پست مهمان چیست؟

guest-post

پُست مهمان (Guest Posting) روشی محبوب برای بک‌لینک‌سازی و افزایش بازدید سایت است. اما درمورد فایدۀ این روش، بحث‌های زیادی وجود دارد. عده‌ای پست مهمان را هدردادن زمان و هزینه می‌دانند. عده‌ای هم روی تأثیرات مثبت پست مهمان قسم می‌خورند و آن را جزء جدانشدنیِ استراتژی بازاریابی می‌دانند.

شاید برات جالب باشه:

اما کدام دسته درست می‌گویند؟ جواب درست، جایی میان این دو نظر است. با انتشار پست مهمان می‌توانیم هزینه و زمان را هدر بدهیم، یا آن را هدفمند و صحیح انجام دهیم و رشد سایت خود را ببینیم. در این بلاگ‌پست می‌فهمیم پست مهمان چیست، چه فوایدی دارد و یک پست مهمان خوب را چطور باید بنویسیم و منتشر کنیم.

پست مهمان چیست؟

پست مهمان یکی از تاکتیک‌های بازاریابی محتوایی است. در این تاکتیک، یک یا چند محتوا می‌نویسیم و در سایت‌های دیگر منتشر می‌کنیم. معمولاً این نوع پست‌ها به نام ادیتور سایت یا «نویسندۀ مهمان» منتشر می‌شوند.

اغلب سایت‌ها به ازای انتشار پست مهمان هزینه دریافت می‌کنند. اما سایت‌هایی با امکان انتشار پست مهمان رایگان نیز وجود دارند و در قبال این خدمت، انتظار یک بک‌لینک به سایت یا حساب‌های کاربری‌شان در شبکه‌های اجتماعی را دارند.

پست مهمان چه مزایایی دارد؟

پست مهمان یک روش اخلاقی و ماندگار برای ساخت لینک خارجی و باکیفیت است. به‌علاوه، سئو (SEO) سایت را بهبود می‌دهد. با انتشار پست مهمان:

  • به رشد برند شخصی کمک می‌کنیم.
  • مخاطبان سایت را افزایش می‌دهیم.
  • سئوی سایت را بهبود می‌دهیم.
  • لینک خارجی معتبر می‌سازیم.
  • ارتباطات جدید و فرصت همکاری یا شغلی پیدا می‌کنیم.
  • ترافیک سایت را افزایش می‌دهیم.
  • دیگران را از برند خود آگاه می‌کنیم.
  • سرنخ (Lead) بیشتر و درنتیجه کاربر و مشتری بیشتری به دست می‌آوریم.
  • از نتایج و فواید آن برای همیشه و بدون محدودیت زمانی برخوردار می‌شویم.

در کنار تمام این فواید، نکتۀ مهم این است که نباید با هدف بک‌لینک‌سازی، در استفاده از پست مهمان افراط کنید، یا اینکه کیفیت محتوا و تجربۀ کاربری را فدای ساخت پست مهمان کنید. تمام این موارد درنهایت به سئوی سایت و حتی شهرت برندتان ضربه می‌زند. بهتر است با هدف آموزش و آگاهی‌بخشی به مخاطب بنویسید و نتایج مثبت این رفتار را ببینید.

چطور یک پست مهمان خوب داشته باشیم؟

تا به اینجا، اهمیت استفاده از بلاگ‌پست را متوجه شدیم. ولی همان‌طور که گفتیم، هر پست مهمانی مفید نیست. پس برای انتشار یک پست مهمان مفید چه کار کنیم؟

۱) اهداف شفاف و ممکن تعیین کنید

مثل تمام کارهای موفق و درست، اولین قدم برای انتشار پست مهمان خوب، تعیین هدف است. اهداف را در جهت اهداف کسب‌و‌کارمان (مثل به‌دست‌آوردن سرنخ یا کاربر بیشتر) یا در راستای بهبود وضعیت سایت انتخاب کنید. همچنین، هدف باید قابل دستیابی و اندازه‌گیری باشد. ممکن است هدف افزایش سرنخ یا کاربر باشد. یا از پست مهمان برای افزایش ترافیک سایت و بهبود سئوی سایت استفاده کنید.

