روش های بهبود سئوی سایت ؛ ۱۲ راهکار افزایش بازدید وبسایت

بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو (SEO)، از زمان فراگیری اینترنت به وجود آمده و اهمیت داشته است. سازمان‌ها برای دستیابی به مخاطبان جدید، افزایش ترافیک سایت‌ها، گسترش دانش و رشد صفحه‌شان از انواع روش‌ها برای بهبود سئو، هم داخلی و هم خارجی، استفاده می‌کنند.

سئو به دو زیرمجموعۀ داخلی (On-Page) و خارجی (Off-Page) تقسیم می‌شود؛ اما این دو دقیقاً چیستند و بازاریابان دیجیتال چگونه می‌توانند از آن‌ها برای ارائۀ خدمات به مشتریان استفاده کنند؟ در این مطلب سعی داریم تا به شما راهنمای کاملی از انواع روش‌های بهبود داخلی و خارجی سایت ارائه دهیم.

۸ روش بهبود سئوی داخلی سایت

به تمام اقداماتی که داخل یک سایت انجام می‌شود تا درنهایت، در صفحات نتایج جست‌وجو (SERP) رتبه و ترافیک بهتری پیدا کند، سئوی داخلی می‌گویند.

شیوه‌های مختلفی در بهینه‌سازی سئوی داخلی اهمیت دارد، اما پرکاربردترین آن‌ها به‌کارگیری ۸ روشی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱) از تگ عنوان استفاده کنید.

تگ‌های عنوان (Title tags)، قطعه‌های کدی در HTML هستند که از آن‌ها برای تعیین نام یک صفحۀ وب استفاده می‌شود و توصیف کوتاه و دقیقی از محتوای صفحه به مخاطب می‌دهند.

بهبود تگ عنوان سایتهر تگ عنوان باید منحصر‌به‌فرد باشد و به‌خوبی محتوای درون صفحه را نشان دهد. توصیه می‌کنیم که در تگ‌های عنوان حتماً از کلمات کلیدی استفاده کنید و طول آن را کمتر از ۶۰ کاراکتر در نظر بگیرید.

«دقت کنید که کاراکتر با کلمه تفاوت دارد؛ کاراکتر به تعداد تک‌واج‌های هر کلمه گفته می‌شود؛ برای مثال، عبارت “تگ عنوان” ۷ کاراکتر و دو کلمه دارد. پس هنگام تگ‌نویسی این دو را با هم اشتباه نگیرید.»

۲) از سرفصل‌های مناسب کمک بگیرید.

سرفصل‌ها (Headings) تیترهای اصلی‌ای هستند که به محتوای سایت خود می‌دهید. برای بیشتردیده‌شدن این تیترها بهتر است که از فرمت H1 استفاده کنید. برای نوشتن سرفصل‌ها روی کلمات کلیدی، مرتبط و توصیفی تمرکز کنید؛ اما توجه کنید که بیش از حد این کلمات را به‌کار نگیرید.

«برای تفکیک محتوای متنی می‌توانید از زیرتیتر‌ها که با فرمت‌های H2 تا H6 مشخص شده‌اند هم استفاده کنید؛ اما همانند تیترهای اصلی بهتر است از تکرار کلمات کلیدی یا جملات تکراری در آن‌ها، اجتناب کنید.»

۳) ساختار مناسب برای URL در نظر بگیرید.

موتورهای جست‌وجو با ساختار مناسب URL می‌توانند میزان مرتبط‌بودن صفحه و محتوای درون آن ‌را تشخیص دهند. پس مهم است که در URL از کلمات کلیدی و توصیفات دقیق استفاده شود تا موتورهای جست‌وجو بتوانند آدرس صفحۀ شما را براساس پرسش‌های کاربران به آن‌ها نشان دهند.

برای مثال، URL:

test.com/dm/cm/ways-get-comments-blog-posts

بسیار بهتر است تا URL:

test.com/dm/cm/get-comments1234

۴) متن جایگزین تصویر را واضح بنویسید.

