محتوای تولیدشده توسط کاربر (UGC) چیست؟

احتمالاً برای همۀ ما پیش آمده که پس از استفاده از یک محصول یا خدمات از آن راضی باشیم و بخواهیم محصول موردنظر را به افرادی که می‌شناسیم معرفی کنیم. این معرفی در بیشتر اوقات شامل بازگوکردن حس رضایتمندی ما از برند آن محصول است.

برای مثال، تصور کنید که ما پنیر تولیدی شرکت X را دوست داریم و در شبکۀ اجتماعی خود یک عکس از پنیر را منتشر کرده و از کیفیت آن تعریف می‌کنیم. مثالی که گفتیم به‌طور دقیق مفهوم محتوای تولیدشده توسط کاربر را توضیح می‌دهد.

اما باید بدانیم که محتوای تولیدشده توسط کاربر فقط به دلیل رضایتمندی از محصول ایجاد نمی‌شود، بلکه گاهی این محتوا از شرکت‌کردن مخاطبان در یک کمپین یا مسابقه ایجاد می‌شود. درنهایت باید بدانیم که این نوع محتوا انواع گوناگونی داشته و فقط مثال بالا را شامل نمی‌شود.

پس از خواندن این نوشته، موارد زیر را دربارۀ محتوای تولیدشده توسط کاربر خواهیم دانست:

  • مفهوم دقیق این نوع محتوا
  • علت اهمیت محتوای تولیدشده توسط کاربر
  • انواع UGC
  • نحوۀ ایجاد این نوع محتوا
  • بسترهای انتشار آن

و نکات مهم دیگری که باید در این زمینه بدانیم.

معنای محتوای تولیدشده توسط کاربر چیست؟

اگر کسی به ما بگوید که می‌توانیم هزاران محتوای رایگان برای برند خود داشته باشیم، احتمالاً فکر می‌کنیم که او دروغ می‌گوید. اما جالب است بدانیم که چنین اتفاقی غیرممکن نیست!

محتوای تولیدشده توسط کاربر (User Generated Content) یا به‌اختصار UGC همان محتوای معجزه‌گری است که به‌طور رایگان توسط مخاطب‌های برند ما تولید می‌شود و مزایای بسیاری دارد.

هر محتوایی که مخاطب در آن ما را به دیگران معرفی کند، UGC نامیده می‌شود؛ حتی نظرهایی از مخاطب‌ها که توسط دیگران مشاهده می‌شود نیز جزئی از این محتواست. محتوای تولیدشده توسط کاربر می‌تواند از نوع تصویر یا هر چیز دیگری باشد و نوع آن اهمیتی ندارد.

برای UGC نیاز نیست به هیچ متخصص یا کپی‌رایتری مراجعه کنیم؛ تمام افرادی که مخاطب ما هستند، با رضایت خود و به‌صورت رایگان، محتوای موردنظر ما را تأمین می‌کنند. UGC به مخاطب‌های دیگر کمک می‌کند که محصول و خدمات موردنظر خود را با سرعت بیشتری پیدا کنند.

علت اهمین‌یافتن این نوع از محتوا در بازاریابی، کمترشدن تأثیر تبلیغات مستقیم روی مشتریان است. در دنیای امروز، مخاطبان به‌جای تأثیرگرفتن از تبلیغ‌ها، از نظرهای واقعی برای انتخاب‌های خود استفاده می‌کنند. همچنین می‌توان گفت که UGC یک روش بازاریابی بسیار مؤثر است که در افزایش آگاهی از برند و بیشترشدن فروش نقش بسزایی دارد.

۵ نوع متفاوت UGC

محتوای تولیدشده توسط کاربر انواع مختلفی دارد که لازم است با آن‌ها آشنا شویم. ۵ نوع UGC عبارت‌اند از:

  1. نظرها و پیشنهادهای کاربران: در نگاه اول شاید خیلی پیش‌پا‌افتاده و جزئی به نظر برسد، اما کامنت‌ها و نظرهای مخاطبان یکی از تاریخی‌ترین و قدیمی‌ترین انواع UGC هستند. این نظرها می‌توانند زیر مقاله‌ها و بلاگ‌پست‌های ما داده شوند یا اینکه نظرهای مربوط به محصولات ما باشند. هر نوع نظری در هر بستری، نوعی UGC به ‌شمار می‌رود.
  2. بازخوردها و پیام‌ها در شبکه‌های اجتماعی: هر پیامی که به‌صورت خصوصی یا عمومی در فضای شبکۀ اجتماعی برند خود دریافت می‌کنیم، نوعی محتوای تولیدشده توسط کاربر است.
  3. به‌اشتراک‌گذاری عکس: نوع دیگر UGC که از اهمیت بسیاری برخوردار است، ساخت عکس دربارۀ محصول یا خدمات ما توسط کاربران است. این نوع محتوا تأثیرگذاری زیادی دارد.
  4. تهیۀ محتوای ویدئویی: گاهی‌اوقات مخاطب‌ها برای ما ویدئوهایی تولید می‌کنند که در آن صحبت کرده یا از خودشان فیلم می‌گیرند. ویدئوهای تولیدشده توسط کاربر نیز نوعی UGC است.
  5. مقاله و متن: گاهی‌اوقات مخاطب‌ها در صفحه‌های مجازی یا سایت‌های شخصی خود، محتواهای متنی برای ما تولید می‌کنند که این مورد نیز از انواع UGC  است.

