تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی با ۶ گام

فایل صوتی بلاگ

 

آیا به محتواهایی که در طول روز به آن‌ها جذب می‌شوید فکر کرده‌اید؟ این محتواها جزو کدام دسته قرار می‌گیرند؟ اگر خوب دقت کنید می‌بینید که بیشتر محتواهایی که برای افراد جذاب هستند در حوزۀ سرگرمی یا آموزشی قرار می‌گیرند و به‌شکل ویدئو انتشار پیدا کرده‌اند، پس تعجبی ندارد که کسب‌وکارها در تولید محتوا به این ۲ حوزه اهمیت بیشتری بدهند. در این مطلب از وی‌پدیا قرار است روی تأثیر حوزۀ دوم بر کسب‌وکار تمرکز کنیم و توضیح دهیم که تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی چطور به کمک کسب‌وکارها می‌آید. همراهمان باشید.

چرا تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی به کسب‌وکار ما کمک می‌کند؟

مزایای تولید ویدئوی خلاقانه، در موارد زیر خلاصه می‌شود:

۱) ایدئال برای هر جغرافیا

اکنون بیش از هر زمان دیگری مخاطبان هدف شما ممکن است در مکان‌های مختلف جهان قرار داشته باشند. اگر کشورتان تحریم نباشد می‌توانید از هرجای دنیا خرید کنید، با هرجای دنیا همکاری کنید یا از هرجای دنیا آموزش ببینید. به همین دلیل است که در پلتفرم‌هایی مثل یوتیوب، افراد با هر رنگ و زبانی ویدئوی آموزشی تهیه می‌کنند و مخاطبان زیادی از این ویدئوها استفاده می‌کنند.

از طرف دیگر، هزینۀ جابه‌جایی برای بیشتر افراد زیاد شده است؛ مثلاً برای بیشتر قشرهای جامعه صرفۀ اقتصادی ندارد که برای آموزش‌دیدن، هزینۀ رفت‌و‌آمد بپردازند و مثلاً هفته‌ای ۲ بار از اسنپ یا تپسی استفاده کنند. گاهی‌اوقات هم برای کسب‌وکارها پیش می‌آید که بخواهند نیروی کار جدید را از راه دور آموزش دهند و هزینه‌های خود را کمتر کنند.

همۀ دلایلی که گفتیم باعث می‌شود به‌جای آموزش حضوری، از تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی کمک بگیریم و مخاطبان بیشتری به‌سمت خود جذب کنیم.

۲) قابل استفاده در هر زمان

 مشکل اکثر افرادی که در این دوره و زمانه‌ زندگی می‌کنند مدیریت زمان است.

شما باید بتوانید تمام کارها را با هم پیش ببرید. درحالی‌که رانندگی می‌کنید به پادکست آموزشی مورد علاقه‌تان گوش دهید، در‌حالی‌که به فرزندتان دیکته می‌گویید، فایل پاورپوینت ارائۀ طرح کسب‌وکارتان را آماده کنید یا در‌حالی‌که قصد دارید بخوابید، ویدئویی آموزشی در ارتباط با علایق خود ببینید.

تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزش به کسب‌وکارها کمک می‌کند که دست پرسونای هدفشان را از نظر زمانی آزاد بگذارند و به آن‌ها اجازه دهند که در هر زمانی که برایشان مقدور بود، ویدئوها را ببینند.

بازهم در دنیای استخدام، این ویدئوهای آموزشی هستند که به کار می‌آیند. اگر بخواهید برای هر نیروی کار جدید، مسائل را از اول توضیح دهید، وقت زیادی از تیمتان می‌گیرید؛ درحالی‌که با آماده‌کردن یک ویدئوی آموزشی جامع، در هر زمانی می‌توانید با خیال راحت و بدون گذاشتن وقت زیاد، نیروی جدید را آموزش دهید.

