بهترین برنامه‌های ادیت فیلم

ویرایش ویدئو به‌‌سادگی هرچه تمام

بخش مهمی از تولید محتوای ویدئویی، جدا از نحوۀ خلق، به نحوۀ ویرایش آن برمی‌گردد. جایی که شما تمام محتوای خام ویدئویی را در دست دارید و قرار است از آن یک ویدئویی چنددقیقه‌ای استخراج کنید. شاید یکی از دلایلی که خیلی‌ها سراغ تولید این نوع از محتوای بصری نمی‌روند همین موضوع ویرایش یا ادیت ویدئو باشد که آن را کاری سخت و بسیار تخصصی می‌دانند.

اگرچه کار تدوین به‌عنوان یک شغل تخصصی نیازمند تجربه و دانش کافی است، اما هرکسی می‌تواند با ابزارهای مختلفی که وجود دارد ویدئوها را فارغ از اینکه یک تبلیغ ویدئویی هستند یا پستی برای شبکه‌های اجتماعی ویرایش کند و این موضوعی است که در این مطلب از وی‌پدیا قرار است آن را بررسی کنیم. ۵ ابزار ویرایش ویدئو که شما را از برون‌سپاری پروژه‌هایتان بی‌نیاز می‌کند.

درصورتی که فرصت خواندین این مطلب را ندارید؛ پیشنهاد میکنیم این فایل صوتی از بلاگ صباویژن را گوش دهید.

۱) ادوبی پریمر پرو (Adobe Premier Pro)

  • ۷ روز استفادۀ رایگان
  • ۹۹ دلار ماهانه برای لایسنس تجاری به ازای هر کاربر

وقتی حرف از نرم‌افزارهای خلاقانه می‌شود، همیشه پای ادوبی در میان است؛ از فتوشاپ و افترافکت گرفته تا همین پریمر پرو که یک ابزار ویرایش ویدئوی بسیار قدرتمند است. یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های نرم‌افزارهای مختلف ادوبی، داشتن Creative Cloude است که شما به‌وسیلۀ آن می‌توانید به تمامی محصولات ادوبی که خریده‌اید دسترسی پیدا کنید.

البته با توجه به اینکه ما در ایران زندگی می‌کنیم، احتمالاً توانایی خرید یک حساب کاربری ۳۶دلاری (۱.۸۰۰.۰۰۰تومان در زمان نگارش این مطلب!) را نداریم و شما کافی است که نام ادوبی پریمر را گوگل کنید و از سایت‌هایی که آن را با کرک ارائه می‌کنند، دانلودش کنید.

۵ مزیت ادوبی پریمر

  1. داشتن دسترسی به کریتیو کلود که شامل فونت‌ها، فضای ذخیره‌سازی و… است.
  2. داشتن دسترسی به بقیۀ ابزارهای ادوبی.
  3. جزء ابزارهای استاندارد در این صنعت: ادوبی پریمر به‌عنوان پرتنظیمات‌ترین و کامل‌ترین ابزار ویرایش ویدئو شناخته می‌شود.
  4. عملکرد عالی: به‌خوبی بهینه‌سازی شده و عملکردی روان دارد.
  5. کاربرپسندبودن آن روی جریان کاری نرم‌افزار تأثیر می‌گذارد.

معایب ادوبی پریمر

  • لایسنس گران‌قیمت؛ آن هم به ازای هر کاربر.
  • پرداخت هزینه به‌طور ماهانه.
  • استفاده از تمام ویژگی‌های پریمر ممکن است به استفاده از کلاس‌های آموزشی نیاز داشته باشد.
  • مخزن چندرسانه‌ای خوبی ندارد، به‌خصوص مخزن اصوات‌.
  • ممکن است برای انجام برخی کارها و استفاده از بعضی افکت‌های پریمر به نرم‌افزارهای دیگر ادوبی نیاز پیدا کنید که خود این موضوع یعنی به خرید لایسنس آن‌ها نیز نیاز خواهید داشت.

۲) داوینچی ریزالو (DaVinci Resolve)

  • دارای نسخۀ رایگان بدون واترمارک
  • خرید لایسنس یکبارۀ ۲۹۵دلاری برای دو دستگاه

این ابزار ویرایش ویدئو برای بسیاری از افراد در لبۀ تنفر و عشق قرار دارد. بعضی‌ها آن را عالی می‌دانند و به آن قسم می‌خورند و بعضی دیگر توصیۀ اکید دارند که از آن استفاده نکنید. سایتی که این ابزار را ارائه می‌کند، حالتی شبیه به فیلم‌های هالیوودی دارد و خود نرم‌افزار نیز تقریباً همۀ امکانات مورد نیاز برای ویرایش یک فیلم را دارد.

این ابزار هدف اصلی خودش را تصحیح رنگ (Color Correction) گذاشته است و بسیاری از افراد فقط به همین دلیل از آن استفاده می‌کنند و برای باقی ویرایش‌هایی که می‌خواهند انجام دهند، سراغ ابزارهای دیگر می‌روند.

