انواع تبلیغات در بازاریابی
چگونه در سال 2023 تبلیغات اثرگذار داشته باشیم؟ 3 نمونه از تبلیغات اثرگذار دنیا
کلمۀ تبلیغات چه چیزی را برایتان تداعی میکند؟ بیلبوردهای عظیم بزرگراهی؟ پیامهای بازرگانی تلویزیونی؟ یک میانبرنامۀ رادیویی؟ یا تبلیغات ویدئویی یوتیوب و توییتر؟ همۀ اینها تنها بخشی از دنیای بزرگ و شگفتانگیز تبلیغات است که در گذر زمان تغییرات بسیاری کرده است.
در حال حاضر با طیف وسیعی از انواع تبلیغات مواجهیم که در دنیای بازاریابی دیجیتال بسیار پراهمیتاند. امروز همۀ بازاریابان از خود میپرسند چگونه در سال ۲۰۲۳تبلیغات اثرگذار داشته باشیم؟ و برای این کار، علاقهمندند که موفقترین نمونههای تبلیغات تاریخ را بشناسند.
در این مطلب از ویپدیا به معرفی انواع تبلیغات در بازاریابی میپردازیم و سعی میکنیم به مواردی که در بالا مطرح شد پاسخ بدهیم.
تبلیغات چیست؟
تبلیغات (Advertising) شکلی از ارتباط است که تلاش میکند بر رفتار مخاطبان هدف تعریفشده تأثیر بگذارد.
هر پیامی که با هدف نهایی ترغیب گروهی از افراد به انجام یک اقدام خاص (مانند خرید یک محصول/خدمات) ایجاد و منتشر میشود، میتواند یک تبلیغ تلقی شود. برای اینکه یک پیام در دستۀ تبلیغات جای بگیرد، نیازی به ذکر محصول یا خدمات نیست. درواقع، بسیاری از انواع تبلیغاتی که هر روز با آنها مواجه میشویم، بیشتر دربارۀ پرورش حس آگاهی عمومی دربارۀ یک برند است نه تأثیر مستقیم بر تصمیمات خرید.
تاریخچۀ تبلیغات چیست؟
تبلیغات یکی از قدیمیترین بخشها در دنیای تجارت و کسبوکار است. درواقع، پس از اینکه محصولات و خدمات پدید آمدند، نیاز به معرفی آنها نیز بهمرور افزایش یافت. ابتدا فروشندگان محصولات خود را بهصورت شفاهی تبلیغ میکردند. بعدها متوجه شدند که تابلوهای کندهکاری و پرچمها بهتر کار میکنند و به افزایش فروش میانجامند.
قدیمیترین تبلیغ تأییدشده به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد؛ یک آگهی چاپی (روی پاپیروس) که در ویرانههای تبس مصر باستان یافت شد و دستگیری و تحویل بردهای فراری را تبلیغ میکرد. ازقضا، در این آگهی به مغازۀ بردهدار -یک مغازۀ بافندگی- اشاره شده بود که خواه ناخواه فروشگاه او را نیز تبلیغ میکرد. بردۀ فراری هرگز دستگیر نشد، اما آن مغازهدار روش جدیدی برای جذب مشتری کشف کرد: تبلیغات.
طبق شواهد، در سال ۱۴۷۲، اولین پوستر تبلیغاتی روی درهای کلیسایی در لندن نصب شد و در سال ۱۶۵۰، اولین آگهی روزنامهای -جایزهای برای ۱۲ اسب دزدیدهشده- منتشر شد.
اما انواع تبلیغات ۳ قرن اخیر را میتوان در ۳ دورۀ کلی دستهبندی کرد:
۱) انواع تبلیغات آغازین (۱۷۰۰ تا ۱۹۰۰)
در آغاز، انواع تبلیغات محیطی و چاپی تنها راه ارتباط شرکتها با مشتریان خود بود. بدین ترتیب:
- در سال ۱۷۰۴، روزنامۀ آمریکایی Boston News-Letter خوانندگان خود را ترغیب کرد تا تبلیغاتشان را در آن روزنامه منتشر کنند.
- در سال ۱۸۳۵، اولین بیلبورد تبلیغاتی در آمریکا (پوسترهای یک کارناوال/سیرک با ابعاد بیش از ۵۰ فوت مربع) نصب شد.