متن جایگزین (Alt text) معمولاً برای توصیف محتوای تصاویری که بازدیدکنندگان سایت‌ها نمی‌توانند آن‌ را ببینند استفاده می‌شود و اطلاعات بیشتری درمورد آن‌ها، به موتورهای جست‌وجو ارائه می‌دهد.

به این ترتیب، متن جایگزین باید به‌طور کامل توصیف‌کنندۀ محتوای تصویر باشد. برای نوشتن آن، ۱۲۵ کاراکتر و یا حتی کمتر مناسب است و بهتر است در این متون از عبارات کلیدی استفاده شود.

۵) سرعت سایت خود را بالا ببرید.

سرعت بارگذاری صفحه بسیار مهم است؛ ۴۷درصد از مردم انتظار دارند که سایت در عرض دو ثانیه بارگیری شود و ۴۰درصد پس از سه ثانیه آن را ترک خواهند کرد. به همین دلیل، موتورهای جست‌وجو صفحاتی را که سرعت بارگذاری‌شان کم است جریمه می‌کنند و در رتبه‌بندی پایین‌تری آن‌ها را نشان می‌دهند.

۶) به لینک‌های داخلی ارجاع دهید.

وجود لینک‌های داخلی (Internal Links) باعث می‌شود تا مخاطب در یک قسمت از سایت شما زندانی، یا به‌اصطلاح فریز نشود. همچنین، با استفاده از این لینک‌ها شناسایی سایت و فهرست‌بندی صفحات شما برای موتورهای جست‌وجو آسان‌تر می‌شود و رعایت همین نکته، به بالاتررفتن رتبۀ شما در بین سایت‌های دیگر کمک می‌کند.

سعی کنید محتوایتان طوری تنظیم شود که در هر صفحه، حداقل یک ارجاع به دسته‌بندی‌های دیگر سایتتان وجود داشته باشد.

۷) به توضیحات متا اهمیت دهید.

توضیحات متا (Meta description)، توضیحات مختصر و واضحی هستند که زیر عنوان صفحه (Title tags) و URL قرار می‌گیرند. این توضیحات محتوای صفحه را خلاصه می‌کنند و به کاربران وب می‌گویند که چرا باید محتوای شما را به‌جای مطالب دیگران بخوانند.

توضیحات متا از نظر فنی می‌توانند هر طولی داشته باشند، اما Google معمولاً آن‌ها را به عبارت‌های ۱۵۵-۱۶۰ کاراکتری کوتاه می‌کند؛ بنابراین، توصیۀ ما این است که این توضیحات را حداکثر در ۱۶۰ کاراکتر خلاصه کنید.

۸) طراحی سایت واکنش‌گرا را به‌کار بگیرید.

طراحی واکنش‌گرا (Responsive)، عاملی مهم برای رتبه‌بندی بهتر سایت شماست. طراحی سایت باید به‌شکلی انجام شود که صفحۀ شما در هر دستگاهی، ازجمله لپ‌تاپ‌ها یا تلفن‌های همراه، به‌درستی نمایش داده شود؛ زیرا روز‌به‌روز افراد بیشتری از تلفن‌های خود برای جست‌وجوی آنلاین استفاده می‌کنند.

طراحی واکنش‌گرا برای بهبود سئوی سایتنکتۀ مهم درمورد کلمات کلیدی

کلمات کلیدی همانند چسبی هستند که استراتژی‌های سئوی داخلی شما را کنار هم نگه می‌دارند. این کلمات می‌توانند در تمام عناصر فنی که در بالا نام برده شده گنجانده شوند و به بازدیدکنندگان کمک می‌کنند تا شما را در زمان مناسب پیدا کنند.

برای تأثیرگذاری بهتر، کلمات کلیدی باید به‌دقت انتخاب شوند و به‌صورت طبیعی و یکپارچه در متن به‌کار گرفته شوند.

