ما با دانستن نام خیابانها، نشانی مکانها را مییابیم یا با دانستن نام افراد، به آنها دسترسی پیدا میکنیم؛ اسکیما همین اطلاعات را به موتورهای جستوجو میدهد. کدهای اسکیما خیابانها و کوچهپسکوچههای سایتمان را بهنحوی سامان میدهد که هم موتورهای جستوجو و هم کاربران بهراحتی در آن بچرخند و به پاسخ سؤالاتشان دست یابند.
در این مقاله بهطور مفصل به تشریح نشانهگذاری اسکیما (Schema Markup)، انواع و مزیتهای آن پرداختیم.
اسکیما (Schema Markup) چیست؟
نشانهگذاری اسکیما (Schema Markup) یا همان اسکیما، زبان موتورهای جستوجو به حساب میآید و درواقع کدی است که برای ارائۀ واضحتر اطلاعات به موتورهای جستوجو بهمنظور درک محتوای شما استفاده میشود. از طرفی، اسکیما اطلاعات مهمتر و غنیتر را برای دسترسی راحتتر کاربران، در نتایج موتورهای جستوجو ارائه میدهد.
مزایای اسکیما
- اسکیما به موتورهای جستوجو کمک میکند محتوای سایت را بهتر و راحتتر درک کند.
- اطلاعات مهم را یکجا در زیرعنوان صفحه ردیف میکند؛ بنابراین میتواند به حضور آنلاین کسبوکارها رونق زیادی ببخشد.
- نرخ کلیک را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
- رتبۀ سایت را در موتورهای جستوجو بالا میبرد.
- سایت را برای جستوجوهای صوتی بهینه میکند.
- دنبالکنندههای رسانههای اجتماعی سایتها و کسبوکارها را افزایش میدهد.
- نرخ نمایش آهنگها و ویدئوهای موجود در سایتها را افزایش میدهد.
- تأیید اجتماعی (Social Proof) را در موتورهای جستوجو به نمایش میگذارد.
- یک پیشنمایشی از محتوای سایتها ارائه میدهد.
چرا اسکیما برای سئو (SEO) مهم است؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، نشانهگذاری اسکیما به موتورهای جستوجو کمک میکند که بهصورت خیلی دقیقی متوجه محتوای سایت شما شوند. در اصل، اسکیما دادههای ساختارنیافته را به دادههای ساختاریافته تبدیل میکند. افزودن اسکیما به موتورهای جستوجو کمک میکند که در سایت شما بهتر و راحتتر بخزند و بنابراین رتبۀ سایت شما را بالا ببرند.
استفاده از اسکیما با کمک کدهای آن، به موتورهای جستوجو کمک میکند جواب پرسشهای خود اعم از چه کسی، چه چیزی، چه زمانی، کجا و چگونه را دریافت کنند. از طرفی، استفاده از نشانهگذاری اسکیما بر بعضی معیارهای تأثیرگذار بر سئو، تأثیر مثبت میگذارد. برای مثال، برخی اسکیماها دارای دعوت به اقدامهایی مانند تماس بگیرید یا رزرو کنید هستند، که اسکیما با نمایشدادن آنها در نتایج جستوجو، نرخ کلیک آنها افزایش میدهد.
نکتۀ قابل ذکر دیگر، تأثیر استفاده از اسکیما در بهبود تجربۀ کاربری است. کاربران بهراحتی میتوانند به سؤالات متداول و رتبهبندی کسبوکار دسترسی پیدا کنند، یا اطلاعات کلیدی سازمان را بهسرعت به دست بیاورند.
۶ نوع اسکیمای مهم برای کسبوکارهای کوچک
در ادامه به ۶ مورد از اسکیماهایی میپردازیم که هر کسبوکاری، از کوچک به بزرگ، باید در سایت خود بیفزاید.
۱) Organization schema markup (نشانهگذاری اسکیمای سازمانی)
این اسکیما، اطلاعات ضروری و مهم کسبوکار شما را در یک کادر نمایش میدهد، که در سمت راست نام آن برند، در نتایج جستوجو مشاهده میشود. افزودن این نوع نشانهگذاری اسکیما، برای هر کسبوکاری چندین مزیت دارد:
- افزایش آگاهی از برند: چون این نوع اسکیما اطلاعات کلیدی از یک کسبوکار مانند نام، لوگو، موقعیت مکانی و خدمات آن را یکجا ردیف میکند، آگاهی از برند را افزایش میدهد.