- در سال ۱۸۷۰، سبک تبلیغاتی پاورز متولد شد. این سبک بسیار خوب عمل میکرد: کوتاه، دقیق، صادقانه و متقاعدکننده. پاورز میگفت پیام تبلیغات باید روی این موضوع متمرکز باشد که مصرفکننده چرا باید محصول یا خدمات شما را بخرد. پیامی که تا امروز نیز بنا به دلایل قانعکنندهای مقبولیت دارد.
- در سال ۱۸۸۰، کارتپستال به یکی از داغترین روشهای جدید برای جذب مشتریان تبدیل شد و در ادامه، شرکت Sears با تمرکز بیشتر روی شخصیسازی، در سال ۱۸۹۲ کمپین گستردۀ تبلیغات پستی خود را ایجاد کرد. این شرکت بیش از ۸۰۰۰ کارتپستال ارسال کرد که ۲۰۰۰ سفارش جدید در پی داشت. این آمار، سایر شرکتها را ترغیب کرد تا بودجۀ تبلیغاتی بیشتری را به کارتپستال اختصاص دهند.
نکتۀ مهم اینکه انواع تبلیغات مستقیم که شامل ارتباط مستقیم با مشتریان بالقوه است، تا قبل از ظهور اینترنت گزینهای گرانقیمت محسوب میشد.
بسیاری از شرکتها انواع تبلیغات غیرمستقیم را ترجیح میدادند؛ زیرا مقرونبهصرفهتر بود. بهطور مثال، نصب تابلوها و پوسترهای بزرگ جلوی مغازه، تبلیغات غیرمستقیم محسوب میشد.
۲) انواع تبلیغات عصر طلایی (۱۹۰۰ تا ۲۰۰۰)
زمانی که ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی وارد بازی شدند، تبلیغاتْ چرخشی جدی پیدا کرد. در این زمان، تبلیغات شخصیتر شد؛ زیرا امکان ارتباط مستقیم بین مشتری و برند فراهم شده بود. اما پیش از آن ۳ اتفاق مهم دیگر در دنیای تبلیغات رخ داده بود:
- در سال ۱۹۰۲، Unilever با استخدام شرکت جی والتر تامپسون برای تبلیغ صابون Lifebuoy خود، «طولانیترین رابطۀ مشتری و آژانس در تاریخ تبلیغات» را ایجاد کرد. همچنین، Mellins Food برند خود را در ۲۵ پرواز کشتی هوایی تبلیغ کرد که رویکردی جدید محسوب میشد.
در سال ۱۹۰۴، Campbell’s Kids تأسیس شد و بهطور آزمایشی تمرکز تبلیغات را از یک تبلیغ به یک کمپین کامل تغییر داد.
اما تبلیغات رادیویی در سال ۱۹۲۲ متولد شد و به کسبوکارها این امکان را داد تا پیشنهادات فروش منحصربهفرد خود (USP) را بهطور مستقیم به مصرفکنندگان منتقل کنند. دو سال بعد، برندها با حمایت مالی از یک نمایش رادیویی، سرمایهگذاری خود را افزایش دادند، مفهومی که درنهایت بهعنوان «محتوای حمایتشده» شناخته شد.
در سال ۱۹۲۵، تبلیغکنندگان شروع به جذب احساسات مخاطبان کردند و بر لذتی که مشتریان از یک محصول/خدمات دریافت میکردند تمرکز کردند و بدین ترتیب، تبلیغات احساسی پررنگ شد. سپس در سال ۱۹۴۱، شرکت Bulova Watch اولین تبلیغات تلویزیونی را با مدتزمان ۱۰ ثانیه پخش کرد و توسط ۴۰۰۰ نفر در نیویورک دیده شد.
این تبلیغ جرقۀ عصر طلایی تبلیغات شد؛ دورانی که شرکتها سرمایهگذاری زیادی روی تبلیغات کردند تا منحصربهفرد بودن برند خود را نشان دهند.
- در دهۀ ۱۹۵۰، بسیاری از برندها بهجای تمرکز بر فروش، شروع به تمرکز روی افزایش آگاهی از برند از طریق انواع تبلیغات کردند.