اهمیت محتوا در سئوی داخلی

بدون شک رعایت موارد فنی به داشتن سئوی داخلی بهتر کمک می‌کند؛ اما این جمله به‌هیچ‌وجه به این معنی نیست که محتوای پیج اهمیت کمتری دارد. یک محتوای مفید و کاربردی دقیقاً همان چیزی است که باعث می‌شود ترافیک سایت بالا برود.

با‌این‌حال، هر محتوایی این کار را انجام نمی‌دهد؛ کاربران امروزی وب به دنبال محتوایی مرتبط، جذاب و آموزنده هستند که نیازشان را برطرف کند و به پرسش آن‌ها پاسخی دقیق دهد.

محتوا می‌تواند به اشکال مختلف انتشار پیدا کند، ازجمله:

  • بلاگ‌پست‌
  • کپی صفحه وب (Web page copy)
  • ویدئو‌
  • اینفوگرافیک‌
  • پادکست‌
  • کاغذهای سفید (Whitepapers)
  • کتاب‌های الکترونیکی
  • مصاحبه‌
  • مطالعات موردی
  • مقالات پژوهشی
  • نقد و بررسی‌
  • مقالات آموزشی
  • پرسش‌نامه و نظرسنجی‌

در کنار فرم‌های مختلف انتشار محتوا، نکتۀ حائز اهمیت این است که مخاطبان بتوانند به هر نوع محتوایی که شما انتشار داده‌اید، دسترسی پیدا کنند؛ درنتیجه از انتشار محتوایی که دیدن آن احتیاج به ورود به سیستم دارد، محتوایی که حقوق ناشران در آن رعایت نشده و یا محتوایی که برای دیدن آن به داشتن برنامۀ خاصی نیاز است، اجتناب کنید.

بهبود سئوی خارجی سایت

هر قصد و نیتی که دارید، باید بدانید که برای تخمین آمار بازدید سایت دیگران ابزارهای گوناگونی وجود دارد. که برای آشنایی با تمام این ابزارها؛ مطلب بهترین روش تخمین آمار بازدید سایت دیگران + ۶ ابزار کاربردی و دقیق بخوانید.

۴ روش بهبود سئوی خارجی سایت

به تمام اقداماتی که خارج از یک سایت انجام می‌شود تا درنهایت در موتورهای جست‌وجو رتبۀ بهتری کسب کند، سئوی خارجی می‌گویند. درواقع، سئوی خارج از صفحه به موتورهای جست‌وجو می‌گوید که دیگران درمورد سایت شما چه فکری می‌کنند.

روش‌های گوناگونی برای بهبود سئوی خارجی وجود دارد که در ادامه چهار شیوه از پربازده‌ترین آن‌ها، معرفی می‌شود.

۱) از بک‌لینک‌ها استفاده کنید.

بک‌لینک‌ها درواقع مسیرهای کوتاهی هستند که محتوای دو سایت متفاوت را به یکدیگر پیوند می‌دهند. شما می‌توانید از بک‌لینک‌ها به‌منظور راهنمایی بیشتر مخاطب محتوایتان کمک بگیرید.

هوش مصنوعی امروزه لینک‌های مرتبط و نا‌مرتبط را تشخیص می‌دهد. اگر این بک‌لینک‌ها (مثل کلمات کلیدی) به‌صورت اسپم یا بیش از حد استفاده شوند، نه‌تنها تأثیری در بهترشدن رتبۀ سایت شما ندارند، بلکه تأثیر عکس روی آن می‌گذارند.

«یک بک‌لینک باکیفیت که به یک سایت معتبر ارجاع داده شده، باارزش‌تر از ۱۰ یا ۱۰۰ بک‌لینکی است که ارجاع بی‌کیفیتی دارند.»