۵ مزیت DaVinci Resolve

  1. درجه‌بندی استثنایی رنگ.
  2. رابط کاربری قابل درک که شامل یک پنجرۀ مدیریت پروژۀ مفید است.
  3. از نسخۀ رایگان آن چون واترمارک ندارد، می‌توان برای مقاصد تجاری استفاده کرد.
  4. پرداخت یک بار هزینه برای استفادۀ همیشگی.
  5. در نسخۀ پولی، شما به کتابخانه‌ای بزرگ از افکت‌ها و صوت‌ها دسترسی خواهید داشت.

معایب DaVinci Resolve

  • هنگام استفاده از این ابزار ویرایش ویدئو تمام حجم منابع کامیپوتر شما شامل قدرت پردازش CPU و رم اشغال می‌شود.
  • در عین قدرتمند‌بودن، استفاده از تب Fusion در این ابزار بسیار سخت و نیازمند آموزش است. این موضوع ایجاد ساختارهای انیمیشنی و دارای افکت را سخت می‌کند.
  • UI نرم‌افزار اجازۀ شخصی‌سازی زیادی به شما نمی‌دهد.
  • قابلیت اتصال و ارتباط با پلاگین‌های نرم‌افزارهای دیگر را ندارد.

۳) اپن‌شات (OpenShot)

  • رایگان بدون واترمارک

اپن‌شات در بین این ۵ ابزار ویرایش ویدئو بسیار منحصربه‌فرد است؛ چون کاملاً متن‌باز است و به همین منظور در این لیست قرار گرفته است! اگرچه زرق‌و‌برق ابزارهای دیگر را ندارد، اما وقتی نوبت به شخصی‌سازی، پلاگین، مستندات استفاده از آن و پشتیبانی می‌رسد، حرف اول را بین دیگر ابزارهای متن‌باز می‌زند.

اپن‌شات اگرچه رایگان و متن‌باز است، اما باید توجه داشته باشید که به پشتیبانی و دسترسی به به‌روزرسانی‌های مختلف نیاز دارد و بدون آپدیت شاید به باگ‌های عملکردی مختلفی بربخورید. با اینکه پشتیبانی رسمی‌ای برای این ابزار وجود ندارد، اما به خاطر متن‌بازبودن آن، جامعه‌ای برایش ایجاد شده که توسط افراد متخصص اداره می‌شود و آنجا هر سؤالی که دارید احتمالاً جوابش را پیدا می‌کنید.

۴ مزیت اپن‌شات

  1. متن‎‌باز و کاملاً رایگان، بدون واترمارک و نداشتن ویژگی‌های غیرقابل ‌دسترس.
  2. به خاطر متن‌بازبودن، با دستگاه‌ها و فرمت‌های مختلف سازگار است.
  3. کاربرپسندبودن برای انجام کارهای ویرایشی ساده.
  4. بیشتر ویژگی‌هایی که یک ویرایشگر ویدئو نیاز دارد، برای کاربران تازه‌کار در این ابزار وجود دارد.

معایب اپن‌شات

  • می‌تواند دچار ناپایداری و مشکلات عملکردی شود.
  • همۀ ویژگی‌هایش ممکن است هم‌زمان آپدیت نشوند و این موضوع ممکن است عملکرد آن را تحت‌تأثیر قرار دهد.
  • عملکرد محدود پیرامون افکت‌ها و انیمیشن‌ها.
  • به کتابخانه‌ها دسترسی ندارید و افکت‌های از پیش‌ساخته‌شده هم در آن بسیار محدود هستند.

۴) سایبرلینک پاوردایرکتر (Cyberlink PowerDirector)

  • دارای نسخۀ رایگان همراه با واترمارک
  • چند نوع لایسنس دارد: پرداخت یکبارۀ ۹۹.۹۹ دلاری یا سالیانه ۶۹.۹۹ دلار

این ابزار ویرایش ویدئو به‌طور اختصاصی برای کاربران عادی طراحی و به بازار عرضه شده است. سایبرلینک تلاش کرده که ابزارهای قدرتمند و پیشرفتۀ ویرایش ویدئو را در اختیار مبتدیان قرار دهد و این موضوع منحصربه‌فردی محسوب می‌شود. سایبرلینک این نرم‌افزارش را این‌گونه توصیف می‌کند: بدون نیاز به داشتن تجربه!

box

آپارات


به صورت کاملا هدفمند تبلیغ کنید!
کلیک کنید

این نرم‌افزار دارای انواع و اقسام ابزارهای drag-and-drop مانند قالب‌های انیمیشنی، عناوین، استیکرها، مخازن صوتی و بصری است. همچنین، تمام تنظیمات مورد نیاز برای تصحیح رنگ، کنترل سرعت و ویرایش صوت را نیز دارد.

