابتان را در آنجا منتشر کنید.
۷) یک کانال یوتیوب ایجاد کنید
اگر ایدۀ نابی برای تولید محتواهای ویدئویی سریالی و یکپارچه دارید یا میخواهید جلوی دوربین بنشینید و درمورد موضوعات موردعلاقۀ خود صحبت کنید و درعینحال درآمد نیز کسب کنید، یوتیوب بهترین پلتفرم برای شماست.
برای کسب درآمد از اینترنت بهوسیلۀ یوتیوب، به حداقل ۱۰۰۰ مشترک با ۴۰۰۰ ساعت تماشای عمومی در ۱۲ ماه گذشته یا ۱۰۰۰ مشترک با ۱۰میلیون بازدید ویدئوی کوتاه عمومی در ۹۰ روز گذشته نیاز دارید. اگر بتوانید این معیارها را به دست آورید، کسب درآمد دلاری برای شما وجود خواهد داشت. همچنین، با استفاده از کانال YouTube خود میتوانید از تبلیغات، عضویت در کانال و فروش کالا در فروشگاه YouTube خود درآمد کسب کنید.
۸) اینفلوئنسر شوید
ساخت یک برند شخصی میتواند به شما در کسب درآمد آنلاین کمک کند. برای تبدیلشدن به یک اینفلوئنسر، باید حرف تازه و مؤثری برای گفتن داشته باشید. بهترین پلتفرم برای شروع، شبکۀ اجتماعی محبوبی مثل اینستاگرام است؛ اگر میخواهید مخاطبان زیادی در اینستاگرام داشته باشید، بهتر است بهترین روشهای جذب فالوئر را بشناسید.
پیشنهاد میکنم مطلب چگونه بلاگر یا اینفلوئنسر شویم؟ را در این خصوص بخوانید.
۹) دستیار مجازی شوید
تقاضای دستیار مجازی برای بسیاری از کارآفرینانی که در حال ایجاد مشاغل هستند، تقریباً هر روز در حال افزایش است. دستیار مجازی، فردی خوداشتغال است که بهصورت دورکار به یک کسبوکار خدمات ارائه میدهد.
درحقیقت، دستیار مجازی به مشتریان کمکهای اداری، فنی یا خلاقانه ارائه میدهد و شغلی منعطف است.
۱۰) عکسهای خود را بفروشید
اگر یک عکاس حرفهای هستید یا حتی فقط عاشق گرفتن عکس هستید، میتوانید با فروش عکسهای خود بهصورت آنلاین درآمد کسب کنید.
سایتهایی مانند Shutterstock و Alamy فضاهایی مناسب برای نمایش آثار شما هستند. این سایتها زمانی که شخصی تصویری را دانلود میکند، به او حق امتیاز پرداخت میکنند؛ شما از این طریق هم میتوانید درآمد کسب کنید.
۱۱) دامنه خریدوفروش کنید
شغل خریدوفروشِ دامنه، به تجارت خریدوفروش نامِ دامنه، برای کسب سود اشاره دارد. این روش شامل خرید نام دامنههای مطلوب با قیمت پایین و سپس فروش مجدد آنها با قیمت بالاتر یا خرید نام دامنههای منقضیشده و فروش مجدد آنها پس از بهبود ارزش است.
این شغل نیازمند دانش بازار دامنه، مهارتهای خوب مذاکره و توانایی شناسایی دامنههای ارزشمند است که میتوان آن را بهعنوان کاری جانبی یا حتی تجارتی تماموقت انجام داد.
۱۲) طراحیهای خود را بهصورت آنلاین بفروشید
طراحی گرافیکی مهارت شگفتانگیزی است که میتوانید از راههای مختلفی از آن کسب درآمد کنید. به بیان دیگر، میتوانید طرحهای خود را روی محصولات سفارشی مانند تیشرتها، ماگها، ظروف و… چاپ بزنید و بفروشید. از طرف دیگر، میتوانید طرحهای خود را در پلتفرمهای مختلف نیز به فروش برسانید.
