محتوای وایرال چیست؟ ۵ گام تولید محتوای ویروسی

هر تیم دیجیتال مارکتینگی آرزوی وایرال‌شدن محتواهایش را دارد؛ زیرا محتوای وایرال توجه بسیاری را به‌سمت برند جلب می‌کند و دستیابی به اهداف کسب‌وکار را ممکن می‌سازد.

محتواهای ویروسی فقط به میم‌های زیرکانه یا ویدئوهای چالشی محدود نمی‌‎شوند، آن‌ها می‌توانند اینفوگرافیک و داستان نیز باشند. اساساً هر محتوایی که مورد پسند مخاطبان قرار بگیرد، موجب اقداماتی همچون لایک، اشتراک‌گذاری و کامنت می‌شود که درنهایت وایرال‌شدن محتوا را به ارمغان می‌آورد.

حال برای آنکه بیشتر با این نوع محتوا آشنا شوید، این مقاله از بلاگ صباویژن را ادامه داده و گام‌های عملی برای تولید محتوای ویروسی را دنبال کنید.

وایرال چیست؟

«وایرال» به گسترش و محبوبیت سریع محتوا، اغلب از طریق رسانه‌های اجتماعی یا اینترنت اشاره دارد.

این نوع محتوا می‌تواند شامل ویدئوها، تصاویر، میم‌ها یا انواع دیگری از محتوا باشد که در مدت‌زمان کوتاهی توسط تعداد زیادی از مردم به اشتراک گذاشته و مشاهده می‌شوند. اصطلاح «وایرال» اغلب برای توصیف محتوایی استفاده می‌شود که در عرض چند ساعت یا چند روز، مخاطبان زیادی آن را مشاهده می‌کنند.

محتوای ویروسی چیست؟

محتوای ویروسی محتوای آنلاینی است که به دلیل اشتراک‌گذاری و قرارگرفتن در شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های خبری، خبرنامه‌های ایمیلی و موتورهای جست‌وجو به میزان بالایی از بازدید دست می‌یابد.

اهمیت وایرال‌شدن چیست؟

محتوای وایرال پتانسیل رسیدن به مخاطبان گسترده و ایجاد توجه و تعامل زیادی را دارد که می‌تواند برای افراد یا کسب‌وکارهایی که به دنبال افزایش دیده‌شدن، تبلیغ برند خود یا انتشار پیام هستند، مفید باشد.

همچنین، از این نوع محتوا می‌توان برای سرگرمی یا افزایش آگاهی درمورد مسائل مهم، استفاده کرد. Viral content قدرت ایجاد سروصدا را دارد و می‌تواند بر افکار و رفتار عمومی تأثیر زیادی بگذارد تا درنهایت به افزایش ترافیک سایت، فروش و درآمد برای مشاغل منجر شود.

ویژگی‌های محتوای وایرال یا ویروسی

اما محتوای ویروسی چه ویژگی‌هایی دارد که موجب وایرال‌شدن آن می‌شود:

۱) محتوای وایرال غیرمنتظره است

این نوع از محتواها اغلب مردم را غافلگیر کرده و آنان را شوکه می‌کند. درحقیقت، این ویژگیِ غافلگیرکننده‌بودن می‌تواند از طریق یک پیچش داستان، یک پایان غیرمنتظره یا یک نگاه منحصربه‌فرد به یک موضوع باشد. به بیان دیگر، عنصر شوکه‌کننده‌بودن محتوا آن را جذاب‌تر کرده و قابلیت به‌‌اشتراک‌گذاری‌اش را بالا می‌برد.

۲) محتوای وایرال واکنش احساسی شدیدی را برمی‌انگیزد

مهم‌ترین ویژگی محتوای ویرال، دست‌گذاشتن آن روی احساسات است. درحقیقت، برانگیختن یک احساس قوی که تفاوتی ندارد مثبت باشد یا منفی، موجب برقراری تعامل با محتوا شده و مخاطبان را به به‌اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی آن تشویق می‌کند.

۳) با محتوای ویروسی به‌راحتی می‌توان ارتباط برقرار کرد

محتوای وایرال اغلب با تجربیات، باورها یا احساسات مخاطبان ارتباط برقرار کرده و مخاطبان بسیاری را با خود همراه می‌کند. به بیان دیگر، افراد با محتوای وایرال هم‌ذات‌پنداری کرده و آن را برای افراد دیگری که حدس می‌زنند می‌توانند با این محتوا ارتباط بگیرند، ارسال می‌کنند.