- افزایش دنبالکنندگان رسانههای اجتماعی: چنانچه لینک رسانههای اجتماعی یک کسبوکار، در سایت افزوده شود، ازجمله اطلاعاتی خواهد بود که در این نوع اسکیما نمایش داده میشود و بدین ترتیب دنبالکنندگان آنها و تعامل با رسانههای اجتماعی برند افزایش مییابد.
۲) Local business Schema markup (نشانهگذاری اسکیمای کسبوکار محلی)
زمانی که یک کاربر در حال جستوجوی یک کسبوکار محلی است، گوگل بر این اساس، مشاغل را در بالاترین جایگاه نتایج، رتبهبندی میکند. سازمان شما نیز میتواند در پیشنهادات گوگل ظاهر شود، به شرطی که از Local business Schema در سایت خود استفاده کنید.
نشانهگذاری اسکیما به گوگل کمک میکند اطلاعات کلیدی کسبوکار شما مانند ساعات کار، آدرس، شمارهتلفن و نظرات کاربران را نمایش دهد. همچنین، در این اسکیما میتوانید اقدامی مانند رزرو یک قرار ملاقات را بیفزایید و نرخ کلیک آن را افزایش دهید.
۳) Breadcrumbs Schema markup
این اسکیما به موتورهای جستجو کمک میکند تا بدانند صفحات سایت چگونه به یکدیگر مرتبط میشوند. اگر محتوای زیادی در سایت خود دارید، استفاده این اسکیما از ضروریات است.
از طرفی، Breadcrumbs Schema markup به کاربران کمک میکند که متوجه شوند محتوای سایت شما چگونه سازماندهی شده است و آنها را تشویق میکند تا در صفحات بیشتری از سایت شما حرکت کنند.
۴) Sitelink Schema markup
با استفاده از این اسکیما، به کاربران گزینههای بیشتری داده و صفحات مهم خود را به چشمشان میآورید. از طرفی Sitelink Schema markup به گوگل کمک میکند تا سایت شما را بهتر شناخته و بهخوبی در آن بچرخد.
۵) Product Schema markup (نشانهگذاری اسکیمای محصول)
با استفاده از نشانهگذاری اسکیمای محصول، خریداران بهخوبی از اطلاعات محصولات شما آگاهی پیدا میکنند. کسبوکارهای فروشگاهی مزایای چشمگیری از افزودن این اسکیما کسب میکنند.
اسکیمای محصول، اطلاعات کلیدی کالاها مانند قیمت، امتیاز کاربران و تخفیفهای ویژه را در بالاترین جایگاه نتایج جستوجو به کاربران نمایش میدهد تا مشتریان بالقوه در سایتهای مختلف به دنبال آنها نگردند و بهسرعت به شما و کالاهایتان دسترسی پیدا کنند. این اسکیما همچنین شما را بهخوبی از دیگر رقبایتان متمایز میکند و درصد فروش را بالا میبرد.
۶) Review Schema markup (نشانهگذاری اسکیما بررسی)
نشانهگذاری اسکیمای بررسی، احتمالاً از کدهایی است که استفاده از آن در هر صنعتی ضروری است؛ زیرا بررسیها و نظرات خریداران به مهرۀ کلیدی تصمیمگیری دیگر کاربران تبدیل شده است.
طبق تحقیقات، بیش از ۹۰٪ از مشتریان، قبل از خرید یا استفاده از خدمات یک کسبوکار، به نظرات خریداران سابق توجه میکنند؛ بنابراین اگر مشتریان راضی و نظراتی عالی از آنها دارید، دلیلی برای نمایشندادن آنها وجود ندارد. Review Schema این نظرات را با ستاره نمایش میدهد.
چطور از اسکیما در سایت استفاده کنیم؟
برای استفاده از کدهای اسکیما در سایت خود، راههای مختلفی وجود دارد. شما میتوانید کدهای اختصاصی بنویسید یا از ابزارهای رایگان مانند نشانهگذاری میکرودیتا، JSON-LD، گوگل تگ منیجر (GTM) و گوگل وبمستر تولز استفاده کنید. حتی میتوانید بهراحتی با نصب افزونههای رایگانی مانندSchema Pro ،WP Schema Pro و All In One Schema Rich Snippets کار نشانهگذاری اسکیما را به آنان محول کنید.
مخلص کلام
استفاده از کدهای اسکیما در سایتتان، مانند یک بازی دوسر برد است و هیچ بازندهای ندارد. به واسطه shema موتورهای جستوجو و کاربران بهراحتی در سایت شما میچرخند و نتیجۀ این گشتوگذار برای شما بهشدت رضایتبخش خواهد بود و تاثیر اسکیما در سئو نیز مثبت خواهد بود.