۷ روش برای افزایش نرخ کلیک در ایمیل مارکتینگ

ایمیل یکی از آسان‌ترین و مؤثرترین راه‌ها برای ارتباط با مشتریان فعلی و بالقوه است. فرقی ندارد با چه کسی ارتباط برقرار می‌کنید، شما فقط چند ثانیه فرصت دارید تا توجه خواننده را جلب کنید.

دقیقاً وجود فرصت کم برای جلب توجه است که نوشتن ایمیل را چالش‌برانگیز می‌کند. در این مطلب، ما چند استراتژی را بیان می‌کنیم که می‌تواند کمپین‌های ایمیلی شما را بدون نیاز به دانش فنی خاصی، از خوب به عالی ارتقا دهد. اگر نرخ کلی کلیک (CTR) شما پایین است، باید یک برنامۀ جامع تدوین کنید. خبر خوب این است که با چند ترفند ساده می‌توان برای افزایش آن اقدام کرد. پس، در ادامه با ما همراه باشید.

نرخ کلیک ایدئال چیست؟

قبل از اینکه درمورد چگونگی بهبود نرخ کلیک صحبت کنیم، ابتدا مهم است که درک کنید نرخ کلیک فعلی شما درزمینۀ صنعت، تجارت یا محصول در چه جایگاهی قرار دارد. برخی معتقدند که ۱۰درصد یا بیشتر عدد مناسبی برای هدف‌گذاری نرخ کلیک است. برای به‌دست‌آوردن آن، باید بتوانید اطلاعات مربوط به نرخ ایمیل خود را از طریق پلتفرم انتشار آن پیدا کنید.

مهم نیست نرخ کلیک شما در چه جایگاهی قرار دارد، موارد زیر به شما کمک می‌کنند تا ایمیل‌های خوبی بنویسید و ترافیک سایت و فروش خود را افزایش دهید.

۱) The opt in

تنظیم استراتژی‌های بازاریابی برای تشویق مردم به دادن مشخصات برای دریافت ایمیل، درواقع اولین قدم جذب سرنخ (افراد راغب و متمایل به کسب‌و‌کار، محصولات و خدمات) در بالای قیف فروش است. می‌توانید با روش Single opt-in یاDouble opt-in شروع کنید.

Single opt-in فقط ارسال آدرس ایمیل بدون تأیید است و Double opt-in یک روش ثبت‌نامی‌ است که بلافاصله بعد از ثبت‌نام اولیه، یک ایمیل تأیید می‌آید.

Single-opt in سریع‌تر و مستقیم‌تر است؛ اما ممکن است در لیست خود ایمیل‌های جعلی و نادرست زیادی نیز داشته باشید که باعث اتلاف وقت و هزینه خواهد شد. استفاده از Double opt-in از این امر جلوگیری می‌کند و همچنین علاقۀ کاربر برای پیوستن به لیست مخاطبان ایمیلی شما را تأیید می‌کند و می‌تواند از ارسال هرزنامه‌ها محافظت کند. همچنین می‌توانید از ابزارهایی مثل Option monster برای تنظیم فرم‌های اشتراک و ایجاد کمپین استفاده کنید.

۲) تجربۀ کاربری (UX)

احتمالاً صندوق ورودی شما هم در طول روز، مثل کاربران پر از پیام‌های مختلف از کسب‌وکارهاست. آیا از این همه موارد اضافی که هر روز صبح صندوق ورودی شما را پر می‌کنند، اذیت نمی‌شوید؟ شما باید فرض کنید که تجربۀ خودتان به‌عنوان مشتری و خریدار، حداقل به‌طور کلی تفاوت چندانی با مشتریان و خریداران شما ندارد. ازاین‌رو، هنگامی ‌که در حال انجام هر نوع بازاریابی دیجیتالی هستید، نیاز به تمرکز بر UX (تجربۀ کاربر) دارید. درواقع، یعنی شما باید خود را به‌جای مخاطبان خود بگذارید و مطمئن شوید که هر بار مطلبی ارزشمند ارائه می‌دهید.

۳) موضوع و عنوان

موضوع و عنوان در ایمیل، مانند هر عنوان دیگری در فضای وب، این روزها به دلیل میزان توجه کاربران عادی اینترنت، بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارند. احتمال بازشدن ایمیل‌هایی با موضوعات شخصی‌سازی‌شده ۲۶درصد بیشتر است. برای مثال، اگر کاربری را که ممکن است خودتان باشید، در حال وقت‌گذراندن در اینستاگرام تجسم کنید، می‌دانید که فقط چند ثانیه نیاز است تا موجب شود شما روی عنوانی خاص در مقابل تیتر دیگری کلیک کنید.

