گاهی در میانۀ کمپین تبلیغاتی خود در اینستاگرام، متوجه میشوید که شرایط بهخوبی پیش نمیرود و باید به روشی دیگر عمل میکردید. اگر بودجه و زمان باقیمانده به شما اجازه دهد، میتوانید تغییرات لازم را اعمال کنید و مسیر اجرا را تغییر دهید. اما اگر در این دو مورد شانس با شما یار نباشد چطور؟ در اینصورت دیگر نمیتوانید تبلیغ را از سر بگیرید و با کمپینی روبهرو هستید که علیرغم وقت و هزینۀ صرفشده، نتیجهای درپی نداشته است.
بنابراین بهتر است قبل از شروع کار، با انواع تبلیغات در اینستاگرام آشنا شوید و آگاهانه روش مناسب معرفی کسبوکار و محصول خود را انتخاب کنید. در این بلاگپست از صباویژن تصمیم داریم انواع تبلیغات در این پلتفرم را با هم نام ببریم و بررسی کنیم.
انواع تبلیغات در اینستاگرام که قبل از تبلیغ باید بدانید
انواع تبلیغات در اینستاگرام را میتوان هم از نظر نوع محتوا و هم شیوۀ اجرا بهطور جداگانه بررسی کرد. روشهایی که در ادامه بررسی میکنیم، هردو زمینه را پوشش میدهند و به شما کمک میکنند در طراحی کمپین خود سبکهای بهصرفه و مناسبی در پیش بگیرید.
انواع تبلیغات در اینستاگرام از نظر محتوا
چه محتوایی برای استفاده در تبلیغ خود در نظر گرفتهاید؟ هر محتوا نقش خاص خود را در نحوۀ اجرا، میزان دیدهشدن و هزینههای شما بازی میکند. بنابراین مسیر کلی کمپین خود را با انتخاب هرکدام از شیوههای زیر تعیین کنید:
۱) تبلیغات بنری
در تبلیغات بنری از یک عکس یا تصویر از محصول یا برند برای نشر در استوری و پست استفاده میشود. برخی شرکتها در همۀ پیجها از یک بنر ثابت استفاده میکنند و ممکن است این کار برای برخی برندها جواب بدهد. اما از شما میپرسم، دیجیساعت با یک بنر ثابت موفقتر عمل میکند یا اگر با دو بنر متفاوت و با تأکید بر ویژگیهای متفاوت در پیجهای بانوان و آقایان ظاهر شود؟ دستهبندی مخاطبان و صفحاتی را که قصد دارید نشر محتوا در آنها صورت بگیرد بررسی کنید و اگر لازم است، حتماً از چند بنر متفاوت استفاده کنید.
۲) تبلیغات ویدئویی
اگر معرفی محصول یا خدماتی که دارید در قالب یک بنر نمیگنجد، میتوانید از یک ویدئو استفاده کنید. منظور از ویدئو ساخت یک فیلم حرفهای کوتاه نیست، گاهی میتوان با در کنار هم قرار دادن تصاویر و بنرهای مختلف از محصولات و ویژگیها، یک محتوای قابل توجه ساخت.
زمان ویدئو نیز در اینستاگرام اهمیت زیادی دارد؛ چون نحوۀ نشر آن و درنتیجه هزینۀ اجرای کمپین شما را تعیین میکند:
- ویدئوهای ۱۵ثانیهای: در هر استوری میتوان از یک ویدئوی ۱۵ثانیهای استفاده کرد. درصورتیکه ویدئوی شما طولانیتر باشد، چندین استوری را به خود اختصاص میدهد و مسلماً به افزایش هزینۀ تبلیغ شما منجر خواهد شد.
- ویدئوهای یکدقیقهای: پست اینستاگرام، برای معرفی و تبلیغ به شما یک دقیقه فرصت میدهد. حتماً از حداکثر زمان خود برای تبلیغ محصول، خدمات و برند استفاده کنید.
- ویدئوهای طولانیتر از یک دقیقه: ویدئوهای طولانیتر از یکدقیقه را میتوان بهصورت IGTV در پستها آپلود کرد. البته برخی ادمینها نیز ترجیح میدهند ویدئو را به چند بخش تقسیم کرده و در قالب یک پست ورقهای آن را آپلود کنند.
