لینکدین یکی از پلتفرمهایی است که افراد مختلف با تواناییها و مهارتهای خاصی که دارند در آن دورهم جمع شدهاند و دربارۀ مسائل تخصصی حرفۀ خود و بازار کار آن، به بحث و تبادل نظر میپردازند. وقتی صحبت از پلتفرم یا به عبارت صحیحتر، شبکۀ اجتماعی میشود، پدیدۀ جذب مخاطب هم ناخودآگاه مطرح میشود؛ چون وقتی شما بهصورت مجازی در یک اجتماع حضور پیدا میکنید، به مخاطبانی نیاز دارید تا مطالبی که منتشر میکنید یا حتی خودتان و مهارتهایتان (بهخصوص در لینکدین) را ببینند.
جدا از این، صفحۀ شرکتی شما در لینکدین نیز به همان اندازۀ حساب کاربری شخصی شما به مخاطب نیاز دارد. پس، این افزایش مخاطب معمولاً برای هرکسی که وارد این فضا میشود، مطرح میشود. یکی از راههای افزایش مخاطب، استفاده از هشتگ در پستهاست.
در این مطلب از ویپدیا قصد دارم از دو منظر آماری و تجربی تعداد مناسب استفاده از هشتگها را در پستهای لینکدین بررس کنم. اگر میخواهید محتوایی که در لینکدین تولید میکنید، مخاطب بیشتری را به خودش جذب کند، این مطلب را تا انتها بخوانید.
چرا هشتگها در لینکدین اهمیت دارند؟
مانند هر شبکۀ اجتماعی دیگری، در لینکدین هم از هشتگ برای دستهبندی محتوا استفاده میشود تا ما بتوانیم محتوایی را که به آن علاقه داریم سرچ و پیدا کنیم و همچنین کسبوکارها و برندها بتوانند به مخاطبان گستردهتری که ممکن است به آنها علاقه داشته باشند، دست پیدا کنند.
لینکدین استفاده از هشتگ را در سال ۲۰۱۸ آغاز کرد. در سال ۲۰۲۰ حدود ۱ تا ۲ درصد افراد در لینکدین فعال بودند و محتوا تولید میکردند و بهخاطر این میزان و حجم محتوای کمی که در لینکدین نسبت به سایر پلتفرمها منتشر میشود، استراتژی استفاده از هشتگ در آن نسبت به اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و… نیز متفاوت است.
از نظر لینکدین، شما باید از هشتگ استفاده کنید تا:
- اعتبار و تخصص خود را در معرض نمایش بگذارید.
- به مخاطبانی دست پیدا کنید که برای نظر و بینش شما ارزش قائل میشوند.
- روی علایق مشترک با دیگران، بحثهای معناداری را آغاز کنید.
تعداد هشتگ درست از نظر آمار
طبق تحقیقی که InToTheMinds روی نزدیک به ۵میلیون پست لینکدین در بیش از ۱۰۰ کشور انجام داد، مشخص شد که تعداد هشتگی که بهتر است در هر پست استفاده شود، ۳ عدد است. طبق این تحقیق، مشخص شد که با استفاده از سه هشتگ، احتمال اینکه پست شمایی که فالوئری کمتر از ۲۵هزار نفر دارید ۱۰۰ لایک یا کامنت بگیرد، ۳.۳۰۷درصد است. برای افزایش این احتمال، سه قانون زیر را حتماً در نظر بگیرید:
- ۳ هشتگ مشخصاً از صفر هشتگ بیشتر است.
- میزان ایدئال سه هشتگ است.
- بیشتر از سه هشتگ نشان داده است که تأثیر منفی دارد، اما چندان چشمگیر نیست و روی میزان لایک و کامنتها تأثیر خاصی ندارد.
اما این تنها تحقیقی نیست که دربارۀ این موضوع انجام شده است. جو گانن (Joe Gannon)، مؤسس سایت AmplifyCreators.com نیز تحقیق مشابهی انجام داد که نتایج آن را در مقالهای در لینکدین به اشتراک گذاشته است. این مقاله در ۵ مورد زیر خلاصه میشود:
- از ۳ هشتگ استفاده کنید.
