بهبود سئو در یوتیوب

10 قدم برای بهبود سئوی یوتیوب

صادقانه به این سؤال جواب دهید: اگر بگوییم کل محتوای این بلاگ را می‌توانید به شکل ویدئو هم ببینید، ترجیحتان کدام است؟ خواندن این متن یا دیدن ویدئو؟ احتمالاً دومی! این ذات ویدئوهاست؛ آن‌ها نسبت به محتواهای دیگر جذاب‌تر هستند. یوتیوب هم به‌عنوان بزرگ‌ترین پلتفرم پخش ویدئو، این را خوب می‌داند. اما چه‌کار کنیم که از این پلتفرم بهترین نتیجۀ ممکن را بگیریم؟ شاید یکی از راه‌ها توجه به سئو در یوتیوب باشد.

در این مطلب قصد داریم به شما توضیح دهیم که چگونه با رعایت سئو در یوتیوب، تعامل بیشتری برای کانالتان به دست آورید؛ پس عجالتاً به‌جای دیدن ویدئو، این مطلب صباویژن را بخوانید تا به کانال یوتیوب خود کمک بزرگی کنید.

سئوی یوتیوب چیست؟

بیایید عبارت سئوی یوتیوب را بخش‌به‌بخش باز کنیم. سئو یعنی بهینه‌سازی موتورهای جست‌و‌جو؛ حالا وقتی صحبت از سئوی یوتیوب می‌کنیم، یعنی هر برنامه‌ریزی و فعالیتی که باعث می‌شود ویدئوی ما در یوتیوب رتبۀ بهتری بگیرد.

کلمات کلیدی، نوع دسته‌بندی، میزان بازدید، زمانی که کاربر در صفحه می‌گذراند و… همگی نقش مهمی در بهبود سئوی سایت‌های مختلف دارند. برای یوتیوب هم به‌عنوان نوعی شبکۀ اجتماعی و موتور جست‌وجوی پیشرفته، عواملی که گفتیم اهمیت دارد و هرچقدر کاربر زمان بیشتری را در یک کانال یوتیوبی بگذراند، آن کانال رتبۀ بهتری پیدا می‌کند.

چطور سئوی بهتری در یوتیوب داشته باشیم؟

با برداشتن ۱۰ قدم زیر به ویدئویی که دارید کمک می‌کنید تا سئوی بهتری داشته باشد.

۱) کلمات کلیدی خود را هوشمندانه انتخاب کنید

اولین قدم برای بهبود سئو در یوتیوب انتخاب درست کلمات کلیدی در قسمت‌های مختلف ویدئو مثل متادیسکریپشن، تگ، هشتگ، عنوان و… است. رقابت بر سر صفحۀ‌ نتایج جست‌وجو هر روز سخت‌تر می‌شود؛ رقبای جدید، محصولات جدید، خدمات جدید و… همه برای کسب رتبۀ برتر می‌جنگند. بنابراین، برای اینکه در این رقابت رتبۀ خوبی بگیرید باید کلمۀ کلیدی مناسبی را برای ویدئوی خود انتخاب کنید.

پیشنهاد می‌کنیم که حتماً درمورد کلمات کلیدی تحقیق کنید و بی‌‌گدار به آب نزنید. برای گرفتن نتیجۀ بهتر از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید؛ ازجمله:

  • سمراش
  • ماز
  • Wordstream
  • Googlr keyword planner
  • پیشنهادهای جست‌وجوی گوگل و…

گاهی‌اوقات رقابت بر سر یک کلمۀ کلیدی آن‌چنان زیاد است که ممکن است هرچقدر هم تلاش کنید نتوانید رتبۀ خوبی به دست آورید. در این حالت بهتر است از کلمات کلیدی طولانی یا همان Long-tail Keyword استفاده کنید.

