همانطور که میدانید، آپارات یک سرویس اشتراکگذاری ویدئو در ایران است که از سال ۱۳۸۹ بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و بعد از فیلترینگ یوتیوب، بهسرعت به یکی از پلتفرمهای محبوب بین کاربران تبدیل شد. اکنون بیش از ۱۲ سال از ظهور سرویس اشتراکگذاری آپارات میگذرد و کسبوکارهای کوچک و بزرگی را میبینیم که با اتکا به گزینههای تبلیغاتیای که این پلتفرم در اختیارشان قرار میدهد، خدمت و محصول خود را بهصورت هدفمند به مخاطبان موردنظرشان معرفی کرده و نمایش میدهند.
در این مطلب از ویپدیا به معرفی اجمالی پلتفرم آپارات و قرارگیری آن در دستۀ تبلیغات برونگرا میپردازیم و در انتها ابعادی را که نیاز است برای تبلیغات در آپارات بدانید، مشخص میکنیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

این روزها همه نیاز به دیدهشدن دارند، کسبوکار شما بیشتر!
با ظهور بازاریابی دیجیتال در کشور، یک دهۀ گذشته را میتوان عصر رقابت کسبوکارها بر سر دستیابی به برترین جایگاه تبلیغاتی و از همه مهمتر حفظ آن دانست. مادامیکه دانش جدید جای خود را میان اهل فن و پیروان مکتب مارکتینگ باز میکرد، پلتفرمهایی مانند یوتیوب و آپارات نیز درصدد آن برآمدند تا از این بستر رایگان و پرکاربر خود بهگونهای استفاده کنند که به پل ارتباطیای بین مخاطب و کسبوکار تبدیل شود.
درواقع، تمهیدات و پیشبینیهای انجامشدۀ مسئولان مربوطه، نوید یک تغییر و تحول بزرگ را در حوزۀ تبلیغات، خصوصاً تبلیغات آنلاین میداد؛ بهراستی چرا کسبوکارها فرصتی برای ارز اندام میان سیلی از مخاطبانی که روزانه در معرض محتواهای بصری جذاب قرار میگیرند، پیدا نکنند؟ درست است که احترام به حقوق کاربران پلتفرمهایی مانند آپارات از اولویت بسیار بالایی برخوردار است، اما با اتکا به دانش بازاریابی دیجیتال میتوان با حفظ حقوق کاربران، تبلیغ محصولات یا خدماتی را که در درازمدت میتواند پاسخگوی نیاز مخاطب باشد نیز منتشر کرد.
بنابراین، با گذر ماهها و سالها و پدیدآمدن انواع و اقسام مختلف تبلیغات آنلاین مانند تبلیغات کلیکی، تبلیغات نیتیو، تبلیغات ویدئویی و تبلیغات بنری، شاهد ورود این دسته از تبلیغات در یوتیوب و آپارات بودیم. ناگفته نماند که شکلگیری انواع فرمتهای تبلیغاتی که پیشتر به آنها اشاره شد، مدیون استقبال بسیار بالای کاربران فعال در این پلتفرمها و همچنین افزایش تعداد سرنخهای بهوجودآمده بهواسطۀ طراحی نقشۀ سفر مشتری توسط کسبوکارها بوده است. اگر شما هم میخواهید با موبایلتان محتوای ویدئویی حرفهای و باکیفیت تولید کنید، مطلب آموزش فیلمبرداری حرفهای با موبایل + ۱۰ تکنیک کلیدی را بخوانید.
درون یا برون، گرایش خود را انتخاب کنید
تا این لحظه مختصری دربارۀ تولد سرویس بهاشتراکگذاری آپارات و تأثیر آن بر دیجیتال مارکتینگ گفتیم. اما اجازه دهید ساعت برنارد را برداریم و با فعالکردن دکمۀ مخصوص آن، کمی به عقب برگردیم، به زمانی که تکنیکهای بازاریابی به دو دستۀ کلی تقسیمبندی شدند که به احتمال قوی با آنها آشنا هستید:
- بازاریابی درونگرا
- بازاریابی برونگرا
بازاریابی برونگرا به شیوهای گفته میشود که در آن یک کسبوکار خود را به هر دری میزند تا در اقیانوس پرتلاطمی که مملو از ماهی (مخاطب) است، صیدی برای خود ترتیب دهد. هرچند این روش عمدتاً هزینهبر تصور میشود، اما راهحلِ شناختهشده و قابل اتکایی برای شکار مخاطب و تبدیل آن به سرنخ به حساب میآید.
برای آشنایی بیشتر با روش بازاریابی برونگرا این مطلب را بخوانید: بازاریابی برونگرا چیست؟ + اینفوگرافیک.
اما بازاریابی درونگرا در نقطۀ مقابل بازاریابی برونگرا قرار دارد. بهطور خلاصه، در این روش بازاریابی، کسبوکار بخشی از اقیانوس را که ماهیهای (مخاطبان) آن را بیشتر میپسندد انتخاب میکند و با استفاده از تکنیکهای (طعمهها) جذاب، آنها را بهسمت خود فرا میخواند تا با پای خود بهسمت طعمه یا همان محصول و خدمت مدنظر بیایند.