۱۳) پادکست تولید کنید
شما میتوانید در موضوعی که به آن علاقهمند هستید و دانش کافی دربارۀ آن دارید، تولید محتوای صوتی کنید. اگر پادکست شما جذاب، جدید و باکیفیت باشد و همچنین طبق استراتژیهای صحیح بازاریابی عمل کند، میتوانید مخاطبان مناسبی جمعآوری کنید. هنگامی که به سطح بالایی از مخاطبان دست پیدا کردید، میتوانید تبلیغات در پادکست خود را آغاز کنید.
پیشنهاد میکنیم که دراینباره محتوای همهچیز دربارۀ تبلیغات در پادکست را بخوانید.
۱۴) راوی کتاب صوتی شوید
کتابهای صوتی نوعی سرگرمی محبوب این دهه هستند و صنعت کتابهای صوتی و پادکست، به دلیل وجود گوشیهای هوشمند، رونق پیدا کرده است؛ بنابراین اگر بیان واضح و شیوایی دارید، میتوانید از صدا و مهارت خود استفاده کرده و راوی کتابهای صوتی شوید.
۱۵) از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کنید
استفاده از هوش مصنوعی و کارکردهای آن در حال افزایش است؛ بنابراین، این دهه بهترین زمان برای یادگیری نحوۀ کسب درآمد با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی خواهد بود. شما میتوانید از ابزارهای هوش مصنوعی برای ایجاد محصولات دیجیتال، ویرایش محتوای هوش مصنوعی برای مشتری، بهبود تبلیغات، ایجاد کمپینهای بازاریابی و مدیریت کسبوکار کوچک فعلی خود استفاده کنید.
۱۶) یک خبرنامۀ آنلاین تدارک ببینید
خبرنامۀ آنلاین، ایمیلی است که برای مشترکان خود ارسال میکنید تا اطلاعاتی را به اشتراک گذاشته یا محصول یا خدماتی را تبلیغ کنید. فرض کنید یک بلاگ یا یک کانال YouTube دارید که در آن، همهچیز درمورد ورزش است. در خبرنامۀ خود میتوانید لباس ورزش مورد علاقهتان را با استفاده از پیوندهای وابسته، تبلیغ کنید. همچنین میتوانید از خبرنامۀ خود برای تبلیغ کلاسهای ورزشی، جلسات مربیگری آنلاین و کالاهای خود استفاده کنید.
۱۷) یک اپلیکیشن ایجاد کنید
اگر ایدهای منحصربهفردی برای اپلیکیشن دارید، میتوانید آن را تهیه کنید و به فروش برسانید. اگر خودتان توسعهدهنده نیستید، جای نگرانی نیست؛ میتوانید از فریلنسرهای این حوزه کمک گرفته و بازاریابی آن را خود بر عهده بگیرید.
درحقیقت، شما میتوانید با قراردادن اپلیکیشن خود در برنامههای میزبان مانند دیوار، گوگل پلی و اپ استور، از اینترنت کسب درآمد کنید. کسب درآمد از اپلیکیشن میتواند به هنگام دانلود آن باشد، یا اینکه میتوانید با ارائۀ برنامۀ رایگان، تبلیغات مختلفی در آن اجرا کنید.
۱۸) کار ترجمه انجام دهید
اگر مدرک زبان یا تجربۀ ترجمۀ متون را دارید، حتماً آن را در کارنامه یا رزومۀ خود برجسته کنید. اکثر شرکتها برای ارائۀ محصولات خود در بازارهای خارجی نیازمند مترجمان هستند. فقط کافی است مدرک معتبری دال بر توانایی خود در ترجمه ارائه دهید و از طریق اینترنت، کسب درآمد آنلاین داشته باشید.
چند اشتباه بزرگ در کسبوکارهای اینترنتی
گاهی ما ایدههایی برای کسب درآمد از اینترنت در ذهن داریم، اما در هنگام اجرا اشتباهاتی را انجام میدهیم که ما را از اهدافمان دور میکند؛ در ادامه به این اشتباهات میپردازیم:
- نداشتن یک طرح تجاری مشخص: یک طرح تجاری، اهداف، استراتژیها و پیشبینیهای مالی یک کسبوکار را مشخص میکند. بدون برنامهای روشن، تمرکز ما از بین رفته و اقدامات ما جهتگیریهای مختلفی پیدا میکند که درنهایت به شکست منجر میشود.