- در سال ۱۹۷۵، دستگاههای ضبط ویدئو کاست (VCR) معرفی شدند و ببیندگان توانستند برنامهها را روی کاست ضبط کنند. بنابراین، تبلیغات را رد میکردند.
- در سال ۱۹۸۴، توسط جی کنراد لوینسون، نوعی تبلیغ نامتعارف و کمهزینه برای برند به نام چریکی ابداع شد؛ تبلیغی که از عنصر غافلگیری برای جذب مخاطب استفاده میکند و بسیار خلاقانه است.
با وجود محبوبیت گستردۀ تلویزیون و رادیو، تبلیغکنندگان همچنان از انواع تبلیغات آفلاین (روزنامهها، بیلبوردها و…) استفاده میکردند. در ادامۀ همۀ اینها اینترنت ظهور کرد که راههای بیشتری برای اجرای استراتژیهای تبلیغاتی ارائه میدهد.
۳) انواع تبلیغات آنلاین (۱۹۹۰ تاکنون)
از اوایل دهۀ ۱۹۹۰، استفاده از اینترنت گستردهتر شد و برندها آن را نوعی فرصت دیدند. تبلیغکنندگان، بهجای کانالهای آفلاین سنتی، روی انواع تبلیغات آنلاین تمرکز بیشتری کردند.
- در سال ۱۹۹۰، رایانهها در خانه محبوبتر و دردسترستر شدند و بیش از ۵میلیون خانه به اینترنت متصل شدند.
- در سال ۱۹۹۴، اولین کمپین اسپم ایمیل راهاندازی شد. تبلیغات بنری نیز در همین تاریخ معرفی شد.
اگرچه برندها در ابتدا با چالشهای متعددی مواجه بودند، راهاندازی ارائهدهندۀ خدمات وب یاهو مسیر را برای تبلیغکنندگان هموار کرد.
- در سال ۱۹۹۵، موتورهای جستوجو مانند Yahoo! و آلتا ویستا متولد شدند. Ask Jeeves و Google نیز به ترتیب در سالهای ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ ظهور کردند.
یاهو پیشگام مدل تبلیغات کلیکی برای جذب تبلیغکنندگان بود. همچنین، تبلیغات مبتنی بر کلمات کلیدی را معرفی کرد تا کاربران موتورهای جستوجو را جذب کند.
همانطور که اینترنت از طریق دستگاههای موبایل دردسترستر شد، قالبهای تبلیغاتی متنوعی معرفی شدند. تبلیغکنندگان شروع به ایجاد انواع تبلیغات موبایلی کردند و به ترتیب اتفاقهای زیر رقم خورد:
- اولین تبلیغ موبایلی در اوایل سال ۲۰۰۰ ارائه شد. این تبلیغات از طریق سرویس پیام کوتاه (SMS) به مشتریان رسید و آنها را به سایت برند هدایت کرد.
- ۲۰۰۵، یوتیوب و فیسبوک (فقط برای دانشجویان کالج) راهاندازی شدند.
- ۲۰۰۸، برندها اهمیت حضور آنلاین برای مشتریان بالقوۀ خود را درک کردند. پروکتر و گمبل مفهوم مرکز محتوا را با com آزمایش کردند.
- ۲۰۱۲، ویدئوی آنلاین به رکورد تقریبی ۱۷۰ میلیون بیننده رسید.
- ۲۰۱۳، سایتهایی مانند پینترست و اینستاگرام به صحنۀ شبکههای اجتماعی پیوستند.
- ۲۰۲۰، انواع تبلیغات در پلتفرمهای دیجیتال ازجمله شبکههای اجتماعی، پادکستها، تبلیغات کلیکی (PPC) و… افزایش یافت. دادههای مشتری نقش پررنگتری در هدفیابی و هدفگیری مجدد تبلیغات ایفا کرد. درنهایت، افزایش سریع دستگاههای موبایل باعث افزایش انواع تبلیغات موبایلی و بازاریابی پیامکی شد.
