وقتی صحبت از اینفلوئنسرمارکتینگ و اینفلوئنسرها میشود، بیشتر افراد، بهخصوص کسبوکارهای کوچک و متوسط، گمان میکنند که این نوع از بازاریابی اشباع شده یا اینکه آنقدر هزینۀ آن بالا رفته که دیگر برای صرف وقت و سرمایه مناسب نیست. اما اگر هنوز شکلی از اینفلوئنسرمارکتینگ وجود داشته باشد که ارزش سرمایه و وقت کسبوکار شما را داشته باشد چه؟ مثلاً چیزی مثل اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین!
بازاریابی اینفلوئنسری در لینکدین موضوع این مطلب است. ما قرار است در این مطلب راجع به این شکل از بازاریابی کمترشنیدهشده، اهمیت و نحوۀ اجرای آن بیشتر صحبت کنیم. همراهمان بمانید.
اینفلوئنسرمارکتینگ در لینکدین چه معنایی دارد؟
اینفلوئنسرمارکتینگ در لینکدین استفاده از نوعی بازاریابی دیجیتال است که باعث میشود اعتبار و فروش برند شما بهواسطۀ تبلیغ و همکاری با عضوی از لینکدین که تعداد فالوئرهای فعال بالایی دارد، تقویت شود.
اینفلوئنسرهای لینکدینی چه افرادی هستند؟
اینفلوئنسرهای لینکدین خود را بهعنوان رهبران فکری در حوزۀ شغلی و حرفهایشان تثبیت کردهاند. محتوای نوشتاری، ویدئوها و شاید حتی پستهای طنز آنها، هزاران طرفدار برایشان ایجاد کرده است. محتواهای اینفلوئنسرهای لینکدینی هم در قسمت فید فالوئرهایشان و هم در قسمت فید فالوئرهای فالوئرهایشان (کمی پیچیده شد، نه؟) نشان داده میشود.
چرا اینفلوئنسرمارکتینگ در لینکدین؟
لینکدین بزرگترین شبکۀ اجتماعی حرفهای در جهان است که ۶۹۰میلیون کاربر دارد و از سال ۲۰۱۶ تا به امروز تعداد اعضای آن ۵۲% افزایش پیدا کرده است. پاندمی کرونا هم در این افزایش کاربر فعال لینکدین تأثیر زیادی داشته است؛ با شروع این پاندمی، بسیاری از افراد مجبور شدند که از خانه کار کنند، درنتیجه احتیاج به شبکۀ اجتماعیای داشتند که بهطور حرفهای تعاملات خود را در آن پیش ببرند.
در میان این ۶۹۰میلیون کاربر که شامل تمام کارکنان مشاغل مختلف میشوند، افرادی هستند که بازاریابان دیجیتال بهشدت اشتیاق دارند که با آنها همکاری کنند و این افراد کسانی نیستند جز اینفلونسرهای لینکدین. براساس آمار خود لینکدین، ۶۱میلیون از کاربران آن اینفلوئنسر هستند.
حالا بیایید یک قدم به عقب برگردیم. لینکدین حدود ۷۰۰میلیون نفر مخاطب و ۶۰میلیون نفر اینفلوئنسر دارد. از طرف دیگر، بهواسطۀ ذات این شبکۀ اجتماعی، مخاطبانش میدانند که با محیطی عمیق و راستگوتر از شبکههای اجتماعی دیگر سروکار دارند، پس به پستها و تبلیغات اینفلوئنسرهای این شبکه، متفاوتتر از شبکههای اجتماعی دیگر نگاه میکنند.
با این حساب، لینکدین فرصتی بیسابقه برای بازاریابان ایجاد میکند که اهداف بازاریابی خود را بهخصوص در بازاریابی B2B، بهواسطۀ اینفلوئنسرها دنبال کنند. درنهایت، بازاریابان دنبال ۲ چیز هستند: مخاطب و مخاطبی که خرید کند. اینفلوئنسرها در لینکدین این ۲ چیز را بهخوبی برای آنها فراهم میکنند؛ آنها سالهای زیادی را صرف پرورش شخصیت، تعامل با پیروان خود و معرفی خود بهعنوان منبع اطلاعات و الهام کردهاند.