۳) ایجاد فرصت برای ارتقای کارمندان

در هر سازمانی، چه کوچک و چه بزرگ، افرادی با تخصص‌های مختلف وجود دارند. اگر تخصص این افراد علاوه بر کاری که می‌کنند، در حوزۀ آموزش هم استفاده شود، هم به نفع خودشان است و هم به نفع سازمان. مثلاً کسب‌وکاری که در حوزۀ تکنولوژی کار می‌کند می‌تواند از تجربۀ کاری افرادش برای تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی استفاده کند و در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و لینکدین آن‌ها را منتشر کند.

box

آپارات


به صورت کاملا هدفمند تبلیغ کنید!
کلیک کنید

تصور کنید که مدیر محصول دیجی‌کالا، طی چند ویدئوی آموزشی راجع به واقعیت‌های این شغل برای مخاطبان جوانی که می‌خواهند شغل آینده‌شان را در حوزۀ تکنولوژی پیدا کنند، توضیح دهد. این کار هم اعتبار مدیر محصول را در چشم مخاطب بالا می‌برد و هم باعث می‌شود مخاطبان دیجی‌کالا به این کسب‌وکار بزرگ به چشم یک مرجع آموزشی واقعی نگاه کنند.

۴) نشانه‌گیری دقیق خواست مخاطب

مزایای تولید ویدئوی خلاقانه فقط به مواردی که اشاره کردیم ختم نمی‌شوند؛ از این ویدئوها می‌توانید برای اهداف خاصی که مربوط به نیاز مشتری می‌شوند هم استفاده کنید. مثلاً ممکن است محصول جدیدی وارد سایتتان کرده ‌باشید که نحوۀ خرید آن احتیاج به آموزش خاصی داشته باشد. می‌توانید این آموزش را در قالب یک ویدئوی کوتاه در سایت یا شبکۀ اجتماعی‌تان قرار دهید.

یک نکتۀ مهم

شما باید به این فکر کنید که مخاطب هدفتان ممکن است در هر سطحی از آگاهی باشد؛ درنتیجه تولید ویدئوی آموزشی را فقط به افراد خاصی محدود نکنید و برای همۀ سطح‌های آگاهی، ویدئوی آموزشی تولید کنید. این کار باعث می‌شود در قیف بازاریابی ویدئویی عملکرد بهتری از خود نشان دهید.

چطور ویدئوی خلاقانۀ آموزشی درست کنیم؟

باید اول معنی خلاقیت را برای خودمان روشن کنیم.

وقتی صحبت از محتوای خلاقانه می‌کنیم، منظورمان این است که با استفاده از ایده‌ای که داریم، کاری کنیم که توجه مخاطب در لحظات اول به محتوای ما جلب شود و تا انتهای محتوا با خشنودی همراه آن باقی بماند.

این جلب‌شدن توجه قرار نیست به هر قیمتی اتفاق بیفتد و فقط وقتی به‌شکل درست تأثیرش را روی مخاطب می‌گذارد که براساس نقاط درد مشتری ایجاد شده باشد؛ پس به دنبال این نباشید که با استفاده از طنز غلو‌شده، افکت‌های بیش از حد و… توجه مخاطب را جلب کنید. در ادامه شما را بیشتر راهنمایی می‌کنیم.

۱) داستان بگویید

برای تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی لازم است یک خط داستانی برای مخاطب مشخص کنید. این خط داستانی به مخاطب القا می‌کند که برند شما با او همزاد‌پنداری می‌کند. اصولاً ذهن انسان‌ها به داستان‌سرایی علاقه دارد، پس به‌جای اینکه روی یک صندلی بنشینید و خیلی خشک مطلبتان را توضیح دهید، از قصه‌های سادۀ مربوط به حوزۀ تخصصی‌تان کمک بگیرید.

مثلاً اگر قرار است ویدئوی آموزشی درخصوص آموزش برنامۀ فتوشاپ تهیه کنید، در خط داستانی ویدئوی خود به یکی از اِرورهای معمول در فتوشاپ اشاره کنید و بگویید: «حتماً برای شما هم پیش آمده ‌است که درست هنگامی که کارفرما منتظر تحویل فایل است، فایل فتوشاپتان فونت‌ها را درست نشان ندهد.» سپس نحوۀ برطرف‌کردن این اشکال را با زبان ساده توضیح دهید.