همانطور که دیدیم، تبلیغات یک مفهوم متغیر و پویاست، درست مانند عادات خرید و نحوه و مکان سپریکردن زمان مصرفکنندگان. درحالیکه تقریباً ۱۴۰ سال پیش، کارتپستالها جدیدترین شکل تبلیغات بودند، امروز برندها در حال ساخت رباتهای چت برای فیسبوک مسنجر و ادغام هوش مصنوعی در پلتفرمهای بازاریابی و فروش خود هستند. همهچیز در دنیای تبلیغات با سرعت سرسامآوری به پیش میرود.
تفاوت تبلیغات با بازاریابی چیست؟
بهطور کلی، تبلیغات زیرمجموعهای از بازاریابی و تنها یکی از اجزای آن است. بازاریابی شامل چندین کانال مختلف است، مانند:
- شبکههای اجتماعی
- بازاریابی ایمیلی
- بازاریابی محتوایی
- روابط عمومی
- سئو
- انواع تبلیغات پولی
- و…
استراتژی بازاریابی فراگیر هر شرکتی معمولاً شامل یک طرح تبلیغاتی است. بخش تبلیغات روی فرایند خاص ایجاد و انتشار پیامهای متقاعدکننده تمرکز میکند تا مشتریان را به اقدام ترغیب کند.
اهمیت استفاده از انواع تبلیغات در بازاریابی
یک تبلیغ خلاقانه میتواند برای مخاطبان الهامبخش باشد و احساس خاصی درمورد برند در آنها ایجاد کند. درواقع، هم برای مصرفکننده و هم برای کسبوکار مزیتهایی انکارناپذیر دارد. مزایای کلیدی انواع تبلیغات برای مصرفکننده، عبارتاند از:
- به مصرفکنندگان کمک میکند تا تصمیمات آگاهانهای برای خرید بگیرند.
- به مشتری این امکان را میدهد که ببیند چه چیزهایی دردسترساند، چه ویژگیهایی دارند و میانگین قیمت یک محصول یا خدمات چقدر است.
از طرفی، یک تبلیغ خوب، برای تبلیغکننده نیز دارای مزیتهای زیر است:
- افزایش آگاهی از برند؛
- بهبود تصویر برند؛
- معرفی محصولات و برجستهکردن آنها در میان محصولات رقبا؛
- افزایش حسن شهرت؛
- فروش بیشتر؛
- و موارد بسیار دیگر.
انواع تبلیغات در بازاریابی
در اینجا به ۷ مورد اساسی از انواع تبلیغات در طول چند قرن گذشته اشاره میکنیم:
۱) تبلیغات چاپی
تبلیغات چاپی به پوسترها، بولتنها، بروشورها و سایر تبلیغات چاپشده بهصورت فیزیکی اشاره دارد. همچنین شامل آگهیهای روزنامه و مجلات میشود. در این روش تبلیغاتی، تبلیغکننده به ناشر پول میدهد تا تبلیغ خود را در نشریه درج کند.
نحوۀ طراحی و مصرف تبلیغات چاپی در طول سالها تغییر کرده است، اما این رسانۀ تبلیغاتی همواره جایگاه ثابت خود را حفظ کرده است.
برخلاف رسانههای دیجیتال، تبلیغات چاپی را نمیتوان بهوضوح ردیابی و تجزیهوتحلیل کرد. خوشبختانه امروز برندها روشهای خوبی برای گنجاندن انواع تبلیغات چاپی در کمپینهای دیجیتال گستردهتر پیدا کردهاند.
۲) انواع تبلیغات محیطی شامل بیلبوردها، استرابوردها و تبلیغات حملونقل عمومی
اغلب تبلیغات محیطی، شامل بیلبورد تبلیغاتی، استرابورد تبلیغاتی و تبلیغات حملونقل عمومی، درواقع نوعی تبلیغات چاپی در مقیاس بسیار بزرگترند که به دلیل ابعاد و اندازه، نحوۀ طراحی، قرارگیری و هزینۀ آن، با تبلیغات چاپی معمولی تفاوت دارند.
بهطور مثال، بیلبوردها معمولاً با کلمات کم یا بدون کلمه طراحی میشوند تا بینندگان هنگام عبور با ماشین یا قطار، زمان لازم برای پردازش پیام را داشته باشند. همچنین، از این تبلیغات برای آگاهی از برند استفاده میشود؛ بنابراین اغلب فقط یک نام تجاری یا شمارهتلفن و آدرس سایت را شامل میشود.