در هنگام استفاده از ویدئوهای طولانی باید در نظر داشته باشید که امکان تگکردن پیج شما وجود نخواهد داشت. ادمین فقط میتواند در کپشن شما را منشن کند. از طرفی باید از خود بپرسید: «آیا محتوای من آنقدر جذاب هست که مخاطب تا انتها آن را مشاهده کند؟» باید ببینید در ازای هزینۀ بالاتر این نوع ویدئو، چه چیزی درنهایت دریافت خواهید کرد و بعد تصمیمگیری کنید.
۳) برگزاری مسابقات اینستاگرامی
گاهی لازم است بهجای استفاده از یک بنر یا ویدئوی ساده از معرفی محصول و خدمات خود، از یک مسابقه استفاده کنید. مسابقات اینستاگرامی اغلب با هدف افزایش فالوئر و اینگیجمنت کاربران ترتیب داده میشوند. این مسابقات را میتوان به مدلهای زیر برگزار کرد:
- فالوکردن پیج کسبوکار در اینستاگرام؛
- لایککردن پست؛
- کامنتگذاشتن؛
- منشنکردن دوستان در کامنتها.
در مسابقات اینستاگرامی، شفافبودن قوانین و جوایز، قابل انجام بودن آن و صداقت اهمیت زیادی دارد. فقط به مسابقۀ زیر نگاه کنید: به نظر شما چند نفر از کاربران تمام این مراحل را انجام میدهند؟ از طرفی میدانیم نمیتوان به آمار کسانی که پست را ذخیره میکنند دسترسی داشت. فکر میکنید این قانون چه تأثیری در اعتماد کاربران آگاه خواهد گذاشت؟
۴) برگزاری چالشهای اینستاگرامی برای تولید محتوای UGC
منظور از چالش، رویدادها و مسابقاتی هستند که در آنها کاربران ترغیب میشوند برای کسبوکار شما محتوایی را در پیجهای خود منتشر کنند. اصولاً این نوع کمپینها با یک هشتگ یا جملۀ خاص در ذهن مردم شکل میگیرند و درنهایت هریک از شرکتکنندگان را به مُبلّغ شما تبدیل میکنند.
برای مثال، شرکت علیبابا در یک چالش اینستاگرامی از کاربران میخواهد برای شرکت در قرعهکشی، نتایج شخصیتشناسی خود را با هشتگ #بسیارسفرآید در صفحات خود منتشر کنند. کافی است همین الان در اینستاگرام این هشتگ را جستوجو کنید و تخمینی از تعداد شرکتکنندگان آن داشته باشید. اگر این رویدادها بهدرستی برنامهریزی شوند، نتایج خوبی در برندینگ کسبوکار شما به دنبال خواهند داشت.
۵) تبلیغات استوری همراه با لینک
در کنار تمامی محتواهایی که تاکنون ذکر شد باید به یک نکتۀ مهم دقت کنید: میخواهید مخاطب را به چه سمتی هدایت کنید؟ ترجیح میدهید وقتی مخاطب تبلیغ شما را دید، برای بررسی بیشتر به پیج شما مراجعه کند یا میخواهید او را به سایت خود ارجاع دهید؟
در مورد اول، ادمینها پیج شما را در استوری یا پست تگ کرده یا در کپشن منشن میکنند. در صورت نیاز به استفاده از لینک، تنها میتوانید محتوای تبلیغ خود را در قالب استوری و در صفحات با بیش از ۱۰کا فالوئر منتشر کنید؛ اما به آمار و دیتای دقیقتری از کمپین خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال، تعداد کلیک یا ترافیک ورود به صفحۀ لندینگ یا سایت شما مشخص میشود. مقایسۀ این رقم با میزان ایمپرشن محتوا و تعداد ثبتنام یا خرید انجامشده، تحلیلهای جالبی از مراحل مختلف کمپین در اختیارتان قرار میدهد.
انواع تبلیغات در اینستاگرام از نظر اجرا
همانطور که گفته شد، نحوۀ اجرا و نشر محتوا نیز به روشهای مختلف امکانپذیر است. بودجه، زمان و هدفی که برای کمپین تعیین شده است، در انتخاب روش یا روشهای تبلیغ لحاظ کنید:
۱) تبلیغات در صفحات پربازدید اینستاگرام
صفحات با اینگیجمنت بالا را میتوانید شناسایی کرده و محتوای تبلیغ خود را از طریق آنها منتشر کنید. ابزارهایی مثل Phlanx و Triberr در شناخت پیجهای مناسب به شما کمک میکنند.
