📧 چگونه در ۶ مرحله ایمیل هدفمند ارسال کنیم؟

با ایمیل هدفمند، نرخ تبدیل خود را تا 6 برابر افزایش خواهیم داد

تصور کنید به شما بگویند روشی داریم که در آن می‌توانید مستقیماً با مخاطب خود در ارتباط باشید، اجازه دارید سناریوهای مختلف گفت‌وگو با او را امتحان کنید و تا ۶ برابر نرخ تبدیل خود را افزایش دهید؛ آیا این فرصت را از روی هوا نمی‌قاپید؟

ایمیل هدفمند، ما را درست در چنین فضایی قرار می‌دهد. منظور از این نوع ایمیل چیست؟ آیا ارسال پیام به لیستی از آدرس ایمیل‌های‌ پزشکان، کاربران بازار یا دانشجویان، هدفمند محسوب می‌شود؟ این ایمیل‌ها‌ چه ویژگی‌‌هایی دارند که روی مخاطب اثر می‌گذارند؟ و چرا او را به‌سمت انجام فراخوان ‌به ‌اقدام دلخواه ما سوق می‌دهند؟

در این مطلب از وی‌پدیا از این شیوۀ بازاریابی و تبلیغات صحبت می‌کنیم و توضیح می‎دهیم که چگونه می‌توان ایمیل‌های هدفمند ارسال کرد و چه پارامترهایی را باید ملاک تولید محتوای آن‌ها قرار داد.

ایمیل هدفمند چیست؟

در ایمیل هدفمند، محتوا و پیام‌ شخصی‌سازی‌شده و سفارشی برای مخاطب ارسال می‌کنیم؛ به این ترتیب، برای او ارزشی خلق می‌کنیم و تجربۀ کاربری خوبی رقم می‌زنیم.

برخی تصور می‌کنند ارسال هدفمند ایمیل به این معناست که بانک‌های ایمیلی آماده خریداری کنند و تندوتند برای آن‌ها پیام بفرستند؛ در‌حالی‌که این‌طور نیست. برای رسیدن به بازدهی بیشتر و دریافت نتیجه از این بازاریابی ایمیلی باید روی مخاطبان و مشتریان خود متمرکز باشیم، آن‌‎ها را براساس سن، موقعیت جغرافیایی یا شغل دسته‌بندی کنیم و با توجه به دغدغه‌های خاص هر گروه به تولید و ارسال محتوا بپردازیم. اما، چرا باید این همه زحمت متحمل شد؟

چرا باید ارسال ایمیل را هدفمند انجام دهیم؟

ایمیل‌ هدفمند (با ویژگی‌هایی که دارد) مخاطب را وارد چرخه‌ای درگیرکننده می‌کند که درنهایت به رشد مجموعه ختم می‌شود. در این چرخه می‌بینیم که ایمیل هدفمند:

  • مرتبط است: یعنی نیازها و علایق فرد را پوشش می‌دهد و اطلاعاتی را در اختیار او قرار می‌دهد که خود، به دنبال آن بوده است.
  • جواب‌دهنده است: وقتی کاربر پیشنهادی مرتبط با دغدغه‌اش دریافت می‌کند، به آن و فراخوان ‌به ‌اقدامی که دارد، جواب می‌دهد.
  • درآمدزا است: هرچه جواب و واکنش بیشتری از مشتریان بگیریم، به فروش نهایی و تحقق هدف خود هم نزدیک‌تر می‌شویم؛ درنتیجه می‌توان انتظار داشت که درآمد مجموعه افزایش ‌یابد.
  • ارتباط مستمر ایجاد می‌کند: در دنیای بیرون، مشتری وارد فروشگاه می‌شود، خریدش را انجام می‌دهد و می‌رود. ممکن است فروشنده هرگز دوباره او را نبیند، اما در این روش ارتباط با مشتری حفظ می‌شود و او را از دست نمی‌دهیم.
  • وفاداری مشتری را افزایش می‌دهد: حال که با فرد در ارتباط هستیم، می‌توانیم کمپین‌های ایمیلی‌ مؤثری را برای حفظ این تعامل و افزایش وفاداری او طراحی و اجرا کنیم.