۳) تبلیغات رادیویی
همانطور که گفتیم، تبلیغات رادیویی در اوایل دهۀ ۱۹۲۰ راهاندازی شد، اما پس از یک قرن، رادیو همچنان یک پلتفرم بازاریابی و تبلیغاتی برای گسترش دامنۀ رویدادهای حمایتشده و محصولات جدید محسوب میشود. در این روش تبلیغاتی، تبلیغکننده به یک شبکۀ رادیویی پول پرداخت میکند تا تبلیغاتش را در فواصل زمانی معین، بین برنامههای رادیویی پخش کند.
تبلیغات رادیویی بهویژه برای انواع تبلیغات محلی و منطقهای قدرتمند است. در حال حاضر، تبلیغات در پادکست روشی مشابه اما مؤثرتر بهویژه برای مخاطبان ملی است.
۴) تبلیغات تلویزیونی
تبلیغات تلویزیونی در دهۀ ۱۹۴۰ تحتتأثیر مبارزات سیاسی شروع به کار کرد. اکنون تبلیغکنندگان میتوانند از تبلیغات تلویزیونی، هم در کانالهای تلویزیونی محلی و هم در شبکههای سراسری ملی، برای تبلیغ غذا، اسباببازی، فروشگاه، خدمات تجاری و موارد دیگر استفاده کنند. در این روش تبلیغاتی، تبلیغکننده به شبکۀ تلویزیونی پول پرداخت میکند تا تبلیغ خود را در فواصل معین، میان برنامههای شبکه نمایش دهد.
تبلیغات تلویزیونی دامنۀ وسیعی دارد و میلیونها مخاطب از طیفهای گوناگون را پوشش میدهد. ضمن اینکه میتواند تجربۀ تبلیغاتی چندحسی را برای بینندگان فراهم کند؛ کاری که انواع تبلیغات چاپی و برخی از انواع تبلیغات دیجیتال نمیتوانند انجام دهند. از طرف دیگر، تبلیغات تلویزیونی گران و برای مخاطبان اجتنابپذیرند و بهسختی میتوان آنها را با دقتی به اندازۀ کانالهای دیگر هدفگیری کرد.
۵) تبلیغات رویداد
رویدادها (هم حضوری و هم مجازی) فرصتی مغتنم برای ارتباط با مخاطبان در حین تبلیغ برند و محصولات هستند. شما میتوانید رویداد خود را در قالب یک کنفرانس، وبینار، میزگرد یا ناهار میزبانی کنید.
شکل دیگری از تبلیغات رویداد، حمایت مالی از یک رویداد یا اجارۀ غرفه در یک کنفرانس یا نمایشگاه تجاری است. این شیوه، نسبت به شیوۀ قبل، هزینۀ کمتری را به شما تحمیل میکند، اما همچنان به شما امکان میدهد با مخاطبان خود تعامل کنید و تبلیغات برند و محصولات خود را انجام دهید.
۶) تبلیغات پستی مستقیم
تبلیغات پستی مستقیم شامل کارتپستالها، جزوهها و کاتالوگهایی است که بهطور مستقیم به آدرس مخاطبان ارسال میشوند. استراتژی تبلیغات پستی مستقیم شخصیتر از سایر انواع تبلیغات در این لیست، و البته بسیار پرهزینه است (هزینۀ پست را بهتنهایی در نظر بگیرید).
یکی دیگر از استراتژیهای پست مستقیم، پست الکترونیکی است که معمولاً از طریق خبرنامه یا تبلیغات ایمیلی انجام میشود. این شیوه با بخش بعدی -تبلیغات اینترنتی- همپوشانی دارد.
۷) انواع تبلیغات اینترنتی
منشأ تبلیغات اینترنتی به راهاندازی تبلیغات بنری برمیگردد. اما این فقط نوک کوه یخ است. انواع تبلیغات اینترنتی شامل تبلیغات ویدئویی، تبلیغات موتورهای جستوجو، پستهای حمایتشده در شبکههای اجتماعی، تبلیغات در پادکستها، تبلیغات ایمیلی و موارد دیگر میشود.