۲) همکاری با اینفلوئنسرها
اینفلوئنسرها به روشهای مختلف میتوانند برای انجام تبلیغ با کسبوکار شما همکاری کنند. آپلود بنر و ویدئوی شما در پیجشان یکی از این روشها به حساب میآید. اما شیوههای زیر نیز در معرفی خدمات و محصولات، اثرگذار عمل میکنند:
- سلفویدئو: همۀ ما با سلفویدئو که روشی رایج در بین اینفلوئنسرهاست، آشنا هستیم. متن سناریوی این سلفویدئو را خود شما در اختیار آنها قرار میدهید. البته پیشنهاد میشود اگر اینفلوئنسر انتخابی کاردرست است، فقط نکات و ویژگیهای مهم محصول به او اعلام شود. اجازه بدهید با زبان و ادبیات خودشان شما را به فالوئرها معرفی کنند.
- حضور در محل: میتوان از اینفلوئنسرها خواست در محل فروشگاه یا شرکت حضور پیدا کنند و در آنجا به معرفی شما بپردازند. کلینیکهای زیبایی و فروشگاهها اغلب از این شیوه استفاده میکنند. با این کار فرصتی فراهم خواهد شد که بخش بزرگتر و ملموستری از خدمات و محصولات خود را به کاربران معرفی کنید.
- سفیر برند: بله، درست است؛ سفیر برند همیشه در مقیاسهای بزرگ و در بین کمپانیهای برجسته دیده میشود. اما در اینستاگرام هم هر کسبوکاری میتواند با تعدادی اینفلوئنسر مذاکره کند که در یک حوزۀ خاص، تنها و تنها معرف ایشان باشند.
اگر درزمینۀ زیبایی فعالیت دارید، احتمالاً خیلی زودتر از دیگران با مسئلۀ عدم پذیرش تبلیغ خود توسط اینفلوئنسرها مواجه خواهید شد؛ چون آنها طبق قراردادی که با برخی برندها و کلینیکها دارند نمیتوانند مبلغ شما باشند.
این نوع تبلیغات اغلب بهصورت طبیعی و در قالب مسائل روزمرۀ خود اینفلوئنسر صورت میگیرند. بنابراین، از حالت تبلیغ مستقیم خارج میشوند و تأثیرگذاری بیشتری درپی خواهند داشت. البته لازم است ابتدا اینفلوئنسر مناسب کسبوکار خود را پیدا کنید و سپس درمورد تعداد دفعات معرفی، محتوا و بازۀ همکاری به توافق محکمی برسید.
- آنباکسینگ: میتوانید محصول خود را برای اینفلوئنسرها بفرستید و از ایشان بخواهید در قالب آنباکسینگ محصول را معرفی کنند. به این ترتیب، آنها طی یک ویدئو، بستۀ محصول را باز میکنند و تمام اجزا یا ویژگیهای آن را به کاربران توضیح میدهند. درنهایت نیز مخاطبان را به صفحۀ خرید یا پیج شما هدایت میکنند. این شیوه در محصولات دیجیتال و زیبایی بهوفور استفاده میشود و در کاربر اعتماد ایجاد میکند.
اجازه بدهید همینجا این مسئلۀ بسیار مهم را مطرح کنیم که کموبیش در قالب توضیحات نیز به آن اشاره شد. اینفلوئنسرها میتوانند همان محتوایی را که شما در اختیارشان قرار میدهید، بیکموکاست و عیناً منتشر کنند. اما این کار ممکن است باعث شود نتیجهای مناسب دریافت نکنید. چون هر اینفلوئنسر زبان و ادبیات خاص خود را هنگام صحبت با فالوئرها دارد و لازم است در تبلیغ نیز همان سبک و سیاق خود را در پیش بگیرد.