برای آشنایی بیشتر با این روش، پیشنهاد میکنیم این مطلب را بخوانید: بازاریابی درونگرا چیست؟ + اینفوگرافیک.
ازآنجاییکه سرویس اشتراکگذاری ویدئوی آپارات از تکنیک بازاریابی برونگرا برای دستیابی به مخاطبان بهره میبرد، بنابراین در طراحی کمپینهای تبلیغاتی خود حتماً مرحلهای برای آگاهی از برند در نظر بگیرید. تبلیغات در آپارات، آن هم برای آشنایی مخاطب با محصول و خدمت شما، بیشتر از چیزی که تصور میکنید نتیجهبخش است.
حالا وقت نمایش است!
قطعبهیقین، بهعنوان مدیر مارکتینگ یا بازاریاب دیجیتال یک برند در نظر دارید تا با اتکا به یک داستانسرایی قوی و هیجانانگیز و با صرف هزینهای معقول، مخاطبان زیادی را که با نام تجاری شما آشنا نیستند به مشتری تبدیل کنید؛ اما این پایان ماجرا نیست! حالا که مخاطبان مرحلۀ آگاهی از برندتان را پشتسر گذاشتهاند و عدهای از آنها نیز دست به خرید زدهاند، وظیفۀ مهمی برعهده دارید: حفظ مشتریان به بهترین شکل ممکن.
در این لحظه احتمالاً این سؤال برایتان بهوجود میآید که «تمام این حرفها درست، چگونه میتوانم این مراحل را یکبهیک از طریق تبلیغات، اجرایی کنم؟». سؤال بجایی است و پاسخ به آن تنها در یک کلمه خلاصه میشود: آپارات. سرویس اشتراکگذاری ویدئوی آپارات با بیش از ۶۱میلیون کاربر فعال، فرمتهای متنوع محتوایی را در اختیارتان قرار میدهد که با اتکا به آنها میتوانید شاهد افزایش نرخ تبدیل و نرخ فروش محصول (خدمت) خود باشید. در ادامۀ مطلب قصد داریم به معرفی ابعاد و فرمتهای تبلیغات در آپارات بپردازیم. همچنان با ما همراه باشید.
کدام اندازه برای کدام تبلیغ؟ مسئله این است
پیش از آنکه فرمان اجرای تبلیغات در آپارات را به دست بگیرید، لازم است ابتدا نگاهی به دستورالعمل استفاده از امکانات این پلتفرم جذاب بیندازید. در آپارات ۳ دستهبندی مختلف برای طراحی و اجرای تبلیغات مرتبط با برندتان وجود دارد که بهترتیب عبارتاند از:
- ویدئویی آپارات
- بنرها
- لوگو
در ادامه اطلاعات مربوط به ابعاد، حالت، حداکثر حجم، کیفیت و فرمت هریک را در اختیارتان قرار میدهیم.
- اندازۀ ویدئو در آپارات: برای بارگذاری ویدئوهای تبلیغاتی خود در آپارات باید توجه داشته باشید که فرمت آن MP4 باشد. حداقل زمان ویدئوی موردنظرتان باید ۶ ثانیه باشد و حدنصابی برای حداکثر آن وجود ندارد. همچنین، خروجی ویدئو باید در ابعاد ۱۰۸۰×۱۹۲۰ و با کیفیت فول اچدی (Full HD) باشد.
- اندازۀ بنرها در آپارات: فرمت بنرهایی که قصد انتشارشان در آپارات را دارید، میتواند بهصورت jpg و gif باشد. ابعاد بنرها ۲۰۰×۳۴۰ و ۹۰×۷۲۸ است و حجم آنها نباید از ۲۰۰kb بیشتر شود.
- اندازۀ لوگو در آپارات: فرمت لوگوی برندتان باید بهصورت png (با بکگراند) یا jpg و ابعاد آن ۸۰×۸۰ یا ۷۵×۷۵ باشد. گفتنی است که حداکثر حجم فایل شما نباید از ۱۰۰kb تجاوز کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میکنیم مطلب ۱۲ متن تبلیغاتی برای جذب مشتری؛ خلاقانه و تاثیرگذار از بلاگ صباویژن را ازدست ندهید.
اگر سؤالی داشتید در خدمتیم
در این مطلب تلاش کردیم تا بهطور خلاصه، اطلاعات مختصری دربارۀ آپارات و ابعاد و فرمتهای تبلیغات در این سرویس اشتراک ویدئوی آنلاین در اختیارتان قرار دهیم. درصورتیکه سؤالی دربارۀ اندازۀ تبلیغات در آپارات، اعم از ویدئویی، بنری و… داشتید، فراموش نکنید که حتماً برایمان کامنت بگذارید تا به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنیم.