۲۳ ابزار ضروری سئوی تکنیکال که به آن‌ها نیاز خواهید داشت!

کاربردی‌ترین ابزارها برای سئوکارها

برای انجام هر کاری، به استفاده از ابزارهای مخصوص آن کار نیاز است. ابزارها به ما کمک می‌کنند که کارها را راحت‌تر، سریع‌تر و بهتر انجام دهیم. اگر درزمینۀ سئو فعالیت می‌کنید یا در تلاش برای بهبود رتبۀ سایت خود هستید، لازم است که ابزارهای ضروری سئو را بشناسید. این ابزارها هرکدام به‌نوعی به تلاش‌های شما در راستای بهبود رتبۀ سایت موردنظرتان و سئوی تکنیکال کمک می‌کنند. در ادامۀ این مطلب از وی‌پدیا همراه من باشید تا با ۲۳ ابزار ضروری سئو آشنا شویم.

۲۳ ابزار مورد نیاز جهت بهبود سئو تکنیکال

۱) اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog)

برای بازرسی دقیق یک سایت، ابتدا نیاز است که سایت شما با کمک ابزار اسکریمینگ فراگ، کراول (Crawl) شود. این ابزار به شما کمک می‌کند که مشکلاتی مانند موارد زیر را شناسایی کنید:

  • صفحات بدون عنوان؛
  • کمبود توضیحات متا (Meta Description)؛
  • کمبود کلمات کلیدی متا (Meta Keywords)؛
  • تصاویر حجیم؛
  • کدهای اشتباه؛
  • خطا در URLها؛
  • خطا در کنونیکال‌ها (Canonical).

موارد پیشرفته‌تری که اسکریمینگ فراگ در شناسایی آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند، شامل موارد زیر است:

  • شناسایی مشکلات مربوط به صفحه‌بندی سایت؛
  • تشخیص مشکلات پیاده‌سازی سئو؛
  • بررسی عمیق معماری سایت.

۲) گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

فرایند گزارش‌دهی کاملی که گوگل سرچ کنسول در اختیار شما قرار می‌دهد، وجه تمایز این ابزار با سایر ابزارهاست. برای افراد فعال در حوزۀ سئو، گزارش‌گرفتن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در صورت بروز هرگونه مشکل در سایت، این ابزار به شما گزارش می‌دهد و تمامی اطلاعات را نیز ذخیره می‌کند. این ابزار، پیش‌تر با نام گوگل وب‌مستر (Google Webmaster) شناخته می‌شد، اما از سال ۲۰۱۵ به گوگل سرچ کنسول تغییر کرد.

۳) گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

با وجود اینکه گوگل آنالیتیکس ابزاری رایگان است، اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد و به شما در پیداکردن مواردی ازجمله جریمه‌های گوگل، مشکلات ترافیکی و هر چیز دیگری که ممکن است برای سایت پیش بیاید کمک می‌کند. شما می‌توانید از گوگل آنالیتیکس نیز مانند گوگل سرچ کنسول، گزارش ماهیانه تهیه کنید و داده‌های خود را ذخیره کنید (هاتجر نیز به‌عنوان ابزار مکملی برای تجزیه‌و‌تحلیل رفتار کاربران سایت شناخته می‌شود که در کنار گوگل آنالیتیکس می‌توانید از آن استفاده کنید).

۴) Web Developer Toolbar

این ابزار، افزونۀ توسعه‌دهندۀ فایرفاکس است که یکی از کاربردهای اصلی آن، شناسایی مشکلات کد، به‌ویژه پیاده‌سازی جاوااسکریپت با منوها و رابط کاربری است. با خاموش‌کردن جاوااسکریپت و CSS، می‌توان تشخیص داد که این مشکلات در کجای مرورگر رخ می‌دهند. اما این بررسی، فقط به جاوااسکریپت و CSS محدود نمی‌شود؛ شما می‌توانید آلت‌تکست‌ها (Alt Text)، تصاویری که به‌درستی بارگذاری نشده‌اند، اطلاعات متاتگ و… را نیز ببینید.

۵) WebPagetest

در سال‌های اخیر، سرعت صفحه به موضوعی بسیار داغ برای سایت‌ها تبدیل شده است. این ابزار یکی از ابزارهای ضروری سئو در زمینه‌های مختلفی ازجمله تست سرعت واترفال (Waterfall)، تست سرعت رقبا، مدت‌زمانی که طول می‌کشد تا یک سایت به‌طور کامل بارگذاری شود، زمان اولین رندر (Render) سایت و… است. از این ابزار برای بررسی چگونگی ارتباط میان عناصر فنی سایت برای شکل‌گیری نتیجۀ نهایی یا زمان نمایش مفید، استفاده می‌شود.