مراحل اجرای کمپین B2B اینفلوئنسرمارکتینگ در لینکدین
با توجه به نکاتی که تا به اینجا گفتیم، شاید شما هم بهعنوان صاحب یا بازاریاب یک کسبوکار تمایل پیدا کرده باشید که یک کمپین B2B اینفلوئنسرمارکتینگ در لینکدین راهاندازی کنید. اینفلوئنسر B2B در لینکدین کسی است که در دستۀ کسبوکار شما فعالیت میکند و میتواند بر نظر افراد و سازمانهایی که محتوای او را در این پلتفرم دنبال میکنند، تأثیر بگذارد.
مراحل برگزاری کمپین اینفلوئنسری در لینکدین، کمابیش مثل برگزاری کمپینهای تبلیغاتی دیگر است؛ ولی برداشتن ۵ قدم به شما کمک میکند تا بهشکلی ساختاریافتهتر کمپین خود را برگزار کنید.
۱) اهداف و مخاطبان خود را مشخص کنید
قبل از اینکه کمپین اینفلوئنسری خود را شروع کنید، بسیار مهم است که اهداف و مخاطبان هدف خود را مشخص کنید. توجه کنید که هر کمپینی باید چند شاخص کلیدی عملکرد (KPI) داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که KPIهای درست و قابل اندازهگیریای را تنظیم کردهاید تا بعد از اجرای کمپین، راحتتر بازگشت یا عدم بازگشت سرمایۀ خود را اندازه بگیرید. برای واضحترشدن نوع عملکرد و اهداف و مخاطبان کمپین، این سؤالات را از خود بپرسید:
- در این کمپین به دنبال چه چیزی هستید؟ تولید سرنخ یا برندینگ؟
- مخاطب هدف و پرسونای ایدئال شما چه کسی است؟
- چرخۀ فروش ایدئال شما چیست؟
- بودجۀ بازاریابی و تبلیغات شما چقدر است؟
داشتن فهرست سؤالهایی مثل سؤالات بالا و جوابهای آنها ضروری است. بدون شناختن مخاطب و هدف مشخص برای کمپین، تمام بودجۀ بازاریابی خود را بدون ایجاد نتایج واقعی از دست خواهید داد.
۲) اینفلوئنسرهای مناسب را پیدا کنید
برای برگزاری کمپین، احتیاج به اینفلوئنسرهایی دارید که در حوزۀ فعالیت شما اسمورسم داشته باشند. این اینفلوئنسرها معمولاً میکرواینفلوئنسر هستند و بین یک تا ۱۰۰هزار فالوئر دارند. نرخ تعامل یا همان اینگیجمنت این دسته از اینفلوئنسرها معمولاً بالاتر از دیگر انواع اینفلوئنسرهاست. آنها بهطور مداوم و منظم تولید محتوا میکنند، با مخاطبان خود بهطور مستقیم در ارتباط هستند و مخاطبانشان به پیامهای آنها اعتماد دارند.
اگر بتوانید با این ایفلوئنسرها ارتباط برقرار کنید و از آنها برای کمپین تبلیغاتی خود استفاده کنید، شانس بالایی برای جذب فالوئر، تعامل و آگاهی بیشتر در اکانت لینکدین خود به دست میآورید. اما باید بدانید که برقراری ارتباط با این ایفلوئنسرها چندان هم راحت نیست، ولی با رعایت نکات زیر سریعتر به مقصودتان میرسید:
- فهرست اینفلوئنسرهای لینکدین: این فهرست توسط خود لینکدین ارائه میشود، اما آنچنان دقیق و کارآمد نیست (حداقل برای کشور ایران) و بیشتر جنبۀ بینالمللی دارد و هزینۀ این اینفلوئنسرها بسیار بالا است.
- جستوجوی دستی: یک روش بسیار مناسب ولی وقتگیر، جستوجوی دستی بین اینفلوئنسرهای موجود است. برای سرعتگرفتن، از فیلترهای گذاشتهشده در قسمت جستوجو برای پیداکردن اینفلوئنسر موردنظرتان کمک بگیرید؛ صفحۀ آنها بهطور کامل بررسی کنید و ببینید مخاطبان هدف شما جزو فالوئرهایشان هستند یا نه، و نرخ تعامل صفحهشان چقدر است.