۶ مرحلۀ اساسی در تولید و ارسال ایمیل هدفمند

برای ارسال ایمیل هدفمند (به‌عنوان مثال با استفاده از میل‌چیمپ و میلرلایت) باید برنامه و استراتژی مناسبی را در پیش بگیریم. اگر مراحل زیر را پله‌پله طی کنیم، به چیزی که در نظر داریم دست پیدا خواهیم کرد:

  1. تا می‌توانیم داده جمع‌آ‌وری کنیم: وقتی هیچ آدرس ایمیلی در پایگاه داده‌های خود نداشته باشیم، نمی‌توانیم ایمیل هدفمندی هم ارسال کنیم. در اولین‌ قدم باید دیتابیس بازاریابی ایمیلی خود را بسازیم و آن را گسترش دهیم. برای شروع بهتر است به این فکر کنیم که چطور می‌توان مخاطب را به ارائۀ اطلاعاتش ترغیب کرد؟ پیشنهاد ارسال یک کتاب الکترونیکی، مقالۀ سفید یا اطلاع‌رسانی از حراج‌های سال، می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد.
  2. پرسونای مخاطب خود را تعریف کنیم: ویژگی‌های کلیدی و مهم مخاطبان خود را روی کاغذ بیاوریم. شناخت آن‌ها به ما در تولید محتوای مرتبط و مورد نیازشان کمک می‌کند.
  3. مخاطبان خود را دسته‌بندی کنیم: براساس ویژگی‌های مشترک مخاطبان، آن‌ها را گروه‌بندی کنیم تا بهتر بتوانیم تصمیم بگیریم که چگونه با هر یک ارتباط برقرار کنیم.
  4. محتوای هدفمند برای هر گروه ایجاد کنیم: حال، وقت هنرنمایی و استفاده از اطلاعاتی است که تاکنون از مشتری به دست آورده‌ایم. چه عنوانی او را جذب می‌کند؟ چه فراخوان ‌به ‌اقدامی باید در ایمیل قرار دهیم؟ چه لحن و ادبیاتی باید در متن استفاده کنیم؟ نکاتی که در دو مطلب طرز نوشتن ایمیل‌های قانع‌کننده و شخصی‌سازی‌شده آمده‌اند، راهنمای خوبی برای تدوین یک محتوای جذاب و تأثیرگذار به شمار می‌روند.
  5. جزئیات مهم کمپین را تست کنیم: قبل از ارسال ایمیل و اجرای کمپین، تست A/B انجام دهیم تا از درستی و مناسب‌بودن موضوع، محتوای ایمیل‌، CTA یا زمان‌بندی آن اطمینان حاصل کنیم.
  6. نتایج را ارزیابی و تجزیه‌وتحلیل کنیم: KPIهایی را که برای سنجش کمپین بازاریابی ایمیلی در نظر گرفته‌ایم، بررسی کنیم؛ نرخ بازشدن ایمیل، نرخ کلیک یا نرخ لغو اشتراک. با برآورد آن‌ها متوجه خواهیم شد که آیا نتایج کمپین با اهداف بازاریابی ما مطابقت داشته‌اند یا نه. با این کار، در ایمیل‌های بعدی خود هم بهتر عمل خواهیم کرد.

