فایل صوت بلاگ
بازاریابان تمام تلاش خود را میکنند تا با تولید محتوا از هر نوع، میزان آگاهی از برند خود را افزایش دهند و در ذهن مخاطبان جا باز کنند. آنها میدانند هر محتوایی ظرفیت این را دارد که مخاطب را به خرید تشویق کند، اما در بین تمام محتواهایی که امروز وجود دارد، این ویدئوی تستیمونیال (Testimonial Videos) است که بیشترین اعتماد را از طرف مخاطبان جلب میکند.
در این مطلب از ویپدیا قصد داریم شما را راهنمایی کنیم تا به بهترین شکل برای خدمات و محصولات برندی که دارید، ویدئوی توصیۀ مشتری بسازید. همراهمان باشید.
ویدئوی تستیمونیال چیست؟
ویدئوی تستیمونیال (Testimonial Videos) یا ویدئوی توصیۀ مشتری، نوعی ویدئوی نقد و بررسی است که در آن مشتریان یک برند، نظر و توصیهشان را دربارۀ محصول یا خدمتی که قبلاً دریافت کردهاند، به اشتراک میگذارند.
ویدئوی تستیمونیال اگر بهشکلی صادقانه ساخته شود، درست مثل یک گواهی کیفیت معتبر عمل میکند، توجه پرسونای موردنظر برند را برای خرید جلب میکند و درنهایت کاری میکند که افراد، برند شما را با ویژگی مسئولیتشناسی به یاد بیاورند.
براساس مطالعات، ۸۵٪ از مردم ترجیح میدهند که قبل از خرید محصول یا خدمت، از نظرات مشتریانی که قبلاً از آنها استفاده کردهاند آگاه باشند. با این حساب تعجبی ندارد که چرا اینقدر ساخت ویدئوی توصیۀ مشتری برای برندها روی بورس آمده است.
چرا ساخت ویدئوی تستیمونیال مهم است؟
دلایل عمدهای وجود دارد که چرا باید از ویدئوهای توصیۀ مشتری در بازاریابی، بهخصوص بازاریابی دیجیتال استفاده کرد؛ ازجمله:
- این ویدئوها برند شما را معتبر و قابل اعتماد میکنند.
- اگر کسبوکار کوچک یا متوسطی دارید، استفاده از این ویدئوها برند شما را دردسترس و پاسخگو نشان میدهد.
- ویدئوهای نقد، نظر و بررسی توسط مشتریانی که داشتید، باعث میشود هم سازمانتان و هم بقیۀ افراد از زاویهای متفاوتتر با محصول یا خدمتی که دارید آشنا شوند.
- به نسبت انواع تبلیغات، این شکل از ویدئوها برای مخاطب باورپذیرتر هستند و نرخ تبدیل را بالاتر میبرند.
ویدئوهای توصیۀ مشتری را کجا منتشر کنیم؟
اگر بخواهیم جوابی کوتاه به این سؤال بدهیم، باید بگوییم که بهتر است ویدئوی تستیمونیال را در کانالی منتشر کنید که بیشتر مشتریان و مخاطبانتان در آنجا وجود دارند. پیشنهاد ما این است که از بین کانالهای زیر ۲ تا ۳ کانال را برای بهاشتراکگذاری ویدئوی توصیۀ مشتری در اولویت قرار دهید.
۱) شبکههای اجتماعی
بدون شک محتوای شبکههای اجتماعی به نسبت محتوای کانالهای دیگر برای مردم جذابتر است؛ بنابراین از این شبکهها استفاده کنید و ویدئوهای تستیمونیال را در همین شبکهها منتشر کنید. یکی دیگر از خوبیهای انتشار ویدئو در این شبکهها این است که افراد بهراحتی سؤالها و نظرات خودشان را بدون واسطه با برند شما در میان میگذارند.
۲) لندینگ پیج
یکی دیگر از گزینههای مناسب برای قراردادن ویدئوی تستیمونیال، لندینگ پیجها هستند. قراردادن دستهبندی توصیۀ مشتریان در سایت نهتنها تولید سرنخ را افزایش میدهد، بلکه باعث میشود میزان بانس ریت یا همان پرش از صفحۀ سایت شما کمتر شود و افراد مدتزمان زیادتری را سایت شما بگذرانند.
۳) بلاگپست
تصور کنید که برای خواندن یک مطلب راجع به یادگیری زبان انگلیسی، به بلاگ سایت یک آموزشگاه زبان سر زدهاید و در اواسط بلاگ، با ویدئویی تستیمونیال از خدمات آموزشگاه مواجه میشوید. این ویدئو حس کنجکاوی بیشتر افراد را بیدار میکند که ببینند آیا آنها هم میتوانند از خدمات آموزشگاه استفاده کنند یا خیر.