۴) محتوای ویروسی در زمان درستی به اشتراک گذاشته می‌شود

این نوع از محتواها گاهی کاملاً حساب‌شده یا به‌طور اتفاقی در زمان درست و به افراد مرتبطی نشان داده می‌شود. به بیان دیگر، بسیاری از محتواهای ویروسی به‌موقع و مرتبط با رویدادها یا اتفاقات روز هستند که همین باعث می‌شود بیشتر به اشتراک گذاشته شوند و مخاطبان درمورد آن‌ها صحبت کنند.

چرا محتوای ویروسی جذاب است؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، viral content ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد که نرخ به‌اشتراک‌گذاری آن را افزایش می‌دهد و هم‌ذات‌پنداری مخاطبان را برمی‌انگیزاند. به بیان دیگر، محتوایی برای افراد جذاب است که بتواند توجه آنان را جلب کرده، موضوع جدیدی را با آن‌ها در میان گذاشته، احساسات آنان را درگیر کرده یا حتی آنان را غافلگیر کند، که تمام این ویژگی‌ها در محتوای وایرال دیده می‌شود.

انواع محتوای وایرال

محتواهای وایرال ویژگی‌های یکسانی دارند، اما می‌توانند در ۸ نوع متفاوت ارائه شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

  1. میم‌ها: میم‌ها تصاویر یا ویدئوهای طنزی هستند که توسط کاربران اینترنتی ایجاد و به اشتراک گذاشته می‌شوند و اغلب دارای پیامی فرهنگی یا اجتماعی هستند. کمی خلاقیت در این‌گونه محتواها می‌تواند به‌راحتی توجه افراد را به خود جلب کرده و به‌سرعت از طریق رسانه‌های اجتماعی وایرال شوند.
  2. موضوعات پرطرف‌دار: همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، پرداختن به موضوعات جدید یا رویدادهایی که در حال حاضر محبوب هستند، می‌تواند به‌طور گسترده در رسانه‌های اجتماعی مورد بحث قرار بگیرد. درحقیقت، خبرهای ویروسی از این نوع محتواهای وایرال هستند.
  3. چالش‌ها: ویدئوها یا پست‌هایی که افراد را برای شرکت در یک فعالیت یا کار خاص به چالش می‌کشند، از نوع محتوای وایرال هستند. چالش‌ها اغلب با طنز یا سرگرمی آمیخته شده و می‌توانند بدون هدف خاصی یا برای آگاه‌سازی افراد تهیه شده باشند.
  4. آموزش‌ها: محتواهای وایرال این‌چنینی، دستورالعمل‌ها یا آموزش‌های گام‌به‌گام درمورد نحوۀ انجام کاری را به‌وسیلۀ تصاویر یا ویدئوها توضیح می‌دهند. درحقیقت، این محتواها می‌توانند برای آموزش یک مهارت جدید یا ارائۀ راهنمایی درمورد یک موضوع خاص، مفید باشند.
  5. اینفوگرافیک‌ها: نمایش تصویری داده‌ها یا اطلاعات به‌گونه‌ای که به‌راحتی قابل ‌درک و اشتراک‌گذاری در رسانه‌های اجتماعی باشند، در دستۀ اینفوگرافیک‌ها قرار می‌گیرند. درواقع، از این نوع محتواها می‌توان برای ارائۀ اطلاعات پیچیده در قالبی جذاب و قابل ‌هضم استفاده کرد.
  6. داستان‌های عاطفی: داستان‌های متقاعدکننده و عاطفی می‌توانند احساسات مخاطبان شما را درگیر کنند. این داستان‌ها می‌توانند روایت‌های شخصی، الهام‌بخش یا لحظات دل‌انگیزی باشند که در سطحی عمیق‌تر با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کنند.
  7. محتوای بحث‌برانگیز: این نوع محتواها با به‌چالش‌کشیدن هنجارها یا باورهای اجتماعی، جرقه‌ای را شعله‌ور می‌کنند. درحقیقت، ایجاد محتواهای بحث‌برانگیز برای برندها می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد، اما زمانی که به‌خوبی انجام شود، توجه و تعامل زیادی را ایجاد می‌کند.
  8. محتوای تعاملی: تعاملی‌بودن ویژگی کلیدی تمامی محتواهای وایرال است؛ بنابراین با ارائۀ نظرسنجی، آزمون یا بازی تعاملی، مخاطبانتان را به مشارکت تشویق کنید. درحقیقت، این‌گونه محتواها می‌توانند راهی سرگرم‌کننده و تعاملی برای ارتباط با مخاطبان و جمع‌آوری داده‌های ارزشمند باشند.