دنیای تبلیغات، از زمان پیدایش تبلیغات اینترنتی تا امروز بهطرز چشمگیری تکامل یافته است. برخی از این تبلیغات بهقدری هوشمندانه و مؤثرند که تا سالها پس از انتشار تبلیغات، بهیادماندنی میشوند.
اما، یک تمایز مهم: کمپین تبلیغاتی
کمپین تبلیغاتی گروهی از تبلیغات مشابه با لحن یا پیام یکپارچه است. مزیت یک کمپین نسبت به یک تبلیغ مستقل این است که میتوان یک ایده را به روشهای مختلف، در رسانههای متعدد و برای مدت طولانیتر، بدون نگرانی از تکراری یا کهنه شدن، به مخاطب ارائه کرد.
چگونه در سال ۲۰۲۳ تبلیغات اثرگذار داشته باشیم؟ + ۴ نکتۀ مهم
با تداوم ناآرامیهای اقتصادی، سال ۲۰۲۳ سالی چالشبرانگیز برای تبلیغات پولی خواهد بود و بهینهسازی تبلیغات و کمپینهای تبلیغاتی بیش از هر زمان دیگری مهم است. در اینجا به ۴ نکتۀ مهم اشاره میکنیم که به شما در بهینهسازی عملکرد و بهحداکثررساندن ROI تبلیغات در ۲۰۲۳ کمک میکند. این نکات از جمعبندی نظرات بازاریابان پیشرو جهان در کنفرانس کارشناسی ارشد مارکتینگ ANA استخراج شده است:
۱) در تبلیغات خود، برای ویدئو نقش کلیدی قائل شوید
ویدئو هستۀ اصلی هر برنامۀ بازاریابی استراتژیک است.
مردم بهطور مداوم و فزایندهای ویدئو تماشا میکنند، بهویژه ویدئوهای دیجیتال آنلاین. با ویدئو میتوانید احساسات مخاطبان را برانگیزید و با آنها ارتباط برقرار کنید تا داستان و پیام برند خود را به بهترین نحو منتقل کنید.
۲) از قدرت دادهها نهایت استفاده را ببرید و بر انواع تبلیغات پویا، خلاقانه و شخصیسازیشده تمرکز کنید
از خود بپرسید: «مخاطبان من کجا هستند و محتوا را از چه کانالهایی مصرف میکنند؟» زیرا تقاضای مصرفکنندگان برای تجربههای شخصی در حال افزایش است. برای برآوردهکردن این انتظارات، تبلیغکنندگان باید تبلیغات مرتبط مقیاسپذیر تولید کنند و درعینحال مطمئن شوند که حجم کار، قابل مدیریت است.
سادهترین راه برای انجام این کار، رویآوردن به بهینهسازی خلاق پویا است. ابزارهای طراحی تبلیغات مبتنی بر داده، کارها را ساده میکنند و به شما امکان میدهند بلافاصله داراییهای شخصیسازیشدهای برای کل کمپینهای خود تولید کنید. اگر میخواهید نرخ تبدیل خود را بهینه دهید، میتوانید تبلیغات پویا را امتحان کنید. با توجه به اینکه برخی از عناصر تبلیغات پویا براساس دادههای بیننده تغییر میکند (بهطور مثال، بسته به مکان)، میتوانید مطمئن باشید که پیام مناسب را در زمان مناسب ارسال میکنید.
جنبۀ دیگری که باید در نظر داشته باشید، بهینهسازی انواع تبلیغات برای دستگاههای مختلف است. بهطور مثال، اگر مخاطبان شما عمدتاً کاربران تلفن همراه هستند، هنگام طراحی تبلیغات خود از اندازۀ بنرهای موبایلی با بهترین عملکرد استفاده کنید.
توانایی ردیابی و اندازهگیری رفتار مشاهده در چندین پلتفرم، بخش مهم این پازل است. این امر درک برندها از مشتریان خود را بهبود میبخشد، مشکلات فرکانس تبلیغات را حل میکند و امکان ارسال پیامهای متوالی را در زمان و مکان مناسب فراهم میکند.