وقتی هدفتان را به‌طور شفاف مشخص کنید، انتخاب موضوع پست ساده‌تر خواهد شد. سایت میزبان را راحت انتخاب می‌کنید و متوجه می‌شوید که برای نتیجۀ بهتر، با چه بازۀ زمانی پست مهمان منتشر کنید. از همه مهم‌تر، شفاف‌سازی اهداف نشان می‌دهد تاکتیک پست مهمان برای کسب‌و‌کارتان مناسب است یا نه. همچنین، اینکه چقدر باید روی این روش سرمایه‌گذاری کرد.

پنج هدف قابل اندازه‌گیری برای پست مهمان:

  1. افزایش بازدیدکنندگان به‌واسطۀ پست مهمان؛
  2. افزایش ترافیک سایت به‌واسطۀ پست مهمان؛
  3. افزایش مشتریان به‌واسطۀ پست مهمان؛
  4. بهبود سئو یا نمایش در نتایج موتور جست‌وجو؛
  5. بک‌لینک‌های باکیفیت که پست مهمان برایمان ساخته است.

۲) موضوعی را انتخاب کنید که به سود اهداف کسب‌و‌کارتان باشد

بسیاری از اوقات، دلیل شکست‌خوردن پست‌های مهمان این است که افراد به‌جای تمرکز روی محتوا، بر محل انتشار تمرکز بیشتری می‌کنند. چه یک بلاگر حرفه‌ای باشید، چه فقط با نوشتن بلاگ آشنا باشید، درهرصورت باید برنامه‌ای منسجم برای استفاده از تاکتیک پست مهمان داشته باشید. موضوعات پست مهمان را هم باید طوری انتخاب کنید که هدف اصلی کسب‌و‌کار را برآورده کند.

برای شروع، از صفحاتی که می‌خواهید بیشتر دیده بشوند یک فهرست تهیه کنید. وضعیت فعلی هر صفحه را بررسی و هدفی را که می‌خواهید به آن برسید مشخص کنید. برای رسیدن به هدف، بازۀ زمانی تعیین کنید. ممکن است برای سایت یک هدف کلی داشته باشید و برای هر صفحه یک هدف خاص و جداگانه.

برای هر صفحه یک موضوع ترغیب‌کننده، مرتبط با محتوای سایت و مناسب خوانندگان انتخاب کنید. بعد با ابزار جست‌وجوی کلمات کلیدی برای رشد پست‌های مهمان سوخت پیدا ‌کنید.

۳) سایت‌های معتبر پذیرای پست مهمان را بیابید

تا به اینجا یک برنامه‌ریزی برای ایده‌های محتوایی دارید. الان زمان خوبی برای پیداکردن سایت‌های میزبان است. فهرستی از سایت‌های معتبر تهیه ‌کنید. چند نکته را در انتخاب سایت میزبان محتوا به خاطر بسپارید:

  • بک‌لینک‌های رقیبان را بررسی کنید.
  • سایت‌هایی با اعتبار دامنۀ بالا را انتخاب کنید.
  • میزان اسپم (Spam Score) سایت، بیشتر از ۳درصد نباشد.
  • سایت موردنظر، فرایند ویراستاری کاملی داشته باشد.

۴) آماده‌سازی پست مهمان را آغاز کنید

بعد از گذراندن سه مرحلۀ قبل، حالا زمانِ تصمیم‌گیری درمورد نحوۀ ارائۀ ایده برای پست مهمان است. در بخش قبل گفتیم که بهتر است سایت میزبانِ پست، فرایند ویراستاری مشخص و کاملی داشته باشد. به همین دلیل، در آغاز باید از شرایط نگارش و انتشار پست مهمان در آن سایت مطلع بشوید.

بهتر است آماده‌کردن پست مهمان را با کلمات کلیدی که از پیش یافته‌اید آغاز کنید. به یاد داشته باشید رتبه (Rank) سایت میزبان را در موضوع، کلمات کلیدی و پست‌های سایت بررسی کنید.

به دنبال بخش‌هایی باشید که به‌طور کامل به آن پرداخته نشده است؛ یعنی خلأ‌های محتوایی آن پست‌ها را پیدا کنید. البته دقت کنید منظور از خلأ محتوایی، موضوعاتی نیست که به‌طور کامل با محتوای سایت غیرمرتبط است.