ساختن بک‌لینک همیشه ساده‌ترین کار نیست، اما به‌گفتۀ نیل پاتل (Neil Patel)، اینفلوئنسر حوزۀ وب، چهار استراتژی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید:

  1. در سایت‌های دیگر یک بلاگ‌پست مهمان بنویسید تا دیگران شما را درزمینۀ کاری‌تان، به‌عنوان یک متخصص بشناسند.
  2. محتوایی بنویسید که در آن به افراد تأثیرگذار درزمینۀ کاری‌تان اشاره کند. این‌ نوع بلاگ‌پست‌ها به‌شدت پرطرف‌دار هستند.
  3. بلاگ‌پست‌ها (خصوصاً بلاگ‌پست افراد معروف) را برای پیداکردن لینک‌های خراب جست‌وجو کنید. سپس پیشنهاد دهید تا افراد، از محتوایی که شما دربارۀ آن لینک خراب نوشته‌اید، استفاده کنند.
  4. حتماً از اینفوگرافیک‌ها استفاده کنید؛ زیرا بین کاربران وب بسیار محبوب هستند.

۲) به فهرست‌های اینترنتی (Directory List) ملحق شوید.

برای خود یک حساب کاربری در گوگل مای بیزینس راه‌اندازی کنید، به این شکل کاربران وب می‌توانند کسب‌و‌کار شما را در اطراف خود راحت‌تر پیدا کنند. همچنین در کتاب زرد ایرانیان (Iran Yellow page: کتاب‌های زردی که در گذشته در باجه‌های تلفن بود و اطلاعات افراد و کسب‌و‌کارها در آن‌ها نوشت می‌شد که امروز همان اطلاعات وارد سایت‌ها شده) هم می‌توانید اطلاعات خود را وارد کنید، فقط توجه داشته باشید که اطلاعات این سایت/کتاب به‌طور متناوب به‌روز نمی‌شود.

هنگام ثبت‌نام در فهرست‌ها، مطمئن شوید که تمام اطلاعاتتان ازجمله نام، آدرس، شماره‌تماس، ایمیل و آدرس شبکه‌های اجتماعی، دقیق و در همۀ پلتفرم‌ها یکسان هستند.

۳) در سایت‌های پرسش و پاسخ فعالیت داشته باشید

بسیاری از کاربران وب پرسش‌های خود را در این‌گونه از سایت‌ها منتشر می‌کنند. شما می‌توانید با لینک محتوایی که در سایتتان دارید، به پرسش‌های آنان جوابی دقیق و معتبر بدهید. به این شکل، به بالارفتن آمار بازدید از سایتتان کمک می‌کنید.

معروف‌ترین سایت‌ پرسش و پاسخ بین‌المللی Quora است. چند سایت ایرانی نیز در این زمینه وجود دارد، ازجمله:

۴) استفاده از محتوای بک‌لینک‌شده

آخرین تکنیک سئوی خارج از صفحه که می‌توانید استفاده کنید، استفاده از محتوای بک‌لینک‌شده به سایت‌های اشتراک‌گذاری تصویر، صدا و ویدئو است. برخی از محبوب‌ترین آن‌‌ها عبارت‌اند از:

نتیجه‌گیری

در حوزۀ سئوی داخلی، مهم‌ترین نکته تولید محتوای باکیفیت به‌جای محتوایی است که صرفاً کمیت بالایی دارد. علاوه‌بر‌این، وجود جنبه‌های فنی همچون سرعت و کارایی سایت، استفاده از کلمات کلیدی و لینک‌های داخلی اهمیت دارد.

درخصوص سئوی خارجی، وجود بک‌لینک‌های مناسب مهم‌ترین نقش را برای بهبود ترافیک سایت شما ایفا می‌کند. با استفاده از بک‌لینک‌ها، موتورهای جست‌وجو سایت شما را به‌عنوان یک سایت مهم و مرتبط با حوزۀ کاری‌تان شناسایی کرده و رتبۀ بهتری به آن می‌دهند.

روش‌های بهینه‌سازی سئو همواره در حال تغییر هستند و مناسب‌ترین رویکرد این است که شناختتان از استراتژی‌های این شاخه را به‌روز نگه دارید. اگر قصد دارید که از جدیدترین مطالب حوزۀ سئو باخبر شوید، همراه وی‌پدیا باشید.

۵/۵ | (۱۵ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.