۳) A/Bتست را بهطور مداوم اجرا کنید، حتی در زمانهایی که کمپین شما عملکرد خوبی دارد
صرفنظر از اینکه تبلیغات خود را چقدر خوب هدفگذاری کرده باشید یا خلاقیتهایتان چقدر شخصیسازی شده باشند، اغلب برایتان قابل پیشبینی نیست که مخاطبان چه واکنشی به تبلیغات شما نشان میدهند. اما خوشبختانه ابزاری بسیار قدرتمند در اختیار دارید: تست A/B. شما میتوانید از A/Bتست برای اجرای دو نوع تبلیغات مختلف یا دو نسخه صفحۀ فرود استفاده کنید. به این ترتیب، درمییابید که کدامیک در برقراری تعامل با مخاطبان موفقترند.
A/Bتستها را حتی اگر از نتایج فعلی خود راضی هستید اجرا کنید؛ زیرا همیشه جای پیشرفت وجود دارد. با آزمایش مداوم، حتی میتوانید عملکرد خوب خود را بهبود بخشید.
۴) همواره چابک بمانید
همانطور که در دوران همهگیری کرونا شرایط تغییر کرد و کسبوکارهای موفق آنهایی بودند که همواره آمادۀ پذیرش تغییرات و سازگاری با شرایط جدید بودند، در وضعیت اقتصادی سال ۲۰۲۳ نیز میبایست با تغییر شرایط، سرمایهگذاریهای خود در همۀ حوزهها ازجمله تبلیغات را تغییر دهید. همواره از خودتان بپرسید که در شرایط امروز، از میان انواع تبلیغات در ایران، کدامیک بهترین جواب را به کسبوکار من میدهد.
۳ نمونه از تبلیغات اثرگذار دنیا
تبلیغات اثرگذار دنیا فراوان هستند. در ادامه تنها به معرفی ۳ مورد از موفقترین این تبلیغات اثرگذار میپردازیم.
۱) مرسدس بنز-ماشین نامرئی (The Invisible Car)
- سال: ۲۰۱۲
- رسانه: اینترنت، تلویزیون
آیا مرسدس شنل نامرئی هری پاتر را اختراع کرده است؟ نه کاملاً، اگرچه آنها در تکرار این ایده، شگفتانگیز عمل کردند.
مرسدس برای تبلیغ جدیدترین خودروی خود و یکی از اولین خودروهایی که با سوخت هیدروژنی کار میکرد، یک خودروی نامرئی ساخت تا این ایده را که خودروی آنها برای محیطزیست نامرئی است، منتقل کند. این کمپین روشی هوشمندانه برای بهاشتراکگذاشتن این ایده بود که خودرو آلایندگی صفر دارد و دوستدار محیطزیست است.
مرسدس خودرو را با LED و دوربینهای کوچک پوشانده بود. الایدیها تصاویر گرفتهشده توسط دوربینها را در سمت مقابل ماشین نمایش میدادند، درست مانند استون مارتین ونکوئیش در فیلم جیمز باند: روزی دیگر بمیر!
این کار، نمونۀ دیگری از تبدیلشدن مضامین علمیتخیلی به واقعیت بود و مردم آن را دوست داشتند. مرسدس با این کار برند خود را به قهرمان فرهنگ پاپ ربط داد که به خاطر رفتار شیک و متین خود، که ازقضا عاشق ماشین نیز هست، شهرت دارد. نتیجه چیست؟ هرکسی این ماشین را بخرد خودش قهرمان میشود و درعینحال، محافظ محیطزیست!
این یک استراتژی برندینگ فوقالعاده بود که آگاهی دربارۀ مسائلی فراتر از خود برند را افزایش داد. مرسدس نشان داد که هدفی والاتر دارد و مردم میتوانند با خرید محصولش، در آن هدف سهیم شوند.
نتیجۀ تبلیغات ماشین نامرئی
استراتژی مرسدس بنز، تبلیغ محصولی بود که حتی هنوز در بازار وجود نداشت. اتومبیل F-CELL اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹، یعنی هفت سال پس از انتشار آگهی به بازار عرضه شد. پس هدفشان از تبلیغ چه بود؟ مرسدس در ایجاد یک هیاهوی طولانیمدت موفق شد و مردم را وادار کرد که دربارۀ این برند حرف بزنند و اولین خودروی الکتریکی جهان را انتظار بکشند.