۲ روش دریافت UGC برای برند

برای ایجاد محتوای تولیدشده توسط کاربر راه‌های مختلفی وجود دارد که ما در ادامه ۲ راه مهم آن را معرفی خواهیم کرد.

  1. راه‌اندازی کمپین UGC: می‌توانیم از طریق ایجاد کمپین‌های مختلف، در مخاطب انگیزه ایجاد کنیم تا برای ما یک UGC ایجاد کند.
  2. برگزاری مسابقه: برگزاری مسابقه نیز یکی از راه‌های مهم ایجاد UGC است. برای مثال، می‌توانیم از مخاطب‌ها بخواهیم که عکسی در کنار محصول ما گرفته و در صفحۀ مجازی خود منتشر کنند. درنهایت نیز از بین تمام افرادی که این عکس را انتخاب کرده‌اند، قرعه‌کشی کرده و به آن‌ها جایزه بدهیم.

۶ دستاورد مهم UGC برای کسب‌‌و‌کارها

حالا نوبت آن است که بگوییم وجود UGC برای برند ما چه مزایایی دارد. اگر به این مزایا دقت کنیم، متوجه می‌شویم که UGC چه معجزۀ بزرگی درزمینۀ بازاریابی است. ۶ دستاورد مهم UGC عبارت ‌است از:

  1. بالارفتن نرخ تعامل با مشتری: محتوای تولیدشده توسط مشتری، همانند یک ویروس بوده و بقیۀ افراد را نیز به این کار تشویق خواهد کرد. مشارکت سراسری مخاطب‌ها در تولید محتوا برای ما، باعث افزایش نرخ تعامل با مشتری خواهد شد.
  2. افزایش اعتبار برند: همان‌طور که می‌دانیم، بسیاری از افراد با دریافت هزینه‌های گزاف برندهای مختلف را تبلیغ می‌کنند. اما تمام تبلیغ‌های آن‌ها قابل اطمینان است؟ قطعاً برای بسیاری از افراد، پاسخ این سؤال خیر است؛ چون امکان دارد برخی از تبلیغات فقط برای کسب درآمد باشند. حالا اگر افرادی از بین خود مردم به‌طور رایگان یک برند را تبلیغ کنند، اعتبار آن بیشتر بوده و افراد بیشتری به آن برند اعتماد می‌کنند.
    طبق آمار سایت Smart Insights، ۹۲٪ افراد به تبلیغات افراد عادی اعتماد بیشتری دارند. همین اطمینان باعث افزایش اعتبار آن برند خواهد شد.
    همچنین، جالب است بدانیم که محتوای تولیدشده توسط کاربران برای گوگل قابل شناسایی بوده و باعث بالارفتن جایگاه صفحۀ برند ما خواهد شد.
  3. صرفه‌جویی در هزینه‌های تبلیغات: درست است که برای راه‌اندازی کمپین UGC باید کمی هزینه کنیم، اما پس از آن زنجیرۀ محتوا خود‌به‌خود ادامه پیداکرده و بیشتر از هزینۀ پرداخت‌شده برای ما سود خواهد داشت. به‌علاوه، دیگر لازم نیست برای تبلیغ بلاگرها و اینفلوئنسرها هزینه‌ای پرداخت کنیم؛ چون مخاطب ما به‌صورت رایگان این کار را انجام می‌دهد.
  4. افزایش مخاطب‌ها: قطعاً هر فردی که برای ما محتوا تولید می‌کند، دارای چندین مخاطب است. پس از انتشار محتوا، مخاطبان او نیز جزئی از مخاطبان ما خواهند شد و این روند مثل یک زنجیر طولانی ادامه پیدا خواهد کرد. این زنجیره باعث افزایش مخاطبان ما و شهرت بیشتر برند خواهد شد.
  5. شناخت بیشتر مخاطب‌ها: بهتر است تمام نظرها و محتواهای تولیدشده توسط کاربران را خوانده و بررسی کنیم. این کار تا حد زیادی ما را با سلیقۀ مشتری آشنا خواهد کرد.
  6. فعالیت بهتر در راستای علاقه‌مندی‌های کاربران: ایجاد کمپین‌های UGC و اهمیت‌دادن به آن باعث می‌شود که مشتری احساس ارزشمند‌بودن داشته باشد. همچنین، این کار باعث فعال‌ترشدن مشتری می‌شود که برای هر برندی بسیار ارزشمند است. مطلع‌شدن از سلیقۀ آن‌ها نیز باعث می‌شود که فعالیت برند ما در راستای علاقۀ آن‌ها و درنهایت برای جذب مشتری بیشتر باشد.