به‌هیچ‌وجه فراموش نکنید که هوش مصنوعی یوتیوب کل ویدئوی شما را بررسی می‌کند و ممکن است تشخیص ‌دهد که در این ویدئو، چه به‌واسطۀ صدا و چه به‌واسطۀ تصویر، از کلمات کلیدی استفاده کرده‌اید یا خیر؛ پس سعی کنید در سناریوی ویدیوئی که می‌نویسید این نکته را در نظر بگیرید.

۲) از کلمات کلیدی در عنوان خود استفاده کنید

در ادامۀ قدم اول باید بدانید که درک نیاز و قصد مخاطب یکی از قدم‌های مهم برای بهبود سئو در یوتیوب است. ما می‌دانیم که گرفتن اطلاعات، دیدن تبلیغات، سرگرم‌شدن و تجارت بیشترین دلایل جست‌جوی افراد در یوتیوب هستند. بنابراین، تطبیق کلمۀ کلیدی در عنوان ویدئوی شما با آن چیزی که مخاطبتان در جست‌وجوی آن است، به داشتن رتبۀ بهتر کانال یوتیوبی که دارید کمک زیادی می‌کند.

استفاده از کلمات کلیدی در قسمت‌های مختلف ویدئو، به‌خصوص در عنوان، چیزی نیست که بخواهید در حین ساخت به آن فکر کنید. شما اول باید ببینید که ویدئویی که قرار است بسازید دقیقاً راجع به چه چیزی صحبت می‌کند، چه هدفی دارد و چه پرسونایی قرار است آن را مشاهده کند.

box

صباویژن


دریافت مشاورۀ رایگان در زمینۀ تبلیغات ویدئویی
کلیک کنید

خودتان را جای همان پرسونا بگذارید و ببینید با چه عبارتی ممکن بود محتوایی را که شما ساختید جست‌وجو کند. سپس از همان عبارت در عنوان استفاده کنید.

۳) کلمۀ کلیدی را در نام فایل ویدئوی خود قرار دهید

بازهم اهمیت استفاده از کلمات کلیدی، ولی این بار در نام فایل ویدئوی آپلودشده! این واقعیت را بپذیرید که کلمات کلیدی در بهبود سئو در یوتیوب، تا لحظۀ آخر شما را تنها نمی‌گذارند. اگر نام فایلی که آپلود می‌کنید کلمۀ کلیدی هدف را در خود داشته باشد، ویدئوی شما شانس بسیار بیشتری برای رتبه‌بندی، دیده‌شدن و میزان جست‌وجوی بیشتر دارد.

دقت کنید که هنگام آپلود یک ویدئوی جدید می‌توانید نام فایل را ببینید. YouTube از این امکان برای اطمینان از مرتبط‌بودن محتوای ویدئو استفاده می‌کند؛ بنابراین قبل از آپلودکردن مطمئن شوید که نام فایل شما با محتوا تطابق دارد.

۴) دیسکریپشن ویدئوی خود را بهتر کنید

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای بهترشدن سئو در یوتیوب، اطمینان از داشتن توضیحات یا همان دیسکریپشن قوی و بهینه است. هرگاه که می‌خواهید ویدئویی را آپلود کنید، یوتیوب تمام ابعاد آن را با هوش مصنوعی فوق‌العاده‌ای که دارد بررسی می‌کند؛ بنابراین مهم است که در همان بار اول تا بیشترین حد ممکن اصول مربوط به سئو را رعایت کنید.

یوتیوب توصیه می‌کند که مهم‌ترین کلمات کلیدی خود را در دو جملۀ اول دیسکریپشن خود قرار دهید.