۲) مشکل را حل کنید

برعکس تیزرهای تبلیغاتی، هنگام تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی شما بیشتر با منطق مخاطب در ارتباط هستید نه احساس او؛ پس سعی کنید خلاقیت خود را با همین منطق تنظیم کنید. یک سناریو بنویسید که مخاطب را از نقطۀ الف به نقطۀ ب می‌برد و هم‌زمان او را از موضوعی خاص آگاه‌تر می‌کند.

۳) کوتاه بسازید

بیشتر افراد حوصلۀ این را ندارند که در پلتفرم‌هایی مثل یوتیوب، آپارات، سایت یا شبکه‌های اجتماعی، ویدئوی طولانی آموزشی نگاه کنند؛ درنتیجه تا جای ممکن سعی کنید ویدئوهایتان را کوتاه بسازید. اگر مبحثی که قرار است راجع به آن توضیح دهید طولانی است، آن را به قسمت‌های مختلف تقسیم کنید. با این کار باعث می‌شوید مخاطب زمان بیشتری را در پلتفرم آموزشی شما بگذراند.

۴) گفت‌وگوی جذاب ایجاد کنید

اگر می‌خواهید مخاطبانتان شما را به‌عنوان مرجع بشناسند، باید به نحوۀ برقراری دیالوگ در تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی اهمیت دهید.

لحن مخاطبتان را بشناسید و با همان لحن در ویدئو با او صحبت کنید.

مثلاً اگر ویدئوی آموزشی‌ شما مربوط به برنامه‌نویسی و تکنولوژی است، چاره‌ای ندارید جز اینکه در جملاتتان با اصطلاحات همین حوزه صحبت کنید و کلمات انگلیسی را بین کلمات فارسی به کار ببرید.

۵) کیفیت بصری ویدئو را بالا ببرید

تولید محتوای ویدئویی هرچقدر هم جذاب باشد، اگر از نظر بصری کیفیت مناسبی برای مخاطب نداشته باشد، دیده نمی‌شود. آخرین باری را که حاضر شدید ویدئویی آموزشی با کیفیت کم بصری ببینید یادتان هست؟

لازم نیست حتماً از دوربین‌های حرفه‌ای استفاده کنید؛ اگر کسب‌وکار کوچک یا متوسطی دارید و نمی‌خواهید هزینۀ زیادی صرف کنید، دوربین موبایلتان هم کافی است. به‌جای هزینه برای دوربین، میکروفون باکیفیت تهیه کنید، پس‌زمینۀ ویدئو را جذاب بچینید، قاب‌بندی درستی استفاده کنید و جلوه‌های گرافیکی مینیمال را به کار ببندید.

۶) فراخوان به اقدام شخصی بسازید

دیگر جمله‌‌ای مثل «اگر این محتوا را دوست داشتی لایک کن و آن را به اشتراک بگذار» توجه هیچ فردی را جلب نمی‌کند. درعوض می‌توانید به‌طور خلاقانه‌تری فراخوان به اقدام را به کار ببندید. مثلاً اگر محتوای آموزشی با موضوع تدوین ویدئو تولید می‌کنید، در آخر ویدئو از مخاطب بخواهید در قسمت نظرات محتوا با ۳ ایموجی خنده، اشک و بی‌تفاوتی حس خود را به محتوایتان نشان دهد یا یک دیالوگ پرکاربرد از شما را بنویسد.

در آخر

پیداکردن بهترین راه برای تولید ویدئوی خلاقانۀ آموزشی، درنهایت از ذهن تیم بازاریابی دیجیتال شما می‌گذرد. می‌توانید در اول راه ویدئوهای رقبایتان را بررسی کنید و از آن‌ها برای پیداکردن مسیر شخصی ویدئوهای خود الهام بگیرید. الهام گرفتن را با تقلیدکردن اشتباه نگیرید و از اول به این فکر باشید که برای ویدئوهایتان از چه سبک ساختی استفاده کنید.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.