سئوی تجارت الکترونیک (Ecommerce SEO) چیست؟

سئوی تجارت الکترونیک، روشی برای افزایش ترافیک در فروشگاه‌های آنلاین

سئوی تجارت الکترونیک (Ecommerce SEO) روشی بهینه برای افزایش فروش در سایت فروشگاهی شما خواهد بود. خود را به‌عنوان صاحب یک فروشگاه اینترنتی در نظر بگیرید. بازدیدکنندگان شما یا همان مشتریانتان، در فضای آنلاین هستند؛ این بدان معناست که افراد زمانی به کسب‌وکارتان دسترسی پیدا می‌کنند که بتوانند با کاوش در موتورهای جست‌وجو شما را بیابند. حال این شما هستید که باید این امکان را فراهم کنید، بنابراین Ecommerce SEO را به کار بگیرید.

در ادامۀ این مطلب از وی‌پدیا به تعریف این اصطلاح پرداخته و دلایل اهمیت و استراتژی‌های آن را بیان می‌کنیم.

Ecommerce SEO چیست؟

Ecommerce SEO فرایندی است که باعث می‌شود فروشگاه آنلاین شما در نتایج موتورهای جست‌وجو قابل مشاهده باشد. نتیجۀ این فرایند این است که وقتی افراد درمورد محصولاتی که شما ارائه می‌دهید جست‌وجو می‌کنند، با سایت شما روبه‌رو می‌شوند. یک سایت تجاری بهینه‌شده، در موتورهای جست‌وجو رتبۀ بالایی داشته و ترافیک ارگانیک بیشتری به دست می‌آورد.

سئوی تجارت الکترونیک اهمیت بسیار زیادی دارد، به این دلیل که ۶۰% از افراد قبل از خرید، برند را در فضای دیجیتال جست‌وجو می‌کنند. زمانی که سایت شما بهینه ‌شده است، کاربران می‌توانند صفحۀ محصول شما را در نتایج جست‌وجو یافته و از پیشنهادهای شما مطلع شوند. احتمال خرید مشتریان، وقتی بتوانند سایت شما و پیشنهادهایتان را مشاهده کنند، بیشتر است.

این نوع از SEO تفاوت چندانی با سئوی عمومی ندارد؛ با‌این‌حال قصد Ecommerce SEO این است که محصولاتتان برجسته شوند؛ مانند نوشتن توضیحات محصول با کیفیت بالا و حاوی کلمات کلیدی.

۵ مزیت اصلی سئوی تجارت الکترونیک

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، هدف از سئوی تجارت الکترونیک نمایش سایت فروشگاهی‌تان برای مخاطبان هدف است که مزایای بی‌شماری را با خود به همراه خواهد داشت.

۱) Ecommerce SEO ترافیک باکیفیت سایت شما را افزایش می‌دهد

چندین گزینه برای هدایت ترافیک به سایت وجود دارد. روش‌هایی مانند رسانه‌های اجتماعی، تبلیغات بنری، تبلیغات همسان، تبلیغات کلیکی، تبلیغات موبایلی و… می‌توانند حجم زیادی از بازدیدکنندگان را در مدت‌زمان نسبتاً کوتاهی جذب کنند.

با‌این‌حال، حفظ آن سطح از ترافیک از طریق روش‌های پولی می‌تواند گران باشد؛ از طرفی باید به پرداخت هزینه ادامه دهید تا با گذشت زمان، افزایش حجم ترافیک مورد قبولی را مشاهده کنید. اما آیا پس از قطع تبلیغات، هنوز هم ترافیک قابل ‌قبولی وارد سایت شما می‌شود؟ یا تا چه زمان برای به‌دست‌آوردن مشتری باید هزینۀ تبلیغات بپردازید؟

حسن سئو در همین است. زمانی که شما زمان و انرژی خود را در بهبود سئو سرمایه‌گذاری کنید، سطح ترافیک پایدارتری ایجاد کرده و مخاطبان هدف بیشتری را جذب خواهید کرد. سرمایه‌گذاری در سئو علاوه بر هزینۀ کمتر، نتایج طولانی‌مدتی به همراه دارد.

۲) سئوی تجارت الکترونیک، سایت را در نتایج جست‌وجو ظاهر می‌کند

تحقیق کلمات کلیدی جنبۀ بزرگی از بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجوست، که شامل جست‌وجوی کلمات کلیدی کوتاه و بلند و مرتبط با فروشگاه اینترنتی شما می‌شود. اگر بتوانید این کلمات کلیدی را پیدا کنید و آن‌ها را با موفقیت هدف قرار دهید، حجم بالایی از بازدیدکنندگان، از محصولات شما خرید خواهند کرد.