5 پارامتر مهم برای جمع‌آوری داده‌ها و دسته‌بندی آن‌ها۵ پارامتر مهم برای جمع‌آوری داده‌ها و دسته‌بندی آن‌ها

درستی اطلاعات دریافتی از مخاطب و دسته‌بندی آن‌ها‌، در موفقیت بازاریابی ایمیلی اهمیت زیادی دارد. در تقسیم‌بندی مشتریان، باید ویژگی‌های کلیدی و کاربردی کسب‌وکار را در نظر بگیریم و متناسب با آن‌ها، دیتا از مشتریان جمع‌آوری کنیم. این ویژگی‌ها مراحل بعدی کمپین یعنی نوع محتوا، فراخوان‌ به‌ اقدام، پروموشن یا شاخص‌های سنجش را هم تعیین می‌کنند. برخی از کسب‌وکارها از پارامترهای زیر به‌عنوان معیار تقسیم‌بندی و دریافت اطلاعات از کاربر استفاده می‌کنند:

۱) جنسیت

کسب‌وکارهایی که محصولات و خدماتی جداگانه برای خانم‌ها و آقایان دارند، هنگام دریافت دیتای مشتریان باید این نکته را هم در نظر بگیرند. آن‌ها می‌توانند برنامه‌های تبلیغاتی و بازاریابی اختصاصی برای هر گروه طراحی کنند.

نایک به‌وفور از این فاکتور در کمپین‌های خود استفاده می‌کند. برای مثال، او چندی‌ پیش، بانوان را هدف ایمیل قرار داد و نیم‌تنه‌های ورزشی جدید خود را به آن‌ها معرفی کرد.

۲) موقعیت جغرافیایی

شرکت‌ها و فروشگاه‌هایی که در شهرهای مختلف نمایندگی دارند ممکن است تصمیم بگیرند پروموشنی را در یکی از آن‌ها اجرا کنند. در این شرایط، هنگام دریافت اطلاعات از فرد، باید شهر یا محل زندگی او را هم جویا شد.

مجموعۀ هتل‌های زنجیره‌ای اس (Ace Hotels)، از مشتریان و مخاطبان خود مکان‌های ترجیحی و مورد علاقه‌شان را می‌پرسد. سپس، جشن‌ها و رویدادهایی را که در آن منطقۀ مشخص‌شده در پیش است، به آن‌ها اطلاع‌رسانی می‌کند.

۳) علایق و سرگرمی مشتریان

با آگاهی از سرگرمی‌ها و موضوعات مورد علاقۀ کاربران می‌توان محتواهای درگیرکننده برای آن‌ها ایجاد کرد. متمم همیشه در پایان هر درس از خوانندگان خود می‌پرسد که آیا این موضوع در حوزۀ علاقه‌مندی‌های آن‌ها قرار داشته است یا نه. این کار باعث می‌شود تا از هر مخاطب و ترجیحات مطالعاتی او آگاه شود و براساس آن درس‌های بعدی را به او پیشنهاد دهد.

۴) اقدامات مشتریان

اغلب کسب‌وکارها فرایندهای ایمیلی خود را طبق این پارامتر تعریف می‌کنند. آن‌ها چک می‌کنند که مشتریان در حال انجام چه اقدامی در سایت بوده‌اند: ثبت‌نام خود را نیمه‌کاره رها کرده‌اند، اطلاعاتشان ناقص درج شده است، محصولی را به سبد خرید خود اضافه کرده‌اند یا فاکتوری برای پرداخت دارند.

سپس، در هر مرحله ایمیل مرتبطی برای مخاطب می‌فرستند و او را در تکمیل آن اقدام خود راهنمایی و تشویق می‌کنند.

۵) رفتار مشتریان

این پارامتر هم برای شرکت‌ها و برندها بسیار حیاتی است. آن‌ها رفتار و حرکت مشتریان را در هنگام تعامل با سیات و بازدید از صفحات مختلف آن رصد می‌کنند. با این کار، علاقه‌مندی‌ها و دغدغه‌های آن‌ها را متوجه می‌شوند و می‌توانند در ایمیل ارسالی خود، محتوای مناسبی را پیش رویشان قرار دهند.

امیدواریم این مطلب به به شما کمک کرده باشد تا درک بهتری از ایمیل هدفمند، نحوۀ ارسال آن و فاکتورهای مهم تقسیم‌بندی آدرس‌های الکترونیکی کاربران داشته باشید. خوشحال می‌شویم اگر تجربه‌های خود را با ما و دیگر خوانندگان در میان بگذارید.

منابع

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.