خوبی انتشار ویدئوی تستیمونیال در بلاگها این است که مخاطب، درست در زمانی که بهشدت درگیر محتوا شده است، با محتوایی تکمیلکننده یا جذاب هم روبهرو میشود.
۴) ایمیل
اگر لیستی از ایمیل مخاطبانتان، چه آنهایی که تابهحال از شما خرید نکردهاند و چه آنهایی که مشتری وفادار برند شما هستند دارید، فرستادن ویدئوی تستیمونیال به این ایمیلها را فراموش نکنید.
ویدئوی تستیمونیال به مشتریان وفادارتان نشان میدهد که چرا باید بازهم از خدمات و محصولات شما استفاده کنند و به مخاطبان جدیدتان ثابت میکند که چرا باید اولین خرید خود را از برند شما انجام دهند.
۵) سایتهای پخش ویدئو
آخرین پیشنهاد ما به شما برای انتشار ویدئوی تستیمونیال، سایتهای پخش ویدئو مثل آپارات یا یوتیوب است. قطعاً به نسبت دیگر کانالهایی مثل اینستاگرام که نام بردیم، نمیتوانید انتظار بازدید بسیار بالایی از این سایتها داشته باشید (بهخصوص یوتیوب چون فیلتر است)، ولی شانس خود را امتحان کنید. یادتان باشد که محتوای جذاب و خوب و مفید در هر کانالی که منتشر شود، راه خود را پیدا میکند و بهصورت ویروسی به اشتراک گذاشته میشود.
۶ قدم برای بهبود ساخت ویدئوی تستیمونیال
برای ساخت ویدئوی توصیۀ مشتری بهتر است ۳ مرحله در نظر بگیریم: مرحلۀ پیش از تولید، مرحلۀ تولید و مرحلۀ پس از تولید. در ادامه کارهای لازم برای اجرای هر مرحله را توضیح میدهیم.
مرحلۀ پیش از تولید
۱) یک جلسه با مشتری بگذارید
یک جلسۀ ۳۰دقیقهای غیررسمی با مشتریای که قرار است از او ویدئو تهیه کنید داشته باشید. در این جلسه بهشکلی صمیمی از مشتری بپرسید که چرا میخواهد محصول یا خدمت شما را به دیگران توصیه کند.
این پیشمصاحبهها با ۳ هدف برگزار میشود: شناخت بهتر شخصیت مشتری، ترسیم یک خط داستانی درمورد نحوۀ معرفی محصول توسط آنها و شکستن فضای خشک و رسمی بین مصاحبهکننده و مشتری.
میتوانید در این جلسه حال و هوایی را که انتظار دارید مشتری برای ویدئوی توصیه ایجاد کند، به او توضیح دهید. سعی نکنید بهزور مشتری را وادار کنید که طبق سناریوی شما پیش برود، درعوض او را بهشکلی راهنمایی کنید که داستان یا نظر خودش را به بهترین شکل به بیننده منتقل کند.
۲) ذهن مشتری را قبل از ضبط ویدئو آماده کنید
در روز فیلمبرداری، بیشتر افرادی که پشت صحنه هستند کار خود را بلدند، اما این مشتری است که با دیدن آنها دچار اضطراب میشود؛ پس اگر میخواهید تمام زحمات افراد پشت صحنه هدر نرود، رویِ دادن احساس امنیت به مشتری تمرکز کنید.
به مشتری مراحل کلی ضبط و روند فیلمبرداری را توضیح دهید. اگر سؤالی داشت با نهایت آرامش جواب او را بدهید و همچنین درمورد سوالهایی که قرار است از او بپرسید، گپ بزنید. این کار باعث میشود عملکرد طبیعیتری جلوی دوربین داشته باشد و درنهایت ویدئوی شما باورپذیرتر به نظر برسد.
اگر مشتری قرار است خودش ویدئو را ضبط کند، برای او جزئیات ضبط بهتر را توضیح دهید؛ مثلاً به او بگویید بهتر است چه مدل لباسی بپوشد، چه پسزمینهای پشت سرش قرار داشته باشد، با چه اندازهای ویدئو را ضبط کند و… . اگر قرار است بهشکل لایو اینستاگرام این ویدئو را منتشر کنید هم به همین نحو عمل کنید.
مرحلۀ تولید
۱) بی-رول (B-roll) بگیرید
B-roll به ویدئوهایی گفته میشود که در کنار ویدئوی اصلی ضبط میشوند. این ویدئوها با هدف کمک به حسوحال ویدئوی اصلی تهیه میشوند.