به‌طور مثال، فرض کنید یک آژانس تبلیغاتی دارید که تبلیغات ویدئویی انجام می‌دهد. شما ممکن است عبارتی مانند «آژانس طراحی تبلیغات ویدئویی» را هدف قرار دهید و درجهت کسب رتبۀ بالای سایت خود، برای آن کلمۀ کلیدی تلاش کنید. رتبه‌گرفتن در این عبارات، علاوه بر افزایش ترافیک سایت، به شما کمک می‌کند بازدیدکنندگانی را پیدا کنید که آمادۀ خرید محصولات شما هستند.

۳) Ecommerce SEO آگاهی از برند شما را افزایش می‌دهد

رتبه‌گرفتن در صفحات نتایج موتور جست‌وجو نه‌تنها باعث افزایش ترافیک به سایت شما شده، بلکه باعث می‌شود برند شما و محصولاتتان در تصمیم‌گیری برای خرید نقش ایفا کنند.

box

وی‌پلاس


همین الان تبلیغات ویدئویی خود را شروع کنید
کلیک کنید

در نظر بگیرید که شما و رقیبتان در صفحۀ اول نتایج جست‌وجو ظاهر می‌شوید و فرد از کسب‌وکار رقیب شما خرید می‌کند. با‌این‌حال، چون شما را نیز در آن صفحه دیده است، ناخودآگاه شما را به‌عنوان جایگزین ثبت می‌کند. این بدان معناست که ممکن است فرد در زمانی، شانسی نیز به کسب‌وکار شما بدهد.

۴) Ecommerce SEO تجربه‌ای عالی به مشتریانتان می‌بخشد

کسب جایگاه بالا در صفحۀ نتایج موتورهای جست‌وجو باعث می‌شود زمانی که مشتریان شما به دنبال کسب‌وکارتان هستند، به‌راحتی به شما دست پیدا کنند. حال زمانی را در نظر بگیرید که به‌خاطرسپردن URL شما کمی مشکل بوده یا دقیقاً مطابق با نام تجاری شما نیست، یا زمانی که املای اشتباه آن بسیار پیش می‌آید. در این مواقع، سئوی تجارت الکترونیک بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

قرارگرفتن در جایگاه‌های ابتدایی نتایج، باعث می‌شود زمانی که مشتریان شما را جست‌وجو می‌کنند اصطکاک کاهش یافته و شانس خرید آن‌ها از شما افزایش پیدا کند. برای اثبات این ادعا جالب است بدانید که کمتر از یک‌درصد از کاربران به سایت‌های فهرست‌شده در صفحۀ دوم نتایج جست‌وجوی گوگل مراجعه می‌کنند؛ بنابراین رتبه‌بندی در صفحۀ اول گوگل ضروری است!

۵) سئوی تجارت الکترونیک اعتماد مشتری را جلب می‌کند

ایجاد اعتماد مشتری در فروشگاه‌های آنلاین، در مقایسه با فروشگاه‌های حضوری دشوارتر است و تا زمانی که اعتماد صورت نگیرد، خرید ناممکن به نظر می‌رسد.

کارهای زیادی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید اعتماد مشتری را به فروشگاه آنلاین خود افزایش دهید و یکی از آن‌ها افزایش رتبه در موتور جست‌وجوست. اول از همه اینکه گوگل ‌سایت‌هایی را که به آن‌ها اعتماد دارد در رتبۀ بالاتری نشان می‌دهد، که یک سیگنال عالی برای کاربرانی است که در جست‌وجوی کسب‌وکار هستند. هرچه سایت شما در نتایج بالاتر صفحات جست‌وجو ظاهر شود، قابل اعتمادتر به نظر خواهد رسید.

جلب اعتماد مشتری با سئوی تجارت الکترونیکبه‌طور مثال، اگر به دنبال تبلیغ در فیلیمو هستید، آیا روی نتیجۀ اول کلیک می‌کنید یا آخرین نتیجۀ صفحۀ دوم موردنظر شما خواهد بود؟ هرچه رتبۀ بالاتری داشته باشید، سایت شما قابل ‌اعتمادتر به نظر می‌رسد. مشاهده‌شدن در جایگاه‌های اول در موتورهای جست‌وجو، همچنین به مشتریان نشان می‌دهد که کسب‌وکار شما نه‌تنها نزد گوگل، بلکه نزد دیگر مشتریان هم مورد اعتماد است.

۶) Ecommerce SEO باعث افزایش فروش می‌شود

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، سئو می‌تواند ترافیک شما را افزایش دهد و در ایجاد اعتماد مشتری مؤثر باشد. ترکیب این دو عامل، تأثیر مستقیم و مثبتی بر میزان فروش کسب‌وکار شما خواهد داشت.