محتوای تولیدشده توسط کاربر در چه بسترهایی منتشر می‌شودمحتوای تولیدشده توسط کاربر در چه بسترهایی منتشر می‌شود؟

تمام کانال‌هایی که بتوان در آن با مخاطب ارتباط برقرار کرد، بستری برای ایجاد UGC هستند. در این میان، شبکه‌های اجتماعی مثل توییتر، اینستاگرام، آپارات، لینکدین، کلاب‌هاوس و… بسترهای مناسب‌تری هستند. علت این امر نیز تعداد مخاطبان زیادی است که در این فضا وجود دارند.

به‌جز شبکه‌های اجتماعی، قسمت نظرات در پایین سایت‌ها و سایت‌های مخصوص انتشار محتوای همگانی مثل سایت ویرگول نیز بستر مناسبی برای ایجاد UGC است.

۴ برند پرطرف‌دار که از UGC استفاده کرده‌اند

برای اینکه میزان اهمیت UGC را متوجه شویم، باید بدانیم که معروف‌ترین برندها و شرکت‌های دنیا نیز از این روش برای افزایش فروش و موفقیت خود استفاده می‌کنند. ۴ برند معروفی که از این محتوا استفاده کرده‌اند عبارت‌اند از:

  • برند Lacoste
  • برند Nike
  • برند TripAdvisor
  • برند Petit Bateau

۵ نکتۀ مهم دربارۀ محتوای تولیدشده توسط کاربر

درنهایت، لازم است که پیش از اقدام برای جمع‌آوری UGC، چند نکتۀ مهم دیگر را نیز دربارۀ آن بدانیم. این نکات، تکمیل‌کنندۀ تمام اطلاعات ما هستند:

  1. بی‌اجازۀ مخاطب کاری نکنید: اگر در فضاهای مختلف محتوای تولیدشده توسط کاربر را برای برند خود یافتید، نباید بدون اجازۀ او آن را بازنشر کنید. برای جلب اطمینان و ایجاد حس هیجان در مخاطب لازم است که برای بازنشر محتوا از او اجازه بگیرید.
  2. ذکر منبع را فراموش نکنید: پس از اینکه کاربر اجازۀ انتشار محتوای خود را به شما داد، لازم است هنگام بازنشر، نام‌کاربری یا مشخصاتی جزئی از او را بیان کنید. این کار نه‌تنها حس خوبی در کاربر موردنظر ایجاد می‌کند، بلکه دیگران را نیز تشویق می‌کند تا برای شما محتوا تولید کنند.
  3. مشخصات محتوای موردنیاز خود را بیان کنید: اگر کمپین خاصی برای جذب محتوای تولیدشده توسط مشتری ایجاد کرده‌اید، لازم است مشخصات محتوای موردنظرتان را بیان کنید. این کار محتواهای تولیدشده را هدفمندتر کرده و کمک‌ می‌کند که کاربر محتوای خود را در راستای نیاز شما تولید کند.
    برای مثال، تصور کنید که یک کمپین برای جذب UGC چند محصول بهداشتی ایجاد کرده‌اید. می‌توانید بگویید که در محتوای تصویری، عکس محصول موجود بوده و سه مزیت آن نیز بیان شود.
  4. کار بی‌هدف انجام ندهید: پیش از طراحی کمپین لازم است هدف خود را از این کار مشخص کنید؛ زیرا انجام بی‌هدف این کار نه‌تنها برای شما سودی نخواهد داشت، بلکه مخاطب را نسبت به شما سرد خواهد کرد.
  5. بستر مناسب خود را مشخص کنید: پیش از طراحی کمپین باید با استفاده از خصوصیات برند خود، بهترین بستر انتشار UGC را انتخاب کرده و از مخاطب بخواهید که محتواهای خود را تنها در آن فضا منتشر کند. مثلاً می‌توانید از مخاطب بخواهید که محتوای خود را به شکل عکس طراحی کرده و در اینستاگرام به ‌اشتراک بگذارد.

جمع‌بندی

در این نوشته به توضیح دربارۀ مفهموم UGC پرداختیم و گفتیم که معنای آن، محتوای تولیدشده توسط کاربر است. این محتوا ارزش بالایی در دنیای مارکتینگ و تبلیغات داشته و بسیار پراهمیت تلقی می‌شود.

از مزایای مهم این محتوا می‌توان به افزایش فروش، افزایش مخاطب و افزایش حس تعامل با مشتریان اشاره کرد.

محتوای UGC  می‌تواند به شکل‌های مختلفی ایجاد شود که معروف‌ترین آن عکس است. در پایان، لازم است بدانیم که برای موفقیت برند خود بهتر است از این روش بازاریابی استفاده کرده و به‌نوعی، از مخاطب‌های خود برای تولید محتوا کمک بگیریم.

۵/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.