۲) De Beers – الماس جاودانه است (A Diamond is Forever)
- سال: دهۀ ۱۹۴۰
- رسانه: چاپی، تلویزیون
رکود بزرگ یک دورۀ چالشبرانگیز برای بسیاری از شرکتها ازجمله De Beers بود، تا اینکه به فکر افتادند محصول خود (حلقۀ الماس) را با یک رویداد زندگی مشترک (نامزدی) پیوند دهند.
این شرکت از تبلیغات برای ترویج این ایده استفاده کرد که حلقۀ الماس نوعی سرمایهگذاری مادامالعمر است، درست مانند ازدواج. با اتصال این دو، De Beers چیزی را ایجاد کرد که بعدها به یک هنجار فرهنگی تبدیل شد: پیشنهاد ازدواج با انگشتر الماس.
نتیجۀ تبلیغات De Beers
در آغاز جنگ جهانی دوم، فقط ۱۰٪ از حلقههای نامزدی، الماسنشان بودند. در پایان قرن بیستم، این میزان به ۸۰٪ رسیده بود.
این کمپین تبلیغاتی نهتنها تعداد حلقههای الماس فروختهشده را افزایش داد، بلکه میزان هزینهشده برای یک حلقه را نیز افزایش داد. De Beers به مشتریان گفت مبلغی که برای خرید حلقۀ نامزدی خرج میکنند، تنها به اندازۀ حقوق دو ماه آنهاست. آگهی چاپی De Beers حاوی این عنوان بود: «حقوق دوماهه به خانم اسمیتِ آینده نشان داد که آینده چگونه خواهد بود.»
۳) تبلیغات مکدونالد – I’m Lovin’ It
- سال: ۲۰۰۳
- رسانه: چاپی، تلویزیون
سال ۲۰۰۲ سالی چالشبرانگیز برای مکدونالد بود. این شرکت با مشکلات متفاوتی، از رضایت کارکنان گرفته تا کاهش قیمت سهام، مواجه بود. ارزش سهام آنها از ۴۰ دلار به زیر ۱۳ دلار کاهش یافته بود. این شرکت ارتباط خود با مخاطبان را از دست داده بود. بدین ترتیب، بخش تبلیغات برند نیاز به تغییر را تشخیص داد و بازاریابی انبوه قدیمی را با چیزی تازه یعنی تبلیغات شخصیتر جایگزین کرد.
تیم مارکتینگ مکدونالد تصمیم گرفت مشتریان را در قلب کمپین جدید خود قرار دهد. به همین دلیل در متن تبلیغ از ضمیر «من» استفاده کرد؛ I’m Lovin’ It (من عاشقشم) متولد شد و برند را احیا کرد. این ضمیر، مکدونالد را به مخاطبان جوانتر پیوند داد و به مردم اجازه داد احساس خود را دربارۀ مکدونالد بیان کنند. این جمله، از لذتهای سادۀ زندگی مردم صحبت میکند که مکدونالد یکی از آنهاست.
نتیجۀ تبلیغات مک دونالد
سه سال پس از شروع کمپین، فروش مکدونالد افزایش یافت و قیمت سهامش از ۱۳ دلار به ۴۵ دلار رسید. بدین ترتیب، I’m Lovin’ It به شعار مکدونالد تبدیل شد و هنوز هم در برخی کمپینهای تبلیغاتی این شرکت استفاده میشود.
و درنهایت، از فرصتهای متنوع تبلیغاتی استفاده کنید
تبلیغات با قدمتی طولانی و پویا، ابزاری کارآمد برای بازاریابی کسبوکارهاست. بین انواع تبلیغات چاپی، تبلیغات محیطی، رادیویی، تلویزیونی، تبلیغات اینترنتی و… فرصتهای تبلیغاتی فراوانی برای برند شما وجود دارد. با استفاده از این روشهای آزمودهشده، میتوانید برندی قوی ایجاد کنید که مشتریان را جذب میکند، احساسات و وفاداری آنها را برمیانگیزد و درنهایت به درآمدهای بالا میرسد و حتی برای دهها سال در یادها میماند.
آژانس تبلیغات آنلاین صباویژن میتواند در اجرای انواع تبلیغات دیجیتال به شما کمک کند.