البته در نظر داشته باشید که سئو برای بهبود محصولات یا قیمت شما کاری انجام نمی‌دهد، اما شما را در معرض دید قرار می‌دهد که در افزایش فروش و همچنین نرخ بازگشت سرمایه(ROI) بسیار مؤثر است.

استراتژی‌های Ecommerce SEO

هر اقدامی برای افزایش کیفیت سایت فروشگاهی، جزئی از استراتژی‌های سئوی تجارت الکترونیک شما به حساب می‌آید. در ادامه به اصلی‌ترین این اقدام‌ها اشاره کرده‌ایم:

۱) تحقیق کلمات کلیدی

فرایند سئوی تجارت الکترونیک شما باید با تحقیق کلمات کلیدی برای سایت فروشگاهی‌تان، به‌خصوص برای صفحات محصول آغاز شود. این کار به شما کمک می‌کند تا بیاموزید افراد هنگام جست‌وجوی محصولات مرتبط با کسب‌وکار شما از چه کلماتی استفاده می‌کنند. سپس باید این کلمات کلیدی را در محتوای سایت خود به کار ببرید. با این اقدامات، گوگل یاد می‌گیرد که چه زمانی ‌سایت شما را در SERP قرار دهد و به این ترتیب جست‌وجوگران نیز خواهند دانست که در زمان کلیک روی صفحۀ شما، چه چیزی انتظارشان را می‌کشد.

شما همچنین می‌توانید کلمات کلیدی رقبای خود را نیز بسنجید. ابزار Ahrefs Content Gap Tool گزینه‌ای عالی برای انجام این کار است. شما می‌توانید URLهای مربوط به رقبای خود را وارد کرده و گزارش کامل را دریافت کنید.

۲) سئوی داخلی

عناصر On-page SEO به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند تا آنچه را در صفحات سایت شما وجود دارد، ازجمله محتوا و عناصر HTML، درک کنند. این عناصر اغلب شامل کلمات کلیدی شما می‌شوند، بنابراین تحقیق کلمات کلیدی همیشه اولین قدم است. در ادامه به برخی دیگر از عناصر این نوع از بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو پرداخته‌ایم:

عناوین متا

عناوین متا (Meta Titles) عناوینی هستند که برای توصیف محتوای صفحۀ خود استفاده کرده و درواقع با استفاده از آن، موضوع اصلی صفحۀ خود را با یک کلمۀ کلیدی مرتبط خلاصه می‌کنید.

عنوان متاتوضیحات متا

Meta Descriptions یا همان توضیحات متا، تکه‌هایی از متن در SERP هستند که آنچه را در صفحات خاص وجود دارد، توصیف می‌کنند. این به جست‌وجوگران کمک می‌کند ارزیابی کنند که آیا صفحه با آنچه به دنبال آن هستند مرتبط است یا خیر. این خلاصه فقط در نتایج جست‌وجو قابل مشاهده است و هنگام نوشتن آن‌ها باید کلمات کلیدی موردنظر خود را درج کنید.

در توضیحات متا، فروشگاه آنلاین شما نیز می‌تواند از درج نظرات و رتبه‌بندی‌های ستاره‌ای برای محصولات شما سود زیادی ببرد؛ زیرا در ایجاد اعتماد مشتریان نقش دارد.

توضیح متاساختار URL

ساختار URL شما به زیرمجموعه‌ها و دسته‎‌بندی سایتتان اشاره دارد. بهترین روش این است که URLهای خود را ساده و واضح نگه دارید و در آن از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید.

تصاویر و متن جایگزین تصویر

همۀ سایت‌های فروشگاهی باید از تصاویر با کیفیت بالا برای نمایش محصولات خود استفاده کنند. این تصاویر نه‌تنها در فروش بیشتر مؤثر هستند، بلکه تصاویر با کلمات کلیدی مناسب و متن جایگزین می‌توانند به کسب‌وکار شما کمک کنند که در قسمت تصاویر نتایج جست‌وجو مشاهده شود.

بیشتر بخوانید: آیا محتوا در سئوی مدرن هم نقش پادشاهی دارد؟

۳) سئوی فنی

سئوی فنی (Technical SEO) چیزی است که باعث می‌شود سایت شما به‌خوبی و به‌سرعت اجرا شود. از‌آنجایی‌که احتمالاً متن زیادی برای توصیف، و تصاویر و ویدئوهایی برای نمایش محصولات خود قرار می‌دهید، صفحات سایت شما سنگین شده و ممکن است بارگذاری سایت زمان زیادی طول بکشد.