البته امروزه اغلب اینفلوئنسرها و حتی پیجهای خاصی مثل رادیوقرمز، عنیمیشن و… نیز به این مهم رسیدهاند و به همین دلیل به تولید محتوا توسط خودشان اصرار دارند. در این مواقع، برای تصمیمگیری ابتدا دلایل آنها را بشنوید؛ چون قطعاً به نکات خوبی خواهید رسید که برای بهینهسازی یا ادامۀ کمپینهای تبلیغاتی به کارتان میآید.
۳) تبلیغات اسپانسری اینستاگرام
تبلیغات اسپانسری اینستاگرام در ایران به دلیل تحریم، عدم دقت در هدفگیری مخاطب و هزینۀ بالا، بهصرفه و کاربردی نیست. اما برای هدفقراردادن کاربران خارج از ایران یک انتخاب عالی محسوب میشود.
در این روش، از بنر و ویدئو برای محتوای تبلیغ استفاده میشود. اینستاگرام به شما اجازه میدهد همراه با محتوای تبلیغ خود، چه در پست و چه در استوری از کلیدهای کالتواکشن و لینک استفاده کنید. به این ترتیب، دست شما برای ترغیب مستقیم کاربر به خرید، رزرو، دانلود، تماس، نصب و… بازتر خواهد بود. اما تبلیغات در اینستاگرام به همینجا ختم نمیشود؛ روشهای زیر از انواع تبلیغاتی هستند که میتوانید کمپین خود را بر آن اساس بسازید:
- Explorer ads: در حالت عادی محتواهای مربوط به تبلیغات اسپانسری در بین پستها و استوریهایی که فرد در حال نگاهکردن و اسکرول آنهاست دیده میشود. اما میتوانید در این روش تعیین کنید که تبلیغات تنها در بخش اکسپلور نمایش داده شوند. اینستاگرام محتوای بخش اکسپلور هر فرد را براساس علایق او و محتواهایی که در روزهای قبل مشاهده کرده است تنظیم میکند. بنابراین احتمال دریافت نتیجه در این بخش بیشتر خواهد بود.
- IGTV ads: این روش، عملکردی مانند تبلیغات در ویدئوهای یوتیوب دارد. وقتی کاربر در حال تماشای ویدئویی در IGTV است، محتوای تبلیغ شما در میان آن به او نشان داده میشود. البته در نظر داشته باشید که امکان ردکردن (skip) آن نیز برای کاربر وجود دارد.
- Shopping ads: در این تبلیغات Shopping نیازی به استفاده از لینک و هدایت کاربر به صفحهای دیگر نیست. شما میتوانید کاتالوگی از مشخصات و توضیحات محصول تنظیم کنید؛ کاربر با کلیک روی آن، در همان اینستاگرام اطلاعات را میبیند و در صورت تمایل نسبت به خرید اقدام میکند.
- Reels ads: در تبلیغات ریلز، میتوانید ویدئویی با حداکثر زمان ۳۰ ثانیه برای تبلیغ خود در نظر بگیرید. سپس تنظیم کنید که در بین محتواهای ریلز به کاربران نمایش داده شود. در ریلزها نیز میتوانید از کلیدهای کالتواکشن موردنظر خود برای هدایت کاربر استفاده کنید.
۴) اینستاگرام کولب (Instagram collab)
اینستاگرام کولب (Instagram collab)، یکی دیگر از فیچرهایی است که هنوز در ایران در دسترس نیست. البته این ویژگی بهعنوان یکی از انواع تبلیغات در اینستاگرام تعریف نشده و قرار است فقط در خدمت سازندگان و تولیدکنندگان محتوا باشد. اما یک قابلیت کاربردی برای شناختهشدن و دیدهشدن شرکتهای حوزۀ طراحی یا معماری، گرافیستها، دیزاینرهای فشن و… خواهد بود.
اگر شرکت شما در این زمینهها فعالیت دارد، میتوانید از مشتریان خود بخواهید با این ویژگی شما را بهعنوان همکار به مخاطبان معرفی کنند. با این کار پروفایل پیج شرکت در بخش بالای پست نمایش داده میشود و کاربر با کلیک روی آن مستقیماً وارد صفحۀ شما خواهد شد.
حال که با انواع تبلیغات در اینستاگرام آشنا شدید، کدام روش یا ترکیبی از روشها را برای کمپین تبلیغاتی خود مناسب میبینید؟ خوشحال میشویم اگر تجربهای در این زمینه دارید با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
ممنون عالی بود