اصولاً دیسکریپشن شما نباید بیشتر از ۲۰۰ کلمه باشد؛ درنتیجه تمام نکات غیرضروری را که به کاربر کمکی نمی‌کند حذف کنید. به‌طور کلی:

  • با دیسکریپشن یک دید کلی از ویدئوی خود به کاربر ارائه دهید.
  • مهم‌ترین کلمات کلیدی را در ابتدای توضیحات خود وارد کنید.
  • کیوردهایی (۱ یا ۲ کیورد) را انتخاب کنید که هم در عنوان و هم و در دیسکریپشن قابل استفاده باشند و شما را به چشم بیننده بیاورند.
  • کلمات نامرتبط را از دیسکریپشن خود حذف کنید؛ زیرا تعداد مشاهدۀ کمتری می‌گیرید و ممکن است برخلاف خط‌ومشی قوانین یوتیوب عمل کنید.

۵) از هشتگ‌ها برای هدایت نتایج جست‌وجو استفاده کنید

در سراسر شبکه‌های اجتماعی از هشتگ برای کمک به کاربران و یافتن محتوای مرتبط با نیاز و سؤال آن‌ها استفاده می‌شود؛ یوتیوب هم از این قائده مستثنا نیست. شما می‌توانید در یوتیوب هشتگ‌ها را به ‌عنوان و دیسکریپشن ویدئوی خود اضافه کنید تا به مخاطبانتان کمک کنید که هنگام جست‌وجوی یک هشتگ خاص، ویدئوی شما را پیدا کنند.

هنگامی که یک هشتگ به دیسکریپشن یا همان ویدئوی خود اضافه می‌کنید، آن هشتگ بالای عنوان ویدئو نشان داده می‌شود و به هایپرلینک تبدیل می‌شود؛ اما اگر هشتگ را فقط در عنوان ویدئو استفاده کنید این اتفاق نمی‌افتد.

۶) دسته‌بندی (Category) ویدئوی خود را مشخص کنید

کاربرانی که به دنبال یک ویدئوی خاص با گزینۀ Advanced search هستند، می‌توانند ویدئوی موردنظرشان را از بین دسته‌های انتخابی‌ای که یوتیوب در اختیار آن‌ها گذاشته است پیدا کنند. با این حساب، برای بهبود سئو در یوتیوب بهتر است قبل از آپلود ویدئو دسته‌بندی آن را انتخاب کنید تا شانس بیشتری برای یافته‌شدن توسط کاربر داشته باشید.

یوتیوب گزینه‌های دسته‌بندی مختلفی برای انتخاب دارد؛ مثل فیلم و انیمیشن، موزیک، حیوانات، بازی، سفر، کمدی، سرگرمی، اخبار، آموزش و… . بنابراین، با خیال راحت می‌توانید دسته‌بندی موردنظر خود را از بین تمام چیزهایی که گفتیم انتخاب کنید.

۷) کاور اصولی و جذاب استفاده کنید

کاور ویدئو در هر پلتفرمی یکی از مهم‌ترین دلایل جذب کاربر است. در یوتیوب به کاورهای ویدئو Thumbnails یا تصاویر بند‌انگشتی می‌گویند. بسیاری از افراد اهمیتی برای این کاور قائل نمی‌شوند و با دست‌های خودشان کاری می‌کنند که کاربران یوتیوب ویدئوی آن‌ها را نبینند؛ ولی شما برای بهبود سئو در یوتیوب، اشتباه آن‌ها را تکرار نکنید.

برای کاور ویدئوی خود وقت بگذارید و سعی کنید آن را مختص به خودتان بسازید و سبکی مشخص داشته باشید. در این کاور به‌طور خلاصه به مخاطب نشان دهید که ویدئو قرار است چه فایده‌ای برای کاربر داشته باشد. در صورت امکان از سوژۀ انسانی در کاور استفاده کنید، به‌خصوص اگر ویدئوهایی مربوط به آموزش می‌سازید. شاید بهتر باشد سری به ویدئوهای یوتیوبرهای معروف اینستاگرام بزنید تا از آن‌ها برای طراحی کاور ایده بگیرید.