خود را جای مشتری تصور کنید: اگر قصد خرید محصولی را داشته باشید و روی صفحه‌ای کلیک کرده و مجبور شوید چند دقیقه منتظر باشید تا عکس محصول برای شما نمایش داده شود و سپس مدتی زمان ببرد تا به صفحۀ پرداخت هدایت شوید، شما هم از خرید منصرف خواهید شد. از این جهت، سرعت سایت نه‌تنها برای کاربران، بلکه نزد گوگل نیز بسیار حائز اهمیت است.

۴) لینک‌دهی (Backlinks)

بک‌لینک‌ها که به‌عنوان سئوی خارجی (off-page SEO) نیز شناخته می‌شوند، در سایت‌های تجارت الکترونیک مهم هستند؛ زیرا ترافیک آن را افزایش می‎‌دهند. گفتنی است که باید به دنبال بک‌لینک از منابعی باشید که معتبر هستند و به محصولات و خدمات شما مربوط می‌شوند. یک راه خلاقانه برای دریافت بک‌لینک برای یک سایت تجارت الکترونیک، همکاری با اینفلوئنسرها یا شرکت‌های وابسته است. آن‌ها می‌توانند محصولات شما را تبلیغ کنند و لینک‌های سایت شما را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارند.

پست مهمان یا مقاله راهی عالی برای ایجاد لینک است. این‌ها می‌توانند به سایت شما کمک کنند تا با کارشناسان و سایت‌های حوزۀ کسب‌وکارتان ارتباط برقرار کرده و در‌عین‌حال از تخصص و خوانندگان آن‌ها برای افزایش نمایش سایت خود استفاده کنید. پست مهمان همچنین می‌تواند به شما این امکان را بدهد که لینک‌های با کیفیت بالا به دست آورید تا رتبۀ کلمات کلیدی خود را افزایش دهید.

در این میان، استفاده از ابزاری مانند Ahrefs می‌تواند به شما امکان دهد کلمات کلیدی رقیب خود را مشاهده کنید و متوجه شوید که آن‌ها لینک‌های خود را از کجا دریافت می‌کنند و سعی کنید آن‌ها را به سایت خود نیز اختصاص دهید.

۵) بهینه‌سازی سایت برای موبایل

شاید بتوان گفت ضروری‌ترین قدم برای سئوی سایت فروشگاهی، بهینه‌سازی آن برای دستگاه‌های موبایل به حساب می‌آید. برای تصدیق این امر، باید بدانید که طبق آمار، تا پایان سال ۲۰۲۱، بیش از ۶۰% از جست‌وجوهای گوگل از دستگاه‌های تلفن همراه انجام شده است.

بهینه‌سازی سایت برای موبایل یا همان طراحی ریسپانسیو موبایل به این معناست که باید اطمینان حاصل کنید سایت فروشگاهی شما در هر دستگاهی که بازدیدکننده استفاده می‌کند، به‌خوبی نمایش داده می‌شود. درواقع، هر چیزی اعم از دکمه‌ها، تصاویر، گرافیک‌ها، تایپوگرافی و اندازۀ متن می‌تواند براساس اندازۀ صفحه‌نمایش هر دستگاهی تغییر کند.

۶) بازاریابی محتوایی

محتوا بخش مهمی از استراتژی بازاریابی مدرن است. درواقع، طبق گزارش Oberlo، حدود ۹۶% از بازاریابان می‌گویند بازاریابی محتوایی برای برند آن‌ها مؤثر عمل کرده و ۷۰% از آنان به‌طور فعال در بازاریابی محتوایی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

همان‌طور که در مقالۀ «نحوۀ استفاده از بلاگ برای افزایش ترافیک ارگانیک» اشاره کرده‌ایم، محتوای باکیفیت یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای رتبه‌‌گرفتن در کلمات کلیدی بیشتر و ایجاد بک‌لینک است. شما با استفاده از این نوع بازاریابی می‌توانید انواع کلمات کلیدی کوتاه و بلند را که به صنعت شما مربوط می‌شوند هدف قرار داده و در آن‌ها رتبه بگیرید. درنهایت بازاریابی محتوا با افزایش ترافیک و ایجاد اعتماد، فروش شما را افزایش می‌دهد.

کلام آخر

کیفیت سایت فروشگاهی همان چیزی است که در سئوی تجارت الکترونیک به دنبال آن هستیم؛ بنابراین مطمئن شوید که سایت شما از هر نظر بهترین‌ها را برای مشتریان ارائه دهد. مطمئناً با روش‌های ذکرشده در بالا، سایت فروشگاه آنلاین شما از نتایج سئوی بهتری بهره‌مند خواهد شد.

امتیاز می‌دم
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.