۶) Google PageSpeed Insights

از این ابزار برای محاسبۀ سرعت صفحات سایت استفاده می‌شود؛ اما ابزار دقیقی نیست و برای اینکه به نتیجۀ دقیق و صحیحی برسید، نیاز است که از ابزارهای تحلیلی دیگری، در کنار این ابزار استفاده کنید.

۷) Google Mobile-Friendly Testing Tool

امروزه افراد برای واردشدن به صفحات سایت، از تلفن همراه خود، بیشتر از سایر دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین، توجه به موبایل‌فرندلی‌بودن سایتتان، یکی از موارد کاملاً ضروری است که باید در نظر بگیرید. این ابزار می‌تواند پیشنهادهای مفیدی را دربارۀ پیاده‌سازی نسخۀ موبایل ‌سایت به شما ارائه دهد.

۸) Structured Data Testing Tool

این ابزار راهی فوق‌العاده برای شناسایی مشکلات کدنویسی اسکیمای (Schema) سایت شما، قبل از پیاده‌سازی کد است.

۹) GTMetrix

این ابزار برای گزارش از سرعت صفحۀ سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. با بررسی عمیق گزارش‌هایی که این ابزار ارائه می‌دهد، می‎‌توان فایل‌های CSS و جاوااسکریپتی که به بارگیری نیاز دارند و مشکلاتی را که موجب کاهش سرعت سایت می‌شوند شناسایی و آن‌ها را برطرف کرد.

۱۰) W3C Validator

این ابزار به بهینه‌سازی کدهای سایت شما کمک می‌کند و به‌نوعی آن‌ها را اعتبارسنجی کرده و میزان استانداردبودن آن‌ها را بررسی می‌کند.

۱۱) SEMrush

این ابزار داده‌های دقیقی را برای تحقیقات کلمات کلیدی و سایر تحقیقات فنی، در اختیار شما قرار می‌دهد. چیزی که SEMrush را بسیار ارزشمند می‌کند، داده‌هایی است که در نتیجۀ تجزیه‌و‌تحلیل رقبا به ‌دست می‌آورد. شما می‌توانید از این اطلاعات برای تنظیم بهتر استراتژی سئوی خود و به‌‌دست‌آوردن برتری نسبت به رقبای خود، استفاده کنید.

۱۲) Ahrefs

به کمک این ابزار، شما می‌توانید بفهمید که یک سایت، در راستای استراتژی لینک‌های خود، چگونه عمل کرده است. درواقع، این ابزار به شما کمک می‌کند که همۀ اطلاعاتی را دربارۀ لینک‌دهی سایت خود یا دیگران نیاز دارید به‌ دست آورید.

۱۳) Majestic

مانند Ahrefs، شما به کمک ابزار Majestic می‌توانید گزارش کاملی از لینک‌های سایتی را دریافت کنید و مشکلات مرتبط با لینک‌دهی‌های سایت خود را شناسایی کنید.

۱۴) ماز (MozBar)

به‌سختی می‌توان چیزی مانند MozBar را به‌عنوان ابزاری فنی و حرفه‌ای سئو پیدا کرد. مواردی ازجمله اعتبار دامین (Domain Authority)، اعتبار صفحه (Page Authority)، کدگذاری‌ها و… به کمک این ابزار قابل مشاهده و بررسی هستند. به کمک ماز می‌توانید بررسی عمیقی از وضعیت سایت خود داشته باشید و در کنار سایر ابزارها، تحلیل‌ و گزارش کاملی از شرایط و امکانات بهبود وضعیت سایت آماده کنید.

۱۵) Barracuda Panguin

اگر با سایتی روبه‌رو شدید که گوگل آن را جریمه کرده است، این ابزار به داد شما خواهد رسید. با استفاده از این ابزار در کنار گوگل آنالیتیکس، به‌راحتی می‌توان موقعیت‌هایی را که جریمه‌های احتمالی رخ داده‌اند، شناسایی کرد.