۵) پست مهمان را بنویسید.

این مرحله، احتمالاً آسان‌ترین مرحله است. نوشتن درمورد موضوعی که در آن متخصص هستیم و به آن علاقه‌مند، نه‌تنها سخت نیست، بلکه لذت‌بخش هم هست. کافی است زمانی را مشخص کنید و دست به کیبورد بشوید.

اگر از نوشتۀ خود راضی نبودید، می‌توانید از یک ویراستار کمک بخواهید. بازخوانی و ویرایش محتوا حتی به نویسندگان باتجربه هم کمک می‌کند. خوب است که متن، پیش از انتشار، میزبانِ چشم‌های جدید باشد و نظرات مختلف را دریافت کند.

۱۰ نکته برای نوشتن پست مهمان:

  1. محتوایی جذاب و بلند بنویسید (حداقل ۱۰۰۰ کلمه).
  2. متن را به بندهایی کوتاه و خوش‌خوان تقسیم کنید.
  3. موارد مربوط به سئو را در متن رعایت کنید.
  4. نمودار و تصاویر شخصی‌سازی‌شده به کار ببرید. اپلیکیشن‌های طراحی و ویرایش تصویر مثل کانوا (Canva) کار را آسان کرده‌اند.
  5. از افراد تأثیرگذار نقل قول کنید.
  6. به دیگر پست‌های مهمان که داشتید، لینک بدهید.
  7. به محتواهای مرتبطی که در سایتتان داشته‌اید لینک بدهید.
  8. اگر از داده و نتایج یک پژوهش یا محتوای افراد دیگر استفاده کرده‌اید، حتماً به منبع لینک بدهید.
  9. به محتواهای دیگر سایت میزبان لینک بدهید.
  10. خود را معرفی کنید و بگویید چرا در این موضوع متخصص هستید.

حالا نوشتن پست مهمان را هم تمام کردیم، وقت ارسال آن به ویراستار سایت میزبان است. فراموش نکنید که اطلاعاتی مثل اسم کامل خودتان (فرد حقیقی یا حقوقی)، یک بیوگرافی کوتاه و لینک شبکه‌های اجتماعی‌تان را هم برای ویراستار بفرستید. در این صورت، خوانندگان پست می‌توانند با شما ارتباط بگیرند و سایت و کسب‌و‌کارتان را دنبال کنند.

فقط یک قدم دیگر باقی مانده تا مقابل پروژۀ پست مهمان یک علامت تیک بزنیم.

۶) نتایج پست را در طول زمان رصد کنید

این مرحله، بخش آخر و مهمِ پست مهمان است. برای اینکه بتوانید همیشه نتایج را با وضعیت اولیه مقایسه کنید، باید چند هدف (Goal) تنظیم کنید. ابزارهای سئوی مختلفی برای رصد وضعیت یک پست وجود دارد؛ متناسب با هدف تعیین‌شده، ابزار را انتخاب می‌کنیم.

ابزارهایی مانند Ahref یا Semrush و… وضعیت سنجه‌های زیادی را رصد و گزارش می‌کنند؛ ازجمله کمیت‌هایی مانند تعداد بک‌لینک، دامنه‌هایی که به ما لینک دادند، ترافیک طبیعی (Organic Traffic).

به‌طور معمول، سایت میزبان لینک نویسندۀ مهمان را به‌صورت لینک نوفالو (no-follow) قرار می‌دهد. در گذشته، لینک نوفالو ارزش کمی داشت؛ زیرا اعتبار دامنۀ لینک‌دهنده به سایت لینک‌شده منتقل نمی‌شد. اما در به‌روزرسانی‌های بعدی، گوگل همۀ لینک‌ها اعم از فالو (Follow) و نوفالو را یکسان ارزش‌گذاری می‌کند.

در آخر

گفتیم پست مهمان، این تاکتیک محبوبِ سئو سایت، علاوه بر جذب مخاطب جدید، برای سایتتان لینک خارجی هم می‌سازد. نتایج مثبت استفاده از پست مهمان، مشروط به انتخاب موضوع مناسب و هدفمند، تولید محتوای خوب و همچنین انتخاب یک سایت میزبان مناسب است.

منابع

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.