۸) از زیرنویس استفاده کنید

زیرنویس‌ها در یوتیوب، اغلب برای ۲ منظور به کار می‌روند:

  1. اگر شخصی با زبان ویدئویی که ساخته شده بیگانه باشد، داشتن یک زیرنویس به یک زبان بین‌المللی مثل انگلیسی به او کمک می‌کند که محتوای ویدئو را بهتر متوجه شود.
  2. اگر شخصی ناشنوا باشد، با دیدن زیرنویس، محتوای ویدئو را به‌خوبی درک می‌کند.

علاوه‌بر‌این، داشتن زیرنویس به ویدئوی شما کمک می‌کند که در موتور جست‌وجوی گوگل، درست مثل یک بلاگ، راحت شناخته شوید و مخاطبان بین‌المللی‌تر و درنهایت درآمد بیشتری از یوتیوب به دست آورید. مثل تنظیمات دیگر برای زیرنویس ویدئو، یوتیوب هم امکان انتخاب زبان و آپلود فایل متنیِ زیرنویس را که فرمت SRT دارد، می‌دهد.

۹) پلی‌لیست درست کنید

هر کاربری که شروع به دیدن ویدئو‌های یک کانال می‌کند انتظار دارد که آن ویدئوها در دسته‌بندی‌های منظمی قرار بگیرند که لازم نباشد برای پیداکردن ویدئوی موردنظر خود در کانال وقت زیادی بگذارد. با یک مثال، بیشتر توضیح می‌دهیم.

تصور کنید شما یک کانال پیلاتس را در یوتیوب دنبال می‌کنید و به دنبال تمرین‌های دست هستید. ترجیح می‌دهید تمام ویدئوهای مربوط به تمرین دست را در پلی‌لیست کانال و جلوی چشمتان ببینید، یا اینکه یک ویدئو از تمرینات پا، یک ویدئو از تمرینات گردن و یک ویدئو از تمرینات دست؟ احتمالاً انتخاب شما اولین گزینه است.

درواقع داشتن پلی لیست به نظم بیشتر کمک می‌کند؛ هم به کاربر و هم به شخصی که کانال دارد. یادتان باشد که رعایت همین جزئیات است که بهبود سئو در یوتیوب را برای شما تضمین می‌کند.

۱۰) با End screen تمام کنید

احتمالاً برای شما هم پیش آمده است که در چند ثانیۀ آخر ویدئویی که در یوتیوب می‌دیدید، فیلم‌های دیگر کانال و دکمۀ عضویت کانال برایتان به‌صورت کوچک و در گوشه‌های کادر ویدئوی اصلی به نمایش درآید. به این نحوۀ نمایش، End screen می‌گویند.

 اند اسکرین‌ها به‌نوعی نقش فراخوان به اقدام را برای ویدئوها بازی می‌کنند. در این فراخوان به اقدام شما با نشان‌دادن چند ثانیه از ویدئوهای کانالتان کاربر را کنجکاو می‌کنید که زمان بیشتری در کانال شما بگذراند.

در آخر

بیاید چک‌لیستی همیشگی داشته باشیم؛ هرگاه قرار بود ویدئویی را در یوتیوب آپلود کنید باید:

  • با تحقیق جامع، کلمات کلیدی خود را انتخاب کنید؛
  • کلمات کلیدی را در عنوان ویدئو قرار دهید؛
  • کلمات کلیدی را در نام فایل ویدئویی قرار دهید؛
  • دیسکریپشن کوتاه، مفید و جذاب بنویسید؛
  • از هشتگ‌ها استفاده کنید؛
  • پلی‌لیست داشته باشید؛
  • کاور جذاب داشته باشید؛
  • دسته‌بندی مربوط به محتوایتان را انتخاب کنید؛
  • زیرنویس تهیه کنید؛
  • با استفاده از End screen فراخوان به اقدام داشته باشید.

درنهایت اینکه هنگام چیدن استراتژی محتوای یوتیوب، داشتن محتوای همیشه‌سبز را از یاد نبرید؛ زیرا باعث می‌شود کاربران زیادی به‌سمت کانال شما هدایت شوند.

۴.۳/۵ | (۶ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.