- درکنکردن بازار هدف: شناخت بازار هدف به شما کمک میکند تا محصولات یا خدمات خود را با نیازها و ترجیحات خاص مخاطبانتان تنظیم کنید. بدون شناخت درست از آنها، ممکن است درنهایت چیزی خلق کنید که برای مشتریان بالقوۀ شما جذاب نباشد.
- سرمایهگذارینکردن روی ابزار و منابع مناسب: استفاده از ابزارها و منابع مناسب در هر کسبوکار اینترنتی، میتواند تفاوت بزرگی در موفقیت آن ایجاد کند. سرمایهگذاری در طراحی سایت باکیفیت، استراتژیهای بازاریابی متناسب و انتخاب بهترین نرمافزارها میتواند به جذب و حفظ مشتریان کمک کند.
- نادیدهگرفتن بازخورد مشتری: بازخورد مشتری برای بهبود محصولات یا خدمات و ایجاد شهرت، ارزشمند است. نادیدهگرفتن بازخورد کاربران میتواند به ازدستدادن مشتریان و آسیبرساندن به تصویر برند شما منجر شود.
- عدم تطبیق با تغییرات و روندها: اینترنت دائماً در حال تحول است و کسبوکارها برای حفظ مرتبطبودن، باید با این تغییرات همگام باشند. عدم تطبیق با روندها و فناوریهای جدید میتواند به کاهش فروش و عقبماندن از رقبا منجر شود.
- تمرکز بر سود کوتاهمدت بهجای رشد بلندمدت: درست است که کسب درآمد از اینترنت راحت است، اما تمرکز بر سود کوتاهمدت میتواند مانع رشد و پایداری بلندمدت شود. به بیان دیگر، متعادلکردن سود فوری با اهداف بلندمدت، بسیار مهم است.
- تلاش برای انجام همۀ کارها بهتنهایی: ایجاد یک کسبوکار آنلاین نیازمند طیف وسیعی از مهارتها و وظایف است. تلاش برای انجام همۀ کارها بهتنهایی، میتواند به فرسودگی شغلی منجر شده و موفقیت کسبوکار را غیرممکن کند.
حرف آخر
برای موفقیت در کسب درآمد از مشاغل اینترنتی، کافی است اشتباهات گفتهشده را در نظر گرفته و بهترین استراتژی را پیش بگیرید. ما در این محتوا ۱۸ راهکاری را که میتوانید از طریق آن کسب درآمد آنلاین داشته باشید معرفی کردیم؛ اما این راهکارها فقط به این موارد ختم نشده و شما میتوانید با خلاقیت خودتان راهکارهای دیگری بیابید و سود بیشتری کسب کنید.
منابع
سؤالات متداول
آیا برای کسب درآمد از اینترنت حتماً باید سایت داشته باشیم؟
خیر، روشهای بسیار دیگر برای کسب درآمد از اینترنت وجود دارد که به داشتن سایت نیاز ندارد؛ مانند پادکست، فروش محصولات در سایتهای میزبان، فریلنسری و انتشار کتاب الکترونیکی.
چرا راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی مهم است؟
دنیا در حال حرکت بهسمت کسبوکارهای اینترنتی است و در آیندۀ نزدیک، مشاغل سنتی نیز جای خود را به مشاغل اینترنتی خواهند داد. اگر با این تغییرات هماهنگ نشویم، کسبوکار خود را از دست میدهیم.
آیا کسب درآمد از طریق اینترنت، مختص افراد تنبل است؟
خیر؛ کسبوکارهای اینترنتی مختص افرادی است که بهطور هوشمندانه در حال استفاده از فضای رایگان اینترنت و تکنولوژیهای روبهرشد آن هستند.
آیا کار اینترنتی با گوشی، بدون داشتن سرمایه ممکن است؟
بله؛ برای داشتن یک کسبوکار اینترنتی شما فقط به اینترنت و گوشی نیاز دارید تا ایدۀ خود را بهراحتی پیادهسازی کنید.