۱۶) Google Search Console XML Sitemap Report

گزارش نقشۀ سایت XML گوگل سرچ کنسول، یکی از آن ابزارهای فنی سئوست که باید بخش مهمی از گزارش‌گیری هر کسب‌وکاری باشد. تشخیص مشکلات نقشۀ سایت، بخش مهمی از سئوست که میزان اعتبار URLهای موجود را می‌سنجد، مشکلات مرتبط با آن‌ها را شناسایی می‌کند و به شما گزارش می‌دهد.

۱۷) BrightLocal

این ابزار معمولاً به‌عنوان ابزار فنی سئو در نظر گرفته نمی‌شود، اما کاربرد آن می‌تواند به شما در کشف مشکلات فنی سئوی محلی (Local SEO) سایت کمک کند. اگر به سئوی محلی برای کسب‌وکار خود اهمیت می‌دهید، این ابزار کاملاً مناسب شما خواهد بود.

۱۸) Whitespark

Whitespark در مقایسه با BrightLocal ابزار دقیق‌تر و عمیق‌تری است. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که با یافتن جایگاه سایت خود در برابر رقیب، سئوی محلی سایت خود را تقویت کنید. همچنین می‌توانید به تمامی اطلاعات مرتبط با سئوی محلی رقیب خود دست پیدا کنید.

۱۹) Botify

Botify یکی از کامل‌ترین ابزارهای موجود برای سئوی تکنیکال است. به کمک این ابزار می‌توان تمامی عوامل سئوی تکنیکال را که در رتبه‌بندی سایت شما نقش دارند، از طریق تجزیه‌وتحلیل فنی و دقیق آن شناسایی کرد. بخش قدرتمند Botify شامل گزارش‌های کامل آن است که می‌تواند داده‌ها را به اطلاعاتی تبدیل کند که واقعاً می‌توانید روی آن‌ها کار کنید.

۲۰) اکسل (Excel)

بسیاری از متخصصان سئو نمی‌دانند که اکسل می‌‌تواند ابزار فنی سئو در نظر گرفته شود. شاید عجیب به نظر برسد، اما فرمول‌ها و ترفندهایی در اکسل وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای بهبود سئوی تکنیکال سایت خود استفاده کنید و به کیفیت و سرعت کارهای خود اضافه کنید. همچنین، به کمک این ابزار کاربردی می‌توانید اشکالات نقشۀ سایت خود را پیدا کنید، صفحات تکراری را شناسایی کنید و خطاها را پیدا کرده و برطرف کنید تا از خطر جریمه‌های گوگل در امان بمانید.

۲۱) Siteliner

این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که محتواهای تکراری را در سایت خود را پیدا کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که دامنۀ خود را وارد کنید و ابزار، تا ۲۵۰ صفحه را کراول می‌کند و تحلیل کاملی از صفحات تکراری سایت شما ارائه می‌دهد.

۲۲) SEO Browser

این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا سایت خود را همان‌طور که موتورهای جست‌و‌جو می‌بینند، مشاهده کنید. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که مطمئن شوید تمام محتواهای شما، همان‌طور که می‌خواهید نشان داده می‌شود و موتورهای جست‌و‌جو هرآنچه می‌خواهید، دریافت می‌کنند. به هر دلیلی ممکن است موتورهای جست‌و‌جو موارد مهمی را انتخاب نکنند و این ابزار به شما کمک می‌کند تا بفهمید که آن موارد چه چیزهایی هستند.

۲۳) Responsinator

این ابزار بسیار شبیه به Google Mobile-Friendly Testing Tool است، اما تفاوت‌هایی نیز دارد. Responsinator به شما نشان می‌دهد که صفحات سایت شما در دستگاه‌های مختلف تلفن همراه، اپل، اندرویدی، آی‌پد و تبلت، افقی و عمودی چگونه خواهند بود. اگرچه نحوۀ رفع مشکل را به شما نمی‌گوید، اما نمایش کاملی از ظاهر سایتتان در همۀ دستگاه‌ها، ارائه می‌دهد.

حرف آخر

استفاده از ابزارهای کاربردی مختلف، پایه و اساس تلاش‌های شما در راستای بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجوست و کنارگذاشتن آن‌ها می‌تواند تأثیر مخربی بر تلاش‌های شما داشته باشد. این ابزارها شما را در راه بهینه‌سازی سایت و صفحاتتان یاری می‌کنند و به کمک آن‌ها می‌توانید مطمئن باشید که با استفادۀ صحیح و بجا از این ابزارها، شاهد نتایج چشمگیری خواهید بود.

شما چه ابزارهای دیگری را می‌شناسید که به برای بهبود سئو مفید هستند؟

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.