- جستوجو بهواسطۀ گروه: این هم راهی آسان برای یافتن اینفلوئنسرهاست. به گروههای محبوب در لینکدین بپیوندید و تجزیهوتحلیل کنید که چه کسی محتوای مداوم تولید میکند و بیشترین تعامل را میگیرد.
هنگامی که این افراد را پیدا کردید، آنها را بهعنوان اینفلوئنسر خود در نظر بگیرید؛ زیرا اگر در گروهها بهخوبی مورد توجه قرار گیرند، احتمال زیادی وجود دارد که از پستهای شخصیشان هم همین توجه را دریافت کند.
- جستوجو بهوسیلۀ هشتگ: آخرین راه این است که هشتگهای مرتبط با کسبوکار خود را دنبال کنید و اطلاعات مربوط به اینفلوئنسرها را از آنها به دست آورید.
برای مثال، هشتگ Website Analytics را در لینکدین جستوجو کنید؛ مشاهده خواهید کرد که چند نفر همان هشتگ را دنبال میکنند. آن هشتگ را دنبال کنید. با این کار همۀ اینفلوئنسرهای B2B را که هشتگ یکسانی را در پست خود اضافه کردهاند، پیدا خواهید کرد.
۳) اینفلوئنسر را برای تبلیغ راضی کنید
بیایید با پیامی که معمولاً شبیه آن را در هر ماه چندین بار از لینکدین دریافت میکنیم، مثال بزنیم:
با سلام
من میخواهم شما را به شبکۀ حرفهای خود اضافه کنم تا در صورت امکان، با هم در حوزۀ کمپینهای تبلیغاتی همکاری کنیم. لطفاً در صورت تمایل به اینجانب پیام دهید.
با تشکر
اگر یک اینفلوئنسر باشید روی این پیام/ایمیل کلیک میکنید؟ خیر! به این دلیل که این یک پیام بهشدت کلیشهای، غیرحرفهای و نامشخص است. سعی کنید پیامی را که میخواهید به اینفلوئنسر بفرستید، شخصیسازی کنید و در آن نوع کسبوکار خود و هدف از همکاری را بهشکل واضح، مختصر و مفید توضیح دهید.
۴) کمپین را برگزار کنید
بعد از راضیکردن اینفلوئنسر، حالا نوبت این است که برای برگزاری کمپین، تاریخ تعیین کنید. با اینفلوئنسرتان گفتوگو کنید و درخصوص مناسبترین زمان برای برگزاری کمپین به توافق برسید. در این مرحله لازم است که دو طرف همکاری، تقویم شبکههای اجتماعی خود را بررسی کنند تا محتواهایشان تداخلی با کمپین نداشته باشد.
بعد از اتمام بررسیهای لازم، یک نفس عمیق بکشید، گروه پشتیبانی بخشهای مختلف سازمانتان را برای هر احتمالی آماده کنید و درنهایت کمپین خود را برگزار کنید.
۵) دستاوردها را اندازهگیری کنید
امیدواریم از کمپین خود نتیجۀ خوبی بگیرید؛ ولی خب هر احتمالی ممکن است. چه کمپین شما نتیجه داد و چه نه، از قضایا فاصله بگیرید و با زاویۀ دیدی متفاوت به نتیجۀ کمپین خود نگاه کنید. بررسی شاخصهای کلیدی عملکرد که در اول مسیر تعیین کردید، به شما کمک میکند دستاوردهایتان را واقعبینانهتر بررسی کنید.
در آخر:
اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، اینفلوئنسرمارکتینگ در لینکدین به نسبت بقیۀ شبکههای اجتماعی دستنخورهتر است. باید بدانید که این موضوع بههیچوجه بد به شمار نمیآید و بسیار شبیه روزهای اولیۀ صفحات فیسبوک، اینستاگرام و توییتر است.
درنهایت، اینفلوئنسرمارکتینگ در لینکدین هم مثل بقیۀ شبکههای اجتماعی، تا چند سال دیگر اشباع میشود و تأثیر اولیۀ خود را از دست میدهد؛ پس پیشنهاد میکنیم که برای بازاریابی دیجیتال برندتان از همینحالا به فکر استفاده از اینفلوئنسرمارکتینگ لینکدینی بیفتید، نه اینکه ۲-۳ سال بعد به عقب نگاه کنید و از این پشیمان شوید که چرا از این بازار بکر برای توسعۀ برندتان استفاده نکردهاید.