موضوع و عنوان، اولین چیزی است که افراد صبح‌ها در هنگام بازدید صندوق ورودی ایمیل خود به آن نگاه می‌اندازند. یک موضوع جذاب و گیراست که آن‌ها را به بازکردن یا نکردن یک ایمیل راغب می‌کند؛ بنابراین، اولین قدم در تعیین نرخ کلیک شماست. اگر دو ثانیه فرصت داشته باشید تا خواننده را جذب کنید، چگونه این کار را انجام می‌دهید؟

شما ارزشی واضح را به‌طور آگاهانه نشان می‌دهید. باید در طول ۵ کلمه به دغدغه‌ای اشاره کنید، علاقه‌ای را برانگیزید یا باعث شوید احساسات مخاطب درگیر شود. نرخ‌های بازشدن ایمیل، به نوع ارزشی که در چند ثانیۀ اول بیان می‌کنید بستگی دارد. انجام‌ درست این امر، آگاهی از برند شما را هم بهبود می‌بخشد. در اینجا چند پیشنهاد اساسی برای ایجاد موضوع چشمگیر و توجه‌برانگیز آورده شده است.

  • شخصی‌سازی: پرسونای خریدار ایجاد کنید.
  • اضطرار و فوریت ایجاد کنید: روی پیشنهادی تأکید کنید که محدودیت زمان داشته یا کمیاب است.
  • پرسش: سؤال بپرسید.
  • مختصر باشد: مخصوصاً برای جایی که فضا محدود است، مثلاً تلفن‌های همراه.
  • انگیزه بدهید: به آن‌ها پیشنهادی بدهید که درمورد آن کنجکاو شوند یا نتوانند آن را رد کنند.

۴) چیدمان و طراحی

اولین چیزی که در هنگام کار با ایمیل‌ها باید به خاطر بسپارید این است که موبایل‌ها هنوز هم در رابطه با تجربۀ مشتری کمی ‌سخت‌تر مورد پسند قرار می‌گیرند. این بدان معناست که داشتن یک سایت سازگار با موبایل، برای راه‌اندازی ایمیل ضروری است.

اما مشکل اینجاست که بسیاری از برنامه‌های انتشار ایمیل که ارسال سازگار با موبایل را ارائه می‌دهند، ممکن است واقعاً در تلفن همراه کارایی نداشته باشند؛ زیرا برخی از اجزای ایمیل مانند دکمه‌ها، به‌درستی برای تناسب با صفحه‌نمایش تنظیم نمی‌شوند.

یکی دیگر از مواردی که باید درمورد چیدمان در نظر بگیرید، داشتن دکمه‌های رنگارنگ به همراه HTMLهای قابل مشاهدۀ آسان است که با عنوان دعوت به اقدام یا کال تو اکشن (Call To Action) شناخته می‌شوند. این دکمه می‌تواند به‌سادگیِ جلب‌کردن توجه به یک پیشنهاد، مقاله یا فروش جذاب باشد.

ممکن است بخواهید موارد بصری مختلفی را در متن خود قرار دهید. هم از نظر اندازه و هم جا‌گذاری، هر تصویری این پتانسیل را دارد که علاقۀ یک فرد را برانگیزد؛ بنابراین مطمئن شوید که همیشه چند نسخه برای آزمایش داشته باشید.

۵) دسته‌بندی

ارسال ایمیل (به‌طور مثال با استفاده از میلرلایت) عمومی انبوه، راه مناسبی برای جذب مخاطبان شما نیست. بهتر است مخاطبانی را که ویژگی مشابه دارند در دسته‌های کوچک‌تری قرار دهید تا راحت‌تر بتوانید برای جلب توجه آن‌ها برنامه‌ریزی کنید. به همین دلیل است که اکثر برنامه‌های انتشار ایمیل دارای گزینه‌هایی برای دسته‌بندی هستند؛ ازجمله:

  • اطلاعات جمعیتی (دموگرافیک)
  • مکان
  • سن
  • جنسیت
  • تاریخ ثبت‌نام
  • گروهی خاص

همۀ این‌ها درمورد بازار هدف شماست. طبق مطالعۀ میل چیمپ، کمپین‌های دسته‌بندی‌شده، میانگین نرخ بازشدن ایمیل‌ها را ۱۴درصد بیشتر از کمپین‌های بدون دسته‌بندی نشان می‌دهند. ممکن است که زیرنظرداشتن مجموعۀ دنبال‌کنندگان و مخاطبان بالفعل، عادت همیشگی و ملکۀ ذهن شده باشد؛ اما کاری که باید انجام دهید عکس آن است.