مثلاً تصور کنید که قرار است از یک مهندس کامپیوتر، ویدئوی تستیمونیال تهیه کنید. کنار مصاحبۀ اصلی، ویدئوهایی از محل کار آن مهندس، نوع تایپکردنش روی کیبورد و چگونگی راهرفتنش تا پشت میز ضبط میکنید و این ویدئوها را هنگام ویرایش، بین مصاحبۀ اصلی قرار میدهید.
این ویدئوها به تدوینگر شما گزینههای زیادی برای بهترکردن کیفیت ویدئو میدهد و باعث میشود به خالصترین شکل ممکن، فرد مصاحبهشونده را نشان دهید. همچنین B-rollها کمک میکنند یکنواختبودن لحن و سرعت فرد مصاحبهشونده را کمرنگتر کنید.
۲) روی احساسات تمرکز کنید
به شما قول میدهیم که بیشتر افرادی که مخاطب شما هستند، راجع به نحوۀ سفارش و استفاده از محصول یا خدمتی که به آنها ارائه میدهید، اطلاعات کلی دارند. آنچه برای آنها ناشناخته است، تجربه و احساسی است که مشتریان قبلی شما دربارۀ برند شما داشتهاند.
با توضیحاتی که دادیم، در هنگام تولید ویدئوی تستیمونیال، روی احساسات فرد مصاحبهشونده تمرکز کنید. مثلاً قبل از هر سؤالی بپرسید که پیش از استفاده از محصول یا خدمت برند شما چه فکری میکرده و بعد استفاده از آن چه احساسی داشته است.
مشتریتان را مجبور نکنید دروغ بگوید، چون این کار به ضرر شماست. درعوض از او بخواهید ضعفها و قوتهای محصولتان را در کنار هم بگوید. همۀ افراد میدانند که هیچ محصولی کامل و ایدئال نیست، درنتیجه اگر ببینند در کنار نکات مثبت، یکی دو نقطهضعف کوچک هم گفته میشود، بیشتر به برند اعتماد میکنند.
مرحلۀ پس از تولید
۱) از معرفی افراد صرفنظر کنید
منظور از صرفنظرکردن از معرفی افراد این نیست که اسم آنها را در مصاحبه نیاورید؛ منظور این است که بهجای اینکه حداقل ۱۰ ثانیه از ویدئوی تستیمونیال خود را صرف این کنید که مشتری خودش را معرفی کند، بگذارید جلوههای گرافیکی متنی ساده این کار را برای شما انجام دهند.
آوردن معرفی افراد در ثانیۀ اول ویدئو نهتنها به شما کمک نمیکند، بلکه باعث میشود مخاطب به اندازۀ کافی در ۳ ثانیۀ اول جذب ویدئو نشود و از صفحهای که ویدئو در آن به اشتراک گذاشته شده خارج شود.
۲) سوتیها را نشان دهید
شاید نشاندادن سوتیهایی که فرد مصاحبهشونده در هنگام مصاحبه انجام میدهد، برای همۀ برندها کارساز نباشد؛ درنتیجه پیشنهاد میکنیم اگر برندی دارید که پرسونای مخاطب آن جدی است، سوتیهای موقع مصاحبه را در نتیجۀ نهایی ویدئوی تستیمونیال قرار ندهید.
از طرف دیگر، اگر برندی دارید که مخاطب آن افراد نوجوان، جوان و اهل خندهای هستند، استفاده از سوتیها بهخصوص سوتیهای کلامی در ویدئو باعث میشود افراد بیشتر جذب محتوا شوند و دلشان بخواهد وارد سفر مشتری برند شما شوند. اگر دقت کرده باشید، اینفلوئنسرها هم از همین ترفند برای ویدئوهای تستیمونیالی که میسازند، استفاده میکنند.
در آخر
ساخت ویدئوی تستیمونیال هم درست مثل ساخت تیزر تبلیغاتی کار آسانی نیست. این ویدئو درعینحال که حالتی مستندگونه دارد، باید داستانی هدفدار را هم به بیننده نشان دهد. پیشنهاد میکنیم برای ساخت این شکل از ویدئو فقط روی دانش خودتان حساب باز نکنید و حتماً از افراد متخصص هم کمک بگیرید.
در انتها اگر خواستید از مجموعۀ معتبری در ساخت انواع ویدئوهای تبلیغاتی خود کمک بگیرد، ما اینجا در صباویژن کنارتان هستیم تا بهترین پیشنهادها را به شما ارائه کنیم.