۵ مزیت Cyberlink PowerDirector

  1. ابزاری مناسب مبتدیان که دارای قالب‌های پیش‌فرض با ویژگی‌های پیشرفته است.
  2. دارای کتابخانه‌ای غنی از اصوات، افکت‌ها و… .
  3. جریان کاری نرم‌افزار روی راحت‌شدن یادگیری و استفاده از آن متمرکز است و به شما اجازه می‌دهد تا هر جا که می‌خواهید، شخصی‌سازی کنید.
  4. کتابخانه‌های بزرگ این ابزار، آن را برای استفادۀ کاربران متوسط و کسب‌وکارها مناسب می‌کند.
  5. دارای فضای ذخیره‌سازی ابری.

معایب Cyberlink PowerDirector

  • نسبت به سایر ابزارهای معرفی‌شده در این لیست دارای هستۀ فناوری ضعیف‌تری است.
  • برخلاف سایر ابزارها، نسخۀ رایگان آن روی فایل نهایی، یک واترمارک ایجاد می‌کند.
  • لایسنس‌های زیاد آن ممکن است باعث سردرگمی کاربران شود.
  • می‌توانید آن را در چندین دستگاه نصب کنید، اما در آن واحد (به ازای هر لایسنس) فقط از یکی می‌توانید استفاده کنید.

۵) وگاس پرو (VEGAS Pro)

  • دارای نسخۀ رایگان ۳۰روزه همراه با واترمارک
  • لایسنس دائمی ۳۹۹دلاری یا ماهانه ۱۹.۹۹ دلار برای پکیج کامل یا ۱۲.۹۹ دلار برای پکیج کوچک‌تر

این ابزار ویرایش ویدئو یکی از ابزارهایی است که برای تدوین و ادیت فیلم‌های بلندی که نامزد جایزۀ اسکار می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازجمله ویژگی‌های قدرتمند این ابزار می‌توان به داشتن تنظیمات رنگ، نورپردازی و شفافیت، موشن ترکینگ (ردیابی حرکت) و همچنین ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند افزایش رزولوشن اشاره کرد.

مانند ادوبی پریم و داوینچی ریزالو، این ابزار نیز جزو رهبران نرم‌افزارهای صنعت ویرایش ویدئو محسوب می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های این نرم‌افزار، قابلیت پخش زنده (Livestreaming) است که در آن می‌توانید از چندین دوربین و میکروفون و… استفاده کنید و تنظیماتشان را انجام دهید. از این قابلیت می‌توان برای برگزاری وبینارها، کنفرانس‌ها و دیگر اشکال پخش زنده استفاده کرد.

از سوی دیگر، باید به این موضوع اشاره کرد که این ابزار ویرایش ویدئو بسیار شبیه به ادوبی پریم است. اگر طرف‌دار ابزارهای ادوبی نیستید ولی به رابط کاربری و شکل و شمایل ادوبی علاقه دارید، این ابزار گزینۀ مناسبی برای شما خواهد بود. در مقایسه با اپن‌شات و پریمر پرو، رابط کاربری وگاس پرو تمیزتر و واضح‌تر است و به همین دلیل اگر با رابط کاربری دیگر ابزارهای ویرایش ویدئو مشکل دارید، این ابزار را یک بار امتحان کنید.

در‌عین‌حال اما وگاس پرو دارای یک‌سری اصطلاحات فنی مخصوص به خودش است که راهنمایی خاصی هم از طریق رابط کاربری‌اش پیرامون نحوۀ استفاده از آن نکرده است. همچنین، باید به این موضوع اشاره کرد این ابزار ویرایش ویدئو برای مبتدیانی که هیچ‌چیز از ویرایش ویدئو نمی‌دانند مناسب نیست، اما با دیدن آموزش‌های مورد نیاز شاید بتوانند از آن استفاده کنند.

جمع‌بندی

درنهایت باید به این موضوع توجه داشته باشید که در این مطلب توضیح زیادی دربارۀ لایسنس‌های این ابزارها داده نشد. چون اولاً هزینۀ بسیار سرسام‌آوری دارند و دوماً معضل پرداخت به دلار نیز وجود دارد که برای ما ایرانی‌ها عملاً ممکن نیست. در‌عین‌حال اما هر ۵ ابزار ویرایش ویدئویی که در این مطلب به آن اشاره کردیم، در سایت‌های ایرانی با کرک یا پچ قابل دانلود هستند و شما به خرید لایسنس نیازی نخواهید داشت.

اگرچه با کرک‌کردن نرم‌افزار ممکن است برخی دسترسی‌های آن مانند دسترسی به اینترنت قطع شود و به این شکل شاید نتوانید از کتابخانه‌های آن‌ها استفاده کنید؛ چون به‌محض اتصال نرم‌افزار به اینترنت، تقلبی‌بودن لایسنس شما شناسایی می‌شود و دیگر نمی‌توانید از آن استفاده کنید.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.