رفتار دسته‌هایی را که علاقۀ کمتری به شما دارند، زیر نظر بگیرید؛ مانند نظارت بر نرخ لغو اشتراک. به‌طور کلی، کمترین میزان نرخ لغو اشتراک باید در محدودۀ ۲/۰ و ۳/۰ باشد و این بسته به صنعت فعالیت شما می‌تواند متفاوت باشد.

۶) تست خلاقانه

متغیرهای زیادی وجود دارند که می‌توانند بر نرخ بازشدن ایمیل شما تأثیر بگذارند و این همان چیزی است که این امر را بیشتر از یک علم، به هنر تبدیل می‌کند. البته شما همیشه از داده‌ها استفاده می‌کنید تا به شما کمک کند استراتژی خود را تعریف و اصلاح کنید؛ اما مواردی وجود دارند که می‌توانید در حین انجام این کار در نظر بگیرید.

در ابتدا می‌خواهید پیشنهادتان را جاگذاری کنید: آیا در بالا قرار دارد یا پایین است؟ آیا پررنگ و بولد است؟ آیا موضوع جالبی دارد؟ باید در نظر بگیرید که چند بار ایمیل را با یک پیشنهاد یکسان ارسال می‌کنید. آن را تغییر دهید تا موارد گوناگون را در زمان‌های مختلف تبلیغ کنید. برای مثال، اگر با پیشنهاد تخفیف کمتر شروع می‌کنید و افزایشی در نرخ کلیک مشاهده نمی‌کنید، می‌توانید پیشنهاد تخفیف بالاتر را در ایمیل بعدی برجسته کنید.

نمونه‌های دیگری از مواردی که در طول تست باید امتحان کنید عبارت‌اند از تقسیم لیست به دو دستۀ مساوی و نوشتن عناوین مختلف برای هر دسته (a/b تست)، ارسال در ساعات مختلف روز، آزمایش با ایموجی‌های فوریت در موضوع، کمی ‌مبهم‌بودن در عنوان، تغییر استراتژی علامت‌گذاری، استفاده از سؤالات در عنوان و تغییر طراحی و چیدمان.

۷) دعوت به اقدام کنید

هر استراتژیست بازاریابی محتوایی خوب می‌داند که یک کمپین بازاریابی مؤثر، باید با دعوت به اقدام (CTA) شروع شود و یک سفر را برای کاربر در کانال‌های مختلف ایجاد کند. برای این منظور، باید اطمینان حاصل کنید که CTA خود را در جای درستی از ایمیل‌ خود قرار داده‌اید. این مسئله گاهی‌اوقات به‌شکل یک صفحۀ فروش طولانی است؛ اما گاهی‌اوقات گنجاندن CTA شما در ابتدای ایمیل می‌تواند به همان اندازه مؤثر باشد و کال تو اکشن در تمام طول مسیر، امری ضروری است.

ایجاد یک CTA را در نظر بگیرید که به‌شکل یک ویدئوی نمایشی، یک تخفیف، دکمه «برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید» یا یک لید به‌سمت یک مقالۀ جالب باشد. نکته این است که ارزشی را برای کاربران خود برجسته کنید که به‌راحتی قابل هضم است؛ زیرا اغلب، متن‌های بیش از حد سنگین ‌و سخت خواننده را خسته می‌کنند. تقریباً به‌محض بازکردن ایمیل، به افراد پیشنهاد بدهید که کاری را انجام دهند، تا‌حد‌امکان انجام عمل را آسان کنید و احتمالاً آن‌ها هم اقدام خواهند کرد.

کلام آخر

بازاریابی ایمیلی و افزایش نرخ کلیک، نوعی فرایند آزمون و خطاست؛ اما تا زمانی که شما مقداری زمان، ابزار مناسب و مقداری خلاقیت داشته باشید، امتحان‌کردن آن واقعاً می‌تواند سرگرم‌کننده باشد. داشتن ذهنی باز و امتحان‌کردن چیزهای جدید، تمام چیزی است که دیجیتال مارکتینگ به آن می‌پردازد و نیاز دارد؛ بنابراین اگر شما به کار‌کردن روی آن ادامه دهید، مطمئناً به‌زودی موفقیت را لمس خواهید کرد.

امتیاز می‌دم
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.