- از سرچ لینکدین برای تشخیص میزان تکرار هشتگها استفاده کنید.
- هشتگها را در انتهای محتوا قرار دهید.
- از دو هشتگ کلی و جامع و یک هشتگ کاملاً مرتبط استفاده کنید.
- از کلمات کلیدی برای نمایش موضوع محتوای خود استفاده کنید.
جالب است که هردوی این تحقیقها که توسط دو فرد مختلف انجام شده است، نتایج یکسانی را ارائه میدهند که استفاده از ۳ هشتگ است!
تعداد هشتگ درست از نظر تجربه
یکی از زیباییهای لینکدین این است که باعث میشود بسیاری از ویژگیهای پنهانش را خود کاربران کشف کنند و شاید در بسیاری از موارد محدودیتی ندارد. مثلاً وقتی شما در اینستاگرام بیشتر از ۳۰ هشتگ استفاده میکنید، اینستاگرام پست شما را قبول نمیکند، اما لینکدین اینگونه نیست.
طبق تجربۀ بهدستآمده، استفاده از ۸ یا ۹ هشتگ میتواند نتایج بهتری را به دنبال داشته باشد. اگرچه این اعداد هم، مانند همین ۳ هشتگی که از طریق تحقیق بهدستآمده، قانون نیست و جایی ثبت نشده، اما طبق تجربه، پستهایی که این تعداد هشتگ داشتند، بهتر عمل کردهاند؛ چون استفادۀ بیشتر از این تعداد شاید باعث شود که لینکدین شما را اسپم تشخیص دهد.
از آن مهمتر اینکه وقتی شما در حال تولید محتوا در لینکدین هستید، استفادۀ متعدد از هشتگ باعث میشود که زیبایی متن با تعدد کلمات آبیرنگشده از بین برود و جذابیتش را برای مخاطب از دست بدهد. همچنین، به مخاطب یادآوری میکند که نویسندۀ این محتوا احتمالاً به این موضوع تسلط ندارد!
تأثیر حجم محتوا بر تعداد هشتگ
خب مشخصاً وقتی شما متنی طولانی مثلاً ۳۰۰کلمهای در لینکدین مینویسید، شاید بتوانید ۸ یا ۹ هشتگ در آن استفاده کنید؛ اما در متنهای کوتاهتر، استفاده از این تعداد هشتگ عملاً کل متن شما را به مجموعهای از هشتگها تبدیل میکند که نه زیبایی دارد نه تأثیری؛ چون احتمالاً آن تعداد هشتگ شامل کلمات غیرمرتبط با موضوع محتوای شما هم میشوند.
پس، در این حالت بهتر است که از ۲ یا ۳ هشتگ استفاده کنیم که این هم مانند اعداد قبلی، قانون نانوشتهای است که در طی زمان و با تجربه به دست میآید. علاوهبراین، وقتی شما محتوایی دربارۀ موضوع X مینویسید، اگر کلمات غیرمرتبط با این موضوع را هشتگ کنید، برای مخاطب شما هم گیجکننده خواهد بود و او با نگاه کلی به متن قطعاً نمیتواند بفهمد که محتوای شما دربارۀ چیست.
همچنین، شما میتوانید از اسم خودتان نیز بهعنوان هشتگ استفاده کنید که در آینده بر پرسونال برندینگ شما تأثیرگذار خواهد بود.
همانطور که مشاهده کردید، اگرچه که آمار، تعداد ۳ هشتگ و نتایج تجربی شخصی، تعداد ۸ یا ۹ هشتگ را مناسب میدانند، اما در همان تحقیق نشان داده شد که تفاوت درصد ریاکشن در پستها با ۳ هشتگ نسبت به پستهایی با ۸ یا ۹ هشتگ فقط ۰.۳۵درصد است که واقعاً نامحسوس است. پس بهتر است تعداد هشتگهایتان را در ابتدا عددی بین این دو قرار دهید و در طی زمان ببینید که کدام تعداد هشتگ برای شما بهتر جواب میدهد.