گام‌های عملی برای تولید محتوای وایرال

سرمایه‌گذاری روی بازاریابی ویروسی یک استراتژی مؤثر برای دست‌یافتن به اهداف دیجیتال مارکتینگ است. در ادامه به ۵ گام عملی برای تولید محتوای وایرال می‌پردازیم:

۱) مخاطبان خود را بشناسید

اگر بخواهید محتوای خود را به‌طور ارگانیک و طبیعی ترویج داده و موجبات وایرال‌شدن آن را فراهم کنید، در قدم اول باید مخاطبان خود را بشناسید. به بیان دیگر، مخاطبان شما فقط زمانی محتوای شما را در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام منتشر می‌کنند که پیام محتوایتان روی آنان تأثیر بگذارد.

۲) مناسب‌ترین کانال‌ها را شناسایی کنید

زمانی که محتوای تأثیرگذار خود را تدوین و تولید کردید، باید کانالی که متناسب با کاربرانتان بوده و قابلیت انتشار در آن بالاست، انتخاب کنید. به بیان دیگر، باید مشخص کنید که کدام کانال برای برقراری ارتباط با مخاطبان شما و وایرال‌شدن محتوا مناسب‌تر است. درحقیقت، شما باید پلتفرم‌های محبوب و پرکاربرد مخاطبانتان را پیدا کنید؛ برای مثال، شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر و حتی یوتیوب را نمی‌توانید از لیست خود حذف کنید.

براساس BroadbandSearch، کاربران بیش از دو ساعت در روز را صرف رسانه‌های اجتماعی می‌کنند که همین آمار نشان‌دهندۀ مرتبط‌بودن این کانال‌ها برای انتقال مؤثر پیام شما هستند.

۳) روی محتوای تعاملی سرمایه‌گذاری کنید

یکی دیگر از اقدامات مهم برای ایجاد محتوای ویروسی، سرمایه‌گذاری روی محتوای تعاملی است. درحقیقت، استفاده از محتواهایی که امکان تعامل را افزایش می‌دهند، ساده است. برای مثال، ارائۀ آزمون‌ها، ماشین‌حساب‌ها، گردونه‌ها و پرسش‌وپاسخ راهی برای تحریک کاربر برای به‌اشتراک‌گذاری محتواست.

۴) فقط به وایرال‌شدن محتوایتان فکر نکنید

نکتۀ مهم دیگر هنگام برنامه‌ریزی برای وایرال‌شدن محتوا این است که دقیقاً روی آن تمرکز نکنید. درواقع، همان‌طور که قبلاً گفتیم، موفقیت این استراتژی به واکنش مخاطب بستگی دارد؛ بنابراین لازم است که این استراتژی خود را با تفکر درمورد ایجاد محتوای مرتبط برای پرسونای خریدار تنظیم کنید تا شاید به هدف خود رسیده و محتوایتان ویروسی شود.

۵) جزئیات را در نظر بگیرید

جزئیات، از انتخاب تصویر گرفته تا عنوان محتوا، هنگام ایجاد یک محتوای ویروسی تفاوت ایجاد می‌کنند. به بیان دیگر، نه‌تنها محتوای شما باید مرتبط باشد، بلکه باید بتواند توجه‌ها را به‌سمت خود بکشاند تا کاربران روی آن کلیک کنند. شما در این مسیر باید دوباره به مخاطبان و علایق و ترجیحات آنان دقت کنید تا بتوانید جزئیات را با توجه به درک آنان در کنار هم قرار دهید.

به یاد داشته باشید…

هنگام ایجاد یک کمپین بازاریابی ویروسی، محتوایی که تولید می‌کنید باید منحصربه‌فرد باشد. به بیان دیگر، محتوایی وایرال می‌شود که قبلاً شبیه‌ آن دیده نشده و توجه مخاطبان شما را به اندازه کافی جلب کند. همچنین، شما باید محتوای وایرال خود را در بهترین زمان برنامه‌ریزی کرده و سریع‌تر آن را در دسترس مخاطبان هدفتان قرار دهید. تمامی نکات گفته‌شده در این محتوا برای دست‌به‌کارشدن کفایت می‌کند، پس زمان را از دست نداده و هرچه زودتر محتوای ویروسی خود را تولید کنید.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.